🌺 تاثیر ایمان بر استحکام خانواده :
🌼 به طور کلی، ایمان مذهبی از دو راه مهم بر ثبات و استحکام خانواده تاثیر می گذارد :
1⃣ نخست از راه تقویت و تحکیم مبانی اخلاقی فرد که از نتایج آن، ایجاد یک عامل کنترل درونی است که از توسل شخص به اقدامات ظالمانه جلوگیری می کند. امام حسن مجتبی علیه السلام می فرماید :
《دختر خویش را به ازدواج شوهر متدین و پرهیزگار درآورید؛ زیرا چنین شخصی اگر دخترتان را دوست بدارد، او را اکرام می کند و چنانچه او را نپسندد، به وی جفا و ستم روا نخواهد داشت.》
📕بحارالانوار/ج۱۰/ص۳۷۳
2⃣ راه دوم عبارت است از تاثیر ایمان مذهبی در معنا بخشیدن به زندگی و ایجاد حس رضایت در افراد.
بدون شک از عوامل اصلی اختلاف در خانواده، توقعات فزاینده و آرمان گرایانه زوج های جوان از زندگی مشترک است که برآورده نشدن آنها، باعث احساس نارضایتی و در نتیجه کوشش نامعقول و نسنجیده در جهت تغییر وضع موجود به وضع مطلوب است. افزون بر آن، بروز نابسامانی های اقتصادی، فرهنگی و ... روابط #زناشوئی را به روابطی شکننده و ناپایدار تبدیل می کند. این در حالی است که ایمان به وعده های الهی، موثرترین عامل در جهت ایجاد حس رضایت و امید به آینده و در نتیجه، سازگاری با ناملایمات و دشواری های زندگی است.
⭐️ بر پایه همین ملاحظات است که روایات اسلامی در مقام معرفی معیارهای گزینش همسر، توجه خاصی به عوامل دینداری، پرهیزکاری و اخلاق دارد.
با توجه به این شرایط، زندگی در کنار یک دیندار، آرامش بیشتری به انسان می دهد.
✅ البته نکته بسیار مهم در اینجا این است که برخی ایمان را با تدین ظاهری برابر می دانند!
امام رضا علیه السلام در این رابطه می فرماید :
《ایمان فرد به حجم نماز و روزه هایش و شرکت در محافل مذهبی نیست؛ بلکه به صداقت و امانتداری اوست.》
بنابراین باید توجه داشت که دینداری افراد صرفا به خواندن نماز و پاره ای آداب ظاهری سنجیده نمی شود، زیرا برخی این امور را از سر عادت و نه برای بندگی و اطاعت خدا انجام می دهند. بلکه دینداری را به وسیله امانتداری، وفای به عهد و صداقت، اجتناب از مال حرام، اخلاق نیکو، تقید به امر به معروف و نهی از منکر، رعایت حقوق دیگران، اجتناب از ظلم و تعدی و ... می توان تشخیص داد.
امام صادق علیه السلام می فرماید :
🌹 به نماز و روزه مردم فریب نخورید، زیرا برخی از مردم به نماز و روزه عادت کرده اند، آنچنانکه از ترک آن ناراحت می شوند. 🌹
http://eitaa.com/joinchat/65601536Ced47c1723b
🌼 کفویت در اخلاق :
💝 اگر اعضای خانواده از اخلاقی نیکو بهره مند باشند، محیط خانواده تبدیل به بهشتی سرورانگیز می شود و چنانچه به بداخلاقی خو گرفته باشند، همواره خود را در جهنمی سوزان گرفتار خواهند دید.
http://eitaa.com/joinchat/65601536Ced47c1723b
❣فردی از امام رضا علیه السلام سوال کرد : برای دخترم خواستگاری آمده که بداخلاق است. آیا دخترم را به او بدهم؟
💜حضرت فرمودند : 《اگر بداخلاق است، دخترت را به او نده.》
📕بحارالانوار/ج۱۰۰/ص۲۳۵
http://eitaa.com/joinchat/65601536Ced47c1723b
🙏 یکی از دعاهایی که رسول خدا صلی الله علیه و آله به درگاه خدا می کردند :
💠 اللّهمّ اِنّی اَعوذُ بِکَ ... مِن زَوجَهِِ تُشیبُنی قَبلَ اَوانِ مَشیبی 💠
🌹 خدایا! به تو پناه می برم از همسری که قبل از رسیدن پیری ام، پیرم کند. 🌹
http://eitaa.com/joinchat/65601536Ced47c1723b
🌼 زندگی مشترک زناشویی، دارای فراز و نشیب هایی است که برخورد صحیح با آنها نیاز به روحیه ای قوی و اخلاقی پسندیده دارد. زن و مرد اگر از این مزیت بهره ای نداشته باشند، نمی توانند با تفاهم و همکاری متقابل، بر مشکلات زندگی چیره شده، بار سنگین آن را به مقصد برسانند.
🌼 چنانچه هر یک از طرفین از اخلاقی نیکو و رفتاری شایسته برخوردار نباشد، طرف دیگر هرچند خوش اخلاق هم باشد، زندگی به کامش تلخ خواهد شد.
🌼 از آنجا که اصلاح صفات ناپسند، همچون #لجاجت و یکدندگی، تکبر نسبت به همسر، بی ادب بودن، بی وفایی، کینه توزی، سوءظن داشتن، سبکی و هرزگی، کم ظرفیتی و بی تابی، بی محبت بودن، بدچشمی و ... در صورت ریشه دار بودن، نیاز به تلاش طاقت فرسا و زمانی طولانی دارد، باید از همان ابتدا به صفات اخلاقی همسر توجه کرد، تا در سایه ی انتخاب همسری خوش اخلاق، زندگی سعادتمندانه ای پی ریزی شود.
http://eitaa.com/joinchat/65601536Ced47c1723b
💞 #کفویت در اخلاق :
🌷 نکته قابل توجه این است که صفات پسندیده اخلاقی ممکن است در افراد متفاوت دارای شدت و ضعف باشد. لذا هر فردی باید متناسب با تعاریف خود از این مفاهیم اخلاقی، همسری شایسته انتخاب کند تا مبادا تفاوت در این امور به اختلافات زندگی دامن زند.
🌷 در محیط خانوادگی، زن و مرد هر دو باید اصول اخلاقی از قبیل نرمی و ملایمت، گذشت و سازگاری و عفو و اغماض را رعایت کنند و هرگاه یکی از آنها دچار لغزش و اشتباه شود، بلافاصله عذرخواهی کند و از ستیزه جویی و جدال جداََ خودداری کند، زیرا ستیزه جویی، صمیمیت ها را از بین برده، دشمنی و نفاق را جایگزین آنها می کند. بدیهی است که طرف مقابل هم باید عذر و پوزش شخص خطاکار را پذیرا شود.
http://eitaa.com/joinchat/65601536Ced47c1723b
💚 تناسبات خانوادگی :
🔹یکی از اساسی ترین معیارها برای انتخاب همسر اعم از زن و مرد، اصالت خانوادگی است. یعنی دختر و پسر از خانواده هایی باشند که دارای اصل و ریشه هستند.
🔹دختر و پسر باید در خانواده هایی پرورش یافته باشند که در آنها پدر و مادر عاقلانه و دلسوزانه با همه وجود در رسد و تعالی فرزند کوشیده باشند، نه خانواده هایی که زن و مرد، خانه و کودکان را به حال خود رها کرده و به دنبال تفریح و خوشی خود بوده اند و یا مردانی که بدون دلیل موجه، همسران متعددی گرفته اند و فرزندانشان را به حال خود رها کرده اند.
🔹در خانواده های اصیل، پدران و مادران می کوشند از نظر اخلاقی و رفتاری برای فرزندان خود نمونه و الگو باشند و بدون تردید پدر و مادر صالح از نظر ارثی نیز سرمایه های بس گرانبهایی را به فرزندان خود انتقال می دهند. دختر و پسری که در یک خانواده اصیل رشد می یابند، سجایای اخلاقی را از پدر و مادر خود به ارث می برند و در برخورد با دشواری ها و سختی های زندگی هرگز از جاده درستی و راستی خارج نمی شوند. به عبارت دیگر، پایبندی به آبرو و حیثیت، آنان را از انحراف باز می دارد.
🔹بنابراین معقول نیست که انسان در مسئله انتخاب همسر بگوید : 《من می خواهم با خود فرد ازدواج کنم و کاری به خانواده و خویشاوندان و فامیل او ندارم》 زیرا :
این فرد جزئی از همان خانواده و فامیل است و مسلّما بسیاری از صفات اخلاقی، روحی، عقلی و جسمی آن خانواده و فامیل از راه وراثت، تربیت، محیط و عادات به این فرد منتقل شده است؛ بدنانی و خوش نامی آنان تا آخر عمر همراه انسان است و در زندگی فرد تاثیر می گذارد؛ صفات و خصوصیات آنها در فرزندان آینده تاثیر می گذارد. همانطور که در اسلام هم تاکید شده، درباره سابقه خانوادگی همسر، تحقیق لازم صورت گیرد و به خصوص، مراتب ایمانی و اخلاقی آنها در نظر گرفته شود و نیز تا حد امکان، همسر از خانواده ای پاک و عفیف انتخاب شود. این اصالت خانوادگی در نحوه زندگی جدید و در نسل بعد نیز تاثیر دارد. اگر نطفه، که متاثر از خصایص وراثتی والدین است، ناسالم باشد، دیگر امیدی به اصلاح فرزند نیست. رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند :
🌹بنگر که فرزندت را در کجا قرار می دهی، زیرا نطفه و ژن ها و خصوصیات ارثی، خواه ناخواه منتقل می شود و تاثیر می گذارد.🌹
http://eitaa.com/joinchat/65601536Ced47c1723b
💞 تناسب اجتماعی :
🌺 در این تناسب باید ارتباطات و رفت و آمدهای خانوادگی، شهرت اجتماعی، رفتارهای اجتماعی و ... خانواده مدّنظر قرار بگیرد. همچنین باید طبقه ی اجتماعی فرد مورد نظر را با طبقه اجتماعی خانواده خود مقایسه کنیم. اگر در این زمینه میان دو خانواده تفاوت زیادی وجود داشته باشد، احتمال بروز #اختلاف و ناپایداری در #ازدواج قابل پیش بینی است. اختلاف طبقاتی خانواده، بسیاری از مسائل و مشکلات را برای زوجین فراهم می کند. پس منطقی است که افراد با کسی ازدواج کنند که از نظر طبقه و پایگاه اجتماعی در یک سطح قرار دارند. مثلا فرض کنید کسی که در طبقه اجتماعی پایین زندگی کرده است با فردی از طبقه بالا یا اشرافی ازدواج کند؛ در این صورت فرد پس از مدتی به علت تناسب نداشتن طبقاتی، معاشرتی، رفتاری و ... با همسر و خانواده اش، در مقابل آنها احساس حقارت کرده و این مطالب کم کم وارد زندگی افراد شده و زندگی را پر از مخاطره و درگیری می کند و پس از مدتی باعث دوری قلبهای افراد خانواده از هم می شود، که در نهایت یا از هم جدا می شوند و یا به ادامه یک زندگی مکانیکی بدون روح در کنار یکدیگر ادامه می دهند.
http://eitaa.com/joinchat/65601536Ced47c1723b
💰 تناسب مالی و اقتصادی :
💳 طرفین ازدواج نباید از دو طبقه مختلف #اقتصادی باشند. بدون شک تفاوت در اقتصاد خانواده ها در نوع نگرش، رفتار و چگونگی عملکرد افراد تاثیر بسزایی می گذارد. هرچند که در بسیاری از موارد بین وضعیت اقتصادی و پایگاه اجتماعی افراد رابطه مثبتی وجود دارد و اگر پایگاه اجتماعی خانواده همسر آینده تان را بررسی کنید به وضعیت اقتصادی آنها هم پی می برید، اما در بسیاری از موارد مشاهده شده، به رغم اینکه خانواده ای از پایگاه اجتماعی خوبی در جامعه برخوردار بوده، ولی از لحاظ اقتصادی دارای وضعیت مناسبی نبوده اند. به همین دلیل، توصیه می شود که وضعیت مالی خانواده همسر به صورت جداگانه مورد بررسی قرار بگیرد.
💳 بعضاً مشاهده شده که علت جدایی ها و #طلاق ها و برخی اختلافات، تناسب مالی نداشتن دو خانواده است. برای درک بهتر موضوع فرض کنید که یک دختر جوان در خانواده ای با درآمد بالا زندگی می کند و بدون هیچ محدودیتی پول خرج می کند و هرآنچه را که می بیند می خرد و به انواع مسافرت های پرهزینه می رود و ... با پسری ساده و قناعت پیشه از یک خانواده کاملا متوسط ازدواج کند، اگر آنها بدون شناخت نسبت به شرایط مالی طرف مقابل اقدام به چنین کاری کرده باشند و خود را برای زندگی کاملا متفاوت با گذشته آماده نکرده باشند، دچار برخی اختلافات و ناراحتی ها و گاه جدایی ها می شوند. مثلا زن، مرد را به خسیس بودن و مرد، زن را به ولخرج بودن متهم می کند و هر یک ادعا می کنند که طرف مقابل قادر به درک یا تامین نیازهای او نیست.
💳 البته توجه به این نکته بسیار حائز اهمیت است که افراد نباید صرفا به خاطر شرایط اقتصادی ضعیف و نامناسب شخصی او را رد و یا به لحاظ وضعیت اقتصادی خوبش با او ازدواج کنند؛ بلکه توجه به عامل های دیگر نیز لازم است. در #ازدواج باید شایستگی های فرد مقابل بیش از همه چیز مدنظر قرار گیرد. چه بسیار انسان هایی که با فاصله طبقاتی و اقتصادی زیاد با بکدیگر ازدواج کرده و سعادتمند شده اند، که البته نحوه برخورد دو طرف در زندگی، گذشتشان در مسائل و بینش آنها نسبت به شرایط خاصشان باعث شکل گیری این سعادت شده است.
http://eitaa.com/joinchat/65601536Ced47c1723b
💞 کفویت :
🌹 به لحاظ اهمیت تناسب در مسائل خانوادگی در ابعاد اقتصادی اجتماعی، به طور کلی همخوانی زوجین در امور زیر کاملا مفید بوده و توجه به این موارد را می توان شرط خردورزی دانست :
💐 عادات و آداب گروهی
💐 شان و موقعیت خانوادگی
💐 نوع تربیت خانوادگی
💐 دغدغه ها، توقعات و انتظارات اجتماعی
💐 ارزش ها و گرایش های عقیدتی، فرهنگی و سیاسی
💐 سطح ارتباطات و برخوردهای اجتماعی
💐 سطح #تحصیلات و منزلت خانوادگی
💐 سطح ثروت، درآمد، #مسکن و وسایل مختلف زندگی
http://eitaa.com/joinchat/65601536Ced47c1723b
💝 تناسب فرهنگی :
🌸 فرهنگ یعنی چه؟ فرهنگ یعنی بایدها و نبایدهایی که تعیین تکلیف می کند. به ما می گوید چه چیزی درست است و چه چیزی غلط؟ چه کاری باید انجام شود و چه کاری نباید صورت گیردگ پس فرهنگ به معنای مجموعه آداب و رسوم، سنت ها، اخلاقیات، مراسم ها و ... یک قوم و ملت است.
🌸 از آنجا که #فرهنگ ها با هم متفاوت هستند، بایدها و نبایدهای آنها نیز فرق می کند. به عنوان مثال، بایدها و نبایدها در فرهنگ آذری ها بسیار متفاوت تر از بایدها و نبایدهای فرهنگ شمالی هاست؛ حتی گاهی نبایدِ یکی، بایدِ دیگری است.
🌸 انسان در فرهنگ خود به طور ناخودآگاه احاطه شده است. از صبح که بیدار می شویم این فرهنگ ماست که می گوید چطور بیدار شویم و با خانواده چگونه رفتار کنیم، چطور حرف بزنیم و چگونه غذا بخوریم و ... هیچ کاری نیست که به فرهنگ ارتباط نداشته باشد. بنابراین، لازم است که دختر و پسر از نظر فرهنگ اجتماعیبه یکدیگر نزدیک باشند. فاصله های فرهنگی زیاد، زندگی آنها را تحت الشعاع قرار خواهد داد.
🌸 توصیه کلی این است که اگر دو نفر هم زبان و هم ملیت باشند، بسیار بهتر و راحت تر یکدیگر را درک می کنند، زیرا معمولا خلق و خوی افراد با توجه به نوع آب و هوا، موقعیت جغرافیایی و زبانی که دارند، شکل می گیرد؛ مثلا مردم مناطق گرمسیری دارای طبیعتی گرم هستند و بسیار خوش اخلاق و مهمان نوازند ولی مردم مناطق سرد، کمتر حرف می زنند و بیشتر در خودشان هستند و شاید کمی هم بداخلاق تر از دیگران به نظر برسند، چون با سردی طبیعت خو گرفته اند. زندگی افراد این دو منطقه با یکدیگر سخت تر از زندگی افرادی است که در یک منطقه زندگی می کنند.
❓حال اگر دو نفر همه ی خصوصیاتشان با هم همخوانی داشته باشد ولی تناسب فرهنگی نداشته باشند، چگونه باید با یکدیگر برخورد کنند تا دچار مشکل نشوند؟
✅ اینجاست که باید سعی کنند با فرهنگ یکدیگر آشنا شده و آن را بپذیرند، این مهم است؛ نه اینکه آن را مسخره کرده و بگویند چه بیخود است! اگر این آگاهی و پذیرش باشد، به گونه ای هم فرهنگ می شوند.
http://eitaa.com/joinchat/65601536Ced47c1723b
💞 کفویت ادراکی و تحصیلی :
🌼 یکی از معیارهایی که در انتخاب همسر باید مدّ نظر گرفته شود، تناسبات تحصیلی است. اصولا هدف زوجین در زندگی مشترک، رسیدن به کمال روحی و پختگی روانی و خوب تر و بهتر شدن است؛ برای این منظور راه هایی وجود دارد که از جمله ی آنها #تحصیلات و #مطالعه است.
🌼 کفویت، تناسب و میزان تحصیلات، در ایجاد درک و فهم متقابل و تفاهم بیشتر آنها تاثیر دارد.
🌼 تناسب تحصیلی و علمی موجب تناسب در جهان بینی طرفین می شود، علاوه بر این، علم و دانش زوجین در پرورش فرزندان نقش بسزایی دارد و باعث به وجود آمدن نسلی با تربیت اسلامی و فرهنگی غنی می شود.
http://eitaa.com/joinchat/65601536Ced47c1723b
ازدواج
💞 کفویت ادراکی و تحصیلی : 🌼 یکی از معیارهایی که در انتخاب همسر باید مدّ نظر گرفته شود، تناسبات تحصی
✅ البته باید به این نکته مهم توجه کرد که علم و دانش فی نفسه و در ذات، متحول کننده بشر و عامل #خوشبختی و سعادت دنیوی و اخروی فرد نیست و نمی توان گفت که هرکه دانش آموخت همه چیز دارد و همه چیزدان است و بقیه افراد هیچ ندارند و نمی دانند. چه بسیار افراد تحصیل کرده ی دور از تمدن و بشریت، با دیدی بسته و تیره به دنیا و چه بسیار افراد اُمّی با شعور و روشن فکر!
☑️ پس داشتن #تحصیلات مهم است، ولی وجود آن برای #ازدواج در درجه دوم اولویت قرار دارد و می توان آن را عاملی مهم و تشکیل دهنده در شخصیت و وجهه ی اجتماعی و خانوادگی فرد دانست.
http://eitaa.com/joinchat/65601536Ced47c1723b
📕 تحصیلات زن و شوهر :
🌺 درباره میزان #تحصیلات زن و شوهر احتمالات زیر را می توان در نظر گرفت :
1⃣ مرد دارای تحصیلات عالی است؛ ولی زن دارای تحصیلات متوسط یا کمتر است.
2⃣ مرد و زن هردو دارای میزان تحصیلات یکسانی هستند.
3⃣ زن دارای تحصیلات عالی و مرد از تحصیلات کمتری برخوردار است.
4⃣ مرد دارای تحصیلات عالی و زن بی سواد است یا تحصیلات اندکی دارد.
🔸در حالت ۱ و ۲ مشکلی ایجاد نمی شود؛ ولی در حالت ۳ و ۴ غالبا زندگی #زناشوئی مواجه با #ناسازگاری و در پاره ای موارد از هم پاشیده می شود.
🔸در حالت ۳ : زنی که تحصیلات عالی دارد، مثلا پزشک یا مهندس است، به ندرت می تواند با مردی که حداکثر تحصیلات ابتدایی دارد تفاهم داشته باشد. مرد دنیا را به گونه ای می بیند و زن گونه ای دیگر. زن در مجالس و محافل، از آداب معاشرت همسرش، از طرز صحبت و برخورد او و بسیاری موارد دیگر رنج می برد و همه این عوامل باعث تلخی در زندگی می شود.
🔸در حالت ۴ هم که مرد دارای تحصیلات عالی و زن بی سواد یا کم سواد است نیز همان وضعیت سوم برای مرد وجود دارد. این حالت وقتی اتفاق می افتد که مرد در روستای خود در سن ۱۸ تا ۲۰ سالگی زمانی که در دبیرستان درس می خوانده با یکی از دختران بی سواد روستای خود #ازدواج کرده و صاحب فرزند نیز شده است. سپس با توجه به استعداد و آمادگی ذهنی که داشته به شهر آمده و تحصیلات خود را تا مراحل عالی ادامه داده است. در چنین زندگی نیز فضای شادی و مسرتی حاکم نخواهد بود.
http://eitaa.com/joinchat/65601536Ced47c1723b
ازدواج
📕 تحصیلات زن و شوهر : 🌺 درباره میزان #تحصیلات زن و شوهر احتمالات زیر را می توان در نظر گرفت : 1⃣ م
✅ لازم به یادآوری است که نوع #تحصیلات مهم نیست. آنچه در #ازدواج مهم است، سطح تحصیلات است. در عین حال چنانچه تحصیلات زن و شوهر در یک حوزه باشد، تفاهم زناشویی بیشتر خواهد بود. به عنوان مثال، ازدواج یک پزشک با یک پرستار موفق تر از ازدواج یک پزشک با یک مهندس است. با وجود این، نوع مدرک تحصیلی در ازدواج در مقام مقایسه با میزان تحصیلات، بسیار کم اهمیت است. اهمیت میزان تحصیلات در ازدواج به قدری است که چنانچه تفاوت زیاد باشد، می توان گفت به ندرت سازگاری وجود خواهد داشت.
http://eitaa.com/joinchat/65601536Ced47c1723b
💞 کفویت نگرشی و طرز تفکر :
🌸 یکی از عوامل موثر برای رسیدن به زندگی متعادل و منطقی، طرز فکر یکسان است.
🌸 طرز فکر و اندیشه افراد، از نوع فرهنگ، میزان تحصیلات و سن افراد تاثیر می پذیرد. مشابه بودن در نوع تفکر و به عبارتی 《کفو فکری بودن》 به معنای هم سطح بودن و یکسانی در نوع جهان بینی و فهم و ادراک زن و مرد نسبت به مسائل مختلف فردی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است. این هم کفو بودن کمکمی کند تا شیوه ی تفکر افراد که مسلما با یکدیگر متفاوت است، به هم نزدیک شده و افراد برای یکدیگر قابل درک باشند و بتوانند از دریچه ی دیگری به دنیا بنگرند.
🌸 البته این موضوع مستلزم درک کامل و همیشگی طرفین از یکدیگر نیست؛ زیرا ویژگی های شخصیتی افراد با یکدیگر متفاوت و رشد آنها در محیط ها و با فرهنگ های متفاوت است. اما باید توجه داشت که این تفاوت دیدگاه در حد معمول و طبیعی اش کاملا منطقی است و حتی برای رشد و تحلیل همه جانبه ی برخی از مسائل لازم و گاه ضروری است.
http://eitaa.com/joinchat/65601536Ced47c1723b
💞 کفویت از نظر هوش :
🌷 از جمله مهمترین شاخص ها، قابلیت ها و شایستگی های همسری، احراز 《کفایت های شناختی》 است. از مولفه های اصلی ویژگی های شناختی، هوشمندی و رشد عقلانی است. زیرا اداره و تداوم زندگی، پیمودن راه راست و حل مشکلات زندگی کار ساده ای نیست. اگر همسران با هم #تفاهم داشته باشند و موقعیت یکدیگر و شرایط و امکانات زندگی را خوب درک کنند، می توانند زندگی را بر پایه ی صحیحی استوار سازند و به انجام وظایف خود مشغول باشند و به کانون خانواده صفا و محبت و گرمی بدهند و با عقل و درایت، مشکلات را حل و فصل کنند.
🌷 همسری که امکانات خانواده و شرایط و اوضاع زندگی را خوب درک می کند، توقعات بیجا و بلندپروازی ندارد تا همسرش را در فشار قرار دهد. اکثر اختلافات خانوادگی و کشمکش های زندگی، معلول جهالت و نادانی زن و شوهر یا یکی از آنهاست. هرچه عاقل تر باشند، بهتر می توانند همسرداری کنند و وسیله ی آسایش و خوشی همدیگر را فراهم و از اختلافات و مشکلات بکاهند.
🌷 همسر عاقل گذشت و بردباری دارد و با بهانه های کوچک و جزئی زندگی را متلاشی نمی کند، به علاوه همسر باهوش و عاقل بهتر می داند در تعلیم و تربیت فرزندانش چگونه عمل کند. همین زیرکی والدین در فرزندشان هم تاثیر می گذارد. فرزندان خانواده های خوش فهم و باهوش، غالبا باهوش و زیرک می شوند و البته عکس این قضیه هم صادق است.
🌷 توجه به کفایت عقلانی بسیار مهم است و بهره مندی از ظرفیت هوشی مطلوب از اصلی ترین مولفه های رشد عقلانی است.
http://eitaa.com/joinchat/65601536Ced47c1723b
✅ کفایت عقلانی با برخورداری از ویژگی های زیر، قابل تشخیص خواهد بود :
🔹قدرت تشخیص؛ فهم و درک و تجزیه و تحلیل صحیح مفاهیم.
🔹اتخاذ تصمیم های مناسب، بجا و حکیمانه در موقعیت ها و شرایط مختلف.
🔹استقلال فکری.
🔹انتظار واقع بینانه داشتن از خویش و دیگران بر اساس ظرفیت ها و توانمندی ها.
🔹قدرت غلبه بر احساسات و هیجان ها و کشش های نفسانی.
🔹پذیرش مسئولیتهای اجتماعی.
🔹رفتار عادلانه و شجاعانه.
🔹پیروی از رویه ی اعتدال.
🔹مقید بودن در ایستادگی در طریق خیر و صلاح و بر حذر بودن از حرکت در مسیرهای نادرست و گناه آلود.
🔹عامل بودن به باورها و گفته های صواب و منطقی.
🔹گوش دادن به سخن ها و پیروی کردن از بهترین آن و سرانجام تاثیرپذیری از افکار نادرست و دسیسه های نفسانی.
http://eitaa.com/joinchat/65601536Ced47c1723b
✅ با دقت در مطالب بالا☝️ روشن می شود که توجه به #کفویت در حوزه شناختی، بهره مندی از ظرفیت مطلوب هوشی، رشد و کفایت عقلانی فرد، در #ازدواج بیشترین اهمیت را دارد.
http://eitaa.com/joinchat/65601536Ced47c1723b
⭕️چگونگی تشخیص هوش افراد قبل از ازدواج:
⭐️افرادی که درجه ی هوش خیلی پایینی دارند، کاملا در رفتار و کردارشان مشخص است. مسائل را به راحتی نمی فهمند و باید مطالب را با کلی تمهیدات به آنها فهماند. در حالی که افراد باهوش حتی با یک اشاره ی کوچک مطلب را متوجه می شوند و همچنین با رمز و و اشاره نیز به خوبی آشنا هستند.
http://eitaa.com/joinchat/65601536Ced47c1723b
💞 کفویت در داشتن تفکر انتزاعی یا تفکر عینی :
🌼تفکر انتزاعی : یعنی استنباط و درک مفاهیم از موقعیتهای کلی.
افرادی که دارای تفکر انتزاعی هستند، خیلی سریع طرف مقابل را درک کرده و به منظور او پی می برند و دیگر لازم نیست که مطالب مدام برایشان تکرار شود. در ضمن، این افراد دارای تفکر حل مسئله ای هم هستند، یعنی قادر به حل مسائل و مشکلات خود می باشند.
🌼تفکر عینی : در این تفکر همه چیز را باید به طور ملموس و قابل مشاهده بیان کرد تا فرد مقابل آن را درک کند.
http://eitaa.com/joinchat/65601536Ced47c1723b
💞 تناسب سیاسی و اجتماعی :
🌺 کفویت در این موارد بسیار مهم و ضروری است. مثلا معتقدان به انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی نباید با افراد ضد انقلاب و ضد نظام - هرچند که متدین ظاهری باشند - ازدواج کنند، زیرا در نهایت دچار مشکل می شوند؛ یا باید دست از عقاید خود بردارند و با آنها همرنگ شوند و یا دائم در نزاع و کشمکش باشند.
🌺 همچنین کسی که اهل علم و بررسی و پژوهش است و می خواهد عمر و زندگی اش را در راستای مسائل علمی بگذراند و در کل روحیه اش یک روحیه کاوشگرانه است، هرگز نباید با فرد و خانواده ای وصلت کند که روحیه اجتماعی شان یک روحیه ی تجملاتی و اشرافی است و یا روحیه ی اجتماعی شان با علم، تقوا، زهد و قناعت سنخیت ندارد.
http://eitaa.com/joinchat/65601536Ced47c1723b
🌺 سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین استاد #دهنوی درباره👇
💞 مهارتهای پیش از ازدواج 💞
🌸 در این جلسه به نکات بسیار مهمی اشاره شده است از جمله :
❤️ ضرورت ازدواج
❤️ مشاوره در ازدواج
❤️ عوامل ازدواج تحمیلی
❤️ عوامل خودتحمیلی ازدواج
❤️ سن ازدواج
❤️ پیامدهای تاخیر در ازدواج
❤️ بهترین زمان بارداری بانوان
❤️ عشق های خیابانی و دانشگاهی و ...
✅ مجردها حتما کامل گوش کنند.
✅ متاهل ها هم به خاطر بچه هاشون گوش کنند.
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
💰شرایط اقتصادی :
💵 نکته مهم این است که اختلاف سطح #اقتصادی در مورد افرادی که قصد #ازدواج دارند، باید مورد توجه قرار گیرد.
💴 پسر جوانی که در یک خانواده ی فقیر بزرگ شده و فرضا تحصیلاتی هم دارد، نمی تواند دختری از یک خانواده ی مرفّه را اقناع کند. جالب تر اینکه شرایط تربیتی آنها هم متاثر از این موضوع بوده و با هم در این زمینه هم متفاوتند. آن دختر در یک زندگی با امکانات زیاد بزرگ شده و توقعاتی که در خانه ی شوهر دارد در همان سطح است و چون چنین وضعیتی را در خانه ی شوهرش نخواهد داشت، احتمال بروز #اختلاف و ناراحتی وجود دارد.
💶 بنابراین باید در زمینه ی امکانات مالی و رفاه خانواده در زمان انتخاب همسر ، توجه خاص مبذول شود.
http://eitaa.com/joinchat/65601536Ced47c1723b
🌺 دختر و پسری که قصد #ازدواج دارند، باید در جریان مسائل مالی و قدرت #اقتصادی یکدیگر قرار گیرند.
🌺 آنچه در وهله اول اهمیت دارد، وضع #مسکن و میزان درآمد ماهیانه پسر و شغل او است که دختر باید اطلاعات لازم را در این مورد کسب کند.
🌺 یکی از مواردی که دختران را به ناسازگاری می کشاند، این است که پسر قبل از ازدواج، خود را صاحب امکانات معرفی کند و بعد از ازدواج مشخص می شود که پسر آه در بساط ندارد. از همان زمان است که پایه ی ناسازگاری و بی اعتمادی گذارده می شود. زندگی ای که بر پایه ی بی صداقتی گذاشته شود، فرجام خوبی نخواهد داشت.
🌺 والدین و مشاوران باید در مورد اهمیت بررسی وضعیت مالی پسر و میزان #صداقت او اطلاعات لازم را به دختر بدهند و به آنان متذکر شوند که با تحقیق کافی در این زمینه تصمیم بگیرند.
http://eitaa.com/joinchat/65601536Ced47c1723b
💝 خانمی که شاغل است و درآمد ماهیانه دارد، قبل از #ازدواج باید وضعیت خود را با همسرش روشن کند. او باید مشخص کند که درآمد شخصی خود را در اختیار شوهر خواهد گذاشت یا خیر؟ این موضوع موجب خواهد شد که همسرش پس از ازدواج، توقع بیجا نداشته باشد. بعضی از شوهران حاضر به ادامه تحصیل یا کار همسرشان در خارج از خانه نیستند. این مسائل باید قبل از ازدواج، مشخص و جزء شرایط عقد ملحوظ شود.
http://eitaa.com/joinchat/65601536Ced47c1723b