فجازی پاک برای خانواده
فجازی متروک
همانگونه که ما در دنیای واقعی برای وسایل قدیمی و از کارافتاده خود فضاهایی متروک مانند انباری، کمد و غیره را لحاظ میکنیم در فجازی هم این اتفاق برای ادوات سختافزاری، نرمافزاری و اطلاعات تکرار میشود. از آنجا که سر و کار ما با ادوات نرم افزاری و به تبع اطلاعات، بیشتر است به سراغ سرنوشت آنها میرویم.
گفته میشود که هر نرمافزاری دارای یک چرخه حیات است که پس از گذراندن آن چرخه ممکن است به بخش متروک فضای مجازی منتقل شود و یا کم کم از عرصه دوران پاک شود! اما چه بر سر اطلاعاتی میاد که استفادهکنندگان این نرمافزار، یعنی ما تولید کردهایم؟!
یا ممکن است مالک وبسایتی در طول زمان برخی از دادههایش را حذف کند یا تغییر دهد. یا شاید پس از مدتی یک وبسایت کلا تعطیل شود و در نتیجه اطلاعاتی که روی سرور آن است غیرقابل دسترس شود! در این مواقع گفته میشود که سرنوشت اطلاعات ما به سیاهچالههای اینترنتی ختم شده است.
از این جهت چندین دهه است که امریکا بعنوان سردمدار فضای مجازی در حال اجرای پروژهی تهیه آرشیوی از کل محتوای در دسترس اینترنت مانند نرمافزارهای قدیمی، فیلم و موسیقی، صفحات وبسایتها و غیره است.
این آرشیو میتواند مورد استفاده دانشجویان، خبرنگاران، تحلیلگران و تمام کسانی قرار بگیرد که با اطلاعات و گذشته آنها سر و کار دارند. این آرشیو به شما کمک می کند که برخی از صفحات وبی که در حال حاضر در دسترس نیستند را بازیابی کنید. برای آشنایی با این آرشیو یا کتابخانه دیجیتال به آدرس زیر مراجعه کنید:
https://archive.org/
#فجازی_متروک
#آرشیو_اینترنت
#سرنوشت_اطلاعات_ما
#فجازی_پاک_برای_خانواده
#اوسینت
@famp_for_family
فجازی پاک برای خانواده
انسان نخستین
🔺وقتی این عبارت رو میشنوید چه تصویری به ذهنتون میاد؟
🔻 آیا مشابه با تصویر ارسالی در بالا نیست!
🔺 چرا این همه تصویرسازی برای موضوعی انجام میشه که حتی در مجامع علمی هم تردیدهای زیادی درباره ارتباط فسیلهای یافت شده با نسل کنونی انسان وجود دارد!
🔻 چرا این تصویر از اجدادمون در چند هزار یا میلیونها سال قبل باید در ذهن ما ایجاد شده باشه؟
✅ « امروز یک دانشجوی چینی در همهی تفکرات خویش دقیقاً با همان معیارهایی به موضوعات مختلف میاندیشد که یک دانشجوی کالیفرنیایی. نظریات این دو دربارهی تاریخ، تمدن، هنر، سیاست، زندگی، تربیت فرزندان، همسرداری، طب، روح، جسم، آسمان، زمین... با کمی تفاوت یکسان است، و تفاوتها نیز _ اگر موجود باشد _ در ریشهها و مبانی نیست، بلکه در فرعیات و نتایج است. در مصر، جده، استانبول، مسکو، دهلی، پرو... و حتی دورافتادهترین دهکورههای آفریقا و استرالیا نیز _ به شرط آنکه مدرسه و تلویزیون رفته باشد _ وضعی غیر از این وجود ندارد. تفاوتهای اندکی هم که وجود دارد، در لباس، غذا، بعضی از آداب و مرسومات، آن همه کوچک است و ظاهری که به راحتی قابل اغماض است.»
📚 شهید آوینی
🔺 خب، چه اشکالی دارد؟! آیا این از محسنات تمدن جدید نیست که همهی مردم جهان را از خرافات و فقر فرهنگی نجات داده و اختلافات و مناقشات بیهوده را از بین برده و اتحاد و وحدت ایجاد کرده است؟!
🔻 اگر اکتشافات و یافتههای علوم جدید مبتنی بر حقیقت عالم باشد، همهی آنچه که ما در رد و ذم تمدن غربی و نظام آموزشی آن میگوییم به حسن و مدح و تأیید تبدیل خواهد شد و نه تنها دیگر جای هیچ اعتراضی باقی نمیماند، بلکه میباید شکرگزار غربیها هم باشیم که راه ادراک حقایق عالم را بر همهی انسانهای سراسر عالم گشودهاند. اما آیا به راستی انسان با این علوم، از خرافات و جهل نجات پیدا کرده و یا برعکس! در جهل و خرافاتی بسیار عمیقتر فرو رفته است؟
ادامه دارد ....
#ذهنیت_سازی_در_بشر
#اگر_این_غارنشین_جد_من_است_پس_حضرت_آدم_کیست
#جهل_انسان_عصر_مدرن
#فجازی_پاک_برای_خانواده
@famp_for_family
شاید باورتون نشه ولی این تصویر فتوشاپ نیست!!!
⬅️ بعله، این تصویر تنظیمات کاربر کودک در #نماوا است. به همین قشنگی رده سنی مشخص می کنید، حتی قابلیت این وجود داره که ساعت مشخص کنید برای میزان استفاده از نماوا.
❌چرا تاحالا ندیدید؟ شاید چون این رو حق کاربری تون حساب نمیکردید که سکو باید مسولانه خدمات دوستدار خانواده برای شما روی خدمتش گذاشته باشه.
✅دقیقا به همین دلیل هست که اکثریت کاربرای چنین سکوهایی با کاربر بزرگسال وارد صفحه پیشفرض میشوند و هیچوقت کاربر کودک تعریف نمی کنند و این امکانات رو نمیبینن و ازش خبردار نمی شن.
🤩خوشتون اومد؟ با اینکه خدمات دوستدار خانواده توی کشور اول راهشه ولی چیزای خوبی داریم که بیخبریم. هدف جشنواره دوستدار کودک ارتقای این امکانات برای شما خانواده های عزیز هست.
❓دوست دارید یک جوری به نماوا درباره این امکانات بازخورد بدید؟ به سایت جشنواره بروید و رای بدید و در قرعه کشی جوایز 🎁 جذاب جشنواره شرکت کنید.
Ffdigitalservices.ir
❇️قصه حمایت از خدمات دیجیتال دوستدار خانواده تازه شروع شده....
@ffdigitalservices
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️ چطوری مواظب فضای مزاجی بچه هامون باشیم! 🤣🤣
❤️روز عیدی بخندید و بخندونید.
#هم_فال_هم_تماشا
#جشنواره_خدمات_دیجیتال_دوستدار_خانواده
#نظارت_والدینی
@ffdigitalservices
📣📣📣📣📣📣
خبر آمد خبری در راه است ... ☺️
✅ پنجشنبه این هفته با یک کارگاه متفاوت، جذاب و مطالبی مغز گرم کن😁 در خدمت شما عزیزان هستیم.
✅ کارگاه: 🌱 زندگی مجازی مؤمنانه: هشت توصیه عملی متفاوت برای زیست رسانه ای و مجازی مومنانه🌱
✅ با حضور حجت الاسلام و المسلمین «علیرضا قربانی» که قبلا کارگاه «رسانه و زیست دینی» رو با ایشون داشتیم.
✅ ایشون دانشآموخته حوزه و دانشگاه هستند.
🔺فارغ التحصیل مهندسی برق دانشگاه تهران
🔻دانشجوی دکتری فرهنگ و ارتباطات
🔺 طلبه مقطع خارج فقه و اصول
ازین رو با دارا بودن دانش حوزوی و دانشگاهی در عرصه رسانه و فرهنگ صاحب نظر هستند.
✅ به مناسبت اعیاد این ماه عزیز کارگاه رایگان است 🤩
✅ برای ثبت نام در کارگاه به شناسه @zsfatemi پیام دهید.
#کارگاه
#زیست_رسانه_ای_و_مجازی_مومنانه
#فجازی_پاک_برای_خانواده
@famp_for_family
برداشتی از کارگاه رسانه و زیست دینی حجت الاسلام قربانی
شماره ۱
⭕️انسان ها دنیا را از دریچه طرح واره های ذهنی خود می شناسد. یکی از مهم ترین طرح واره های ذهنی، خانواده است. كودک همه چیز را در قالب مفاهیم كلیدی ذهنی خود (پدر، مادر و...) 👨👩👧فهم می كند. بسیاری از مفاهیم دینی مبتنی بر استعاره های خانوادگی هستند(مثلا امام مثل پدری مهربان است). اینکه شما چه طرحواره ای از پدر دارید در فهم این گزارها و نظام های اخلاقی و حقوقی پشت سر این ها موثر است. نظام های معنایی مثل خانواده یک سیستم یکپارچه هستند. کودک و نوجوان از چندین منبع این طرحواره را می سازند. یکی خود شما والدین محترم. منبع دیگر قطعا رسانه است.... مثلا اینکه کودک شما تصورش از پدر چیست علاوه بر نوع پدر ی شما به بازنمایی پدر در کارتونها و فیلمها و بازیها نیز برمیگردد.
⭕️در یک قرن اخیر در رسانه ها تلاش شده است سیستم یکپارچه خانواده در ذهن جامعه، خصوصا کودکان، تغییر کند که در ادامه به یک نمونه آن اشاره میشود.
⭕️ داستان اسباب بازی 4 انیمیشن جذابی است که توسط هالیوود ساخته شده و خرداد امسال در سینماهای دنیا اکران شد. در یک صحنه از این انیمیشن صاحب جدید «وودی» _. نقش اول انیمیشن _. جلوی در کودکستان برای اولین روز مهدکودک توسط پدر و مادرش بدرقه میشود. در پشت این صحنه، دو زن یک دختر دیگر را بدرقه میکنند. این صحنه بعد از تمام شدن ساعت مهدکودک نیز مجددا تکرار میشود و دوباره در تصویر نشان داده میشود که این دو زن، دخترک را بغل میکنند و باهم میروند.
کودکی که بجای پدر مادری را می بیند زنی را می بیند این طرحواره در ذهن او چه می شود؟ نظام های اخلاقی و حقوقی خانواده در ذهنش بعدها چه می شوند؟
⭕️ مادران آمریکایی در اعتراض به این صحنه، به کمپین «یک میلیون مادر» که توسط «انجمن خانواده آمریکا» برای تحریم این انیمیشن راه اندازی شده پیوستند. این موسسه هدف خود را محافظت از بنیان خانواده در آمریکا اعلام کرده است.
#تصویر_خانواده_در_رسانه
#فجازی_پاک_برای_خانواده
@famp_for_family
فجازی پاک برای خانواده
📣📣📣📣📣📣 خبر آمد خبری در راه است ... ☺️ ✅ پنجشنبه این هفته با یک کارگاه متفاوت، جذاب و مطالبی مغز گ
📌 این یک جلسهی سواد رسانهای نیست!
🔹️ حدودا ۳ سال پیش کارگاهی با عنوان "رسانه و زیست دینی" برای همراهان "جمعیت توسعهگران فضای مجازی پاک برای خانواده" برگزار کردیم که مورد لطف و استقبال شرکتکنندگان قرار گرفت. بعد از سهسال قصد داریم نسخهی تکمیلشدهای از مباحث آن کارگاه را ارائه کنیم.
🔹️در این کارگاه از هشت راهبرد نسبتا متفاوت و مبتنی بر آموزه های دینی گفتوگو خواهیم کرد که میتواند زیست مجازی/رسانهای فردی ما را متعالیتر کند. سعی کردهایم از فضای متعارف ادبیات سواد رسانهای و نظائر آن فاصله بگیریم و کمی عمیقتر، متفاوتتر و خلاقانهتر به مسئله نگاه کنیم.
فجازی پاک برای خانواده
برداشتی از کارگاه رسانه و زیست دینی حجت الاسلام قربانی شماره ۱ ⭕️انسان ها دنیا را از دریچه طرح واره
برداشتی از کارگاه رسانه و زیست دینی حجت الاسلام قربانی
شماره ۲
❓آیا شما در اینترنت با دیگران ارتباط دارید یا رابطه؟
#ارتباط #رابطه #مجالست
✅آیا تا به حال به فرق ارتباط و رابطه توجه کرديد؟
ارتباط یک امر اجتناب ناپذیر است، فرض کنید روز اول دانشگاه از بغل دستی خود نام کتاب درس را می پرسید و او هم در یک جمله در پاسخ شما عنوان کتاب را میگوید و تمام، این یک ارتباط است . اما در جلسه های بعدی و با تداوم ارتباطات، شما نسبت به همان فرد یک تصور و شناختی پیدا میکنید که فلانی درس خوان هست، حد نگه دار هست، پسر خوبی هست و... با ایجاد این تصورات و درگیر شدن عواطف (منفی یا مثبت) و خوش آمدن یا بد آمدن از او، دیگر رابطه (خوب یا بد) شکل گرفته است .
✅ اصولا رابطه باید یک امر ارادي باشد، اما گاهی اوقات گويي خودمان برای رابطه هایمان تصمیم نمی گیریم!
اساس شکل گیری اینترنت همانند تلفن و تلگراف و... ایجاد ارتباط ساده تر بود. قرار نبود با تلفن رابطه جدیدی شکل بگیرد، قرار بود اینترنت ارتباط ها را ساده تر کند، اما با پدید آمدن شبکه های اجتماعی (همانند توييتر و اينستاگرام) داستان تغییر کرد و این ابزارها، بسترهايي شدند برای ایجاد رابطه . مثلا توييتر به کاربرانش پیشنهاد میدهد با کاربرانی که بیشتر تعامل داشته تعاملهای جدید انجام دهد (این ارتباطات مداوم ميتواند منجر به شناخت طرفین و ایجاد تصور و احتمالا رابطه شود)، یا با کاربرانی که به دلایل علایق یا دوستی های مشترک احتمال برقراری رابطه وجود دارد وارد چرخه تعاملی شود.
✅لزوما ایجاد رابطه بد نیست، انسان می تواند در فضای مجازی هم رابطه خوب ایجاد کند ، اما اینکه انتخاب ارتباطات را به دست الگوهاي نشناخته توييتر و اينستاگرام و فيسبوک بسپاریم معلوم نیست نتیجه چه خواهد شد. و مهم تر اینکه پیامبر رحمتمان صلی الله علیه و آله مجالست و با هم بودگي با برخی از انسان ها را منع فرمودند، انسان متمول بی دین و بیتقوا، انسان پست دنيازده و نامحرمان.
✅کلام آخر اینکه خوب است ساختارهای فضای مجازی را هر چه بهتر بشناسیم و کودکان و نوجوانان خود را آگاه تر در زیست دومشان در فضای مجازی هدایت کنیم...
#تاثیر_رسانه_بر_روابط_و_ارتباطات
#فجازی_پاک_برای_خانواده
@famp_for_family
فجازی پاک برای خانواده
برداشتی از کارگاه رسانه و زیست دینی حجت الاسلام قربانی شماره ۲ ❓آیا شما در اینترنت با دیگران ارتباط
برداشتی از کارگاه «رسانه و زیست دینی » حجت الاسلام قربانی
شماره ۳
❓آیا در فضای مجازی هويت زنانه و مردانه تعریف شده است؟
تفاوت جنس و جنسیت
✅جنس (مرد و زن) در واقع مفهومی است که به آرایش فیزیولوژیک بدن مربوط می شود. در حالیکه جنسیت (مردانه و زنانه) در واقع بازخورد اجتماعی جنس است و شامل نقش ها و رفتارهایی است که یک جامعه از مرد و زن انتظار دارد.
نظام تک جنسیتی فضای مجازی
✅تنها چیزی که گاهی ميبينيم در فضای مجازی برای جنس زن و مرد متمایز تعریف شده، عکس نمایه است که برای خانم ها موی بلند و برای آقایان موی کوتاه در پیش فرض وجود دارد. در واقع ساختار فضای مجازي اصالتی برای جنسیت قائل نیست و یک نظام تک جنسیتی است که همه چیز برای مرد و زن یکسان تعریف می شود و اساسا نگاه جنسیتی (مثلا اکانت زنانه/مردانه، پسند و نظر مردانه/زنانه) در آن معنایی ندارد.
فرو ریختن برخی آموزه های ديني
✅با این تعاريف مشکل کجاست؟ مشکل اینجاست که نظام دین بر اساس تمایز هویت زنانه و مردانه بنا شده است. نقش های متفاوت زن و مرد در خانواده، و احکام متفاوت زنانه و مردانه، نمونه هایی از این نوع نگاه دیني است. زمانی که این نظام هویتی در فضای مجازی به کلی زیر سوال رفته آیا امکان تحقق تمام آموزه های دینی در آن وجود دارد؟
پاسخ این سوال لزوما بله یا خیر نیست! نکته اینجاست که بدانیم ساختار فضای مجازی ریل گذاری اش به سمت تحقق آموزه های دینی نیست.
✅کلام آخر اینکه قطعا گریزی از فضای مجازی نیست اما می توان در این ساختار ناکامل زيست کاملا سالم و مفیدی داشت.
#سبک_زندگی
#حیا
#فجازی_پاک_برای_خانواده
@famp_for_family
فجازی پاک برای خانواده
برداشتی از کارگاه «رسانه و زیست دینی » حجت الاسلام قربانی شماره ۳ ❓آیا در فضای مجازی هويت زنانه و
برداشتی از کارگاه «رسانه و زیست دینی» حجت الاسلام قربانی شماره ۴
❓آیا دیدن همیشه خوب و مفید است؟
سوئیت هوم
✅ آنچه امروز در فضای مجازی خصوصا #اینستاگرام زياد مشاهده میکنیم، سبک جدیدی از به نمایش گذاشتن فعالیت های روزمره زندگی افراد، عکس هایی خوش رنگ و لعاب از خانه های مرتب، دکورهای لوکس، میوه و انواع خوراکی ها، لوازم آرایشی و بهداشتی، نکات خانه داری و همسرداری و... است. این پست های بی سر و صدا و به ظاهر بی خطر، گویی نمایی از وضعیت روزمره یک زندگی کاملا عادي است، ولی در واقع به نوعی گرد و خاک کردن بلاگرها در دل مخاطبین خود و زنده نگه داشتن حیات اينستايي آنهاست! به این نوع از نمایش زندگی در فضای مجازی #سوئیت_هوم می گویند.
واکنش طبیعی اغلب انسان ها
✅ معمولا انسان با ديدن این تصاویر آنها را به تمام حال و احوالات زندگی فرد تعمیم می دهد و در دلش آرزوی داشتن آنها را می کند. اين بلاگرها اغلب از نظر مخاطبین خود انسان هاي کامل و قابل الگوبرداری هستند. اما آنچه ناخوداگاه و به تدریج در دل مخاطبین (بعضا بی خبر از برخی پشت صحنه ها و اهداف سیاسی و اقتصادی و...) اتفاق ميفتد عدم رضایت از زندگي خود و گاهی افسردگی است. نظراتي که اغلب حاوی عبارت کاش در ذیل این پست ها هست موید این عدم رضایت ها و حسرت هاست؛ کاش جای تو بودم، کاش بچه هام مثل بچه های شما بودن و...
راه حل برخورد با اینگونه فضاها
✅ شاید فکر می کنید این نگاه کردن ها تاثیری روی شما ندارد. اما در واقع ما انسان های معمولي نمیتوانيم با مشاهده مکرر تنوعات و تجملات زندگی ديگران، از قلب و نفس خود انتطار مناعت طبع داشته باشيم! و بنظر میرسد تنها راه برون رفت از این وضعیت این است که انتخاب کنیم که نبینیم ! همان طور که خداوند در قرآن مبین فرمود: «وَلَا تَمُدَّنَّ عَيْنَيْكَ إِلَىٰ مَا مَتَّعْنَا بِهِ أَزْوَاجًا مِنْهُمْ زَهْرَةَ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا لِنَفْتِنَهُمْ فِيهِ ۚ وَرِزْقُ رَبِّكَ خَيْرٌ وَأَبْقَىٰ» یعنی اگر زنان و مرداني را از يک زندگى خوش بهرهمند ساختهايم، تو به آنها چشم ندوز!
اگر روی موبايلتان یک برنامه نصب کنید برای اندازه گیری زمان استفاده از برنامه ها، متوجه خواهيد شد چه مدت زمان زیادی را در بعضی از این برنامه ها صرف می کنید و خودتان اطلاع دقیقی نداشته ايد.
#سوئیت_هوم
#اينستاگرام
#فجازی_پاک_برای_خانواده
@famp_for_family