هدایت شده از . .
منابع تاریخی بر آباد بودن و پرجمعیت بودن این منطقه در اوایل دوره اسلامی گواهی داده اند. دو بنای موسوم به شاه سید تنان (Sayyid Tanan) و مسجد تهمورسات (Tahmuresat) مربوط به قرون ده تا یازده بعد از میلاد در میان دیگر بقایا در منطقه باقی مانده اند که متاسفانه در حال تخریب شدن می باشند. تا اواخر قرن ۱۴ میلادی هیچ اطلاعی از منطقه به دست نیامده تا وقتی که منابع تاریخی ( در اواخر قرن ۱۴ میلادی) درمورد ثروتمند بودن و آبادانی منطقه روئین دشت صحبت به میان می آورند. فارفان با سه استقرار عمده دارای مساجد بی شمار و خانقاه های دراویش و دیگر بناهای عمومی است. مطالعات تاریخی و باستان شناسانه دوره ایلخانی منطقه روئین دشت توسط دو نفر به نامهای ویلبر(۱۹۶۹) و سیرو (۱۹۶۸) صورت گرفته است. فارافان یکی از روستاهای منطقه بن رود اصفهان می باشد که در ۲۹ و ۵۲ درجه طول شرقی و ۲۶ و ۳۲ درجه عرض شمالی قرار گرفته است. نام فارفان هم به منابع قرن ۱۴ میلادی که از آن به عنوان یکی از روستاهای اصفهان نام برده می شد، برمی گردد. به نظر می رسد که در طی این قرن اقتصاد مبتنی بر کشاورزی که بخشی از آن در نتیجه مقیاسها واندازه های غازان خانی در کشاورزی، تنظیمات مربوط به تقسیم آب و حق مالکیت زمنی بوده، شروع می شود و قابلیت بالای فارفان در این سیستم اندازه گیری و به خصوص تغذیه آب شهر اصفهان در همین زمان بوده است.
هدایت شده از . .
"
در حدود یک کیلومتری فارفان و ۵۰۰ متری مقبره فارفان، سد ورزنه بر رود زاینده رود به منظور رساندن آب به سطوح بالا دستی برای کشاورزی ساخته شده است. سد امروزه تقریباً به کلی تخریب شده است. و تنها چیزی که باقی مانده شالوده بنا به مساحت ۲.۵ متر عرض و ۱۱۲ متر طول است. بر خلاف سدهای امروزی، طاق این سد بر سطح رودخانه به صورت تو گود و مقعر است.
پس از تخریب سد، سدی کوچکتر، بالاتر از سد اصلی، رودخانه را به دو قسمت اصلی تقسیم می کند که یکی به سمت شمال و روستایی به نام گورتان جریان می یابد و دیگری به طرف جنوب و شهر کوچک ورزنه جریان پیدا می کند. برخی منابع تاریخی بیان می دارند که سد دوم در زمان شاه صفوی، شاه سلیمان (۱۶۶۶- ۱۶۹۴ میلادی) ساخته شده است. و مسلماً جریانهای اصلی و ابتدایی این رودخانه مربوط به دوران ایلامی در هزاره دوم ق.م و دوره هخامنشی است.
از طریق منابع تاریخی و مدارک باستان شناسانه می دانیم که ساسانیان سدها را برای مقاصد آبیاری ایجاد می کردند و دبلیو. ام کلونجر (M.W Clevenger) در مطالعه ارزشمندی که بر روی سدها داشته، خاطر نشان کرده که هم اکنون در خراسان و شهر فریمان، این گونه سدها وجود دارند، هرچند که ساختار کنونی آنها مربوط به دوره صفوی است، ولی احتمالاً شالوده اصلی مربوط به دوره ساسانی می باشد. ابن رسته می گوید که بر رود زاینده رود سدی در منطقه روئین دشت ساخته شده بود که برای آبرسانی و آبیاری به کار می رفت. نشانه هایی از وجود سد مربوط به اوایل دوره اسلامی در این منطقه وجود داشته است. ابن حوقل جغرافیدان نیمه قرن دهم میلادی، در مورد مناطق روئین دشت و باران (Baran) بیان می کند که چگونه این مناطق از سیستم تقسیم آب که نه روز در ماه فعال بود استفاده می کردند. سیستم های آبرسانی اصفهان و زمینهای کشاورزی آن در محاصره این شهر در سال ۱۰۵۰ میلادی توسط سپاهیان طغرل بیگ از بین رفت. اندکی بعد، ناصر خسرو قبادیانی در سال ۱۰۵۲ از این منطقه دیدن می کند و در سفرنامه خود بیان می دارد که تلاشهای طغرل در بازسازی و ترمیم این مناطق بابخشودگی سه ساله مالیات و ترمیم سیستمهای آبیاری موثر واقع می شود و آبادانی و شکوفایی دوباره به این منطقه باز می گردد. دوباره این سیستمهای آبیاری در حمله وحشیانه مغولها ویران گردید که با تلاشهای غازان خان و وزیر او، خواجه رشید الدین فضل الله همدانی دوباره بازسازی گردید. سه یا چهار دهه بعد، جهانگرد معروف مغربی، ابن بطوطه بیان می دارد که شهر اصفهان در اثر دشمنی های میان شیعه و سنی روبه نابودی نهاد؛ هر چند هنوز دارای زمین های کشاورزی آباد و پر محصول بود."
https://anthropologyandculture.com/%d8%a8%d9%86%d8%a7%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%a7%db%8c%d9%84%d8%ae%d8%a7%d9%86%db%8c-%d9%81%d8%a7%d8%b1%d9%81%d8%a7%d9%86-%d8%b1%d9%88%d8%a6%db%8c%d9%86-%d8%af%d8%b4%d8%aa-%d8%a7%d8%b5%d9%81%d9%87%d8%a7-2/#:~:text=%D8%AF%D8%B1%20%D8%AD%D8%AF%D9%88%D8%AF%20%DB%8C%DA%A9,%D9%BE%D8%B1%20%D9%85%D8%AD%D8%B5%D9%88%D9%84%20%D8%A8%D9%88%D8%AF.
#ضربالمثل
«خاکش دامن گیره» :
خاک دامن گیر اصطلاحی است که بیشتر در موقعیت فراغ و دوری به کار میرود هم برای کسی که از وطنش دور مانده باشد و هم برای کسی که آن که دوست میدارد در جایی سکونت کرده و بر نمیگردد
این اصطلاح ریشه ساده دارد، خیابانهای آسفالت شده امروز را در نظر نگیرید، در روزگاری که همه خیابانها و کوچه خاکی بود، کسی به خانه یا شهر خود برنمیگشت به زبان استعاره ، خاک به دامن او یا لباس او میچسبید و نمیگذاشت حرکت کند
این اصطلاح از قدیم در شعر فارسی هم دیده میشده به عنوان مثال
فتادهام بطلسم کشاکش تقدیر
نه گرد خانه بدوشم نه خاک دامنگیر
"خاقانی"
با خرابیهای ظاهر دلنشین افتادهام
سیل نتواند گذشت از خاک دامنگیر من
"صائب"
البته این اصطلاح برای شهرهای تهران و ری هم به طور اختصاصی کاربرد داشته ؛ تهران خاکش دامن گیر است ، ری خاکش دامن گیره
هدایت شده از کانال فارفان.. 💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥
6.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ اطلاعیه مهم سازمان اطلاعات سپاه
🔻در صورت مشاهده موضوع فوق به شماره تماس ستاد خبری سازمان اطلاعات سپاه (۱۱۴) اطلاع رسانی شود.
هدایت شده از کانال فارفان.. 💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥
🟩 #سواد_رسانه_ای
در سال ۱۴۰۱ هشتک مهسا امینی ۳۲۰ میلیون بار توئیت و ریت شد؛ در حالی که فارسی زبانان توئیتر کلا ۳ میلیون نفر هستند!!!
ربات های شبکه های اجتماعی صهیونیستی به جای مردم هشتک میزنند و ملت هم این هشتک های فیک را از هشتک های واقعی تشخیص نمیدن .
امروز در جغرافیای سیاسی به کشوری قدرتمند و ابرقدرت گفته میشود که بر فضای مجازی و اینترنت سیطره داشته باشد لذا از این حیث ایران بخاطر واگذار کردن پهنای باند خود به آمریکا و اسرائیل و غرب یک کشور ضعیف و مقهور تلقی میگردد.
هدایت شده از کانال فارفان.. 💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥
9.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 فرهنگ آمریکایی بدون نقاب
🔥#کالیفرنیا
✧☫✧«حقــایق پنــهان»✧☫✧
هدایت شده از کانال فارفان.. 💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥
6.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♨️باز کردن راهها با بلدوزر!
📌 آمریکاییها از ترس آتش، ماشینها را وسط جاده رها کردند!
11.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#امام_زمان_سرباز_میخواد #امام_زمان
🔴این فیلم رو
برای دوستانتون بفرستین...
بدونید دشمن که وارد بشه
سوال نمیکنه مخالف بودی یا موافق.
🔻نیروهای داعشی خطاب به مردان عراقی و سوری:
🔹زن که آدم نیست،
قیمت دختراتون چند؟!! خانم های معترض ایرانی؛ اگه امنیت کشور به خطر بیفته به بزرگ و کوچکتون رحم نخواهند کرد.
#نشر_حداکثری_با_شما
با سلام
خدمت شما بزرگواری که درباره اعتکاف نظر داده بودید
اولا شما که در مورد مکان اعتکاف نظر دادیدو پیام دادید بهتره با اطلاعات بیشتر اظهار نظر کنید. ثانیا کسی سرخود این کار را نکرده. با هماهنگی ستاد تبلیغات و اداره گاز بوده که برای اعتکاف امسال گاز کشی موقت انجام بشود.این هم گوشی از مسجد .
وطبق دستور ستاد تبلیغات و میراث فرهنگی این کار صورت گرفته است وهیچ آسیبی به آثار باستانی و محراب نرسیده.میتوانید بروید بازرید کنید
درضمن احکام مکان اعتکاف را مطالعه نماید که باید جزو مساجد چهار گانه باشد و در سال در آن نماز جماعت برگذار شود
ارسالی از مخاطب
.
کانال فارفان سیتی🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌴🌴
با سلام خدمت شما بزرگواری که درباره اعتکاف نظر داده بودید اولا شما که در مورد مکان اعتکاف نظر دادی
سرویس علمی فرهنگی خبرگزاری «حوزه»، در ادامه سلسه مباحث احکام اعتکاف برخی از احکام مکان عبادت را منتشر می کند.
* مسأله: اعتكاف، تنها در مساجد جامع صحيح است؛ بنابراين اگر كسى در خانه خود يا در حسينيه يا حرم معتكف شود، صحيح نيست. مساجدى كه اعتكاف در آن أفضل است، عبارتند از: مسجد الحرام، مسجد النبى، مسجد جامع كوفه، مسجد بصره (1)، و در غير اين چهار مسجد، بايد اعتكاف در مساجد جامع شهرها باشد. (2)
* مسأله: مقصود از مسجد جامع، مسجدى است كه گروه هاى مختلف مردم شهر در آن شركت نموده و به گروه خاص يا اهالى محله اى اختصاص نداشته باشد. (3)
در يك شهر الزاماً يك مسجد جامع وجود ندارد، ممكن است شهرى داراى چند مسجد جامع باشد.
* مسأله: بايد تمام زمان اعتكاف در يك مسجد انجام شود. (4)
* مسأله: بر معتكف لازم است كه احراز كند مكان اعتكاف مسجد جامع است؛ و از سه راه مىتوان احراز نمود: 1. خود انسان يقين كند 2. بين مردم مشهور باشد كه مسجد جامع است 3. دو نفر عادل بگويند. (5)
* مسأله: در لزوم مكان اعتكاف فرقى بين مرد و زن نمىكند و زنان نمىتوانند در خانه و مسجد محل خود اعتكاف نمايند. (6)
* مسأله: اگر در يك شهر دو يا چند مسجد جامع وجود داشته باشد در هر كدام كه انسان بخواهد مىتواند معتكف شود. (7)
* پرسش: آيا اعتكاف در غير مساجد جامع مثل نمازخانه دانشگاهها رجاءً اشكال دارد؟
* پاسخ: اعتكاف فقط بايد در مساجد جامع باشد
9.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اوایل میگفتم این مردم چقدر منظم و مرتبن!👆
بعد یه مدت فهمیدم اگه یک هفته قانون رو از اینا بگیری، همدیگه رو میخورن!
#خودتحقیر نباشیم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 اگر سراغ اسرائیل نرویم، به سراغمان خواهد آمد
🎙حجتالاسلام شهید مصطفی ردانیپور
🔹اگر ما در مرزهای اسرائیل نرویم و با اسرائیل نجنگیم در آینده نزدیک اسرائیل با ما هممرز خواهد شد و داخل خاک خودمان با ما خواهد جنگید.
🔹«امروز اگر ما سراغ اسرائیل نرویم و کشورهای اسلامی را از چنگال این طاغوتها نجات ندهیم، اسرائیل میآید و کشور ما را میگیرد.