فراجناحی
✡ تیموتی گارتن اش (Timothy Garton Ash) استراتژی «فشار از پایین، چانهزنی از بالا» را برای «عملیات وی
🎯 موجبازگشت: زمانی برای مستی جاسوسان
✡ ارتش سرّی روشنفکران
🌐 سیاستمداران عملگرا و دولت سرمایهداری
1⃣ یک فلسفهدان انگلیسی نظریهی جدیدی را پیرامون نسبت «علوم سیاسی» با «اصلاحات سکولار» ارائه کرد. او #تیموتی_گارتن_اش (Timothy Garton Ash) نام دارد که به خاطر همین نظریهاش مشهور شد.
2⃣ همان فلسفهدانِ موحناییِ 31 ساله که 3 سال پیش از وقوع سلسله #کودتاهای_مخملی «اروپای شرقی» در بنیاد ویلسون شهر واشنگتن به سر میبرد و استراتژی «فشار از پایین، چانهزنی از بالا» را برای «عملیات ویژه سیاسی» پیشنهاد کرد.
3⃣ بیتردید آن زمان کسی فکر نمیکرد از دهه 1370 #اصلاحطلبان ایرانی نیز تحت قیمومت استراتژیهای این انگلیسی به تحقّق اهداف سیاسی خود بیندیشند!!
4⃣ همزمان با فعالیتهای گارتناش، زیرساختهای پروژه #جامعه_مدنی در «مرکز مطالعات دموکراسی» دانشگاه وست مینستر لندن توسط پرفسور #جان_کین (نظریهپرداز MI6) بازتولید گشت و به پروژه اصلی #روشنفکران_سکولار ایران بدل شد!
📚 پیام فضلینژاد ، ارتش سری روشنفکران ، تهران: شرکت انتشارات کیهان، چاپ پنجم، ص287-293
📖 متن کامل مقاله بههمراه منابع:
👉 goo.gl/Q5sWZs
#ارتش_سری_روشنفکران
Join👇
🆔 @farajenahi
❣کانال سیاسی، اعتقادی #فراجناحی👆
7.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️یک گفتگوی جالب بین دبیر نهضت آزادی و یک جوان نسل سوم انقلاب.
🔸توسلی (دبیر نهضت آزادی): نامه امام خمینی درباره نهضت آزادی دستخط سید احمد است نه امام!
🔹مجری: این رای دادگاه است که میگوید دستخط خود امام است
🔸توسلی: من در جریان این حکم نیستم ولی میدانم که نامه دستخط امام نیست! باید این موضوع در دادگاه بررسی شود!
🔹مجری: ولی این همان حکم دادگاه است که شما میگویید آن را قبول ندارید!
Join👇
🆔 @farajenahi
❣کانال سیاسی، اعتقادی #فراجناحی👆
⚡️کره جنوبی اگر راه پهلوی را میرفت، اکنون ویرانه بود
🔹اخیرا اندیشکده آمریکایی شورای آتلانتیک، در مقالهای که برای هر انسان آگاهی سوگیریهای غیرعلمی آن هویداست، اقتصاد ایران در دوره پهلوی را مشابه اقتصاد کره جنوبی در آن دوره دانسته و نتیجه گرفته است که در دوره جمهوری اسلامی، کره پیش رفت و ایران عقب ماند.
🔹این ادبیات مقایسه ایران و کره جنوبی، که در طول ۴۰ سال گذشته علیه انقلاب اسلامی به کار گرفته شده، و متاسفانه جا افتاده، ناشی از کمکاری ما و حتی بیاعتناییمان به تاریخ اقتصاد سیاسی کره جنوبی است. غربیها نه در ایران بلکه در کل جهان، پیشرفت کره جنوبی را حاصل دوستی با آمریکا و پیروی از مکتب اقتصاد بازار تبلیغ کردهاند، که در حالی که واقعیت دقیقا عکس این است. امروز هم کارشان به جایی رسیده که عملکرد پهلوی را شبیه عملکرد دولت وقت کره میخوانند و میگویند "کره در دهه ۱۹۷۰ همانند ایران تلاش میکرد قدرت صنعتی شود"، اما نمیگویند کره با توان بومی صنعت ایجاد کرد، و پهلوی نفت فروخت و کارخانه وارد کرد!
🔹چندی است که روی چگونگی پیشرفت کره جنوبی متمرکز شدهام و نکات جالبی عایدم شده است. از جمله اینکه برنامههای ۵ ساله توسعه کره در دوره ژنرال پارک چانگ هی- که پدر پیشرفت این کشور است- به فارسی که هیچ، حتی به انگلیسی هم ترجمه نشده است و آنچه درباره پیشرفت این کشور گفته میشود، صرفا روایت مغشوش غرب است. معدودند کتابهایی انگلیسی که توسط خود کرهایها نوشته شده و واقعیات پیشرفت کشورشان در دوره پارک را روایت کرده باشند.
🔹یکی از کتابهای خوبی که در این زمینه نوشته شده، کار خوب خانم کیم هیونگ آ. با عنوان Korea's Development Under Park Chung Hee است. این کتاب محصول مطالعات کتابخانهای و همچنین مصاحبههای نویسنده با سیاستگذاران اصلی کره جنوبی در دوره پارک است. خانم کیم ویژگیهای دولت پارک را اینگونه جمعبندی کرده است:
- نفرت پارک از تکیه کره به کمک آمریکا
-مدل کرهای صنعتی شدن با هدایت دولت
-استراتژی پیشرفت سریع پارک
-نقش ویژه نخبگان حاکم و اراده سیاسی آنها برای پیشرفت
-برنامه هستهای پارک
- توسعه صنایع سنگین و شیمیایی در دهه ۱۹۷۰
🔹امشب در فصل هشتم این کتاب نکته جالبی دیدم که حیفم آمد آن را با شما به اشتراک نگذارم. از اوایل دهه ۱۹۷۰ پیرو تهدیدهای نظامی خارجی، پارک تصمیم به ایجاد کارخانههای اسلحهسازی میگیرد. اما برای تاسیس این کارخانهها سرمایه هنگفتی نیاز است. به هیئت برنامهریزی اقتصادی(EPB) ماموریت اخذ وام از منابع خارجی برای این منظور داده میشود، اما پس از ۱۵ ماه مذاکره با آمریکا، اروپا و ژاپن، دهم نوامبر ۱۹۷۱ هیئت اعلام میکند که کسی به کره وام نمیدهد. در این میان طرحی توسط یکی از مدیران دولتی ارائه میشود که این کارخانهها با استفاده از منابع و فناوریهای موجود در کره و بر مبنای یک تقسیم کار ملی با حمایت دولتی ایجاد شود. طرح آقای "او ونچ اول" روی میز پارک گذاشته میشود و رئیس جمهور میپذیرد. ایجاد صنایع سنگین و شیمیایی کره به عنوان اولین گام در توسعه صنایع نظامی این کشور آغاز میشود و با جزئیاتی که در کتاب تشریح شده، طرح به موفقیت میرسد. پیتر بی وون در مقاله خود با عنوان "صنعت دفاعی و تحول اقتصادی کره در دوره پارک"، نشان داده است که این زیرساختهای صنعتی که برای دفاع ایجاد شدند و فناوریهایی که در این مسیر حاصل شد، چگونه به سایر صنایع سرریز کرده و اقتصاد کره را متحول ساخت.
🔹امیدوارم نخبگان ما این کتاب و نظایر آن را مطالعه کنند تا با توجه به نقش ویژه "نخبگان حاکم" در پیشرفت یک کشور، تجربه تحریف شده کشورهایی نظیر کره که آمریکاییها روایت میکنند، ما را درباره مسیر پیشرفت به بیراهه نبرد.
✍ #سید_یاسر_جبرائیلی
Join👇
🆔 @farajenahi
❣کانال سیاسی، اعتقادی #فراجناحی👆
✳️ افزایش چشمگیر شکایات از سوءاستفاده جنسی کارکنان سازمان ملل متحد
🔹به گزارش یورونیوز سازمان ملل متحد روز دوشنبه ۱۸ مارس در گزارشی انتقادی از خود، از افزایش قابل توجه شکایات سوءاستفاده و آزار جنسی کارکنان و وابستگان این سازمان خبر داد.
🔸بر اساس این گزارش، تعداد پروندههای آزار، سوء استفاده جنسی و حتی تجاوز به عنف در کمیساریای امور پناهندگان ملل متحد (UNHCR) تقریبا ۳۴ برابر شده است.
#خارج_بدون_فیلتر
Join👇
🆔 @farajenahi
❣کانال سیاسی، اعتقادی #فراجناحی👆
✳️ واکنش شهیدبهشتی به شعار «شاه زنازاده است»
🔹سخنان شهید آیتالله دکتر بهشتی (بهعنوان یکی از افراد مؤثر در حلقه اول یاران نهضت و از #تئوریسینهای اصلی انقلاب اسلامی) را میتوان بهعنوان مبنا و #محور_فکری انقلابیون دانست و اهداف و آرمانهای آنان را در مشی فکری وی متبلور دید.
🔸دکتر بهشتی بر این باور بود که «مسلمانی بیش از هر چیز، در راستی و درستی، صدق و امانت، صراحت، در مبارزه و جهاد و فداکاری و انفاق، در عبادت و نماز و روزه و حج و در تعهد اجتماعی و امربهمعروف و نهیازمنکر متجلی میشود.
بنابراین دروغ تاکتیکی گفتن، تهمتزدن برای اینکه رقیبان را از میدان به در کنیم، شایعهسازی و دروغپردازی جزو تاکتیکهای مسلمانان علوی نیست!
شما آیا سراغ دارید که علی (علیه السلام) حتی به معاویه هم دروغ گفته و به او تهمت زده باشد؟ نه! زیرا که علی مرد راستی و درستی است.»
🔹این مشی فکری و عقیدتی در خاطرات نقل شده از سیره عملی او نیز مشاهده میشود:
1⃣ «گفتند حالا که «مرگ بر شاه» همهگیر شده؛ شعار جدید بدیم. «شاه زنازاده است، خمینی آزاده است.» (بهشتی) آشفته شده بود. گفت: رضاخان ازدواج کرده، این شعار حرام است. از پلکان حرام که نمیشود به بام سعادت حلال رسید.
2⃣ (گفتند:) الآن بهترین موقعیته، برای کمک به پیروزی انقلاب هم هست! نیت بدی هم که نداریم. آمار شهدای ١۵ خرداد رو بالا میگیم، خیلی بالا، این ننگ به رژیم هم میچسبه! بهشتی بدون تعلل گفت: با #دروغ میخواهید از اسلام دفاع کنید؟ اسلام با صداقت رشد میکنه نه دروغ!
Join👇
🆔 @farajenahi
❣کانال سیاسی، اعتقادی #فراجناحی👆
✳️ اذعان ترامپ به #شکست در #جنگ_نرم علیه ایران/ کاهش بودجه رسانههای معاند فارسیزبان
🔹رئیسجمهور آمریکا پس از اذعان به #ناکارآمدی رسانههای معاند فارسیزبان در پیشبرد جنگ نرم علیه ایران بودجه پیشنهادی خود برای این رسانهها را در لایحه بودجه مربوط به سال مالی ۲۰۲۰ کاهش داده است.
🔸رسانههای آمریکا گزارش دادهاند دولت آمریکا در کل، بودجه پیشنهادی برای «آژانس رسانههای جهانی ایالات متحده آمریکا» (یا بیبیجی) که رسانههایی از جمله بخش فارسی «صدای آمریکا» (VOA)، «رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی» و «رادیو فردا» زیر نظر آن فعالیت میکنند را کاهش داده است.
🔹در خلاصهای از بودجه پیشنهادی ترامپ که روی وبسایت «آژانس سازمان جهانی ایالات متحده» (یا بیبیجی) قرار گرفته پیشنهاد شده بودجه بخش فارسی VOA از ۱۷۱۷۴ دلار در سال ۲۰۱۹ به ۱۱۷۱۴ میلیون دلار کاهش پیدا کند.
🔸نمایندگان کنگره آمریکا اخیراً «رادیو فردا» و «صدای آمریکا» را به #کوتاهی در #پیشبرد_منافع_آمریکا علیه ایران متهم کرده و خواستار تشکیل جبههای قویتر از سوی آنها ضد ایران شده بودند.
Join👇
🆔 @farajenahi
❣کانال سیاسی، اعتقادی #فراجناحی👆
✳️ نسبت شاه با منافع بریتانیا
یکشنبه 29 اکتبر 1978 [7 آبان 1357]
"«فرانک جیلز» طی مقالهای در ساندیتایمز نوشته است: «اگر شاه در ایران نماند، بریتانیا #فقیرتر میشود»."1
#شرح_عکس : #ملکه_الیزابت و #محمدرضا_پهلوی در ضیافت شام
شماره آرشیو: 158-11ع
#منبع :
1. پرویز راجی، خدمتگزار تخت طاووس، ترجمه: ح.ا.مهران، انتشارات اطلاعات، چاپ اول: 1364، ص286.
http://yon.ir/WxvYp
پ ن: قابل توجه کسانی که میگن چون محمدرضا پهلوی منافع غرب رو تأمین نکرد نگذاشتن بمونه!!!
Join👇
🆔 @farajenahi
❣کانال سیاسی، اعتقادی #فراجناحی👆
#گسترش_اسلام بدون اعمال زور و فشار بود.
گزارشهای تاریخی به وضوح نشان میدهند که در آذربایجان؛ عراق؛ خوزستان و سیستان؛ که روابط میان زرتشتیان و مسلمانان معمولا آرام بود؛ اسلام با مقاومت چندانی روبرو نشد. اما هنگامی که مبنا؛ خصومت در میان جوامع [مسلمان و زرتشتی] بود؛ اسلام طی بیش از دو سده در میان زرتشتیان پیشرفت کمی کرد. [یعنی در مناطقی که مقاومت مردمی ایجاد میشد؛ مسلمانان سعی در پیشرفت تدریجی داشتند نه استفاده از زور]
در دوران انتشار اسلام هنگامی که زرتشتیان می کوشیدند مانع گرویدن زرتشتیان به اسلام شوند؛ گرچه منازعاتی هم روی میداد اما استفاده از #شدت عمل برای وا داشتن جمعیت های محلی به تغییر دین [از جانب مسلمانان] بسیار به ندرت صورت میگرفت!
📚منبع: ستیز و سازش؛ جمشید چوکسی؛ ص ۱۷۳
Join👇
🆔 @farajenahi
❣کانال سیاسی، اعتقادی #فراجناحی👆