استکبار ستیزان
فرار به عقب روحانی!
روحانی۹۵، روحانی۹۹
( 2)
رئیسجمهور در جلسه هیات دولت، بار دیگر در تفسیر وضعیت فعلی کشور، تمام بارها را از روی شانههای دولت برداشت و به تکرار ادعاهای پیشین خود پرداخت. روحانی پس از تفسیر و تشریح پایان دوره زمامداری ترامپ در کاخ سفید، با بیان اینکه «در روزی که مردم ایران احساس پیروزی در برابر این فشار و تروریسم را شاهد هستند مردم آمریکا شاهد یک شکست بزرگ در زندگی اجتماعی و سیاسی خودشان هستند»، خاطرنشان کرد: شاهد یک شکاف بزرگ در داخل آمریکا هستیم و ما میگفتیم یک آدم قانونشکن وقتی نسبت به ملتهای مظلوم و مستقل دنیا قانونشکنی میکند، یک روز نوبت خود ملت آمریکا هم فرا میرسد.
روحانی با بیان اینکه امروز میخواهم یک معیار برای کسانی مشخص کنم که میگویند مدیریت و تحریم چند درصد مشکل برای کشور درست کرده، اظهار داشت: سالهای ۹۵ و ۹۹ را کنار هم قرار دهید؛ همان مدیرانی که ۹۵ را اداره کردهاند ۹۹ را با همان قدرت و روحیه بهتر و توانمندی و تجربه بیشتر اداره میکنند. فرق ۹۵ و ۹۹ هرچه هست مال جنایت آمریکاست و این تفاوت هرچه هست، مربوط به تروریسم آمریکا و تحریم و فشارهای ظالمانه و غلط و نابجا میشود. وی افزود: البته در این راه ناموفق بودند ولی رنج فراوانی را برای ملت درست کردند و ملت ما صبوری و ایستادگی کرد و خم به ابرو نیاورد و زانوی ملت در برابر این فشار خم نشد و ایستاد ولی در عین حال فشار زیادی هم به مردم وارد شد. روحانی با بیان اینکه «چیز عجیبی هست که هر مشکلی پیدا میشود میگویند دولت چرا این کار را کرد و این کار را نکرد، در حالی که این دولت همان دولت سال ۹۵ و پایان ۹۴ و آغاز ۹۶ است»، اظهار داشت: آنچه تفاوت ایجاد شده تحریم ظالمانه علیه یک ملت بزرگ بوده و امروز ما کاملا مطمئن هستیم که پایان مقاومت و ایستادگی مردم نمایان خواهد شد و در ماههای آینده نتیجه این صبر و مقاومت و ایستادگی را خواهیم دید.
روحانی در ادامه سخنانش به ارزش پول ملی و پیشبینی نرخ ارز در سال آینده پرداخت و گفت: یکی از مسائل بسیار مهم در لایحه بودجه ۱۴۰۰ این بوده که ارزش پول ملی را بالا بردیم. در حالی که قیمت دلار در کشور چیزی حدود ۲۳ یا ۲۴ هزار تومان است، قیمت دلار را برای سال آینده حدود ۱۱ یا ۱۲ هزار تومان دیدهایم و افق آینده را دولت اینگونه دیده است. رئیسجمهور ادامه داد: اگر این دلار کمی بیشتر باشد، درآمد دولت بالاتر میرود ولی برعکس اگر قیمت دلار را بالا نگه دارید و سال آینده قیمت دلار پایین بیاید که تصمیم ما هم این هست، اگر منابع در اختیار بانک مرکزی قرار بگیرد، قیمت دلار از ۲۴ هزار تومان به حدود ۱۶ هزار تومان میرسد.
استکبار ستیزان
استکبار ستیزان
فرار به عقب روحانی!
دولت نتیجه تحریمها بود!
( 3)
اظهارات اخیر روحانی هر چند در مقام توجیه عملکرد دولت در ماههای پایانی عمرش باشد اما نمیتواند او را از پاسخگویی به سوالات بنیادین بازدارد. او پیش از این تیرماه سال جاری نیز گفته بود: «وعدههایی که من در سال ۹۵ دادم، برای شرایط آن زمان بود». با این حال رئیسجمهور در حالی علت همه مشکلات و فجایع اقتصادی تجربهشده در سالهای اخیر را به وجود یک عامل خارجی (دولت ترامپ) نسبت میدهد و از تحریمهای آمریکا به عنوان مسبب فشارهای اقتصادی سخن میگوید که اساسا کارویژه اصلی دولت او از ابتدا رفع تحریمها بوده است. حیات و شکلگیری دولت روحانی وابسته به وجود تحریمهای آمریکا بوده و اگر چنین تحریمهایی نبود اساسا دلیلی نیز برای امکان یافتن تشکیل دولت یازدهم و دوازدهم وجود نداشت. دولتی که فلسفه شکلگیری آن رفع تحریمها بوده است، نمیتواند در پاسخ به انتقادات، وضعیت موجود را نتیجه همان تحریم بداند. روحانی پیروز میدان انتخابات شد چون وعده رفع تحریمها را داده بود، پس گذار از «تحریم اقتصادی» به «جنگ اقتصادی» نهتنها کارنامه دولتش را سفید نمیکند، بلکه او را بیش از پیش محکوم میسازد.
روحانی در حالی با ارجاع مردم به شرایط سال۹۵ و مقایسه آن با سال۹۹ به دنبال تبرئه کابینه و مدیران دولتی خود است که اساسا او با به نقد کشیدن وضعیت کشور در سال پایانی دولت قبل (پس از تحمیل تحریمهای گسترده) موفق به کسب آرای مردم شد. با منطق وی، مدیران کشور در سال۹۲، عمدتا همان مدیران سال۸۹ بودهاند، مقایسه شرایط اقتصادی این ۲ سال گویای ۲ وضعیت کاملا متفاوت است، پس او حق نقد به این وضعیت را در زمان ورودش به عرصه انتخابات نداشته است.
استکبار ستیزان
دلار چند، آقای روحانی؟!
محمد ایمانی فعال رسانهای در واکنش به اظهارات روحانی درباره قیمت دلار در کانال تلگرامی خود نوشت: آقای روحانی گفت "قیمت دلار واقعی نیست و اگر منابع (ارزی) در اختیار بانک مرکزی قرار بگیرد، فردا صبح قیمت دلار از ۲۵هزار تومان به ۱۵ هزار تومان می رسد".
سه سال قبل در کوران تبلیغات انتخاباتی، رِندان سیاست باز و خبره در عملیات روانی، ادعا می کردند اگر روحانی ابقا نشود و رئیسی بیاید، نرخ دلار به ۵ هزار تومان خواهد رسید.
اما در طول یک سال، نرخ دلار هشتصد درصد افزایش یافت و تا بالای ۳۳ هزار تومان هم صعود کرد.
رضا رشید پور ۲ بهمن ۱۳۹۶ در گفت و گوی تلویزیونی از روحانی پرسید "چرا دلار ۴۷۵۰ تومان است؟". و او جواب داد "۴۷۵۰ تومان نیست، وسط دعوا نرخ تعیین نکنید. خیلی پایین تر از این حرفاست و پایین تر هم می آید".
سه سال پس از آن وعده، روحانی می گوید اگر منابع ارزی آزاد شود، قیمت دلار شاید به ۱۵ هزار تومان برسد؛ سه برابر رقمی که با آن، مردم را از تغییر رئیس دولت می ترساندند! اکنون قیمت دلار پنج برابر آن رقم و هفت برابر سال۹۲ است.
روحانی با زبان بی زبانی می گوید وعده اش با رشید پور، مثل بسیاری دیگر از و وعده هایش با مردم، فاقد اعتبار بوده و مصرف تبلیغاتی داشته است.
استکبار ستیزان
آقای روحانی! داری اشتباه میزنی
احمد امیرآبادی فراهانی، نماینده مجلس طی توییتی نوشت: آقای روحانی از گذشته درس نگرفته و از دلار ۱۵ هزار تومانی مشروط میگوید؛ این که کاهش نرخ دلار را به آزاد شدن منابع خارجی ربط دهیم، همان آزمودهای است که طی سالهای گذشته کشور را به این روز نشانده است.
زمانی نرخ دلار کاهش مییابد که تولید رونق بگیرد و اقتصاد کشور قدرتمند شود.
استکبار ستیزان
روحانی در یک بازی جدید با افکار عمومی و منافع ملی
رضا سراج، کارشناس مسائل سیاسی در واکنش به این اظهارات روحانی در جلسه هیات دولت که "اگر منابع ما آزاد شود؛ دلار از بیست و چهار هزار تومان به پانزده هزار تومان میرسد."، در کانال تلگرامی خود نوشت: آقای روحانی در یک بازی جدید با افکار عمومی و منافع ملی، همزمان دو هدف را دنبال میکند.
