💢ناسا هشدار داد: سنگی آسمانی هماندازه هواپیما با سرعت ۸ کیلومتر بر ثانیه به زمین نزدیک میشود
🔸چشمان هوشیار ناسا در آسمان، سیارکی به نام ۲۰۲۴ LB۴ را شناسایی کردهاند که پیشبینی میشود امروز از نزدیکی زمین بگذرد.
🔸این سیارک که ازنظر اندازه با هواپیمای مسافربری تجاری با طول تقریبی ۳۰ متر قابلمقایسه است، در مسیری قرار دارد که آن را به ۲٫۹ میلیون کیلومتری سیاره ما (۸ برابر دورتر از ماه) خواهد رساند.
🔸پیشبینی شده که امروز ۱۶ ژوئن ۲۰۲۴ (۲۷ خرداد ۱۴۰۳) این سیارک با سرعت خیرهکننده ۷٫۵۹ کیلومتر بر ثانیه از کنار زمین بگذرد.
◼️ دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢 ساخت ربات خودران پایش انفرادی طیور در مرغداری ها در کشور
🔸شرکت دانش بنیان صنایع انفورماتیک سدید با طراحی و ساخت ربات خودران پایش انفرادی در مرغداری ها کمک شایانی در تحول آفرینی این فناوری در تمامی حوزه های نیازمند به پایش، شناسایی، تشخیص، کنترل بیماری و سلامت گله کرده است.
🔸یاوری، مدیر عامل این شرکت دانش بنیان: صنعتی شدن این محصول موجب افزایش بهرهوری در صنعت حیاتی طیور کشور میشود که تأثیر بسزایی در امنیت غذایی کشور دارد.
◼️ دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢 رهبر انقلاب: از ظهر عرفه تا غروب عرفه ساعات مهمی است؛ لحظه لحظهی اين ساعات مثل اكسير حائز اهميت است. روزعرفه را قدر بدانيد.
◼️ دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 در نزدیکی خدا
🔸بیانات رهبر انقلاب درباره استفاده از روز عرفه
◼️ دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢تقدیر از ۱۲ محصول دانشبنیان با طراحی صنعتی برتر
🔸با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور، برترینهای سومین جشنواره طراحی صنعتی ایران تقدیر شدند.
🔸در این رویداد، طراحی ۱۲ محصول منتخب که به تایید هیئت داوران جشنواره رسیده بود، مورد تقدیر قرار گرفت.
🔸این جشنواره با هدف ترویج طراحی صنعتی، افزایش استفاده از طراحی در توسعه محصولات دانشبنیان و خلاق، ایجاد شبکه طراحان ایرانی، ارتقای سطح طراحی صنعتی ایران و حمایت از طراحی صنعتی در شرکتهای دانشبنیان، نانویی و خلاق، برگزار شد.
◼️ دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢کلیپ اختصاصی از خانواده موشک هایپرسونیک فتاح
.
.◼️ دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢ساخت یونیت قابل حمل دندانپزشکی با هدف کمک به توانخواهان حرکتی
🔸یک شرکت دانشبنیان موفق به تولید یونیت قابل حمل دندانپزشکی شده که دسترسی جانبازان، معلولان و سالمندانی که مشکل حرکتی دارند را به خدمات دندانپزشکی میسر میکند.
🔸درعلی، مدیرعامل شرکت: هر آنچه که یک دندانپزشک برای امور معاینه و درمانی از یک یونیت دندانپزشکی انتظار دارد در این یونیت سیار دندانپزشکی وجود دارد و این تجهیز هیچ کمبودی از نظر امکانات و تجهیزات درمانی نسبت به یونیتهای ثابت ندارد.
◼️ دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💚السلام علیک یاصاحب
الزمان عجل الله💚
🌼 گفتم چرا قلبم دگر بر تار زلفت گير نيست
💚 سر برزمين افکند و گفت خودکرده را تدبير نيست
🌼 اشکی به زير مقدمش انداختم رحمی کند
💚 گفتا که اشک بی ورع در رتبهٔ تاثير نيست
🌼اَللَّھُـمَ ؏ـجِّـلْ لِوَلیِڪْ ألْـفَـرَج🌼
☀️سلام محبوب قلبم💓
☀️صبحت بخیر آقای دو عالم💐
🌹 اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها وَ سِرِّ الْمُسْتَوْدَعِ فیها بِعَدَدِ ما اَحَاطَ بِهِ عِلْمُکَ 🌹
🌺🌷🌹
🌷 اَللّهُـمَّ عَجـِّـل لِوَلیِّـکَ الفَــرَج 🌷
◼️ دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
🌸 عید سعید قربان مبارک باد 🌸
عید قربان زنده دارد یاد قربان گشتگان را
پاسداران و اسیران و به خون آغشتگان را
خیز و در این عید قربان سوی قربانگاه رو کن
معنی بیت و حرم را در شهادت جست و جو کن
◼️ دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
83.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢طراحی و تولید قطعهای برای بهبود سامانه تعلیق خودرو
🔸متخصصان یک شرکت فناور موفق شدند قطعه ای را برای بهبود تعلیق خودرو بهروز رسانی کنند.
🔸 پیشتر برای ساخت این محصول، نیاز به واردات چسبهایی ویژه بود که اکنون با دستیابی به دانش ساخت جدید، استفاده از این چسب حذف و از خروج ارز از کشور جلوگیری میشود
◼️ دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢 مدل هوش مصنوعی GPT-4 نقصهای امنیتی را با نرخ موفقیت 53 درصدی شناسایی کرد
🔸 براساس گزارش نیواطلس، محققان دانشگاه ایلینوی اربانا-شمپین توانستند از روشی به نام «برنامهریزی سلسلهمراتبی با عاملهای وظیفهمحور» یا «HPTSA» برای تولید خودکار چندین بات از مدل زبانی بزرگی استفاده کنند؛ در این روش GPT-4 میتواند باتهای دیگری بسازد و بهاینترتیب از آسیبپذیریهای روز صفر و ناشناخته برای هککردن استفاده کند.
🔸 چند ماه پیش، همین محققان توانستند از GPT-4 برای هک خودکار آسیبپذیریهای روز اول یا N-day (نقصهای امنیتی که شناخته شده اما هنوز اصلاح نشدهاند) بهره ببرند. به گفته محققان، اگر لیست آسیبپذیریهای شناختهشده به GPT-4 داده شود، این هوش مصنوعی میتواند بهتنهایی از 87 درصد این آسیبپذیریها برای هک استفاده کند.
🔸 هنگامی که مدلهای هوش مصنوعی با روش HPTSA در برابر 15 آسیبپذیری در وب قرار گرفتند، توانستند 550 درصد کارآمدتر از مدلی معمولی عمل کنند. بهعبارت دقیقتر، آنها توانستند 8 آسیبپذیری از 15 آسیبپذیری روز صفر را هک کنند (یعنی با نرخ موفقیت تقریبی 53 درصدی). در مقابل مدلی انفرادی توانست فقط در هک 3 مورد از 15 آسیبپذیری موفق باشد.
◼️ دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢با حمایت از دانشبنیانها، فناوری به محرومترین مناطق کشور رسیده است
رشیدی، کارشناس ارشد ستاد آب، اقلیم و محیط زیست در پنل «سالم سازی آب شرب روستایی، چالش ها و رویکردها»:
🔸مسئله مهم این روزها، در معاونت علمی، حمایت از فناوری ها و شرکتهای دانش بنیان است و در راستای این اقدامات، تکنولوژی به محروم ترین جاهای کشور رسیده است.
🔸در راهاندازی این تکنولوژیها هم مسئلهای نداریم اما موضوع جایی چالشی میشود که بخواهیم این فناریها را به بهرهبرداری برسانیم.
◼️ دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢نصب ۵۵۰ هزار سامانه خورشیدی ۵ کیلوواتی در مناطق روستایی
عبداللهی، از دفتر ساتبا در نمایشگاه آبادیران:
🔸 در بحث محرومیت زدایی و توانمندسازی اقتصادی اقشار کمبرخوردار جامعه، دولت تفاهمنامهای را با سازمانهای بسیج کمیته امداد و بهزیستی استانداری منعقد کرده است.
🔸در این طرح، دولت، سامانه پنج کیلوواتی را برای این اقشار نصب میکند و زمانی که به بهرهبرداری رسید سازمان انرژیهای تجدید پذیر، برق تولیدی را از مردم خریداری میکند که این موجب درآمدزایی اقشار کم درآمد خواهد شد.
🔸در راستای اهداف دولت مبنی بر محرومیت زدایی و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و نیازمند طرح حمایت از اقشار کم برخوردار جامعه از طریق احداث سامانههای خورشیدی پنج کیلوواتی به تعداد ۵۵۰ هزار سامانه طی پنج سال برنامهریزی شده است.
◼️ دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢 دومین کارخانه تولید نیروگاه خورشیدی در کشور افتتاح شد
🔸صبح امروز با حضور وزیر نیرو، دومین خط تولید صفحات خورشیدی به ظرفیت ۱۸۰۰ مگاوات افتتاحشد و ظرفیت تولید صفحات خورشیدی در کشور به ۲۳۰۰ مگاوات رسید.
🔸هم اکنون ارزش تولیدات صفحات خورشیدی در سال ۱۷ هزار میلیارد تومان است و توان صادرات نیز در این مجموعهها وجود دارد.
◼️ دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 محققان اصفهانی سامانه جامع نظارت دوربینهای مدار بسته را بر پایه هوش مصنوعی طراحی و تولید کردند
🔸 مدیرعامل شرکت دانش بنیان در اصفهان گفت: «محققان این شرکت با تکیه بر نیروی جوان و متخصص در زمینه هوش مصنوعی توانستند سامانه جامع برای تحلیل و نظارت تصاویر دوربینهای مدار بسته تعریف کنند»
🔸محمد جواد دهکردی با بیان اینکه وجه تمایز این سامانه با دیگر سامانهها در جامعیت و یکپارچگی آن است افزود: هشت محصول فناورانه هوش مصنوعی این شرکت در سیستمهای امنیتی و حفاظتی کاربرد دارد.
🔸 به گفته وی سامانه تشخیص آتش و دود، سیستم تشخیص چهره و حالات و حرکات رفتاری ، سامانه سرقت در مکانهای وسیع و باز و تشخیص تراکم جمعیت و تعداد نفرات حاضر در یک محیط بزرگ و پرتردد از جمله این محصولات دانش بنیان است.
◼️ دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢 مردمیسازی دستاوردهای تحقیقاتی و فناورانه شناختی در آبادیران
🔸پاویون محصولات شناختی که با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی در دومین دوره نمایشگاه ملی آبادیران فعالیت داشت به معرفی و عرضه دستاوردهای فناورانه این حوزه و پیوند با بخشهای مردمی پرداخت.
🔸مهدوی، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی: پاویون علوم و فناوریهای شناختی که در این نمایشگاه برپا شده، فرصت خوبی را برای پیوند بین بخشهای مختلف زنجیره علوم سناختی از ایدهپردازان، دانشگاهیان، فناوران، گروههای مردمی و مخاطبان بخش سلامت فراهم میکند.
◼️ دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 شتاب حرکت علمی کشور در دولت سیزدهم
معاون علمی رئیسجمهور در جلسه هیئت دولت:
🔸مقام معظم رهبری از حرکت علمی کشور دولت مردمی شهیدجمهور قدردانی کردند.
🔸موفقیتهای کشور در المپیادهای جهانی در ۲ سال اول دولتسیزدهم بیش از ۴ سال قبل بود. این توفیق را باید به شهید رئیسی تبریک بگوییم.
◼️ دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
♦️سلام امام زمانم
🔹ای رونق ندبه های آدینه بیا
🔹ای مرهم دردهای دیرینه بیا...
🔹تا اینکه به ما شب زدگان نور رسد
🔹یک جمعه تو باچراغ و آیینه بیا...
🔹صبحتون امام زمانی
◼️ دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢 اولویتهای ستاد توسعه فناوریهای اپتیک و کوانتوم در حمایت از ایدههای نوآورانه
🔸اولویتهای حمایت ستاد توسعه فناوریهای اپتیک و کوانتوم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری از ایده های نوآورانه با هدف تامین نیازهای فناورانه، تولید و تجاری سازی محصولات دانشبنیان و فناور اعلام شد.
🔸از مهمترین اولویتهای حمایت شده در زمینه اپتیک میتوان به کاربردهای لیزر در کشاورزی و امنیت غذایی، کاربردهای پیشرفته لیزر در دندانپزشکی و فیزیوتراپی، فناوری مقرون به صرفه ساخت و تولید مبتنی بر لیزر، کاربردهای بیوفوتونیک و ...اشاره کرد.
🔸با توجه به اعلام فراخوان ایدهها در سطح گسترده، در مجموع ۱۷۰ طرح اپتیکی و ۶۰ طرح کوانتومی ارسال شده بود که ۵۵ طرح اپتیکی و ۱۳ طرح کوانتومی برای بررسی نهایی و تایید انتخاب شدند.
◼️ دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢شیوه انجام عمل پروتز قرنیه چشم یه این صورت است
🔸اسم این عمل OOPK Surgery یا پروتز قرنیه چشم است. اول یک لایه از دندان نیش بیمار را خارج میکنند و طبق ویدئو داخل آن یک سوراخ کرده، روی آن یک لنز اپیتیکی نصب میکنند و به مدت چند ماه زیر پلک پایینی شخص قرار میدهند تا بافتهای عروقی اطرافش تشکیل شود. بعد از چند ماه دندان را به چشم پیوند میزنند تا بیماری که دچار آسیب قرنیه شده دوباره بتواند بینایی خود را به دست بیاورد.
◼️ دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢امکان ثبت درخواست آنلاین کارت سوخت برای نوشمارهها آغاز شد
🔸 تسنیم از آغاز امکان ثبت درخواست کارت سوخت به صورت آنلاین برای خودروهای نوشماره خبر داده است.
🔸به این ترتیب، مالکان این نوع خودروها میتوانند با مراجعه به سایت www.fcs.niopdc.ir درخواست کارت سوخت خود را ثبت کنند.
🔸متقاضیان دریافت کارت سوخت از طریق همین سایت میتوانند روند صدور کارت سوخت خود را پیگیری کنند.
🔸 با وجود این که قرار بود امکان ثبت درخواست کارت سخت به صورت آنلاین از اوایل خرداد برای همه خودروها آغاز شود اما امروز پس از تاخیر حدودا یکماهه این امکان فقط برای خودروهای نوشماره فراهم شده و امکان درخواست آنلاین کارت سوخت المثنی هنوز فراهم نشده است.
◼️ دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢 بررسی نارساییهای قلبی و ارتباط آن با دیابت
🔸«بررسی اثرات حفاظتی اسید الاژیک در اختلال عملکرد اندوتلیال در شرایط غلظت بالای گلوکز و نارسایی قلبی در رتهای دیابتی» عنوان طرح پژوهشی استاد دانشگاه فردوسی مشهد است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.
کازرانی، محقق طرح:
🔸با توجه به اپیدمی دیابت و شیوع بسیار بیشتر بیماریهای قلبی- عروقی و تصلب شرائین در این بیماران، تصمیم گرفته شد که این پژوهش روی این بیماری متمرکز شود.
🔸امکان تولید دارو با منشأ گیاهی برای پیشگیری از تصلب شرائین، بهویژه در بیماران دیابتی و دچار نارسایی قلبی از جمله نتایج انجام این طرح است.
◼️ دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢ریال دیجیتال از تیر ماه در جزیره کیش اجرایی میشود
🔸 فاز آزمایشی پروژه ریال دیجیتال که از خرداد ۱۴۰۳ بهصورت محدود آغاز شده بود، از تیرماه با امکان بهرهبرداری عمومی در جزیره کیش عملیاتی میشود.
🔸به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، بعد از طی مراحل مطالعاتی اولیه، طراحی پروژه ریال دیجیتال از سال ۱۴۰۰ و پس از اخذ مجوزهای لازم از شورای پول و اعتبار در دستور کار بانک مرکزی قرار گرفت و متعاقباً اجرای فاز پیشآزمایشی از ابتدای سال ۱۴۰۱ آغاز گردید که پس از بررسی دستاوردهای فاز پیش آزمایشی، فاز آزمایشی محدود این پروژه از خرداد ماه ۱۴۰۲ آغاز شد.
🔸 با توجه به برنامهریزیهای انجامشده، با مشارکت فعال شبکه بانکی، و همکاریهای لازم در شبکه پرداخت کشور، از تیرماه سال ۱۴۰۳ با مشارکت دو بانک ملت و تجارت پروژه یادشده وارد مرحله گسترده فاز آزمایشی با امکان بهرهبرداری عمومی خواهد شد.
◼️ دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir