6.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شفافیت و نظارت، عامل تحقق عدالت
امام حسین علیهالسلام در خطبهی مِنا، ریشهی فساد و ظلم موجود در حاکمیت را «عدم نظارت بر عملکرد کارگزاران نظام» و «نهی از منکر نکردن آنها، توسط عالمان» میداند.
بحمدالله در نظام اسلامی ما، شفافیت و نظارت بر کارگزاران، در حال گسترش است، امیدوارم، نهی از منکر، توسط نخبگان، مخصوصا عالمان دینی هم نسبت به مسؤولان نظام، بیشتر شود.
پینوشت؛
كُلُّ ذَلِكَ مِمَّا أَمَرَكُمُ اللَّهُ بِهِ مِنَ النَّهْيِ وَ التَّنَاهِي وَ أَنْتُمْ عَنْهُ غَافِلُون(تحفالعقول، 238)
https://eitaa.com/farbehi
زاکانی حکم دامادش را لغو کرد
روزی با یکی از اساتید اخلاق، در مسیری، همراه شدم، یکمرتبه از بین مجموعهبرگههای امتحانی که همراهش بود، گشت و برگهی یک نفر را پیدا، و آنرا تصحیح کرد، سپس برگه را درون برگهها گذاشت و نفس راحتی کشید، من که شاهد رفتارش بودم، از ایشان پرسیدم:
«این چی بود؟!»
گفت: «این دانشپژوه، هر بار که مرا میبیند، نمرهاش را از من مطالبه میکند!، برگهی او را تصحیح کردم، بقیهی برگهها هم حالا هر وقت که شد!.»
رفتار او برایم خیلی جالب بود، نه از آنجهت که نسبت به آن دانشپژوه، چنین التزامی داشت، یا از آنجهت که نسبت به دیگران، آنالتزام را نداشت، بلکه از اینجهت که مطالبهی یک شخص چقدر میتواند مؤثر باشد!.
بدونشک تقوا و اخلاق، عامل مهمی برای کنترل رفتار انسانهاست، اما این عامل، هرگز جای «مطالبهی بهحق» را نمیگیرد. امیرمؤمنان نیز به همهی مدیران توصیه کرده، برای زیردستانشان وظایفی تعیین کنند، تا انجام آنرا از آنان بخواهند.
فرهنگ مطالبه و عدالتخواهی باید گسترش یابد، همچنانکه فرهنگ انقیاد و تسلیم در مقابل مطالبات عدالتخواهانه نیز باید گسترش یابد، ما از جناب آقای زاکانی تقدیر میکنیم که خدمتگزاری برای مردم را بر مقاومت کردن ترجیح داد.
در کنار فرهنگ مطالبه، فرهنگ تشویق کارگزاران تراز نظام اسلامی هم باید گسترش یابد.
پینوشت؛
اجْعَلْ لِكُلِّ إِنْسَانٍ مِنْ خَدَمِكَ عَمَلًا تَأْخُذُهُ بِهِ فَإِنَّ ذَلِكَ أَحْرَى أَنْ لَا يَتَوَاكَلُوا فِي خِدْمَتِك(الحکم و المواعظ، لیثی)
https://eitaa.com/farbehi
خافضة رافعة
موضعگیریهایی که در جریان آیةالله صافی گلپایگانی، از سوی افراد، گروهها و مسؤولان نظام صادر شد، برخی را بالا برد و برخی را پایین آورد.
مسؤولانی که با رفتارشان این ذهنیت را به مردم القاء کردند که در مقابل هیاهوی رسانهها، منفعلاند، بهشدت پایین آمدند، و آن افراد متدینی که التزامشان را به اخلاق اسلامی در همهی احوال نشان دادند، بالا رفتند.
نحوهی برخورد برخی افراد و گروهها از ایشان، فاصلهی طیفی از متدینان را از این مرجع دینی، بیشتر کرد.
https://eitaa.com/farbehi
زیارت حضرت معصومه سلامالله علیها
حرم حضرت معصومه سلامالله علیها از جمله خانههایی است که خدا به آن عظمت داده، و محلی است که خدا در آن یاد میشود،
و چون یاد خدا وسیلهی طرد شیطان است، با رفتن به آنخانهی نورانی، شیطان از انسان دور میشود،
و اگر شیطان از انسان دور شد، تکلیفها و تکلّفهایی که شیطان به عهدهی ما گذاشته و ما را با آنها مشغول کرده، از بین میرود
و اگر چنین شد، فرصت ما برای رسیدن به کمالات و امور مفید زیاد میشود، لذا باید به حرم آن کریمهی اهلبیت برویم تا مشغولیتهای شیطانساختهی ما کم شود و نباید کارها و مشغولیتهایمان را بهانهای برای نرفتن قرار دهیم.
ما خیال میکنیم،
«چون وقت نداریم و به کارهای خودمان نمیرسیم، حرم حضرت معصومه نمیرویم» ولی واقعیت این است که،
«چون حرم حضرت معصومه نمیرویم، به کارهایمان نمیرسیم.»
پینوشت؛
وَ مَا كَلَّفَكَ الشَّيْطَانُ عِلْمَهُ مِمَّا لَيْسَ فِي الْكِتَابِ عَلَيْكَ فَرْضُهُ وَ لَا فِي سُنَّةِ النَّبِيِّ ص وَ أَئِمَّةِ الْهُدَى أَثَرُهُ فَكِلْ عِلْمَهُ إِلَى اللَّهِ سُبْحَانَه (نهجالبلاغه خ91)
إِنَّ الَّذينَ اتَّقَوْا إِذا مَسَّهُمْ طائِفٌ مِنَ الشَّيْطانِ تَذَكَّرُوا فَإِذا هُمْ مُبْصِرُون (اعراف 201)
في بُيُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَنْ تُرْفَعَ وَ يُذْكَرَ فيهَا اسْمُهُ يُسَبِّحُ لَهُ فيها بِالْغُدُوِّ وَ الْآصال (نور36)
https://eitaa.com/farbehi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بسیجی بیترمز
زمان جنگ معروف بود که؛
قبل از عملیات، به بسیجیها میگفتند: «انشاءالله در این عملیات، میخواهیم این خاکریز را بگیریم!»
بعد از عملیات میدیدند بسیجیها تا سه خاکریز بعد از آنرا هم گرفتهاند!
آنچه زمان جنگ باعث پیروزی رزمندگان اسلام میشد، روحیهی بسیجی بود، امروز نیز آنچه باعث موفقیت سپاه در صنایع دفاعی شده، همین روحیه است.
ما در «جنگهای میدانی» پیروز شدیم اما واقعیت این است که در «جنگ رسانهای» پیروز نشدیم، نه از اینجهت که دشمن از ابزار فریب استفاده میکند، بلکه از اینجهت که جریان رسانهای کشور بهدست بسیجیانی که خاکریزهای دشمن را فتح میکردند و هیچچیز مانع آنها نمیشد، نیست.
امروز اگر آقای رئیسی در همهی سفرهای استانی، و حل مشکلات میدانی موفق شود، باز هم ممکناست در ذهنیتها و باورهای عمومی، شکستخورده به تصویر کشیده شود، زیرا رسانه میتواند شب را روز و روز را شب نشان دهد، و معنای این واقعیت آناست که؛
در ایننظام، چه آفتاب بتابد، چه باران ببارد، وضع خراب است!
تنها راه پیروزی در جنگ رسانهای آن است که رسانههای رسمی کشور، به دست بسیجیانی باشد که ترمزشان به دست رهبری است، تا بتوانند سنگرهای رسانهای دشمن را فتح کنند، نه بهدست کسانی که با نهیبهای مکرر رهبری هم تکان نمیخورند.
https://eitaa.com/farbehi
فاطمیهی امسال، متفاوت از هر سال؛
فاطمیهی امسال، سخنرانها ریشههایی که منجر به شهادت آنحضرت شد را روشنتر خواهند گفت.
و فلسفهی امامت، و آسیبهای غصب خلافت را؛
و نقش آن فَلتهی مهیب، در شهادت حضرت شیبالخضیب را بهتر از سالهای قبل خواهند گفت.
امسال در ایام فاطمیه، سخنرانها حقیقت را روشنتر خواهند گفت، و به همان شیوهای که اهلبیت گفتند، و مجموع مصالح را در نظر گرفتند، پاسخ این یاوهها را خواهند داد.
https://eitaa.com/farbehi
حقوق دینی که دولتها باید پرداخت کنند
هر ساله، عدهای با فضاسازی علیه تخصیص بودجههای لازم در نشر و گسترش فرهنگ دینی، فشاری روانی علیه متدینان و حکومت دینی وارد میآورند، این فضاسازیها و فشارهای روانی، نباید مانع ابلاغ حکم شرعی به مردم شود، «معدن نمک، گوگرد، نفت، و همهی معادن دیگر باید یکپنجم از هر کدام برای مصارفی که دین مشخص کرده، پرداخت شود»(پینوشت).
آنچه دولت برای فرهنگ دینی هزینه میکند در مقابل آنچه دین مقرر کرده، چیزی نزدیک به صفر است، از نظر روایات دینی، یکپنجم همهی معادن و از جمله نفت، میبایست برای گسترش فرهنگ دینی، و اموری که دین مشخص کرده، تخصیص داده شود تا آثار دین در جامعه نمایان گردد گاه دانشجویان سؤال میکنند؛ «اگر نظام دستوری اسلام، باعث عدالت اجتماعی در سطح جامعه میشود، پس چرا جامعهی ما چنین وضعیتی دارد؟!»
پاسخ آن واضح است، اگر دولت بودجهی بهداشت را به فوتبال اختصاص میداد وضعیت بهداشت و سلامت نیز ناگوار میشد، امروزه دولت بههر علتی، حقوق دینی را پرداخت نمیکند، در صورتیکه اگر پرداخت میشد بسیاری از این هزینهها نیز بر دوش دولت و ملت تحمیل نمیشد.
در شرایطی که بودجهی بیبیسی، بنابر آنچه گفته میشود، چند برابر بودجهی فرهنگ دینی ماست، بقاء فرهنگ دینی در جامعه، یکی از معجزات الهی است و البته در اینشرایط، حل معضلات جامعه و تحقق عدالت اجتماعی آرزویی بیش نخواهد بود.
پینوشت؛
سَأَلْتُ أَبَا جَعْفَرٍ ع عَنِ الْمَلَّاحَةِ فَقَالَ وَ مَا الْمَلَّاحَةُ فَقَالَ أَرْضٌ سَبِخَةٌ مَالِحَةٌ يَجْتَمِعُ فِيهَا الْمَاءُ فَيَصِيرُ مِلْحاً فَقَالَ هَذَا الْمَعْدِنُ فِيهِ الْخُمُسُ فَقُلْتُ وَ الْكِبْرِيتُ وَ النِّفْطُ يُخْرَجُ مِنَ الْأَرْضِ قَالَ فَقَالَ هَذَا وَ أَشْبَاهُهُ فِيهِ الْخُمُسُ.(تهذیبالاحکام ج4،ص123، همچنین، منلایحضرهالفقیه، ج2، ص41)
https://eitaa.com/farbehi
غلطی چند لایه
مولوی گرگیج گفته:
اگر خلافت عمر غاصبانه باشد، نسب امامان شیعه بیاعتبار میشود، زیرا شهربانو غنیمت جنگهای عمر بوده، و او شهربانو را بهنکاح حضرت حسین در آورد.
چند پاسخ به این سخن داده شده؛
1) امیر مؤمنان به عمر گفت: او را مخیر بگذار تا خودش همسرش را انتخاب کند «خَيِّرْهَا رَجُلًا مِنَ الْمُسْلِمِين»(کافی، ج1، ص467)، شهربانو هم امام حسین علیهالسلام را انتخاب کرد،
پس جریانِ ازدواج شهربانو و امامحسین، تحت ولایت امیرمومنان انجام گرفته.
2) اگر کسی خلافتش غاصبانه باشد، فقط تصرفات ولائیِ او خلاف شرع میشود، اما تصرفاتی که ملاک صحت آن، ولایت و خلافت نیست، خلاف شرع نمیشود، مانند ازدواج یا طلاق،(خمینی، البیع، ج2،ص655)، پس تصرفات اجتماعی خلیفهی دوم غاصبانه بوده اما ازدواج شهربانو، ربطی به اعتبار شرعی خلافت عمر ندارد.
3) خلیفهی دوم به دستور امیرمؤمنان، از تصمیمگیری دربارهی شهربانو رفع ید کرد حتی وقتی عمر میخواست با شهربانو برخورد کند امیر مؤمنان اجازه نداد(وَ هَمَّ بِهَا فَقَالَ لَهُ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ ع لَيْسَ ذَلِكَ لَك) پس آنچه اتفاق افتاد، به عدم اعمال ولایت از سوی عمر بود نه اعمال ولایت تا اعتبار دینی آن متوقف بر خلافت او باشد.
کوتاه سخن اینکه نه ازدواج شهربانو بر اساس اعمال ولایت عمر بود تا اعتبارش به مشروعیت خلافت او باشد، نه صحت نکاح و طلاق، توقف بر مشروعیت خلافت کسی دارد تا عدم مشروعیتش مشکلی بهبار آرد.
همهی اینها در صورتی است که اصل داستان شهربانو راست باشد و یا در زمان خلافت امیرمؤمنان نباشد.
https://eitaa.com/farbehi
امیر مؤمنان نیرویی «حاضر در صحنه»
فاطمهی زهرا برای امیرمؤمنان علیهماالسلام در خطبهی فدک سه خصوصیت ذکر میکند که موجب شد پیامبر اسلام در حوادث سختی که دشمنان اسلام به وجود میآوردند به آنحضرت تکیه کند، و آنحضرت را برای حل بحران بفرستد؛
1) کارآمدی؛ پیامبر اسلام علیبن ابیطالب را به سوی هر بحرانی که میفرستاد، آنحضرت تا کار را تمام نمیکرد و دشمن را زیرپایش نمیگذاشت باز نمیگشت.
2) اصالت دینی؛ خدا، محوریترین معیار برای رفتارهای آنحضرت بود همین مسأله موجب شد تا برای حرکت پیامبر اسلام که حرکتی الهی بود، سالمترین سرمایه باشد؛ نیروئی بدون انحراف و التقاط.
3) پرتلاش؛ امیرمؤمنان انسانی پرتلاش، پا به کار، آستینها را همیشه بالاکشیده و آماده برای انجام کار بود.
این سه خصوصیت موجب شد تا پیامبر اسلام در هر حادثهای، اولین گزینهای که انتخاب میکرد علیبن ابیطالب بود، هر بحرانی که پیش میآمد تنها کسی که میتوانست آن بحران را حل کند علی بود.
این سه خصوصیت، خصوصیات یک نیروی حاضر در صحنه در یک نهضت دینی است، نیرویهای انقلابی باید «حاضر در صحنه» باشند؛ «کارآمد»، «خدامحور» و «پرتلاش».
پینوشت؛
...قذف اخاه فی لهباتها...
https://eitaa.com/farbehi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نهی از منکر مسؤولان
امروزه نهی از منکران مسؤولانی که این هنجارشکنیها را برنامهریزی میکنند یکی از مهمترین وظیفهی علماء و فعالان فرهنگی کشور است.
منشأ بسیاری از فسادهای فرهنگی، همین مسؤولاناند.
مسؤولان فرهنگی! جلوی این فسادها را بگیرید!