💠 مقام شهید در روایات
🌷 پيامبر گرامی اسلام(صلّى الله عليه و آله) می فرمایند:
براى شهيد، از سوى خداوند متعال هفت خصلت است:
1⃣ اول اينكه با ريخته شدن اولین قطرۀ خونش، همۀ گناهانش آمرزيده مىشود.
2⃣ دوم اينكه چون سر بلند كند، از دامن دو همسر خود از حوريان بهشت سر بر مىدارد و آن دو از چهرهاش غبار مىزدايند و مىگويند خوش آمدى، آفرين بر تو، او هم به آن دو، همان گونه مىگويد.
3⃣ سوم اين است كه از جامههاى بهشت بر او پوشيده مىشود.
4⃣ چهارم اين است كه گنجوران بهشت بهترين عطر و بوهاى خوش بهشتى را براى شهيد مىبرند و از آن بهرهمند مىشود.
5⃣ پنجم منزلت او را به او نشان مىدهند و آن را مىبيند.
6⃣ ششم، به روانش گفته مىشود، بشتاب و هر كجاى بهشت كه مىخواهى برو.
7⃣ هفتم اين است كه به وجه الله نظر مىافكند و اين نظر افكندن براى هر پيامبر و شهيدى واجب است.
🌹قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ : لِلشَّهِيدِ سَبْعُ خِصَالٍ مِنَ اَللَّهِ أَوَّلُ قَطْرَةٍ مِنْ دَمِهِ مَغْفُورٌ لَهُ كُلُّ ذَنْبٍ وَ اَلثَّانِيَةُ رَفَعَ رَأْسَهُ فِي حَجْرِ زَوْجَتَيْهِ مِنَ اَلْحُورِ اَلْعِينِ وَ تَمْسَحَانِ اَلْغُبَارَ عَنْ وَجْهِهِ يَقُولاَنِ مَرْحَباً بِكَ وَ يَقُولُ هُوَ مِثْلَ ذَلِكَ لَهُمَا وَ اَلثَّالِثَةُ يُكْسَى مِنْ كِسْوَةِ اَلْجَنَّةِ وَ اَلرَّابِعَةُ يَبْتَدِرُ خَزَنَةُ اَلْجَنَّةِ بِكُلِّ رِيحٍ طَيِّبَةٍ لَهُ يَأْخُذُ مِنْهُ وَ اَلْخَامِسَةُ أَنْ يُرَى مَنْزِلَتَهُ وَ اَلسَّادِسَةُ يُقَالُ لِرُوحِهِ أَسْرِعِي فِي اَلْجَنَّةِ حَيْثُ شِئْتَ وَ اَلسَّابِعَةُ أَنْ يَنْظُرَ فِي وَجْهِ اَللَّهِ وَ إِنَّهَا لَوَاجِبَةٌ لِكُلِّ نَبِيٍّ وَ شَهِيدٍ.
روضة الواعظین، ج 2، ص 363.
https://eitaa.com/eslam20
🌺 امام حسین علیه السلام:
🌷 مُجالَسَةُ أهْلِ الدِّناءَةِ شَرٌّ، وَ مُجالَسَةُ أهْلِ الْفِسْقِ ریبَةٌ.
همنشینى با اشخاص پست و رذل سبب شرّ و بد یختى خواهد گشت و همنشینى و مجالست با معصیت كاران موجب شكّ و بدبینى خواهد شد.
📚 بحارالأنوار: ج ۷۸، ص ۱۲۲
https://eitaa.com/eslam20
❓با چه کسانی همنشینی کنیم و از چه کسانی دوری کنیم؟
✍ رفاقت با افراد شریف و صاحب حسب و نَسب باعث کامل شدن عقل و ادب انسان میشود. ولی دوستی با اشخاص پست و فرومایه موجب لکهدار شدن شرافت و شخصیت انسان خواهد شد.
🌺 پیامبر اکرم (ص) می فرمایند: «کسی که با صالحان و نیکان همنشین باشد همانند عطر فروش است اگر سودی برایت نداشته باشد از بوی خوشش استفاده میکنی، اما کسی که با اشخاص فاسد همنشین است همانند آهنگری که در کنار کورۀ آتشین نشسته اگر از شرارۀ آتش هم در امان بماند از دود آن اذّیت خواهد شد.»(۱)
🌷 امام صادق (ع) نیز می فرمایند: «برادران ایمانی و رفقای خود را با دو صفت آزمایش کنید، پس اگر آن دو خصلت در آنها بود شایسته رفاقت و برادری هستند، وگرنه از آنها دور شوید، دور شوید، دور شوید: ۱.مواظبت او بر نمازهایش در اوقات فضیلت آن ۲.نیکی به برادران ایمانی خود در سختیها.(۲)
----------------------------------
(۱) کنزالعمال جلد ۹، ح ۲۴۶۷۶.
(۲) (کافی ج ۲، ص ۶۷۲
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
شرح وتفسیرحکمت 121نهج البلاغه.MP3
11.75M
حجتالاسلام
غفاری
م تفسیروشرح حکمت 121نهج البلاغه
ج 870
https://eitaa.com/eslam20
✍ نماز آیات دو رکعت است و هر رکعت پنج رکوع دارد و اسباب شرعی وجوب آن عبارت است از کسوف خورشید و خسوف ماه، اگرچه مقدار کمی از آنها گرفته شود؛ و نیز زلزله و هر حادثه ای غیر عادی که باعث ترس بیشتر مردم شود. نماز آیات را می توان به چند روش به جا آورد. ساده ترین روش آن بدین صورت است که:
✅ بعد از نیت و تکبیر و خواندن حمد، آیه های یک سوره را پنج قسمت کند و یک قسمت از آن را بخواند و به رکوع رود، بعد سر بردارد و قسمت دوم از همان سوره را (بدون حمد) بخواند و به رکوع رود و همین طور تا پیش از رکوع پنجم سوره را تمام نماید و بعد به رکوع رود و رکعت دوم را هم به همین صورت به جا آورد.
✔️ مثلًا سوره «قُلْ هُوَ اللهُ احَدٌ» را به ترتیب زیر تقسیم کند:
قبل از رکوع اول: «بِسْمِ اللهِ الرحْمنِ الرحِیمِ» بگوید و به رکوع رود بعد بایستد و بگوید: «قُلْ هُوَ اللهُ احَدٌ» باز به رکوع رود و سربردارد و بگوید: «اللهُ الصمَدُ»، باز به رکوع رود و سر بردارد و بگوید: «لَمْ یلِدْ وَ لَمْ یولَدْ» و به رکوع رود و سر بردارد و بگوید: «وَ لَمْ یکنْ لَهُ کفُوَاً احَدٌ»، بعد به رکوع رود و بعد از سر برداشتن دو سجده کند و رکعت دوم را نیز مانند رکعت اول به جا آورد و در آخر تشهد بخواند و سلام گوید.
💦 مطابق با فتاوای اکثر مراجع عظام
https://eitaa.com/eslam20
#تقویم_شیعه
📅 امروز یکشنبه
☀️ 07 آبان ماه 1402 شمسی
🌙 13 ربیع الثانی 1445 قمری
❄️ 29 اکتبر 2023 میلادی
☀️ #شمسی
➕ ترور نافرجام آيت الله "سيدحسن مدرس" به دستور "رضا خان" (1305 ش)
➕ آغاز هفته كتاب و كتاب خوانی (از 7 تا 13 آبان)
➕ درگذشت حجتالاسلام حسينعلي راشد دانشمند و سخنور معاصر(1359 ش)
🌙 #قمری
➕ وفات "ابن هِشام" مورخ شهير عرب (218 ق)
❄️ #میلادی
➕ حمله رژيم صهيونيستی به شبه جزيره سينا و آغاز جنگ دوم اعراب و اسرائيل (1956م)
➕ قتل عام اهالي روستاي "كَفَر قاسم" توسط صهيونيست هاي تروريست (1956م)
—----------
https://eitaa.com/eslam20
💥 ترور نافرجام آيت اللَّه "سيدحسن مدرس" به امر "رضا خان" (1305 ش)
✍ پس از آنكه رضاخان پهلوي به قدرت دست يافت، درصدد برآمد تا از آيتاللَّه سيدحسن مدرس انتقام بگيرد و او را از سر راه خويش بردارد. به همين منظور ده نفر از مأموران شهرباني را مأمور ترور وي نمود. در هفتم آبان ماه 1305 شمسي، مورد سوء قصد قرار گرفت و از ناحيه كتف و ساعد زخمي گشت و به بيمارستان منتقل گرديد.
✅ ايشان از بيمارستان پيام فرستاد: به رضاخان بگوييد كه به كوري چشم بدخواهان، من هنوز زندهام. با اين حال، رضاخان وجود او را تحمل نكرد و پس از چندي ايشان را به خواف در استان خراسان تبعيد كرد و پس از سالياني تبعيد، به شهادت رساند.
https://eitaa.com/eslam20
◾️ارتحال حكيم "مهدي الهي قمشه اي" (1393ق)
✍ محيی الدين مهدي الهي قمشه اي، فیلسوف، حکیم، فقیه، ادیب، و عارف وارسته در سال 1280ش، در شهرضا به دنيا آمد. وي در ابتداي جواني در اصفهان از محضر اساتید وقت بهره برد و به مراتب والاي علمی و سیر و سلوک دست يافت. سپس به تدريس در مدرسه سپهسالار پرداخت و در كنار آن به تحقيق و تاليف روي آورد.
✅ او پس از تاسيس دانشگاه تهران، به عنوان يكي از برجسته ترين استادان دانشگاه شناخته شد و با نوشتن كتاب "توحيد هوشمندان" به اخذ درجه دكترا از این دانشگاه نائل آمد. در محفل علمي اين حكيم الهي، اندیشمندان فاضلی پرورش يافتند كه حضرات آيات: عبدالله جوادي آملي، حسن حسن زاده آملي، كاظم مدير شانه چي و سيدمحمدباقر حجتي و... از آن جمله اند.
✅ وي با قلم شيوایی که داشت، قرآن مجيد را به فارسي ترجمه كرد. ترجمه او، از نخستين ترجمه هاي قرآن در زبان و ادبيات فارسي بود که در زمان خود، مورد توجه قرار گرفت. ترجمه مفاتيح الجنان، صحيفه سجاديه و كليات ديوان الهي از ديگر آثار اوست.
✅ سرانجام اين حكيم وارسته در شامگاه 24 ارديبهشت سال 1352ش، 1393ق، در 72 سالگي دعوت حق را لبیک گفت و در جوار حرم حضرت معصومه(س) مدفون گرديد.
https://eitaa.com/eslam20
💠 فرازی از رساله حقوق امام سجاد علیه السلام
🔹 حق امام و پیشوا
🌷 سپس حقوق پیشوایان؛ و اما حق پيشواى حكومت بر تو اين است كه بدانى تو براى او وسيله آزمايش شدى و اینکه بخاطر سلطه ای که خداوند به او بر تو داده، گرفتار تو شده است و بايد خيرخواه او باشى و با او در نيفتى زيرا كه بر تو نفوذ دارد و سبب هلاك خود و او می گردى و خوار می شوى و براى او فروتنى و نرمش كن........
🌹 ثُمَّ حُقُوقُ الْأَئِمَّةِ فَأَمَّا حَقُّ سَائِسِكَ بِالسُّلْطَانِ فَأَنْ تَعْلَمَ أَنَّكَ جُعِلْتَ لَهُ فِتْنَةً وَ أَنَّهُ مُبْتَلًى فِيكَ بِمَا جَعَلَهُ اللَّهُ لَهُ عَلَيْكَ مِنَ السُّلْطَانِ وَ أَنْ تُخْلِصَ لَهُ فِي النَّصِيحَةِ وَ أَنْ لَا تُمَاحِكَهُ وَ قَدْ بُسِطَتْ يَدُهُ عَلَيْكَ فَتَكُونَ سَبَبَ هَلَاكِ نَفْسِكَ وَ هَلَاكِهِ وَ تَذَلَّلْ وَ تَلَطَّفْ.......
📗 خصال صدوق، رساله حقوق امام سجاد علیه السلام
https://eitaa.com/eslam20
💠 انسان کامل در کلام امام حسن عسکری علیه السلام
🌷امام حسن عسکری علیه السلام فرمود:
🔹پارساترین مردم آن کسی است که از موارد گوناگون شبهه و مشکوک اجتناب و دوری نماید.
🔸 عابدترین مردم آن شخصی است که قبل از هر چیز، واجبات الهی را انجام دهد.
🔹 زاهدترین انسانها آن فردی است که موارد حرام و خلاف را مرتکب نشود.
🔸 قویترین اشخاص آن شخصی است که هر گناه و خطائی را در هر حالتی که باشد، ترک نماید.
🌹قالَ الإمامُ الْحَسَنِ الْعَسْکَری علیه السلام: أوْرَعُ النّاسِ مَنْ وَقَفَ عِنْدَ الشُّبْههِ، أعْبَدُ النّاسِ مَنْ أقامَ الْفَرائِضَ، أزْهَدُ النّاس مَنْ تَرَکَ الْحَرامَ، أشَدُّ النّاسِ اجْتِهاداً مَنْ تَرَکَ الذُّنُوبَ.
📚 أعیان الشّیعه، ج. ۲، ص. ۴۲.
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
شرح وتفسیرحکمت 335نهج البلاغه.MP3
11.23M
حجتالاسلام
غفاری
م شرح وتفسیر حکمت 335
ج 871
https://eitaa.com/eslam20