eitaa logo
کانال فارفان سیتی🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌴🌴
3.2هزار دنبال‌کننده
18هزار عکس
11.9هزار ویدیو
57 فایل
🍀🌻کانالی شاد، متفاوت از کانال ها همراه با طرح معما اهداء جوایز#تبلیغات وخبرهای شرق اصفهان.ورزنه🌻🍀 📎 ارتباط با ادمین ها @jlili9027 @IDMG13551355 eitaa.com/farfancity
مشاهده در ایتا
دانلود
محراب گچ بری شده دوره یا عصر ایلخانی حدود 1600 سال پیش میباشد که متاسفانه قسمت پایین آن کمی تخریب شده و توسط یک اوستا بنای هاشم آبادی به طور کامل صاف و یا به بیان یهتر نابود شده است. در حال حاضر هم به دلیل کم توجهی میراث فرهنگی سر در این مسجد قدیمی در حال تخریب و ویرانی است و کسی در این روستا نیست که کمر همت ببندد و اقدام به مرمت قسمت تخریب شده کند. به امیدآنکه مردم روستابیاد بیارند که این بنای تاریخی مهم هم وجود دارد.  پیشنهاد میشود وقت بزاریدو مطالب پایین را خوب بخوانید وبه اطلاعات خود بیفزاید ارزش وقت گذاشتن دارد👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
هدایت شده از . .
 اشتراک گذاشتن احمدصالحی کاخکی برگردان علی اصغرسلحشور، زهرا راشدنیا نام منطقه روئین دشت در کتاب جغرافیایی ابن فقیه با عنوان البلدان ، مربوط به اوایل قرن دهم میلادی ذکر شده است. از منطقه دو محوطه باستان شناسی کشف شده است که به هزاره چهارم ق.م بر می گردد و شاهدی بر تاریخ کهن این منطقه است. دیاکونف قبیله مادی پارتاکنها را مربوط به منطقه روئین دشت می داند. اما پس از این هیچ گونه اطلاعات تاریخی تا اوایل دوره اسلامی، جدا از یک سری منابع اندک تاریخی و مرتبط با افسانه از منطقه وجود ندارد. هرچند ریشه نامهای بیشتر روستاهای آن از قبیل، یسنا (Yasna)، سُرهان (Sorhan)، بزم(Bazm) و اشکرهان(Oshkorhan)، به دوره ساسانی و هنگامی که زرتشتی گری در شاهنشاهی پارسی به وجود آمد، باز می گردد. داستانی در مورد اردشیر پاپکان موسس سلسله ساسانی ( ۲۲۷- ۲۴۳ بعد از میلاد) بر سر زبانها است که بر اساس آن نام زاینده رود، یا رود طلایی (زرین رود) هنگامی که آب آن برای بهبود بخشی از زمینهای کشاورزی تقسیم شد؛ اردشیر بابکان (پاپکان) بود که دستورهایی را برای تقسیم آب در کانالهای آبیاری ایجاد کرد و به علت پایین بودن سطح بستر این رودخانه، آب به سطح بالاتری رانده شد تا زمینهای کشاورزی را آبیاری کند که لازمه آن ایجاد سد بود تا آب را ذخیره سازد. از طرفی، مردمان محلی، نام بهرام پنجم ساسانی (بهرام گور) را مرتبط با منطقه می دانند. برخی از مردم نیز معتقدند که همسر بهرام در روستایی به اژیه (Ejiya) که در همین منطقه وجود دارد، به دنیا آمده است.
هدایت شده از . .
از طریق منابع تاریخی و مدارک باستان شناسانه می دانیم که ساسانیان سدها را برای مقاصد آبیاری ایجاد می کردند و دبلیو. ام کلونجر (M.W Clevenger) در مطالعه ارزشمندی که بر روی سدها داشته، خاطر نشان کرده که هم اکنون در خراسان و شهر فریمان، این گونه سدها وجود دارند، هرچند که ساختار کنونی آنها مربوط به دوره صفوی است، ولی احتمالاً شالوده اصلی مربوط به دوره ساسانی می باشد. ابن رسته می گوید که بر رود زاینده رود سدی در منطقه روئین دشت ساخته شده بود که برای آبرسانی و آبیاری به کار می رفت. نشانه هایی از وجود سد مربوط به اوایل دوره اسلامی در این منطقه وجود داشته است. ابن حوقل جغرافیدان نیمه قرن دهم میلادی، در مورد مناطق روئین دشت و باران (Baran) بیان می کند که چگونه این مناطق از سیستم تقسیم آب که نه روز در ماه فعال بود استفاده می کردند. سیستم های آبرسانی اصفهان و زمینهای کشاورزی آن در محاصره این شهر در سال ۱۰۵۰ میلادی توسط سپاهیان طغرل بیگ از بین رفت. اندکی بعد، ناصر خسرو قبادیانی در سال ۱۰۵۲ از این منطقه دیدن می کند و در سفرنامه خود بیان می دارد که تلاشهای طغرل در بازسازی و ترمیم این مناطق بابخشودگی سه ساله مالیات و ترمیم سیستمهای آبیاری موثر واقع می شود و آبادانی و شکوفایی دوباره به این منطقه باز می گردد. دوباره این سیستمهای آبیاری در حمله وحشیانه مغولها ویران گردید که با تلاشهای غازان خان و وزیر او، خواجه رشید الدین فضل الله همدانی دوباره بازسازی گردید. سه یا چهار دهه بعد، جهانگرد معروف مغربی، ابن بطوطه بیان می دارد که شهر اصفهان در اثر دشمنی های میان شیعه و سنی روبه نابودی نهاد؛ هر چند هنوز دارای زمین های کشاورزی آباد و پر محصول بود.
هدایت شده از . .
منابع تاریخی بر آباد بودن و پرجمعیت بودن این منطقه در اوایل دوره اسلامی گواهی داده اند. دو بنای موسوم به شاه سید تنان (Sayyid Tanan) و مسجد تهمورسات (Tahmuresat) مربوط به قرون ده تا یازده بعد از میلاد در میان دیگر بقایا در منطقه باقی مانده اند که متاسفانه در حال تخریب شدن می باشند. تا اواخر قرن ۱۴ میلادی هیچ اطلاعی از منطقه به دست نیامده تا وقتی که منابع تاریخی ( در اواخر قرن ۱۴ میلادی) درمورد ثروتمند بودن و آبادانی منطقه روئین دشت صحبت به میان می آورند. فارفان با سه استقرار عمده دارای مساجد بی شمار و خانقاه های دراویش و دیگر بناهای عمومی است. مطالعات تاریخی و باستان شناسانه دوره ایلخانی منطقه روئین دشت توسط دو نفر به نامهای ویلبر(۱۹۶۹) و سیرو (۱۹۶۸) صورت گرفته است. فارافان یکی از روستاهای منطقه بن رود اصفهان می باشد که در ۲۹ و ۵۲ درجه طول شرقی و ۲۶ و ۳۲ درجه عرض شمالی قرار گرفته است. نام فارفان هم به منابع قرن ۱۴ میلادی که از آن به عنوان یکی از روستاهای اصفهان نام برده می شد، برمی گردد. به نظر می رسد که در طی این قرن اقتصاد مبتنی بر کشاورزی که بخشی از آن در نتیجه مقیاسها واندازه های غازان خانی در کشاورزی، تنظیمات مربوط به تقسیم آب و حق مالکیت زمنی بوده، شروع می شود و قابلیت بالای فارفان در این سیستم اندازه گیری و به خصوص تغذیه آب شهر اصفهان در همین زمان بوده است.
هدایت شده از . .
" در حدود یک کیلومتری فارفان و ۵۰۰ متری مقبره فارفان، سد ورزنه بر رود زاینده رود به منظور رساندن آب به سطوح بالا دستی برای کشاورزی ساخته شده است. سد امروزه تقریباً به کلی تخریب شده است. و تنها چیزی که باقی مانده شالوده بنا به مساحت ۲.۵ متر عرض و ۱۱۲ متر طول است. بر خلاف سدهای امروزی، طاق این سد بر سطح رودخانه به صورت تو گود و مقعر است. پس از تخریب سد، سدی کوچکتر، بالاتر از سد اصلی، رودخانه را به دو قسمت اصلی تقسیم می کند که یکی به سمت شمال و روستایی به نام گورتان جریان می یابد و دیگری به طرف جنوب و شهر کوچک ورزنه جریان پیدا می کند. برخی منابع تاریخی بیان می دارند که سد دوم در زمان شاه صفوی، شاه سلیمان (۱۶۶۶- ۱۶۹۴ میلادی) ساخته شده است. و مسلماً جریانهای اصلی و ابتدایی این رودخانه مربوط به دوران ایلامی در هزاره دوم ق.م و دوره هخامنشی است. از طریق منابع تاریخی و مدارک باستان شناسانه می دانیم که ساسانیان سدها را برای مقاصد آبیاری ایجاد می کردند و دبلیو. ام کلونجر (M.W Clevenger) در مطالعه ارزشمندی که بر روی سدها داشته، خاطر نشان کرده که هم اکنون در خراسان و شهر فریمان، این گونه سدها وجود دارند، هرچند که ساختار کنونی آنها مربوط به دوره صفوی است، ولی احتمالاً شالوده اصلی مربوط به دوره ساسانی می باشد. ابن رسته می گوید که بر رود زاینده رود سدی در منطقه روئین دشت ساخته شده بود که برای آبرسانی و آبیاری به کار می رفت. نشانه هایی از وجود سد مربوط به اوایل دوره اسلامی در این منطقه وجود داشته است. ابن حوقل جغرافیدان نیمه قرن دهم میلادی، در مورد مناطق روئین دشت و باران (Baran) بیان می کند که چگونه این مناطق از سیستم تقسیم آب که نه روز در ماه فعال بود استفاده می کردند. سیستم های آبرسانی اصفهان و زمینهای کشاورزی آن در محاصره این شهر در سال ۱۰۵۰ میلادی توسط سپاهیان طغرل بیگ از بین رفت. اندکی بعد، ناصر خسرو قبادیانی در سال ۱۰۵۲ از این منطقه دیدن می کند و در سفرنامه خود بیان می دارد که تلاشهای طغرل در بازسازی و ترمیم این مناطق بابخشودگی سه ساله مالیات و ترمیم سیستمهای آبیاری موثر واقع می شود و آبادانی و شکوفایی دوباره به این منطقه باز می گردد. دوباره این سیستمهای آبیاری در حمله وحشیانه مغولها ویران گردید که با تلاشهای غازان خان و وزیر او، خواجه رشید الدین فضل الله همدانی دوباره بازسازی گردید. سه یا چهار دهه بعد، جهانگرد معروف مغربی، ابن بطوطه بیان می دارد که شهر اصفهان در اثر دشمنی های میان شیعه و سنی روبه نابودی نهاد؛ هر چند هنوز دارای زمین های کشاورزی آباد و پر محصول بود." https://anthropologyandculture.com/%d8%a8%d9%86%d8%a7%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%a7%db%8c%d9%84%d8%ae%d8%a7%d9%86%db%8c-%d9%81%d8%a7%d8%b1%d9%81%d8%a7%d9%86-%d8%b1%d9%88%d8%a6%db%8c%d9%86-%d8%af%d8%b4%d8%aa-%d8%a7%d8%b5%d9%81%d9%87%d8%a7-2/#:~:text=%D8%AF%D8%B1%20%D8%AD%D8%AF%D9%88%D8%AF%20%DB%8C%DA%A9,%D9%BE%D8%B1%20%D9%85%D8%AD%D8%B5%D9%88%D9%84%20%D8%A8%D9%88%D8%AF.
«خاکش دامن گیره» : خاک دامن گیر اصطلاحی است که بیشتر در موقعیت فراغ و دوری به کار می‌رود هم برای کسی که از وطنش دور مانده باشد و هم برای کسی که آن که دوست می‌دارد در جایی سکونت کرده و بر نمی‌گردد این اصطلاح ریشه ساده دارد، خیابان‌های آسفالت شده امروز را در نظر نگیرید، در روزگاری که همه خیابان‌ها و کوچه خاکی بود، کسی به خانه یا شهر خود برنمی‌گشت به زبان استعاره ، خاک به دامن او یا لباس او می‌چسبید و نمی‌گذاشت حرکت کند این اصطلاح از قدیم در شعر فارسی هم دیده می‌شده به عنوان مثال فتاده‌ام بطلسم کشاکش تقدیر نه گرد خانه بدوشم نه خاک دامنگیر "خاقانی" با خرابی‌های ظاهر دلنشین افتاده‌ام سیل نتواند گذشت از خاک دامنگیر من "صائب" البته این اصطلاح برای شهرهای تهران و ری هم به طور اختصاصی کاربرد داشته ؛ تهران خاکش دامن گیر است ، ری خاکش دامن گیره
6.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ اطلاعیه مهم سازمان اطلاعات سپاه 🔻در صورت مشاهده موضوع فوق به شماره تماس ستاد خبری سازمان اطلاعات سپاه (۱۱۴) اطلاع رسانی شود.
🟩 در سال ۱۴۰۱ هشتک مهسا امینی ۳۲۰ میلیون بار توئیت و ریت شد؛ در حالی که فارسی زبانان توئیتر کلا ۳ میلیون نفر هستند!!! ربات های شبکه های اجتماعی صهیونیستی به جای مردم هشتک میزنند و ملت هم این هشتک های فیک را از هشتک های واقعی تشخیص نمیدن . امروز در جغرافیای سیاسی به کشوری قدرتمند و ابرقدرت گفته میشود که بر فضای مجازی و اینترنت سیطره داشته باشد لذا از این حیث ایران بخاطر واگذار کردن پهنای باند خود به آمریکا و اسرائیل و غرب یک کشور ضعیف و مقهور تلقی میگردد.
9.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 فرهنگ آمریکایی بدون نقاب 🔥 ‌✧☫‌✧«حقــایق پنــهان»✧☫✧
6.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♨️باز کردن راه‌ها با بلدوزر! 📌 آمریکایی‌ها از ترس آتش، ماشین‌ها را وسط جاده رها کردند!
11.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴این فیلم رو برای دوستانتون بفرستین... بدونید دشمن که وارد بشه سوال نمیکنه مخالف بودی یا موافق. 🔻نیروهای داعشی خطاب به مردان عراقی و سوری: 🔹زن که آدم نیست، قیمت دختراتون چند؟!! خانم های معترض ایرانی؛ اگه امنیت کشور به خطر بیفته به بزرگ و کوچکتون رحم نخواهند کرد. ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