✅️جوان جوانمرد
✔️ابراهیم هادی در 1336 در تهران به دنیا آمد. رفتار و شخصیتش از نوجوانی با دیگران متفاوت بود. گویی ایمان و اخلاق و پاکی و فداکاری با وجودش سرشته شده بود. ابراهیم جوانی ورزشکار بود که در ورزشهای گوناگون به ویژه کشتی و والیبال استعدادی سرشار داشت و در زمانی کوتاه به عنوان پهلوان واقعی در میان ورزشکاران و ورزش دوستان شهرش شناخته شد. ورزش را از زورخانه های پهلوانی شروع کرد و همراه با رشد جسمی و حتی بیش از آن خصلت های جوانمردی و پهلوانی به سرعت در او رشد یافت. او بارها همچون پوریای ولی پا بر روی نفس گذاشت و برای موفقیت و پیروزی رقیب عامدانه تن به شکست داد.
دستگیری از نیازمندان، خدمت بی منت و پنهانی، هدایت و ارشاد جوانان، ایثار و مقدم داشتن دیگران بر خود در موقعیت های گوناگون، بی اعتنایی به شهرت و ثروت، اجتناب از معصیت و گناه، خوشروئی و مهربانی با همه، ایمان و عبادت و توکل و توسل برخی از فضایل و خصائل این جوان جوانمرد بود. حکایت های مبارزات او برای پیروزی انقلاب، نبردش با دشمنان حق پس از پیروزی انقلاب، حماسه آفرینی و خستگی ناپذیری او در میدانهای دفاع مقدس، شجاعت مثال زدنی و فداکاری های افسانه ای او برخی از خاطراتی است که از دوستان او در کتاب سلام بر ابراهیم نقل شده است. ایمان، اخلاق، معنویت، اخلاص، عبادت، ایثار، شجاعت همراه با بصیرت عمیق و همۀ آن چه را که مفهوم جوانمردی دلالت دارد در وجود این جوان جمع شده بود. او مجمع الفضایل بود. او آن قدر خوب بود که هرکسی با او آشنا می شد از دیدن فضایلش شگفت زده می شد. شگفت اینجا است که او این همه قله های کمال را در زمانی بسیار کوتاه در نوردید.
✔️درباره هریک از این اوصاف و فضایل داستان های مستند فراوانی در دست است که بسیاری از آنها در کتاب سلام بر ابراهیم از سوی دوستان و آشنایان و همرزمان آن شهید نقل شده است، داستانهایی که نشان می دهد در عروج و صعود معنوی سن و زمان تعین کننده نیست. ای بسا مدعیانی که پس از عمری اشتغال به مفاهیم و مباحث اخلاقی و معنوی طرفی نبستند و نبستیم، در حالیکه جوانی کم سن و سال و بی ادعا و گمنام برق آسا این مراحل را طی کرد و به قله رسید.
✔️معلوم می شود همانطور که در انواع علم و هنر افرادی از نبوغ برخوردارند، در عرصه معنویت و عرفان نیز کسانی هستند که دارای نبوغ و استعداد استثنایی و کم نظیر هستند. ابراهیم در ابعاد مختلف استعداد خارق العاده داشت و در هر عرصه ای وارد می شد خلاق و مبتکر بود، اما آنچه در او کم نظیر بود نبوغ معنوی او بود که در احوال، رفتار و گفتار جوانمردانه ای او مشهود بود.
✔️او سر انجام همراه با بسیجیان گردان کمیل و حنظله در کانالهای فکه پس از فداکاری های افسانه ای و چندین روز تحمل جراحت و تشنگی و گرسنگی و خستگی طاقت فرسا و دیدن قطعه قطعه شدن همرزمانش و بازگرداندن چند تن از مجروهان به عقب جبهه و نجات آنها، خود یکه و تنها تا آخرین نفس جنگید و تسلیم نشد و در کنار اجساد غرقه به خون شهدا در 22 بهمن سال 1361 شمسی به فیض شهادت که آرزوی دیرین و رؤیای شیرینش بود نایل آمد و پیکر پاکش همانگونه که می خواست هرگز پیدا نشد. ابراهیم به هنگام شهادت تنها 25 سال داشت.
سَلَامٌ عَلَى إِبْرَاهِيمَ. كَذَلِكَ نَجْزِي الْمُحْسِنِينَ. إِنَّهُ مِنْ عِبَادِنَا الْمُؤْمِنِينَ. ﴿ الصافات 109-111﴾ درود بر ابراهيم. نيكوكاران را چنين پاداش مى دهيم. در حقيقت او از بندگان با ايمان ما بود.
(برای توجه به چرائی ذکر این آیات و تناسبش با حکایت ابراهیم ما به کتاب سلام بر ابراهیم مراجعه کنید آنجا که نویسنده از نحوه انتخاب عنوان کتاب سخن می گوید.)
#ابراهیم_هادی #جوانمردی #فتوت #مردانگی
@farhangevarzesh👈
مثل فوتبال
ای کاش زندگی مثل فوتبال بود⚽️
بی وفایی را خطا میگیرفتیم⛔️
خوشی هارا پاس میدادیم 🫂
جدایی را کارت قرمز میدادیم 🟥
تنهایی را آفساید میگرفتیم⛳️
غم را شوت میکردیم🏃
محبت را گل میکردیم🎯
@farhangevarzesh👈
💕فوق العاده است
پیرمردی هر روز توی محله پسرکی رو با پای برهنه می دید که با توپ پلاستیکی
فوتبال بازی میکرد.👣
روزی رفت و یه کفش کتونی نو خرید و اومد به پسرک گفت: بیا این کفشا رو بپوش👟👟
پسرک کفشا رو پوشید و خوشحال رو به پیرمرد کرد و گفت: شما خدایید؟ پیرمرد
لبش را گزید و گفت نه پسرجان
پسرک گفت: پس دوست خدایی،
چون من دیشب فقط به خدا گفتم کفش ندارم ....
دوست خدا بودن سخت نيست...👌👌
@farhangevarzesh👈
حالا هی بعضی ها سرکوفت رونالدو و نیمار و ... را بزنند.
عربستان بدون این بریز و بپاش ها مثل آب خوردن اندونزی رو می برد.
@farhangevarzesh👈
29.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥در غرفه فدراسیون تیراندازی در نمایشگاه یاریگران زندگی چه کذشت؟
@farhangevarzesh👈
سه واژه ي مهم و تاثير گذار در زندگي هر فرد
"انتخاب"
"فرصت"
"تغییر"
باید "انتخابی" درست داشته باشید
تا "فرصتی" مناسب پیدا کنيد
وگرنه
زندگی تان هیچگاه "تغییر" نخواهد کرد...
@farhangevarzesh👈
🔴ستایش ستاره کره ای تاتنهام از ایستادگی فلسطین پس از تساوی دیشب دو تیم در انتخابی جام جهانی
🔹سون :“باید فلسطینیها را تشویق کرد. آنها با وجود قرار داشتن در شرایط سخت کنونیشان، واقعا آماده بودند و توانستند برنامههایشان را بهخوبی پیاده کنند. این چیزی است که میتوانیم از آنها یاد بگیریم. از پیروز نشدن در این بازی، ناامید شدم و امیدوارم در سال جدید بتوانیم بهتر بازی کنیم”.
@farhangevarzesh👈
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ انتقادات خیابانی از بیرانوند: لطفا کمی از طبقات ساختمان هات کم کن و به طبقات کتاب هات اضافه کن و کتاب بخوان!
خیابانی: من بخوام از نام بردن تو معروف بشم؟ خاک بر سر من!
@farhangevarzesh👈
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 جواد خیابانی: ننگ بر فیفا که اسرائیل را از جام جهانی اخراج نکرده
🔸 میخواهم طوماری با عنوان «چرا روسیه در جام جهانی نیست و اسرائل هست» بنویسم و در خیابان بدهم همه امضا کنند دست رئیس فیفا برسد.
آقای اینفانتیو؛ اگر روسیه را از جام جهانی اخراج میکنید پس چرا اسرائیل اخراج نمیشود که ۵۰ هزار نفر از مردم بیگناه فلسطین را به شهادت رسانده....
@farhangevarzesh👈
به مناسبت سی و دومین سالگرد زنده یاد پرویز دهداری؛
🌓 پرویز دهداری؛ معلم اخلاق و جوانمردی فوتبال ایران
🔸مرحوم پرویز دهداری اصالتا اهل آبادان که در سال ۱۳۱۲ در شهرستان مرودشت چشم به جهان گشود و پس از عزیمت مجدد خانواده اش به آبادان، فوتبالش را در این شهر فوتبالخیز آغاز کرد و از این خطه به بازی در تیمملی و سرمربیگری آن رسید.
🔸پرویز دهداری از مهاجمان بزرگ تیم شاهین و نخستین سرمربی تیم پرسپولیس و همچنین سرمربی تیم ملی بود، مربی و مدیری که اخلاقمداری برایش بر نتیجهگرایی مقدم بود.
🔸پرویز دهداری تا قبل از انحلال شاهین آبادان مرد کلیدی این باشگاه بود و بعد تبدیل به اولین مربی پرسپولیس شد، مردی که در ۳۸ سالگی، هدایت تیم ملی ایران را پذیرفت، که به لحاظ فنی یکی از بهترینهای دوران خودش به شمار میرفت، او که تیم ملی را به المپیک مونیخ رسانده بود.
🔺صعود به المپیک مونیخ و مقام سوم جام ملتهای آسیا مهمترین دستاوردهای زنده یاد دهداری در دوران سرمربیگری او در تیم ملی ایران بود.
🔸دهداری با انسان مداری در فوتبال ایران گره خورده است؛ همه چیز را مانند مافیای فوتبال امروز به پول گره نزده بود، او حتی زمانی که مستاجر بود، کلید خانهای که بابت ۲ سال سرمربیگری بدون دستمزد در یکی از تیمها به او داده شد را نپذیرفت و آن را به شاگرد تازه داماد خود داد.
🔺دهداری حتی در قبال پذیرفتن مسئولیت هدایت تیمملی، نه تنها ریالی از بابت این سمت به عنوان دستمزد دریافت نمیکرد، بلکه از جیب خود و امکانات محدودی که داشت نیز برای فوتبال هزینه میکرد.
🔸نظم، جوانگرایی، میهن پرستی و اخلاق مهمترین ویژگیهای مرحوم دهداری بود که همین تفکر باعث شد وقتی چهارده نفر از ستارههای تیم ملی ایران در آن زمان از تیم ملی استعفا دادند؛ دهداری در عوض جوانان با آتیهای مانند زرینچه، کرمانی مقدم، عابدزاده، نامجو مطلق، مرفاوی و سرخاب را جانشین آنها نمود.
🔺 نمونه دیگر از اخلاق مداری او این بود، زمانی که مرحوم دهداری سرمربی تیم پرسپولیس بود، عزیز اصلیمنش گلر تیم بود که آن زمان پرسپولیس حتی دروازهبان ذخیره نیز نداشت. گویا یک روز میگوید تا پول او را ندهند بازی نمیکند؛ وقتی روز بازی تیمش، اصلیمنش وارد رختکن می شود، دهداری حتی به او اجازه نمیدهد لباسهایش را عوض کند و جعفر کاشانی را که یک مدافع بود، درون دروازه میگذارد.
🔸مربی پیشین تیم ملی در سوم آذر سال ۱۳۷۱ به دلیل عارضه کلیوی درگذشت،برای گرامیداشت نام و یاد این مربی اخلاق خیابانی در آبادان بنام پرویز دهداری اسطوره فوتبال جنوب نامگذاری شده است.
✍ آری دهداری چه در زمین و چه بیرون از آن، اخلاق را سرلوحه کار خود و شاگردانش قرار میداد و به همین دلیل او را «معلم اخلاق و جوانمردی فوتبال ایران» لقب دادند.
🔺بله پرویز دهداری کسی بود که به خاطر سجایای اخلاقی بارز و نیکو به معلم اخلاق مشهور شد و مرام او الگویی است برای ورزشکاران به خصوص فوتبالیستهای ایران.
♨️ اوج اخلاق مداری دهداری در تیم ملی زمانی است که یکی از بازیکنان تیم ملی که در اوج در حال بازی کردن بود را از زمین بیرون میکشه و حتی چون همه تعویض های تیم ملی ایران هم انجام شده بود تیم ده نفره میشه؛ فقط بخاطر این که این بازیکن ایران بازیکن تیم مقابل را از نظر تکنیکی تحقیر کرده بود.
🤲 روحش شاد و راهش در فوتبال امروز ما جاودان و ماندگار باد.
@farhangevarzesh👈
سخنانی از عارفان در اخلاق جوانمردی
✅️متون عرفانی ما سرشار است از بیانات عارفان در اهمیت اخلاق جوانمردی. در اینجا برخی از سخنان عارفان را که مشتی از خروار است نقل می کنیم تا نحوۀ نگاه عارفان مسلمان به شفقت و خدمت به خلق بیشتر روشن شود.
👤جنید: «جوانمردی آن است که بار خود بر خلق ننهی و آنچه داری بذل کنی.» همو: «خُلق چهار چیز است: سخاوت و الفت و نصیحت و شفقت. و گفت صحبت با فاسقان نیکوخو دوست¬تر دارم از آنکه با قرّای بدخو.» (قرا=قاریان قرآن) ...
