💢 طراحی نانوذراتی که احتمال از بین بردن تومورهای بدخیم را افزایش می دهد
🔸 محققان دانشگاه پوردو در حال بررسی اثرات ضدسرطانی نانوذرات پلی یا PLGA، هستند. این نانوذرات اصلاح شده اثرات ایمونوتراپی علیه تومورهای بدخیم را افزایش میدهند.
🔸این نانوذرات به آرامی داروهایی را آزاد میکنند که باعث مرگ سلولی ایمونوژنتیکی یا ICD در تومورها می شود. ICD آنتی ژن های تومور و برخی دیگر از ترکیبات را تولید میکند تا سلول های ایمنی را به ریزمحیط تومور برساند.
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢تولید برق درون بدن انسان!
🔸تیمی از دانشمندان چینی باتری ای با قابلیت کاشت در بدن و تولید پیوسته ی برق ساختهاند.
🔸فناوری پزشکی به تازگی صاحب یک باتری قابل کاشت شده است که با اکسیژن بدن کار میکند.
شیجانگ لیو، یکی از پروفسورهای عضو تیم دانشگاه تیانجین:اکسیژن،بدیهیترین منبع برای یک باتری نامحدود است.
🔸وقتی به آن فکر کنید میبینید که اکسیژن منشأ زندگی ما است. اگر بتوانیم اکسیژن دائماً در حال تولید بدن را به کار بگیریم، عمر باتری ها دیگر مانند باتری های متداول، محدود نخواهد بود.
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢مغز انسان به مرور زمان بزرگتر شده است
🔸دانشمندان در تحقیقات خود متوجه شدند که مغز انسان در دهههای اخیر بزرگتر شده و به طور بالقوه بر سلامت آن در دراز مدت تأثیر میگذارد
🔸 مطالعه جدید نشان میدهد که مغز انسان در دهههای اخیر بزرگتر شده است. به طور خاص، مشخص شد افرادی که در دهه 1970 متولد شدهاند دارای حجم مغز 6.6درصد و سطح مغز تقریباً 15درصد بزرگتر از متولدین دهه 1930 هستند. به گفته محققان، این افزایش در اندازه مغز می تواند ذخیره مغز ما را تقویت کند و به طور بالقوه خطر ابتلا به زوال عقل مرتبط با افزایش سن را کاهش دهد.
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢سرعت اینترنت تا خرداد ۳۰درصد افزایش مییابد
🔸 زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات:با افزایش تعرفه اپراتورها، تعهدی از اپراتورها گرفتیم به این ترتیب که تا خرداد سال ۱۴۰۳، ۳۰ درصد و تا پایان سال، ۵۰ درصد به سرعت اینترنت اضافه شود.
🔸مشاهده داشبوردهای جهانی نشان داده که در اسفند ماه سال ۱۴۰۲، سرعت ثابت و سیار افزایش یافته و رتبه ما بهبود پیدا کرده است به طوری که ارتباطات موبایل ۵ پله و ارتباطات ثابت حدود ۳ پله بهبود پیدا کرده است.
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢دانشمندان با استفاده از پرینت زیستی 3بعدی رگ خونی چاپ کردند
🔸هدف از اینکار بررسی چگونگی تغییر بی وزنی در سیستم قلبی عروقی فضانوردان در مدار است.
🔸هنگامی که این مدلهای رگهای خونی با وضوح بالا کامل شوند، تحت معاینه اولیه قرار میگیرند، از جمله میکروسیتی اسکن برای بررسی ابعاد خارجی و داخلی، تخلخل، توزیع چگالی مواد و زبری. برای آزمایش استحکام و کشش کلی آنها تست کششی و تجزیه و تحلیل مکانیکی و آزمایش دینامیک مایعات انجام میشود که در آن مایعی شبیه خون از طریق آنها پمپاژ می شود.
🔸در آینده، این روش چاپ زیستی سه بعدی می تواند برای آزمایش اثربخشی داروها و درمان بیماری های عروقی هم در زمین و هم در فضا مورد استفاده قرار گیرد.
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢ناسا: تماشای خورشیدگرفتگی با دوربین گوشی به سنسور آن آسیب میزند
🔸ناسا اعلام کرده که استفاده از دوربین گوشی برای تماشای خورشیدگرفتگی میتواند باعث سوختن مدارهای دستگاه شما شود. در عوض، ناسا پیشنهاد میکند از عینکهای مخصوص خورشید گرفتگی برای تصویربرداری ایمن از این رویداد استفاده کنید.
