4_5913651813147481064.mp3
8.81M
🔊 #فایل_صوتی
📚 #مداحی
✅ جلسه هفتگی سهشنبهها | ۱۴۰۲
🗓 سهشنبه ۱۷ بهمن ماه ۱۴۰۲
🎤مداحی : حاج علی ترابی
📌 مسجد حضرت امیر (ع)
@Fares_ir
🌺 #اعلام_برنامه
روز بعثت حضرت رسول اکرم (ص)
پنجشنبه ۱۹ بهمن ۱۴۰۲
از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۲
حدیــث کســاء : حاج حسین ارضـی
سـخنرانی : استـاد حسین انصـاریـان
مـداحــی : حـاج سیدمهدی میرداماد
خیـابـان کـارگـــر شـمـــالــی
بالاتر از ایستگاه مترو کارگر
مسجـد حضـرت امیــــر (ع)
@Fares_ir
May 11
⚫️ حضرت ابوطالب؛ بزرگترین حامی پیامبر اسلام(ص)
✅عبدمناف بن عبدالمطلب، عموی پیامبر و از بزرگان مکه و بنیهاشم بود که با کنیه ابوطالب شناخته شده است. وی شاعری توانا و برجسته بود. ایشان پس از وفات پدرش، عبدالمطلب سرپرستی برادرزاده اش حضرت محمد(ص) را برعهده گرفت.
روایت شده که جناب عبدالمطلب حجتی از حجج الهی و ابوطالب وصی او است. حضرت ابوطالب را جزء دائره اصطفائیه (برگزیده خداوند) دانستهاند که ناشناخته مانده است. سزاوار نیست که از ایشان جز به عنوان حامی پیامبر(ص) یاد شود چرا که با گفتار و رفتار خود، پیامبر(ص) را پشتیبانی کرد.
🔹برخورد اولیه با دعوت پیامبر (ص)
نخستین آگاهی حضرت ابوطالب از دعوت، زمانی بود که پیامبر(ص) و علی(ع) را در حال نماز خواندن دید و از این مراسم جویا شد. با شنیدن اعتقادات پسرش علی(ع) گفت: «او (پیامبر) تو را جز به سوی خوبی راهنمایی نمیکند پس با او همراهی کن».
نقل شده زمانی که پیامبر(ص) قصد داشتند تا دعوت را آشکار کنند؛ عباس عموی پیامبر(ص) گفت: «میدانی که قریش نسبت به تبار پدری تو حسودترین مردمان هستند ... به عمویت ابوطالب نزدیک شو که بزرگترین عموهایت است و اگر او تو را یاری ندهد تو را فرونخواهد گذاشت و به دست دشمن نخواهد سپرد»
🔹مقابله با تهدیدها
با آشکار شدن دعوت، سختگیری ها بسیار شد. بزرگان قریش سه مرتبه نزد حضرت ابوطالب رفتند و از ایشان درخواست کردند تا مانع دعوت پیامبر(ص) شود.
در مرتبه اول با گفتاری مسالمت آمیز، قریشیان را مجاب کرد. در مرتبه دوم که قریش خواهان تسلیم کردن پیامبر(ص) شدند، فرمود: به خدا سوگند او را تسلیم نخواهم کرد و در مرتبه آخر قریشیان پیشنهاد کردند تا پیامبر(ص) را با عماره بن ولید مخزومی، جوانی با ذکاوت و زیبا مبادله کند که با سرودن اشعاری برآشفتن خود را نشان داد.
🔹محبت به پیامبر (ص)
ابوطالب محبت شدیدی نسبت به پیامبر(ص) داشت. هرگاه به سفر تجاری میرفت پیامبر(ص) را نیز همراه خود میبرد. در خوراک و پوشاک پیامبر(ص) را بر همه خاندانش مقدم میداشت. هرگاه رسول خدا در رختخوابش میخوابید، حضرت ابوطالب پس از آنکه همه میخوابیدند، به آرامی پیامبر(ص) را بیدار میکرد و جای ایشان را تغییر میداد تا مشرکان نتوانند به جانشان آسیب برسانند.
🔹ترس قریش از ایشان
قریش از حضرت ابوطالب میترسید و احترامش را نگه میداشتند و تا زمانیکه ایشان زنده بود، خطر جدی رسول خدا را تهدید نمیکرد. پس از وفات حضرت ابوطالب، آزار و اذیتهای قریش نمایان شد و تا جایی پیش رفتند که پیامبر(ص) سال وفات ایشان را عام الحزن نامیدند. روایت شده جبرئیل هنگام درگذشت جناب ابوطالب بر پیامبر(ص) نازل شد و گفت: «از مکه خارج شو که یاوری در این شهر نداری»
🔹ایمان ابوطالب
با وجود شواهد بسیار مبنی بر ایمان حضرت ابوطالب، هدف از طرح آن را باید در مسائلی دیگر جست و جو کرد.
احتمالا هدف از طرح این بحث بدبین کردن مردم نسبت به حامی اول اسلام و منحرف کردن از مسیر اسلام و نیز تخریب چهره امام علی(ع) از سوی امویان است.
🔹شعب ابیطالب
حضرت ابوطالب از جمله افرادی بودند که با در اختیار گذاشتن سرمایههای مادی و معنوی، تاثیر مهمی در حفظ اسلام داشت. مسلمانان در سال هفتم به اجبار در منطقه ای که بعدها شعب ابیطالب نام گرفت، سکنی گزیدند چرا که سران قریش پیمانی مبنی بر پرهیز از رابطه تجاری، اقتصادی و اجتماعی بنیهاشم و بنیمطلب و عموم مسلمانان بستند. مسلمانان تا سال دهم که بواسطه خورده شدن عهدنامه توسط موریانه پیمان نقض شد، در محاصره باقی ماندند. سخت ترین دوران زندگی پیامبر(ص) همین محاصره کفار است که اگر حمایت ابوطالب نبود، اسلام در خطر میافتاد.
🔹آخرین سفارش ابوطالب
هنگامیکه زمان فوت حضرت ابوطالب رسید، بزرگان قریش نزد ایشان گرد آمدند. ایشان گفتند: «من شما را سفارش میکنم که با محمد(ص) نیکو رفتار کنید زیرا او امین قریش و راستگوی عرب است؛ و حائز تمام کمالات است؛ آیینی آورد که دلها بدان ایمان آورد»
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📝 واحد پژوهش بنیاد فارِس المؤمنین
بمناسبت ۲۶ رجب، وفات حضرت ابوطالب
@Fares_ir
استاد علوی تهرانی
🌺 #اعلام_برنامه روز بعثت حضرت رسول اکرم (ص) پنجشنبه ۱۹ بهمن ۱۴۰۲ از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۲ حدیــث کســاء
🔊 #فایل_صوتی
✅ روز بعثت رسول اکرم (ص) | ۱۴۰۲
🔸مسجد حضرت امیر (ع)
🔹حدیث کساء : حاج حسین ارضی
🔹سخنرانی : استاد حسین انصاریان
📖موضوع : #ویژگیهای_پیامبر_اکرم_ص
🔹مداحی : حاج سیدمهدی میرداماد
@Fares_ir
👇👇👇
4_5919987830506919149.mp3
13.4M
🔊 #فایل_صوتی
📚 #حدیث_کساء
✅ روز بعثت رسول اکرم (ص) | ۱۴۰۲
🎤 حاج حسین ارضی
📌 مسجد حضرت امیر (ع)
@Fares_ir
4_5919987830506919150.mp3
24.09M
🔊 #فایل_صوتی
📚 #سخنرانی
📖موضوع : #ویژگیهای_پیامبر_اکرم_ص
✅ روز بعثت رسول اکرم (ص) | ۱۴۰۲
🎤 استاد حسین انصاریان
📌 مسجد حضرت امیر (ع)
@Fares_ir
4_5919987830506919151.mp3
26.16M
🔊 #فایل_صوتی
📚 #مداحی
✅ روز بعثت رسول اکرم (ص) | ۱۴۰۲
🎤 حاج سیدمهدی میرداماد
📌 مسجد حضرت امیر (ع)
@Fares_ir
🔴 مصائب پیامبر(ص) در راه حفظ دین
✅ پیامبر(ص) ۱۳ سال دین اسلام را در مکه تبلیغ کردند و در راه حفظ دین با مشکلات عدیدهای همچون فشار و آزار مشرکان مواجه شدند؛ لذا با فراهم شدن زمینه، تصمیم به هجرت به یثرب (مدینه) گرفتند. دشواریهای مسیر پیامبر(ص) شامل دو دوره دعوت نهانی و دعوت آشکار بود.
💠 رهبری و هدایتگری یک جامعه ویژگیهایی را میطلبد تا در موقعیتهای گوناگون از آنها بهره ببرد.
از آنجا که نبوت انبیاء مسیری سخت و دشوار است؛ خداوند پیامبر(ص) را با استعدادهای بسیار و مجموع کمالات آفرید و برای رهبری انتخاب کرد.
در سوره توبه آیه ۱۲۸ علاقه بسیار پیامبر(ص) برای هدایت بشر به صراحت ذکر شده است. «لَقَدْ جَاءَكُمْ رَسُولٌ مِنْ أَنْفُسِكُمْ عَزِيزٌ عَلَيْهِ مَا عَنِتُّمْ حَرِيصٌ عَلَيْكُمْ بِالْمُؤْمِنِينَ رَءُوفٌ رَحِيمٌ؛ یقیناً پیامبری از جنس خودتان به سویتان آمد که به رنج و مشقت افتادنتان بر او دشوار است، اشتیاق شدیدی به [هدایتِ] شما دارد، و نسبت به مؤمنان رئوف و مهربان است»
✅ در دوره دعوت نهان که ۳ سال به طول انجامید، پیامبر(ص) مخفیانه با افراد ارتباط برقرار میکردند و همین امر سبب شد تا بیش از ۴۰ نفر دین جدید را بپذیرند و هسته هدف اصلی برای ارتباطی وسیعتر ایجاد شود.
کفار در این دوره اخبار مربوط به دعوت پیامبر(ص) را نادیده میگرفتند و انچنان احساس خطر نمیکردند چرا که دعوت غیرعلنی بود و تنها افراد لایق به دین جدید فراخوانده میشدند.
البته امرِ دعوت به دین سابقه نیز داشت. گفته شده زمانی که ابوسفیان خبر دعوت پیامبر(ص) را شنید، گفت: «شعله ادعای او نیز مانند دعوت ورقه و امیه به زودی خاموش خواهد شد»
✅ در دوره دعوت آشکار و احساس مشرکان از خطرات احتمالی، مشکلات بسیاری برای پیامبر(ص) به وجود آمد:
🔹 فشارهای مشرکان
عربستانِ پیش از اسلام به صورت قبیلهای اداره میشد و قبیله مهمترین رکن تصمیمات به حساب میآمد؛ از این رو اولین برخورد مشکران با پیامبر(ص)، فشار بر رئیس قبیله یعنی حضرت ابوطالب بود که در این امر ناکام ماندند و با حمایت همه جانبه حضرت ابوطالب از پیامبر(ص) مواجه شدند.
🔹 وسوسه و پیشنهاد
دعوت پیامبر(ص) ارتباط مستقیمی با شخصیت ایشان دارد که بسیار صبور و بردبار بودند. مشرکان برای متوقف کردن دعوت از هر وسیلهای سود میجستند.
آنان به پیامبر(ص) پیشنهاد منصب، ثروت و هدایا دادند تا از این راه بتوانند حضرت را از ادامه مسیر منحرف کنند اما پیامبر(ص) با بردباری جلوی آنها ایستادند و همه پیشنهادات را رد کردند و فرمودند تنها سخن من این است که به یگانگی خدا اعتراف کنید.
مشرکان حتی به پیامبر(ص) پیشنهاد دادند که دین آنها را بپذیرد و متقابلا آنان نیز پذیرای دین پیامبر(ص) باشند.
آنان گفتند: «تو یک سال خدایان ما را پرستش کن، یک سال هم ما خدای تو را عبادت میکنیم. در این صورت هر کدام بر حق باشیم دیگری هم نصیبی از حق برده است»
هدفشان از این پیشنهاد، ایجاد شک در مسیر پیامبر(ص) بود. پیامبر(ص) بر یقین خود باقی ماندند و پیشنهاد آنان را رد کردند و نگذاشتند که در مسیر حق و درست که از وحی نشأت گرفته بود، تردیدی ایجاد شود.
🔹 سُخریات و ناسزاگویی
گام بعدی مشرکان استفاده از ابزار تمسخر و استهزاء بود تا بدین وسیله از تعداد پیروان پیامبر(ص) بکاهند.
آنان در این راه به جهت وارد کردن فشار روانی از هیچ کوششی دریغ نکردند. اسامی استهزاءکنندگان در کتابهای تاریخی ثبت شده است.
نحوه اجراء سخریات یا به صورت عملی بود مثل ماجرای ابولهب بود که بر روی پیامبر(ص) خاک ریخت، یا با زبان شعر بود مانند ابوسفیان بن حارث که با شعر پیامبر(ص) را هجو میکرد، یا به صورت کلامی بود هچون اسود بن عبدیغوث که میپرسید: «ای محمد امروز از آسمان با تو سخن گفته شده است؟»
بنا به گزارش سیرهنویسان، سختترین روز برای پیامبر(ص) روزی بود که از خانه بیرون آمدند و با افرادی از قریش مواجه شدند که برای مقابله با ایشان، حضرت را با نام "ساحر" خطاب میکردند. هرکسی ایشان را دید، گفت: ای ساحر!
این رفتار، پیامبر(ص) را بسیار ناراحت کرد. در پی این رفتار قریش بود که سوره مدّثّر نازل شد.
❇️ دعوت به سوی حق و تبلیغ دین، امری بسیار دشوار است و در این مسیر سختیهای متنوعی وجود دارد چرا که بشر همواره از اینکه خود را از خودخواهی برهاند تا به حق برسد، خودداری میورزد.
با مطالعه سیره پیامبر(ص) روشن میشود که پیامبر(ص) هیچگاه از اصول و ارکان دین عقبنشینی نکردند و با پایداری در برابر سختی ها، دین را حفظ کردند.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📝 واحد پژوهش بنیاد فارِس المؤمنین
بمناسبت سالروز بعثت پیامبر اکرم (ص)
@Fares_ir
📣 #اعلام_برنامه
جـلسـه هفـتـــگی ســـهشنبـــهها
بمناسبت ولادت انــوار کــربــــلا
سهشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۲
از سـاعـــت ۱۹ تـــا ۲۱
زیارت آلیس: حاج حسین ارضی
سخنرانی : استاد عـلــوی تهـرانی
مـداحــی : حــاج حمــید بهـــاری
خیـابـان کـارگــــر شـمـــالــی
بالاتر از ایستگاه مترو کارگر
مسجـد حضـرت امیــــر (ع)
@Fares_ir
🔴 گوشهای از زندگی امام حسین(ع) پیش از منصب امامت
✅ امام حسین(ع) شهید کربلا، ملقب به ثارالله، ثمره پیوند آسمانی حضرت علی(ع) و فاطمه(س) است.
دوران امامتِ ده ساله آن حضرت مقارن با حکومت معاویه و شش ماه پایانی زندگی ایشان در زمان حکومت یزید بود. به ابعاد زندگی امام حسین(ع) پیش از واقعه کربلا کمتر پرداخته شده است.
موارد زیر تنها بخشی از نقشهای اثرگذار امام(ع)، پیش از امامت را مورد بررسی قرار میدهد.
