#زمزم_احکام
📌خون باقیمانده در گوشت پس از ذبح شرعی
❓ سوال:
آیا خون کمی که روی گوشت بعد از ذبح شرعی می ماند، حلال بوده و خوردن آن جایز است؟
✍️ پاسخ:
🔰 مقام معظم رهبری: اگر بعد از ذبح از حيوان به صورت طبيعى خون خارج شود خونى كه داخل بدن باقى مىماند گرچه نجس نيست ولى خوردن آن جايز نيست مگر آنكه در گوشت و يا غذا مستهلك شود و در هر صورت مىتوانيد گوشتها را با آب تطهير نماييد. [1]
🔰 آیت الله مکارم: چنانچه به مقدار متعارف شسته اید، خون هاي مختصری که موقع #پختن_غذاهاي گوشتي خارج مي شود نجس نيست و اگر جدا کردن آن از گوشت بسيار مشکل است يا به هنگام پخته شدن مستهلک مي شود، خوردن آن نيز مانعي ندارد. [2]
🔰 آیت الله سیستانی: اگر خون بعد از #چرخ_کردن با گوشت مستهلک شود خوردن گوشت چرخ کرده حلال خواهد بود. [3]
🔰 آیت الله وحید: اگر #حيوان_حلال_گوشت را به دستورى كه در شرع معيّن شده بكشند و خون آن به مقدار معمول بيرون آيد، خونى كه در بدنش مى ماند پاك است ولی خوردن آن حرام است و اگر خون ها در میان گوشت ها به تنهایی قابل اجتناب نیست از خوردن همه گوشت اجتناب نمایید. [4]
🔰 آیت الله فاضل: خوردن خون حرام است لیکن خونی که در گوشت بعد از ذبح شرعی می ماند اگر ظاهر گوشت شسته شود و رگ هایی که خون دارد قطع شود؛ بعداز #شستن_گوشت اگر در داخل گوشت خونی بماند خوردن آن اشکال ندارد. [5]
#خون_باقیمانده_در_گوشت
📗 پی نوشت:
[1]. استفتاء اینترنتی پایگاه اطلاع رسانی آیت الله خامنه ای، شماره استفتاء: 302000.
[2]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله مکارم، کد رهگیری: 911023118 .
[3]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله سیستانی، کد استفتا: 135800445294.
[4]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله وحید، شماره سوال: 57535.
[5]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله فاضل لنکرانی، کد رهگیری: 48935.
✅به رسانه مردم نهاد شیعه #عترتنا بپیوندید↙️
🆔 @etratona
#اطلاع_رسانی
📌اعلام مراسم دعای توسل امشب در #مسجد_مقدس_جمکران
🔰سه شنبه بیست و سوم دیماه ۱۳۹۹/ ساعت
۱۷:۴۵
🔰پخش از شبکههای اجتماعی مسجد مقدس جمکران
✅به رسانه مردم نهاد شیعه #عترتنا بپیوندید↙️
🆔 @etratona
صدیقی.mp3
856.6K
📌عذرخواهی حجتالاسلام والمسلمین صدیقی
🔰با همه وجود از روح بلند آیتالله #مصباح_یزدی، خانواده معزز ایشان و مومنین عذرخواهی میکنم.
🔰مطلبی که نقل شد، بهجا و دقیق نبود. شاید آن غسال با خوشبینی که داشته توهمی برای ایشان پیش آمده
🔰 #کرامت آیتالله مصباح آثار و شاگردان ایشان است.
🔰کرامت آیتالله مصباح این است که با وجود علامه بودن، فقیه بودن، فیلسوف بودن و شهرت جهانیاش، خودش را در برابر نایب امام زمان کوچکتر از یک سرباز در نظر میگرفت.
✅به رسانه مردم نهاد شیعه #عترتنا بپیوندید↙️
🆔 @etratona
#حدیث
📌سه شاخصه شیعه واقعی
🔰امام محمد باقر علیه السلام:
اِنَّ بَعْضَ اَصْحابِهِ قالَ لَهُ: جُعِلْتُ فِداكَ، اِنَّ الشَّيعَةَ عِنْدَنا كَثيرُونَ، فَقالَ: هَلْ يَعْطِفُ الْغَنِىُّ عَلَى الْفَقيرِ؟ وَ يَتَجاوَزُ الْمُحْسِنُ عَنِ الْمُسيءِ وَ يَتَواسُونَ؟ قُلْتُ : لا . قالَ عليه السلام: لَيْسَ هؤُلاءِ الشّيعَةُ، اَلشّيعَةُ مَنْ يَفْعَلُ هكَذا
🔰بعضى از اصحاب امام باقر عليه السلام به ايشان عرض كردند:
شيعه در جامعه ما زياد است.
امام فرمود:
1️⃣آيا بىنياز نسبت به نيازمند عطوفت و مهربانى میكند؟
2️⃣و آيا نيكوكار از خطاكار میگذرد؟
3️⃣و در مسائل مالى به همديگر كمك مى كنند؟
🔰گفتيم: خير.
فرمود: پس اينها شيعه نيستند
چون شيعه كسى است كه اينطور عمل كند.
📗 بحارالأنوار، ج ۷۴، ص ۳۱۳
✅به رسانه مردم نهاد شیعه #عترتنا بپیوندید↙️
🆔 @etratona
#فاطمیه
📌 ساده زیستی فاطمه زهرا سلام الله علیها
🔰اکتفا به ضروریات زندگی و سادهزیستی، ویژگی برجسته حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها می باشد. حضرت فاطمه (سلاماللهعلیها) چه در دوران تنگدستی و چه در زمان گشایش مادی مسلمانان، اصل سادهزیستی را همواره با توجه به شرایط زمانه اجرا مینمودند.
🔰 تهیه ضروریات زندگی به عنوان جهیزیه که با فروش زره حضرت علی(علیهالسّلام) تهیه گردید، وسائل ساده زندگی(1) و عدم استفاده از برخی امکانات همچون عدم استفاده از پردهای که برای منزل تهیه شده بود به توصیه پیامبر(صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم) که در آن برهه زمانی، جزء تزئینات به شمار میرفت، نمونههایی از آن است. (2)
🔰 زاویه دیگر سادهزیستی حضرت فاطمه(سلاماللهعليها) که حقیقت امر را بیشتر آشکار میسازد عدم وابستگی به امور مادی در زندگی که همان زهد است، میباشد که جلوهای از آن را در بخشیدن نوترین لباس خویش در شب عروسی خود به یک نیازمند می توان دید. (3)
______________
(1) الطبقات الکبری، ج 8، ص 22.
(2) بحارالانوار، ج 43، ص 83.
(3) شرح احقاق الحق، ج 33، ص 346.
✅به رسانه مردم نهاد شیعه #عترتنا بپیوندید↙️
🆔 @etratona
98-10-17 eftekhari haghonas.mp3
1.64M
#زمزم_احکام
📌جا به جا شدن وسایل
🔰اگر در جایی وسیله ای از ما مثل کفش، چادر و ... با مال دیگری #جا_به_جا شد، وظیفه شرعی ما چیست؟
✍️پاسخ را از زبان حجت الاسلام و المسلمین #افتخاری بشنوید!
✅به رسانه مردم نهاد شیعه #عترتنا بپیوندید↙️
🆔 @etratona
#اطلاع_رسانی
📌مشارکت در وقف فاطمی
🔰آیا میدانید در شهر مقدس قم هیچ وقفی به نام حضرت فاطمه زهرا علیهاالسلام وجود ندارد؟!
🔰""وقف فاطمی""صدقه ای جاودان و احسانی ماندگاراست
🔻با وقف موقوفات به نام حضرت زهرا علیهاالسلام در ترویج "فرهنگ فاطمی"نقش آفرین باشیم.
🔰جهت وقف جدید و کسب اطلاعات بیشتر با واحد مشاوره اوقاف و امور خیریه استان قم به شماره 02537601611 و 09127478906 تماس حاصل فرمائید.
✅به رسانه مردم نهاد شیعه #عترتنا بپیوندید↙️
🆔 @etratona
ویژگی مهدکودک ها و خاک بازی تراشیون.mp3
8.01M
#فرزندداری
📌فواید خاک بازی برای کودکان و ویژگی مهدهای کودک
🎙استاد تراشیون
✅به رسانه مردم نهاد شیعه #عترتنا بپیوندید↙️
🆔 @etratona
#حدیث
📌آیا زیارت قبور فایده ای برای اموات دارد؟
🔰وَ رُوِيَ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِمٍ أَنَّهُ قَالَ: قُلْتُ لِأَبِي عَبْدِ اللَّهِ عَلَیْهِ السَّلَامُ الْمَوْتَى نَزُورُهُمْ فَقَالَ نَعَمْ قُلْتُ فَيَعْلَمُونَ بِنَا إِذَا أَتَيْنَاهُمْ فَقَالَ إِي وَ اللَّهِ إِنَّهُمْ لَيَعْلَمُونَ بِكُمْ وَ يَفْرَحُونَ بِكُمْ وَ يَسْتَأْنِسُونَ إِلَيْكُم
🔰محمّدبن مسلم میگوید: از حضرت امام صادق علیه السلام پرسیدم: به زیارت مردگان برویم؟ فرمودند: بله!
🔰عرض کردم: وقتی به نزدشان می رویم متوجّه می شوند؟ فرمودند: «آری قسم به خدا متوجّه می شوند و به سبب آمدن شما شاد می گردند و با شما انس می گیرند.»
📗 «کتاب من لایحضره الفقیه» ج ۱ ص ۱۸۱
✅به رسانه مردم نهاد شیعه #عترتنا بپیوندید↙️
🆔 @etratona
📌پیشبینی رؤیتپذیری هلال ماه جمادی الثانیه ۱۴۴۲ قمری در ایران
1️⃣مبنای یکم: مبنای «لزوم رؤیت هلال با چشم عادی» و «اشتراط اتّحاد افق» (مبنای فقهی مشهور فقهاء مانند حضرات آیات عظام امامخمینی(ره)، گلپایگانی(ره)، اراکی(ره)، سیّدمحمّد صدر(ره)، بهجت(ره)، سیستانی، شبیریزنجانی، مکارمشیرازی، سیّدمحمّدتقی مدرّسی):
در غروب پنجشنبه ۲۵ دی ۱۳۹۹ شمسی (و ۲۹ جمادی الأُولی ۱۴۴۲ قمری در ایران) برابر با ۱۴ ژانویۀ ۲۰۲۱ میلادی، هلال در سراسر ایران بهراحتی با چشم عادی دیده میشود و جمعه ۲۶ دی ۱۳۹۹ شمسی برابر با ۱۵ ژانویۀ ۲۰۲۱ میلادی، روز اوّل ماه جمادی الثانیه ۱۴۴۲ قمری خواهد بود.
2️⃣مبنای «لزوم رؤیت هلال با چشم عادی» و «کفایت رؤیت در نقاطی که در بیشترِ شب با هم مشترکاند» (مبنای فقهی حضرت آیتالله العظمی وحیدخراسانی):در غروب پنجشنبه ۲۵ دی ۱۳۹۹ شمسی برابر با ۱۴ ژانویۀ ۲۰۲۱ میلادی، هلال در سراسر ایران بهراحتی با چشم عادی دیده میشود و جمعه ۲۶ دی ۱۳۹۹ شمسی برابر با ۱۵ ژانویۀ ۲۰۲۱ میلادی، روز اوّل ماه جمادی الثانیه ۱۴۴۲ قمری خواهد بود.
3️⃣مبنای سوم: مبنای «لزوم رؤیت هلال با چشم عادی» و «کفایت رؤیت در نقاطی که در بخشی از شب با هم مشترکاند» (مبنای فقهی حضرات آیات عظام خوئی(ره)، تبریزی(ره)، لطفالله صافیگلپایگانی، محمّداسحاق فیّاض):
امّا در غروب چهارشنبه ۲۴ دی ۱۳۹۹ شمسی برابر با ۱۳ ژانویۀ ۲۰۲۱ میلادی، در محدودۀ سبزرنگ نقشۀ یک (مرکز اقیانوس آرام) هلال با چشم عادی بهراحتی دیده میشود و در محدودۀ نارنجیرنگ نقشۀ یک (بخشهایی از مرکز و شرق اقیانوس آرام و آمریکای مرکزی، و بخشهایی از آمریکای شمالی و جنوبی) نیز، رؤیت هلال با چشم عادی ممکن است؛ و از آنجا که در محدودههای سبز و نارنجیرنگ، مطمئنّاً هلال با چشم عادی دیده میشود و ایران هم در بخشی از شب با آن محدودۀ رؤیت هلال مشترک است، پنجشنبه ۲۵ دی ۱۳۹۹ شمسی برابر با ۱۴ ژانویۀ ۲۰۲۱ میلادی، روز اوّل ماه جمادی الثانیه ۱۴۴۲ قمری خواهد بود.
4️⃣مبنای چهارم: مبنای «لزوم رؤیت هلال با چشم عادی» و «کفایت رؤیت در هر نقطهای برای همۀ نقاط زمین» (مبنای فقهی حضرت آیتالله العظمی بشیرحسین نجفی): رؤیت هلال با چشم عادی در غروب چهارشنبه ۲۴ دی ۱۳۹۹ شمسی برابر با ۱۳ ژانویۀ ۲۰۲۱ میلادی، در محدودۀ سبزرنگ نقشۀ یک (مرکز اقیانوس آرام) بهراحتی محقّق میشود؛ از اینرو، برای ایران و همۀ نقاط زمین، پنجشنبه ۲۵ دی ۱۳۹۹ شمسی برابر با ۱۴ ژانویۀ ۲۰۲۱ میلادی، روز اوّل ماه جمادی الثانیه ۱۴۴۲ قمری خواهد بود.
5️⃣مبنای «کفایت رؤیت هلال با چشم مسلّح» و «اشتراط اتّحاد افق» (مبنای فقهی حضرت آیتالله العظمی خامنهای): در غروب پنجشنبه ۲۵ دی ۱۳۹۹ شمسی (و ۳۰ جمادی الأولی ۱۴۴۲ قمری در ایران) برابر با ۱۴ ژانویۀ ۲۰۲۱ میلادی، هلال در سراسر ایران بهراحتی با چشم مسلّح و عادی دیده میشود و جمعه ۲۶ دی ۱۳۹۹ شمسی برابر با ۱۵ ژانویۀ ۲۰۲۱ میلادی، روز اوّل ماه جمادی الثانیه ۱۴۴۲ قمری خواهد بود.
6️⃣مبنای ششم: مبنای «کفایت رؤیت هلال با چشم مسلّح» و «کفایت رؤیت در نقاطی که در بخشی از شب با هم مشترکاند» (مبنای فقهی حضرات آیات عظام فاضللنکرانی(ره)، سیّدکاظم حائری، نوریهمدانی): امّا در غروب چهارشنبه ۲۴ دی ۱۳۹۹ شمسی برابر با ۱۳ ژانویۀ ۲۰۲۱ میلادی، رؤیت هلال با چشم مسلّح در محدودههای آبی و صورتی و نارنجی و سبزرنگ نقشۀ یک (سراسر اقیانوس آرام و آمریکای مرکزی، بیشترِ آمریکای جنوبی و بخشهایی از آمریکای شمالی، و بخشی از اقیانوس اطلس) محقّق میشود؛ و از آنجا که در آن محدودهها، مطمئنّاً هلال با چشم مسلّح دیده میشود و ایران هم در بخشی از شب با آن محدودههای رؤیت هلال مشترک است، پنجشنبه ۲۵ دی ۱۳۹۹ شمسی برابر با ۱۴ ژانویۀ ۲۰۲۱ میلادی، روز اوّل ماه جمادی الثانیه ۱۴۴۲ قمری خواهد بود
📗پایگاه اجتهاد: محسن فصاحت
✅به رسانه مردم نهاد شیعه #عترتنا بپیوندید↙️
🆔 @etratona