🔸همه میدانند که در زمان خورشیدگرفتگی نباید به خورشید خیره شد. با این وجود، بهنظر میرسد که دوربین گوشی نمیتواند جایگزین مناسبی برای چشم انسانها باشد.
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢برای مهاجران کارت هوشمند صادر میشود
🔸مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری تهران از صدور کارت هوشمند مهاجران خبر داد.
🔸 احسان حیدری با اشاره به ضرورت خدماترسانی به مهاجران مجاز گفت: «تعدادی از این مهاجران سرشماری شدند و دارای کارت و برگ سبز هستند و عملاً با شهروندان ایرانی آمیخته شدند و ما موضعی نسبت به آنها نداریم. اولین برنامه ما، صدور کارت هوشمند مهاجرین است.
🔸 نابسامانیهایی در مدارک بوده که در حال برطرف کردن آن هستیم تا همه مدارک اتباع تبدیل به یک مدرک شده و همگی دارای کد یکتا باشند.»
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢وزیر ارتباطات: برای افزایش سرعت اینترنت از اپراتورها تعهد گرفتیم
🔸 وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در وعدهای تازه گفت: «تعهدی از اپراتورها گرفتیم که تا خرداد امسال ، ۳۰ درصد و تا پایان سال، ۵۰ درصد به سرعت اینترنت اضافه شود.»
🔸عیسی زارعپور به خبرگزاری مهر گفت:
مردم، شایسته بهترینها هستند و وزارت ارتباطات تصمیم دارد مشکلات را به صورت ریشهای حل کند.
پروژه فیبرنوری چهره ارتباطات ثابت ما را تغییر میدهد چرا که بیش از ۱۰ سال است در انتهای جدول هستیم که انشاءالله با اجرای این پروژه به یک سوم بالای جدول صعود پیدا میکنیم.
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢کارایی پارازیت های gps چیست؟
🔸پارازیت جی پی اس اسرائیل فقط برای گیج کردن موشک ها یا پهپاد های ایرانی یا مقاومت در حملات احتمالی موشکی و پهپادی نیست.
🔸بلکه یکی دیگر از دلایل ارسال پارازیت زیاد ناشناس ماندن خود پرنده ها یا محموله هاست.
🔸در اسرائیل این کار برای نادیده شدن خطوط انتقال تدارکات و تامین هوایی ناتو و تامین دریایی ترکیه انجام میشود.
🔸درواقع وقتی پارازیت می فرستند اگر یک هواپیمای ترابری در تل آویو فرود بیاید در رادار ها، به نظر میرسد که در بیروت یا جای دیگری نشسته است.
🔸هواپیماها و کشتیها میتوانند از طریق کانالهای ردیابی هنگام نزدیک شدن به اسرائیل پنهان شوند.
🔸به این ترتیب، غرب میتواند هم در مورد توقف کمکها به اسرائیل صحبت کند و هم سعی کند از واکنشهای عمومی جلوگیری کند ولی در خلوت در در حال ادامه دادن باشند.
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢حضور سامانه زوبین در یکی از مواضع پدافندی
🔸طبق تصاویر ماهوارهای، شاهد حضور یکتلار (TELAR) سامانه پدافند هوایی زوبین در یکی از مواضع پدافندی استان تهران هستیم.
🔸باتوجه بهعدم بارگذاری موشک برروی سامانه و حضور موقتی در این موضع پدافندی، احتمالا این تلار سامانه زوبین برای گذراندن تست زیرسیستمها و کالیبرهشدن در این موضع پدافندی حضور داشته است.
🔸 سامانه پدافند هوایی زوبین یکسامانه کوتاهبرد تاکتیکی است که تمام اجزاءسامانه یعنی رادار، بخش فرماندهی و کنترل و پرتابگر موشکها در یکخودرو تجمیعشده است.
🔸رادار آرایهفازی سامانه قابلیت پایش ۳۶۰ درجه را دارد و میتواند ۱۰۰ هدف را در ۳۰ کیلومتری کشف و با ۸ هدف در ۲۰ کیلومتری درگیر شود. موشکهای سامانه عمودپرتاب هستند و در نتیجه امکان درگیری با اهداف، در تمام جهات را بهسامانه میدهند.
🔸نسخه دریایی سامانه زوبین، با نام «سامانه پدافند هوایی نواب» در شناورهای تندرو کلاس ذوالفقار و شناورهای گشتی-رزمی کلاس شهید سلیمانی نصب و عملیاتی شده است و طبق وعده فرماندهان نیروی دریایی ارتش، قرار است در چند شناور از شناورهای کلاس موج این نیرو نیز شاهد عملیاتیشدن این سامانه باشیم.
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کشش پدیده زیبای کشش سطحی آب
🔸کشش سطحی یک پدیده فیزیکی است که طی آن، سطحی از مایع که با گاز در تماس است مانند یک صفحه الاستیک عمل میکند.
🔸کشش سطحي جيوه در حدود ۶,۵ برابر آب و کشش سطحي آب در حدود ۳ برابر آب صابون و آب صابون در حدود ۲ برابر الکل يا بنزين است. به طور کلی کشش سطحي مايعاتی که سريعتر تبخير مي شوند (مانند: اتر ؛ الکل ) از کشش سطحی مايعات غير فرار مانند جيوه ضعیفتر. کشش سطحی برای يک مايع معين به دمای آن بستگی دارد. هرچقدر یک مایع سردتر باشد کشش سطحی آن بیشتر است. مثلا کشش سطحی آب صفر درجه سلسيوس ۱,۳ برابر کشش سطحی آب ۱۰۰ درجه سلسيوس است.
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
#سـلامـ_امـامـ_زمـانمـ🌺🤚🏻
شبهای پـر از شهــاب را خــواهم ديد...
درياچه ی نــور نــاب را خــواهم ديد...
وقتی ڪه سپيده می دمـد می دانـم...
من چهـره ی آفتـــاب را خــواهم ديد...
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج_
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢کلیپ سرنگونی پهپاد هرمس ۹۰۰ اسرائیل توسط حزبالله
🔸طبق ویدئو، بهراحتی میتوان از نوع اتصال بال به بدنه و همچنین وجود آنتن هدایت ماهوارهای، هرمس ۹۰۰ را از پهپاد هرمس ۴۵۰ تشخیص داد، همچنین این اولین مورد مستند از سرنگونی هرمس ۹۰۰ است.
🔸ویدئو از دید سامانه الکترواپتیکالی است که در ابتدا پهپاد را با سنسور دید تلویزیونی نشان میدهد و بعد مرحله سرنگونی آن را با سنسور تصویرساز فروسرخ به نمایش میگذارد، این سامانه الکترواپتیکال به احتمال زیاد برروی همان سامانه پدافندی نصب باشد که پهپاد را سرنگون کرده است.
🔸اما نکته عجیب ویدئو این است که حزبالله لحظه رصد موشک پدافندی در سامانه الکترواپتیکال و اصابت آن به پهپاد هرمس ۹۰۰ را از ویدئو کات کرده و فقط لحظات قبل و بعد از انفجار در آسمان را نشان میدهد که موضوعی تأملبرانگیز است.
🔸هرمس ۹۰۰ با وزن مسلح حداکثر ۱.۱۸ تن، پهپادی با استقامت پروازی بیش از ۲۴ ساعت است که عمدتا نقشهای نظارت، شناسایی و ارتباطات را با استفاده از محمولههای مختلفی چون سامانه اپتیکی، SAR، سامانههای شنود الکترونیک، سامانههای جنگال و یا رلههای مخابراتی بر عهده دارد.
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢افزایش هفت سانتیمتری تراز دریاچه ارومیه/ورودی آب به ۲۲۰ مترمکعب درثانیه رسید
دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه گفت: تراز فعلی دریاچه ارومیه به یک هزار و ۲۷۰ متر و۳۵ سانتی متر رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، شاهد افزایش هفت سانتیمتری آن هستیم.
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 حذف کریدوری ایران؟!
در اطراف کشور چه می گذرد؟
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢میدونستید تا دیروز جنس 70 میلیونی رو 200 میلیون داشتن بهمون میفروختن؟!
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢تولید پروفیلهای نانویی با استحکام بیش از دو برابر پروفیلهای معمولی
🔸پروفیلهای UPVC نانویی با استحکام مکانیکی دو برابر پروفیلهای معمولی به همت تولیدکنندگان ایرانی به بازار مصرف عرضه شد.
🔸معاونت علمی ریاستجمهوری، مدیر فروش یک شرکت دانش بنیان که در زمینه تولید پروفیل UPVC برای در و پنجره فعالیت می کند ، گفت: « از سال ۱۳۹۵ فناوری تولید پروفیل را به سوی استفاده از فناورینانو بردیم و از نانوذرات در ساخت پروفیل استفاده کردیم و با این کار بهبودهایی در ساختار محصول ایجاد کردیم.
