#خودسازی
☑️مهارت های دهگانه ضروری برای زندگی کدامند؟
👈سازمان بهداشت جهانی مهارت های دهگانه ای را معرفی کرده است که هر کس باید این توانایی ها را برای داشتن زندگی فردی و اجتماعی موفق کسب کند:
🔶 1- مهارت خودآگاهی
🔶 2- مهارت همدلی
🔶 3- مهارت روابط بین فردی
🔶 4- مهارت ارتباط موثر
🔶5- مهارت مقابله با استرس
🔶 6- مهارت مدیریت هیجان
🔶7- مهارت حل مسئله
🔶 8- مهارت تصمیم گیری
🔶9- مهارت تفکر خلاق
🔶10- مهارت تفکر نقادانه
🔘مهارت خودآگاهی
توانایی شناخت نقاط ضعف و قوت و یافتن تصویری واقع بینانه از خود. شناخت نیازها و تمایلات فردی برای آشنایی با حقوق و مسئولیت های فردی - اجتماعی
🔘مهارت همدلی
درک کردن دیگران و مشکلاتشان در هر شرایطی. این مهارت به دوست داشتن و دوست داشته شدن و در نتیجه،روابط_اجتماعیِ بهترِ افراد با یکدیگر می انجامد.
🔘مهارت روابط_بین_فردی
مشارکت و همکاری با دیگران، همراه با اعتماد واقع بینانه، که در کنار تقویت دوستی ها، دوستی های ناسالم را خاتمه می دهد تا کسی از چنین روابطی آسیب نبیند.
🔘مهارت ارتباط_موثر
درک بهتر نیازها و احساسات دیگران، به شیوه ای که فرد بتواند نیازها و احساسات خودش را نیز در میان بگذارد. تا ارتباطی رضایت بخش شکل گیرد.
🔘مهارت مقابله_با_فشار_عصبی
با آموختن این مهارت افراد هیجان های مثبت و منفی را در خود و دیگران می شناسند و سعی می کنند واکنشی نشان دهند که این عوامل مشکلی برای آنها ایجاد نکنند.
🔘مهارت مدیریت_هیجان
هر انسانی در زندگی خود با هیجانات گوناگونی از جمله غم، خشم، ترس، خوشحالی، لذت و موارد دیگر مواجه است که همه این هیجانات بر زندگی او تاثیر می گذارد. شناخت و مهار این هیجانات، همان مدیریت هیجان است. برای کسب این مهارت فرد به طور کامل باید بتواند احساسات و هیجانات دیگران را نیز درک و به نوعی این هیجانات را مهار کند.
🔘مهارت حل_مسئله
زندگی سرشار از مسائل ساده و پیچیده است. با کسب این مهارت بهتر می توانیم مشکلات و مسائلی را که هر روز در زندگی برایمان رخ می دهند، از سر راه زندگی مان برداریم.
🔘مهارت تصمیم_گیری
برای برداشتن هر قدمی در زندگی باید تصمیم گیری کنیم، مسیر زندگی انسان را تصمیم گیری های او مشخص می کند. با آموختن این مهارت اهداف خود را واقع بینانه تعیین و از میان راه حل های موجود بهترین را انتخاب می کنیم و مسئولیت عواقب آن را نیز به عهده می گیریم.
🔘مهارت تفکر_خلاق
تفکر یکی از مهمترین مهارت های زندگی است. مهارت تفکر خلاق، همان قدرت کشف، نوآوری و خلق ایده ای جدید است تا در موارد گوناگون بتوانیم راهی جدید و موثر بیابیم. با آموختن تفکر خلاق، هنگام مواجهه با مشکلات و دشواری ها احساسات منفی را به احساسات مثبت تبدیل می کنیم.
هنگامی که تفکر خلاق را می آموزیم دیگر مشکلات زندگی مزاحم ما نیستند، بلکه هر کدام فرصتی هستند تا راه حل های جدید بیابیم و مشکلات را به گونه ای حل کنیم که کسی تاکنون این کار را نکرده باشد.
🔘مهارت تفکر_نقادانه
این مهارت موجب می شود هر چیزی را به سادگی قبول یا رد نکنیم و پیش از آن، موضوع مورد نظر را به خوبی مورد بررسی قرار دهیم و پس از آن، در مورد رد یا پذیرش آن تصمیم گیری کنیم.
با آموختن تفکر نقادانه فریب دیگران را نمی خوریم و به عاقبت امور به خوبی فکر می کنیم و دقیق و درست تصمیم می گیریم و ارتباطات درستی برقرار می کنیم.
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
http://eitaa.com/joinchat/65601536Ced47c1723b
⚔ از طرز دعوای زن و شوهر به خوبی می توان فهمید که میزان #تربیت ، فهم و #فرهنگ آنها تا چه اندازه است.
"برنارد شاو"
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
http://eitaa.com/joinchat/65601536Ced47c1723b
💢 راز #جذابیت 💢
♦️سعی کنیم ویژگی #مهربان بودن ما وابسته به موقعیت و زمان خاصی نباشد ، بلکه ریشه در عمق وجودیت ما داشته باشد !
♦️در این صورت قبل از ورود ما به هر نقطه جهان هستی ، این بوی معطر مهربانی ماست که دیگران را مجذوب خود می کند.
عشق باشید تا #عشق دریافت کنید...
💟🌼💟🌼🌺🌼💟🌼💟
http://eitaa.com/joinchat/65601536Ced47c1723b
#همسرانه
☑️چهار فعل طلایی را به خاطر داشته باشید: گوش دادن، کنار آمدن، بازسازی کردن، قدردانی کردن.
در همان ابتدای ازدواجتان با هم توافق کنید که یک قانون اصلی داشته باشید: هرچقدر هم که ناراحت باشید، هیچوقت با هم درگیری لفظی پیدا نکنید. این نوع و جنگ و جدلها فقط مشکلات را بدتر کرده و رابطه را هم خراب میکند. درعوض، سعی کنید این چهار فعل طلایی را در زندگیتان پیاده کنید:
💠گوش دادن: این کار برای کنار هم کار کردن و حل مشکلات لازم است. به همسرتان اجازه دهید بدون اینکه حرفهایش را قطع کنید صحبت کند و بعد آنچه که گفته شده را تکرار کنید. این همسرتان را مطمئن میسازد که حرفهایش را خوب گوش کردهاید.
💠کنار بیایید: سعی کنید مشکلات را طوری حل کنید که هر دو شما از راه حل انتخابی شاد و راضی باشید. نباید هیچکدام از شما به اجبار به خاطر طرف مقابل راهحل را بپذیرد.
💠بازسازی کنید: وقتی به همدیگر صدمه احساسی میزنید، باید بتوانید این دلشکستگی را ترمیم کرده و احساس عصبانیت و خشم طرف مقابل را برطرف کنید. باید به دنبال بازسازی ۱۰۰٪ باشید. حتی کمی خشم میتواند دیواری از کینه و تلخی بینتان ایجاد کند.
💠قدردانی کنید: هیچوقت نمیتوانید به اندازه کافی از همسرتان تشکر کنید. سعی کنید هر کاری که برایتان انجام میدهد را فهمیده و آن را با قدردانی نشان دهید.
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
http://eitaa.com/joinchat/65601536Ced47c1723b
💟 امیرالمؤمنین عليه السلام : إِذَا رَأَى أَحَدُكُمُ امْرَأَةً تُعْجِبُهُ فَلْيَأْتِ أَهْلَهُ فَإِنَّ عِنْدَ أَهْلِهِ مِثْلَ مَا رَأَى وَ لَا يَجْعَلَنَّ لِلشَّيْطَانِ إِلَى قَلْبِهِ سَبِيلًا وَ لْيَصْرِفْ بَصَرَهُ عَنْهَا.
🌺 هر گاه از زنی خوشتان آمد، نزد همسر خود بروید ( و با او رابطه زناشویی برقرار کنید)؛ زیرا همسر شما همانند اوست و برای شیطان در قلب خود راهی قرار ندهید، تا اینکه آن زن از خاطر شما برود.
📕بحارالانوار، ج 100، ص 287
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
http://eitaa.com/joinchat/65601536Ced47c1723b
✅وقتی زندگی سخت و دشوار می شود چه کار کنیم؟؟؟
👈هنگامی که اوضاع کاملا نا امید کننده و دشوار شده است،فقط روی مشکل فعلی یا قسمتی از آن تمرکز کنید.
👈در هر زمان،فقط به یک مشکل بپردازید.با این کار،وقتی از پس مشکل اول برآمدید،با اعتماد به نفس بیشتری به سراغ مشکل بعدی خواهید رفت.و همین طور قدم به قدم مشکلات را از پیش پای خود برخواهید داشت و سرانجام به همان نقطه می رسید که می بینید بدترین قسمت کار طی شده است.
👈اگر بخواهید هر روز به آنچه که قرار است در سال آینده انجام دهید یا به مشکلاتی که طی سال آینده با آنها روبرو خواهید شد فکر کنید؛ پر تنش خواهید شد پس قدم به قدم جلو بروید .
👈نترسید مشکلات کوچک را حل کنید ذهنتان که به آرامش رسید به مابقی مشکلتان بپردازید.
👈تمام تلاشتان را در همان روز انجام دهید و امیدوار باشید.شب با خیال آسوده بخوابید شما تمام تلاشتان را کرده اید.پس شاد باشید این خود قدم اول بود.
✅چو فردا شود /فکر فردا کنیم.
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
http://eitaa.com/joinchat/65601536Ced47c1723b
✅اختلال خودزشتپنداری چیست؟
👈سندرم خودزشتپنداری یک بیماری روانی است که طی آن فرد به شدت در مورد اشکالات جزئی موجود در صورت یا ظاهر خود حساس میشود.
👈این بیماری در بسیاری از موارد ناشناخته باقی میماند و فقط در صورتی که شخص علائم بسیار شدیدی مانند افسردگی از خود نشان دهد، میتوان به وجود آن پی برد.
👈افراد مبتلا به این بیماری خود را زشت میبینند و در بسیاری موارد دست به انجام عملهای جراحی زیبایی و استفاده بیش از حد از لوازم آرایشی میزنند تا بتوانند ظاهر خود را بهبود ببخشند.
👈ابتلا به این بیماری، الزاماً با نشانههایی به این شدت همراه نیست، زیرا این بیماری در افراد مختلف به شکلهای گوناگونی خود را نشان میدهد.
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
http://eitaa.com/joinchat/65601536Ced47c1723b
☑️نکته هایی برای همسران لجباز
🔘اولین و مهم ترین توصیه برای رفتار با همسر لجباز، مدارا کردن است. جر و بحث زن و شوهرها و اختلاف نظر های آن ها باعث می شود که گاهی در گفت و گو با یکدیگر جانب انصاف را رعایت نکنند. لجبازی یک خصوصیت شخصیتی است که باعث می شود افراد کارهای بچگانه بکنند و تصمیم های غیر منطقی بگیرند. کمبود اعتماد به نفس، نداشتن خود باوری و احساس شکست باعث لجباز شدن افراد می شود. گاهی لحن صحبت زن یا شوهرها باعث می شود که همسرشان لجبازی کند.
بنابراین زوج ها باید در گفتار و رفتارشان دقت لازم را داشته باشند و ببینند چه عمل یا رفتارهایی باعث واکنش همسرشان به صورت لجبازی می شود و سعی کنند از آن عمل ها پرهیز کنند.
♠️نگذارید لجبازی به عادت تبدیل شود
ذکر این نکته هم ضروری به نظر می رسد که اگر همسری بعد از چند بار لجبازی به نتیجه مطلوب و خواسته خود برسد، این رفتار برای او به عادت تبدیل خواهد شد؛ بنابراین اگر مرد یا زنی مطمئن است که به درخواست همسرش جواب مثبت خواهد داد بهتر است در همان ابتدا او را به خواسته اش برساند ولی اگر
به هیچ عنوان، کاری را انجام ندهد یک «نه» محکم و البته منطقی به همسرش بگوید و به هیچ وجه از نظرش برنگردد.
♠️در خصوص لجبازی باید به یک نکته کوچک، اما بسیار پر اهمیت توجه داشته باشید آن هم این که گاهی اوقات همسر شما لجبازی می کند، فقط برای این که احساس می کند شما خود را از او برتر می دانید. بنابراین اگر احساس کردید که لجبازی همسر شما به این دلیل است، در رفتار و لحن خود با همسرتان تجدید نظر کنید، طوری که او بداند شما اصلا چنین قصدی را ندارید.
🔘چند توصیه برای رفتار با همسر لجباز
با این حال و اگر همسر لجبازی دارید، باید در رفتارتان یک سری نکات را رعایت کنید تا همسرتان مدام با شما لج و لجبازی نکند.
⚫️_ هیچ گاه در برابر لجبازی های همسرتان شما لجبازی نکنید چرا که در این صورت همسرتان هیچ گاه دست از لجبازی برنخواهد داشت و اوضاع زندگی تان هر لحظه بدتر خواهد شد.
⚫️_ وقتی که همسرتان عصبانی است، با او بحث نکنید بلکه در آن لحظه او را به آرامش دعوت کنید. همیشه خواسته های تان را در آرامش به او بگویید.
⚫️_ بدانید فردی که لجبازی می کند معمولا خودش می داند که حق با او نیست اما هیچ وقت نمی خواهد این را به زبان بیاورد، پس شما نیز اصراری نداشته باشید که او به لجباز بودنش اعتراف کند.
⚫️_ همیشه اشتباهات همسرتان را با احتیاط و مهربانی با او در میان بگذارید چرا که اگر او احساس کند، دارید تحقیرش می کنید یا انتقادتان را توهین آمیز به او منتقل می کنید ممکن است با شما لجبازی کند و رفتارهای اشتباهش را نپذیرد و رویه اش را تغییر ندهد.
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
http://eitaa.com/joinchat/65601536Ced47c1723b
⛔️عادات بدی که به رابطه صدمه میزنند :
معنی عشق و رابطه، خریدن یک جعبه شکلات در روز عشاق نیست. یک رابطه راضیکننده میتواند منجر به خوشحالی و سلامت طرفین شود. برای اینکه بتوانید رابطه بهتری داشته باشید، بهتر است از انجام این موارد پرهیز کنید⇩⇩⇩
۱. سعی در تغییر عادات ذاتی طرف مقابل. چیزی تحت عنوان ‘انسان کامل’ وجود ندارد؛ پس سعی نکنید فرد مقابل را به صورت غیرواقعی تغییر دهید.
۲. جستجوی مشکلات خانوادگی. در صورتی که رابطه شما شکر آب شده، با جستجوی مشکلات خانوادگی به دنبال بدتر کردن اوضاع نباشید.
۳. استفاده دائم از تلفن همراه(چند دقیقه اگر اون لعنتی رو بذارید کنار آسمون که به زمین نمیاد)
۴.هیچوقت دعوا نکردن. عشق و رابطه دوطرفه همیشه نمیتواند خوب پیش رود و گاهی اوقات، دعوا و بحث بین طرفین به وجود میآید.
۵.صحبت نکردن. مراقب باشید. اگر مشکلی هست، فرد مقابل نمیتواند ذهن شما را بخواند. بهتر است راجع به آن صحبت کنید.
۶.فراموش کردن بخشش. انسانها اشتباه میکنند و کینه توزی نه تنها به رابطه شما ضربه میزند، بلکه شما را دچار استرس میکند. در اولین فرصت، اشتباه همسرتان را ببخشید و به او بفهمانید که چقدر دوستش دارید.
۷.مقایسه کردن. فرد قبلی که در او با رابطه بودهاید را فراموش کنید و از مقایسه کردن شریک جدید زندگیتان با افراد دیگر خودداری نمایید. این کار ممکن است منجر به خواستههای نابجا شود.دروغ گفتن. یک دروغ کوچک میتواند کل رابطه شما را خراب کند. رابطه باید بر اساس صداقت پایهگذاری شود.
۸.همیشه با هم بودن. همه افراد، حتی آنها که مجرد هستند، زمانی را برای تنهایی خود نیاز دارند. تنها بودن حتی میتواند رابطه را بهبود بخشد.
۹.چوب خط کشیدن. درست است که رابطه باید راجع به دادن و گرفتن باشد، اما نیازی نیست تا برای چیزهای کوچک چوب خط بکشید.
۱۰حسادت. شک داشتن به شریک زندگیتان میتواند مشکل بزرگتری را به وجود بیاورد.
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
http://eitaa.com/joinchat/65601536Ced47c1723b
✅خشم خود را چگونه کنترل کنیم؟؟؟
👈خشم طبیعی، یک احساس سالم است اما مدیریت این احساس در برخی شرایط می تواند برای بسیاری از مردم یک کار مشکل باشد.
👈برخی مسائل بهداشتی از جمله فشار خون بالا، افسردگی، حمله قلبی، اضطراب، و مشکلات هضم با فرایند خشم ارتباط مستقیم دارند.
👈در هنگام عصبانیت قلب و تنفس شما سریع تر می شود و شما در صورت عدم توانایی برای کنترل آن، آماده یک عمل فیزیکی هستید.
👈توصیه متخصصان برای راهکار کوتاه مدت کنترل خشم، تنفس عمیق به مدت 10 ثانیه و انجام آن برای چند بار است. اما در درازمدت نیز راهکارهای زیادی برای کنترل خشم وجود دارد.
✅1. ورزش و کنترل خشم: سطوح استرس به طور کلی با انجام تمرینات ورزشی کاهش می یابد. پیاده روی، یوگا، شنا جزو تعداد اندک ورزش هایی هستند که می توانند به کاهش استرس کمک کنند. ورزش به عنوان بخشی از زرندگی روزانه یک راه خوب برای خلاص شدن از التهاب و خشم است.
✅2. خواب کافی: استراحت به طور منظم و اجتناب از الکل می تواند مانعی برای ابتلا به خشم باشد و احتمال اقدامات خلاف قبول را هنگام خشم و عصبانیت کاهش دهد.
✅3. بحث در مورد احساسات با شخص دیگر شما را در معرض دیدگاه های دیگر قرار داده و احتمال تصمیمات غیر منطقی هنگام خشم را کاهش می دهد.
✅4. فکر کردن قبل از صحبت در هنگام خشم مفید است. جمع آوری چند ثانیه ای افکار قبل از این که چیزی بگویید، اجازه هر گونه درگیری لفظی با دیگران را کاهش می دهد.
✅5. به جای تمرکز بر روی آنچه موجب خشم شده، به راه حل های احتمالی و حل و فصل مسئله می توانید بیندیشید.
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
http://eitaa.com/joinchat/65601536Ced47c1723b