🔰 باید به زلال چشمه کوثر رسید (قسمت اول)
🔷 آهنگ آهسته و کند حرکت دانشگاه با تحول عظیم قرن؛ یعنی انقلاب نه در مصداقها و کارکردهاست، بلکه در آرمان و معیارهاست. شاید تاکنون توجهی نکرده باشیم به آنچه که در پس پرده وقایع میگذرد و اصلا چه ربطی میان علتها و معلول هاست وقتی که همه شرح ماوقع آموزش دانشگاه، تو ضیح چگونگی هاست، نه تین چراها؟ علم نوین؛ همه امور را در آزمایشگاه و لابراتوار به محک چشم و عقل ظاهر میسنجد.
📌 وقتی سخن از چگونگیهاست، چه حاجت به دانستن چراییها؟ هنگامی که اعداد و کمیتها و ارقام و فرمولها و قاعدهها حاکمند، چه احتیاج به علت فاعلی پدیدهها و کنشها و واکنشها و حقیقت مبدأ آفرینش و منشأ بروز حادثهها؟
✍ حسن طاهری
#جامعه
#فرهنگ
#معارف
#شماره_14
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🔰 باید به زلال چشمه کوثر رسید (قسمت اول) 🔷 آهنگ آهسته و کند حرکت دانشگاه با تحول عظیم قرن؛ یعنی انق
🔰 باید به زلال چشمه کوثر رسید (قسمت دوم)
♻️ زمانه، زمانه تکثیر و انشقاق است، نه زمانه توحید و اتحاد؛ چه در پندار، چه در گفتار و نوشتار و چه در کردار. به راستی چرا این گونه است؟ چرا پس از گذشت سه دهه از ظهور توحیدی ترین انقلاب در عصر مادیات و در هنگامه تسلط گفتمان دیالکتیکی بر همه نهضتها، هنوز پاسخی به این پرسش داده نشده است؟
⁉️ چرا هنوز آهنگ رشد و حرکت دانشگاهیان و روشنفکران از سیر افقی و پیشرفت و توسعه ظاهری به سیر صعودی و تکامل و تعالی باطنی تبدیل نگشته است؟ چرا این جماعت وامانده از کاروان پیشتاز انقلاب توحیدی، از خویشتن خویش دور مانده است و حیران هنوز اندر خم یک کوچه؟
✍ حسن طاهری
#جامعه
#فرهنگ
#معارف
#شماره_14
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🔰 باید به زلال چشمه کوثر رسید (قسمت دوم) ♻️ زمانه، زمانه تکثیر و انشقاق است، نه زمانه توحید و اتحاد
🔰 باید به زلال چشمه کوثر رسید (قسمت سوم)
🔆 تاریخ پیش روی ما، رخشندگی پیشینیان را با خود دارد، رخشندگی بازیافته از شمس الشموس حق و وحی، از خواجه نصیر و فارابی، جابر بن حیان و زکریای رازی، بوعلی و ابوریحان، طوسی و طبرسی، مفید و حلی، بهایی و مجلسی سهروردی و ملاصدرا شیرازی، خراسانی و انصاری تا خمینی و طباطبایی، بهشتی - و مطهری، جوادی و مصباح؛ جملگی همان بازیافتگان حریم توحیدی علم و معرفتاند.
✅ دانشمند و محقق و پژوهشنده و کاوشگر و خلاق و مجاهد و موحد؛ ویژگیهای اصلی پرورش یافتگان حریم قدس علم و عمل است.
🔺 به راستی از کجا باید زیست الهی و حیات طیبه قرآنی را همچنان که عالمان خداباور و دینداران عالم دریافتهاند، دریافت؟ چگونه باید در زمانه سیطره آهن و فولاد و سیمان و ولایت کمیت و تجربه از میان شاخکهای در هم پیچیده غولهای انفورماتیک و سایبرنتیک، به زلال چشمه (كوثر) و (کتاب) رسید؟ در این معبر سخت و ناگشوده زمانه ما، چگونه و چه زمان، گشایش و فرجی خواهد رسید؟
✍ حسن طاهری
#جامعه
#فرهنگ
#معارف
#شماره_14
🆔 @farhang_puya
💠 حضرت امیرالمومنین علی (علیه السلام) :
زبان عاقل در پشت قلب اوست و قلب احمق در پشت زبانش قرار دارد.
📚 نهجالبلاغه شریف، حکمت ۴۰
#حدیث
🆔 @farhang_puya
▪️گوگل کروم؛ از کنار گوگل ساده نگذریم
🔰 کروم مرورگر اینترنت بازمتن گوگل است که تمرکز آن روی سرعت و بازدهی بالا در بارگذاری صفحات وب، باعث پیشی گرفتن آن از مرورگرهای دیگر شده است.
🔎 این مرورگر امکان جستجوی خصوصی به نام incognito browsing را به کاربر میدهد. در این حالت، سایتهای اینترنتی به هویت کاربر روی اینترنت پی نخواهند برد. ولی این شرکت از مرورگر خود به عنوان ابزار جدیدی برای بررسی عادتهای کاربران اینترنتی استفاده میکند.
🔚 در واقع کروم کلیه سایتهای بازدیدشده توسط کاربر را به پرونده مجازی وی در گوگل اعلام میکند؛ ضمن این که به تمام حسابها و كلمات عبور او در سرویسهای غیر گوگل هم دست خواهد یافت.
✍ علی اصغر سیاحت هویدا
#فضای_مجازی
#گوگل
#جاسوسی
#شماره_29
🆔 @farhang_puya
🚫 برخی عوامل عدم پیشرفت در بیان ائمه (ع) (قسمت اول)
1️⃣ تکبر: امام صادق (ع): «در آسمان دو فرشته بر بندگان گماشته شده اند پس هر کس برای خدا تواضع کند، او را بالا برند و هر کس تکبر ورزد او را پست گردانند.»
🔳 امام کاظم (ع): «زراعت در زمین هموار میروید، نه بر سنگ سخت و چنین است که حکمت، در دلهای متواضع جای میگیرد نه در دلهای متکبر. خداوند متعال، تواضع را وسیله عقل و تکبر را وسیله جهل قرار داده است.»
2️⃣ دنیا پرستی: پیامبر اکرم (ص): «دنيا سرای بلا و گرفتاری و محل گذران زندگی و زحمت است خوشبختان از آن دل کندهاند و از دست بدبختان به زور گرفته میشود پس خوشبختترین مردم، بیمیل ترین آنان به دنیا و بدبخت ترین مردم، مایلترین آنان به دنیاست.»
✍️ هادی مازندرانی
#معارف
#اخلاق
#جامعه
#شماره_38
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🚫 برخی عوامل عدم پیشرفت در بیان ائمه (ع) (قسمت اول) 1️⃣ تکبر: امام صادق (ع): «در آسمان دو فرشته بر
🚫 برخی عوامل عدم پیشرفت در بیان ائمه (ع) (قسمت دوم)
🖇 امام علی (ع): «دل بستگی به دنیا، عقل را فاسد میکند، قلب را از شنیدن حکمت ناتوان میسازد و باعث عذاب دردناک میشود.»
3️⃣ گناه: امام صادق (ع): «هنگامی که انسان گناه میکند، نقطه سیاهی در قلب او پیدا میشود، اگر توبه کند محو میشود و اگر بر گناه بیافزاید زیادتر میشود تا تمام قلبش را فرا میگیرد و بعد از آن هرگز روی رستگاری را نخواهد دید.»
✍️ هادی مازندرانی
#معارف
#اخلاق
#جامعه
#شماره_38
🆔 @farhang_puya
📊 نکاتی درباره گوگل آنالتیکس (قسمت اول)
🔻 سرویسی است که آمار و گرافهای مختلفی را درباره ترکیب بازدیدکنندگان یک سایت ارائه میکند، مانند:
🔘 امکان بررسی و تحلیل ورودیها، منابع ورود بازدیدکنندگان، فعالیتهای کاربران و مدت حضور آنها در سایت بازاریابها با استفاده از این سرویس میتوانند استراتژی تبلیغاتی خود را مورد بررسی قرار دهند و بهترین شیوه تبلیغات را انتخاب کنند.
✍️ علی اصغر سیاحت هویدا
#فضای_مجازی
#گوگل
#جاسوسی
#شماره_29
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
📊 نکاتی درباره گوگل آنالتیکس (قسمت اول) 🔻 سرویسی است که آمار و گرافهای مختلفی را درباره ترکیب بازد
💢 نکاتی درباره گوگل آنالتیکس
🔹 تهدیدهای سرویس این است که مشخصات هر کاربر با ورود به سایتی که از این سرویس استفاده میکند، ثبت و کلیه فعالیتهای وی در آن سایت ردگیری میشود، به این ترتیب حتی افرادی که کاربر گوگل نیستند به طور ناخودآگاه مورد رصد قرار میگیرند.
🔍 مدیران تارنما میتوانند با قراردادن این کد در تارنمای خود از تعداد کاربران، نحوه ورود کاربران به این سایتها و سایر اطلاعات مرتبط مطلع شوند اما عملا از طریق این کد، این گوگل است که میداند کدام یک از کاربرانش در حال حاضر در حال مرور این تارنما است و این که چگونه و از چه طریقی آن کاربر به این تارنما دسترسی پیدا کرده و چه مدت در این تارنما چه کارهایی را انجام داده است.
🚫 متاسفانه برخی سایتهای مهم ایران همچون refahi.ir نیز از این سیستم استفاده کرده و تمام اطلاعات میلیونها ایرانی برای گوگل مخابره شده بود و اکنون نیز برخی تارنماهای مهم ایرانی در حال استفاده از این سرویس هستند.
✍️ علی اصغر سیاحت هویدا
#فضای_مجازی
#گوگل
#جاسوسی
#شماره_29
🆔 @farhang_puya
▫️ گوگل گروپ؛ از کنار گوگل ساده نگذریم
🔻 این سرویس در رقابت با یاهوگروپ به وجود آمده و یک فضای مجازی است تا کاربران بتوانند ارتباط نزدیکتری با هم داشته باشند مدیر گروه با عضوگیری و ارسال دعوتنامه به افراد، گروه خودش را افزایش میدهد.
📩 کاربران در هر گروه میتوانند از طریق لیست الکترونیکی، کامنتگذاری بر روی ایمیلهای گروه یا گفتگوی ویدئویی با هم ارتباط داشته باشند. اما از جمله تهدیدها این است که این سرویس محلی مناسب برای تشکیل گروه بدون دغدغه نظارت مسئولان است.
☑️ برای نمونه، گروه کمرا که طرفدار رژیم صهیونیستی است، میتوانند با ارسال ایمیل به اعضای خود جهت ترغیب و هماهنگی کاربران فعالیت کنند یا در آشوبهای خیابانی گروهها میتوانند سرویسدهی خوبی به آشوبگران داشته باشند.
✍️ علی اصغر سیاحت هویدا
#فضای_مجازی
#گوگل
#جاسوسی
#شماره_29
🆔 @farhang_puya
💠 حضرت امیرالمومنین علی (علیه السلام) :
گناهی که تو را پشیمان کند بهتر از کار نیکی است که تو را به خودپسندی وا دارد.
📚 نهجالبلاغه، حکمت ۴۶
#حدیث
🆔 @farhang_puya
❇️ برخی عوامل پیشرفت در بیان ائمه (ع) (قسمت اول)
1⃣ حب اهل بیت: حضرت زهرا (س): همانا سعادتمند (به معنای کامل و حقیقی) کسی است که امام علی (ع) را در دوران زندگی و پس از مرگش دوست داشته باشد.»
2⃣توکل: پیامبر اسلام (ص): هر کس از غیر خدا بِبُرَد، خداوند، هزینه زندگی او را تأمین میکند و از جایی که انتظار ندارد، روزیش میدهد؛ اما هر کس چشم امیدش به دنیا باشد، خداوند، او را به دنیا وا میگذارد.»
🖇 امام علی (ع): توکل بر خداوند، مایه نجات از هر بدی و محفوظ بودن از هر دشمنی است. امام علی(ع): هر کس به خدا توکل کند، دشواریها برای او آسان میشود و اسباب برایش فراهم میگردد.»
✍️ هادی مازندرانی
#معارف
#اخلاق
#جامعه
#شماره_38
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
❇️ برخی عوامل پیشرفت در بیان ائمه (ع) (قسمت اول) 1⃣ حب اهل بیت: حضرت زهرا (س): همانا سعادتمند (به م
❇️ برخی عوامل پیشرفت در بیان ائمه (ع) (قسمت دوم)
↙️ امام باقر(ع): هر کس به خدا توکل کند، مغلوب نشود و هر کس به خدا توسل جوید، شکست نخورد. امام صادق(ع): کسی که کارهای خود را به خدا بسپارد همواره از آسایش و خیر و برکت در زندگی برخوردار است و واگذارنده حقیقی کارها به خدا، کسی است که تمام همتش تنها به سوی خدا باشد.
3️⃣ تقوا: رسول الله (ص): هر کس تقوا روزیاش شود، خیر دنیا و آخرت روزی او شده است. مام علی(ع): اگر آسمانها و زمین راه را بر بندهای ببندند و او تقوای الهی پیشه کند، خداوند حتما راه گشایشی برای او فراهم خواهد کرد و از جایی که گمان ندارد روزیش خواهد داد.»
✍️ هادی مازندرانی
#معارف
#اخلاق
#جامعه
#شماره_38
🆔 @farhang_puya
💢 گوگل اسکالر (پژوهشگر)؛ از کنار گوگل ساده نگذریم
🔻 یک موتور جستجوی تخصصی برای جستجوی مقالات پژوهشی منتشرشده در ژورنالهای آکادمیک است. این سرویس میزان ارجاعات به مقالات را پیگیری و بر مبنای ارزیابی تمام متن هر سند، مکان نشر، نویسنده و رتبه هر سند در دیگر متون علمی آن را طبقهبندی میکند.
🔚 ولی اطلاعات گردآوری شده از طریق این سرویس میتواند به گوگل نشان دهد که هر پژوهشگری در حال تحقیق بر روی چه موضوعی بوده و آخرین دستاوردهای علمی وی کدام است؛ ضمن آن که با دستکاری اطلاعات میتواند موضوع مقاله یا محققی را مهم یا بیاهمیت جلوه داد.
✍️ علی اصغر سیاحت هویدا
#فضای_مجازی
#گوگل
#جاسوسی
#شماره_29
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
❇️ برخی عوامل پیشرفت در بیان ائمه (ع) (قسمت دوم) ↙️ امام باقر(ع): هر کس به خدا توکل کند، مغلوب نشود
❇️ برخی عوامل پیشرفت در بیان ائمه (ع) (قسمت سوم)
4️⃣ تفکر: پیامبر اکرم (ص): پروردگارم هفت چیز را به من سفارش فرمود: اخلاص در نهان و آشکار، گذشت از کسی که به من ظلم نموده، بخشش به کسی که مرا محروم کرده، رابطه با کسی که با من قطع رابطه کرده، و سکوتم همراه با تفکر و نگاهم برای عبرت باشد.»
🔺 حضرت علی (ع) : «اندیشیدنت تو را به راه راست هدایت میکند و به درست کردن کار معاد برمیانگیزاند.»امام باقر (ع): همه کمال در سه چیز است: فهم عمیق در دین ، صبر بر مصیبت و ناگواری و اندازه گیری خرج زندگانی.»
💡 امام حسن عسکری (ع): عبادت کردن به زیادی روزه و نماز نیست، بلکه (حقیقت) عبادت، زیاد در کار خدا اندیشیدن است.»
✍️ هادی مازندرانی
#معارف
#اخلاق
#جامعه
#شماره_38
🆔 @farhang_puya
⭕️ گوگل ویس؛ از کنار گوگل ساده نگذریم
🔰 در این سرویس کاربران گوگل با خرید اعتبار و دریافت شماره اختصاصی گوگلی میتوانند از طریق اینترنت با تلفنهای خانگی یا همراه دیگران تماس صوتی برقرار کنند.
☑️ این سرویس میتواند صدا را به متن تبدیل و آن را به صورت پیامک به موبایل کاربر یا به صورت ایمیل ارسال کند.
⚠️ اما گوگل با استفاده از این سرویس، استفاده کاربران از امکانات عمومی را که میتواند مورد رصد قرار گیرد، به استفاده از سرویسهای اختصاصی خودش انتقال میدهد.
✍️ علی اصغر سیاحت هویدا
#فضای_مجازی
#گوگل
#جاسوسی
#شماره_29
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
❇️ برخی عوامل پیشرفت در بیان ائمه (ع) (قسمت سوم) 4️⃣ تفکر: پیامبر اکرم (ص): پروردگارم هفت چیز را به
❇️ برخی عوامل پیشرفت در بیان ائمه (ع) (قسمت چهارم)
5️⃣ علم و دانش: رسول اکرم (ص): خیر دنیا و آخرت با دانش است و شر دنیا و آخرت با نادانی) امامعلی(ع): «به راستی که دانش، مایه حیات دلها، روشن کننده دیدگان کور و نیروبخش بدنهای ناتوان است.» امام صادق(ع)؛ کسی که بهرهای از دانش ندارد معنا ندارد که دیگران او را سعادتمند بدانند.»
6️⃣ برنامه ریزی دقيق: امام کاظم (ع): «سعی کنید اوقات خود را به چهار قسمت کنید: زمانی برای مناجات با خدا، زمانی برای کسب و کار، زمانی برای معاشرت با برادران و افراد مورد اعتمادی که عیبهایتان را به شما گوشزد میکنند و در باطن، خیرخواه شما هستند و زمانی برای بهرهمند شدن از لذتهای غیرحرام.»
✍️ هادی مازندرانی
#معارف
#اخلاق
#جامعه
#شماره_38
🆔 @farhang_puya
💠 حضرت امیرالمومنین علی (علیه السلام) :
در شگفتم از کسی که آفریدههای خدا را میبیند و باز در خدا شک میکند.
📚 نهجالبلاغه، حکمت ۱۲۶
#حدیث
🆔 @farhang_puya
🔹 گوگل بوکز(کتابها)؛ از کنار گوگل ساده نگذریم
📚 در این سرویس، کاربر میتواند مجموعهای از کتب مرتبط با موضوع مدنظر مورد علاقه اش را پیدا کند. برای هر کتاب، صفحات مرجعی تهیه شده که در آن میتوان به راحتی به اطلاعات مشابه، نقد کتابها، صفحات منبع اینترنتی، نقشهها و ... دست یافت.
🔍 اما این سرویس یکی از بهترین ابزارهای گوگل برای شناسایی علاقه مندیهای کاربران و هدایت فکری آنها است.
✍ علی اصغر سیاحت هویدا
#فضای_مجازی
#گوگل
#جاسوسی
#شماره_29
🆔 @farhang_puya
🔰 انقلاب اسلامی و پیشرفت در استقلال اقتصادی (قسمت اول)
🎙 فرهنگ پویا: یکی از شعارهای اصلی نظام اسلامی، استقلال است که شامل استقلال فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، نظامی و غیره می شود. به نظر میرسد یکی از عوامل عدالت اقتصادی، استقلال اقتصادی باشد. نظر شما چیست و بفرمایید در این زمینه ما چقدر موفق بودهایم؟
🗯 دکتر رجائی: در مورد استقلال سیاسی چون بار اصلی را در گذشته، امام راحل و در حال حاضر مقام معظم رهبری(دامت برکاته) به دوش میکشند، از استقلال سیاسی مطلوبی برخورداریم. در باب استقلال اقتصادی هم یکی از کارهایی که سرمایه گذاری نسبتا خوبی در مورد آن شد که در واقع منشأ و گلوگاه استقلال اقتصادی است، مسأله خودباوری
است.
🎙 مصاحبه با دکتر سید محمد کاظم رجائی
#انقلاب_اسلامی
#اقتصاد
#جامعه
#شماره_38
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🔰 انقلاب اسلامی و پیشرفت در استقلال اقتصادی (قسمت اول) 🎙 فرهنگ پویا: یکی از شعارهای اصلی نظام اسلام
🔰 انقلاب اسلامی و پیشرفت در استقلال اقتصادی (قسمت دوم)
↙️ به هرحال در بسیاری از عرصهها باور کاذب شکل گرفته بود که ما (نمی توانیم) و این به یکی از موانع اصلی استقلال اقتصادی در کشور تبدیل شده بود.
🔷 خوشبختانه به خصوص با سرمایه گذاری مقام معظم رهبری(دامت برکاته) و تاکیدهای فراوان به یادگار مانده از امام راحل و بعد هم پیگیریهای عملی در بعضی فازهای خاص مثل تولید صنایع موشکی، تولید صنایع هوافضا، نظامی، نانو و فازهایی که روی آن سرمایه گذاری ویژه صورت گرفت.
◼️ جوانان متدین، مؤمن و انقلابی وارد عرصه شدند و باور «ما نمی توانیم» به «ما میتوانیم» متحول شد.
🎙 مصاحبه با دکتر سید محمد کاظم رجائی
#انقلاب_اسلامی
#اقتصاد
#جامعه
#شماره_38
🆔 @farhang_puya
🚫 جریان زرسالار برانداز؛ خطرناک ترین جریان بیگانه (قسمت اول)
⚠️ در میان جریانهای بیگانه، اهل بیت (ع) بیش از همه درباره جریان زرسالار برانداز اعلان خطر کرده و آنان را دشمن شایسته تقابل شمردهاند مگر در زمانی که بر آنان مسلط شده از خطرشان در امان بودند.
🔺 در شرایط سلطه اسلام بر آنان، اهل بیت(ع) ترحم و تعامل با آنان را روا میداشتند. این جریان که نقش بسیار مهمی در کنار زدن اهل بیت(ع) از صحنه سیاست و فرهنگ و اقتصاد ایفا کرد، هدفی جز ثروت اندوزی و سلطه گری و استعمار نداشت و برای براندازی حکومت امام علی(ع) و امام حسن(ع) بسیار کوشید.
✍ جواد سلیمانی
#تاریخ
#جریان_شناسی
#جامعه
#شماره_36
🆔 @farhang_puya