اول: وی در صدد است انتظارات واقعی مردم از برجام و وعدههای برجامی، مبنی بر رفع تمامی تحریمها، را به محاق بُرده و آن را در حد یک موضوع کوچک و ساده مانند آزادسازی منابع بلوکه شده خلاصه سازد.
دوم: روحانی تلاش میکند فرآیند پُرهزینه و پیچده بازگشت آمریکا به برجام را ساده و بیهزینه نماید.
ارسال این سیگنال از طرف روحانی، عملا این تصوّر و محاسبه را برای دولت جدید آمریکا و طرفهای اروپایی ایجاد میکند که ایران از فرآیند بازگشت ایالات متحده به برجام، صرفا توقعی در حد آزاد شدن منابع بلوکه شده در کرهجنوبی، ژاپن و اروپا را دارد و امتیازی بیش از این نمیخواهد. بیهزینه سازی بازگشت آمریکا به برجام از سوی روحانی باعث میشود که طرفهای غربی رژیم تحریمها را حفظ کنند و رفع آنها را منوط به توافق جدید و ستاندن مزیتهای راهبردی بیشتر (موشکی، منطقهای و...) از ایران نمایند.
استکبار ستیزان
چرا عدهای، مردم را از دلار ۵ هزار تومانی رئیسی ترساندند؟
حجتالله عبدالملکی، اقتصاددان درباره گرانی دلار یک پرسش و پاسخ را در توییتر منتشر کرد.
سوال: چرا در انتخابات ۹۶ کسانیکه ذخایر سنگین دلار داشتند و اصولا گرانتر شدن دلار به نفع شان بود، مردم را از دلار ۵ هزار تومانی رئیسی ترساندند تا روحانی رأی بیاورد؟!
پاسخ: چون مطمئن بودند با روحانی، هم دلار گرانتر خواهد شد و دلار بیشتری گیرشان خواهد آمد!
استکبار ستیزان
جناب روحانی! چرا پیگیر بازگشت ۲۱ میلیارد دلار ارز صادراتی نیستید؟
مجتبی رضاخواه، نماینده مجلس در توییتر نوشت: رییسجمهور ادعا کرده که با تزریق ۷ میلیارد دلار، قیمت ارز از ۲۵ به ۱۵هزار تومان میرسد!
دولت در سال۹۷بیش از ۳۰میلیارد دلار رانتی توزیع کرد، اما نرخ ارز از ۴ به ۱۹ هزار تومان هم رسید.
جناب روحانی
اگر با ۷ میلیارد دلار نرخ ارز ۴۰٪ کاهش مییابد، چرا پیگیر بازگشت ۲۱ میلیارد دلار ارز صادراتی نیستید؟!
استکبار ستیزان
دستیار ویژه رئیسجمهور سابق آمریکا در تحلیلی مفصل به جو بایدن پیشنهاد داده قبل از بازگشت به برجام به دنبال دستیابی به توافقی موقت شبیه «توافق موقت ژنو» با ایران باشد.
«دنیس راس»، دستیار ویژه «باراک اوباما»، رئیسجمهور سابق آمریکا در یادداشتی توصیههایی به «جو بایدن»، رئیسجمهور منتخب کشورش درباره ایران مطرح کرده است.
او به جو بایدن پیشنهاد داده قبل از بازگشت به برجام به دنبال دستیابی به توافقی موقت شبیه «توافق موقت ژنو» با ایران باشد.
راس در تحلیلی ۱۱ صفحهای که در اندیشکده «واشنگتن برای سیاستهای خاور نزدیک» منتشر شده مینویسد: «اگر تغییر حکومت ایران هدفی واقعبینانه یا قابل توصیه نیست باید هدف را تغییر رفتار جمهوری اسلامی قرار داد.»
او تصریح کرده است: «با آنکه رسیدن به این هدف دشوار خواهد بود، تاریخ نشان میدهد رژیم هنگامی که میبیند هزینههای سیاستهایش بالا است به سمت برخی تغییرات تاکتیکی با تبعات راهبردی رو میآورد.»
دنیس راس به عنوان مثال، مدعی شده بعد از آنکه دولت باراک اوباما بانک مرکزی ایران را تحریم و فروش نفت ایران را مختل کرد تهران تصمیم گرفت بر سر برنامه هستهایش با آمریکا گفتوگو کند.
با این حال، دیپلمات سابق آمریکایی نوشته که فشار به تنهایی علیه ایران کارساز نخواهد بود. او مینویسد: «با این حال، اگر فشار به تنهایی کارساز میبود، سیاستهای ترامپ باید به ایجاد تغییرات بنیادین در سیاستهای ایران منجر میشد.»
دنیس راس بر همین اساس پیشنهاد کرده دولت ترامپ فشار در زمینههای اقتصادی، سیاسی، اطلاعاتی و نظامی را علیه ایران با برخی مشوقها تلفیق کند. وی از جو بایدن خواسته هم از سیاستهای دوران اوباما و هم از سیاستهای دوران ترامپ در قبال ایران درس بگیرد.
دنیس راس نوشته ایرانیها قبل از بازگشت به پایبندی به برجام خواستار کاهش تحریمها خواهند شد. با این حال، او نوشته انجام چنین اقدامی از سوی دولت بایدن مگر در زمینه تسهیل مبادلات انسانی با ایران، این دولت را در مسیر اشتباه قرار خواهد داد.
او خاطرنشان کرده دولت بایدن هنگام تنظیم سیاستهایش در قبال ایران باید میان چندین نیروی فشار توازن برقرار کند.
هاس مینویسد: «اگر دلت بایدن خواستار آشتی دادن اهداف متعارض است رایزنی با ذینفعان داخلی و همینطور شریکان و متحدان اجتنابناپذیر خواهد بود.»
او اضافه میکند: «رایزنیهای اولیه با بریتانیا، فرانسه و آلمان و با رهبران کلیدی و کمیتههای مرتبط در کنگره و با اسرائیل، عربستان سعودی و امارات باید به گونهای انجام شود که نشان دهد دولت نگرانیهای آنها را در نظر گرفته است.»
مقام سابق دولت اوباما در ادامه پیشنهاد نوعی «توافق موقت» را برای حل و فصل این موضوع پیشنهاد داده است: «بنابراین، دولت بایدن، همزمان با ابراز تمایل برای بازگشت به برجام، میتواند این پیام را هم منتقل کند که از رویکردهای دیگر از جمله توافق موقت نیز استقبال میکند.»
او گفته این «توافق موقت» میتواند از منطق «توافق موقت ژنو» که قبل از حصول برجام در نوامبر سال ۲۰۱۳ میان ایران و گروه ۱+۵ حاصل شد پیروی کند.
هاس درباره مفاد چنین توافقی نوشته است: «این توافق موقت، با پیروی از منطق تفاهم اولیه حاصلشده با ایران در نوامبر ۲۰۱۳ (برنامه اقدام مشترک) میتواند به دنبال به عقب برگرداندن ذخائر اورانیوم ذخیرهشده ایران و برچیدن سانتریفیوژهای این کشور در ازای دسترسپذیر کردن بخشی از پولهای مصادرهشده ایران یا از سرگیری معافیتهای خرید نفت برای چند کشور محدود باشد.»
او گفته چنین توافقی از این مزیت برخوردار است که میتواند برای جو بایدن زمان بخرد تا او به دنبال تلاش برای «تقویت و تمدید مفاد توافق هستهای» باشد.
ریچاد هاس نوشته منظور از «تقویت و تمدید» مفاد برجام که سیاست جو بایدن در قبال توافق هستهای برجام را تشکیل میدهد طولانی کردن مفاد زوالپذیر برجام است که در سال ۲۰۳۰ به اتمام میرسند. این مفاد، محدودیتهای مربوط به تعداد و نوع سانتریفیوژها، میزان ذخائر اورانیوم مجاز ایران، سطح غنیسازی ایران و اندازه زیرساختهای هستهای این کشور را شامل میشود.
استکبار ستیزان
برنامه های ترامپ پس از مراسم تحلیف بایدن معلوم شد
دونالد ترامپ ، رئیس جمهور فعلی ایالات متحده آمریکا پس از تحلیف جو بایدن ، رئیس دولت جدید ، قصد دارد به کاخ مار-ئه-لاگو درشهر پام بیچ ایالت فلوریدا نقل مکان کند.
ترامپ قصد دارد کمی قبل از 20 ژانویه وارد پام بیچ شود. در عین حال ، رئیس جمهور قصد دارد برخی از کارمندان کاخ سفید را حتی پس از پایان دوره حکومت خود در خدمت خود نگه دارد. خاطرنشان می شود همسایگان ترامپ در فلوریدا با انتقال وی به مار-ئه-لاگو برای اقامت دائم مخالف هستند و سعی دارند از این امر جلوگیری کنند.
در دادستانی منتظر پسر ترامپ برای بازجویی از وی هستند
پیش از این گزارش شده بود که قرار است روند استیضاح ترامپ پس از کنار رفتن از سمت رئیس دولت آمریکا تکمیل شود . به نوشته پولیتیکو ، رسیدگی به موضوع استیضاح ترامپ در سنا ممکن است تقریباً بلافاصله پس از تحلیف رئیس جمهور منتخب جو بایدن انجام شود. در این صورت ، موضوع استیضاح زمانی مورد بررسی قرار می گیرد که ترامپ دیگر رئیس جمهور سابق خواهد بود .
مار-ئه-لاگو عمارت و بنایی تاریخی در پام بیچ، فلوریدا است، که از ۱۹۲۴ تا ۱۹۲۷ توسط مارجری پست ساخته شد. در سال ۱۹۸۵ دونالد ترامپ، که بعدها ۴۵مین رئیس جمهور آمریکا شد، آن را خریداری کرد. مساحت این عمارت ۱۲۶ اتاقه، 10000 مترمربع است.
استکبار ستیزان
تصمیم تازه ترامپ درباره ایران
دولت آمریکا قصد دارد تحریمهای جدیدی را در حوزه صنایع فلزات و تولید تسلیحات متعارف، علیه ایران اعلام کند.
یک منبع آگاه در این زمینه گفت، این تحریمها در تداوم سیاست فشار حداکثری دولت آمریکا برای آوردن ایران بر سر میز مذاکرات هستهای جدید در نظر گرفته شده است.
وبگاه «واشنگتن فریبیکن»، نزدیک به نومحافظهکاران آمریکایی نوشته دولت ترامپ در تلاش است در واپسین روزهای حضورش در قدرت تحریمهای گستردهای علیه ایران وضع کند.
استکبار ستیزان
🔵آیت الله مصباح با آبروی خود با خدا معامله کرد/ تمرکز دشمن بر قائمه نظام یعنی رهبری است
♦️سرلشکر حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی:
🔹 اگرچه علامه مصباح در میدان تن به تن و نزدیک به دشمن جان نداد اما در میدانِ به صحنه آوردن آبرو در دفاع از ولایت، شهید شد و این درجه بالایی از شخصیت است.
🔹آیتالله مصباح مصداق «لا یَخافُونَ لَوْمَةَ لائِمٍ» بود. مردِ شنیدن سرزنشها و نهراسیدن از آنها.
🔹ولی فقیه، کسی است که همه آرزوهای دشمن را با خود دشمن به سمت گورستان آرزوها هدایت کرده و صاحبان قدرت را از اعمال قدرت، بازداشته است و علامه مصباح از چنین گوهری دفاع میکرد.
🔹قاعده نظام ما، مردم و قائمه آن، رهبر است که دشمن بر او متمرکز شده و هرچه بگوید، ولو درباره واکسن، جنجال به راه میاندازند.
🔹یک موسسه متعلق به دشمن میگوید رژیم صهیونسیتی از درون پوسیده شده و تعادل خود را از دست داده است.
▪️این رزمایش برگ برنده ایران در مناسبات و تحول آینده در منطقه است.هم حامل پیام دیپلماتیک است و هم نظامی اولی را دموکرات ها خوب می فهمند؛ دومی را اسرائیل.
زیر فشار حداکثری قرار بود ما را زخمی کنند؛حالا ما قوی تر هستیم.
✍ مرتضی سیمیاری
▪️چقدر ویدیوهای ارتش و سپاه در این دو سه روز حالمون را خوب کرد.
به قاعده و پیشبینی ناکسان در پایان فشارحداکثری ایران میباید در آستانه فروپاشی یا فروپاشیده میبود. اما این دوره با همه سختی از سر گذشت، ایران از همیشه توانمندتر است و این توانمندی دستمایهی بازدارندگی و تعامل است.
✍ آسترکی
#باید_قوی_شویم
❌استکبارستیزان / در عوض جیغ بنفش را در می آورد ❌