👤ابوالقاسم نصرآبادی: «مروت شاخی است از فتوت و آن برگشتن است از دو عالم و هرچه درو است.»
👤 ابوسعید خراز: «تصوف آزادی است و جوانمردی و ترک تکلف و سخاوت.»
بوعثمان حیری: «صحبت با خدای به حسن ادب باید کرد و دوام هیبت، و صحبت با رسول (ص) به متابعت سنت و لزوم ظاهر علم، و صحبت با اولیا به حرمت داشتن و خدمت کردن، و صحبت با برادران به تازه رویی اگر در گناه نباشند، و صحبت با جهال به دعا و رحمت کردن بر ایشان.»
👤ابومحمد رویم: «حکم حکیم این است که حکمها بر برادران فراخ کند و بر خود تنگ گیرد که بر ایشان فراخ کردن ایمان و علم بود و بر خود تنگ گرفتن از حکم ورع بود.»
👤محمد فضل: «ایثار زاهدان به وقت بینیازی بود و ایثار جوانمردان به وقت حاجت.»
👤بوشنجی را «پرسیدند از فتوّت، گفت مراعات نیکو کردن و بر موافقت دایم بودن و از نفس خویش به ظاهر چیزی نادیدن که مخالف آن بود باطن تو.» اشاره به یکرویی و یکرنگی و دوری از ریا است، چنانکه بایزید گفت: «یا چنان نُمای که هستی، یا چنان باش که مینُمائی.»
👤حکیم ترمذی را پرسیدند از تقوا و جوانمردی، گفت: «تقوا آن است که در قیامت هیچکس دامنت نگیرد و جوانمردی آن که تو دامن هیچ¬کس نگیری.» همو گفت: «جوانمردی آن بود که راهگذری و مقیم پیش تو یکسان بود.» یعنی در خدمت و جوانمردی بین آشنا و بیگانه فرق نگذاری.
👤ابوالعباس قصاب: «جوانمردان راحت خلقند نه وحشت خلق، که اینان را صحبت با خدا بود از خلق و از خدا به خلق نگرند.» ...
👤از ابوعلی دقاق پرسیدند: «فتوت چیست؟ گفت حرکت کردن از برای دیگران و از پیغمبر بود علیه السلام که فردا همه خواهند گفت نفسی نفسی، او خواهد گفت امتی امتی.» یعنی در قیامت هر کسی نگران حال خویش است و پیامبر نگران حال امت خویش.
👤از شیخ بوعثمان مغربی «سؤال کردند از صحبت، گفت: نيکويي صحبت آن باشد که فراخ داري بر برادر مسلمان آنچه بر خود ميداري و در آنچه او را بود طمع نکني و قبول کني جفاي او، انصاف او بدهي و از وي انصاف طلب نکني و مطيع او باشي و او را تابع خود نداني و هرچه از وي بر تو رسد تو آن را از وي بزرگ و بسيار شماري و هرچه از تو بدو رسد احقر و اندک دانی.»
👤 شاه شجاع الدین کرمانی: «علامت خوشخویی، رنج خود از خلق برداشتن است و رنج خلق کشیدن.»
👤سری سقطی: «حسن خُلق آن است که خلق را نرنجانی و رنج خلق بکشی بی کینه و مکافات. و گفت از هیچ برادر بریده مشو در گمان و شکّ و دست از صحبت او باز مدار بی عتاب.»
🔸️همو گفت: «عارف آفتاب صفت است که بر همه عالم بتابد و زمین شکل است که بار همه موجودات بکشد و آب نهادست که زندگانی دلهای همه بدو بود و آتش رنگست که عالم بدو روشن گردد.»
🔸️همچنین گفت: «سی سالست که استغفار میکنم از یک شکرگفتن. گفتند چگونه؟ گفت: بازار بغداد بسوخت اما دکان من نسوخت، مرا خبر دادند، گفتم الحمد لله؛ از شرم آنکه خود را بِه از برادران مسلمان خواستم و دنیا را حمد گفتم، از آن استغفار میکنم.» ...
👤«از شیخ المشایخ ابوالقاسم کرکانی پرسیدم (رض) که شرط صحبت چیست؟ گفت آنک حظ خود نجوئی اندر صحبت، کی همۀ آفات ازانست که هرکسی ازان حظ خود طلبند؛ و صاحب حظ را تنهائی بهتر از صحبت، و چون حظ خود فروگذارد و حظوظ صاحب خود را رعایت کند اندر صحبت مصیب باشد.»
قطعه ای از کتاب: حکمت و حکایت جوانمردی
@farhangevarzesh👈