🔸این فناور افزود:
در تولید پروفیل معمولی به استاندارد بینالمللی رسیده بودیم، اما برای تقویت بیشتر به سراغ استفاده از نانوذرات رفتیم که با افزودن آن موفق شدیم که خواص مکانیکی را بهبود دهیم. در روشهای استاندارد وزنهای با شرایط مشخص از فاصله یک متری به سوی پروفیل پرتاپ میشود که در نمونههای نانویی، پرتاب از فاصله دو متری نیز منجر به شکستن شدن پروفیل نشد. تستهای آزمایشگاهی روی تغییر رنگ در اثر تابش نور خورشید هم نشان داد که در پروفیلهای نانویی بهبود قابل توجهی در مقاومت در برابر تغییر رنگ به وجود آمده است.»
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢نام و برد موشک های بالستیک و قاره پیمای ایران
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢مهبد مقدم، بنیانگذار ایرانی-آمریکایی پلتفرم جینیس، در سن ۴۱ سالگی درگذشت
🔸مهبد مقدم، بنیانگذار ایرانی-آمریکایی جنجالی جینیس (Genius) و اِورپدیا (Everipedia)، ماه گذشته بهدلیل عوارض ناشی از تومور مغزی درگذشته است. این خبر با انتشار پستی در وبسایت جینیس منتشر شد.
🔸استارتاپها در هفتهی جاری از فوت مقدم مطلع شدند و بسیاری افراد در پلتفرم ایکس (توییتر سابق) به او ادای احترام کردند. جاش کاستین، نویسندهی سابق سایت تِککرانچ که قبلاً مصاحبهای با مقدم داشت، درمورد درگذشت او نوشت: «روحش شاد. او فردی پیچیده، جسور و گاه مشکلساز، اما واقعاً بامزه، باهوش و البته همیشه منحصربهفرد بود.»
🔸مقدم در لسآنجلس زندگی میکرد و پساز گذراندن حدود ۲۰ ماه در شرکت سرمایهگذاری خطرپذیر Mucker Capital بهعنوان کارآفرین، روی طرحهایی برای کمک به خالقان محتوا برای دریافت دستمزد مستقیمتر در ازای کارشان تمرکز کرده بود.
🔸حاصل یکی از تلاشهای اخیر مقدم، HellaDoge بود؛ پلتفرمی اجتماعی که در ازای تولید محتوای مرتبط با دوجکوین، همین رمزارز را به کاربران پرداخت میکرد. ایدهی اصلی این بود کاربران HellaDoge برخلاف فیسبوک یا ایکس که از تعامل کاربرانشان درآمد تبلیغاتی ایجاد میکنند، بهطور مستقیم از مشارکتشان سود ببرند.
🔸همهی طرحها و پروژههای مقدم در طول دوران کاری او به موفقیت جینیس نرسیدند اما او همچنان مورداحترام بسیاری از کاربران و مدیران فناوری بود.
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢آخرین مصاحبه مهبد مقدم : با خواهر و برادرهایم صحبت نمیکنم چون طرفدار اسرائیل هستند
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢رباتها آینده آرتش آمریکا
🔸به گزارش فارینپالیسی طی "پروژه همگرایی" در حال آزمایش رباتها در سناریوهای جنگی میباشند.
🔸میلر میگوید: "فقط این که یک ربات جای یک انسان را می گیرد، نیست. سوال این است که چگونه می توان رباتها را در خطمقدم قرار دهد بدون اینکه یک یا چند تفنگدار را از خط خارج کند تا یک ربات را کنترل کنند."
🔸مککردی میگوید امروز، ارتش ممکن است سه جوخه در یک حمله اولیه مستقر کند: "یکی برای تحتفشار نگهداشتن دشمن، دیگری برای انجام مانور تهاجمی و یکی دیگر به عنوان ذخیره. در صورت استفاده از رباتها فضای بسیار بیشتری برای مانور خواهید داشت. پس شما اساساً توجه دشمن را به ربات جلب کردهاید. از شما محافظت میکند،به شما انعطافپذیری بیشتری میدهد و دشمن را تضعیف میکند."
🔸این ممکن است در هر میدان نبرد درست نباشد. جلوگیری از غلتیدن یک ربات دشوار است.یک شلیک به سنسور یا سرمای زمستان ممکن است یک ربات را از نظر عملکردی بی فایده کند.
🔸همچنین جنگ اوکراین نشاندهنده اهمیت استفاده از پهپادها و مقابله با آنها میباشد که در این بخش نیز رباتها میتوانند کمککننده باشند.
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir