💢بلندترین آسانسور فضای باز جهان - چین
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢دانشمندان تغییرات شدید دمای زمین در ۴۸۵ میلیون سال گذشته را نشان دادند؛ CO₂ عامل اصلی
🔸دانشمندان یک نمودار از میانگین دمای سطح جهانی (GMST) در طول دورهای بسیار طولانی به دست آوردهاند. این نمودار نشان میدهد که تغییرات دمای زمین در عصر پیدازیستی یا فانِروزوئیک، که در آن گونههای مختلف حیات پدیدار شدند، بسیار بیشتر از چیزی بوده است که پیش از این تصور میشد.
🔸این نمودار جدید آشکار میکند که تغییرات دما در فانروزوئیک بسیار شدید بودهاند. در طول میلیونها سال، GMST از ۱۱ تا ۳۶ درجه سلسیوس متغیر بود. دورههای گرمای شدید اغلب با افزایش سطح گاز گلخانهای دیاکسیدکربن در اتمسفر پیوند داشتند.
🔸این نشان میدهد که دیاکسیدکربن تنظیمکننده اصلی دمای زمین در مقیاس زمینشناختی است. خیلی ساده، وقتی CO۲ کم است، دما پایین است؛ و وقتی CO۲ بالا میرود، دما نیز گرمتر میشود.
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 کلاس درس بدون معلم!
هوش مصنوعی در لندن پیشتاز میشود!
🔸در قلب لندن، یک انقلاب آرام آموزشی در حال وقوع است. مدرسهای بدون معلم، دیگر یک رویای آیندهنگرانه نیست بلکه واقعیتی در حال وقوع است.
🔸این پروژهی بلندپروازانه که "کلاس درس بدون معلم" نامیده میشود، نگاهی به پتانسیل هوش مصنوعی در تحول آموزش به ما ارائه میدهد.
🔸این کلاس در کالج دیوید گیم؛ یک مدرسه خصوصی در لندن؛ دوره جدید خود را برای ۲۰ دانش آموز GCSE در سپتامبر امسال آغاز کرده و باید منتظر بمونیم و ببینیم این متد جدید چه نتایج و تجاربی به همراه داره!
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢رهبر چچن: ایلان ماسک خودرویم را غیرفعال کرد!
🔸رمضان قدیروف گفته: ایلان ماسک خودروی سایبرتراک مرا غیرفعال کرده است. او هدایای گرانقیمت میدهد و سپس از راه دور آنها را خاموش میکند. مجبور شدم این خودرو را بکسل کنم.
🔸ماه پیش قدیروف در ویدیویی در حال رانندگی با سایبرتراکی بود که به یک مسلسل مجهز شده بود. رهبر چچن اعلام کرد که به منطقۀ نظامی اعزام خواهد شد.
🔸پیش از این ماسک، مالک شرکت تسلا ادعا کرده بود که این ماشین را به قدیروف نداده است.
✍اگه به فناوری های روز مسلط نباشی به تو مسلط خواهند
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
❣ #سلام_امام_زمانم_❣
🌼پشت دیوار بلند زندگی
🍃ماندهایم چشم انتظار یڪ خبر
🌼یڪ أنا المَهدی بگو یا ابن الحسن
🍃تا فرو ریزد حصار غصه ها
بیا تا جوانم بده رخ نشانم
#اللﮩـم_عجـل_لولیـڪ_الفـرج_
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢 رمز ارز و هوش مصنوعی در دستور کار بانک مرکزی است
رئیس کل بانک مرکزی:
🔸موضوعات رمز ارز و هوش مصنوعی هماکنون در توسعه بانکداری بینالمللی از نکات قابل تامل است.
🔸بانک مرکزی بر اساس پیشرفت فناوریهای کنونی بانکداری الکترونیک، در چارچوب سیاستهای مدون و هدفگذاری شده در دستور کار قرار خواهد داد.
🔸برنامه آتی بانک مرکزی در حوزه فناوریهای نوین، برنامهای توسعهمحور است.
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢اندازهگیری مستمر امواج قلبی با نرمافزار مانیتور علائم حیاتی بیمار
🔸یک شرکت دانشبنیان ایرانی موفق به بومیسازی نرمافزار مانیتور علائم حیاتی بیمار شده است.
🔸این نرمافزار پارامترهای خاصی مانند امواج قلب یا ECG، ضربان قلب، آریتمی، سرعت تنفس، فشار خون غیرتهاجمی و .... را به طور مستمر به صورت مستقیم و غیرمستقیم از طریق سنسورهای پزشکی دریافت کرده و اندازهگیری میکند.
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢دانشمندان شاید بهزودی بتوانند زبان گیاهان را ترجمه کنند
🔸با پیشرفتهای فناوری و ظهور هوش مصنوعی، مطالعه روی زبان گیاهان و تلاش برای فهم و ترجمه آن در سالهای اخیر رشد کرده است. برای مثال، الکتروفیزیولوژی (Electrophysiology) یک شاخه علمی نسبتاً جدید است که به مطالعه چگونگی انتقال و تفسیر سیگنالهای الکتریکی درون و بین گیاهان میپردازد.
🔸دانشمندان پویشگرهای الکتریکی کوچکی را (مانند سوزنهای طبی) وارد گیاهان میکنند تا ببینند تغییر سیگنالهای الکتریکی چه ارتباطی با عملکردهای گیاه، ازجمله انتقال آب و مواد غذایی و تبدیل نور به قندهای مهم دارد. آنها حتی از سیگنالهای الکتریکی مختلف استفاده میکنند تا رفتار گیاهان را تحتتأثیر قرار دهند.
🔸بخش بزرگی از ارتباط گیاهان در داخل زمین و از طریق شبکههای قارچی بسیار بزرگ زیر زمین انجام میشود که «Wood Wide Web» نام دارد. این شبکه مانند اینترنت گیاهان و درختان است و به آنها اجازه میدهد تا منابعی نظیر آب، مواد مغذی و اطلاعات را انتقال دهند. درختهای بزرگتر به رشد جوانترها کمک میکنند و درختها درباره خطرات و آفتها به یکدیگر هشدار میدهند.
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢ایلان ماسک: احتمالاً تا چهار سال دیگر انسان را به مریخ بفرستیم
🔸«ایلان ماسک»، مدیرعامل اسپیسایکس، میگوید این شرکت قصد دارد طی ٢ سال آینده حدود ۵ مأموریت بدون سرنشین استارشیپ به مریخ بفرستد.به گفته ماسک، اگر مأموریتهای بدون خدمه استارشیپ بیمشکل روی سیاره سرخ فرود بیایند، اولین مأموریت با خدمه ممکن است اوایل ٢٠٢٨ انجام شود.
🔸البته ماسک به این موضوع اشاره کرده که اگر مشکلی در برنامهها پیش بیاید، مأموریتهای دارای خدمه ٢ سال دیگر عقب میافتند. یکی از دلایل این تأخیر دوساله، همترازی سیاره زمین و مریخ است که چنین سفرهایی را آسانتر میکند.
🔸ایلاماسک درباره مأموریتهای مریخ استارشیپ میگوید:
«ما میخواهیم هرکسی مایل است مسافر فضایی باشد، شما، خانواده یا دوستانتان، یا هرکسی رؤیای ماجراجویی بزرگی را در سر میپروراند، بتواند به مریخ برود. سرانجام، هزاران استارشیپ به مریخ خواهند رفت و آن منظره چقدر باشکوه خواهد بود!»
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢سکوی پرتاب Starship آماده ی بازگشتِ مجدد تقویت کننده ی فوق سنگین (super heavy booster) در پنجمین پرتاب است.
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢نتانیاهو در سال ۲۰۰۲ در کنگره آمریکا نحوه حمله به مردم ایران را تشریح کرد
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢افزایش ضریب شفایابی بیماران، ارمغان درمان مبتنی بر ژنتیک
🔸پروفسور داریوش فرهود، رئیس همایش حضوری بینالمللی «فارماکوژنتیک»، با اشاره به اهمیت پزشکی فردی (Personalized Medicine) و استفاده از داروهای هدفمند متناسب با ژنوم هر فرد، افزود: چنین روشهای درمانی دقیق، مشابه استفاده از آنتیبیوگرام در درمان عفونتهاست و تأثیر بسزایی در افزایش موفقیت درمان دارد.
🔸وی گفت: استفاده از علم فارماکوژنتیک در درمان بیماریها، بهویژه در گروههای بیماریهای سرطانی، قلبی - عروقی، متابولیک (مانند چاقی و دیابت) و عصبی - روانی، علاوهبر افزایش ضریب شفایابی، کاهش قابل توجه هزینههای درمانی برای بیماران، بیمهها و دولت را بههمراه خواهد داشت. این امر همچنین شرکتهای دارویی را در تولید و واردات دارو، متناسب با ژنوم ایرانی تخصصی میکند.
🔸پدر علم ژنتیک افزود : این همایش برای همه تخصصهای پزشکی و حتی پزشکان عمومی بسیار سودمند خواهد بود. در ۱۰ درگاه (پنل )تخصصی، اساتید برجسته داخلی و خارجی به پرسشهای علمی پاسخ خواهند داد. دبیر علمی همایش ، هم این رویداد را فرصتی برجسته برای بررسی نقش اساسی فارماکوژنتیک در پزشکی و داروسازی مدرن دانست و افزود: فارماکوژنتیک با مطالعه چگونگی تأثیر ساختار ژنتیکی فرد بر واکنش به داروها، روشهای درمان شخصیسازی شده را تغییر میدهد. درک تفاوتهای ژنتیکی میان افراد، راه را برای بهینهسازی درمانهای دارویی با حداکثر اثربخشی و حداقل عوارض جانبی هموار میکند.
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
#سلام_امام_زمانم❣
سلام بر تو که زلال ترینی ، ناب ترینی ...
سلام بر تو که مهربان ترینی ، عزیزتریتی ...
سلام بر تو که غریبترینی ، تنهاترینی ...
سلام بر تو که کریم ترینی ، رفیق ترینی ...
از من که بیقرارم ، چشم انتظارم ...
از من که دستانم خالی است،
چشمانم بارانی است ...
از من که حیرت زده ام ، بی پناهم ...
🌼 سلامی از من به تو مولاجان ...
🌼 السلام علیک یا بقیه الله
💚 #اللهم_عجل_لولیک_الفرج_ 💚
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢کورد تاریخی تولید در تمام ادوار امیرکبیر شکسته شد😎
🔸بازنگری در استراتژی تولید محصولات، افزایش ضریب دسترسی واحدهای مجتمع و ثبت رکورد کمترین میزان توقف در خط تولید و مدیریت هدفمند تامین خوراک در شش ماهه نخست امسال، موجب ثبت رکورد تولید تاریخی محصولات پلیمری در تمام ادوار شرکت پتروشیمی امیرکبیر شد.
🔸سعید صادقی مدیرعامل این شرکت با بیان اینکه میزان کل تولیدات این مجتمع در 6 ماهه ابتدای سال جاری با افزایش 6 درصدی نسبت به دوره مشابه سال قبل مواجه شده است، اظهار داشت: این میزان تولید با افزایش 3 درصدی نسبت به برنامه تدوین شده صورت گرفت.
🔸مدیرعامل شرکت پترشیمی امیرکبیر در ادامه خاطرنشان کرد: محصولات پلیمری در این دوره با افزایش تولید 14 درصدی نسبت به دوره مشابه سال قبل و 21 درصدی نسبت به برنامه، موفق به ثبت رکورد تولید این محصولات در این دوره زمانی شد.
🔸وی این میزان تولید محصولات پلیمری در بازه زمانی شش ماهه را معادل 9 درصد بیشتر از میزان طراحی واحد های پلیمری دانست و افزود: در حوزه تولید محصولات پلیمری می توان به ثبت رکورد در تولید محصول پلیاتیلن سنگین با تولید در 6 ماهه ابتدای سال اشاره کرد که این میزان 16 درصد نسبت به دوره مشابه سال قبل، 22 درصد نسبت به برنامه و 19 درصد نسبت به طراحی افرایش داشته است و این رکوردشکنی برای اولین بار در تمام ادوار پتروشیمی امیرکبیر رخ میدهد.
🔸صادقی در پایان گفت: پتروشیمی امیرکبیر در تولید محصول پلیاتیلن سبک با افزایش 24 درصدی نسبت به سال قبل، 18 درصدی نسبت به برنامه و 6 درصدی نسبت به طراحی موفق به ثبت رکورد در شش ماهه ابتدای سال جاری شده است.
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢هشدار دانشمندان سرشناس: باید برای ریسکهای فاجعهبار هوش مصنوعی آماده شویم
🔸طبق بیانیه کنسرسیوم گفتگوهای بینالمللی در مورد ایمنی هوش مصنوعی (IDAIS) در همایشی در ونیز، پیشرفتهای سریع صورتگرفته در حوزه هوش مصنوعی بشریت را به سمتی میبرد که در آن هوش مصنوعی با هوش انسان برابر میشود یا حتی از آن پیشی میگیرد. هدف از برگزاری این همایش، اعلام هشدار در مورد خطرات #هوش_مصنوعی و نحوه کاهش این خطرها بود.
🔸در بیانیه IDAIS ذکر شده است که ازدستدادن کنترل انسانی یا استفاده بدخواهانه از سیستمهای هوش مصنوعی که در چند دهه آینده عرضه میشوند و بسیاری از آنها نیز هماکنون عرضه شدهاند میتواند نتایج فاجعهباری برای تمام بشریت به دنبال داشته باشد.
🔸امضاکنندگان بیانیه IDAIS همچنین اعلام کردند درحالیکه گامهای اولیه امیدوارکنندهای از سوی جامعه بینالمللی به سمت همکاری در حوزه ایمنی هوش مصنوعی در اجلاسهای بیندولتی برداشته شده است، اما این تلاشها باید روی توسعه یک «طرح اضطراری جهانی» برای زمانی که خطرات هوش مصنوعی شدیدتر شد متمرکز شود.
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢 مرکز تولید سلولهای خورشیدی با فناوری پیشرفته تاپکان در کشور راهاندازی میشود
🔸مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان پیشگام در صنعت انرژی خورشیدی در ایران از راهاندازی فاز دوم طرح تولید سلول خورشیدی با ظرفیت تولید ۱۳۵۰ مگاوات در سال ۱۴۰۴ خبر داد.
🔸رضا محمد صادق، مدیرعامل شرکت مانا انرژی پاک: این کارخانه با بهرهگیری از جدیدترین فناوریها و تجهیزات، به تولید سلولهای TOPCON با راندمان ۲۵.۲ درصد میپردازد و به عنوان تنها مرکز تولید سلولهای خورشیدی پیشرفته در کشور شناخته میشود.
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢 تولید آب سالم با کمک هوش مصنوعی
🔸توسعه فناوری هوش مصنوعی که غلظت یون آب را پیشبینی کند، میتواند کمک بزرگی برای سنجش کیفیت آب در مقیاس بزرگ باشد و به بهبود رفاه اجتماعی کمک کند.
🔸حدود ۲.۲ میلیارد نفر یعنی بیش از یک چهارم جمعیت جهان به آب آشامیدنی سالم و مدیریتشده دسترسی ندارند و حدود نیمی از جمعیت جهان در برخی از مقاطع سال با کمبود شدید آب روبهرو هستند.
🔸به منظور غلبه بر این کمبودها، هزینههای اجتماعی و اقتصادی هنگفتی برای روشهای استفاده از منابع آب جایگزین مانند استفاده از آب باران و نمکزدایی آب دریا صرف میشود. علاوه بر این، سیستمهای توزیع متمرکز آب با مضراتی همراه هستند؛ از جمله اینکه قادر به پاسخگویی فوری به تغییرات تقاضای آب نیستند.
🔸با توجه به چنین مشکلاتی، علاقه فزایندهای به فناوریهای غیر متمرکز تولید آب وجود دارد. فناوریهای غیر متمرکز، فناوریهای مبتنی بر الکتروشیمی مانند وایونش خازنی و وایونش الکترود باتری هستند که به آسانی به کار گرفته میشوند. با وجود این، حسگرهای اندازهگیری کیفیت آب که در فناوریهای مبتنی بر الکتروشیمی استفاده میشوند، یونهای منفرد موجود در آب را ردیابی نمیکنند و محدودیتهایی در درک شرایط کیفیت آب با استفاده از رسانایی الکتریکی دارند.
🔸گروه پژوهشی دکتر «سون مون»(Son Moon) از مرکز تحقیقات چرخه منابع آب «موسسه علم و فناوری کره جنوبی»(KIST) با همکاری گروه پروفسور «بائک سانگ سو»(Baek Sang-Soo) از «دانشگاه یئونگنام»(Yeongnam University)، فناوری جدیدی را ابداع کردهاند که از هوش مصنوعی مبتنی بر داده برای پیشبینی دقیق غلظت یونها در آب طی فرآیندهای تصفیه الکتروشیمیایی آب استفاده میکند.
🔸پژوهشگران در آزمایشها دریافتند که برای بهبود دقت پیشبینیها لازم است هر ۲۰ تا ۸۰ ثانیه بهروزرسانیهایی انجام شود. این بدان معناست که برای اعمال این روش در شبکههای ردیابی یونهای خاص باید کیفیت آب در هر دقیقه بررسی شود تا مدل اولیه آموزش ببیند.
🔸مدل مورد استفاده در این پژوهش نسبت به مدلهای پیچیده یادگیری عمیق مقرونبهصرفهتر است و برای آموزش به منابع محاسباتی بیش از ۱۰۰ برابر کمتر نیاز دارد.
🔸دکتر مون گفت: اهمیت این پژوهش فقط توسعه یک مدل هوش مصنوعی جدید نیست، بلکه کاربرد آن در سیستم ملی مدیریت کیفیت آب است. با استفاده از این فناوری میتوان غلظت یونها را با دقت بیشتری تحت کنترل قرار داد و به بهبود دسترسی به آب کمک کرد.
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢مراحل پرتاب ماهواره چمران ۱ توسط ماهواره بر قائم ۱۰۰ از پرتاب تا تزریق مداری
#ماهواره
#قائم
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢ارائه دستاوردهای ایرانی در رویداد صنعت نانو فن آوری چین
🔸همزمان با برگزاری نمایشگاه چاینانو ۲۰۲۴ در چین با برپایی غرفه شرکتهای دانشبنیان در این رویداد بزرگ فناورانه، دستاوردهای ایرانساخت در حوزه نانوفناوری ارائه میشود.
🔸اعزام شرکتهای دانشبنیان و برپایی غرفه های شرکتهای دانشبنیان در تاثیرگذارترین رویداد نانو فنن آوری چین یعنی نمایشگاه چاینانو CHInano۲۰۲۴ با حمایت ستاد توسعه فناوری نانو، سازمان توسعه همکاریهای علمی و فناورانه بینالمللی، صندوق نوآوری و شکوفایی و صندوق تسهیلات نانو انجام خواهد شد.
🔸این نمایشگاه بزرگترین رویداد صنعت نانوفناوری در چین است که چند رویداد مختلف شامل سخنرانی افراد برجسته حوزه نانو، برگزاری جلسات تخصصی، برگزاری همایشهای کاربردی و مسابقه را نیز شامل میشود.
🔸نمایشگاه چاینانو ۲۰۲۴ دوم تا چهارم آبان ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد و علاقمندان برای ثبتنام میتوانند تا ۵ مهر به https://tesc.ir/service/۸/۱ مراجعه کنند.
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
91.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢تولید بازی ویدئویی دانش بنیان
🔸متخصصان یک شرکت دانش بنیان موفق شدند با بهره گیری از فناوریهای نوینی، چون هوش مصنوعی، یک بازی ویدئویی دانش بنیان تولید کنند.
🔸 این بازی ساخت دانش بنیانها، در جشنوارههای بین المللی جایزه کسب کرده است.
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢کریستال ۵ بعدی کل ژنوم انسان را ذخیره کرد
🔸 این کریستال طوری ساخته شده تا میلیاردها سال اطلاعات را در خود نگه دارد.
🔸با کمک این فناوری می توان سوابق طولانی مدتی از ژنوم های انسان، حیوانات و گیاهان فراهم کرد. محققان دانشگاه ساوث هامپتون در انگلیس این کریستال را ابداع کرده اند. آنها کل ژنوم انسان که حدود ۳ میلیارد G ،A و C است را روی آن ذخیره کرده اند.
🔸پروفسور پیتر کرازنسکی رهبر پژوهش می گوید: ما از تحقیقات دیگران متوجه شدیم ماده ژنتیک ارگانیسم های ساده را می توان سنتز کرد و در سلول های فعلی به کار برد تا یک نمونه زنده در آزمایشگاه به وجود آورد. این حافظه کریستالی ۵ بعدی برای محققان امکانی فراهم می کند تا مخزنی از اطلاعات ژنومیک بسازند تا بتوان در آینده ارگانیسم های پیچیده مانند گیاهان و حیوانات را احیا کرد.
🔸کریستال ۵ بعدی می تواند تا ۳۶۰ ترابایت اطلاعات را برای میلیاردها سال نگه دارد و حتی در شرایط انجماد و دمای تا ۱۰۰۰ درجه سانتیگراد پایدار باقی می ماند
🔸کلیدی در کریستال نیز حکاکی شدتا تضمین شود آنچه از انسان، ماشین یا موجودات فضایی از آینده به آن دست می یابد شیوه استفاده از اطلاعات آن را بداند. این کلیدها نشان دهنده عناصر جهانی هیدروژن، اکسیژن، کربن و نیتروژن، ۴ پایه مولکول DNA (آدنین، سیتوزین، گوانین و تیمین) را با ساختار مولکولی آنها، جایی که آنها در مارپیچ دوگانه DNA قرار می گیرند و نشان می دهد چگونه ژن ها بر روی یک کروموزوم مرتب شده اند.
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢اولین وزیر هوش مصنوعی فرانسه
🔸 کلارا شاپاز، مدیر ارشد اجرایی استارتاپ دولتی فرنچ تک وزیر هوشمصنوعی و دیجیتالیزه فرانسه خواهد بود.
🔸وی درشبکه اجتماعی لینکدین خود نوشت: من خوشحالم که تعهدم را با اتخاذ اقدامات عمومی درباره موضوعات دیجیتال و هوشمصنوعی ادامه میدهم.
🔸شاپاز ۳۵ ساله سابقه درخشانی به عنوان مدیر ارشد اجرایی استارتاپ فرنچ تک دارد.
در عنوان این سمت شغلی قبلا هوشمصنوعی ضمیمه نشده بود و همین امر نشان دهنده بلندپروازی فرانسه برای دستیابی به نقش رهبری در این حوزه فناوری و همچنین بلندپروازی امانوئل مکرون رییس جمهور کشور برای تبدیل پاریس به «شهر هوشمصنوعی» است.
فرانسه در فوریه ۲۰۲۵ میلادی میزبان اجلاس بینالمللی هوشمصنوعی خواهد
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir