🎥 صنعت فیلمسازی ایران در گذشته
⏳ با آغاز جنگ جهانی دوم، ورود ارتش متفقین به کشور، عزل رضاشاه و تبعید او به جزیره موریس، صنعت فیلمسازی برای مدتی در ایران متوقف شد.
🎞 دوره دوم فیلمسازی سینمای ایران در اوج تشنجات سیاسی و اوضاع وخیم اقتصادی کشور آغاز شد و فیلمهایی چون زندانی امیر، شرمسار و... روی کار آمدند که توانستند تا حدی رقبای فرهنگی خود را شکست دهند.
⏯ با تغییرات سیاسی در دهه ۳۰، وضعیت جدیدی بر فیلمهای کشور حاکم شد؛ این تأثیر در اوایل دهه قبل از کودتای ۲۸ مرداد کمتر دیده میشد. شاید نشان دادن بدبختیها و تلخی و اندوه در برخی فیلمهای بعد از کودتا ناشی از اوضاع نابسامان آن سالها بوده است؛ ضمن این که این فیلمها هنوز پر از نقص بود و عوامل کافه، خواننده، دعوا و.... را الگویی برای فیلمسازان بعدی ایران قرار داد.
✍ خانم الهام رضایی
#هنر
#فیلمسازی
#هنر_طاغوتی
#پیش_شماره_5
🆔 @farhang_puya
⚡️ اگر در یک بخش ناکارآمدی بود آن را به حساب نظام نگذاریم.
#عکس_نگاشت
🆔 @farhang_puya
💢 مستشاران بیگانه؛ ارکان نظامی پهلوی
🔰 تمام ارکان و یگانهای نظامی با حضور مستشاران نظامی آمریکا، انگلیس و اسراییل شکل مییافت. تهیه همه اسناد و صنایع نظامی با اجازه و دستور مستقیم بیش از ۵۰۰ هزار نفر مستشار و تفنگدار این سه کشور که هزینههای آن از منابع مالی ایران تأمین میشد، انجام میگرفت.
⚠️ اداره نیروی هوایی و زمینی بر عهده آمریکا، اداره نیروی هوایی و انتظامی بر عهده انگلیس و اداره سازمان امنیت و حفاظت از درباریان و اُمرا به عهده اسراییل گذاشته میشد.
✍ محسن فاطمی
#تاریخی
#مستشاران_اجنبی
#قدرت_نظامی
#پیش_شماره_5
🆔 @farhang_puya
🚫 بازگرداندن پولهای ایران با وسایل لوکس
♻️ در زمان پلوی در صورت صلاحدید، رؤسای آمریکا، اسرائیل و انگلیس میتوانستند به صورت یک طرفه قراردادهای تسلیحاتی را فسخ کنند و پولهای ایران را به صورت کالاهای لوکس بازگردانند.
⚠️ در طول سال، نمایشگاه دائمی تسلیحات جنگی مدرن از ۳۰ کشور صنعتی دنیا در ایران برگزار میشد و ایران بهصورت موزه جنگ افزارهای غربی در میآمد؛ از توپ و تانک گرفته تا جدیدترین امکانات الکترونیکی نظامی و موشکهای بالستیک و هواپیماهای بدون سرنشین.
💰 همه تسلیحات، بهویژه تسلیحات مدرن، به همراه مشاوران و متخصصان فروخته میشدند که هزینه مشاوران به مدت ۵ سال به همراه حقوق و مزایا توسط ایران پرداخت میشد.
✍ محسن فاطمی
#تاریخی
#تسلیحات_بومی
#قدرت_نظامی
#پیش_شماره_5
🆔@farhang_puya
⁉️ دلت کجاست؟!
🔰 یکی از اقوام امیرالمؤمنین_ع به خدمت ایشان آمدند. برادر یا دوست او مدتی بود از دنیا رفته بود و او بسیار اظهار دلتنگی میکرد. حضرت به وی فرمودند: آیا میخواهی او را ببینی؟ پاسخ داد: بله.
✅ حضرت امیر_ع ردای پیامبر را بر دوش انداختند، عصای پیامبر را به دست گرفتند و به قبرستان رفتند. سپس از خداوند طلب کردند که آن فرد از قبر خارج شده و قیام کند. وقتی که وی از قبر بیرون آمد، سلامی کرد که به غیر از لسان عربی بود.
⚡️ حضرت علی_ع از او پرسیدند: مگر هنگام فوت، عربزبان نبودی؟ پاسخ داد: بله. دوباره پرسیدند: پس این چه زبانی است؟ آن فرد پاسخ داد: من #محبت و #ولایت کسی را پذیرفتم که زبان او این بود؛ تمام وجود من تبدیل شد به آن چیزی که محبوبم بوده است. زبانم نیز تغییر کرد. و این، زبان #اهل_آتش است. چون محبوب و ولیّ من اهل نار بود.
✍ حضرت آیتالله عابدینی
📖 ادب عاشقی، ص ۸۰
#پاراکتاب
🆔 @farhang_puya
33.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❗️این آدم میتونه به جایی برسه که فرشتهها از مرتبه و مقامش، در حیرت غرق میشوند!
🎙 حضرت آیتالله جاودان
#معارف
🆔 @farhang_puya
💠 انواع حکومت بر جامعه مسلمین از منظر شیخ مفید
📜 شیخ مفید به عنوان یکی از ارکان و پایههای فکری و اعتقادی شیعیان، در هزار سال پیش در کتاب «مقنعه» خود حالات و انواع گوناگون حکومت بر جامعه مسلمین را مورد بررسی قرار داده و در هر شرایطی مشروعیت آن را منوط به اذن و اراده الهی بر میشمرد.
☑️ شیخ مفید ولایت را به عنوان عنصری میشناسد که در زمینههای مربوط به اجرای حدود و تدبیر امور مسلمین و تأسیس حکومت، مورد نیاز حاکم اسلامی میباشد و حاکم اسلامی دارای ولایت، باید از جانب خداوند تعیین شده باشد.
🔚 چرا که حاکم مسلمانان باید منصوب از جانب خدا و معصومین (عليهم السلام) باشد. در غیر این صورت حاکم اجازه تصرف و دخالت در زمینههای فوق را نخواهد داشت.
✍ حسن طاهری
#سیاست
#حکومت_اسلامی
#شیخ_مفید
#شماره_2
🆔 @farhang_puya
🔶 تجربه حکومت شیعیان
⏳ شیعیان پس از حکومت ۱۰ساله پیامبر خدا (ص) و دولت عدل و قسط ۵ ساله علی ابن ابیطالب (ع)، جز در ادوار بسیار کوتاهی همچون حکومتهای آلبویه در مازندران و سربداران در خراسان، از حکومت دینی و فقهی اسلام تجربهای را در پیش رو نداشتند؛ با این حال دقت نظر در اتخاذ تدبيرها و تحلیل حوادث روزگار این عالمان و بررسی شرایط آن با هیچ قاعده و معادله سیاسی قابل تحلیل نیست!
📜 مهمترین فصل خیزش و رشد تفکر حکومت فقهی و دینی به صورت کاربردی و عملی از دوران حکومت صفویه آغاز شد و با گذشت ۴ قرن پیشرفتهترین نوع حکومت دینی، با راهبری ولایت فقیه در قرن ۱۴ هجری و با ظهور انقلاب اسلامی، رخ نمود.
✍ حسن طاهری
#تاریخی
#حکومت_شیعی
#ولایت_فقیه
#شماره_2
🆔 @farhang_puya
⏳ سابقه تاریخی تفکر غلط منافات مردم سالاری با دین سالاری
❎ مسئله منافات میان حکومت اسلامی و حکومت مردمی، دارای یک سابقه تاریخی است. در طول تاریخ
غالب حکومتهایی که به نام حکومت دینی وجود پیدا کردهاند، تا آن جایی که در تاریخ از آن نشانی هست، حکومتهای استبدادیای بودهاند که مردم و افکار مردم در آن راهی نداشته است.
✝ حکومتهای مسیحی دوران قرون وسطی که در آن حاکمیت روحانیون مسیحی و حاکمیت مسیحیت مشهود و محسوس بوده است، جزو استبدادیترین حکومتهایی هستند که تاریخ به یاد دارد.
✍ سجاد کریمان مجد
#سیاسی
#مردم_سالاری_دینی
#استبداد_کلیسا
#شماره_2
🆔 @farhang_puya
🐺 کرونا، ظهور وحشیگری غرب
🔮 پدیده کرونا به عنوان یک ویروس کوچک که به جان مردم دنیا افتاده، قبل از هر چیز غرب و تمدن مدرن آن را که نماد تمام عیار آن آمریکا با تمامی عظمت ادعایی آن است با چالشهای جدی روبهرو کرده است.
📛 لذا مفهوم غرب وحشی در حال احیا شدن در میان کشورهای اروپایی و به ویژه آمریکا است که نشان میدهد دنیای غرب، دیگران غرب بازنمایی شده ی های رسانهای نیست و هستهی مرکزی غرب اساساً در حال بازنمایی چهرهی واقعی و جوامع و دولت های تحت سیطرهی خود است.
✂️ برشی از یادداشت سیدمجید پیشبین
#سیاست
#رسوایی_غرب
#شماره_43
🆔 @farhang_puya
📉 تأثیرات کرونا بر اقتصاد ایران
〽️ در مورد تاثیرات کرونا بر اقتصاد ایران آمار دقیقی در دست نیست. بر اساس برخی آمارهای اعلام شده، شیوع بیماری کرونا در ایران اختلال هایی در چرخهی تولید کشور ایجاد کرده و بر سطح رفاه مردم اثرگذار بوده است.
💰 بر اساس گزارش مرکز پژوهشهای اقتصادی مجلس، اقتصاد ایران در حالی با معضل کرونا مواجه شده که متغیرهای اقتصاد کلان وضعیت مناسبی را نشان نمیدادند. بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، اقتصادی در ۹ ماهه نخست سال ۱۳۹۸، در حدود منفی ۷,۶ درصد و رشد اقتصادی بدون نفت نیز تقریباً صفر بوده است؛
⤵️ همچنین نرخ رشد گروه صنایع و معادن در همین دوره برابر با منهای ۱۶,۶ درصد بوده است. مرکز نرخ بیکاری را برابر ۱۰,۶ درصد و نرخ تورم را نیز ۳۲,۲ درصد اعلام کرده است¹.
🗃 منبع: بیانیه حقوق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی، ۱۳۹۹/۲/۷
#اقتصاد
#شماره_43
🆔 @farhang_puya
🌺🌸 میلاد با سعادت حضرت امام حسن عسکری (عليهالسلام) را خدمت بقیهاللهالاعظم (روحی فداه) و عموم شیعیان تبریک عرض میکنیم.
#مناسبتی
🆔 @farhang_puya
‼️ آمریکا، از دموکراسی فقط ادعایش را دارد!
⚜ آمریکا به عنوان کانون اصلی نظام غارتگر سرمایه داری نئولیبرال نیز طی سالهای اخیر در مقاطع مختلف صحنهی اعتراض مردمی بوده که مهمترین آنها جنبشهای «۹۹درصدی» و «بهار دموکراسی» بوده است.
🔱 در جریان تظاهرات مردم آمریکا به نظام ظالمانهی سرمایه داری در این کشور که از اواخر سال ۲۰۱۱ آغاز شد و تا میانه های سال ۲۰۱۲ ادامه، پلیس آمریکا با انواع و اقسام روشهای زور مدارانه و خشونت گرایانه، با معترضان برخورد کرد؛ از شلیک گلوله و اسپریفلفل به سمت مردم تا ضرب و شتم آنها با شوکر و باتوم.
📝 محسن مومنی
#استکبار_ستیزی
#دموکراتهای_وحشی
#شماره_39
🆔 @farhang_puya
💠 هدف علوم انسانی چیست؟
❓ دلیل تفاوت در تعاریف مطرح شده از علوم انسانی چیست؟
🔆 با توجه به نوع انتظاری که از علوم انسانی داریم، نوع تعاریف آن متفاوت میشود. به عنوان مثال اگر ما گفتیم انتظار ما از علوم انسانی این است که نسلی الهی تربیت کند و جامعهای بسازد الهی و فرهنگی هم که به نسل بعد منتقل میکند، این گونه باشد، این علوم انسانی با زمانی که ما انتظارمان از آن تربیت فرد و جامعه غیردینی و سکولار باشد، متفاوت است.
🏞 با این توضیح مهمترین فرق علوم انسانی و علوم طبیعی در این است که علوم طبیعی انسان را از امر واقع، یعنی چیزی که در اختیار شما نیست و در بیرون از وجود شما است، مطلع میکند. در فیزیک و شیمی شما از قوانین حاکم بر طبیعت مطلع میشوید و آگاهی شما از این قوانین باعث میشود که شما چیزی را کشف کنید یا اختراع کنید و مورد استفاده خود قرار دهید،... .
🎙قسمتی از گفتوگو با حجتالاسلام نجف لکزایی
#شماره_16
#علوم_انسانی
#تربیت_انسانی_اسلامی
🆔 @farhang_puya
💠 هدف اصلی علوم انسانی چیست؟
🔘 علوم انسانی میخواهد تربیت نسل کند
📏 ... در علوم انسانی شما با امور فرهنگی و اعتباری روبرو هستید، هرچند که این امور با امر واقع هم در ارتباط هستند. علوم انسانی محفوف به بایدها و نبایدهایی است که خود انسان ها می سازند؛ این میتواند با اشراف وحی باشد یا اشراف وحی در آن نقش داشته باشد که سکولاریستی میشود.
🌐 بر این اساس، علوم انسانی علومی هستند که میخواهند از طریق نهادهای فعال در حوزه تعلیم و تربیت، نسلهایی را تربیت کنند که حامل فرهنگ الهی و اسلامی باشند، به عبارت دیگر عوامل بقای عزتمندانه را به نسلهای جدید بیاموزند و به کمک این فرهنگ، زندگی و بقای توام با عزت را برای جامعه انسانی و اسلامی به ارمغان بیاورند و با مدیریت اسلامی که فرا میگیرند، به تحقق اهداف اسلام کمک کنند.
🎙 قسمتی از گفتوگو با حجتالاسلام نجف لکزایی
#شماره_16
#علوم_انسانی
#تربیت_انسانی_اسلامی
🆔 @farhang_puya
31.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 حدیث پرکاربرد از حضرت امام حسن عسکری (عليهالسلام)
🎙 حضرت آیتالله مجتبی تهرانی (رضوانالله علیه)
#مناسبتی
🆔 @farhang_puya
🌀 توهم منافات مردم سالاری با خداسالاری!
⁉️ آیا «مردم سالاری» با «دین سالاری» و «خدا سالاری» سازگار است؟ مگر ما به حکم دین، فقط خدا را حاکم نمیدانیم؛ پس آیا اعتقاد به مردم سالاری به معنای ضدیت با دین نیست؟
🔘 متأسفانه این ذهنیت خطا از طرف عدهای ترویج میشود که مردم سالاری با دین سالاری قابل جمع نیست و جمعی از نظریهپردازان نیز جمع این دو را مخالف توحيد دانسته و آن را انکار کردهاند.
📡 سابقه حکومتهای استبدادی که خود را به نام دین بر مردم تحمیل کردهاند، نیز عاملی در دست دشمنان بر تبلیغ ناسازگاری دین سالاری و مردم سالاری شده است.
✍ سجاد کریمان مجد
#سیاسی
#مردم_سالاری_دینی
#شماره_2
🆔 @farhang_puya
⚠️ مضرات مدرنیته؛ آبها
🚫 آلودگی آبها از طریق دفن پسامدهای صنعتی که قابل جذب و پسخوراند در طبیعت نیستند، یکی از مشکلات زیستمحیطی مدرنیته است.
☢ بعضی از پسامدهای صنعتی پس از ۲۵ هزار سال هم جذب طبیعت نمیشوند؛ مثل پس ماندههای رادیواکتیو که اگر چنانچه در دل زمین قرار بگیرند، جذب آبهای زیرزمینی میشوند و از طریق آلوده کردن آبهای زیرزمینی و آبهای جاری در سطح زمین، مخاطرات جدی را برای بشر ایجاد میکنند و حتی باعث مسمومیت حیوانات میشوند.
☣ بسیاری دیگر از این مواد رادیواکتیو، از طریق حیوانات دريا به انسان منتقل میشوند و نمیتوان جلوی آسیب آن را در چرخه طبیعت گرفت.
✍ احمد رهدار
#فرهنگ
#مدرنیته
#محیط_زیست
#شماره_3
🆔 @farhang_puya
💎 آلودگی؛ بهای مدرنیته
📊 با همه پیشرفتهای درخشان دانش در سده واپسین و کیهاننوردیهایی که از انسان این دوران میبینیم، از سوی دیگر، مشتی مشکلات روزافزون و تلّی از دشواریهای بیپایان، نه تنها در برابر دانشمندان امروز پدید آمده، بلکه مردم کوچه و بازار را نیز کلافه کرده است.
🔘 آفات ناشی از تکنولوژی و مخاطرات آلودگی محیطزیست یا جنگ هستهای و شیمیایی و بحرانهای اقتصادی و اجتماعی و سیاسی و اخلاقی این قرن را دانشمندان هنوز نتوانسته چاره یا درمان کنند.
🔚 از اینروست که اینها همه را میتوان نادانیهای دوران دانش یا نادانیهای دانشمندانه و ناشی از تحصیلات و معلومات بیثمر و حتی مفسد و مخرب دانست.
✍ احمد رهدار
#فرهنگ
#مدرنیته
#آلودگی
#شماره_3
🆔 @farhang_puya
🚫 دیدگاههای کلی در دفاع از محیطزیست
📢 در دهه ۱۹۶۰ استدلالهای نومالتوسیها به صورت شعار در آمد و جزء شعارهای جنبش هواداران محیطزیست قرار گرفت. این جنبش آمیزهای از چند جریان فکری است.
🗂 عمدهترین آنها عبارتند از:
_جریانی با گرایش اجتماعی که بر یافتههای دانش بومشناسی تاکید میورزد؛
_جریان طرفداری از فلسفه بازگشت به دامان طبیعت؛
_جریان مخالف با اجبارها و الزامهای تکنولوژیک.
این جریانها دست به دست هم داد و جنبش هواداری از محیطزیست را ایجاد کرد. اما خواسته یا ناخواسته با جنبش
ضد علم تکنولوژی که در دهه ۶۰ دامنهی گستردهای یافت، در یک جبهه قرار گرفت.
◾️ در هر حال، به دنبال بحرانهای خاص زیستمحیطی مدرنیته، گروههای متفاوتی به طرفداری از محیطزیست برخاستند.
✍ احمد رهدار
#فرهنگ
#مدرنیته
#شماره_3
🆔 @farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 سالروز وفات اُختالرضا، بنت موسیابنجعفر علیهمالسلام، حضرت فاطمه معصومه سلاماللهعلیها را تسلیت عرض میکنیم.
#مناسبتی
🆔 @farhang_puya
⁉️ چگونه بفهمیم یک جامعه رشد کرده یا خیر؟
📊 برای سنجش و قضاوت درباره پیشرفت کلی یک جامعه نمیتوانیم بگوییم که این بخش از جامعه پیشرفت کرده و یا در فلان بخش پیشرفت نکرده است،
🔍 بلکه باید برآیند تمام فعالیتهای جامعه را در همه سطوح و در همه جهات نسبت به آن عالیترین حدی که یک جامعه میتواند به آن برسد بسنجیم، آن وقت بگوییم که پیشرفت کرده یا نکرده است.
⚖ در چنین فضایی معنای عدالت هم خیلی پیچیده تر می شود. باید خیلی از عوامل را با همدیگر ضرب و تقسیم کنیم تا بتوانیم بگوییم که آیا عدالت حاصل شده است یا خیر.
🎙 گفتوگو با حجتالاسلام دکتر علی مصباح
#جامعه
#شماره_38
🆔 @farhang_puya
♨️ نسل جدید از درون تهی میشود
⭕️ در یک نگاه کلی آنچه نسل کنونی ما را تهدید میکند، همین سرگردانی است؛ زیرا خطر بیمهری به سنتهای گرانسنگ گذشته از یک سو او را بیپشتوانه ساخته و به ساختمانی تشبیه کرده که پایه و زیرساز اساسی ندارد، و از سوی دیگر نمیداند چه چیزهایی را به عنوان بایستههای فرهنگی فراهم آورد.
⚠️ لاجرم در زندگی به نوعی آزمون و خطا دست میزند؛ آزمون و خطایی که به امید دستیابی به نوعی ثبات فرهنگی صورت میگیرد.
📛 تردیدی نیست که سرمایههای ارزشمندی در این میان به دست غارتگران فرهنگی به تاراج میرود. چنانچه این غارتگری فرهنگی، توان مادی را نیز پشتوانه خود داشته باشد، قدرت تخریبیِ دوچندانی مییابد.
📑 علیدوست ابرقویی
#جامعه
#غارتگران_فرهنگی
#شماره_7
🆔 @farhang_puya