هدایت شده از ●| معارف الشیعه |●
🛑 حضرت ام المؤمنين خدیجه صلواتاللهعلیها، ظرف و جایگاه و حامل نور امامت
● رسول الله صلی الله علیه و اله و سلم خطاب به حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها فرمودند:
• إِنَ بَطْنَ أُمِّكِ كَانَ لِلْإِمَامَةِ وِعَاء
• همانا وجود مادر تو ( حضرت خدیجه سلام الله علیها) ظرف جایگاه امامت بوده است.
📚 مناقب آل أبي طالب، ابن شهرآشوب، ج ۳، ص ۱۱۴
✓@maarefshia59
➖️●|مَعارِفُ الْشّیعَة|●
هدایت شده از ●| معارف الشیعه |●
■ شهادت مظلومانه امالمؤمنين، حضرت خدیجه صلوات الله علیها تسلیت.
● در سال دهم هجرت، مشرکان مکه قصد سنگسار کردن حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله را داشتند، از این رو حضرت خدیجه صلواتاللهعلیها ایثار گرانه در برابر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله ایستاد و سنگ هایی که از رو به رو می آمد را با بدن خود از پیامبر صلی الله علیه و آله دور می کرد (۱)
• از این نقل فهمیده می شود که حضرت خدیجه صلواتاللهعلیها بارها از پیامبر اکرم دفاع کردن و جراحات زیادی بر حضرت خدیجه صلواتاللهعلیها در برابر سنگ های دشمن وارد شده است.
● در نقل دیگر وارد شده است که:
مشرکان مکه بر کشتن حضرت مصمم شدند.(۲)
آنان یک باره به پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله هجوم آوردند و حضرت برای نجات جان خود به کوه ( حجون) پناه بردند. (۳)
• در منابع تاریخی تنها به رحلت حضرت خدیجه صلواتاللهعلیها در کوه حجون بسنده شده (۴)
در نقل اول وارد شده است که حضرت برای نجات جان خود از هجوم دشمنان به کوه حجون پناه بردند و در نقل دوم آمده است که در تاریخ به رحلت حضرت خدیجه صلواتاللهعلیها در کوه حجون بسنده شده، و این احتمالی است بر شهادت حضرت خدیجه صلواتاللهعلیها به این صورت که حضرت خدیجه صلواتاللهعلیها برای دفاع از پیامبر اکرم به آنجا رفتند و در همانجا بر اثر حملات دشمنان به شهادت رسیده اند.
● دلیل دیگری که بر شهادت حضرت خدیجه صلواتاللهعلیها وارد شده است:
در تاریخ آمده است که پس از شهادت حضرت ابوطالب علیه السلام، پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در خانه خود نیز امنیت نداشت و توسط مشرکان سنگ باران می شد(۵)
در این هنگام حضرت خدیجه کبری صلواتاللهعلیها ایثار گرانه خود را سپر جان پیامبر صلی الله علیه و آله ساخته، سنگ ها را از پیامبر دور می کرد (۶)
با توجه به قساوت قلب دشمنان پیامبر صلی الله علیه و آله در شیوه پرتاب و شدت برخورد سنگ ها مانند آنچه در احد از شکستن پیشانی و دندان، پاره شدن لب پیامبر و فرو رفتن حلقه های زره حضرت ثبت شده. (۷)
● و این نقل صریحا اشاره به شهادت حضرت خدیجه صلواتاللهعلیها دارد چرا که:
در این نقل آمده است که ( پس از شهادت حضرت ابوطالب علیه السلام) این اتفاقات افتاده است و این در حالی است که به نقلی سه روز پس از شهادت حضرت ابوطالب علیه السلام، حضرت خدیجه صلواتاللهعلیها رحلت کرده اند (۸)و دفاع حضرت خدیجه صلواتاللهعلیها و هجوم مشرکان به پیامبر اکرم و دفاع حضرت خدیجه صلواتاللهعلیها درست بعد از شهادت حضرت ابوطالب علیه السلام واقع شده.!!!
✔️حال سوال این است:
● چطور می شود بعد از شهادت حضرت ابوطالب علیه السلام، حضرت خدیجه صلواتاللهعلیها، صحیح و سالم باشند و در مقابل هجوم کفار، سپر بلای پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله بشوند و دو روز بعد به طور ناگهانی مریض بشوند و به مرگ طبیعی از دنیا بروند؟؟؟
جای بسی تأمل است....
(۱) المنتقی / کازرونی، صفحه ۱۱۶
(۲) تاریخ یعقوبی، ج۲، صفحه ۳۹
(۳) الکافی، ج۱، صفحه ۴۴۹
(۴) طبری/ السمط الثمین، صفحه ۱۳
(۵) ارزقی/ اخبار مکه، ج۲ صفحه ۱۹۲
(۶) سعید الدین کازرونی/ المنتقی صفحه۱۱۴و۱۱۶
(۷) ابن هشام / السیره النبویه، ج۲، ص ۸۰ الواقدی/ المغازلی، ج۲، صفحه ۲۴۷
(۸) شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید، ج ۱۴، ص۶۱
✓@maarefshia59
➖️●|مَعارِفُ الْشّیعَة|●
هدایت شده از مشکات🏴
5.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#_حضرت_خدیجه
#ام_المومنین
🔅برخی از سخنان مقام معظم رهبری در مورد ام المومنین حضرت خدیجه سلام الله علیها
🏴 رحلت همسر گرامی پیامبر، حضرت ام المومنین خدیجه کبری سلام الله علیها تسلیت باد.
هدایت شده از مشکات🏴
#مبانی
#سماع_موتی
#قدرت_بر_عمل
✅انبیا الهی می شنوند و قادر به انجام عمل و پاسخگویی هستند
✔️خداوند متعال در قرآن کریم خطاب به نبی اکرم «صلیاللهعلیهوآله» می فرمایند
وَسْئَلْ مَنْ أَرْسَلْنا مِنْ قَبْلِکَ مِنْ رُسُلِنا أَ جَعَلْنا مِنْ دُونِ الرَّحْمنِ آلِهَهً یُعْبَدُونَ. «زخرف ۴۵»
👈از پیامبران ما که پیش از تو فرستاده ایم بپرس: آیا به جای خدای رحمان ، خدایان دیگری را برای پرستش آنها قرار داده بودیم؟
👈 پیامبران الهی که قبل از نبی اکرم مبعوث شده بودند از دنیا رفته بودند و با این حال خداوند به پیامبر اسلام دستور می دهد که از پیامبرانی که قبل از فرستادیم بپرس....
🔰اگر انبیا قادر به شنیدن و پاسخگویی نبودند خداوند چنین دستوری به نبی اکرم نمیداد بنابراین اگر کسانی به طور مطلق بگوید مردگان نمی شنوند و قادر به پاسخگویی نیستند بر خلاف قرآن صحبت کرده اند و گمراه اند. 👉
👈با توجه به تفسیر این آیه توسط مفسران اهل سنت نیز معلوم می شود که پیامبرانی که از دنیا رفته اند صدا را می شنوند و می توانند پاسخ دهند.
🔻قرطبی در ذیل این آیه سوال کردن نبی اکرم در شب معراج از دیگر پیامبران را، با آوردن روایات بیان کرده است:
👈 ابن عباس در روایتی نقل می کند: هفت صف از پیامبران پشت سر رسول الله صلی الله علیه وسلم نماز خواندند ، سه صف مرسلین و چهار صف نبیین و پشت سر رسول الله، ابراهیم و اسماعیل طرف راست و اسحاق طرف چپ ، سپس موسی و بقیه پیامبران پشت سر حضرت ایستاده بودند ، پس دو رکعت نماز به امامت رسول الله خواندند، بعد از تمام شدن نماز حضرت فرمودند : خداوند به من وحی کرد که آیا کسی از شما برای دعوت به غیر خدا فرستاده شده است ، پس همگی گفتند : ای محمد ما شهادت می دهیم که همگی برای دعوت به یک چیز فرستاده شدیم و آن کلمه( لا اله الا الله) هیچ معبودی جز الله نیست و هر معبودی جز او باطل است و تو خاتم انبیاء و سرور مرسلین هستی و این با امامت تو بر ما روشن شد و هیچ پیامبری بعد از تو تا روز قیامت نیست مگر عیسی بن مریم که مأمور است که از دین تو پیروی کند.
👈قرطبی در ادامه می گوید: «تفسیر صحیح این آیه همین است که بیان کردم»
📚 القرطبی، الجامع لأحکام القرآن، ج۱۶، ص۹۴، ص۹۵.
💠مشکات «رسانه ای برای رد افکار وهابیت تروریستی تکفیری»
🌐شبکه های اجتماعی
@sonnatenabavii
هدایت شده از مشکات🏴
شبهات
#تحریف_قرآن
يكی از اتهامات ابن تيميه بر شیعه این است که میگوید همانطوری که یهود تورات را تحریف کرد، شیعه نیز قرآن را تحریف نمود متن سخنان او در این زمینه چنین است: «وَالْيَهُودُ حَرَّفُوا التَّوْرَاةَ، وَكَذَلِكَ الرَّافِضَةُ حَرَّفُوا الْقُرْآنَ.
📗منهاج السنه، ابن تیمیه، ج۱ص۲۵
اما بر خلاف گفته ابن تیمیه علمای شیعه نظرات مخالفی با او دارند در اینجا نظرات چند تن از علمای شیعه را می آوریم که بر خلاف گفته های ابن تیمیه است به عنوان نمونه:
👳♂امام خمینی (قدس سره) می فرمایند: قرآن کریم محفوظ است و حتی یک کلمه از آن تغییر نکرده است
القران باب معرفه الله ص۱۵
👳♂علامه مظفر می گوید:تبدل و تحریف و تغییر در قرآن راه ندارد و این قرآنی که در دست ما است همان قرآنیست که بر پیامبر نازل شده است
عقاید الامامیه، مظفر،ص۴۷
👳♂شیخ مفید می گوید:آنچه که در بین دو جلد آمده از قرآن و تمامش کلام خداست و کلام بشر در آن نیست
المسائل السرویه، شیخ مفید، ص۷۸
⁉️سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که منظور ابن تیمیه کدام شیعه است؟ در حالی که بزرگان شیعه قائل به عدم تحریف قرآن هستند
💠مشکات «رسانه ای برای رد افکار وهابیت تروریستی تکفیری»
🌐شبکه های اجتماعی
@sonnatenabavii
هدایت شده از مجله الکترونیکی اخوت
💠 امام حسن مجتبی (علیه السلام) از دیدگاه علمای اهل سنت
🔹اهل تشّیع و تسنّن، بهاتّفاق بر این عقیدهاند که آن حضرت، یکی از اصحاب «کساء» است که آیه «تطهیر» در شأن آنان نازل شد؛ و طبق حدیث متواتر «ثقلین»، عِدل قرآن، و نیز یکی از چهار نفری است که پیغمبر (صلّیالله علیه و آله) او را برای مباهله با نصارای «نجران»، حاضر فرمود. (1)
🔸ابن حجر هیتمى، فقیه، عالم و مؤلف شافعی (974): «کان الحسن ـ (رضی الله عنه) ـ سیّداً کریماً حلیماً زاهداً ذا سکینة و وقار وحشمة، جواداً ممدوحاً»
(حسن ـ (رضی الله عنه) ـ آقایى کریم، بردبار، زاهد، داراى سکینه و وقار و حشمت، اهل جود و مورد مدح و ستایش بود) (2)
🔹 دکتر محمّد عبده یمانى از بزرگان تصوف در حجاز، وزیر پیشین فرهنگ عربستان:
«... وتخرّج الحسن واخوه فی کنف النبىّ(صلى الله علیه وآله) فنشأ على سجایا الخیر واخلاق النبوة حتى شبّ، وفیه مخایل جده، محیاه الوسیم وخلقه العظیم، وعلمه الواسع الجادّ. نشأ ذا حشمة وسکینة، محبباً إلى الناس، عفّ اللسان، لم یسمع منه فحش قطّ، فصیحاً بلیغاً طلیق اللسان، ورث البلاغة والفصاحة عن جده وعن امّه وابیه...» (3)
(...حسن و برادرش در دامان پیامبر(صلى الله علیه وآله) تربیت شده و بزرگ شدند. لذا آن دو بر اخلاق خیر و اخلاق نبوت پایه گذارى شده تا آن که بر آن بالا آمدند. در وجود او اوصاف جدّش و نشانه هاى حیات معنوى رسول خدا(صلى الله علیه وآله) و اخلاق عظیم و علم واسع او است. او با حشمت و جاه و وقار بزرگ شد. مردم او را دوست داشتند. زبانش عفیف بود. هرگز فحشى از او شنیده نشد. فصیح، بلیغ، و زبانى روان داشت. بلاغت و فصاحت را از جدّش رسول خدا(صلى الله علیه وآله) و از پدر و مادرش به ارث برده بود...)
🔸 شمسالدین ذهبی، محدث و تاریخنگار (748): «الحسن بن على بن ابى طالب بن عبدالمطلب بن هاشم بن عبد مناف، الامام، السید، ریحانة رسول الله(صلى الله علیه وآله) وسبطه، وسیّد شباب اهل الجنّة، ابو محمّد القرشى الهاشمى المدنى الشهید. وقد کان هذا الامام سیّداً، وسیماً، جمیلا، عاقلا، رزیناً، جواداً، ممدوحاً، خیّراً، دیّناً، ورعاً، محتشماً، کبیرالشأن» (4)
(حسن بن على بن ابى طالب بن عبدالمطلب بن هاشم بن عبدمناف، امام، سیّد، دسته گل رسول خدا(صلى الله علیه وآله) و سبط او، و آقاى جوانان بهشت، ابومحمّد، قرشى، هاشمى، مدنى و شهید است. این امام، بزرگوارى بود تنومند، اهل خیر، بسیار دیندار، با ورع، داراى حشمت و جاه، و شأنى بزرگ)
1. اهل بیت، نویسنده: توفیق ابو علم
2. صواعق المحرقة، ص 82
3. علّموا اولادکم محبّة آل بیت النّبى(ص)، ص 124
4. سیر اعلام النبلاء، ج 3، ص 253
┄┄┅┅┅┅┅┅ ✦ ┅┅┅┅┅┅┄┄
💠 @okhowahmag
┄┄┅┅┅┅┅┅ ✦ ┅┅┅┅┅┅┄┄
هدایت شده از علم الحدیث
➖پاسخ امام حسن علیه السلام به اعتراض مردم برای صلح با معاویه
🛑...عَنْ أَبِي سَعِيدٍ عَقِيصَا قَالَ: لَمَّا صَالَحَ الْحَسَنُ بْنُ عَلِيٍّ ع مُعَاوِيَةَ بْنَ أَبِي سُفْيَانَ دَخَلَ عَلَيْهِ النَّاسُ فَلَامَهُ بَعْضُهُمْ عَلَى بَيْعَتِهِ فَقَالَ ع: «وَيْحَكُمْ مَا تَدْرُونَ مَا عَمِلْتُ وَ اللَّهِ الَّذِي عَمِلْتُ خَيْرٌ لِشِيعَتِي مِمَّا طَلَعَتْ عَلَيْهِ الشَّمْسُ أَوْ غَرَبَتْ أَ لَا تَعْلَمُونَ أَنَّنِي إِمَامُكُمْ مُفْتَرَضُ الطَّاعَةِ عَلَيْكُمْ وَ أَحَدُ سَيِّدَيْ شَبَابِ أَهْلِ الْجَنَّةِ بِنَصٍّ مِنْ رَسُولِ اللَّهِ ص عَلَيّ؟»َ قَالُوا: بَلَى. قَالَ: «أَ مَا عَلِمْتُمْ أَنَّ الْخَضِرَ ع لَمَّا خَرَقَ السَّفِينَةَ وَ أَقَامَ الْجِدَارَ وَ قَتَلَ الْغُلَامَ كَانَ ذَلِكَ سَخَطاً لِمُوسَى بْنِ عِمْرَانَ إِذْ خَفِيَ عَلَيْهِ وَجْهُ الْحِكْمَةِ فِي ذَلِكَ وَ كَانَ ذَلِكَ عِنْدَ اللَّهِ تَعَالَى ذِكْرُهُ حِكْمَةً وَ صَوَاباً أَ مَا عَلِمْتُمْ أَنَّهُ مَا مِنَّا أَحَدٌ إِلَّا وَ يَقَعُ فِي عُنُقِهِ بَيْعَةٌ لِطَاغِيَةِ زَمَانِهِ إِلَّا الْقَائِمُ الَّذِي يُصَلِّي رُوحُ اللَّهِ عِيسَى ابْنُ مَرْيَمَ ع خَلْفَهُ فَإِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يُخْفِي وِلَادَتَهُ وَ يُغَيِّبُ شَخْصَهُ لِئَلَّا يَكُونَ لِأَحَدٍ فِي عُنُقِهِ بَيْعَةٌ إِذَا خَرَجَ ذَلِكَ التَّاسِعُ مِنْ وُلْدِ أَخِي الْحُسَيْنِ ابْنِ سَيِّدَةِ الْإِمَاءِ يُطِيلُ اللَّهُ عُمُرَهُ فِي غَيْبَتِهِ ثُمَّ يُظْهِرُهُ بِقُدْرَتِهِ فِي صُورَةِ شَابٍّ دُونَ أَرْبَعِينَ سَنَةً ذَلِكَ لِيُعْلَمَ أَنَّ اللَّهَ عَلى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ.»
🔰از ابوسعید عقیصا نقل شده است که گفت:
زمانی که امام حسن بن علی (علیهماالسلام) با معاویه بن ابیسفیان (علیهمااللعنة) صلح کردند، مردم نزد حضرت آمدند و ایشان را بهخاطر بیعتشان (با معاویه) ملامت کردند.
امام حسن (علیهالسلام) فرمودند:
«وای بر شما! شما آنچه من میدانم را درک نمیکنید. به خدا قسم، کاری که من کردم، برای شیعیانم بهتر است از هرآنچه که خورشید بر آن طلوع نموده و غروب کرده.
مگر شما نمیدانید که من امام شما هستم و اطاعت من بر شما واجب است؟ مگر نمیدانید که من، به فرموده رسول خدا (صلیاللهعلیهوآله)، یکی از دو سرور جوانان اهل بهشت هستم؟»
مردم گفتند:
بله.
حضرت فرمودند:
«مگر نمیدانید که حضرت خِضر (علیهالسلام) زمانی که آن کشتی را سوراخ کرد و آن دیوار را از نو ساخت و آن پسربچه را کُشت، این کارهایش موجب خشم موسی بن عمران (علیهالسلام) شد؟
👈چراکه حکمت این کارها بر حضرت موسی پوشیده بود، درحالیکه این کارها نزد خداوند (تعالیذکره) حکمت و حقیقتی داشتهاند.
مگر نمیدانید که هیچیک از ما (اهلبیت) نیست، مگراینکه یبعتِ طاغوتِ زمانهاش به گردنش است، بهجز آن قائمی (عجلاللهتعالی) که عیسی بن مریم (علیهماالسلام) پشتسر او نماز میخواند.
👈بههمینخاطر است که خداوند (عزّوجلّ) ولادتش را مخفی مینماید و شخصش را غایب میکند تا هیچ بیعتی به گردنش نباشد.
هرگاه آن فرزند نهم از نوادگان برادرم امام حسین (علیهالسلام) به امامت برسد، خداوند عمرش را در زمان غیبتش طولانی میگرداند، سپس با قدرتش او را به شکل جوانی زیرِ چهلساله ظاهر مینماید، تا معلوم شود خداوند بر هر کاری تواناست.»
📚كمالالدينوتمامالنعمة، ج۱، ص۳۱۶
♻️کانال: علم الحدیث
@mirasehadisi
هدایت شده از علم الحدیث
صلح امام حسن علیه السلام.pdf
1.3M
صلح امام حسن علیه السلام
سعی کردم تمام زوایا صلح امام حسن علیه السلام رو بررسی کنم تا شبهه ای باقی نمونه.
فکر کنم با خوندن این پی دی اف کل بحث صلح امام حسن علیه السلام براتون روشن بشه
با تمام متن های عربی ۴۰ صحفه شد
✍:عیسوند🌹
♻️کانال: علم الحدیث
@mirasehadisi
هدایت شده از گفتگوی دینی
✨
🦋کارهایی که رزق و روزی را زیاد میکند...
امام حسن مجتبی علیه السلام میفرمایند:
قوی ترين اسباب کسب روزى
۱. نماز خواندن با تعظيم و خشوع
۲. خواندن سوره واقعه به ويژه در شب و وقت عشاء،
۳. خواندن سوره «يس» و «مُلْك» در صبح،
۴. حضور در مسجد پيش از اذان،
۵. هميشه با طهارت بودن
۶. انجام نافلۀ فجر و نماز وتر در منزل
و این که سخن لغو نگوید.
📚بحار الأنوار، ج۷۳، ص: ۳۱۹
💠ختم قرآن و اهداء ثواب آن به معصومین علیهم السلام
بر اساس نقل برخی از بزرگان یکی از آداب ویژه ماه مبارک رمضان ختم قرآن می باشد.
🔹مرحوم شیخ مفید در کتاب شریف المقنعه چنین می فرماید:
🔸و يستحب أن يختم فيه القرآن بتلاوته ختمات.
📘(المقنعة (للشيخ المفيد)، ص: 312).
🔷در برخی از روایات منقول از اهل بیت علیهم السلام چنین آمده که اصحاب ثواب ختم قرآن را به ساحت مقدس پیامبر و امامان معصوم علیهم السلام هدیه می کردند که حضرت ثواب این عمل را معیت با ایشان علیهم السلام در قیامت بیان کردند در روایت صحیح السند علی بن مغیره از امام کاظم علیه السلام چنین میخوانیم:
🔹عن عَلِيِّ بْنِ الْمُغِيرَةِ عَنْ أَبِي الْحَسَنِ ع قَالَ: قُلْتُ لَهُ إِنَّ أَبِي سَأَلَ جَدَّكَ عَنْ خَتْمِ الْقُرْآنِ فِي كُلِّ لَيْلَةٍ- فَقَالَ لَهُ جَدُّكَ فِي كُلِّ لَيْلَةٍ- فَقَالَ لَهُ فِي شَهْرِ رَمَضَانَ فَقَالَ لَهُ جَدُّكَ فِي شَهْرِ رَمَضَانَ- فَقَالَ لَهُ أَبِي نَعَمْ مَا اسْتَطَعْتُ- فَكَانَ أَبِي يَخْتِمُهُ أَرْبَعِينَ خَتْمَةً فِي شَهْرِ رَمَضَانَ- ثُمَّ خَتَمْتُهُ بَعْدَ أَبِي فَرُبَّمَا زِدْتُ وَ رُبَّمَا نَقَصْتُ- عَلَى قَدْرِ فَرَاغِي وَ شُغُلِي وَ وَ نَشَاطِي وَ كَسَلِي- فَإِذَا كَانَ فِي يَوْمِ الْفِطْرِ جَعَلْتُ لِرَسُولِ اللَّهِ ص خَتْمَةً- وَ لِعَلِيٍّ ع أُخْرَى- وَ لِفَاطِمَةَ ع أُخْرَى- ثُمَّ لِلْأَئِمَّةِ ع حَتَّى انْتَهَيْتُ إِلَيْكَ- فَصَيَّرْتُ لَكَ وَاحِدَةً مُنْذُ صِرْتُ فِي هَذِهِ الْحَالِ– فَأَيُّ شَيْءٍ لِي بِذَلِكَ قَالَ- لَكَ بِذَلِكَ أَنْ تَكُونَ مَعَهُمْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ- قُلْتُ اللَّهُ أَكْبَرُ فَلِي بِذَلِكَ قَالَ نَعَمْ ثَلَاثَ مَرَّاتٍ.
📘(وسائل الشیعه ج 6 ص 218)
🔸على بن مغيرة گويد: بحضرت أبى الحسن (كاظم) (عَلَیهِ الصَّلاة وَ السَّلام ) عرض كردم: كه پدر من از جد شما پرسيده از ختم قرآن در هر شب؟ و جد شما فرموده بود: هر شب، و به او عرض كرده بود: در ماه رمضان؟جد شما فرموده بود: و در ماه رمضان، پدرم به او عرض كرده بود: آرى هر چه توانائى داشته باشم (بخوانم)؟و پدرم چنين بود كه چهل بار قرآن را در ماه رمضان ختم ميكرد و من نيز پس از پدرم (به همين اندازه ها) ختم ميكنم گاهى بيشتر و گاهى كمتر باندازه فراغت و شغلم و باندازه نشاط و كسالتم؟ و چون روز عيد فطر شود يك ختم آن را هديه رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلّم كنم، و يكى را هديه على عليه السلام و يكى را هديه حضرت فاطمه عليها السلام و همچنين براى هر يك از ائمه علیه السلام تا برسد به شما كه براى هر يك يكى هديه كنم و تا باين حال رسيده ام چنين كرده ام، براى من در برابر اين عمل چه پاداشى هست؟ فرمود: پاداشت اين است كه روز قيامت با ايشان باشى، گفتم: اللَّه اكبر! اين است پاداش من؟ تا سه بار فرمود: آرى.
📣 در ایام باقیمانده از این ثواب بزرگ غافل نشویم .التماس دعا
⬇️به جمع ما بپیوندید⬇️
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
💠ختم قرآن و اهداء ثواب آن به معصومین علیهم السلام
بر اساس نقل برخی از بزرگان یکی از آداب ویژه ماه مبارک رمضان ختم قرآن می باشد.
🔹مرحوم شیخ مفید در کتاب شریف المقنعه چنین می فرماید:
🔸و يستحب أن يختم فيه القرآن بتلاوته ختمات.
📘(المقنعة (للشيخ المفيد)، ص: 312).
🔷در برخی از روایات منقول از اهل بیت علیهم السلام چنین آمده که اصحاب ثواب ختم قرآن را به ساحت مقدس پیامبر و امامان معصوم علیهم السلام هدیه می کردند که حضرت ثواب این عمل را معیت با ایشان علیهم السلام در قیامت بیان کردند در روایت صحیح السند علی بن مغیره از امام کاظم علیه السلام چنین میخوانیم:
🔹عن عَلِيِّ بْنِ الْمُغِيرَةِ عَنْ أَبِي الْحَسَنِ ع قَالَ: قُلْتُ لَهُ إِنَّ أَبِي سَأَلَ جَدَّكَ عَنْ خَتْمِ الْقُرْآنِ فِي كُلِّ لَيْلَةٍ- فَقَالَ لَهُ جَدُّكَ فِي كُلِّ لَيْلَةٍ- فَقَالَ لَهُ فِي شَهْرِ رَمَضَانَ فَقَالَ لَهُ جَدُّكَ فِي شَهْرِ رَمَضَانَ- فَقَالَ لَهُ أَبِي نَعَمْ مَا اسْتَطَعْتُ- فَكَانَ أَبِي يَخْتِمُهُ أَرْبَعِينَ خَتْمَةً فِي شَهْرِ رَمَضَانَ- ثُمَّ خَتَمْتُهُ بَعْدَ أَبِي فَرُبَّمَا زِدْتُ وَ رُبَّمَا نَقَصْتُ- عَلَى قَدْرِ فَرَاغِي وَ شُغُلِي وَ وَ نَشَاطِي وَ كَسَلِي- فَإِذَا كَانَ فِي يَوْمِ الْفِطْرِ جَعَلْتُ لِرَسُولِ اللَّهِ ص خَتْمَةً- وَ لِعَلِيٍّ ع أُخْرَى- وَ لِفَاطِمَةَ ع أُخْرَى- ثُمَّ لِلْأَئِمَّةِ ع حَتَّى انْتَهَيْتُ إِلَيْكَ- فَصَيَّرْتُ لَكَ وَاحِدَةً مُنْذُ صِرْتُ فِي هَذِهِ الْحَالِ– فَأَيُّ شَيْءٍ لِي بِذَلِكَ قَالَ- لَكَ بِذَلِكَ أَنْ تَكُونَ مَعَهُمْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ- قُلْتُ اللَّهُ أَكْبَرُ فَلِي بِذَلِكَ قَالَ نَعَمْ ثَلَاثَ مَرَّاتٍ.
📘(وسائل الشیعه ج 6 ص 218)
🔸على بن مغيرة گويد: بحضرت أبى الحسن (كاظم) (عَلَیهِ الصَّلاة وَ السَّلام ) عرض كردم: كه پدر من از جد شما پرسيده از ختم قرآن در هر شب؟ و جد شما فرموده بود: هر شب، و به او عرض كرده بود: در ماه رمضان؟جد شما فرموده بود: و در ماه رمضان، پدرم به او عرض كرده بود: آرى هر چه توانائى داشته باشم (بخوانم)؟و پدرم چنين بود كه چهل بار قرآن را در ماه رمضان ختم ميكرد و من نيز پس از پدرم (به همين اندازه ها) ختم ميكنم گاهى بيشتر و گاهى كمتر باندازه فراغت و شغلم و باندازه نشاط و كسالتم؟ و چون روز عيد فطر شود يك ختم آن را هديه رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلّم كنم، و يكى را هديه على عليه السلام و يكى را هديه حضرت فاطمه عليها السلام و همچنين براى هر يك از ائمه علیه السلام تا برسد به شما كه براى هر يك يكى هديه كنم و تا باين حال رسيده ام چنين كرده ام، براى من در برابر اين عمل چه پاداشى هست؟ فرمود: پاداشت اين است كه روز قيامت با ايشان باشى، گفتم: اللَّه اكبر! اين است پاداش من؟ تا سه بار فرمود: آرى.
📣 در ایام باقیمانده از این ثواب بزرگ غافل نشویم .التماس دعا
⬇️به جمع ما بپیوندید⬇️
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
هدایت شده از حقیقت شیعه
#اینجا_ایرانه ورزشگاه آزادی
شیعه خانهی امام زمان عجلالله
بزرگترین محفل قرآنی جهان اسلام
روز ولادت #امام_حسن عليهالسلام
#محفل_قرآنی_امام_حسنی_ها
🚩کانال حقیقت شيعه
🆔 @hagigatshia14