🏛 جامعیت دین در فرهنگ غرب
🔰 علامهمصباحيزدی
🔵 در فرهنگ غربی، دين از جامعيّت برخوردار نيست و به گونهای تعريف میشود كه عرصههای مسائل اجتماعی و سياسی را در بر نمیگيرد و دين تنها بيانگر رابطه انسان با خدا و ترسيم كننده رابطه شخصی و فردی با خداوند است.
🔴 از اين منظر، مسائل اجتماعی و سياسي و بين المللی و روابط بين دولت و مردم و دولتها با يكديگر از حوزه رابطه انسان با خداوند خارج است و در نتيجه بيگانه با دين است.
🔵 اما از نگاه مسلمانان، دين از جامعيّت برخوردار است و همه مسائل فردی و اجتماعی انسان را در بر میگيرد و شامل روابط انسان با خدا و انسان با انسانهای ديگر و تمام عرصههای مسائل اجتماعی، سياسی و بين المللی میشود.
📄 نشریه فرهنگ پویا #شماره_10
#مسائل_اجتماعی
#فرهنگ_غربی
#غرب_شناسی
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy025
💠 امام باقر (ع) خطاب به ابو نعمان میفرمایند:
✳️ يا أَبَا النُّعْمَانِ لَا تَكْذِبْ عَلَيْنَا كَذِبَةً فَتُسْلَبَ الْحَنِیفِيَّةَ وَ لَا تَطْلُبَنَّ أَنْ تَكُونَ رَأْساً فَتَكُونَ ذَنَباً وَ لَا تَسْتَأْكِلِ النَّاسَ بِنَا فَتَفْتَقِرَ فَإِنَّكَ مَوْقُوفٌ لَا مَحَالَةَ وَ مَسْئُولٌ فَإِنْ صَدَقْتَ صَدَّقْنَاكَ وَ إِنْ كَذَبْتَ كَذَّبْنَاكَ
✳️ اى ابا نعمان بر ما دروغى مبند تا دین خود را بر باد دهى،و مبادا خواهیکه سر باشى (و جلو قرارگیرى) تا دم شوى (و عقب بمانى) و بوسیله ما مردم را مخور که فقیر گردى، زیرا بناچار ترا نگذارند و پرسش کنند، پس اگر راست گوئى ما تصدیقت کنیم و اگر دروغ گوئى ما ترا تکذیب کنیم.
📚 اصول کافى جلد 4 صفحه: 34
🆔 @farhang_puya
🔰بصيرت؛ پادزهری بر ضد انحراف
💢 آنچه امت موسی(ع) بدان گرفتار شدند و عامل انحراف آنان شد، بی بصيرتی و عدم شناخت درست از اوضاع و عدم درک صحيح از واقعيتها بود که موجب شد تا انحرافی به نام «گوساله سامری» در جامعه آن زمان ريشه بدواند و جامعه را به سمت انحطاط و سقوط سوق دهد. بصيرت به مثابه پادزهری در برابر زهر انحراف و انحطاط است.
💢 بصيرت موجب میشود تا جامعه در بزنگاههای مهم، از خطر سقوط در مهلکه انحراف برهد و به سمت تعالی رهنمون گردد. اگر امت موسی(ع) از بصيرت کافی برخوردار بودند، هيچ گاه فريفته يک حيوان مطلّای فريبنده که با زبردستی ساخته شده بود نمیشدند و اينگونه موجبات خشم و غضب موسی پيامبر و بالاتر از آن، خدای موسای پيامبر را فراهم نمیآوردند.
📑 نشریه فرهنگ پویا #شماره_23
#بصیرت
#گوساله_سامری
#فتنه
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy025
💠 امیرالمومنین علی(ع) میفرمایند:
✅ كَمْ مِنْ صَائِمٍ لَيْسَ لَهُ مِنْ صِيَامِهِ إِلَّا الْجُوعُ وَ الظَّمَأُ وَ كَمْ مِنْ قَائِمٍ لَيْسَ لَهُ مِنْ قِيَامِهِ إِلَّا السَّهَرُ وَ الْعَنَاءُ حَبَّذَا نَوْمُ الْأَكْيَاسِ وَ إِفْطَارُهُمْ .
✅ بسا روزه دارى كه بهره اى جز گرسنگى و تشنگى از روزه دارى خود ندارد ، و بسا شب زنده دارى كه از شب زنده دارى چيزى جز رنج و بى خوابى به دست نياورد! خوشا خواب زيركان، و افطارشان!
📚 نهجالبلاغه، حکمت 145
🆔 @farhang_puya
جامعه علوی و نبوی
✒️ زينب مزرعی فراهانی
🔵 اگر جامعهای بخواهد شبيه جامعه علوی و نبوی باشد، بايد در هر زمينهای معيارهايش، مطابق با معيارهای جامعه اسلامی باشد، چرا که راه آنان مستقيم و منش آنان معتدل و متعادل و در هر زمينهای از افراط و تفريط به دور است.
⚪️ از لوازم لاينفک چنين جامعهای؛ صفت شريف و مهم «عفّت» است. از پرداختن به واژه عفّت و واژههايی که از آن مشتق میشود؛ عفاف، تعفف و استعفاف؛ معانی پردهپوشی، پاکدامنی و پارسايی برداشت میشود. اين پاکدامنی و پردهپوشی ويژه زنان نيست و مردان را نيز شامل میشود.
🔵 با مراجعه به قرآن کريم که قوانين آن بر زبان نبیمکرم (ص) جاری گشته است، درمیيابيم که عفّت ابعاد مختلفی دارد: عفّت در گفتار، انديشه و پوشش، نگاه و ارتباط که زيرمجموعه عفّت در رفتار میباشند.
📑 نشریه فرهنگ پویا #شماره_18
#عفت_عمومی_خصوصی
#جامعه_علوی_نبوی
#جامعه_اسلامی
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy025
⚠️ تمدن غرب در ستیز با معنویت
🖊 محمدعلی روزبهانی
💢 تمدن غربی بر پايه ستيز با معنويت و طرد معنويت بنا شد؛ اين خطای بزرگ كسانی بود كه تمدن و حركت علمی و صنعتی را در اروپا شروع كردند. به علم اهميت دادند - اين خوب بود - اما با معنويت به جنگ برخاستند؛ اين بد و انحراف بود.
💢 لذا اين تمدن مادی و دور از معنويت هرچه پيشرفت كند، انحرافش بيشتر میشود؛ هم خود آنها و هم همه بشريت را با ميوههای زهرآگين خود تلخكام میكند؛ همچنان كه تا امروز كرده است.
📄 نشریه فرهنگ پویا #شماره_10
#معنویت
#غرب_شناسی
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy025
💠 امام سجاد(ع) میفرمایند:
✳️ عجَباً لِلْمُتَكَبِّرِ الْفَخُورِ الَّذِی كَانَ بِالْأَمْسِ نُطْفَةً ثُمَّ هُوَ غَداً جِیفَةٌ
✳️ عجب است از تکبر کننده برخود بالنده، آنکس که دیروز نطفه (بد بو و بىارزش) بوده، و سپس فردا مردارى (گندیده) است.
📚 اصول کافى جلد 4 صفحه:20
🆔 @farhang_puya
⛔️ وابستگان به دو قطب استعمارگر
🎙امام خمینی (ره)
💢 اكنون كه بحمداللَّه تعالى موانع رفع گرديده و فضاى آزاد براى دخالت همه طبقات پيش آمده است، هيچ عذرى باقى نمانده و از گناهان بزرگ نابخشودنى، مسامحه در امر مسلمين است.
⭕️ هر كس به مقدار توانش و حيطه نفوذش لازم است در خدمت اسلام و ميهن باشد؛ و با جديت از نفوذ وابستگان به دو قطب استعمارگر و غرب يا شرقزدگان و منحرفان از مكتب بزرگ اسلام جلوگيرى نمايند، و بدانند كه مخالفين اسلام و كشورهاى اسلامى كه همان ابرقدرتان چپاولگر بينالمللى هستند.
💢 با تدريج و ظرافت در كشور ما و كشورهاى اسلامى ديگر رخنه، و با دست افراد خودِ ملتها، كشورها را به دام استثمار مىكشانند. بايد با هوشيارى مراقب باشيد و با احساس اولين قدمِ نفوذى به مقابله برخيزيد و به آنان مهلت ندهيد.
📃 نشریه فرهنگ پویا #شماره_31
#امام_خمینی
#نفوذ
#غرب_زدگی
#لیبرالیسم
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy025
🏛 غرب در تاریکی مطلق
🖊 محمد اسلامی
⚫️ انسان مدرن در غرب پس از آن كه دست خود را از دامان تعاليم وحی آسمانی كوتاه ديد، با آزمودن راه عقل و تجربه بشری نيز به بنبست رسيد. اينك اين انسان غربی است كه در اوج پيشرفت تكنولوژيك، در تاریكه به دور خود تنيده گرفتار آمده است، نه توان اداره زندگی را با عقل خودبنياد دارد، نه امكان بازگشت به مسيحيت را.
⚪️ اگر نظريهپردازان مغربزمين از آزادی و تساهل و تسامح دم میزنند، از آن روی است كه هدفی برای زندگی نمیشناسند. اگر ارزشهای اخلاقی هيچ مبنای واقعی ندارند و اگر خوب و بد؛ نسبی، سليقهای و قراردادی است و اگر هيچ امتياز و برتری بری هيچ ديدگاه ارزشی نسبت به ساير ديدگاهها وجود ندارد، از چه روي بايد بر ديدگاهي خاص پاي فشرد و از آن دفاع كرد؟
⚫️ كدام ارزش، ارزش دفاع و جانفشانی دارد؟ بايد در اين ناكجاآباد هر كس آزاد باشد، به هر جا كه میخواهد برود و هرچه میخواهد بكند. اگر حقيقتی در كار نيست و اگر معلوم نيست رفتن از كدام راه به سود يا به زيان ماست، اگر راه با بیراهه تفاوتی ندارد، اصرار بر ارزشهای سليقهای خود و تحميل آن بر ديگران چه توجيهی دارد؟
📑 نشریه فرهنگ پویا # شماره_10
#غرب_شناسی
#انسان_مدرن
#مسحیت
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy025
⚠️ توطئه جریان باستانگرایی در ایران
🖊 محمدعلي رنجبر
💢 باستانگرايی در کل جريان خويش و به ويژه در دوران پهلوی، در نظر داشت با تکيه بر فرهنگ و آداب و رسوم ملی و باستانی و تلاش در جهت احيای آنها، فرهنگ مذهبی و اسلامی مردم را کنار زده و با تضعيف آن به بهانه «عربزدگی»به واسطه شيفتگی به فرهنگ و تمدن اروپايی به ورطه «غربزدگی» افتاد.
💢 علت تناقضاتی که در افکار و اعمال باستانگرايان در رابطه با فرهنگ ملی و فرهنگ غربی وجود داشت، افکار و کردارشان نه تنها باعث خلوص و ناب شدن فرهنگ نشد که باعث بيگانگی هر چه بيشتر با فرهنگ خويش به واسطه طرد بخش عمده آن ( فرهنگ مذهبی و سنتی) و گرايش هر چه بيشتر به فرهنگ غرب گرديد.
#نفوذ
#غرب_زدگی
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy025
⚠️ مخلوط شدن دوست و دشمن
🖊 سيد صمد موسوی
🔷 عقل همواره به جدايی سره از ناسره، دوست از دشمن، حق از باطل و صالح از ناصالح حكم میكند. از ديدگاه عقل، دفع ضرر محتمل واجب است و مخلوط شدن دوست و دشمن، میتواند خطرناك باشد و موجوديت دوستان را به شدت تهديد كند.
🔷 از اين رو، عقل حكم میكند كه دوستان خود را از دشمنان و وابستگان آنها جدا كنيم تا بتوانيم منافع و مصالح خود را حفظ كرده، خويشتن را از ضربههای دشمن در امان داريم.
📑 نشریه فرهنگ پویا #شماره_11
#دشمن_شناسی
#جریان_شناسی
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy025
⚠️ تفرقه افکن و حکومت کن
✒️ محمد ملكزاده
⭕️ با اين همه، طی سالهای پس از انقلاب مشروطه، جريان فكری ملیگرايی به نيروی سياسی نيرومندی بدل شد و همزمان با روی كار آمدن خانواده پهلوی، به نظام حكومتی ايران تبديل شد. همزمان با اين رويداد، بروز تحولات منطقهای و فرامرزی نيز قابل توجه است.
⭕️ تقريباً همزمان با روی كار آمدن رضاشاه پهلوی در ايران، آتاتورك در تركيه و فيصل در عراق به حكومت رسيدند. هر سه زمامدار با حمايت خارجی و در راستای سياست تدوين شده آنان عمل نمودند.
💢 هر سه حكومت با دولتهای خود، ضمن اتخاذ شيوههای ملیگرايانه، در صدد ايجاد تفرقه و اختلاف ميان ملل اسلامی كشورهای مسلمان ايران، تركيه و عراق برآمدند.
📄 نشریه فرهنگ پویا #شماره_11
#نفوذ
#آتاتورك
#رضا_شاه
#فیصل
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy025
💠 رسول خدا حضرت محمد(ص) فرموده اند:
✳️ نعمَ الوَلَدُ البَنَاتُ مُلَطِّفَاتٌ مُجَهِّزَاتٌ مُؤمِنَاتٌ مُبَارَكاتٌ مُفَلَّيَاتٌ.
✳️ دختران چه فرزندان خوبى هستند؛ با لطافت و مهربان، آماده به خدمترسانى، يار و غمخوار [اعضاى خانواده]، با بركت و پاكيزه كننده [در خانواده براى پدر و مادر.]
📚 فروغ كافى، ج2، ص82
🌺 ولادت حضرت معصومه(س) و روز دختر مبارک
🆔 @farhang_puya
🔊 امور زنان را فقط زنان بايد انجام بدهند
⁉️ گفت و گوی پویا با خانم معصومه ظهيری
❓ پويا: باتوجه به اينكه مباحث و مشكلات زنان بيشتر در دانشگاهها و محيطهای خارج از حوزه مطرح میشود، پيوند نهاد حوزه با دانشگاه را در اين زمينه چگونه بررسی میكنيد؟
✅ خانم ظهيری: حوزههای علميه خواهران به هيچ وجه احساس دردمندی درباره مسائل و مشكلات زنان ندارند. تا دردمند نباشی، به دنبال درمان نمیگردی. متأسفم كه اين را میگويم و حاضرم در اين رابطه مباحثه كنم كه حوزههای علميه خواهران اصلاً دردمندانه در اين رابطه برخورد نكردند.
✅ وی در ادامه افزود: حتی در آن جريان كنوانسيون، شايد به عدد انگشتان دست ما توانستيم مخالفتهاي خودمان را در حوزه ابراز بكنيم. به هر حال بايد يك پيوندی برگزار شود. چون بحثهای بنيادی و فكری خوبی در حوزهها وجود دارد، من اين را تأييد میكنم؛ يعنی الان يك پتانسيل قوی فكری در حوزه وجود دارد. من به اين اعتقاد ندارم كه امور زنان را فقط زنان بايد انجام بدهند.
#پیوند_حوزه_و_دانشگاه
#امور_زنان
#مصاحبه
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy025
💠 امام صادق عليه السلام :
✳️ إنَّهُ لَو كانَ الرِّبا حَلالاً لَتَرَكَ النّاسُ التِّجاراتِ وَ ما يَحْتاجونَ إِلَيْهِ فَحَرَّمَ اللّه الرِّبا لِيَفِرَّ النّاسُ مِنَ الْحَرامِ إلَى الْحَلالِ وَ إِلَى التِّجاراتِ وَ إِلَى الْبَيْعِ و َالشِّراءِ فَيَبْقى ذلِكَ بَيْنَهُمْ فِى الْقَرْضِ؛
✳️ براستى، اگر ربا حلال بود، مردم تجارت و تلاش براى معاش را رها مى كردند. به همين دليل خداوند ربا را حرام كرد تا مردم از حرام به حلال و تجارت و خريد و فروش رو بياورند و به يكديگر قرض بدهند.
📚 من لايحضره الفقيه ج 3، ص 567، ح 4937
🆔 @farhang_puya
⚠️ خدمت و خيانت روشنفكران
✒️ محمد حسين ظريفيان يگانه
⚫️ دغدغه ابتلای به بیخودی و فراموشی خودی و لزوم بازگشت به خودی خود - كه همان هويت اسلامی ايرانيان است – موضوعی بود كه سالهای سال اذهان برخی نخبگان جامعه ايران را به خود مشغول كرده بود. نخست طيفی از روشنفكران كه سعی در توجيه روشنفكرانه دين داشت و به جريان «نوگرايی دينی» شهرت يافت.
⚪️ «جلال آل احمد» كه برای اولين بار به طور جدی با انتشار دو كتاب «غربزدگی» و «در خدمت و خيانت روشنفكران» به بحران هويت ملی و دستاندازی غربيان و غربزدگان به آن از ديدگاه غربزدگی پرداخت.
⚫️ انديشه بازگشت به هويت خودی را پی گرفت و آن را ناظر به درمان پديده روانی خاصی دانست كه در طول دورههای مختلف با انگيزه نابودی اعتماد به نفس و باور به توانمندی خويشتن و هويت ملی به نخبگان و تودهها تلقين شده بود.
📑نشریه فرهنگ پویا #شماره_8
#نوگرايي_ديني
#جلال_آل_احمد
#روشنفکران
#غرب_زدگی
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy025
⚠️ دلار شريان اصلی تروريسم
🖋 طاهره کريمی
✔️ شريان حياتی تروريسم، دلار است. در دهه ١٩٩٠، شرايط جديد اقتصاد جهانی و بازارهای مالی، اين امكان را برای تروريسم فراهم كرد كه تبديل به پديدهای جهاني شود. گروههای مسلّح از كم شدن موانع اقتصادی و مالی استفاده كردند و شبكههای اقتصادي تشكيل دادند.
⚫️گروههای مسلّح از كم شدن موانع اقتصادی و مالی استفاده كردند و شبكههای اقتصادی تشكيل دادند؛ به اين معنی كه توانستند در بيش از يك كشور پول كسب كنند و در نتيجه در بيش از يك كشور عمليات انجام دهند.
✔️ امپراتوری مالی بنلادن كه سودهای آن، منابع مالی لازم را برای عمليات تروريستی در كشورهای اسلامی فراهم میكند، يكی از مثالهای اين پديده است. تروريسم همواره يك تجارت پرهزينه بوده است. جهانی شدن تروريسم، وابستگی متقابل پول و تروريسم را به شدت افزايش داد.
📄 نشریه فرهنگ پویا #شماره_10
#تروریست
#استکبار
#بن_لادن
#دلار
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy025
⚠️ توطئه کشف حجاب در کشورهای اسلامی
🖊 سميّه طاهريان
⚪️ قانون کشف حجاب در ايران به دنبال افغانستان و ترکيه و مصر تحت نظارت سختگيرانه رضاشاه آغاز شد. روز 17 دی 1314 شاه به همراه تاجالملوک (ملکه) و دو دخترش «شمس» و «اشرف» در دانشسرای مقدماتی بدون حجاب حاضر شد.
⭕️ از آن روز تمام نيروهای نظامی اعم از لشکرها، تيپها، هنگها، ادارات دولتی و وزارتخانهها و وزرای آن، نيروهای انتظامی مثل شهربانی و امنيه، اکثر وقت و نيروی خود را برای اجرای اين قانون به صحنه آوردند.همان که انگليس به دنبال آن بود.
🔘 کمکم فرهنگ بیحجابی منجر به گرايش به سيستم فرهنگی غيرخودی و بيگانه خواهد شد و چون فرهنگ استعمار تبليغ شده و غالب گشته، تمايل به آن شدت خواهد گرفت و وقتی شيفته آن شد، ديگر نياز به نيروی استعمارگر نيست.
📑 نشریه فرهنگ پویا #شماره_18
#رضا_شاه
#انگلیس
#نفوذ
#کشف_حجاب
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy025
🔰 مشخصه نظام کارآمد
#علامه_مصباح_یزدی
#نظام_کارآمد
#عکس_نگاشت
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy025
💰۶۵ تريليون دلار بدهی
🎙 دکتر فؤاد ايزدی
⚠️ اوضاع در آمريكا خوب نيست، اما غربیها با قدرت رسانهايشان اين ضعف را از چشم مردم میپوشانند. دليل قوت رسانهای آنها هم اين است كه آمريكا با نظام سرمايهداری اداره میشود و در اين نظام، فروش كالا مهم است. اينها از روشهای اقناع برای فروش محصولات خود و سپس مديريت افكار عمومی بهره بردند و موفق هم بودند.
⚠️ امروز ميزان بدهیهای دولت آمريكا بيش از ۱۶ هزار ميليارد دلار است. اگر بدهیهای مردم آمريكا را هم به اين رقم اضافه كنيم كه حدود ۵۰ هزار ميليارد دلار است، میشود ۶۵ تريليون دلار. يعنی اين كشور و اقتصاد را به طول کامل با قرض اداره میكنند و اين بدهی روزبه روز در حال افزايش است.
📑 نشریه فرهنگ پویا #شماره_24
#اقتصاد
#غرب_شناسی
#اقتصاد_قرضی
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy025
⏸ خودی و غیر خودی در تاریخ پیامبر و ائمه اطهار
✒️ سيد صمد موسوی
✅ در سنت رسول خدا (ص) و ائمه معصومين(عليهم السلام) اين تقسيمبندی وجود دارد. پيامبر(ص) و يارانش، خودی و سران مشركان و كفار و پيروان آنها غير خودی محسوب میشدند. در دوران اهل بيت (عليهم السلام) نيز مرز بين خودی و غيرخودی به جدیترين شكل وجود داشت.
✳️ زندانها، تبعيدها، آوارگیها، اسارتها و شهادتها گويای مرز خودی و غيرخودی بود. در كربلا خط اصيل خودی و غيرخودی مشخص شد و مظهر تمام عيار مرز خودی و غيرخودی شيعيان با مسلمانان ديگر بود. در زمان ائمه (عليهم السلام) شيعيان از خودی و غيرخودی با كلمه «نحن» و «هؤلاء» نام میبردند.
✅ در زيارت جامعه كبيره نيز مضامين فراوانی از قبيل «فمعكم معكم لا مع غيركم ؛» وجود دارد كه تقسيم خودی و غيرخودی از آنها استفاده میشود. امام سجاد (ع) فرمود: « كسی كه از ما روی گردان باشد، از ما نيست و كسی كه با ما نباشد، بهرهای از اسلام ندارد».
نشریه فرهنگ پویا #شماره_11
#نفوذی
#تاریخ_شیعه
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy025
💠 ابو بصير از امام صادق عليه السلام پرسيد
✅ (عَنْ اَبى بصيرٍ قال) قُلْتُ: آكِلُ الرِّبا بَعْدَ البَيِّنَةِ؟ قالَ: يُؤَدَّبُ فَاِنْ عادَ اُدِّبَ فَاِنْ عادَ قُتِلَ؛
✅ حكم رباخوار بعد از روشن بودن حكم ربا براى وى چيست؟ حضرت فرمودند: تأديب مى شود و اگر (براى بار دوم) ربا گرفت باز تأديب مى شود و (براى بار سوّم) اگر ربا گرفت، كشته مى شود.
📚 كافى(ط-الاسلامیه) ج 7، ص 242، ح 9
🆔 @farhang_puya
🚫 ميوه ممنوعه در مسير شهادت
🖊 فائزه اسکندری
🔴 با مطالعه دقيق تاريخ اسلام درمیيابيم که هر جا مسلمانان بر شهادت طلبی تکيه کرده اند، با وجود کمبودها به پيروزيهای درخشانی دست يافتهاند، ولی هرگاه به تعداد نفرات و تجهيزات مغرور و خودباخته شده اند، طعم تلخ شکست را چشيده و از پيروزی بازماندهاند.
🔵 يکی از جنگهايی که در آن از روح ايثار و شهادت و فداکاری تخطّی شده و مسلمانان به فکر جمع آوری غنائم افتاده اند، جنگ اُحد است. مسلمانان در اين جنگ چنان شکستی متحمل شدند که در باورشان نمیگنجيد.
🔴 جنگ احد، جنگی بود که نخست با پيروزی سپاه اسلام همراه بود، ولی بلافاصله بعد از اينکه ديگران را فراموش کردند، فرهنگ ايثارگری کمرنگ شد و به فکر جمعآوری مال و متاع دنيا افتادند، از نصرت الهی بیبهره مانده و طعم تلخ شکست را چشيدند.
📑 نشریه فرهنگ پویا # شماره_13
#تاریخ_اسلام
#شهادت_طلبی
#جنگ_احد
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy025