♦️قلب تپنده برای علم!
♨️روزگاری دانشمندان ما در قله های علم سرفرازی می کردند. بوعلی، ابوریحان و بسیاری از عالمان دینی بودند که غرب و جهان تشنه دانش آنها برای سالهای متمادی بودند.
♨️در همان روزگار، اربابان کلیسا که دین حضرت مسیح را تحریف کرده بودن علم را خرافات و تکنولوژی های جدید را ادوات شیطانی می دانستند. اروپا در سیاهی جهل حاکمان خود می سوخت.
♨️شاهان بی کفایت قاجاریه نه عالم بودند نه علم دوست. تمام تمدن و هنر آنها سفرهای اروپایی و از دست دادن مناطق مختلف کشور توسط اجنبی ها بود.آنها بیشتر از آنکه نگران معاش و عزَّت مردم باشند نگران عیاشی و سرسره بازی بودند.
♨️شاه پهلوی پدر، بی سواد بود و پسر هم اساساً به علم داخلی باوری نداشت. هنر محمد رضا پهلوی آوردن مستشاران خارجی و به تاراج دادن کتب کهن علمی ایرانی بود.
♨️بعد از انقلاب علم و عالم ، دانش و فن آوری جایگاه ویژه یافت. خمینی کبیر توجه به علم را باعث نجات کشور می دانست.
♨️مقام معظم رهبری از هر اقدامی در حمایت از علم دریغ نکرد. در زبان ، عمل ، رفتار حامی واقعی علم بود. آنقدر عاشق علم و تعالی کشور بود که پیشقدم زدن واکسن شد.
#محمدرضا_جعفری
#باافتخار_ایرانی
#واکسن
#واکسن_ایرانی
آنتی سکولار
استکبار ستیزان
⛔️ خجالت هم خوب چیزیه...
♨️ علی ربیعی سخنگوی دولت روحانی ضمن انتقاد از صدا وسیما بخاطر ناامید کردن مردم در طی 8 سال گذشته، آن را از مقصرین اصلی عدم مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری بیان کرده است.
♨️ البته از اصلاح طلبان این گونه سخنان هیچ بعید نیست. آنان همیشه عادت دارند دست پیش بگیرند و با پررویی هرچه تمام تر از زیر بار اقداماتی که در طی مسئولیت های خود داشته اند فرار کنند.
♨️ آقای ربیعی قطعا فراموش نکرده است که خود و دوستانش در دولت روحانی در طی 8 سال گذشته چه دسته گل هایی برای ملت به ارمغان آورده اند.
♨️ آقای ربیعی وضعیت اسفناک اقتصادی، تورم 50 درصدی، فساد های مالی، دلار جهانگیری، سیاست خارجی ذلیلانه، برجام نافرجام، و دهها فاجعه دیگر که در این نوشته مجال بیان آنان نیست از مواردی بوده است که مردم را دچار یأس و ناامیدی کرد و سبب عدم حضور آنان در انتخابات شد.
♨️ در مورد صدا و سیما هم باید گفت هر موقع این سازمان درپی روشنگری یا نقد دولت روحانی برآمد یا بودجه آن توسط دولت شما قطع شد یا خود آن برنامه تعطیل گردید که فقط یک نمونه آن، فیلم گاندو بود.
♨️ شاید بهترین حرفی که در اینجا می توان به آقای ربیعی گفت این است که آقای ربیعی واقعا خجالت هم خوب چیزیه...
✍️#سید_طاها_محسنی
#باافتخار_ایرانی
#واکسن
#واکسن_ایرانی
استکبار ستیزان
سنگ پای سازمانی اصل!
♦️تاج زاده توییت زده: "بقای دولت کنونی افغانستان در مقایسه با دولت طالبان به سود مردم آن کشور است. با امنیت و منافع ملی ما نیز سازگارتر است. باوجود این تندروهای وطنی به استقبال حاکمیت طالبان رفتهاند. چرا؟".
🔹حالا خوبه هم حزبی های همین آقا در سازمان مجاهدین (انقلاب)، به هنگام حمله آمریکا به افغانستان بیانیه دادند و مدعی شدند که ایران باید کنار طالبان، با آمریکا وارد جنگ شود! همین ها هنگام حمله آمریکا به عراق هم می گفتند صدام خالد بن ولید است و باید کشور را در حمایت از او وارد جنگ با آمریکا کرد!
یعنی یادش رفته یا خودش را به خواب زده؟!
♦️با مزه این که به قول حجاریان، همه اعضای سازمان، به خاطر زیادی جمعیت، در یک فولکس قورباغه ای جا می شدند و همین ها -چه آن روز و چه امروز- از طرف مردم حرف می زنند
#آلزایمر
محمد ایمانی
استکبار ستیزان
مدعیان اصلاحات بهجای ابراز شرمندگی و عذرخواهی، علیه ملت عقدهگشایی کردند
بازندگان سیاسی سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در بیانیهای بهجای ابراز شرمندگی و عذرخواهی از ملت ایران، به عقدهگشایی علیه ملت پرداخته و عنوان کردند در انتخابات ریاست جمهوری «نامزد نداشتیم!»
نهاد اجماع ساز اصلاحطلبان که هسته تصمیمگیر بازندگان سیاسی این دوره از انتخابات ریاست جمهوری هستند، روز گذشته در بیانیهای برای توجیه شکست و فرار از پاسخگویی اعلام کردند که انتخابات «مهندسی» شده و اصلاحطلبان «نامزد نداشتند».
در این بیانیه آمده است: ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ مهندسیشدهترین انتخابات ریاست جمهوری ایران با کمترین میزان مشارکت در تاریخ جمهوری اسلامی ایران به سرانجام رسید و اصلاحطلبان، اعتدالگرایان و حتی اصولگرایان معتدل و دیگر جریانهای منتقد وضع موجود، نامزدی در صحنه نداشتند.
ادعای اصلاحطلبان مبنی بر نامزد نداشتن در انتخابات 28 خرداد در حالی است که از صدر تا ذیل اصلاحات در بیانیهها و مواضعی به حمایت از عبدالناصر همتی و محسن مهرعلیزاده پرداختند.
عقدهگشایی برای توجیه شکست!
اصلاحطلبان حالا که دیدهاند بعد از به میدان آوردن ظرفیتهای فکری و مادی خود، تعداد آرای همتی (نامزد موردحمایت اصلاحطلبان) از تعداد آرای باطله کمتر شده و اساساً با شکست سنگینی مواجه شدهاند برای توجیه شکست خود چه راهی دارند جز زیر میز زدن؟
زیر میز زدن ناشیانه اصلاحطلبان در حالی است که بر اساس نظر کارشناسان و تحلیلگران، نظرسنجیهای میدانی و حتی اعتراف بخشی از چهرههای مدعی اصلاحطلبی، اگر خاتمی هم تأیید صلاحیت میشد بازهم تأثیری در میزان مشارکت نداشت چه برسد به گزینههایی مانند پزشکیان و یا جهانگیری! چه آنکه بعد از 8 سال سوءتدبیر و ناکارآمدی دولت روحانی، مردم دیگر به چهرههای اصلاحطلب و حامیان وضع موجود اعتماد نخواهند کرد!
در این دوره انتخابات، سران و عوامل فتنه 88 هم به میدان آمدند و در کنار احزابی مانند حزب کارگزاران سازندگی، ندای ایرانیان و ... از عبدالناصر همتی حمایت کردند.
استکبار ستیزان
انکار روز و طلب آفتاب؟
حمایت 15 حزب اصلاحطلب از همتی
15 حزب اصلاحطلب تحت عنوان «ائتلاف جمهور» شامل «حزب کارگزاران سازندگی ایران»، «مجمع نیروهای خط امام»، «حزب اعتماد ملی»، «مجمع اسلامی فرهنگیان»، «حزب اسلامی کار»، «حزب ندای ایرانیان»، «حزب مردمسالاری»، «خانه کارگر»، «حزب جوانان ایران اسلامی»، «حزب توسعه ملی»، «حزب آزادی»، «حزب وحدت و همکاری»، «جمعیت زنان نواندیش»، «جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان»، «مجمع زنان اصلاحطلب» دو روز قبل از انتخابات ریاست جمهوری (26 خرداد) طی بیانیهای در حمایت از عبدالناصر همتی در انتخابات ۱۴۰۰ اعلام کرد: «به عبدالناصر همتی رأی دهید تا حق رأی دادن، حق انتخاب کردن، حق انتقاد کردن و حق عزل کردن رئیسجمهوری بر جا بماند؛ تا جمهوری بر جای بماند.»
مدعیان اصلاحات که خبر فوق را هم تیتر یک رسانههای خود کردند، چگونه میخواهند ائتلاف 15 حزب اصلاحطلب در حمایت از همتی را انکار کنند؟
استکبار ستیزان
فعال اصلاحطلب: تعارف را کنار بگذاریم
همه ظرفیت ما خرج همتی شد اما باختیم
نکته قابلتأمل آنکه بیانیه نهاد اجماعساز اصلاحطلبان با اعتراف برخی فعالان سیاسی اصلاحطلب (مبنی بر شکست در انتخابات ریاست جمهوری) همراه شده است.
محمدعلی وکیلی، فعال سیاسی اصلاحطلب و عضو فراکسیون امید مجلس دهم روز گذشته در مطلبی نوشت: باید با واقعیتهای این انتخابات روبهرو شویم. شاید چون همچنان خود را عزادار جمهوریت نشان میدهیم همه شرم میکنند به ما بگویند که کجای ماجرا هستیم! ما اگر از پشت عزای جمهوریت بیرون بیاییم واقعیتهای زیادی منتظرند تا با ما حریف شوند. همه ظرفیت ما خرج همتی شد، سقف رأی او مشخص شد. حتی دست به دامان تعصبات قومیتی به عریانترین شکل برای همتی شدیم اما عیار اقبالمان عریان شد. دیدیم که چگونه تشت اقبالمان فرو افتاده است. ادباری که به لیست جمهور شد (با همه اعتباری که به پایش خرج شد)، نشان داد که ما صاحبمجلس عزایِ جمهوریت نیستیم! تعارف را کنار بگذاریم.
وکیلی اظهار داشت: حیثیت اکثر احزاب و نمایندگان رسمی اصلاح طلب به پای همتی آورده شد اما افاقه نکرد. این یعنی نهادهای رسمی جریان اصلاحطلب، نمیتواند نماینده مطالبات اصلاحطلبانه باشد. اگر برای ریاست جمهوری بهانه رد صلاحیت آورده شود، برای لیست جمهور چه بهانهای داریم. سخن این نیست که ردصلاحیتها، حذفها و تبعیضهای سیاسی واقعی نیست؛ اما چرا این همه بهانه را میآوریم تا با واقعیت روبرو نشویم؟ مردم، شعارهای اصلاحطلبی را از زبان حریف بیشتر باور کردند تا از زبان ما. این واقعیت را نباید به هیچ امر دیگری فروکاست. اگر رفوزه شدنِ احزاب را نبینیم، حتماً درسهای این انتخابات را فرا نگرفتهایم.
وی با بیان اینکه «بعید میدانم چشماندازی از احیای جریان اصلاح طلبی بتوان تصور کرد» گفت: اصلاحطلبی قطعاً ادامه خواهد داشت، چه با این اصلاحطلبان و یا با کسان دیگر. اما اگر این جریان میخواهد همه لکنت تاریخی زبانش و همه عقیمبودگیاش را به تبعیضهای شورای نگهبان و سخنان امثال من در نشان دادن ادبارِ خودیها، تخفیف دهد، این یعنی خود انتخاب کردهاند که اصلاحطلبی را بر دوش دیگران بگذارند.
همچنین هدایت آقایی، فعال سیاسی اصلاحطلب سه روز پیش در گفتوگویی اظهار داشت: اصلاحطلبان از مطالبات مردمی و چیزی که در ذهن مردم میگذرد عقب افتادهاند!
شایانذکر است که طی روزهای گذشته، نمونههای زیادی از این قبیل اعترافات از سوی مدعیان اصلاحات مطرح و منتشر شده است.
استکبار ستیزان
عادت مسبوق به سابقه مدعیان اصلاحات؛
«اگر پیروز باشیم انتخابات را قبول داریم!»
از سویی دیگر، نگاهی به رفتارهای سیاسی مدعیان اصلاحات نشان میدهد که آنها تا جایی «انتخابات» را قبول دارند که پیروز رقابتهای سیاسی باشند چه آنکه زمانی که نامزد مورد حمایت آنها راهی پاستور شده است، انتخابات و مشارکت قابل قبول بوده و هر وقت که مردم بر سینه نامزد مورد حمایت آنها دست رد زدهاند، انتخابات و مشارکت، مطلوب بازندگان سیاسی نبوده است و ابر و باد و مه و خورشید و فلک همه دست در دست شورای نگهبان قرار دادهاند تا نامزد موردحمایت اصلاحطلبان حذف شود و یا رأی نیاورد!
جالب آنکه، اصلاحطلبان در انتخابات 92 هرچند تمامقد به حمایت از روحانی پرداختند ولی بعد از انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفند 98، وقتی دیدند سوءمدیریتها و ناکارآمدیهای دولت روحانی به حدی است که باعث ریزش پایگاه رأی آنها میشود در گوشه و کنار گفتند ما در انتخابات، نامزد نداشتیم! حال آنکه محمدرضا عارف گزینه اصلی اصلاحطلبان در انتخابات 92 بود.
هرچند در بیانیه دیروز اصلاحطلبان در بررسی علت کاهش مشارکت نسبت به دورههای پیشین آمده است: «پارهای از سوءحکمرانیها [سوءمدیریت دولت] منجر به نارضایتی گسترده شهروندان ایران شده است» و «پارهای از ضعفها و اشتباهات در میان نیروها و نهادهای اصلاحطلبان هم از عوامل این کاهش و ریزش پایگاه اجتماعی بوده است» اما این تمام ماجرا نیست چرا که اولاً) نارضایتی از عملکرد دولت روحانی به حدی عمیق بود که بخشهایی از جامعه مانند گذشته در انتخابات مشارکت نکردند و ثانیاً) نگاهی به مؤلفهها و مشخصههای دقیق اجتماعی و سیاسی در این دوره از انتخابات نشان میدهد که اتفاقاً انتخابات 28 خرداد یک پیروز اصلی داشت و آن ملت ایران بود.
بسیار روشن است که در انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم حتی عواملی مانند 1. نارضایتی و ناامیدی عمومی و عمیق برآمده از ۸ سال ناکارآمدی و بیتدبیری دولت، 2. اپیدمی کرونا، 3. شکل نگرفتن دوگانهها و دوقطبیهای انتخاباتی (طبق روال دورههای قبل)، 4. تلاش تمامعیار شبکههای ماهوارهای و رسانههای اپوزیسیون و معاند، 5. گرانیهای دستوری ۶ ماه گذشته، 6. تحریم انتخابات از سوی جریان انحراف، 7. ضعف و یا شیطنتهای مجریان برگزاری انتخابات و 8. حجم گسترده تخلفات و انحلال شوراهای شهر و روستا و... باعث نشد تا مردم ایران در این روزهای ناخوش، در پای صندوق رأی حاضر نشوند! از این رو ادعای اصلاحطلبان مبنی بر کاهش مشارکت بهدلیل رد صلاحیتها و... غیرواقعی، سیاسیکاری و به دور از عقل و منطق است. روشن است که اکنون تمام همّوغمّ اصلاحطلبان توجیه شکست و فرار از پاسخگویی از عملکرد 8 سال
گذشته است.
استکبار ستیزان
⛔️ بازهم پررویی نجومی!⛔️
سخنان عیسی کلانتری:
1️⃣ این حرفهای مزخرف را بعضی همکاران شما در میآورند. نحوه نشستن من مثلا چطور بود؟ نحوه نشستن همیشگی من، همینطور است. چه عذر خواهی؟ برای چه؟ چه اتفاقی افتاده که عذرخواهی کنیم؟
2️⃣ اتفاق است دیگر، میافتد. والا هیچ قصوری نبوده.
پ.ن:
♨️ گویا در دولت حسن روحانی هر مسئولی قصد دارد به مردم ثابت کند، که او ارباب آنهاست.
♨️ طرف بچه اش را از دست داده است آن وقت اینها به عنوان طلبکار و (نه به عنوان مسئول) با وقاحت تمام می آیند پشت تریبون و اینگونه صحبت می کنند! اگر ازنحوه رفتارشان هم انتقاد شود، ذره ای نمی پذیرند. انگار نه انگار! تازه دو قورت و نیم شان هم باقی است!
♨️ این دولت اگر از روز اول یک استاد اخلاق داشت، شاید حداقل شاهد چنین پر رویی نجومی نبودیم. حداقل آن استاد اخلاق به این پرروهایی نجومی می فهماند نه شما ارباب هستید نه مردم رعیت شما! کنارگذاشتن #حوزه_و_روحانیت از متن دولت تبعات سنگینی برای دولت ها خواهد داشت.
✍#سید_امیر_حسینی
#باافتخار_ایرانی
#واکسن_ایرانی
آنتی سکولار
استکبار ستیزان
⁉️ شفافیت چه شد ⁉️
♨️یک سال و اندی از روی کار آمدن مجلس انقلابی گذشت. مجلسی که با شعار #شفافیت پا به میدان گذاشت و مردم هم به آنها رأی دادند. اما سؤال اینجاست چرا پس از گذشت بیش از یک سال از عمر مجلس، طرح شفافیت به سرانجام نرسیده است؟
♨️مجلسیها بدانند این مجلس موصوف به وصف انقلابی است. لذا اگر کوچکترین خطایی از آنها سر بزند، نه تنها خودشان بلکه کل جریان انقلاب در این بین آسیب میبیند. متاسفانه در گوشه و کنار، با کنایه میشنویم که: این هم از #مجلس_انقلابیتان؟ کو آن شفافیتی که آبروی مجلس قبل را به خاطر آن بردید؟
♨️گویا عده ای معتقدند که تصویب این طرح به علت بعضی مسائل از جمله مسائل امنیتی به صلاح نیست! این عده اگر استدلالی دارند باید به طور کامل و شفاف برای مردم بیان کنند. اقناع افکار عمومی یکی از وظایف مسئولین است.
♨️نمایندگان مجلس، خاطره تلخ دوران #روحانی را فراموش نکنند و به یاد بیاورند که مردم ممکن است یکبار به «#وعده» رأی بدهند اما بار دوم عمل میخواهند و اگر عملی مشاهده نکنند قطعاً از وعده دهنده ها عبور خواهند کرد.
♨️عده ی بسیار زیادی از مردم به امید #تصویب طرح شفافیت آراء، به نمایندگان فعلی رأی دادند. آقایان! امید مردم را ناامید نکنید. به مردم نشان دهید انقلابیها وقتی وعده میدهند، پای وعده شان می مانند و آن را عملی میکنند.
✍️#سید_امیر_حسینی
#باافتخار_ایرانی
#واکسن_ایرانی
آنتی سکولار
استکبار ستیزان
❌استکبارستییز‼️ روحانی کاشف لغو تحریمهای سه سوته‼️
‼️ روحانی می خواهید تحریم ها سه سوته برداشته شود⁉️‼️
‼️ پینوشت استکبارستیزان‼️ روحانی در پایان دولت ۸ ساله اش به یک کشف بزرگی دست یافت «رفع تحریمهای سه سوته » که آنهم با دادن اختیارات تام و وکلات بلاعزل جمهوری اسلامی به عراقچی است که دو تا نتایجی بر آن متصور است ‼️
‼️نتیجه اول ‼️
‼️ دادن تعهد به آمریکا در خصوص محدودیت های کامل و ابدی صنعت هستهای _ محرومیت کامل و دائمی از ساختن ، نگهه داشتن و استفاده از انواع موشک ها و پهبادها و سلاح های سبک و نیمه سنگین و رادارهای کشف پرنده ها و هرگونه سامانه پدافند هوایی و عدم استفاده از آن سلاح ها‼️تعهد به آمریکا تحویل کشور های محور مقاومت به آمریکا ‼️تعهد به آمریکا مبنی بر منطبق کردن سیاست خارجی ایران بر اساس سیاست های استعماری آمریکا در منطقه و جهان ‼️
‼️ نتیجه دوم‼️
‼️رفع تحریمها به تسلیم کامل جمهوری اسلامی به آمریکا و اسرائیل منوط خواهد بود ( برجام های ۲؛۳؛۴ ) که همان هدفی است که روحانی در مدت ۸ سال پیگیر آن بوده است ‼️باز هم تحریم های اصلی باقی خواهد ماند‼️
@estkbarsetizan
استکبارستیزان
🔴سیاسیکاری عاقبت ندارد!
🔹تولیت مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام(ره) بعد از احراز صلاحیت نامزدهای ریاست جمهوری برای هجمه به شورای نگهبان مدعی شد: «دولت برآمده از این #انتخابات توان حل هیچ مشکلی را ندارد»!
🔹اما همین چهره بعد از برگزاری انتخاب و هنگام حضور رئیس جمهور منتخب در مرقد مطهر امام(ره) گفت: «امید من در مسیر پیش رو بسیار زیاد است که دولت جدید بتواند مشکلات کشور را حل کند.»
❓به نظر شما این تناقضگویی در فاصله زمانی کمتر از یک ماه چه معنایی دارد؟
🔹سید حسن مصطفوی چندی پیش در دیدار با رئیس صدا و سیما سخنان جالب توجهی به زبان آورد که گویا پاسخی به همین سؤال بوده است! آنجا که تصریح کرد: «در رابطه با دروغ از پیامبر(ص) روایت است که مؤمن دروغ نمیگوید. برای اینکه آفت دروغ در خودش هست و اول از همه برکت را از زندگی میبرد و در دراز مدت حیثیتی را برای هیچ کس باقی نمیگذارد. این سنت پیامبر(ص) است که زبان به یاوه نباید باز کرد.»
حجره
استکبار ستیزان
پیش بینی فائزه هاشمی از آینده حسن روحانی
آرمان : آرمان نوشت:فائزه هاشمی فعال سیاسی اصلاحطلب معتقد است روحانی پس از پایان حضورش در پاستور در مجمع تشخیص مصلحت حضور خواهد داشت.
پیش بینی فائزه هاشمی از آینده حسن روحانی
بخش هایی از این گفتگو را بخوانید؛
چه آیندهای برای آقای روحانی پس از خروج از پاستور متصور هستید؟
اصولگرایان دشمنی زیادی با آقای روحانی پیدا کردهاند و درصدد هستند تقصیرات خودشان را به هر دلیلی به گردن آقای روحانی بیندارند.
درست است. سوال این است که آقای روحانی در چه نهادی حضور پیدا میکند؟
طبق روال حقوقی و قانونی اگر خودشان مخالف نباشند، عضو مجمع تشخیص مصلحت میشوند و به عنوان شخصیت حقوقی در مجمع حضور پیدا میکنند؛ چراکه روسایجمهور بر اساس قانون پس از پایان عمر دولتشان عضو این نهاد خواهند شد، مگر اینکه خودشان نخواهند که آقای خاتمی چنین بود؛ یعنی خودش تمایلی به حضور در مجمع تشخیص نداشت.
یعنی آقای روحانی در جایگاه دیگری قرار نمیگیرد؟
دور از انتظار است پست دیگری پس از پایان دوران ریاستجمهوری در اختیار آقای روحانی قرار بگیرد. اگر مخالفتهای تند و تیز مخالفان کاهش پیدا کند، شاید در آن زمان اتقافات دیگری رخ دهد.
به هر حال پس از پایان عمر دولت مخالفتها به مرور کم میشود. چه مخالفتی باعث شده شما از زاویه تند مخالفان با روحانی سخن میگویید؟
به عنوان مثال انسان پس از شنیدن اظهارات نمایندگان در مجلس وحشت میکند؛ چراکه خیلی از این افراد زاویه تندی با آقای روحانی پیدا کردهاند.
استکبار ستیزان
⛔️ بهشتی هنوز هم مظلوم است...
♨️ امروز سالگرد شهادت ابرمرد انقلاب اسلامی و از بانیان نظام جمهوری اسلامی آیت الله شهید سید محمد حسین بهشتی(ره) است.
♨️ مردی که با نگاه نافذ و بصیرت بالایش خاری در چشم منافقین و دولت های غربی بود. شاید بهترین تعریف از شخصیت ایشان را رهبر معظم انقلاب امروز بیان کردند:
♨️ «ایشان یک عالم متفکر بود، نظریهپرداز بود. مرحوم آقای بهشتی حقاً شخصیت برجسته و ممتازی بود. انقلابی بود. واقعاً انقلابی بود. پرتلاش بود. از بن دندان معتقد به مبانی انقلاب بود ایشان. مرحوم شهید بهشتی به معنای واقعی کلمه پایبند به مبانی انقلاب و مبانی امام رضوان اللّه علیه بود و پرهیزگار هم بود، مرد مؤمن و متشرعی بود... ایشان از ارکان تدوین قانون اساسی است. یعنی حق این بزرگوار بایستی شناخته بشود و گذارده بشود». (7 تیر 1400).
♨️ اما پس از گذشت چهل سال از شهادت این شهید بزرگوار باز هم می توان گفت او هنوز هم مظلوم است. ابعاد ناشناخته شخصیت وجودی ایشان از یک سو، مصادره اندیشه های والای ایشان توسط اصلاح طلبانی که بسیاری از آنان حتی اعتقادی به انقلاب اسلامی ندارند از سوی دیگر، گواه این امر است.
♨️ همچنین انحراف فکری فرزندان ایشان و حضور مخرب آنان در فتنه 88، از دیگر مسائلی است که سبب مظلومیت مضاعف این شهید والا مقام شده است.
♨️ حوزه انقلابی باید اندیشه های ناب شهید بهشتی را سرلوحه کار خود قرار داده و در راه رسیدن به تمدن اسلامی از تفکرات ناب شهیدان بهشتی، مطهری و امامین انقلاب کمال استفاده را نماید.
✍#حسین_کاظمی
#شهید_بهشتی
آنتی سکولار
استکبار ستیزان
روحانی: 3/5 سال گذشته کشور را بدون نفت اداره کردیم
راستیآزمایی یک ادعا آیا کشور بدون نفت اداره شد؟
روحانی در حالی بار دیگر مدعی شد که دولت دوازدهم کشور را بدون نفت اداره کرده است، که نه تنها متن لایحه بودجه پیشنهادی دولت، که اظهارات قبلی خود رئیسجمهور نیز این ادعا را تأیید نمیکند!
حسن روحانی، رئیسجمهوری روز چهارشنبه در جلسه هیئت دولت با اشاره به موفقیت دولت در جنگ اقتصادی طی سه و نیم سال گذشته، مدعی شد: «ما کشور را بدون نفت اداره کردیم. یک نفر این را نگفت، که به دولت خسته نباشید بگوید که بعد از صد سال که نفت کشور کشف شده برای اولین بار در تاریخ ایران را بدون پول نفت اداره کردید».
البته روحانی این اظهارات را در حالی بیان کرد که چند دقیقه قبل از آن در همان جلسه به فروش نفت و تأمین ارز اشاره کرده و گفته بود: «وزارت نفت در همین هفته گزارشی را در ستاد اقتصادی ارائه کرد که واقعاً جای افتخار بود که در طول این سه سال وزارت نفت چه کارهایی انجام داده است و با چه پیچ و خمهایی توانسته بخشی از نفت را بفروشد، برای اینکه ارز لازم را تامین و کشور اداره کند و برای اینکه به ترامپ بگوییم تو شکست خوردی و به آمریکا بگویم حریف ملت ایران نیستی!»
هرچند این قبیل تناقضات در اظهارات مسئولان دولت تدبیر و امید کم نبوده، ولی بیان ادعای اداره کشور بدون نفت آن هم در حالی که گواه آماری از یک سو و اظهارات کارشناسان از سوی دیگر و حتی سخنان خود مسئولان دولت آن را تأیید نمیکند، در جای خود جالب توجه است!
لوایح بودجه برخلاف ادعا سخن میگویند
ادعای اداره کشور بدون نفت در حالی برای چندمین بار مطرح میشود که رجوع به لایحه بودجه سالهای اخیر خلاف آن را اثبات میکند.
خبرگزاری مهر در این باره نوشت: لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ که به عنوان آخرین لایحه بودجه تدوینی دولت دوازدهم که نمایانگر رویکرد دولت برای اداره کشور میباشد سال گذشته تقدیم مجلس شد، حداقل ۴۱ درصد وابسته به نفت بود.
در آن لایحه، دولت مدعی فروش 2.3 میلیون بشکه نفت در روز شده بود که هر چند با انتقاد کارشناسان مبنی بر غیرواقعی بودن ارقام فروش نفت مواجه شد، اما حسن روحانی چند روز بعد از این موضع دولت حمایت کرد بنابراین همین اصرار دولت بر فروش 2/3میلیون بشکه نفت با ادعای اداره بدون نفت متناقض است.
البته لایحه بودجه در رفت و آمد بین دولت و مجلس تغییراتی کرد اما نسخه اولیه لایحه که ۱۲ آذرماه سال گذشته از سوی دولت تقدیم مجلس شد وابستگی ۴۱ درصدی به درآمدهای نفتی داشت که این وابستگی در بندهای مختلف بودجه مستتر بود.
در این لایحه در مقایسه با قانون بودجه سال ۱۳۹۹، درآمدهای نفتی آن هم فقط از محل فروش مستقیم نفت ۳.۵ برابر در نظر گرفته شده و از رقم ۵۷ هزار میلیارد تومان به حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده بود.
استتار ارقام نفتی بودجه
همچنین اندکی دقت در سطور لایحه تقدیمی دولت نشان میداد وابستگی بودجه پیشنهادی دولت به نفت محدود به ردیف مذکور نیست.
در لایحه مذکور دولت ۷۰ هزار میلیارد تومان منابع درآمدی نیز از محل انتشار اوراق پیشفروش نفت پیشبینی کرده بود. ضمن اینکه پیشنهاد کرده بود ۱۸ درصد از سهم ۳۸ درصدی صندوق توسعه ملی از درآمدهای نفتی را از صندوق توسعه ملی قرض بگیرد که این رقم حدود ۷۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برآورد میشد.
سرجمع سه بند مذکور یعنی ۲۰۰ هزار میلیارد تومان درآمد نفتی، ۷۰ هزار میلیارد تومان فروش اوراق پیشفروش نفت و استفاده از سهم صندوق توسعه ملی به میزان ۷۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان عدد ۳۴۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سهم واقعی منابع نفتی در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ را نشان میدهد، که توسط دولت به مجلس پیشنهاد شده بود. به این ترتیب سهم واقعی منابع نفتی در لایحه پیشنهادی دولت ۴۱ درصد بوده است.
فرافکنی سازمان برنامه
این مسئله مورد انتقاد گسترده نمایندگان مجلس و کارشناسان اقتصادی هم قرار گرفت، اما مسئولان دولت به دفعات در اظهارنظرهای مختلفی مدعی بودند وابستگی بودجه به منابع نفتی فقط ۲۳.۷ درصد است. علت این بود که مسئولان دولت به ویژه سازمان برنامه و بودجه براساس استدلال غلطی که در مورد لایحه بودجه ۱۳۹۹ نیز مطرح میکردند، میزان وابستگی لایحه بودجه به نفت را صرفاً درآمدهایی در نظر میگیرند که در جداول کلان بودجه در «واگذاری داراییهای سرمایهای» ذکر شده است و با این استدلال، انتشار اوراق پیشفروش نفت و استقراض از سهم صندوق توسعه ملی را که در جداول کلان در «واگذاری داراییهای مالی» درج شده را به عنوان اتکای بودجه به نفت محسوب نمیکنند.
به بیان ساده، مسئولان دولت و بالاخص سازمان برنامه و بودجه با این استدلال تلاش کردند بیتوجهی دولت به قوانین بالادستی بهخصوص برنامه ششم توسعه در تدوین لایحه بودجه ۱۴۰۰ را پنهان کنند.
ادامه دارد👇
تکرار وابستگی
البته مقاومت مسئولان دولتی در برابر آمارهای رسمی در سالهای قبل هم وجود داشته است.
در ماجرای بودجه 99 هم در حالی که رئیس سازمان برنامه و بودجه گفته بود وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی کمتر از ۱۰ درصد است، رئیس دیوان محاسبات گزارش داد این وابستگی بیش از ۲۰ درصد بوده است.
محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در سال98 مدعی بود آنچه در بودجه سال ۱۳۹۹ دیدیم هم در منابع و هم در مصارف آن اصلاحاتی که در طرح اصلاح ساختاری مورد توجه بود را لحاظ کردیم. به این ترتیب که منابع بودجه ۱۳۹۹ کمترین وابستگی را به نفت دارد به طوری که میتوانیم بگوییم بودجه جاری مطلقا به نفت وابستگی ندارد.
با این حال عادل آذر رئیس دیوان
محاسبات ۲۶ آذرماه سال ۹۸ درباره وضعیت لایحه بودجه سال ۹۹ و اصلاح ساختار آن به نمایندگان گزارش داد که در لایحه بودجه سال ۹۹ کل کشور در مجموع مجلس ۱۰۴۴۹۶ میلیارد تومان تحت عنوان منابع حاصل از صادرات نفت خام، میعانات گازی، خالص صادرات گاز طبیعی و فروش خوراک پتروشیمی پیشبینی شده است. به این ترتیب وابستگی واقعی بودجه 99 به نفت بیش از ۲۰ درصد است.
این وابستگی در سال قبل از آن هم وجود داشته است. سیدعلی ادیانی، عضو کمیسیون انرژی مجلس بهمن ماه 97 با بیان اینکه سال 98 به دلیل تحریمها وابستگی بودجه به نفت بیشتر شده است، در گفتوگو با خانه ملت اظهار کرد: به حسب آمارهای موجود حدود 67 درصد بودجه سال 98 مستقیم و غیرمستقیم وابسته به نفت خواهد بود، این درصد در سال 97 زیر 40 درصد بود.
اعتیاد به درآمدهای نفتی
در همین زمینه نایبرئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز برخلاف ادعای اداره بدون نفت کشور تاکید کرد که دولت یازدهم و دوازدهم سیاستهایی را اتخاذ کرد که اقتصاد ایران را به نفت وابستهتر کرد.
سید احسان خاندوزی در یک برنامه تلویزیونی گفت: اقتصاد ایران به ارزهای نفتی خود حساس است و دولت سیزدهم باید این وابستگی را کاهش دهد و در کنار اقدامات صنعت، معدن، تجارت و کشاورزی باید به دنبال رشد اقتصادی غیر نفتی مستمر باشد تا از این شکنندگی خارج شود. این امکان وجود دارد اما تبدیل به استراتژی اقتصادی دولت نشده است و دولت یازدهم و دوازدهم سیاستهایی را اتخاذ کرد که اقتصاد ایران را به نفت وابستهتر کرد. به طوری که اعتیاد به درآمدهای نفتی همانند دهه 80 و 90 به اقتصاد ایران بازگشت.
خاندوزی اصلاح ساختار بودجه را اولویت اصلی دولت سیزدهم دانست و تصریح کرد: دولتهای گذشته سرمایه کشور مانند نفت را میفروختند تا هزینههایشان را پوشش دهند و طی چند سال گذشته که فروش نفت محدود شد به دنبال استقراض رفتند و در این شرایط توان مالیاتستانی دولت نیز کاهش یافت و استقراض بیشتر شد.
«استقراض» هم در اینجا به نوعی معنای چاپ پول، افزایش نقدینگی و تورم را میدهد. یعنی اگر هم دولت به دلیل جبر زمانه و شرایط تحریمی مجبور به کاهش درآمدهای نفتیاش شده اما این کاهش را با افزایش تورم جبران کرده است.
عاقبت دوری نکردن
از درآمدهای نفتی
بر همین اساس میتوان گفت هرچند به دلیل تحریمهای نفتی و بانکی، فروش نفت و دسترسی به درآمدهای نفتی در ماههای ابتدایی امسال نیز با مشکلاتی مواجه بوده است اما دولت به رویه سالهای گذشتهاش برای پر کردن جای خالی درآمدهای نفت به شیوههای تورمزا تمسک جسته است. یعنی نه تنها لوایح بودجه سنواتی بدون توجه به واقعیات بازار نفت، با وابستگی بالا به منابع نفتی تدوین شد بلکه با عدم تحقق این درآمدها، دولت بازهم تلاشی برای اتکا به شیوههای غیرتورمزا جهت تأمین کسری بودجه خود نکرد و به شیوههایی توسل جست که منجر به تشدید تورم و اعمال فشار مضاعف بر سفره مصرف مردم
شد.
به همین دلیل هم هست که حجم نقدینگی، پایه پولی و تورم در پایان اردیبهشت ماه امسال باز هم رکورد شکست؛ به طوری که تورم بیش از ۵۲ درصد، نقدینگی بیش از سه هزار و 600 هزار میلیارد تومان و پایه پولی ۴۸۹ هزار میلیارد تومان به ثبت
رسید.
استکبار ستیزان
اعتماد: توافق کنیم هرچند که آمریکا برجام را اجرا نمیکند(!)
روزنامه غربگرای بزککننده برجام میگوید: اولین دستور در دولت جدید یا حتی قبل از آن باید احیای برجام باشد!
روزنامه اعتماد بیآنکه درباره علت مرگ برجام و زیانهای حاصل از اعتماد یکطرفه به غرب توضیح دهد، به قلم عباس عبدی مینویسد: اولين و شايد مهمترين موضوع در دستور كار دولت جديد، حتي از الان و پيش از ورود به پاستور، مسئله برجام و گفتوگوي وين است. دولت جديد حداقل دو ماه طول ميكشد كه بهطور نسبي مستقر شود، ولي زيان حاصل از عدم توافق و نهايي كردن آن حتي در اين دو ماه نيز بسيار جدي است چه رسد كه كلا به تاخير افتد. اكنون 5 ماه است كه بايدن وارد كاخ سفيد شده است. انتظار ميرفت كه پيش از انتخابات توافق نهايي شود، ولي ظاهرا آقايان اصولگرايان آن را به سود انتخابات خود نميدانستند و گمان ميكردند كه با نهايي شدن توافق نامزد آنان نتيجه را ميبازد. اگر تحريمها پيش از انتخابات لغو ميشد و به عبارتي گفتوگوهاي وين به ثمر ميرسيد، حدود 37 درصد افراد تحريمي در انتخابات شركت ميكردند كه چيزي حدود افزايش 20 درصدي در مشاركت ميشد و حضور مردم در انتخابات را تا حد 65 درصد بالا ميبرد و البته من فكر ميكنم نتيجه نهايي شايد تغييري نميكرد و درصد آراي نفر اول كم ميشد.
وی میافزاید: از زمان خروج ترامپ از كاخ سفيد، ماجراي برجام در سطح جهان عوض شده است. ما همچنان همان تحريمها را تحمل ميكنيم ولي توپ مخالفت با بازگشت به برجام در زمين ايران افتاده است. ادامه اين مسير نيز قابل تداوم نيست و چه بسا اجراي قانون مجلس، موجب بازگشت تحريمهاي شوراي امنيت سازمان ملل شود. وضعيت ايران ميشود آش نخورده و دهن سوخته.
از يكسو فضاي جهاني نسبت به مقصر اصلي اين ماجرا تغيير كرد و از سوي ديگر همچنان از فروش نفت صادرات و واردات متعارف و دريافت پول آنها و نقل و انتقال ارز محروم هستيم. احتمالا دولت جديد هيچ تصور درستي از ماجرا ندارد كه با اين وضع، مديريت كشور غيرقابل تصور است. هيچ كدام از شعارهاي داده شده را نه تنها نميتوانند محقق كنند، بلكه عقبگرد هم خواهند كرد. به علاوه بالا بردن انتظارات از گفتوگوهاي وين نيز پاشنه آشيل دولت جديد است. هر توافقي را بايد به امضاي مجلس برسانند، ولي مشكل از اينجا آغاز ميشود كه دولت ايالات متحده هيچ تضميني براي خارج نشدن دوباره از برجام نه ميدهد و نه ميتواند بدهد. مگر با دستور مستقيم رئيسجمهور آن كه بعيد است اين كار را نيز انجام دهد. اين وضعيت متناقض چگونه قابل حل است؟ گمان ميكنم كه در ۶ سال گذشته حداقل ده بار گفته يا نوشتهام كه اجراي برجام با قدرت ايران تضمين ميشود و نه با اتكا به متن توافق. از ابتدا بايد به اين مسئله توجه ميشد. برجام ذيل يك مساله منطقهاي قابل توافق بود، اگر به نتيجه رسيد، بايد گامهاي بعدي آن نيز برداشته ميشد كه توافقات براي ترتيبات منطقهاي است. اگر اين گام برداشته نشد، بهطور طبيعي تداوم برجام با اختلال مواجه ميشد كه شد. اگر ترامپ هم نيامده بود و خانم كلينتون انتخاب ميشد، باز هم برجام سرنوشتي بهتر از اينكه هست، نداشت. دولت ايران نيز فاقد ابزارهاي كافي براي اجرايي شدن برجام بدون توافقات منطقهاي است. اكنون هم بايد تصميم گرفت. متاسفانه چشمانداز روشني براي حل اين موضوع ديده نميشود.
نوشته روزنامه اعتماد، سندی تاریخی درباره خیانتی است که طیف متبوع این روزنامه در بزک کردن برجام مرتکب شدند. این طیف 6 سال قبل نمیگفتند که غیر از تعهدات برجامی، مجبور هستیم امتیازات جدیدی بدهیم. همچنان که آن روز ادعا میکردند «امضای کری تضمین است» و «امکان ندارد آمریکا از توافق خارج شود»! نویسنده ضمنا توضیح نمیدهد که چرا آمریکای بایدن حاضر نیست درباره تکرار خروج از برجام تضمین بدهد؟ آمریکا اگر صداقت داشته باشد، تضمین میداد که بدعهدی را تکرار نکند و اکنون با زبان بیزبانی میگوید که بنا ندارد به برجام متعهد بماند.
با این وجود آقای عبدی و روزنامه حقالعملکار آقای حضرتی، چگونه ادعا میکنند که باید برجام احیا شود (یا به عبارتی، ایران اجازه دهد آمریکا به برجام برگردد و به مکانیسم ماشه دسترسی داشته باشد؟! آیا آنها کارمند و مزدبگیر وزارت خارجه آمریکا یا سازمان سیا هستند؟!
سوال بعدی؛ به فرض محال که ما چک (برگشتخورده و قلابی) برجام در دست خام شدیم و مذاکرات جدیدی با آمریکا کردیم و امتیازهای نقد دیگری هم - این بار در حوزه امنیت و قدرت دفاعی ملی - واگذار کردیم. تضمین توافق جدید چیست؟
ادامه دارد👇
باز هم هیچ! اما غربگراها و عناصر ماموریتدار معتقدند آمریکا کدخداست و آنها رعیت هستند و «هرچه آن خسرو کند، شیرین بود»! اگر به اذعان نویسنده «برجام با قدرت ایران» تضمین میشود، چرا او و همقطارانش خواسته آمریکا برای واگذاری قدرت ایران در ابعاد دفاعی، منطقهای را توجیه میکنند؟ و اصلا چگونه میشود قدرت خود را واگذار کرد و بدین ترتیب قدرتمند شد؟!
روزنامه اعتماد اذعان دارد که حتی اگر به جای ترامپ، هیلاری کلینتون هم رئيسجمهور میشد، آمریکا باز هم توافق را زیر پا میگذاشت(چنانکه دولت اوباما زیر پا گذاشت) و مسئله این است که چنین توافق پایمال شدهای از روز ابتدا، اصلا قابلیت احیا و اجرا دارد؟! یا اصلا توافق (طرفینی) محسوب میشود؟!
اما درباره نظرسنجیها، آقای عبدی تجاهلالعارف میکند. او بهتر از هرکسی میداند که خروجی عملکرد مدیریت «برجام و دیگر هیچ»، افول مقبولیت رئيسجمهور به زیر 6 درصد و نارضایتی اقتصادی بیش از 69 درصد مردم بوده است. با این وجود آدرس غلط برداشتن تحریمها را به عنوان عامل موثر در مشارکت میدهد، بیآنکه توضیح دهد چرا تحریمها نه تنها لغو نشد بلکه روند افزایشی آن از همان دولت فریبکار و بدعهد اوباما آغاز شد؟!
استکبار ستیزان
سینهخیز عجیب جبهه اصلاحات پس از شکست انتخاباتی بیسابقه
«جبهه اصلاحات» ضمن صدور بیانیهای مدعی مهندسی انتخابات شد بیآنکه به شکست بیسابقه خود و خاتمی در انتخابات اخیر بپردازد.
در حالی که خاتمی و 16 حزب اصلاحطلب در انتخابات اخیر ریاست جمهوری از عبدالناصر همتی حمایت کردند و «ائتلاف جمهور» نیز در انتخابات شورای شهر مورد حمایت آنها بود، همتی بیش از 2/4 میلیون رأی را کسب نکرد و نفر اول ائتلاف جمهور هم در تهران 32 هزار رأی به دست آورد.
این اتفاق در حالی بود که سران اصلاحطلبان در طول چند سال اخیر مدعی بود اگر دست روی چوب خشک هم بگذارند انتخاب میشود! آنها مدعی بودند روحانی 4 درصد رأی داشته و با حمایت خاتمی و اصلاحطلبان پیروز انتخابات شده است.
با وجود این واقعیتهای روشن، بیانیه صادره به اسم «جبهه اصلاحات» ادعا میکند: «۲۸ خرداد ۱۴۰۰ مهندسیشدهترین انتخابات ریاست جمهوری ایران با کمترین میزان مشارکت در تاریخ جمهوری اسلامی ایران به سرانجام رسید و اصلاحطلبان، اعتدالگرایان و حتی اصولگرایان معتدل و دیگر جریانهای منتقد وضع موجود، نامزدی در صحنه نداشتند. تا چند روز قبل از روز رایگیری معلوم نبود چه کسانی قرار است رقابت کنند و جریانهای سیاسی شناختهشده از چه کسانی حمایت میکنند.
مهندسان انتخابات، صحنه را به شکلی سامان دادند که مشارکت حداکثری شکل نگیرد و در هر شرایطی نامزد مورد نظر آنان به پیروزی برسد. قدرتطلبان با تفسیرهای اقتدارگرایانه از قانون اساسی و با سلطه بر نهادهای حاکمیتی و با ردصلاحیت گسترده نامزدهای رقبا، صحنهای ساختند که منجر به تحقق خواستشان و قهر اکثر شهروندان با انتخابات شد. بخش بزرگی از شهروندان ایران به صحنهآرایی خطرناکی که در این انتخابات شده بود به حق معترض بودند. گروهی بهدلیل عدم حضور نامزد مطلوب خود، در یک حرکت اعتراضی و برای رسمیت ندادن به این صحنهآرایی، در انتخابات شرکت نکردند و گروهی با حفظ ماهیت اعتراضی رایشان و به امید تغییر صحنه، در چند روز آخر، از تنها نامزد متفاوت موجود حمایت کردند. علیرغم تفاوت تحلیل و تصمیم، هر دو گروه هدفی ایراندوستانه داشتند. «جبهه اصلاحات ایران» که بعد از حذف همه نامزدهای پیشنهادی توسط بخشی از اعضای مجمع عمومیاش توسط شورای نگهبان، در این انتخابات نامزدی نداشت، ضمن احترام به تصمیم هر دو گروه و تقدیر از تلاشهای مسئولانهشان، با توجه به تصمیم بیش از ۵۰ درصد مردمی که رای ندادند و نیز ماهیت رای اعتراضی میلیونها شهروندی که به تنها نامزد متفاوت عرصه رقابت رای دادند یا رای باطله در صندوق انداختند، به حاکمان کشور هشدار میدهد و از آنان مصرانه میخواهد به ریشه نارضایتیها و اعتراض هر سه گروه اخیر توجه کنند و خود را به تغافل نزنند.
نتیجه انتخابات نشان داد که بخش بزرگی از جامعه ایران امیدش را به اثربخشی راهبردهای اصلاحطلبانه حداقلی از دست داده است. »
یادآور میشود مهندسیشدهترین اتفاق در انتخابات، پر کردن دو نامزد اصلاحطلب (همتی و مهرعلیزاده) از انواع توهینها و تهمتها، و حملات گسترده به آقای رئیسی در هر سه مناظره تلویزیونی بود و براساس اخبار موثق، همتی و مهرعلیزاده در این رفتار غیراخلاقی که با دافع شدید مردم مواجه شد، از سوی سران جبهه اصلاحات، تحریک میشدند؛ چنانکه به آنها گفته شده بود شرط حمایت اصلاحطلبان، حملات تند به رئیسی، برای تغییر زمین مناظرهها و فراموشاندن کارنامه دولت از ذهن مردم است.
نکته بعدی این است که وعدههای دروغ ائتلاف مدعیان اصلاحات و اعتدال و فشار سنگین معیشتی بر مردم، طبق نظرسنجیهای رسمی دولتی، علت اول و اصلی کاهش مشارکت بود. ضمن این که قصور و تقصیرهایی در روز اخذ رأی در برخی شعب انجام شد و قطع ارتباط چند باره این مراکز با وزارت کشور موجب معطلی رأیدهندگان شد. درباره 3/5 میلیون ایرانی خارج کشور نیز نه تنها در برخی کشورها امکان رأی دادن وجود نداشت و تدارکات لازم انجام نشده بود، بلکه در برخی کشورها شهروندان رأی دهنده کشورمان با تهدید جانی اوباش ضد انقلاب و گروهکهای تروریست روبرو بودند.
نکته پایانی این که حمایت خاتمی و 16 گروه اصلاحطلب از همتی و واداشتن مهرعلیزاده به انصراف، حاکی از حضور این طیف با تمام قدرت در صحنه انتخابات دارد و بنابراین نمیتوانند تودهنی بزرگی را که از مردم خوردند، انکار کنند. به یک تعبیر دیگر، 95 درصد کل واجدان حق رأی و 72 درصد رأیدهندگان، به اصلاحطلبان در انتخابات «نه» گفتند؛ و این آوار بیاعتمادی و انزجار مردم، چیزی نیست که افراطیون مدعی اصلاحات به سادگی بتوانند از زیر آن خارج شوند. در واقع مردم به ادعای همتی (اصلاحطلبان) مبنی بر اینکه زیر میز بزنید، عمل کردند، اما زیر میز دولت ائتلافی اصلاحطلبان زدند.
استکبار ستیزان
❌استکبارستییز‼️ روحانی کاشف لغو تحریمهای سه سوته‼️
‼️ روحانی می خواهید تحریم ها سه سوته برداشته شود⁉️‼️
‼️ پینوشت استکبارستیزان‼️ روحانی در پایان دولت ۸ ساله اش به یک کشف بزرگی دست یافت «رفع تحریمهای سه سوته » که آنهم با دادن اختیارات تام و وکلات بلاعزل جمهوری اسلامی به عراقچی است که دو تا نتایجی بر آن متصور است ‼️
‼️نتیجه اول ‼️
‼️ دادن تعهد به آمریکا در خصوص محدودیت های کامل و ابدی صنعت هستهای _ محرومیت کامل و دائمی از ساختن ، نگهه داشتن و استفاده از انواع موشک ها و پهبادها و سلاح های سبک و نیمه سنگین و رادارهای کشف پرنده ها و هرگونه سامانه پدافند هوایی و عدم استفاده از آن سلاح ها‼️تعهد به آمریکا تحویل کشور های محور مقاومت به آمریکا ‼️تعهد به آمریکا مبنی بر منطبق کردن سیاست خارجی ایران بر اساس سیاست های استعماری آمریکا در منطقه و جهان ‼️
‼️ نتیجه دوم‼️
‼️رفع تحریمها به تسلیم کامل جمهوری اسلامی به آمریکا و اسرائیل منوط خواهد بود ( برجام های ۲؛۳؛۴ ) که همان هدفی است که روحانی در مدت ۸ سال پیگیر آن بوده است ‼️باز هم تحریم های اصلی باقی خواهد ماند‼️
@estkbarsetizan
استکبارستیزان
❌استکبارستیز ❗️❗️ روحانی کاشف لغو تحریمهای سه سوته ❗️❗️
تحلیل دقیق فواد ایزدی، از سر کار گذاشتن ایران توسط آمریکا با ساده لوحی دولت روحانی
🔹 فواد ایزدی: زمانی که بایدن به قدرت رسید همان روز اول گفت ما به توافق پاریس برمیگردیم؛ دستور اجرایی صادر کرد و همین کار را با برجام میتوانست انجام دهد و بگوید ما به برجام برمیگردیم؛ این کار را نکردند، چون نمیخواهند به برجام برگردند؛ حرفهای طرف آمریکایی همراه با این درخواست است که توافق قویتر و طولانیتر میخواهیم.
🔹 در ۸ سال گذشته، ما معطل برجام شدیم و بعد، معطل میوه برجام شدیم و بعد، معطل برجام اروپایی، شدیم و بعد، معطل آمدن بایدن شدیم و الان هم، معطل وین هستیم؛ بیش از ۸ سال است که در تله آمریکاییها هستیم.
صوفی: دولت جدید، اقتصاد را از دست نئولیبرالها رها کند
عضو شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان میگوید: بهتر است اقتصاد در دولت جدید، از دست نئولیبرالها خارج شود.
علی صوفی که سابقه وزارت در دولت اصلاحات را دارد، به ایلنا گفت: دولت آقای روحانی ارز را رها کرده بود و ارز برای خودش جولان میداد، به خاطر داشته باشید از سال ۹۶ به این طرف این ارز بود که در کشور همه چیز را تعیین میکرد.
صوفی افزود: مشاوران آقای روحانی و تیم اقتصادی وی نئولیبرال بود و رهاسازی ارز را به اجرا گذاشتند و تعادل در اقتصاد کشور بهم خورد، به طوری که با قضایایی مانند انتخابات آمریکا و صحبتهای یک سناتور نرخ ارز تحت تاثیر قرار میگرفت و عملاً در جاهایی حتی اقدامات دولت کارساز نبود. وی ادامه داد: حال رئیسی آمده و میگوید من اجازه نمیدهم معیشت مردم به ارز گره بخورد، برای این کار لازم است ابتدا دولت قیمت ارز را کنترل و ثابت نگه دارد و مشکلات معیشتی مردم را حل کند. این فعال اصلاحطلب بیان کرد: وزارتخانههای اقتصادی، سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی، صمت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی بسیار مهم و تأثیرگذار هستند که باید با هم هماهنگ و یکدست باشند و از یک مکتب اقتصادی متعادل بومی استفاده کنند و از آن حالتهای افراط و تفریطی گذشته خارج شوند.
وی تاکید کرد: دوری از افراط و تفریط در به ثبات رساندن اقتصاد بسیار مهم است و بهتر است اقتصاد از دست نئولیبرالها خارج شود و یک هماهنگی در دستگاههای ذیصلاح به وجود بیاید.
استکبار ستیزان