May 11
May 11
بلا، آزمونی الهی و در واقع نشانه توجه خدا به بندگان است. خداوند در قرآن میفرماید «و َلَنَبْلُوَنَّکُمْ بِشَیْءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَالْجُوعِ وَنَقْصٍ مِنَ الْأَمْوَالِ وَالْأَنْفُسِ وَالثَّمَرَاتِ وَبَشِّرِ الصَّابِرِینَ؛ و البته شما را به پارهای از سختیها چون ترس و گرسنگی و نقصان اموال و نفوس و آفات زراعت بیازماییم، و صابران را بشارت بده.» (155 بقره)، یعنی در این انواع بلایا که خداوند معرفی میکند، در نهایت باید با حفظ ارزشها و ساختارهای ایمانی، صبر پیشه کرد، از این رو باید گفت انسانها وقتی در سختی و بلا قرار میگیرند عیارشان مشخص میشود و نقطه ضعفشان را میشناسند، در چنین حالتی روی آوردن به ارزشها و سنتهای دینی و نبوی(ص) را نباید فراموش کرد؛ بلاها از هر نوعی هم که باشند، راهکارهایی معنوی برای دفع آنها وجود دارد و این راهکارها جهت تغییر سرنوشت انسانها خیلی کارسازند.
یکی از راهکارها و اقدامات مهم جهت دفع بلا و یا عذاب الهی، استغفار است همچنان که خداوند در آیه 33 انفال فرمود «وَمَاکَانَ اللَّهُ لِیُعَذِّبَهُمْ وَ أَنْتَ فِیهِمْ ۚ وَمَاکَانَ اللَّهُ مُعَذِّبَهُمْ وَهُمْ یَسْتَغْفِرُونَ؛ خدا تا تو (پیغمبر رحمت) میان آنها هستی آنان را عذاب نخواهد کرد و نیز مادامی که به درگاه خدا توبه و استغفار کنند باز خدا آنها را عذاب نکند.
لذا به دلیل وجود مشکلات و فشارهای روحی وجسمی به کل دنیا به خصوص مسلمانان و شیعیان ازجمله وجود بیماری منحوس کرونا این گروه جهت نشر مطالب تولیدی و محتوای پراکنده درحوزه اهمیت و آثار وپیامد و...استغفارواستغاثه می باشدتا بتوانیم به صورت دسته جمعی و به عنوان یک فرهنگ اصیل اسلامی این مقوله ازدین که مساله استغفارواستغاثه جمعی باشد را به عنوان فرهنگ عمومی جامعه تبدیل کنیم تا به برکت این استغفارواستغاثه بلاهای متعدد دفع و رفع شود.
والسلام علی من اتبع الهدی
دوستان بزرگوار خواهشا درنشر این گروه به عنوان صدقه جاریه کوشاباشید
👇👇👇👇👇
استغفار عمومی
https://eitaa.com/esteghfaaromomi
#استغفار
#استغاثه
آیتالله بهجت:زیادبااعتقادکامل بگویید: «أستغفر الله»هیچ چیز شمارامنصرف نکندغیراز ضروریات وواجبات تاکلیه ابتلائات رفع شود
جهت استفاده مطالب درموضوع کانال مطالبی رادارید لطفابه آدرس زیرارسال بفرمایید👇
@A_m_i_r_b_a_y_a_n_y_a_z_d
ادمین گروه : 09134534642
دوستان بزرگوار خواهشا درنشر این گروه به عنوان صدقه جاریه کوشاباشید
👇👇👇👇👇👇👇
استغفار عمومی
https://eitaa.com/esteghfaaromomi
#ادامه 👇👇
در روایات نیز #استغفار و بازگشت به دامان پرمهر الهی، به عنوان یکی از عوامل روزیرسان معرفی شده است. حضرت علی (ع) میفرمایند:
«الاِسْتِغْفَارُ یَزِیدُ فِی الرِّزْقِ(۶) ؛
#استغفار، روزی را زیاد میکند.»
ایشان در حدیث دیگری به کمیل سفارش فرمودند که اگر در رسیدن روزی او کندی و آهستگی پیش آمد، به #استفغار بپردازد: «وَ إِذَا أَبْطَأَتِ الْأَرْزَاقُ عَلَیْکَ فَاسْتَغْفِرِ اللَّهَ یُوَسِّعْ عَلَیْکَ فِیهَا(۷) ؛
هنگامی که رسیدن روزیت کند میشود، از خداوند آمرزش بخواه تا روزیت را وسیع گرداند.»
امام حسن (ع) نیز در روایتی میفرمایند: «روزی در خدمت پدرم امیرالمؤمنین (ع) نشسته بودم که مرد عربی خدمت آن حضرت رسید و اظهار کرد: «ای امیرمؤمنان! من مردی عیالمندم و بهرهای از مال دنیا ندارم. امیرالمؤمنین (ع) فرمودند: چرا #استغفار نمیکنی تا حالت خوب شود؟
مرد عرب گفت: با امیرالمؤمنین، من استغفار زیاد کردم و تغییر و افزایشی در وضع خود ندیدم.
امیرالمؤمنین (ع) فرمودند: خداوند در قرآن میفرماید:
«فَقُلْتُ اسْتَغْفِرُوا رَبَّکُمْ إِنَّهُ کانَ غَفَّاراً یُرْسِلِ السَّماءَ عَلَیْکُمْ مِدْرارا وَ یُمْدِدْکُمْ بِأَمْوالٍ وَ بَنینَ وَ یَجْعَلْ لَکُمْ جَنَّاتٍ وَ یَجْعَلْ لَکُمْ أَنْهارا(۸) ؛
از پروردگار خویش آمرزش بخواهید که آمرزنده است، برکات خود را از آسمان بر شما فرو مى بارد و با اموال و فرزندان، شما را یارى مى دهد و باغستانها و نهرهاى پرآب را در اختیارتان مى گذارد.»
آنگاه علی (ع) فرمودند: «من استغفاری را به تو یاد میدهم که هنگام خواب، باید آن را تلاوت کنی که این اگر این #استغفار را هر شب قبل از خواب بخوانی خداوند روزی تو را افزایش میدهد.
سپس نسخه استغفار را برای او نوشته و به او دادند و فرمودند: هرگاه برای خواب به بستر رفتی و خواستی بخوابی، این استغفار را بخوان و گریه کن و اگر اشکت نیامد، حالت گریه به خود بگیر و تباکی کن.
امام حسن (ع) میفرمایند: مرد عرب رفت و سال بعد خدمت پدرم رسید و عرض کرد: یا امیرالمؤمنین! خداوند نعمتش را بر من تمام کرد. و آنقدر به من مال و ثروت و مکنت عطا کرد که از زیادی اموال، محل نگهداری آنها برایم تنگ شده و جایی برای بستن و محافظت شتران و گوسفندانم ندارم
امیرالمؤمنین (ع) فرمودند: ای برادر عرب! سوگند به آن خدایی که محمد (ص) را به رسالت برانگیخته است، هر بندهای که این استغفار را قرائت کند و به آن خدا را بخواند، خداوند گناهان او را میبخشد، حوایج مشروع او را برآورد، و برکت این استغفار مال و فرزند او را زیاد کند(۹) .
2⃣.مایه امان از عذاب
«وَ ما کانَ اللَّهُ لِیُعَذِّبَهُمْ وَ أَنْتَ فیهِمْ وَ ما کانَ اللَّهُ مُعَذِّبَهُمْ وَ هُمْ یَسْتَغْفِرُونَ»(۱۰)
آیه شریفه دلالت دارد که خداوند در دو صورت، مردم را عذاب نمى کند:
1- زمانى که پیامبر (ص) در میان مردم باشد.
2- زمانى که مردم #استغفار کنند.
حضرت علی (ع) مى فرماید:
«کَانَ فِى الْاَرْضِ اَمَانَانِ مِنْ عَذَابِ اللّهِ، وَ قَدْ رُفِعَ اَحَدُهُمَا، فَدُونَکُمُ الْآخَرَ فَتَمَسَّکُوا بِهِ: اَمَّا الْاَمَانُ الَّذِى رُفِعَ فَهُوَ رَسُولُ اللّهِ صلى الله علیه وآله وَ اَمَّا الْاَمَانُ الْبَاقِى فَالْاِسْتِغْفَارُ. قَالَ اللّهُ تَعَالَى: وَ مَا کَانَ اللّهُ لِیعَذِّبَهُمْ وَ اَنْتَ فِیهِمْ وَمَا کَانَ اللّهُ مُعَذِّبَهُمْ وَ هُمْ یسْتَغْفِرُونَ(۱۱)؛
دو چیز در زمین، مایه امان از عذاب خدا بود: یکى از آن دو برداشته شد. پس دیگرى را دریابید و بدان چنگ زنید. امانى که برداشته شد، رسول خدا (ص) بود و امان باقى مانده، آمرزش خواهى است که خداى بزرگ به رسول خدا (ص) فرمود: خدا آنان را عذاب نمى کند؛ در حالى که تو در میان آنانى و عذابشان نمى کند تا آن هنگام که #استغفار مى کنند.»
3⃣.رفع غم و گرفتاریها
در کلمات نورانی پیامبر و اهلبیت پاکش (ع) #استغفار و عذرخواهی از خدای مهربان، به عنوان یکی از مهمترین عوامل نجات از گرفتاریها و بهترین سبب زدودن غم و اندوه معرفی شده است.
رسول خدا (ص) در سخن زیبایی میفرمایند:
«مَنْ کَثُرَ هُمُومُهُ فَلْیُکْثِرْ مِنَ الِاسْتِغْفَارِ(۱۲) ؛
هر کسی غم و غصهاش زیاد است، باید زیاد استغفار کند.»
آن حضرت در عبارت دیگری میدان تأثیر استغفار را گستردهتر معرفی کرده و میفرمایند:
«عَلَیْکَ بِالاسْتِغْفَارِ فَإِنَّهُ الْمَنْجَاةُ(۱۳) ؛
بر تو باد به #استغفار و عذرخواهی از خداوند که #استغفار ، نجاتدهنده (انسان از مشکلات و سختیها) است.»
#ادامه 👇👇👇
#منبر
#توبه
#توبه و #استغفار
بسم الله الرحمن الرحیم
🔰 «وَ بِالْأَسْحارِ هُمْ یَسْتَغْفِرُونَ»
هنگامی که آیات روحبخش #قرآن_کریم را تلاوت میکنیم، در مییابیم که خداوند در آیات متعددی بر انجام یک رفتاری تأکید کرده است. مضمون همین تأکید و تشویقهای خداوند متعال، در سیره معصومان (ع) نیز بهوفور تکرار شده است؛ بهطوری که میتوان آن را بهعنوان یک اصل اساسی در سبک و سیره معصومان (ع) شناخت.
اما آن رفتاری که مورد تأکید خداوند و سیره رفتاری معصومین (ع) بوده « #استغفار و #توبه » است. خداوند این عمل را یکی از ویژگیهای خاص #مؤمنان معرفی کرده و میفرماید:
«وَ بِالْأَسْحارِ هُمْ یَسْتَغْفِرُون (۱) ؛
و در سحرگاهان استغفار مى کردند.»
در آیات دیگری خداوند خود را « #توبه پذیر مهربان» معرفی کرده و انسانها را به سوی #توبه و #استغفار تشویق مینماید.
در سیره رسول خدا (ص) نقل شده که ایشان روزى یکصد بار #استغفار مىکردند. ایشان در اهمیت و ضرورت این رفتار میفرمایند:
«إِنَّهُ لَیُغَانُ عَلَى قَلْبِی وَ إِنِّی لَأَسْتَغْفِرُ بِالنَّهَارِ سَبْعِینَ مَرَّةً(۲) ؛ همانا قلبم را غبارى مى گیرد و من روزى یکصد مرتبه آمرزش مى طلبم»
امیرالمؤمنین علی (ع) نیز در شبانهروز 70 مرتبه #استغفار مى نمود. در دعای کمیل حضرت امیر (ع) به درخواست غفران گناهان میپردازند.
امام حسین (ع) نیز یکی از عوامل درخواست تأخیر جنگ از عصر تاسوعا به روز عاشورا را #استغفار معرفی کرده است. همچنین امام سجاد (ع) در جایجای دعاهای خود به #استغفار میپردازند. آن حضرت براى وداع ماه رمضان، ناله مى زد؛ اشک مى ریخت و استغفار مى کرد.
با توجه به نکات پیشین، یک سؤال به ذهن میآید: مگر در استغفار چه آثاری هست که معصومان (ع) با وجود عصمت این همه استغفار میکنند؟ آیا استغفار در دنیای انسان هم اثر دارد یا فقط در آخرت انسان اثر گذار است؟ استغفار چه آثار و برکاتی در پی دارد؟
در آیات متعددی از #قرآن_کریم ، #استغفار بر #توبه مقدم ذکر شده است. در این چینش، یک نکته ظریف قرآنی وجود دارد و آن این است که #استغفار ، پیشنیاز #توبه است.
#استغفار به معنای طلب آمرزش و مغفرت است و #توبه به معنای بازگشت بهسوی خداوند رحمان میباشد. آنگاه که فردی میگویید: «أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ رَبِّی وَ أَتُوبُ إِلَیْه» یعنی او با طلب مغفرت باز میگردد و بازگشت صرف نیست...
💠آثار و برکات استغفار
در آیات و روایات برای استغفار برکات و اسرار شگفتی بیان شده است که برخی از آنها عبارتاند:
1⃣. افزایش روزی و حل مشکلات اقتصادی
#گناه و نافرمانی خداوند، هم معنویاتی مثل توفیق نماز شب و شیرینی عبادت را از انسان سلب میکند و هم برکات مادی را از بین میبرد. #قرآن_کریم میفرماید:
«وَ ضَرَبَ اللّهُ مَثَلاً قَرْیَةً کانَتْ آمِنَةً مُطْمَئِنَّةً یَأْتیها رِزْقُها رَغَداً مِنْ کُلِّ مَکانٍ فَکَفَرَتْ بِأَنْعُمِ اللّهِ فَأَذاقَهَا اللّهُ لِباسَ الْجُوعِ وَ الْخَوْفِ بِما کانُوا یَصْنَعُونَ(۳) ؛
خداوند (برای آنان که کفران نعمت میکنند) مثلی زده است: منطقه آبادی که امن (و آرام) و مطمئن بود و همواره روزیش از هر جا میرسید؛ اما نعمت خدا را ناسپاسی کردند و خداوند به خاطر اعمالی که انجام میدادند، لباس گرسنگی و ترس را بر اندامشان پوشانید.»
اما خداوند متعال در قرآن کریم ، کسانی که مرتکب گناهی میشوند را سفارش به #استغفار و #توبه کرده و بشارت گشایش میدهد:
«وَ أَنِ اسْتَغْفِرُوا رَبَّکُمْ ثُمَّ تُوبُوا إِلَیْهِ یُمَتِّعْکُمْ مَتاعاً حَسَناً إِلی أَجَلٍ مُسَمًّی وَ یُوءْتِ کُلَّ ذی فَضْلٍ فَضْلَه(۴) ؛
از پروردگار خویش آمرزش بطلبید! سپس بهسوی او باز گردید تا شما را تا مدت معینی (از مواهب زندگی این جهان) بهخوبی بهرهمند سازد و به هر صاحب فضیلتی به مقدار فضیلتش ببخشد.»
بنا به توصیه همه انبیاء الهی، از جمله حضرت هود (ع) #توبه و #استغفار ، موجب رحمت بیپایان و پیوسته و افزایش توان و نیروی انسان خواهد شد:
«وَ یا قَوْمِ اسْتَغْفِرُوا رَبَّکُمْ ثُمَّ تُوبُوا إِلَیْهِ یُرْسِلِ السَّماءَ عَلَیْکُمْ مِدْراراً وَ یَزِدْکُمْ قُوَّةً إِلی قُوَّتِکُمْ وَ لا تَتَوَلَّوْا مُجْرِمینَ (۵) ؛
و ای قوم من! از پروردگارتان طلب آمرزش کنید، سپس بهسوی او بازگردید تا [باران] آسمانی را پی در پی بر شما بفرستد و نیرویی بر نیرویتان بیفزاید و گنهکارانه روی (از حق) برنتابید.»
#ادامه 👇👇
کشتیای را تصور کنید که روی دریا سیر میکند. اگر آب موج بزند و در کشتی بریزد، کشتی سنگین میشود و مقداری در آب فرو میرود. در هجوم بعدی امواج، آب بیشتری در کشتی میریزد، چون در اثر موج قبلی پایین رفته و به سطح آب نزدیک شده.
انسان در دنیا، مثل کشتی روی آب است. کشتی وجودش اگر از آب دریای مادّی خالی باشد، دریا در اختیار اوست. اما اگر در کشتیِ وجودش آب ریخت، باید آن آب را با پمپاژ خالی کند.
ادعیه و زیارات، پمپاژ کردن آب از کشتی است. در روایات آمده که انسان روزی هفتاد مرتبه استغفار کند. مثل این است که بر اثر موج، مقداری آب در کشتی شما ریخته و شما باید هفتاد سطل آب بکشید و از کشتی بیرون بریزید.
#ادامه 👇👇👇
محمد بن ریان گوید: نامهای به امام هادی (ع) نوشته و از آن حضرت دعایی خواستم برای رهایی از سخنیهایی و بلاهایی که نازل میگردد و مشکلاتی که دست و پاگیر انسان میشود و در نامهام تأکید کردم: همانگونه که پدران گرامیشان به دوستانشان مطالب خاصی را میآموختند، به من نیز دعایی مخصوص بیاموزند (که بهره فراوان ببرم)، حضرت در جواب چنین مرقوم فرمودند:
«الْزَمِ الِاسْتِغْفَارَ (۱۴)
همیشه و در همه حال با استغفار همراه باش (و آن را ذکر کن!»
رسول خدا (ص) در کلام دلنشینی، برای نجات از غم و اندوه و تنگناهای زندگی، به زیاد گفتن #استغفار سفارش کرده است:
«مَنْ أَکْثَرَ االِاسْتِغْفَارَ جَعَلَ اللَّهُ لَهُ مِنْ کُلِّ هَمٍّ فَرَجاً وَ مِنْ کُلِّ ضِیقٍ مَخْرَجاً وَ رَزَقَهُ مِنْ حَیْثُ لَا یَحْتَسِبُ(۱۵) ؛
هر کسی زیاد استغفار کند خداوند، نسبت به هر غصه و اندوهی گشایشی برایش قرار دهد و از هر تنگنایی راه خروجی پیش پایش گذارد و از جایی که گمان ندارد او را روزی میدهد.»
در برخی از روایات #استغفار عامل جلوگیرى از بلاها بیان شده است. رسول خدا (ص) مى فرمایند:
«اِدْفَعُوا اَبْوَابَ الْبَلاَیا بِالْاِسْتِغْفَارِ(۱۶) ؛
درهاى بلاها را با آمرزش خواهى ببندید.»
4⃣. وسیله آمرزش بندگان
پیامبر اسلام (ص) میفرمایند:
«أکثِرُوا مِن الاستِغفارِ فانّ اللَّهَ عزّ وجل لم یُعَلِّمْکُمُ الاستِغفارَ الّا وهُو یُریدُ أن یَغفِرَ لَکُم (۱۷) ؛
زیاد استغفار کنید؛ زیرا خداوند عزّ و جل استغفار را به شما یاد نداد، مگر براى اینکه مىخواهد شما را بیامرزد.»
خداوند در آیه شریفه میفرماید:
«وَ الَّذِینَ إِذا فَعَلُوا فاحِشَةً أو ظَلَمُوا أنفُسَهُم ذَکَرُوا اللهَ فَاستَغفَرُوا لِذُنُوبِهِم وَ مَن یغفِرُ الذُّنُوبَ إِلاّ اللهُ (۱۸) ؛
(بندگان خوب من) آنهایی هستند که هرگاه کار ناشایستی انجام دهند یا به خودشان ستم کنند، خدا را یاد میکنند و برای بخشش گناهان #استغفار میکنند و جز خدا چه کسی گناهان را میآمرزد؟»
در کتاب «امالى صدوق» از امام صادق (ع) نقل شده: هنگامیکه این آیه نازل شد و گناهکاران #توبه کار را به آمرزش الهى نوید داد، ابلیس سخت ناراحت شد و تمام یاران خود را با صداى بلند دعوت کرد! آنها از وى علت این دعوت را پرسیدند، او از نزول این آیه اظهار نگرانى کرد، شیاطین پیشنهادهایی دادند که پذیرفته نشد، در این میان شیطانى بنام «وسواس خناس» گفت من مشکل را حل میکنم، ابلیس پرسید: از چه راهی؟ گفت: فرزندان آدم را با وعدهها و آرزوها، به گناه آلوده مى کنم و هنگامیکه مرتکب گناهى شدند، یاد خدا و #استغفار و بازگشت بهسوی او را از خاطر آنها مى برم، ابلیس گفت: راه همین است و این مأموریت را تا پایان دنیا بر عهده او گذاشت» (۱۹) .
روشن است که فراموش کارى #استغفار بهد از گناه، نتیجه سهل انگارى و وسوسه هاى شیطانى است و تنها کسانى گرفتار آن مى شوند که خود را در برابر وسواس خناس تسلیم کنند و بهاصطلاح با او همکارى نزدیک نمایند! ولى مردان بیدار و با ایمان، کاملاً مراقبند که هرگاه خطایى از آنها سرزد، در نخستین فرصت عواقب آن را با آب #توبه و #استغفار از دل و جان خود بشویند و دریچه هاى قلب خود را به روى شیطان و لشکر او ببندند که آنها از درهاى بسته قلب وارد نمى شوند!» (۲۰)
5⃣. نجات از قرض و پرداخت بدهی
یکی از مشکلات اقتصادی مسلمانان و مخصوصاً دوستان امیرالمؤمنین (ع)، گرفتار شدن به قرض و وامهای درازمدت است که در موارد بسیار با ربا و سوددهی غیرمجاز همراه است و باعث خمودی و انحطاط فکری مسلمین و ضررهای سنگین مالی و سقوط در گرداب گناه گشته و عواقب سوئی را برای فرد و جامعه در بردارد و ضربههای سهمگینی بر پیکر نظام اقتصادی اجتماع وارد میسازد.
از طرفی، اشخاص بسیاری برای بهبود زندگی خویش، ناچار به گرفتن وام بدون بهره هستند. این گونه وام گرفتن، هر جند ضرری به همراه ندارد؛ بلکه در بسیاری از اوقات گرههای کور اقتصادی وامگیرندگان را باز میکند و برای وامدهندگان ثواب عظیم و برکات فراوانی را به دنبال دارد؛ اما فرورفتن در گرداب قرض و دست و پا زدن برای بازپرداخت وام، یکی از مشکلات سختی است که مؤمنان را در دنیا گرفتار و فکر آنها را مشغول و عمرشان را کوتاه میکند؛ چرا که غم و غصه پرداخت اقساط ماهیانه و تأمین وجه چکهایی که به اشخاص مختلف داده است، برای کسی که قدرت پرداخت آن را ندارد، آرامش زندگیش را سلب میکند و سلامت جسم و جانش را به خطر میاندازد.
در کلمات نورانی اهلبیت (علیهمالسلام) برای رهایی از این مشکل و سهولت در پرداخت بدهی، راههایی بیان شده که یکی از مهمترین آنها، زیاد #استغفار نمودن و عذرخواهی کردن از خدا در ساعات شب و روز است.
#ادامه 👇👇👇👇