🔹مباهله
امام حسین(ع) در کنار دیگر اصحاب کِساء (رسول خدا، امیرالمؤمنین، حضرت فاطمه و امام حسن علیهم السلام) در ماجرای مباهله حضور داشتند. این ماجرا که از نامه پیامبر(ص) برای دعوت مسیحیان نجران به دین اسلام آغاز شد؛ سندی بزرگ برای فضیلت اهل بیت است و از اهمیت تاریخی بالایی برخوردار می باشد.
برای مطالعه بیشتر درباره مباهله رجوع کنید به مقاله : مباهله؛ فضیلت اهل بیت در قرآن است که قبلا در همین کانال منتشر شده است.
🔹فرماندهی در جنگ
بنا بر نقل مورخان، امام حسین(ع) در جنگ جمل فرماندهی سپاه امام علی(ع) را برعهده داشتند و در جنگ صفین برای آگاهی لشکریان از جهاد، خطبهای خواندند.
در همین جنگ در ماجرای پس گرفتن آب از شامیان نیز شرکت داشتند. لشکریان معاویه آب را بر روی امام علی(ع) و یارانش بسته بودند تا از این راه بتوانند آنان را تسلیم کنند. از همین رو امام علی(ع) فرمودند: «این نخستین پیروزی بود که به برکت حسین(ع) بدست آمد»
🔹پذیرش فرمایش امیرالمؤمنین(ع)
در اواخر حکومت عثمان، خلیفه سوم، زمانیکه افراد شورشی به قصد کشتن خلیفه به خانه او هجوم بردند، علیرغم نارضایتی از عملکرد خلیفه، امام علی(ع) به حسنین(ع) فرمودند تا از خانه عثمان حفاظت کنند.
در برخی نقلها دلایل این اتفاق را دفع تهمتِ شرکت در خون عثمان دانستهاند.
🔹مطیع و حامی برادر
پس از شهادت امام علی(ع) گروهی از خوارج با امام حسن(ع) بیعت نکردند و نزد امام حسین(ع) رفتند تا با ایشان بیعت کنند اما امام(ع) از بیعت ممانعت کردند و فرمودند: «به خدا پناه میبرم تا زمانیکه حسن(ع) زنده است بیعت شما را بپذیرم»
این سخنِ امام حسین(ع) به انحصار امامت امام حسن(ع) اشاره دارد. امام حسین(ع) همچنین در ماجرای صلح امام حسن(ع) با معاویه، خود را مطیع برادر بزرگتر دانستند و از ایشان حمایت کردند.
🔹واکنش به ظلم و ستم
در منابع آمده است روزی امام حسین(ع) که حدودا ۹ سال سن داشتند، وارد مسجد شدند درحالیکه عمربن خطاب بر روی منبر پیامبر(ص) مشغول سخنرانی بود. امام(ع) از منبر بالا رفتند و فرمودند: «از منبر پدرم فرود آی و بر منبر پدرت بنشین»
نمونه دیگر از واکنش امام(ع) در برابر ظالمان، خطبه ایشان است که مشهور به منا است و پیش از مرگ معاویه خوانده شده است. زمانیکه معاویه در تلاش بود تا برخلاف پیمان صلح، فرزندش را به ولایتعهدی برساند، امام(ع) در منطقه منا خطبهای خواندند و در آن به موارد زیر اشاره کردند:
برشمردن فضائل امیرالمؤمنین علی(ع)؛ تاکید بر نصب ولایت ایشان در روز غدیر خم؛ اشاره به ماجرای مباهله و تأکید بر فضائل اهل بیت(ع)؛ دعوت مردم به امر به معروف و نهی از منکر؛ پند گرفتن از اولیاء خدا؛ تباه نساختن حقوق ضعیفان؛ هراسیدن از نقض پیمان؛ بی ارزش شمردن مال دنیا؛ و توکل بر خداوند.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📝 واحد پژوهش بنیاد فارِس المؤمنین
بمناسبت سالروز ولادت امام حسین (ع)
@Fares_ir
May 11