◼️ رحلت عالم مبارز و روحاني آيت اللَّه "حاج ميرزا خليل كمره اي" (1363 ش)
✍ آيت اللَّه ميرزا خليل كمره اي در سال 1276ش (1317 ق) در كمره از توابع خمين به دنيا آمد و پس از طي مقدمات و سطوح در خوانسار، راهي اراك شد و سپس به همراه استاد خود آیت الله حائری، راهي قم شد و در درس آيات عظام: ميرزا جواد ملكي تبريزي، حاج شيخ عباس محدث قمي و سيد محمد حجت كوه كمره اي شركت كرد و پس از سالياني، به اجتهاد دست يافت.
✅ او در زمان رضاخان، به سبب مخالفت با كشف حجاب، به دستور شاه، دستگير و زنداني شد. ايشان بعدها به عنوان نماينده آيت اللَّه العظمی بروجردي به مصر رفت و از شيخ شلتوت، رييس دانشگاه الازهر به خاطر به رسميت شناختن مذهب تشيع تشكر نمود. وی همگام با مبارزات سياسي به همراه آيت اللَّه طالقاني در دوره دكتراي دانشكده الهيات دانشگاه تهران نيز تدريس مي كرد.
✅ تفسير سوره نور، اسرار حج، فلسفه غيبت امام زمان، قبله اسلام، افق اعلي و افق وحي و دهها اثر ديگر از اين عالم رباني به جاي مانده است. او سرانجام در نوزدهم مهر 1363 ش برابر با پانزدهم محرم 1405 ق در 87 سالگي در تهران درگذشت.
https://eitaa.com/eslam20
♻️ به مناسبت سالروز رحلت سیدمرتضی علم الهدی(ره)
✍ علی بن حسین بن موسی (۳۵۵-۴۳۶ق)، معروف به سیدِ مرتضی علم الهدی، فقیه و متکلم امامی و از شخصیتهای پرنفوذ اجتماعی شیعه در دوره آل بویه بود. او برادر سید رضی گردآورنده ی نهجالبلاغه می باشد. وی نزد خلفای عباسی و حاکمان آل بویه از احترام خاصّی برخوردار بود و مدتی امیر الحاج و نیز عهدهدار دیوان مظالم بود.
✅ سید مرتضی مانند استادش شیخ مفید گرایشهای عقلانی داشت و به علم کلام علاقهمند بود و مهمترین دستاوردهای فکری او نیز در همین زمینه است. او در فقه نیز گرایش عقلانی داشت و کتابی در اصول فقه نوشت که آن را نخستین کتاب جامع و مستقل اصول فقه شیعه برشمردهاند. مشهورترین شاگرد سید مرتضی، شیخ طوسی است. سید مرتضی همچنین ادیبی ممتاز بود و در علوم تفسیر قرآن نیز آثاری نگاشت.
✅ بنابر نقل نجاشی، سید مرتضی در سال ۴۳۶ق درگذشت. و پسرش بر او نماز خواند و در خانه خودش در محله کرخ بغداد (کاظمین) دفن شد.
...............................
۱. تهرانی، طبقات اعلام الشیعة، ج۲، ص۱۲۰-۱۲۱.
۲. نجاشی، رجال، ص۲۷۱.
https://eitaa.com/eslam20
🌷امام على عليه السلام:
خداوندا! به تو پناه مى برم از اين كه ظاهرم در نگاه مردم نيكو باشد و باطنم كه بر تو آشكار است زشت، و خود را رياكارانه نزد مردم به چيزى كه تو بهتر از من بدان دانايى بیارایم. پس ظاهر نكويم را براى مردم آشكار دارم و بدى كردارم را نزد تو آورم و بدين سان به بندگان تو نزديك شوم و از خشنودى تو به دور مانم.
🌹 اللّهُمّ إنّي أعوذُ بكَ مِن أن تَحسُنَ في لامِعَةِ العُيونِ عَلاَنِيَتِي، و تَقبُحَ فيما اُبطِنُ لكَ سَرِيرَتي، مُحافِظا على رئاءِ الناسِ مِن نَفسِي بجَميعِ ما أنتَ مُطَّلِعٌ علَيهِ مِنّي، فَاُبدِيَ لِلناسِ حُسنَ ظاهري و اُفضِيَ إليكَ بِسُوءِ عَمَلِي، تَقَرُّبا إلى عِبادِكَ و تَباعُدا مِن مَرضاتِكَ.
📗 نهج البلاغه، حکمت ۲۷۶.
https://eitaa.com/eslam20
💠 معنای واژه «فتنه» در قرآن کریم
✍ پنجمین معنای واژه «فتنه» که در قرآن کریم آمده است، به معنای فساد کبیر است.
۵) فساد كبير؛
🔹 اين مطلب در آيه ۷۳ سوره انفال آمده است که می فرماید:
☀️ «وَ الَّذِينَ كَفَرُوا بَعْضُهُمْ أَوْلِيَاءُ بَعْض إِلاَّ تَفْعَلُوهُ تَكُنْ فِتْنَةٌ فِى الأرْضِ وَ فَسَادٌ كَبِيرٌ»؛
كسانى كه كافر شدند، اوليا و پشتيبان يكديگرند؛ اگر [اين دستور] را انجام ندهيد فتنه و فساد عظيمى در زمين روى مى دهد.
🔸طبق اين آيه شريفه، مسلمانان بايد در مقابل فساد بايستند و ابتدا با زبان خوش نهى از منكر كنند، سپس از طريق فرهنگى اقدام نمايند، و اگر به هيچ وجه موفّق به دفع فساد از راههاى مسالمت آميز نشدند، بايد متوسّل به زور شده، و با دشمن بجنگند.
🔹فتنه در آيه مورد بحث، به معناى فساد كبير است. و فتنه به معناى فساد، از قتل بزرگتر و شديدتر است، همان گونه كه در آيه ۱۹۱ سوره بقره «وَ الْفِتْنَةُ أَشَدُّ مِنَ الْقَتْلِ»، و آيه شريفه ۲۱۷ سوره بقره «وَ الْفِتْنَةُ أَكْبَرُ مِنَ الْقَتْلِ»، به اين مطلب اشاره شده است.
🔸آری فتنه اى كه دشمنان اسلام در ایران و ديگر كشورهاى اسلامى برپا كرده اند، و امنيّت جامعه را برهم زده اند، از كشتار و قتل خطرناك تر و شديدتر است.
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
پاداش شهدا.MP3
19.55M
حجتالاسلام
غفاری
م پاداش شهدا
ج 853
مکان تبلیغ مدرسه صداقت درجمع هیئت رزمندگان اسلام
https://eitaa.com/eslam20
#تقویم_شیعه
📅 امروز پنجشنبه
☀️ 20 مهر ماه 1402 شمسی
🌙 26 ربیع الاول 1445 قمری
❄️ 12 اکتبر 2023 میلادی
☀️ #شمسی
➕ تولد شاعر نامدار ايراني، حكيم "ابوالقاسم فردوسي" در طوس (313 ش)
➕ روز ملي كاهش آثار بلايای طبيعي (تصويب 1373 ش)
➕ روز بزرگداشت حافظ
➕ روز اسكان معلولين و سالمندان
🌙 #قمری
➕ صلح امام حسن(ع) با معاوية بن ابی سفيان (41 ق)
➕ رحلت آيت اللَّه "ابوالمكارم زنجانی" عالم و دانشمند (1330 ق)
❄️ #میلادی
كشف قاره امريكا توسط "كريستف كُلُمْبْ" مكتشف و دريانورد ايتاليايي (1492م)
➕ كودتاي "پرويز مشرّف" عليه "نواز شريف" نخست وزير پاكستان (1999م)
—----------
🇮🇷 كانال اسلام
https://eitaa.com/eslam20
💐 تولد شاعر نامدار ایرانی، ابوالقاسم فردوسی در طوس(۳۱۳ش)
✍ حکیم ابوالقاسم فردوسی ملقب به حکیم سخن، در سال ۳۲۹ هجری، ۳۱۹ شمسی، در روستای طابران طوس به دنیا آمد. از کودکی شیفته دانش و داستان های کهن بود.
🖊 چنین بود که جوانی و همه دارایی اش را به پای فرهنگ سرزمینش ریخت.
فردوسی دل شوره وطن دارد.
با سروده های بی مانندش، از فرهنگ ملتی فرزانه، مستند می سازد.
پارسی می سراید تا نگاهبان گنج واژگان پارسی باشد.
📖 شاهنامه اش نمایش شکوه ایران باستان و شناسنامه یک تمدن کهن است.
♻️ پهلوانان میدان شاهنامه، نه فقط مردان پیلتن که انسانهایی وارسته اند. مردانی که با تباه کاری ضحاکان سر ستیز دارند.
📖 شاهنامه میدان ستیز روشنایی و تاریکی است. نیکی را می ستاید و پلیدی را به خاک می افکند.
✅ او سرانجام در سال ۴۱۶ هجری، ۴۰۱ شمسی، در طوس دیده از جهان فرو بست.
https://eitaa.com/eslam20
♻️ روز بزرگداشت حافظ
✍ خواجه شمس الدين محمد حافظ شيرازي در حدود سال 726 ق در شيراز به دنيا آمد. وي پس از فراگرفتن دانش هاي متداول، ديوان شعراي گذشته و معاصر خود را به دقت مطالعه كرد و نخست معنا را از لفظ جدا نمود و لفظ را به دور افكند. آنگاه معنا را در كوره ذهن فروزنده خود ريخت و از آن زيوري گوهر آگين ساخت.
✅ كمال هنر حافظ در اين است كه از همان عناصر در دسترس همگان، معجوني شفابخش و مفرّح تهيه كرده و استادانه و سِحرآفرينانه، آنها را به خدمتِ ابلاغ پيام خود در آورده است. او تفسير قرآن، حكمت و ادبيات عرب را به خوبي مي دانست و چون قرآن را با چند روايت و قرائت حفظ كرده بود، به حافظ شهرت يافت. حافظ با الهام گرفتن از آموزه هاي اسلامي و مفاهيم قرآني و بكارگيري استعارات و كنايات منحصر به فرد، توانست نابترين غزل هاي تاريخ ادبيات ايران را بسرايد.
✅ اهميت حافظ در آن است كه توانست مضامين عرفاني و عشقي را به نحوي در هم آميزد كه از دو شيوه غزل عارفانه و عاشقانه، سبك واحد و جديدي به وجود آيد. تركيباتي كه حافظ در اشعار خود آورده، غالباً تازه، بديع و بي سابقه است و حافظ در ساختن اين تركيبات، نهايت قدرت و كمال ذوق و لطافتِ طبع خود را نشان داده كه كمتر شاعري از اين حيث با او قابل مقايسه است.
✅ شعر حافظ در فضاي اسلامي غوطه ور است و ديوان حافظ مملو از الفاظ و تعابير قرآني مي باشد. علاوه بر اين، در اشعار او، اصطلاحات مربوط به تصوف، عرفان، فلسفه، كلام، تفسير، حديث و فقه و... به مقدار فراوان به چشم مي خورَد.
https://eitaa.com/eslam20
💠 احترام به پيران
✍ در مکتب اسلام، سالخوردگان و سالمندان از موقعیت و جایگاه ویژهاى برخوردارند و تکریم سالمندان مصداق تعظیم شعائر اسلامى و موجب تحکیم ارزشها و روابط اجتماعی محسوب شده است؛
🌷 پیامبر اسلام (ص) می فرماید: مِنْ إِجْلَالِ اللَّهِ إِجْلَالُ ذِي الشَّيْبَةِ الْمُسْلِمِ. (1)
احترام گذاشتن به مسلمان مو سفيد از جمله تجليل خداست.
🔹عبد الله بن سنان می گويد: امام صادق علیه السلام به من فرمودند: از احترام به خدا است احترام گذاشتن به پيرمرد مومن موى سفيد و هر كه مومنى را گرامى دارد به گرامى داشتن خدا شروع كرده و هر كه مومن سفيد موى را سبك شمارد خداى عز وجل كسى را بر او گمارد تا پيش از مرگش او را سبك شمارد.
🌹 قال أبو عبدالله (ع): «مِنْ اجْلالِ اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ اجْلالُ الْمُؤمِنِ ذِی الشَّیبَةِ وَمَنْ اکرَمَ مُؤْمِناً فَبِکرامَةِ اللَّهِ بَدَءَ وَمَنِ اسْتَخَفَّ بِمُؤْمِنٍ ذی شَیبَةٍ ارْسَلَ اللَّهُ الَیهِ مَنْ یسْتَخِفُّ بِه قَبْلَ مَوْتِهِ» (2)
🌺 پيامبر (ص) می فرماید:
مَنْ عَرَفَ فَضْلَ كَبِیرٍ لِسِنِّهِ فَوَقَّرَهُ آمَنَهُ اللَّهُ مِنْ فَزَعِ یَوْمِ الْقِیَامَةِ ؛
هر كس فضيلت پيرهمردى را بشناسد و براى سنش باو احترام كند، خدايش او را از هراس روز قيامت در امان دارد (3)
🌷 امام صادق (ع) می فرماید: «لیسَ مِنّا مَن لَم یُوَقِّرْ کبیرَنا و یَرحَمْ صَغِیرَنا؛
از ما نیست کسى که به بزرگسالان ما حرمت ننهد و با خردسالانمان مهربان نباشد».(4)
__________
(1) الكافي، ج 2، ص 165
(2) الكافي، ج 2، ص 658/ وسايل الشيعه، ج 8، ص 467
(3) وسائل الشيعة، ج 12، ص99
(4) میزان الحکمه، ج2، ص106، ح10084.
https://eitaa.com/eslam20
💠صلح امام حسن علیه السلام💠
✍ در سال ۴۱ قمری، قرارداد صلحی میان امام حسن(ع) و معاویه فرزند ابوسفیان، بسته شد. این توافقنامه بعد از جنگی صورت گرفت که بر اثر زیادهخواهی معاویه و خودداری او از بیعت با امام حسن(ع) به عنوان خلیفه مسلمانان روی داد.
✅ گفتهاند که خیانت برخی سرداران سپاه امام حسن(ع)، حفظ مصلحت مسلمانان، حفظ جان شیعیان و خطر خوارج از دلایل تن دادن امام حسن(ع) به این صلح بوده است.
✅ طبق این صلحنامه، حکومت از امام حسن(ع) به معاویه واگذار میگشت. این صلح چند شرط داشت که از مهمترین آنها منع معاویه از تعیین جانشین پس از خود، خودداری از توطئه علیه امام حسن(ع) و حفظ جان مسلمانان بود. با این حال، معاویه به هیچیک از شرطها عمل نکرد.
---------------------
۱. شیخ صدوق، علل الشرایع، ، ج۱، ص۲۱۱.
۲. جعفریان، تاریخ خلفا، ص378.
https://eitaa.com/eslam20
امام حسین علیه السلام:
🌷 الْبُكاءُ مِنْ خَشْیَةِ الله نَجاتٌ مِنَ الّنارِ
گریان بودن به جهت ترس از ـ عذاب ـ خداوند، سبب نجات از آتش دوزخ خواهد بود.
📚 مستدرك الوسائل: ج 11، ص 245
https://eitaa.com/eslam20
💠 راه خروج از فتن آخر الزمان
✍ امیرالمومنین علی علیه السلام راه خروج از فتنه های آخرالزمان را در دو چیز یعنی تقوا و کناره گیری از فتنه ها، عنوان نموده است.
🔹تقوا باعث می شود خداوند راه خلاصی از فتنه را به وی تعلیم دهد.
🌷«وَاعْلَمُوا انَّهُ مَنْ یتَّقِ اللَّهَ یجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً مِنَ الْفِتَنِ وَنُوراً مِنَ الظُّلَمِ»(۱)
آن کس که تقوا پیشه کند خداوند راهی برای رهائی از فتنه ها پیشاپیشش می گشاید، و نوری در دل تاریکی بوی اعطاء می کند.
🔸و عدم مداخله و جدا شدن از فتنه و فریب نخوردن به خاطر فواید احتمالی ورود در آن، موجب مصونیت از عوارض سوء فتنه است.
🌸«لا تَقْتَحِمُوا ما استَقْبَلتُمْ مِنْ فَوْرِ نارِالْفِتْنَةِ وَامیطُوا عَنْ سَنَنِها وَخَلُّوا قَصْدَ السَّبیلِ لَها»(۲)
خروش آتش فتنه وقتی به سوی شما می آید، از آن کناره گیرید و به طرف آن نروید و راه را برای گذشتن آن باز کنید تا بگذرد و شما سالم مانید.
🌹«کنْ فی الْفِتْنَةِ کابْنِ اللَّبُونِ لاظَهْرٌ فَیرْکبُ وَلا ضَرْعٌ فَیحْلَبُ»(۳)
در فتنه ها چونان شتر دو ساله باش، نه پشتی دارد كه سواری دهد و نه پستانی تا او را بدوشند.
(۱) نهج البلاغه، خطبه۱۸۲
(۲) غرر الحكم.
(۳) نهج البلاغه، حكمت۱.
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
ترجمه بخش های اززیارت جامعه کبیره.MP3
24.96M
حجتالاسلام
غفاری
م بخش های از زیارت جامعه کبیره
جلسه 854
https://eitaa.com/eslam20
#تقویم_شیعه
📅 امروز جمعه
☀️ 21 مهر ماه 1402 شمسی
🌙 27 ربیع الاول 1445 قمری
❄️ 13 اکتبر 2023 میلادی
☀️ #شمسی
➕ رحلت عالم مجاهد آيت اللَّه "هادي روحاني" نماينده ولي فقيه در استان مازندران (1378ش)
➕ رحلت فقيه جليل و عالم بزرگوار آيت اللَّه "ابوالفضل خوانساري نجفي" (1380 ش)
➕ درگذشت استاد دكتر "رجبعلي مظلومي" محقق و نويسنده برجسته (1377 ش)
➕ تصويب لايحه كاپيتولاسيون توسط مجلس شوراي ملي (1343ش)
🌙 #قمری
➕ رحلت آيت اللَّه العظمی "سيدمحسن حكيم" زعيم حوزه نجف اشرف (1390 ق)
➕ حمله ي سپاهيان شاه عباس براي آزادي جزيره ي هرمز از دست بيگانگان(1031ق)
❄️ #میلادی
➕ مرگ "نيكولا دومالبرانش" عالم علوم الهي و فيلسوف شهير فرانسوي (1715م)
➕ كشف "كلر" توسط "كاردينال ويلهْلْم شيل" دانشمند سوئدي (1774م)
➕ تصرف سرزمين تاريخي "بابِل" توسط كوروش هخامنشي (539 سال قبل از ميلاد)
https://eitaa.com/eslam20
◼️ رحلت عالم مجاهد آيت اللَّه "هادي روحاني" نماينده ولي فقيه در استان مازندران (1378ش)
✍️ آيت اللَّه شيخ هادي روحاني در سال 1302 ش (1342 ق) در يكي از روستاهاي توابع بابلسر به دنيا آمد. وي پس از سقوط رضاخان پهلوي، راهي حوزه علميه قم و مشهد شد و پس از طي سطوح عاليه، در درس خارج و فلسفه حضرات آيات: سيد حسين بروجردي، امام خميني، سيد شهاب الدين مرعشي نجفي و علامه طباطبايي حاضر گرديد.
✅ او در سال 1343، به زادگاهش بازگشت و به تأليف و تدريس سطوح عاليه و اقامه جماعت اشتغال جست و همزمان به مبارزه عليه رژيم ستمشاهي و هدايت افكار مردم و پشتيباني از نهضت امام خميني(ره) پرداخت. فعاليت هاي ضدطاغوتي او باعث شد كه در سال 1357 توسط ساواك دستگير و به تهران منتقل شود ولي با تحصن و اعتراض علما و مردم بابل، به زودي آزاد گرديد.
✅ او پس از پيروزي انقلاب اسلامي به نمايندگي امام خميني و امامت جمعه بابل منصوب و براي سه دوره پياپي، به نمايندگي مجلس خبرگان رهبري از سوي مردم استان مازندران برگزيده شد و پس از ارتحال امام خميني نيز به نمايندگي ولي فقيه در استان مازندران و امامت جمعه بابل برگزيده شد و در اين سنگر، منشأ خدمات فراواني گرديد.
✅ اين فقيه فرزانه در كنار فعاليت هاي سياسي و اجتماعي، از امور علمي غافل نماند و آثار متعددي به يادگار گذاشت. برخي از آثار وي عبارتند از: نگاهي به مسأله ولايت، قطره در تفسير سوره حمد و معاد در اسلام. وي سرانجام پس از عمري خدمت به اسلام و انقلاب اسلامي در 21 مهر 1378 ش برابر با سوم رجب 1420 ق در 76 سالگي بدرود حيات گفت و در بابل در مدرسه خاتم الانبياء به خاك سپرده شد.
https://eitaa.com/eslam20
◼️ رحلت آيت اللَّه العظمي "سيدمحسن حكيم" زعيم حوزه ي علميه ي نجف اشرف(1390 ق)
✍️ آيت اللَّه سيدمحسن حكيم در سال 1306 ق، در كشور عراق ديده به جهان گشود. او در تحصيل مدارج عالي علمي از محضر بزرگاني همچون آيات عظام: آخوند خراساني، ميرزاي ناييني و آقا ضياء عراقي كسب فيض كرد. وی نسبت به مسايل سياسي و اجتماعي مسلمانان توجه ويژه اي داشت و بر مبارزه با استعمارگران غربي و حضور فعالانه در قيام اسلامي مردم عراق در سال 1920 ميلادي، از انقلاب اسلامي ايران به رهبري امام خميني(ره) پشتياني نمود.
✅ وی با روي كار آمدن حزب بعث در عراق، به مخالفت با آنان پرداخت و از اين روي، حُكّام جور، انواع آزار و اذيت و اهانت را به ساحت اين مرجع بزرگوار روا داشتند.
✅ سالهاي پاياني عمر آن عالم سترگ به بيماري و تبعيد گذشت و منزل وي در نجف مورد هجوم عواملِ حزب بعث قرار گرفت و انواع بي حرمتي ها را به ايشان نمودند. او پس از تحمل رنج و مصيبت بسيار، ناشي از ظلم و ستم حكّام بعث، سرانجام در 84 سالگي به لقاي معبود شتافت و در تشييعي با شكوه، در كنار كتابخانه اش در نجف اشرف به خاك سپرده شد.
https://eitaa.com/eslam20
🌺 امام صادق عليه السلام :
إِنَّ فِى السَّماءِ مَلَكَينِ مُوَكَّلَينِ بِالعِبادِ، فَمَن تَواضَعَ لِلّهِ رَفَعاهُ وَمَن تَكَبَّرَ وَضَعاهُ؛
🌷در آسمان دو فرشته بر بندگان گماشته شده اند پس هر كس براى خدا تواضع كند، او را بالا برند و هر كس تكبر ورزد او را پَست گردانند.
📚 اصول كافى، ج2، ص122
https://eitaa.com/eslam20
💠 ویژگی شیعیانِ عصر غیبت در کلام امام کاظم (ع)
امام کاظم علیه السلام:
🌷 خوشا به حال شیعیان ما، که در زمان غیبت قائم ما(ع) به رشتهی ولایت ما چنگ میزنند و بر دوستی ما ثابت و استوار میمانند و در برائت و بیزاری از دشمنان ما پا بر جا و محکم میمانند. آنها از مایند و ما از آنهاییم. آنها ما را به امامت برگزیدهاند و به پیشوایی ما راضی هستند و ما آنها را به عنوان شیعهی خود برگزیدهایم و به عنوان شیعهی خویش پسندیدهایم. خوشا به حال آنها. به خدا سوگند آنها در روز قیامت با ما و در کنار ما هستند.
🌹 عن مُوسَی بنِ جعفرٍ علیه السلام: طُوبَى لِشِيعَتِنا المُتَمَسّكينَ بِحَبلِنا في غيبةِ قائِمِنا، الثّابِتينَ عَلَى موالاتِنا و البراءَةِ مِن أعدائِنا، أولئِكَ مِنّا وَ نَحنُ مِنهُم، قَد رَضُوا بِنَا أئمةً، و رَضِينَا بِهِم شيعةَ، فَطُوبَى لَهُم، ثمّ طُوَبى لَهُم هُم وَ اللّهِ مَعَنا في دَرَجَتِنا يومَ القيامةِ.
📚 اثباة الهداة، ج 3 ص 477./ نوادرالاخبار، ملا محسن فیض کاشانی، ص250.
https://eitaa.com/eslam20
💠 #محاسبه_نفس
🔹 امام کاظم علیه السلام:
کسی که هر روز به حساب خود نرسد، از ما نیست. پس اگر کار نیک کرده است، از خداوند توفیق بیشتر آن را بخواهد، واگر کار بد کرده است، از آن کار #استغفار کند و به سوی خدا #توبه نماید.
📚کافی/ج4/ص191
https://eitaa.com/eslam20
💠 #علم
🔸 عنوان بصری می گوید نزد امام صادق (علیه السلام) رفتم و از ایشان خواستم علمی به من بیاموزد، فرمود:
دانش و علم به وسیله #یادگیری حاصل نمی شود، علم #نور است؛ در دل کسی قرار می گیرد که اراده حق تعالی، به هدایت او تعلق گرفته باشد.
وقتی که خداوند برای بنده ای خیر بخواهد، او را فقیه دین می کند.
✨إذا أرادَ اللّه ُ بعَبدٍ خَيرا فَقَّهَهُ في الدِّينِ ، و ألهَمَهُ اليَقينَ
📚 الکافى/ج1/ص32
https://eitaa.com/eslam20
💠 #صبر
🔸امام صادق علیه السلام:
صبر برای ایمان به منزله سر است نسبت به تن، پس زمانی که سر برود، تن هم می رود، همچنان که اگر صبر برود ایمان هم می رود.
📚 وسائل الشیعه/ج3/ص257
✍🏼 در قرآن به غیر از یک مورد که از زبان حضرت یوسف می باشد، همواره دستور به صبر بر تقوا مقدم است.
https://eitaa.com/eslam20
💠 #محاسبه_نفس
🔹امام صادق علیه السلام:
آنگاه که در بستر خود مأوا گرفتی، بنگر که چه چیزی در شکم خود جای داده ای؟ و در آن روز چه چیزی به دست آورده ای؟ و یاد آور که روزی خواهی مرد و برای تو معادی خواهد بود.
📚بحارالانوار/ج68/ص267
✍🏼 مرغ باغ ملکوتم نیم از عالم خاک
چند روزی قفسی ساخته اند از بدنم
https://eitaa.com/eslam20
💠 #آراستگی
🔹 امام صادق علیه السلام:
خداوند زیبایی و خودآرایی را دوست دارد و از فقر و تظاهر به فقر بیزار است. هرگاه خداوند به بنده ای نعمتی بدهد، دوست دارد اثر آن را در او ببیند.
عرض شد: چگونه؟
فرمود: لباس تمیز بپوشد، خود را خوشبو کند، خانه اش را گچکاری کند، جلوی در حیاط خود را جارو کند.
📚امالی طوسی/ص275/ح526
https://eitaa.com/eslam20