راغفر: باید به حمایت از تولید امید بست، نه به بایدن
یک کارشناس اقتصادی اصلاحطلب تصریح کرد: سیاستهای بایدن از ترامپ هم خطرناکتر است.
حسین راغفر استاد دانشگاه الزهرا به ایلنا گفته است: باید توجه داشت که سیاستهای آقای بایدن از ترامپ خطرناکتر است. دولت بایدن برنامههای استراتژیک دارد، که محور اصلی آن در سیاست خارجی تضعیف دولت چین است، از سویی پاشنه آشیل چین نیز انرژی است پس تلاش میکنند تا رابطه ایران، چین و روسیه را بشکنند تا دسترسی چین به بازار انرژی مختل شود. یعنی پس از آنکه ایران را درگیر مسائل داخلی و بحران عمیق کردند به سراغ روسیه و در نهایت چین بروند و این سیاست کلان آمریکا است. وی ادامه داد: در مورد ایران، در حال حاضر دولت آمریکا از سویی زمینه بحث و مذاکره را فراهم میکند و از سوی دیگر توطئههای مختلف علیه کشور انجام میدهد، بنابراین نباید به سیاستهای آنها دلخوش کرد. مثلاً همین آزادسازی داراییهای ایران به نوعی توطئه برنامهریزی شده است تا زمینه مذاکراتی فراهم شود که نتیجهای
نخواهد داشت.
این اقتصاددان خاطرنشان کرد: واقعاً اگر قرار باشد این روند تخریب و تضعیف اقتصاد و جامعه متوقف شود ابتدا باید یک تصمیم اساسی گرفته شود. راهحل نیز وجود دارد منتها برخیها نمیخواهند راهحلهای مشخص را اجرایی کنند.
راغفر هشدار داد: قطعاً عوامل توطئهگر و برانداز اختلال ایجاد میکنند و چارچوب کنونی هرچه بیشتر اختلالها و نفوذها را فراهم میکند. بنابراین باید نسبت به توطئهها هوشیار باشیم و آن نیز نیازمند سیاستهای کلی در مورد اقتصاد است که تبدیل به پاشنه آشیل شده است. این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه مسئله اصلی در شرایط کنونی جهتگیریهای اقتصادی است که متاسفانه عرصهای را به وجود آورده تا اقتصاد ملی تضعیف شود، گفت: اتفاقاً آمریکا نیز برای این عرصه سرمایهگذاری کرده و متاسفانه نتیجه هم گرفته است. از همین روی باید این جهتگیریها تغییر کند و به نحوی باشد که به توفیق اقتصاد کشور منجر شود و تولید رونق بگیرد. تا زمانی که این اتفاقات صورت نگیرد هر اقدام دیگری میتواند کشور را در سراشیبی تندتری قرار دهد.
استکبار ستیزان
در مقایسه با آغاز دولت روحانی نرخ اجارهبها 2/5 برابر شد
یک روزنامه اصلاحطلب حامی دولت نوشت: نرخ اجارهبها در طول 6 سال، 235 درصد افزایش داشته است.
روزنامه اعتماد در گزارشی مینویسد: با جهشهای قیمتی انجامشده و براساس برخی محاسبات با قدرت خرید فعلی و فرض توقف تورم سالانه همچنین قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در اعداد اعلامشده در بهمن، خانهدار شدن افراد بیش از یک قرن به طول میانجامد. با وجود آنکه ممکن است آرزوی خرید خانه در پایتخت توسط نسلهای آتی محقق شود، اوضاع برای اجاره خانه نیز به سختی خرید خانه است؛ میانگین بهای اجاره یک مترمربع واحد مسکونی در تهران و براساس آمارهای وزارت مسکن در سال 92 حدود 18 هزار و 700 تومان بود که در پاییز 98 به 46 هزار و 400 تومان و در پاییز 99 به 61 هزار و 248 تومان رسید. بدین معنا که بدون دریافت ودیعه برای اجاره واحدی صدمتری در سال 92 به طور میانگین یک میلیون و 870 هزار تومان پول لازم بود که در پاییز سال گذشته به 4 میلیون و 400 هزار تومان رسیده است. حدود 235 درصد افزایش نرخ اجاره در عرض 6 سال!
با استناد به اینکه شاخص اجاره مسکن در کل مناطق شهری در پاییز سال جاری و براساس گزارش بانک مرکزی افزایشی 32/4 درصدی نسبت به پاییز 98 داشته، تا پایان آذر 99 برای همان واحد مفروض، اجاره به بیش از 6 میلیون تومان رسیده است؛ طی 7 سال میزان اجاره با فرض عدم دریافت ودیعه جهشی 231 درصدی داشته است.
با استناد به گزارش وزارت مسکن و راه و شهرسازی، متوسط بهای اجاره یک مترمربع واحد مسکونی پایتخت در سال اول دولت روحانی، 18 هزار و 592 تومان بود. هرچند در فصل تابستان که پرتقاضاترین فصل برای معاملات مسکن است، متوسط قیمت اجاره هر مترمربع به 19 هزار و 400 تومان رسیده بود.
بهطور کلی در سال 92 برای اجاره یک خانه صدمتری در تهران، متوسط قیمتی که صاحبخانهها درخواست میکردند، یک میلیون و 500 تا یک میلیون و 800 هزار تومان بود. هرچند نرخ ارز و تورم نیز در آن سال به ترتیب 3183 تومان و 34/7 درصد اعلام شده بود.
اما در سال 97 نرخ تورم به 26/9 درصد رسید و متوسط نرخ اجاره هر مترمربع واحد مسکونی نیز حدود 36 هزار و 500 تومان بود. بدین معنا که برای اجاره یک خانه صدمتری اجارهای
3 میلیون و 650 هزار تومانی لازم است. نوسانات نرخ در سال 98 و 99 نیز ادامه یافت. با وجود اینکه گزارش وزارت مسکن از متوسط نرخ اجارهبها مترمربع واحد مسکونی تنها تا پاییز سال 98 اعلام شده، اما آمارهای بانک مرکزی از افزایش 32/4 درصدی قیمتها در پایان پاییز 97 نسبت به 98 حکایت میکند. بدین معنا که متوسط نرخ اجاره هر مترمربع واحد مسکونی در پاییز به 61 هزار و 248 هزار تومان رسید. نرخ تورم سالانه 98 و پاییز 99 به ترتیب، 31/2 و 30/5 درصد گزارش شده است.
البته به نظر میرسد آمار تورم واقعی اجاره به مراتب بیش از گزارش روزنامه اعتماد است، چه اینکه قیمت مسکن در طول 7 سال گذشته حدود 6 برابر افزایش داشته و با عنایت به کاهش شدید تولید مسکن، اثر تورمی این حوزه، به حوزه اجارهبها سرریز شده است.
استکبار ستیزان
احتکار و گرانی و صف تراژدی مدیریت در وزارت صمت
یک روزنامه حامی دولت معتقد است نابسامانیهای اقتصادی مانند احتکار و گرانی و صف، به یک تراژدی در دولت روحانی تبدیل شده است.
جهان صنعت با اشاره به سوءمدیریت دولت در بازار روغن و گوشت و... نوشت: مدیریت بازار و ارزان کردن سفره مردم، از مهمترین وعدههای وزیر صمت در جمع تجار بوده اما از اوایل مهرماه سال جاری تاکنون که وی بر مسند وزارت صمت تکیه زده، خبری از آرامش در بازارهای مختلف نیست و کار مردم به جایی رسیده که باید برای خرید مواد غذایی از جمله روغن در صفهای طولانی بایستند یا اینکه به فروشگاهها کارت ملی ارائه دهند. در این میان گزارشهای ارائهشده از سوی ارگانهای دولتی نیز نشان میدهد طی ماههای اخیر بیشترین افزایش قیمت در رابطه با انواع و اقسام کالاهای اساسی اتفاق افتاده است اما با وجود اینکه چیزی به شب عید باقی نمانده، شاهد این هستیم که همچنان کمبود و افزایش قیمت در رابطه با بسیاری از کالاهای اساسی مردم در بازار بیداد میکند. از این رو بسیاری از کارشناسان بر این باور هستند که وزیر صمت بهتر است به جای حضور در مراسم افتتاحیه در استانهای مختلف و بحث و جدل با برخی جریانها، به فکر معیشت مردم باشد و دستکم در این روزهای پایان سال فکری به حال آرامش بازار کالاهای اساسی کند.
عملکرد غیرقابل قبول رزمحسینی در وزارت صمت در حالی موجب انتقاد صاحبنظران اقتصادی و مردم شده که در این میان شاهد اظهارنظرهای عجیب و قابل تامل برخی دیگر از مسئولان وزارت صمت یا سازمانهای زیرمجموعه آن در رابطه با بازار هستیم.
مثلا همین چند روز پیش رئیس سازمان حمایت در واکنش به گلایههای موجود در خصوص آشفتگی بازار روغن اعلام کرد: مردم روغن احتکار نکنند.
در واقع وعدههای تکراری مسئولان درباره حل مشکلات مردم در خرید کالاهای اساسی از جمله روغن در حالی هر روز در قالب خبرهای متعدد منتشر میشود که هنوز مردم برای خرید روغن باید در صف بایستند.
مشاهدات میدانی از وضعیت بازار روغن نشان از آن دارد که نهتنها برخوردی با تولیدکنندگان متخلف در فروش اجباری کالا به همراه روغن انجام نشده که برخی از فروشگاهها به جای آنکه کالاهای خود را در فروشگاه عرضه کنند آنها را راهی بازار کرده و با قیمتهای بالا به فروش میرسانند.
در این میان شاهد بههمریختگی و افزایش قیمت قابل توجه در بازارهای دیگری از جمله گوشت و مرغ هستیم. طبق اعلام مرکز آمار، گوشت قرمز تا بیش از ۴۱ درصد نسبت به پارسال افزایش قیمت را تجربه کرده است.
استکبار ستیزان
با اعصاب مردم بازی نکنید از جمله خود شما، دوست عزیز!
آقای رئیسجمهور به درستی میگوید «ما حق نداریم با استفاده از تریبون خود، با اعصاب مردم بازی کنیم» اما ایشان و برخی مدیرانشان همین توصیه را رعایت نمیکنند.
روزنامه رسالت در توضیح این ارزیابی خود مینویسد: رئیسجمهور محترم همین توصیه اخلاقی را رعایت نکرد و در جلسه هیئت دولت مطالبی را فرمودند که ربط مستقیم با اعصاب مردم دارد.
ایشان فرمودند: «امروز هم اقتصاد ما بهتر میچرخد و هم سانتریفیوژها»؛ آیا واقعا چرخ اقتصاد ما با تورم بالای 50 درصد بهتر میچرخد؟ آیا قدرت خرید مردم در حال حاضر به یک ششم سال 92 میرسد و مردم این را به درستی در کف بازار و کف جیب خود احساس میکنند، چرخ اقتصاد خوب میچرخد؟ آیا با پنج نرخی شدن ارز که محلی برای رانتهای عجیب و غریب عدهای غارتگر بیتالمال شده، چرخ اقتصاد خوب میچرخد؟ آیا خط فقر که در سال 1392 دو میلیون تومان بود امروز به 10 میلیون تومان رسیده، چرخ اقتصاد خوب میچرخد؟ خود ایشان در ایام تبلیغات انتخابات فرموده بودند «ملاک در تورم جیب مردم است.»
آیا امروز به این معنا چرخ اقتصاد خوب میچرخد؟ مردم همه خسارت به اقتصاد را از برجام بیفرجام میدانند. برجامی که دستاورد آن به قرائت بالاترین مقامات سیاسی، اقتصادی دولت تقریبا هیچ بوده است. همین بازی با اعصاب مردم را معاون اول محترم رئیسجمهور مرتکب شدند و گفتند: «در هیچ دولتی به اندازه دولت تدبیر و امید در کشور پیشرفت نداشتهایم.» اینطور شوخی کردن با اعصاب مردم، درست نیست. کسی که در ایام تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری با جمله مشهور «مردم عزیز آیا یادتان هست» یک سری اعداد و ارقام را در نقد عملکرد اقتصادی دولت گذشته مطرح کرد که اگر امروز اعداد و ارقام رکورد اقتصادی دولت را جلوی او بگذاریم با موجی از خنده و استهزا روبهرو میشویم.
رئیسجمهور محترم فرمودند: «لحن دولت جدید آمریکا تغییر کرده است.» این در حالی است که مواضع و لحن مقامات جدید آمریکا در کاخ سفید و پنتاگون و وزارت خارجه هیچ تغییری نکرده است و همچنان بر طبل تحریمها میکوبند. حاضر نیستند به هیچیک از تعهدات خود عمل کنند.
اخیرا بایدن وضعیت اضطراری ملی در قبال ایران را تمدید کرد. وی طی سخنانی همزمان با این تمدید گفته است: «به نظر من لازم است تحریمهای جامع وضع شده، همچنان پایدار بماند!» آیا این دیدگاههای تجاوزکارانه نشانه آن است که لحن آمریکا تغییر پیدا کرده است؟!
استکبار ستیزان
شما زحمت را کم کنید ناکارآمدی دولت هم رخت میبندد
یک فعال اصلاحطلب میگوید؛ مردم نگذارند دولت آینده دست افراد ناکارآمد بیفتد(!)
نجفقلی حبیبی که در تشکلهای اصلاحطلب فعال است، به روزنامه آرمان گفت؛ مردم ما اعتراض دارند که چرا صدای ما در کشور شنیده نمیشود؟ مردم سؤال میکنند که چرا در این سالهای اخیر هیچ فردی به اعتراضات ما پاسخ نداده است.
وی افزود: از دیدگاه من مردم باید دوباره در انتخابات شرکت کنند و نگذارند که ریاست دولت در 4 سال آینده دست افراد نالایق بیفتد. اگر مردم در انتخابات شرکت کردند و دوباره صدای آنها شنیده نشد، آنها میتوانند به مسئولان کشور اعتراض کنند. وقتی که مردم از حضور داشتن در انتخابات ممانعت کنند، قطعاً صدای آنها در هیچ جایی شنیده نمیشود و در آن صورت مسئولان به کسانی که صحنه انتخابات را رها کردند، پاسخی نمیدهند. اولین اصل اساسی این است که مردم صحنه انتخابات را رها نکنند و این موضوع را بدانند که اداره امور کشور براساس رأی آنها اتفاق خواهد افتاد. اگر مردم باور داشته باشند که اداره کشور با رأی آنها سامان پیدا میکند، در انتخابات حضور پیدا میکنند و آحاد جامعه نباید فکر کنند که رأی آنها تأثیری در سرنوشتشان ندارد.
وی ادامه میدهد: مردم باید اول نسبت به کاندایداهای انتخابات شناخت پیدا کنند و بعد رأی خود را به صندوقهای رأی بیندازند. اینکه ما بدون شناخت کاندیداها در انتخابات رأی میدهیم، یک اشتباه بزرگ است و همین اشتباهها باعث شده که کشور ما در سالهای اخیر به شدت درگیر مشکلات اقتصادی و فرهنگی شود. اگر مردم در انتخابات با شناخت دقیق به کاندیداها رأی دهند، از حضور افراد ناشایست در بالاترین مقام اجرایی کشور جلوگیری میکنند.
اظهارات این فعال اصلاحطلب در حالی است که عمده اعتراض مردم به سوء مدیریت اقتصادی دولت (با تضمین و امضاء تأیید اصلاحطلبان) است. و در واقع همین سوء مدیریت و آثار آن است که میتواند به دلزدگی بخشهایی از جامعه منتهی شود.
جالب اینکه مدعیان اصلاحطلبی پس از سوء مدیریت بنزین و موجسواری دشمن روی این بیتدبیری دولت، سعی کردند حساب خود را از دولت روحانی جدا کنند و با ادعای اینکه روحانی نامزد اجارهای و عاریتی آنها بوده، مسئولیت پاسخگویی را از دوش خود بردارند و حال آنکه همین طیف بارها ادعاهایی مانند «تکرار میکنم» و «ما اصلاحطلبان تضمین وعدههای روحانی هستیم»، در دادن آدرس اشتباه به مردم نقش نداشتهاند.
به یک معنای دیگر، ترجمان اظهارات آقای حبیبی این میشود که مردم اینبار به هیچ وجه نباید به مدعیان اصلاحطلبی اعتماد کنند تا دولت دست افراد ناکارآمد نیفتد. یا به عبارت دیگر، طیف مذکور باید شر خود را از سر مردم کم کنند تا مدیریت و اقتصاد کشور بتواند نفس تازه کند و به حرکت بیفتد.
استکبار ستیزان
⚫️ #باب_الحوائج| امام موسی بن جعفر(ع) الگوی مبارزه با طاغوت
🔻 #زمانه| سیره سیاسی و مبارزاتی حضرت امام موسی بن جعفر با شکنجه ها و زندانی های طولانی بر کسی پوشیده نیست. سیره ایشان در مسیر انقلاب و مقاومت الگوی تمام عیاری برای انقلابیون و مبارزان است. ذوجهات بودن ایشان در مسیر انقلاب و مبارزه شاخصه ممتاز این امام همام است.
▪️#عبادت: این پیشوای انقلابی به عبد صالح، زین المجتهدین در میان اهل سنت و شیعه معروفند. دعاهای «عَظُمَ الذَّنْبُ مِنْ عَبْدِكَ فَلْيَحْسُنِ الْعَفْوُ مِنْ عِنْدِكَ » و « اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُکَ الرّاحَهَ عِنْدَ الْمَوْتِ وَالْعَفْوَ عِنْدَ الْحِسابِ» یادگار ایشان برای سجده نماز مومنان است. عبادت های زیاد و سجده های طولانی این بزرگ مرد انقلابی، برای زندانیان و زندانبانان شگفت آفرین بود.
▪️#اقتصاد: از بزرگترین حرکات جهادی امام در مقابل بنی عباس جهاد اقتصادی بود. حضرت در مسیر مبارزه، در تولید ثروت، توزیع ثروت، و تشکیل شبکه اقتصادی دریافت وجوهات و مالیات نقش داشتند. احداث مزرعه کشاورزی، کمک های مومنانه که به کیسه های زر کاظم معروف بود و تشکیل شبکه وکالت برای دریافت وجوهات شیعیان از جمله فعالیت های اقتصادی حضرت در مسیر مبارزه بود.
▪️#اخلاق: تقوای حضرت تقوای گوشه نشینی وعزلت گزینی نبود. تقوای ایشان تقوای مسئولیت پذیری فردی و اجتماعی بود. درکرامت اخلاقی معروف بودند. عصبی مزاج نبودند، با حوادث بیرونی انفعالی برخورد نمی کردند، به خاطر منافع شخصی عصبانی نمی شدند. مجسمه کظم غیظ در برابر تند خویی های فردی بودند.
▪️#بصیرت_بخشی: چیدمان اتاق خصوصی حضرت نشان از مبارزه داشت. در اتاق خصوصی ایشان که فقط برخی اصحاب می¬توانستند وارد شوند سه چیز قرار بود؛ شمشیری آویزان بر دیوار، نشان از جهاد، لباسی خشن، نشان از زندگی خشونت بار رزمی و انقلابی و قرآنی که هدف مبارزه را نشان می داد در این اتاق قرار داده بودند. روشنگری ایشان حتی در درون غاری در شام برای یک نفر نصرانی و در درون زندان ها برای زندانی ها و زندانبانان در سختترین شرایط ادامه داشت. این نوع روشنگری میفهماند که جهاد متکی به قرآن هیچ شرایطی متوقف نمیشود.
▪️ #رویش_ها_و_ریزش_ها: حضرت در طول مبارزه با رویش ها و ریزش ها مواجه شدند. رویشی مانند علی بن یقطین که حضرت در مورد ایشان می فرمایند: برای تو چیزی را دوست دارم که برای خود دوست دارم. حضرت با اعتماد کامل ایشان را به درون درون حاکمیت برای انجام مأموریت و دفاع از عدالت و مظلومان می فرستند. علی بن یقطین در مسیر مبارزه تا پایان عمر ثابت قدم بودند و پیش از حضرت جان به جان آفرین تسلیم کردند.
در مقابل این رویش ها، حضرت موسی الکاظم در مسیر مبارزه از ریزش هایی مانند علی ابن حمزه خبر داده بودند. جریان علی بن حمزه و حیان السراج(واقفیه) با وسوسه شدن در برای مبالغ هنگفت وجوهات در دسترس خود و با توجیه این که بهره گیری از این اموال بهره آنان از سفره مبارزه است، به اموال دست درازی کرده و منکر امامت فرزند امام موسی کاظم شدند.
موسی_سلیمانی [کارشناس زمانه]
زمانه
استکبار ستیزان
دلالان نباید عرصه را برای مردم، تولیدکنندگان و توزیعکنندگان تنگ کنند
رئیسقوه قضائیه گفت: مدیریت زنجیره تولید، تامین و مصرف آنچنان دست نیافتنی و پیچیده نیست که در فقدان آن وضعیتی برای دلالان فراهم شود تا آنها عرصه را بر مردم، تولیدکنندگان و توزیعکنندگان تنگ کنند.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، آیتالله سید ابراهیم رئیسی در جلسه دیروز شورای عالی قوه قضائیه با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب در روز درختکاری و گلهمندی ایشان از وضعیت بازار، اظهار داشت: آنچه امروز ما در جامعه، سفرهای استانی، گزارشهای خبری صداوسیما و به واسطه ارتباط با مردم و نخبگان و دغدغهمندان مشاهده میکنیم حاکی از این است که امروز هم تولیدکننده هم توزیعکننده هم مصرفکننده ناراحت هستند.
رئیسی با اشاره به نارضایتی تولیدکنندگان، توزیعکنندگان و مصرفکنندگان از وضعیت بازار به ویژه کالاهای مورد نیاز مردم، افزود: مدیریت زنجیره تولید، تامین و مصرف آنچنان دست نیافتنی و پیچیده نیست که در فقدان آن وضعیتی برای دلالان فراهم شود تا آنها عرصه را بر مردم، تولیدکنندگان و توزیع کنندگان تنگ کنند.
وی، زنجیره تولید، تامین و مصرف را فرآیندی قابل مدیریت کردن دانست و با بیان اینکه این مدیریت میتواند مردم را در دستیابی به کالای مورد نظرشان کمک کند، ادامه داد: امروز سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرفکننده، تعزیرات حکومتی، وزارت صمت و بخشهای مختلف در رابطه با مدیریت زنجیره تولید، تامین و مصرف، مسئولیت قانونی برعهده دارند.
استکبار ستیزان
آمادهایم به دولت در مدیریت بهتر زنجیره تولید،
تامین و مصرف کمک کنیم
رئیسدستگاه قضا همچنین با بیان اینکه مسئولان و دولتمردان وظیفه دارند در شب عید با رفع دغدغههای جامعه، دسترسی مردم به کالاهای مورد نظرشان را تسهیل کنند، گفت: قوه قضائیه آماده است که در تمام شهرهای کشور به دولت و بخشهای مسئول در جهت دستیابی به مدیریت بهتر زنجیره تولید، تامین و مصرف کمک کند.
راهبرد خنثیسازی تحریمها
راهگشای وضعیت امروز کشور است
رئیسی ضمن تاکید بر ضرورت ایستادگی و مقاومت در مقابل مستکبران و متجاوزان، ادامه داد: توجه به راهبرد خنثیسازی تحریمها که رهبر معظم انقلاب طی سخنرانیهای اخیرشان برای ملت ایران تبیین کردند، راهگشای وضعیت امروز کشور است.
وی، ارسال پالس ضعف به خارج را خلاف شان و خواست ملت بزرگ ایران عنوان و تاکید کرد: خواست مردم ایران ارسال پالسهای قوت و تولید قدرت هستند.
رئیسقوه قضائیه بااشاره به شرط جمهوری اسلامی مبنی بر رفع تحریمها که از سوی رهبر معظم انقلاب مطرح شد، افزود: در موضوع راستیآزمایی نیز ابعاد موضوع به روشنی بیان شده و نباید خلاف آن رفتار کرد. انجام راهبرد خنثیسازی تحریم از داخل و تاکید بر شرط رفع تحریمها در خارج، هم دشمن را وادار به عقبنشینی خواهد کرد و هم گشایشها را برای کشور ما به ارمغان میآورد.
استکبار ستیزان
نظارت و بازرسی درخصوص بازداشتهای
غیرضروری و یا با دلیل اندک
در این نشست حجتالاسلام منتظری دادستان کل کشور از برنامه دادستانی برای نظارت و بازرسی از آن دسته از قرارهای منتهی به بازداشت، با دلایل کم و یا غیرضرور از ناحیه بازپرس یا دادیار و دادستان خبر داد و افزود: در این باره هیچگونه گذشتی وجود نخواهد داشت، و بر همین اساس هیئتی در استانها تشکیل شده که پروندهها را بررسی میکند و اگر حکم بازداشتی با دلایل کم و قصور یا تقصیر صادر شده باشد، افراد متخلف به دادسرای انتظامی معرفی خواهند شد.
رئیسقوه قضائیه نیز با اشاره به گزارش دادستان کل کشور گفت: در موضوع زندان احتیاط، بر زندان نکردن افراد است. اگر بیدلیل کسی به زندان فرستاده شود، هم خلاف شرع هم خلاف قانون و هم خلاف حیثیت افراد بوده و دلخوریهای اجتماعی ایجاد میکند.
رئیسی تاکید کرد: موضوع زندان امری عادی نیست، چطور میتوان از فردی که نباید به زندان میرفت، اما با تشخیص غلط و یا قصور و تقصیر زندانی شده است و از خانواده او دلجویی کرد؟ تاکید ما بر اجرای پرقدرت «دستورالعمل ساماندهی زندانیان» در کشور برای جلوگیری از این گونه اتفاقات است.
استکبار ستیزان
کاهش ۱۹ درصدی محکومان زندانی صرفاً مالی
در این نشست رئیسسازمان زندانها به ارائه گزارشی از عملکرد ۱۱ ماهه این سازمان پرداخت و از کاهش ۱۴ درصدی ورود به زندان در مقایسه با سال گذشته خبر داد و گفت: آمار زندانیان صرفا مالی زندانهای کشور نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۹ درصد کاهش داشته است.
رئیس دستگاه قضا بااشاره به گزارش رئیس سازمان زندانها از بررسی وضعیت شاخصهای زندانها در ۱۱ ماهه سال جاری، معاون اول قوه قضائیه را مامور کرد تا استانهایی که در طرح پایش زندانیان عملکرد موفقی داشتند مورد تشویق قرار گرفته و استانهایی با عملکرد نامطلوب مورد بازخواست قرار گیرند.
به همه استانها سفر میکنم
رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود بااشاره به لزوم رسیدگی از نزدیک و رو در رو با مشکلات مردم افزود: قصد داشتیم در یک سال اول مسئولیت به تمامی استانهای کشور سفر کنیم که محدودیتهای کرونا موجب تاخیر در انجام این برنامه شد، اما این برنامه را همچنان در دستور کار داریم و به تمام استانهای باقی مانده نیز سفر خواهیم کرد.
وی بااشاره به برخی تخریبهای صورت گرفته نسبت به چهرههای قضایی کشور در فضای رسانهای گفت: این وظیفه دستگاه است که از قاضی و مدیر شجاع و کارآمد خود در مقابل این هجمهها حمایت کند. گاهی میبینیم افرادی در قوه قضائیه مورد هجمه قرار میگیرند که ۴۰ سال است زندگی آنها را میشناسیم و به پاکی و طهارت آنها شهادت میدهیم.
استکبار ستیزان
🔴 ظریفی! که در روز روشن، خلافواقع میگوید!
🔺ظریف: پیشبینی ما این بود که رییسجمهور بعدی آمریکا، حتما از برجام خارج میشود! اروپا هم نتوانست، از بس که جان نداشت!
🔻جناب ظریف! ظاهرا یک چیزهایی را خوب یادت ندادند ...
🔹 ۱۷ اسفند ۹۹ | ظریف در گفتگو با سایت مردمسالاری: پیشبینی ما این بود که ترامپ حتما از برجام خارج میشود! دوستان ما چون فکر میکردند برجام به نفع آمریکا است، پیشبینی میکردند که ترامپ به هیچوجه از برجام خارج نخواهد شد!
👈 یک گروهی به اشتباه، صحبتی که من در پاسخ به یک سوال داشتم را به عنوان پیشبینی عدم خروج آمریکا از برجام استفاده میکنند! آن سوال این بود که آمریکا میتواند برجام را با یک امضا به هم بزند و ما گفتیم که نمیتواند به هم بزند و الان هم استدلال داریم؛ دولتِ بعد از آقای ترامپ میخواهد به برجام برگردد!
👈 درست است که اروپاییها هم در اجرای تعهداتشان خیلی جدیت نداشتند، اما واقعیت این است که اروپاییها توان نداشتند؛ دو نکته را باید از هم جدا کنیم
🔸 ۱۲ مرداد ۹۴ | ظریف درپاسخ به دکتر فواد ایزدی: میگن رئیسجمهور بعدی میخواد با یک امضا تحریمها رو برگردونه؛ خب برگردونه؛ کی تو دنیا اجرا میکنه؟ نمیتونه این کار رو بکنه؛ قاعده حقوقی داره؛ من به شما اطمینان میدم؛ تام کاتن این را گفت، جوابش را که دادم، همه زیر توییتش نوشتند، برو پولت را از هاروارد پس بگیر، خوب حقوق یادت ندادند
🔸 ۱۵ مرداد ۹۷ | ظریف: این دفعه، دنیا پشت ما ایستاده است
🔸 ٧ مرداد ۹٧ | ظریف: عدهای کم لطفی میکنند؛ امروز، دنیا با ماست
🔸 ۱۴ شهریور ۹۶ | ظریف: اروپا، برجام را بدون آمریکا هم ادامه میدهد؛ ما ساختار را زیر و رو کردیم
🔸 ۶ آذر ۹۲|ظریف، قهرمان دیپلماسی در صحن مجلس: من به شما اطمینان میدهم، زمانیکه تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل فرو بریزد، تمام تحریمهای آمریکا جز تکه پارهای از کاغذ نخواهد بود
🔸۲۸ آذر ۹۲|هاشمیرفسنجانی: جانکری به ظریف قول داده کارها را درست کند
شهدای_ایران
استکبار ستیزان
📚خنثیسازی تحریمها: عملکرد «دکتر#سعید محمد»
مهرشاد غفاریزاده
دانشجوی دکتری روابطبینالملل اصفهان
📙تحریم اقتصادی غرب بهرهبری آمریکا علیه ایران سابقه تاریخی دارد. در تاریخ غرب استفاده از تحریمهای اقتصادی به عنوان اهرم سیاست خارجی، امری عادی است. با وقوع انقلاب اسلامی در سال ۵۷ بر شدت تحریمها افزوده شد و تا امروز ادامه دارد. اگرچه تحریمهای ظالمانه غرب علیه جمهوری اسلامی ایران فراز و نشیبهایی داشته، اما در ۱۰ سال اخیر تنها دوره کاهش تنش میان طرفین را میتوان دوران کوتاه میان امضای توافق هستهای تا روی کارآمدن ترامپ دانست.
📗توافق هستهای«برجام» قرار بود منجر به لغو تحریمهای اصلی در حوزههای نفتی-پالایشگاه، مالی و بانکی شود و برای مردم «گشایش اقتصادی» و رفع تحریم بهبار آورد، اما باخروج یکجانبه امریکا در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ نتیجه عکس داد و نه تنها گشایشی در زندگی مردم ایجاد نکرد بلکه منجر به اِعمال شدیدترین تحریمهای یکجانبه و چندجانبه شد. آنچه واضح است اینکه اعتماد به غرب و بازی سیاسی آنها، به معنای نادیده گرفتن توانایی و ظرفیتهای بالقوه و بالفعل داخلی است.
📘از اینرو علیرغم نصایح و تذکرات قبلی، مقام معظم رهبری صریحا در دیدار دستاندرکاران مراسم سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی (۲۶ آذر ۱۳۹۹) در توصیه به دولت و ملت فرمودند: «رفع تحریم دست دشمن است، و خنثیکردن تحریم دست ماست؛ پس این مقدم است». بیانات معظمله ناظر بر این است که جمهوری اسلامی در مواجهه با تحریمها دارای دو گزینه است. گزینه اول اتکاء بر ظرفیتها و تواناییهای داخلی و حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی که راه «خنثیسازی تحریمها و غلبه بر آنها» است. گزینه دوم، اعتماد کردن و امید بستن به غرب برای «رفع تحریم» که البته گزینه دوم بارها مورداستفاده قرارگرفته و به نتیجه نرسیده است.
📙 بنابراین پس از خروج یکجانبه امریکا از برجام و اعمال تحریمهای همهجانبه، «تحریم بنزین» یکی از پاشنههای آشیل ایران بود. هدف دشمن ایجاد فشار اقتصادی بهنظام و نهایتا افزایش قیمت بنزین در داخل بود تا در بلندمدت از این طریق بههدف خود که همانا آشوب و ناامنی داخلی است، برسد. اما تکیه بر ظرفیتها و توانمندسازیهای داخلی برای خنثیکردن تحریمها اگرچه سختیهای خود را دارد اما در نهایت منجر به اعتماد بهنفس ملی میشود و مسیر جهش تولید را هموارتر از گذشته میکند. بهطوری که امروزه در بحث «بنزین» علیرغم نقشههای دشمن، ایران از یک واردکننده بنزین به صادرکننده آن در منطقه و جهان تبدیل شده است.
📕یکی از مصادیق تکیه بر داخل برای خنثیسازی تحریمها «پالایشگاه ستاره خلیج فارس» است. این مجموعه در سال ۸۵ کلید خورد و در سال ۹۲ با پیشرفت حدود ۷۰ درصدی تحویل دولت اول اقای روحانی شد. این پروژه بهدلیل بیمهری دولت و وزیر نفت عملا راکد شد. جالب است که در دولت اول روحانی واردات بنزین ۶ برابر شد.
📚اما این پالایشگاه در سال ۹۷ با تلاش جهادی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء با مدیریت «دکتر سعید محمد» و در اوج تحریمهای بینالمللی امریکا تکمیل و به سرانجام رسید. این پالایشگاه روزانه حدود ۳۷ میلیون لیتر بنزین، ۱۴ میلیون لیتر گازوییل، سه میلیون لیتر سوخت جت تولید میکند.
📗با افتتاح این مجموعه توسط دکترمحمد و یارانش بیشترین کمک به اقتصاد ملی صورت گرفت. اگر شرکتهای خارجی(توتال فرانسه) میخواستند ستاره خلیج فارس رو تکمیل کنند، ۵۵۰۰میلیون دلار ارز از کشور خارج میشد و بعد از تحریمهای همهجانبه ترامپ در صورت انتظار، باید ۵۶۰۰ میلیون دلار ارز صرف واردات بنزین میشد.
این پالایشگاه بزرگترین میعانات گازی جهان است و بههمت #محمد و یارانش کشور را در تولید بنزین خودکفاء کرد.
📕📒دکتر سعید محمد کاندیدای بالقوه و بالفعل تشکیل دولت جوان و انقلابی مد نظر مقام معظم رهبری است. دربین افراد مطرح برای انتخابات ۱۴۰۰ هیچکدام به اندازه دکتر #محمد از ابتدای خدمت تاکنون درگیر طراحی و اجرای زیرساختهای حیاتی کشور در میدان عمل نبودند. اوبه خوبی تحریم و روش خنثیسازی آنرا درک و به ضعفها آگاه است. آینده روشن ایران در گرو انتخاب آگاهانه ماست.
فصل بیداری ملت (برای دکتر محمد)
استکبار ستیزان