🟠جامعه بدون ارزش صرفا یک خلسه برای تحمل یکدیگر است
🖊بررسی نسبت دین و انسجام اجتماعی در گفتوگو با محمد حامد دادسرشت؛
🔸ما فقط هستههایی مانند تسبیح را منسجم در کنار هم قرار میدهیم. دانههای تسبیح با ریسمانی کنار هم قرار گرفتهاند، اما استقلال هر یک از آنان با یکدیگر حفظ شده است. انسجام اگر به معنای یکیشدن نباشد، در بهترین حالت مانند تسبیح است. هرگاه منافع هر یک از این دانهها اقتضا کند، با فشار خود را جدا میکند. پس اساساً اینکه با نسبیت به انسجام میرسیم یا نه، محل پرسش است. به طور خلاصه، بیشتر از آن چیزی که عرض کردم، امکان ندارد با نسبیت ما به انسجام برسیم. این وضعیت نیز کاربست خشونت توسط دولت را مشروع میکند. چون گروههای اجتماعی با یکدیگر یکی نشدهاند، پس هر اقلیت اجتماعی میتواند ادعای استقلال کند و تنها مانع او نیز قدرت سخت دولتهاست.
📎https://farhangesadid.com/0002ZV
🆔 @farhangesadid
🟠ممکن است برای جشنگرفتن در سوریه زود باشد!
🖊روایتی از موضع حاکمان جدید سوریه در برابر تجاوز اسرائیل به قلم سیموس ملک افضلی؛
🔸سیموس ملک افضلی» نویسنده و روزنامهنگار متخصص امور خاورمیانه - در یادداشتی که مجله آمریکایی «The Nation» آن را منتشر کرده است، به موضوع سقوط دولت سوریه میپردازد. وی در این یادداشت تأکید میکند که «تحریرالشام» از ماهها قبل آماده این حمله بودند؛ اما اگر در زمان جنگ حزبالله با اسرائیل حملات خود را در سوریه آغاز میکردند، باعث شرمساری آنها میشد. به گفته وی، تحریرالشام و سرکرده آن - جولانی - در مقابل حملات گسترده اسرائیل به زیرساختهای سوریه سکوت کردهاند. وی دلیل این سکوت را این مسئله میداند که تحریرالشام نمیخواهد دست دولت اسرائیل را گاز بگیرد؛ چرا که دولت اسرائیل با جنگ خود علیه حزبالله، مسیر تحریرالشام را برای تصرف دمشق هموار کرد.
📎https://farhangesadid.com/0002ba
🆔 @farhangesadid
🟠جامعهشناسی چطور علم ناممکن شد؟
🖊استیون ترنر از کتاب تازه ترجمه شدهاش در ایران میگوید؛
🔸جامعهشناسی همان قدر که مشهور، ریشهدار و پرکاربرد است همواره محل بحث و گفتوگوهای بسیار نیز بوده است. ایالات متحده آمریکا به عنوان یکی از حوزههای اصلی جامعهشناسی شاهد دیدگاهها و رویکردهای متفاوتی بوده که به عنوان مثال با آنچه در اندیشه اروپایی رخ داده دارای اختلافاتی جدی بوده است. از دو منظر جدی میان جامعهشناسی آمریکایی و جامعهشناسی اروپایی تفاوتهایی وجود دارد. این دو گونه جامعهشناسی از نظر ریشههای فلسفی و تاریخی، موضوعاتی که بر آن تمرکز دارند، مسئله روششناسی، نظام نهادی و آموزشی و جهتگیری نظری دارای اختلافند؛ هرچند این دو سنت جامعهشناسی در طول زمان بر یکدیگر نیز اثر گذاردهاند.
📎https://farhangesadid.com/0002bY
🆔 @farhangesadid
🟠خطبهی حکومت اسلامی، نه خطبهی فدکیه!
🖊تبیین خطبه فدکیه حضرت زهرا (س) در گفتوگو با محمدجواد یاوری سرتختی؛
🔸مشروعیت الهی به دلیل جامعیت و کمال، از نظر عقلی برتر است. این برتری در دستاوردهای عملی حکومت پیامبر (ص) و امیرالمؤمنین (ع) نیز مشهود است. امام باقر (ع) روایت میکند که امیرالمؤمنین (ع) وضعیت معیشتی مردم کوفه را با تأمین نان گندم به جای نانهای خشن بهبود بخشید. در دوران ایشان، فقر به حداقل رسید، تجارت رونق یافت و آبادانی گسترش پیدا کرد. در مدینه نیز پیامبر (ص) مردم را به کشاورزی و تجارت تشویق کرد و وضعیت بهداشتی را با ایجاد حمام و سرویسهای بهداشتی در کنار منازل بهبود بخشید. این دستورات و قوانین الهی، برخاسته از ارتباط نبی با وحی الهی است که نظام زیست متمدنانه را ترسیم میکند.
📎https://farhangesadid.com/0002bz
🆔 @farhangesadid
🟠ثروتمندان چگونه آمریکا را در اختیار گرفتند؟
🖊رابطه بین نئولیبرالیسم و افزایش نابرابری در آمریکا به قلم «دیوید ان. گیبس»؛
🔸یک مطالعه اخیر که توسط محققان روانشناسی انجام شده است، نشان میدهد که نئولیبرالیسم، منجر به ترجیح و حمایت از نابرابری بیشتر درآمد شده است. علاوه بر این، مطالعه موردبحث، استدلال میکند که مقصر تأثیر بر نگرشها، «تاچریسم» است. اکثر محققان، خواستگاه ضدانقلابی نئولیبرالیسم را در دوران پس از جنگ با سیاستهایی که به ترتیب توسط «مارگارت تاچر» و «رونالد ریگان» در بریتانیا و ایالات متحده آغاز شد، میدانند؛ بااینحال، کتاب جدید مورخ اقتصادی «دیوید ان. گیبس» با عنوان، «شورش ثروتمندان؛ چگونه سیاست دهه ۱۹۷۰، شکاف طبقاتی آمریکا را گسترش داد؟» ادعا میکند که ما باید به طور خاص دولتهای «ریچارد نیکسون» و «جیمی کارتر» را پایههای ایجاد نئولیبرالیسم در آمریکا بدانیم.
📎https://farhangesadid.com/0002XK
🆔 @farhangesadid