🍁چگونه برای نوجوانان #انگیزه ایجاد کنیم؟
دلایل زیادی برای انگیزه نداشتن نوجوانان وجود دارد، البته نوجوانان برای انجام کارهایی که والدین شان از آنان می خواهند ، انگیزه ندارند اما برای کارهایی که خودشان دوست دارند (مثل گفت وگوی تلفنی با دوستانشان ، مهمانی دوستانه ، بازی با دوستان) با انگیزه عمل می کنند.
در اینجا به بعضی از دلایل بی رغبتی نوجوانان به پیروی از دستورات والدین اشاره می کنیم :
✨✨✨
۱) پدر و مادرها وقتی کاری را از نوجوان خود می خواهند عجول و عصبی رفتار می کنند، در نتیجه فرزند خود را دعوت به مقاومت می کنند.
۲) نوجوانان احساس می کنند عشق والدینشان به آنان عشقی مشروط است (اگر مطابق خواسته های آنان عمل کنم مرا دوست دارند). این حس آسیب زننده است و نوجوان را دچار سرخوردگی و مقاومت بیشتر می کند.
۳) پدر و مادر اجازه نمی دهند فرزندشان چیزهایی را که به خودش مربوط می شود و برایش اهمیت دارد کشف کند.
۴) والدین به فرزندان خود اجازه نمی دهند از شکست خود درس بگیرند. یکی از راههای آموزش مسؤولیت پذیری به نوجوانان ، بی مسؤولیتی آگاهانه است. به آنان اجازه دهید کاری را شروع کنند ، در آن شکست بخورند ، سپس با آنان همدردی نشان دهید ، به آنان کمک کنید بفهمند چه اتفاقی افتاده ، اشکال کار در کجاست ، چه درسی از آن گرفته اند و در آینده چه باید بکنند که در چنین موقعیتی موفق شوند.
۵) والدین در اکثر موارد به جای آنکه از فرزند خود بخواهند با منطق و استدلال صحیح ، راه حل مسأله را پیدا کند ، به فرزند خود «می گویند» چه باید بکند. نوجوانان بیشتر دوست دارند برنامه ای را که در طراحی آن کمک کرده اند دنبال کنند.
۶) والدین انتظار دارند فرزند نوجوانشان فراموش نکند کارها و وظایف شخصی خود را در منزل انجام دهد، گویی این کار نشان دهنده مسؤولیت پذیری اوست. نوجوانان حتی وقتی خودشان در طراحی برنامه ای همکاری کرده اند بازهم فراموش می کنند برنامه را به طور منظم و مستمر دنبال کنند ، چون این کارها در فهرست اولویتهای آنان مقام اول را ندارند. این به معنی بی مسؤولیتی آنان نیست. بلکه به این معناست که آنان نوجوان هستند. یک یادآوری دوستانه مشکل بزرگی ایجاد نمی کند. از حس شوخ طبعی خود برای این کار استفاده کنید و سعی کنید زیاد بحث نکنید. مثلاً یادداشتی بنویسید. اگر مجبور شدید حرف بزنید می توانید فقط از او بپرسید : «چه قراری باهم داشتیم؟»
۷) لازم است والدین در عین قاطعیت، مهربان باشند. در فضایی به دور از عصبانیت و ایجاد تنش ، همه بهتر و راحت ترکار می کنند.
۸) والدین معمولاً «مهارتهای حل مسأله» را به فرزندان خود آموزش نمی دهند. این مهارتها را می توان درحین ملاقاتهای خانوادگی و صحبتهای فردی با نوجوان به وی انتقال داد.
۹) مهارتهای «مدیریت زمان» را با انجام کارها و فعالیتهای روزانه به کودکان و نوجوانان یاد دهید. کلید موفقیت شما در «مشارکت» نهفته است.
۱۰) وظایفی بیش از حد توان به فرزند خود واگذار نکنید. حواستان به تعداد وظایف محوله و سنگینی آنها برای نوجوانتان باشد.
۱۱) اکثر والدین نمی دانند چگونه به فرزند نوجوان خود بگویند : «دوستت دارم. اما با این خواسته ات موافق نیستم.»
۱۲) والدین بیشتر به دنبال نتایج کوتاه مدت و سریع هستند تا نتایج درازمدت و ماندنی. مثلاً ، نوجوان را وادار می کنند در همان لحظه تکالیف خود را حتی با بی دقتی و عجولانه انجام دهد. به جای اینکه به او فرصت دهند پس از استراحتی کوتاه ، با دقت و علاقه بیشتر به انجام کارها یا تکالیف مدرسه خود بپردازد.
🌸🔹🌸🔹🌸🔹🌸🔹🌸
https://eitaa.com/joinchat/65601536C53a5a71f33
#ویژه_ماه_محرم
🔺سوال
در ايام محرم و صفر رفتن به #خواستگاری و اقدامات اوليه ازدواج چه حکمی دارد؟
✍پاسخ
رفتن به خواستگاری و اقدامات اولیه ازدواج در ایام ماه محرم و ماه صفر اشکال شرعی ندارد لیکن احترام این دو ماه را رعایت کنید. مراسم اولیه را به طور ساده بر گزار کنید. پس از پایان ماه صفر مراسم مورد نظر را انجام دهید. بنابراین ازدواج در این ماه اشکالی ندارد.
🌸🔹🌸🔹🌸🔹🌸🔹🌸
https://eitaa.com/joinchat/65601536C53a5a71f33
Shojaei (12).mp3
27.57M
💞 آفت های ازدواج
👤 استاد #شجاعی
🌺 کانال ازدواج
http://eitaa.com/joinchat/65601536C53a5a71f33
#پرخاشگری_نوجوانان
🔸تکنیک های لازم برای کنترل پرخاشگری در محیط خانواده
🔹1- صمیمیت. صمیمیت در خانواده امری لازم و ضروری است زیرا سهم مهمی در کاهش خشونت در خانواده دارد. بسیاری از رفتارهای خشونت آمیز به این دلیل است که صمیمیت بین طرفین وجود ندارد. صمیمیت هنگامی افزایش می یابد که افراد خانواده در امور زندگی با یکدیگر مشارکت داشته باشند، همچنین اعتماد و اطمینان در مشارکت بین اعضای خانواده باعث صمیمیت می شود.
🔹2- تأمل و سکوت. یکی از بهترین راه های کنترل خشونت در خانواده، کنترل رفتار خویشتن در مواقعی است که یکی از اعضای خانواده به تحریک دیگری بپردازد. بهترین شگرد در این هنگام آن است که دیگران سکوت اختیار کنند تا آن فرد هم آرامش پیدا کند. سپس در یک فرصت مناسب با هم به بحث و بررسی برسند.
🔹3- تخلیه. یعنی اینکه به طور مستقیم جواب خشونت را ندهیم. تحقیقات جدید نشان داده که پرخاشگری ملاکی و حتی فیزیکی علاوه بر اینکه خشم را کاهش نمی دهد باعث افزایش آن نیز می شود.
🔹4- مدل پرخاشگری غیرپرخاشگرانه «قدم زدن و ...». تحقیقات نشان داده که افراد عادی که پرخاشگری خود را بدون رفتار پرخاشگرانه بروز داده ند بعد از این کار سطح کمتری از پرخاشگری را داشته اند ولی به طور کل این روش هم زیاد مؤثر نیست.
🔹5- تنبیه. در طول تاریخ یکی از وسایل اجتماعی برای کم کردن میزان خشونت تنبیه بوده است که توسط آن جلوی تجاوز، خشونت و دیگر رفتارهای پرخاشگرانه را می گرفتند. ولی در حال حاضر علما معتقدند که تنبیه به طور موقت جلوی خشونت را میگیرد و برعکس در طولانی دت به طور مستقیم باعث تقویت آن می شود.
🔹6- صحبت کردن در مورد مشکل. بهترین روش برای کاهش پرخاشگری صحبت کردن در مورد آن است. این تکنیک به طور عملی است، یعنی هنگامیکه پرخاشگری به حد اعلای خود می رسد، یکی از طرفین سکوت اختیار می کند و سعی می کند قایله را ختم کند. ولی بعد از اینکه طرفین آرام شدند و مدتی نیز گذشت با خونسردی مطالب را با یکدیگر در میان می گذارند و آن را حل و فصل می نمایند.
🌸🔹🌸🔹🌸🔹🌸🔹🌸
https://eitaa.com/joinchat/65601536C53a5a71f33
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مجردانه
#کلیپ
*♦️پاسخ استاد مرادی به يک سوال☝️
🔹فردی به خواستگاری من اومدن و گفتن مهريه يک سکه و عروسی هم نميگيريم، جواب مثبت بدم يا نه؟!
🌸🔹🌸🔹🌸🔹🌸🔹🌸
https://eitaa.com/joinchat/65601536C53a5a71f33
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ماجرای جالب خواستگاری امام خمینی (ره) از همسرش
💠 سه شرطی که همسر امام برای ازدواج با او گذاشته بود و امام هر ۳ را پذیرفتند.☝️
🎞 بخشی از مستند «آقا رضای خودمون»
▪️از زبان محافظ شخصی امام
🌸🔹🌸🔹🌸🔹🌸🔹🌸
https://eitaa.com/joinchat/65601536C53a5a71f33
🍃🌺
✍امام باقر (ع) فرمودند:
«مصیبتی از این بدتر نیست که جوان مسلمانی، به خواستگاری دختر برادر مسلمانش برود، اما پدر دختر به خاطر فقر و کم پولی خواستگار را رد کند و بگوید: من از تو ثروتمندترم و تو هم شأن و هم مرتبه من نیستی».
📚مستدرک الوسائل، باب۱۷
🌸🔹🌸🔹🌸🔹🌸🔹🌸
https://eitaa.com/joinchat/65601536C53a5a71f33
#حدیث
🌺امیرالمؤمنین علیه السلام: دَخَلَ عَلَيْنَا رَسُولُ اللَّهِ ص وَ فَاطِمَةُ جَالِسَةٌ عِنْدَ الْقِدْرِ وَ أَنَا أُنَقِّي الْعَدَسَ قَالَ يَا أَبَا الْحَسَنِ قُلْتُ لَبَّيْكَ يَا رَسُولَ اللَّهِ قَالَ اسْمَعْ مِنِّي ... يَا عَلِيُّ خِدْمَةُ الْعِيَالِ كَفَّارَةٌ لِلْكَبَائِرِ وَ يُطْفِئُ غَضَبَ الرَّبِّ وَ مُهُورُ حُورِ الْعِينِ وَ يَزِيدُ فِي الْحَسَنَاتِ وَ الدَّرَجَاتِ يَا عَلِيُ لَا يَخْدُمُ الْعِيَالَ إِلَّا صِدِّيقٌ أَوْ شَهِيدٌ أَوْ رَجُلٌ يُرِيدُ اللَّهُ بِهِ خَيْرَ الدُّنْيَا وَ الْآخِرَةِ.
🌸حضرت علی علیه السلام فرمود: روزی پیامبر بر ما وارد شد، در حالی که فاطمه بر سر دیگ غذا نشسته بود و من عدس پاک می کردم. حضرت خطاب به من فرمود: ای ابوالحسن! آنچه را که می گویم از من بشنو!... ای علی! هر کس به خانواده اش خدمت کند، این خدمت کفاره گناهان کبیره اش خواهد شد و آتش خشم الهی را خاموش خواهد کرد و همسر بهشتی و درجات عالیه (در بهشت) نصیبش خواهد شد. ای علی! به خانواده خود خدمت نمى كند، مگر انسان راستگو، يا شهيد، يا مردى كه خداوند، خير دنيا و آخرت را براى او بخواهد. (خدمت به همسر، زن زلیلی نیست تاج کرامت خداست)
📕بحارالانوار، ج 101، ص 132
🌸🔹🌸🔹🌸🔹🌸🔹🌸
https://eitaa.com/joinchat/65601536C53a5a71f33
#تحصیل
سوال : فرزند 9 ساله ام درس نمیخواند و تکالیفش را انجام نمیدهد. علل و راههای درمان آن چیست؟
پاسخ :
شما باید برای رفع این مشکل، از روش حل مسأله استفاده کنید بدین معنا که علل احتمالی را در نظر گرفته، در پی از بین بردن آن باشید.
علل گوناگون مشکلات درسی کودکان چنین است:
1. مشکلات جسمی: ممکن است فرزند شما در بینایی یا شنوایی ضعف داشته یا به بیماری مزمنی مبتلا باشد. مراجعه به متخصص، نگرانی شما را از این جهت از بین میبرد.
2. مشکلات روحی: فشارهای روحی ناشی از اختلاف پدر و مادر، حسادت به فرزند تازه متولد شده، تبعیض و مقایسهی کودک با دیگران، سرزنش و توبیخ و... به طور قطع در رشد تحصیلی او اثر منفی دارد و او را از انجام امور درسی باز خواهد داشت.
3. اختلال در یادگیری: اختلال در یادگیری (Learning disorder) یا ناتواناییهای یادگیری (Learning disability) که 80 درصد به صورت اختلال در خواندن خود را نشان میدهد، یکی از عوامل مشکلات درسی و عدم انجام تکالیف است.
کودکان مبتلا به این اختلال از جهت هوش بهر، متوسط رو به بالا هستند؛ پس برخلاف تصور برخی، اختلال در یادگیری، به معنای عقبماندگی ذهنی نیست.
مشکلات این گونه کودکان، مربوط به ادراک، تمیز، حافظه و توالی دیداری و شنیداری است و به طور معمول در تشخیص کلمات مشابه چون دوز و زود و غاز و زاغ، روز و زور، و... مشکل دارند.
4. خستگی: بازی و فعالیتهای فیزیکی بیش از حد، سبب خستگی فراوان و در نتیجه، عدم انجام تکالیف خواهد شد؛ پس این گونه فعالیتها نیز باید حساب شده و براساس برنامه باشد.
5. حواسپرتی: برخی کودکان، وقتی تنها هستند، حواسشان پرت میشود؛ پس باید زمینهای فراهم شود که یا مادر در اتاق کودک باشد یا کودک در محل فعالیت مادر (آشپزخانه) به تکالیفش برسد تا در صورت حواسپرتی، مادر به او کمک کند.
6. هوش فوقالعاده: در مواردی (گرچه اندک)، هوش بهر بالای کودک، مانع از انجام تکالیف است؛ زیرا از دید او، انجام تکالیف، بسیار بچگانه است. برای چنین کودکی میتوانید با هماهنگی با معلم، برنامه ی ویژه ای را ترتیب دهید.
🌸🔹🌸🔹🌸🔹🌸🔹🌸
https://eitaa.com/joinchat/65601536C53a5a71f33
هدایت شده از بایگانی
📽 کانال "سینما" :
🎬 اخبار سینمای ایران و جهان
🎬 آموزش فیلمسازی
🎬 آموزش فیلمنامه نویسی
🎬 سکانس های برتر سینمایی
🎬 دیالوگ های ناب و ماندگار
🎬 اخبار و حواشی هنرمندان
🎬 زمان اکران فیلم ها
🎬 فیلمنامه های سینمایی
🎬 معرفی فیلم های برتر
🎬 معرفی کتابهای سینمایی
🎬 نقد فیلم های سینمایی
و ...
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/72089600C73ec159f84
✔️پنج تناسب حیاتی در #ازدواج
👌قبل از ورود به زندگی مشترک بهتر است راجع به تمامی مواردی که در حکم زنگ خطر به حساب می آید گفتگو شود. برخی تفاوت ها سبب سبک زندگی کاملا مخالف با طرف مقابل می شود و لازم است که این تفاوت ها را جدی گرفت.
🤔این تفاوت ها کدامند؟ کدام موارد را باید در طرف مقابل تان چک کنید؟
✅ فلسفه ازدواج: چک کنید که تصویر شما از #ازدواج خوب چیست؟ دیدگاه طرف مقابل در این باره چیست؟ هر کدام تان چه دلایلی برای ازدواج کردن دارید؟ سهم هر کدام از شما برای رسیدن به موفقیت در ازدواج چقدر است و چه کارهایی باید انجام دهید؟
✅ کسب بلوغ های ازدواج: آیا هر دو شما به اندازه کافی برای ازدواج پخته هستید؟ یکی از شما عاقل تر است و دیگری هیجانی تر؟ آیا کارهایی که شما یا طرف مقابل تان در زندگی انجام داده اید یا تصمیماتی که می گیرید، از نظر طرف دیگر، معقول و منطقی است یا زیر سوال می رود؟ به جز این ها، آیا هردو بلوغ های لازم در ازدواج را کسب کرده اید؟ برای ازدواج فقط #بلوغ جنسی کافی نیست. باید شخصیت خود را بشناسید تا به بلوغ شخصیتی برسید. باید احساسات و عواطف خود را بشناسید تا بلوغ عاطفی داشته باشید. باید موقعیت اجتماعی خود را درک کنید و هویت اجتماعی پیدا کنید تا به بلوغ اجتماعی برسید و باید تکلیف تان با اعتقاداتتان روشن باشد تا بلوغ معنوی داشته باشید.
~•~ به جز این ها، بلوغ اقتصادی هم ضروری است. توانایی برآمدن از عهده دخل و خرج زندگی و برنامه مالی داشتن برای آینده، توانایی مدیریت مالی و ... همه و همه نشان دهنده بلوغ مادی و اقتصادی هستند.
✅ تناسب اعتقادی: در همان مراحل اولیه آشنایی یا #خواستگاری بسنجید که چقدر از نظر اعتقادی به هم شباهت دارید؟ چقدر تناسب دارید؟ چه تفاوت هایی میان شما وجود دارد و این تفاوت ها چقدر مساله ساز خواهند شد. یادتان باشد، دین و اعتقادات به هیچ وجه یک مساله کاملا شخصی نیستند. چون روی سبک زندگی ما اثر می گذارند و مساله ساز خواند شد. نمی توان از فردی که سال ها با یک اعتقاد و منش خاص رفتار کرده است توقع داشت که یک باره تغییر عقیده دهد.
✅ تناسبات خانوادگی: مسائلی مانند تناسب فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی، آداب و رسوم و فلسفه زندگی را بررسی کنید و با فردی ازدواج کنید که بیشترین تناسب را از این جهت با او دارید. چون در نهایت، افراد همیشه به ریشه هایشان برمی گردند و ریشه های آنها، خانواده ای است که در آن رشد کرده اند.
✅ تناسب های شخصی: این تناسب ها شامل تناسب سنی، تناسب در میزان تحصیلات، تشابه علایق و تفریحات، تناسب تیپ شخصیتی می شود. (که البته نِسبی هستند)
🌸🔹🌸🔹🌸🔹🌸🔹🌸
https://eitaa.com/joinchat/65601536C53a5a71f33
دوران نامزدی باید کوتاه باشد یا طولانی؟
در #حقوق مدنی کشورمان «نامزدی» زمانی است که مرد از #زنی خواستگاری می کند تا بعد با او ازدواج کند و زن #موافقت کند،
در حالی که برخی خانواده ها، فاصله #عقد دائم تا برگزاری جشن عروسی را دوره «نامزدی» می دانند؛ بنابراین در ادامه به حالتی که صرفاً #پیشنهاد ازدواج (خواستگاری) ارائه شده با عنوان «نامز دی» و به فاصله عقد تا جشن ازدواج با عنوان «#دوران عقد» اشاره می گردد.
بر اساس حقوق مدنی ایران، نامزدی #مدت ندارد و تا زمانی که یکی از دو نفر آن را به هم #نزده است، باقی خواهد ماند.
با توجّه به این که #شناخت طرفین از یک دیگر، اصل مهم دوران نامزدی است، #شایسته است بر اساس واقعیت گرایی، این مدّت به صورت #معقول به اندازه ای باشد که نه شتابزده عمل گردد و نه بی دلیل مدّت آن طولانی گردد؛ زیرا ممکن است عواملی #نظیر برخی #توقعات نابجای طر فین از یکدیگر، زیاده روی در رفت و آمد ها و #برانگیخته شدن غیرت والدین دختر و گفت و گوهای تکراری و بی اهمیت طر فین، باعث شود تردید و #تزلزلی در انتخا ب صورت گیرد.
طبیعی است که هر چه #ابهامات متأثّر از جلسات گفت وگو یا تحقیقات محلی طر فین نسبت به یکدیگر بیش تر باشد، دوره نامزدی #بیشتر طول خواهد کشید؛ امّا بعضی از افراد نیز وجود دارند که نسبت به تعهد هراس دارند و ممکن است با #نامزدی طولانی مدّت از زیر بار تعهد #زندگی مشترک شانه خالی کنند؛ بنابراین دوره نامزدی باید نه کوتاه مدت باشد و نه آنقدر طولانی که مشکلات را به همراه داشته باشد.
در ضمن در این #دوران ضروری است مرز های منطقی و #شرعی رابطه حفظ شود تا به ویژه دختر خانم ها ازآسیب های #احتمالی در امان بمانند.
🌸🔹🌸🔹🌸🔹🌸🔹🌸
https://eitaa.com/joinchat/65601536C53a5a71f33
نوزادان با شنيدن جيغ و فرياد
دچار وحشت شده
و هورمون استرس توليدمیکنند
كه به مغز آنها آسيب ميزند
اين آسيب بعدها در مهد و مدرسه
خود رانشان ميدهد
درحضور نوزاد فضا را آرام نگهدارید
بخصوص روزهای اول تولد
🌸🔹🌸🔹🌸🔹🌸🔹🌸
https://eitaa.com/joinchat/65601536C53a5a71f33
بدن انسان می تونه تا ۴۵ واحد
درد رو تحمل کنه
اما زمان تولد یک زن تا ۵۷ واحد
درد را احساس میکنه
این معادل شکسته شدن
همزمان ۲۰ استخوانه!
هوای مادرمون رو بیشتر داشته باشیم
🌸🔹🌸🔹🌸🔹🌸🔹🌸
https://eitaa.com/joinchat/65601536C53a5a71f33
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
🍃🍃#مطلب_آموزنده
وقتی کسی جلوی شما خمیازه می کشد
شما هم اينكار را تكرار میكنيد.
مسببِ این حالت، سلولهای عصبی خاصی است در مغز، که به آنها
نورون های آینه ای می گویند.
وظیفه ی این نورون ها،
تقلیدِ ناآگاهانه از رفتار و کردار
دیگران است.
مراقب همنشینان خود باشید
نورونهای آینه ای مغزتان بدون آگاهی شما، شما را مشابه اطرافیانتان می کند.
حضرت علی علیه السلام فرمود:
«با دانشمندان همنشین باش تا علمت زیاد، ادبت نیکو و نفس تو پاکیزه شود».
🌸🔹🌸🔹🌸🔹🌸🔹🌸
https://eitaa.com/joinchat/65601536C53a5a71f33
🍀آنچه مجردان باید بدانند.!🍀
#پندانه
#انتخاب_همسر😉
1⃣در #انتخاب_همسر عجله و شتاب نكنید.
این امر را با بررسی و تحقیق انجام دهید.🙈
2⃣در همسر گزینی وسواس به خرج ندهید؛
سعی كنید با #دیده_اغماض عوامل مختلف را بررسی و تصمیم گیری کنید.😉
3⃣چنانچه پدر و مادر و خانواده های وابسته، سختگیری كنند
برای متقاعد كردن آنها از #مشاور_خانواده کمک بگیرید.😎
4⃣از #ازدواج_تحمیلی خودداری كنید.
5⃣در انتخاب همسر پس از بررسی معیارهای طرف مقابل،
وضعیت خود را با وی #مقایسه كنید و در صورت هماهنگی تصمیم گیری نمایید.😄
بدون توجه به شرایط خود #انتخاب_ایده_آلی نکنید.
6⃣در انتخاب همسر از پدر و مادر و خویشاوندان خود نظرخواهی كنید ولی مواظب باشید
چون به علت #عدم_تخصص ممكن است نظر آنان تحت تأثیر معیارهای خاص مناسب نباشد.☹️
حتماً با #مشاور واجد شرایط مشورت كنید.
7⃣برای #شناخت_همسر از هر دو روش
#مستقیم_و_غیرمستقیم استفاده نمایید😜و
حتماً قبل از خواستگاری ، به طور مستقیم، از طریق مشاهده گفت و شنود، از او شناخت پیدا كنید.😊
🌸🔹🌸🔹🌸🔹🌸🔹🌸
https://eitaa.com/joinchat/65601536C53a5a71f33
🍀آنچه مجردان باید بدانند.!🍀
#معیار_های_انتخاب_همسر😉
#عفت_و_پاکدامنی
✨همه ما در ابتدا با #ضمیری_پاک آفریده شده ایم،
وظیفه انسانی ما حفظ و صیانت از این امانت الهی است😊؛
بنابراین :
فردی که رعایت عفت و پاکدامنی را نکرده است😢،
ضمن #خیانت در امانت الهی، #امنیت فکری و روحی
خود را ضایع کرده و از
#اجتماع نیز طرد خواهد شد.😱
پس:
❣👈در انتخاب کردن و برای انتخاب شدن به #عفت_و_پاکدامنی نیز توجه کنیم.👌😊
🌸🔹🌸🔹🌸🔹🌸🔹🌸
https://eitaa.com/joinchat/65601536C53a5a71f33
🔻 #حکم_محرمیت_ناپدری🔻
❓سؤال: اگر مردی با زنی که دختری دارد، ازدواج کند؛ آیا قبل یا بعد از نزدیکی، دختر بر این مرد محرم می باشد؟ آیا دختر بر پدر شوهر دوم محرم است؟
✅ پاسخ: 👇
💠 امام خامنه ای: با تحقق دخول اين مرد به دختر آن زن محرم مىگردد و بدون دخول محرميتى حاصل نمىگردد؛ - با پدر شوهر دوم - محرم نمىباشد.
💠 آیت الله مکارم: به طور کلي اگر مردي با زني که دختر دارد ازدواج کند تنها در صورتي با آن دختر محرم مي شود که با مادرش نزديکي کند. نحوه محرميت آن مرد با نوه هاي دختري و پسري آن نيز به همين شکل است. البته با عروس هاي زن از شوهر سابق محرم نيست.
💠 آیت الله سیستانی: شوهر مادر بعد از دخول، با دختر محرم است ولى پدر او محرم نیست.
💠 آیت الله وحید: اگر زنى را عقد كند و با او نزديكى نمايد، دختر و نوه دخترى و پسرى آن زن هرچه پايين روند چه در وقت عقد باشند يا بعد به دنيا بيايند، به آن مرد محرم مى شوند. اگر با زنى كه براى خود عقد كرده نزديكى نكرده باشد، تا وقتى كه آن زن در عقد او است نمى تواند با دختر او ازدواج كند. ولی تا نزدیکی نکند به دختر او محرم نمی شود و دختر به پدر شوهر مادرش (که دختر از آن شوهر نیست) محرم نمی باشد.
💠 آیت الله فاضل: اگر مرد با زنی که از شوهر دیگر دختر دارد ازدواج کند؛ بعد از دخول؛ دختر آن زن برای شوهر دوم برای همیشه محرم می شود و قبل از دخول محرمیت دختر نسبت به شوهر دوم حاصل نمی شود.
🌸🔹🌸🔹🌸🔹🌸🔹🌸
https://eitaa.com/joinchat/65601536C53a5a71f33
Shojaei (13).mp3
19.87M
💞 آفت های مربوط به اهداف ازدواج
👤 استاد #شجاعی
🌺 کانال ازدواج
http://eitaa.com/joinchat/65601536C53a5a71f33
#حدیث
🌺پيامبر خدا صلى الله عليه و آله: خِدْمَةُ الْعِيَالِ كَفَّارَةٌ لِلْكَبَائِرِ وَ تُطْفِئُ غَضَبَ الرَّبِّ
🌸خدمت به خانواده کفاره گناهان بزرگ است و غضب پروردگار را فرو می نشاند.
📕جامع الاخبار، ص 103
🌸🔹🌸🔹🌸🔹🌸🔹🌸
https://eitaa.com/joinchat/65601536C53a5a71f33
🔴 #در_اولویت_بودن_همسر
💠 بیشتر زوجین قبل از ازدواج و در دوران نامزدی به همدیگر تعارف میکنند مثلاً درب ماشین را برای هم باز میکنند، صندلی میز غذاخوری را بیرون میکشند و با دقت به حرفهای هم گوش میکنند؛ اما بعد از ازدواج اکثر این رفتارها ترک میشود.
💠 زوجین موفق همدیگر را در اولویت هر کاری قرار میدهند. البته این به معنای این نیست که زن و مرد رفتار رسمی با همدیگر دارند و مدام در حال تعارف کردن هستند! بلکه منظور این است که زن و شوهر به حرفهای طرف مقابل علاقه نشان میدهند، او را جدی میگیرند و رفتار #احترام آمیزی دارند. در واقع #زوجین_موفق برای هم وقت میگذارند و از افکار، احساسات، علایق و مشکلات طرف مقابل سرسری و به سادگی نمیگذرند!
🌸🔹🌸🔹🌸🔹🌸🔹🌸
https://eitaa.com/joinchat/65601536C53a5a71f33
🔹ویژگی های "دوره نوجوانی"
دوره نوجوانی از مهمترین و حساس ترین دوره های زندگی انسان به شمار می رود . در این دوره ، تغییراتی در جسم و روان نوجوان رخ می دهد که هرکدام به نوعی بر او اثر مي گذارد . گاهی این تغییرات ، شخصیت و منش او را به کلی دگرگون می سازد . از این رو شناخت جنبه های مهم روانی ، عقلانی ، جسمانی و اخلاقی نوجوان ، این توانایی را به او و اطرافیانش می دهد تا شیوه صحیح برخورد با تغییرات جسمی و روحی دوره نوجواني را بدانند . این آگاهی ، از بروز ناسازگاریهای خاص این دوران جلوگیری می كند .
دوران نوجوانی ، همزمان با دوران بلوغ است . دوران بلوغ یکی از بحرانی ترین دوره های زندگی هر فرد است . دوره نوجوانی و بلوغ ، به سنین بین 12 تا 18 سالگی اطلاق می شود . گاهی گذشتن از مرز کودکی و رسیدن به قلمرو بلوغ ، با نابسامانیهای زيادي روبروست .
در این دوره ، نوجوان نه دیگر کودک به حساب می آید و نه هنوز به درستی بالغ شده است . وی در مرز بین این دو مرحله یعنی کودکی و بزرگسالی قرار دارد و با انتظارات خاص هر دو دوره روبرو است . اگر کاری کودکانه کند ، او را ملامت می کنند که بزرگ شده و این کار در شأن او نیست ، از سوی دیگر نيز در زمره بزرگسالان محسوب نمی شود .
دوره نوجوانی از دیرباز مورد توجه اندیشمندان و صاحب نظران تعلیم و تربیت قرار داشته است .
افلاطون این دوره را زمانی معرفی کرده که احساسات و عواطف بر افکار فرد چیره می شود .
استانلی هال ( STANLY HALL ) متخصص در روان شناسی بلوغ ، دوره نوجوانی را دوره طوفان و یک جهش ناگهانی می داند .
کورت لوین ، Kurt Lewin جامعه شناس و روان شناس آلمانی اعتقاد دارد که : " کودک و بزرگسال هرکدام یک نوبت بار کودکی و بزرگسالی را بر دوش می کشند ، ولی نوجوان مجبور است یک جا بار هر دو را بر دوش بکشد ، زیرا متعلق به هر دو دوره است . "
روان شناسان می گویند ، نوجوان کسی است که می خواهد نسبت به آنچه تاکنون بوده تغییر شیوه دهد و برخلاف سابق ، آنچه را بزرگسالان می گوید ، نپذیرد . گاهی طرز راه رفتن خود را عوض می کند ، لهجه خود را تغییر می دهد ، نسبت به مسایل پیرامون خود با حساسیت بيشتر می نگرد و اندک اندک به دنیای درون خویش وارد مي شود .
نوجوان کم کم به قدرت تفکر و استدلال خویش پی می برد . مجموعه این حالات ، کوششی است که در پایان راه کودکی نمايان می شود . اين حالات ، عموما" با واكنشهاي روحي و روانی همراه است . والدین متوجه می شوند که کودک مطیع دیروز ، به کلی تغییر کرده و رفتارش متفاوت شده است . گاهی نوجوان در این دوره سنی ، ترش رو و یا گوشه گیر می شود و گاهی نيز تلاش می کند که توجه دیگران را حتی از طریق عصبانی کردنشان ، به خود جلب کند .
یکی از سؤالات در دوره نوجوانی این است که من کیستم ؟ این سؤال ، قرنهاست ذهن بشر را به خود مشغول كرده و موضوع اشعار ، داستانها و زندگی نامه های بی شماری بوده است . این سؤال در دوره نوجوانی ، می تواند به درک هویت نوجوان کمک کند .
#هویت یابی
اریکسون روانشناس آلماني می گوید :
" هویت انسان در نوجوانی شکل می گیرد . در این دوره ، نوجوان سؤالاتی از خود می پرسد مثل اینکه من کیستم ؟ به کجا می روم و چه هدفی دارم ؟ نحوه جوابگویی به این سؤالات ، در رشد هویت نوجوان تاثیر می گذارد . اگر او بتواند به این سؤالات پاسخ مناسب بدهد ، احساس آرامش می کند ، وگرنه دچار اضطراب می شود . در دوره نوجوانی ، هویت یابی مسئله ای حاد می شود . بطوریکه نوجوان روز به روز برای دستیابی به هویت مشخص ، تغییر جهت می دهد . در دوران نوجوانی ، انسان با مجموعه ای از تغییرات شناختی - روانی و احساسی روبروست . نوجوان به این موضوع اهمیت می دهد که در نزد دیگران چگونه جلوه می کند .
نوجوان درتلاش است تا بین تصوری که از خود دارد و تصوری که دیگران از او دارند ، هماهنگی ایجاد کند . گاهی اوقات طرد شدن از سوی اجتماع و یا اطرافیان ، ممکن است باعث شود که نوجوان از هیچ راهی نتواند احساس هویت کند . البته دستیابی به احساس هویت فردی تا حدی به مهارتهای شناختی نيز بستگی دارد .
در مجموع باید گفت که برخی از نوجوانان در شناخت و درك خود ، موفق می شوند و برخی دیگر شکست می خورند . در هویت یابی ، مسایلی از قبیل روابط میان والدین و فرزندان ، مسایل فرهنگی و یا تغییرات اجتماعی دخالت دارد . در جوامع ساده و ابتدایی که تغییرات اجتماعی به کندی رخ می دهد ، شکل گیری هویت نسبتا" ساده است ، اما در جوامع پیچیده که تغییرات اجتماعی پی درپی است ، هویت یابی ممکن است فرايندي مشکل و طولانی داشته باشد . زیرا در این جوامع ، نوجوان با الگوهای فکری و رفتاری متعددی روبرو می شود . بنابراين در انتخاب ، با مشكل مواجه مي شود.
🌸🔹🌸🔹🌸🔹🌸🔹🌸
https://eitaa.com/joinchat/65601536C53a5a71f33
🔹ویژگی های "دوره نوجوانی" ۲
✅رشد عقلی
از دیگر ویژگیهای دوره نو جوانی ، رشد شناختی و عقلی است / ژان پیاژه PIAJET رواشناس سوئیسی می گوید : " کودک غالبا" در واقعیتها و تفکرات حسی و حرکتی محصور است و تفکر او وابسته به اشیاء خارجی است . اما نوجوان قدرت ذهنی فوق العاده ای پیدا می کند که او را از قید واقعیتهای خارجی رها می سازد . این ویژگی او را متوجه عالم ذهنی و درونی خود می کند . "
روانشناسان ، نوجواني را آغاز دوره تفکر انتزاعي مي دانند . در اين دوران ، نوجوان احساس قدرت زياد مي کند . نوجوان در اين مقطع سني ، مي تواند قضاياي منطقي را درک کند و استدلال علمي در او قوي مي شود . در دوره نوجواني ، استعدادها و توانمنديها نيز اختصاصي تر مي شود . به عنوان مثال ممکن است هر نوجواني در دروس يا حرفه هاي خاصي موفقيت کسب کند
✅استقلال فکری
در دوره نوجواني ، ساده انديشي دوران طفوليت از بين مي رود و نوجوان به سنجش و ارزيابي مسائل مي پردازد تا در نظام ذهنی خود ، دوباره آنها را بسازد . از اين رو شايد در مورد برخي امور متعارف شک کند و حتي از افکار و عقايد والدين خود انتقاد نمايد .
نوجوان در پي کسب استقلال فکري است . ممکن است درمورد اعتقادات خودش نيز دچار شک و ترديد شود . نه اينکه آنها را نفي کند ، بلکه مي خواهد ، آنها را دوباره بازسازي کند و زيربنايي استدلالي براي آنها بيابد . از اينرو والدين و مربيان نبايد از شک و ترديدهاي نوجوان ، دچار نگرانی و اضطراب شوند ، بلکه بايد او را براي رسيدن به يقين ، ياري کنند . بنابراين شک ، توفقگاه خوبي نيست ، اما معبر و راهي مناسب براي رسيدن به حقيقت است.
🌸🔹🌸🔹🌸🔹🌸🔹🌸
https://eitaa.com/joinchat/65601536C53a5a71f33
🔹ویژگی های "دوره نوجوانی" ۳
✅ابراز وجود
از ديگر ويژگيهاي دوره نوجواني ، ابراز وجود است . اثبات شخصيت و نشان دادن قابليتها ، يکي از مطبوع ترين لذات روحي و رواني در نوجوان است که براي نيل به آن از هيچ کوششي دريغ نمي کند . حس سازگاري با اجتماع ، يکي ديگر از تمايلات دروني نوجوانان و جوانان است . اگر نوجواني در اين مسئله موفق نشود ، دچار يأس و افسردگي مي گردد . روان شناسي به نام دکتر هاريس مي گويد :
" نوجوانان و جوانان براي خود مستقل هستند . شما هم بايد آنها را صاحب شخصيت بدانيد . در دوران بلوغ بيش از هر زمان ديگري ، انسان به اين که مورد توجه باشد ، اهميت مي دهد و به شدت احتياج دارد که به عنوان يک دوست و يا شريک تلقي شود. "
✅عدم تعادل عاطفی
عدم تعادل و بی ثباتی عاطفی یکی از بارزترین ویژگی های این دوره است. بیشتر وقت ها نوجوانان به هنگام بروز خشم نمی توانند رفتار و گفتارشان را کنترل کنند. خیلی زود متأثر می شوند. به خصوص زمانی که احساس می کنند کسی به حرفشان گوش نمی دهد. به همین خاطر دست به اعمال ناخوشایندی می زنند و سپس پشیمان شده خود را سرزنش می کنند.
حساسیت ها و هیجانات ناشی از زودرنجی که از خصوصیات دایمی این دوران است, اغلب به علت تغییر و تحولات غدد داخلی و میزان ترشح هورمون ها و نوع تربیت و آموزش دوران گذشته است که در مجموع وضع زندگی عاطفی نوجوان را تغییر می دهد. چنان که گاهی با کوچک ترین برخوردی عصبانی می شود و به هنگام عصبانیت و خشم ممکن است به گریه متوسل شود و یا غمگین و افسرده به تنهایی پناه ببرد.
✅بی نظمی
نوجواني دوراني است که فرد دچار تغيير و تحولات محسوسي مي شود، عموما آن را با نام "بلوغ" مي شنايسم، که طي آن بي نظمي هاي شديدي در ابعاد مختلف وجودي فرد همچون: احساس، عاطفه، جنسي، جسماني و... مشاهده مي شود که متعاقب آن نوجوان احساس آشفتگي دروني شديدي مي کند، حقيقت اين است كه نوجوانان نمي خواهند با شلختگي هاي خود شما را آزار دهند. گرچه ممكن است باور اين حقيقت سخت باشد. در واقع علت اصلي اين آشفتگي و شلختگي اين است كه ذهن و فكر آنها جاي ديگري است.
يك نوجوان مشغله های فکری زيادي دارد و به همان مقدار هم از نگراني و اضطراب زيادي برخوردار است و پس مانده انرژي احساسش آن قدر نيست كه بتواند در مورد رفتار روزانه اش به قدر كافي دقت كند كه مثلاً جوراب كثيفش را در ماشين لباسشويي بگذارد و يا وقتي جوراب تميز پيدا نكرد، پدر و مادرش را مقصر نداند و به آنها پرخاش نكند.
🌸🔹🌸🔹🌸🔹🌸🔹🌸
https://eitaa.com/joinchat/65601536C53a5a71f33
🔹ویژگی های "دوران نوجوانی" ۴
8-تنهایی ، انزوا و پس زدن والدین
نوجوانان تمايل دارند بيشتر وقت خود را در اتاق خود به تنهايي بگذرانند، شايد به اين دليل كه نمي خواهند با والديني كه مسايل آنها را درك نمي كنند مواجه شود.
نوجوان در اين دوره بر خلاف گذشته كه درباره همه چيز با والدين صحبت مي كرد، حرف كمتر و تمايل كمتري براي صحبت كردن دارد ، به پرسش هاي والدين خيلي كوتاه، بافشردگي پاسخ مي دهد و ديگر رازهايش را با والدين در ميان نمي گذارد.
کسانی که در سن نوجوانی قرار دارند همسالان خود را عاقلتر از والدین خود میدانند بر این اساس پاسخ سؤالهای خود را در گروه دوستان جستجو میکنند.ایجاد برخی محدودیتهای غیرقابل توجیه، محیط خشن، نبود رابطه دوستانه بین والدین و فرزند، ترس از والدین و... از جمله مهمترین دلایل کمرنگ شدن ارتباط میان فرزند و والدین است
.
کودکان بهتدریج بزرگ میشوند و به دنبال استقلال و آزادی میگردند اما در مقابل، والدین هر روز نگرانتر میشوند و در حالی که میخواهند فرزندشان را زیر نظر داشته باشند حس میکنند نوجوان آنها را پس میزند و هر روز از آنها دورتر میشود. این پسزدگی در هر خانواده با توجه به سطح فرهنگی و اجتماعی خود را به یک شکل نشان میدهد. بیتوجهی و حرفناشنوی از والدین، دعوا و بحث کردن یا گوشهگیرشدن همگی از جمله نشانههای ورود کودک به نوجوانی است.نوجوانان معمولا برای رسیدن به استقلال و اثبات تواناییهای خود خواستههایی دارند که گاه مورد پسند خانواده نیست و پدر و مادرها نمیتوانند آنها را بپذیرند یا نمیدانند با وجود خطرهای موجود، چطور آنها را حل کنند.
🌸🔹🌸🔹🌸🔹🌸🔹🌸
https://eitaa.com/joinchat/65601536C53a5a71f33
🔹ویژگیهای "دوران نوجوانی" ۵
9-استقلال طلبی
قبل از نوجوانی او یاد گرفته در کارها و زندگی خود به والدین تکیه کند چون آنها را قوی و قدرتمند میداند که میتوانند کارهای مهم را به تنهایی انجام دهند، قادر به انجام خیلی از کارها هستند که او قادر نیست و بطور کلی در کودکی فرد والدین خود به همه کار توان احساس میکند و در سایه آنها و با تکیه بر آنها فعالیتهای خود را انجام میدهد. کم کم با ورود به دوره نوجوانی طرز فکر و برداشت نوجوان نسبت به والدین تغییر مییابد.
او دیگر کمتر تمایل دارد فعالیتهایش را در حضور خانواده انجام دهد. بیشتر گرایش به حضور در گروه همسالان دارد و میخواهد استقلال خود را از خانواده هم به خانواده ، هم به خود و هم به همسالانش ثابت کند. بنابراین از هر گونه فعالیتی که او را وابسته به خانواده نشان میدهد دوری میکند. از نظر او خانواده باید روی توانایی و قدرت او حساب کنند و به او اعتماد داشته باشند چرا که او دیگر بزرگتر شده است و میخواهد خودش مسئولیت زندگیاش را به عهده بگیرد. استقلال طلبی زمینه اولیه ورود او به اجتماع را فراهم میسازد و او را برای پذیرش مسئولیتهای اجتماعی آماده میکند. هر چند جهتگیری ناصحیح آن توام با مسائل و مشکلاتی برای او و اطرافیان خواهد بود.
🌸🔹🌸🔹🌸🔹🌸🔹🌸
https://eitaa.com/joinchat/65601536C53a5a71f33
#ویژه_مجردها
*#راههایتشخیص 🔍
⁉️راههایتشخیصاینکہمردیاقتداروغیرتدارد،چیست؟
←در جلسات خواستگاری درباره حساسیتهای پسر درباره خانواده و اطرافیان بخصوص خانمها،بپرسید؛
اینکه نسبت به مادر و خواهر خود چه حساسیتهایی دارد و چگونه این حساسیتهارا به آنها منتقل میکند
←از پسر سوال شود که میخواهد همسرش پایبند به چه مسائلی باشدو او در این زمینه چه شرایطی را فراهم خواهد کرد. از او بخواهید مصادیق را ذکر کند و به گفتن کلیات اکتفا نکند.
←برای اطمینان بیشتر در تحقیق نیز میتوان حساسیتهای پسر نسبت به خانواده و اطرافیان و نوع عملکردش را جویا شد .
راه تشخیص غیرت صحیح از غلط،بررسی عملکرد قبلی فرد نسبت به خانواده و اطرافیان خود و نوع حساسیت هایی ست که از خود نشان میدهد یا نمیدهد.
🌸🔹🌸🔹🌸🔹🌸🔹🌸
https://eitaa.com/joinchat/65601536C53a5a71f33
#حدیث
🌺پيامبر خدا صلى الله عليه و آله: مَن لَم يَأنَف مِن ثَلاثٍ فَهُوَ مُؤمِنٌ حَقّا: خِدمَةِ العِيالِ، وَ الجُلوسِ مَعَ الفُقَراءِ، وَ الأَكلِ مَعَ خادِمِهِ.
🌸هر كس از سه كار تكبّر نورزد، مؤمن حقيقى است: خدمت به خانواده، نشستن با فقرا و غذا خوردن با خدمتكارش. (جارو کردن خانه، شستن ظرف ها، فرش و... خدمت به همسر و نشانه دوست داشتنِ اوست)
📕 تحکیم خانواده؛ حدیث 319
🌺🔻🌺🔻🌺🔻🌺🔻🌺
https://eitaa.com/joinchat/65601536C53a5a71f33
🔸نکات مهم در پذیرایی مراسم خواستگاری
👈در زمان #تعارف سینی چای و نعلبکی به دیگران پشت نکنید و از یک #سوی میهمان سینی را به او تعارف کنید. به یاد داشته باشید که تا از بر داشتن #کامل چای و نعلبکی مطمئن نشده اید، از جای خود حرکت نکنید و #سراغ میهمان بعدی نروید. به این صورت هم شما و هم میهمان #ارامش خاطر دارید. در زمان پذیرایی با چای پیشنهادمی کنیم که از #صحبت کردن پرهیز کنید تا حواستان جمع باشد و تعادل خود را از دست ندهید. حتما دقت کنید که در #تعارف چای به داماد بیش از دیگران در برابر او #درنگ کنید با سرعت از مقابلش نگذرید. چنانچه کودکی در جمع حضور دارد، خودتان برای او چای بگذارید.
پیشنهاد می کنیم که در سینی چایی یک یا #چند شاخه گل تازه بگذارید، منظره زیبایی خواهد بود. برخی از عطر دهنده ها در چایی استفاده می کنند در حالیکه باید دانست که افزودن برخی #مواد مطعر ماننده هل کوبیده یا دارچین به چای #صلاح نیست.
🌺🔻🌺🔻🌺🔻🌺🔻🌺
https://eitaa.com/joinchat/65601536C53a5a71f33