بسم الله الرحمن الرحیم
آغاز فصل عبادت و بندگی و ماه بزرگ الهی رجب المرجب مبارک باد؛
در این ماه نورانی منادی ندا می دهد:
"أَيْنَ الرَّجَبِيُّونَ"
کجایند اهل رجب؟
امید است آن روزی که منادی این ندا را سر می دهد؛ همگان با افتخار برخیزیم و بگوئیم: لبیک اللهم لبیک.
حدیث:
وَ قَالَ الصَّادِقُ علیه السلام:
إِذَا كَانَ يَوْمُ الْقِيَامَةِ نَادَى مُنَادٍ فِي بُطْنَانِ الْعَرْشِ أَيْنَ الرَّجَبِيُّونَ
فَيَقُومُ أُنَاسٌ يُضِيءُ وُجُوهُهُمْ لِأَهْلِ الْجَمْعِ عَلَى رُءُوسِهِمْ تِيجَانُ الْمَلِكِ
مُكَلَّلَةً بِالدُّرِّ وَ الْيَاقُوتِ مَعَ كُلِّ وَاحِدٍ مِنْهُمْ أَلْفُ مَلَكٍ عَنْ يَمِينِهِ وَ أَلْفُ مَلَكٍ عَنْ يَسَارِهِ يَقُولُونَ لَهُ هَنِيئاً لَكَ كَرَامَةُ اللَّهِ يَا عَبْدَ اللَّهِ فَيَأْتِي النِّدَاءُ مِنْ عِنْدِ اللَّهِ جَلَّ جَلَالُهُ عِبَادِي وَ إِمَائِي وَ عِزَّتِي وَ جَلَالِي لَأُكْرِمَنَّ مَثْوَاكُمْ وَ لَأُجْزِلَنَّ عَطَايَاكُمْ وَ لَأُبَوِّئَنَّكُمْ مِنَ الْجَنَّةِ غُرَفاً تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهارُ خالِدِينَ فِيها وَ نِعْمَ أَجْرُ الْعامِلِينَ إِنَّكُمْ تَطَوَّعْتُمْ بِالصَّوْمِ لِي شَهْراً عَظَّمْتُ حُرْمَتَهُ وَ أَوْجَبْتُ حَقَّهُ مَلَائِكَتِي أَدْخِلُوا عِبَادِي وَ إِمَائِي الْجَنَّةَ
ثُمَّ قَالَ جَعْفَرُ بْنُ مُحَمَّدٍ علیه السلام هَذَا لِمَنْ صَامَ شَيْئاً مِنْ رَجَبٍ وَ لَوْ يَوْماً وَاحِداً فِي أَوَّلِهِ أَوْ فِي وَسَطِهِ أَوْ فِي آخِرِه
حضرت امام صادق علیه السلام می فرمایند:
روز رستاخيز سروشى( ندا دهنده ای) از درون عرش ندا مى دهد اهل رجب كجايند؟
گروهى از مردم بر مى خيزند كه چهره هایشان براى مردم محشر مى درخشد، بر سرشان تاج پادشاهى آكنده از مرواريد و ياقوت است و همراه هر يك از ايشان، هزار فرشته از سوى راست و هزار فرشته از سوى چپ ايستاده اند و به او مى گويند: اى بنده خدا! كرامت خداى بر تو گوارا باد! از عرش هم ندا مى آيد كه اى بندگان من! سوگند به عزت و جلال خودم جايگاه شما را گرامى و عطاى شما را جزيل قرار مى دهم و غرفه هايى از بهشت به شما ارزانى مى دارم كه از زير آن جوی ها جارى است و جاودانه در آن خواهيد بود و پاداش عمل كنندگان چه نيكوست، شما براى من در ماهى، روزه مستحبى گرفتيد كه حرمت آن ماه را بزرگ و حق آن را واجب كرده ام. اى فرشتگان من! اىن بندگان و كنيزكان مرا به بهشت درآوريد و وارد کنید.
امام صادق علیه السلام در ادامه فرموده اند:
اين پاداش كسى است كه چيزى از ماه رجب را روزه بگيرد، هر چند يك روز از دهه اول يا دوم يا آخر آن باشد.َ
منبع: روضه الواعظین ج2ص402» و
زاد المعاد / ترجمه موسوی ; ج ۱ ص ۱۹
بسم الله الرحمن الرحیم
در فصل عبادت و ماه بزرگ الهی، ماه بندگی خدای متعال رجب المرجب یکدیگر را دعا کنیم که توفیق انجام اعمال به ویژه گرفتن روزه را داشته باشیم
حدیثی در پاداش روزه گرفتن در ماه مبارک رجب؛
ابِي جَعْفَرٍ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيٍّ الْبَاقِرِ علیه السلام قَالَ:
مَنْ صَامَ مِنْ رَجَبٍ يَوْماً وَاحِداً مِنْ أَوَّلِهِ أَوْ وَسَطِهِ أَوْ آخِرِهِ؛ أَوْجَبَ اللَّهُ لَهُ الْجَنَّةَ وَ جَعَلَهُ مَعَنَا فِي دَرَجَتِنَا يَوْمَ الْقِيَامَةِ
وَ مَنْ صَامَ يَوْمَيْنِ مِنْ رَجَبٍ قِيلَ لَهُ اسْتَأْنِفِ الْعَمَلَ فَقَدْ غُفِرَ لَكَ مَا مَضَى
وَ مَنْ صَامَ ثَلَاثَةَ أَيَّامٍ مِنْ رَجَبٍ قِيلَ لَهُ قَدْ غُفِرَ لَكَ مَا مَضَى وَ مَا بَقِيَ فَاشْفَعْ لِمَنْ شِئْتَ مِنْ مُذْنِبِي إِخْوَانِكَ وَ أَهْلِ مَعْرِفَتِكَ وَ مَنْ صَامَ سَبْعَةَ أَيَّامٍ مِنْ رَجَبٍ أُغْلِقَتْ عَنْهُ أَبْوَابُ النِّيرَانِ السَّبْعَةُ
وَ مَنْ صَامَ ثَمَانِيَةَ أَيَّامٍ مِنْ رَجَبٍ فُتِحَتْ لَهُ أَبْوَابُ الْجَنَّةِ الثَّمَانِيَةُ فَيَدْخُلُهَا مِنْ أَيِّهَا شَاء.
حضرت امام جعفر صادق (علیه السلام) فرموده اند:
هر كه يك روز از ماه رجب را روزه دارد از اول يا وسط يا آخر ماه، خدا بهشت را بر او واجب كند و روز قيامت با ما هم درجه اش سازد؛
و هر كه دو روز از رجب را روزه دارد به او گويند: كِردار از سر گير كه خدا آنچه گذشت از برايت آمرزيد؛
و هر كه سه روز از رجب روزه گيرد به او گويند: گذشته و آينده ات آمرزيده شد، براى هر كه از برادران گنهكارت خواهى شفاعت كن و براى آشنايانت؛
و هر كه هفت روز از رجب را روزه دارد، هفت دَرِ دوزخ بر او بسته گردد
و هر كه هشت روز از رجب را روزه دارد هشت دَرِ بهشت به رويش باز شود تا از هر كدام که خواهد در آيد( وارد شود).
أمالي الصدوق، ص: ۶
"پاسخ اسقف اعظم آتن و یونان به نامه ی محبت آمیز آیت الله اعرافی رئیس حوزه های علمیه کشور"
حوزه/ در نامه اسقف آمده است: ما تمایل شما برای فعالیتهای مشترک برای دستیابی به راه حلهای مذهبی برای کاهش بحرانهای جهانی را پیشبینی میکنیم، زیرا مسیحیان ارتدکس و مسلمانان شیعه از نقطه تفاهم نزدیکتری بهرهمند هستند.
به گزارش گروه ترجمه خبرگزاری «حوزه» ، اسقف اعظم آتن و یونان، پاسخ نامه آیت الله اعرافی رئیس حوزه های علمیه ایران را به شرح زیر نوشته و نسبت به بینش مذهبی و مشترک با مسلمانان شیعه در راستای صلح جهانی ابراز امیدواری کرده است. در نامه اسقف آمده است:
دکتر اعرافی عزیز؛
از نامه متبرک شما در مورد مولود مسیح متشکریم، شما خیلی مهربانانه محبت مسیحیان به اولین جامعه مسلمانان را هنگامی که امت در معرض خطر نابودی قرار داشتند، متذکر شدید.
امیدوارم که امروز نیز تمام مسیحیان درکل جهان همچنان همان نگرش را نسبت به جامعه مسلمان داشته باشند همانطور که در انجیل آمده است: هر رفتاری را که دوست دارید دیگران با شما داشته باشند، با آنان داشته باشید و به همان شیوه با آنها رفتار کنید ، زیرا این قانون پیامبران است (متیو ۷:۱۲).
بعلاوه ، به نظر می رسد زندگی و نگرش علی بن ابی طالب ، پسرانش حسن و حسین و به طور کلی تعالیم شیعه ، بیش از سایر رویکردهای مسلمان به آن قاعده طلایی نزدیک شده است. به همین دلیل است که ما تمایل شما برای فعالیتهای مشترک برای دستیابی به راه حلهای مذهبی برای کاهش بحرانهای جهانی مانند جنگها، مشکلات زیست محیطی، بی احترامی و نفرت از مقدسات ادیان دیگر را پیشبینی میکنیم، زیرا مسیحیان ارتدکس و مسلمانان شیعه از یک نقطه تفاهم متقابل و نزدیکتری نسبت به ادیان دیگر بهره مند هستند.
در ادامه لطفا تسلیت من را برای ترور ژنرال قاسم سلیمانی بپذیرید و منتظر یک سال درخشانتر در ۲۰۲۱ باشید.
بااحترام
اسقف اعظم آتن و یونان
بسم الله الرحمن الرحیم
"جهان با شتاب به سمت ظهور در حرکت است".
✅ در انتظار منجی بشریت (۴۵)
✍️ عَنِ النِبي الاعظم (صلی الله علیه و آله و سلم):
«طُوبی لِلصَّابِرینَ فِي غَیبَتِهِ،
طُوبی لِلمُقیمینَ عَلی مَحَبَّتِهِ،
أولئك الّذینَ وَصَفَهُمُ اللهُ فِي کِتابِهِ وَ قالَ: (هُدًی لِلمُتّقینَ الّذینَ یُومِنُونَ بِالغَیبِ).
حضرت محمد مصطفی رسول اعظم خدای متعال(صلی الله علیه و آله و سلم) فرموده اند:
خوشا به حال صبرکنندگان در ایام غیبتش؛
خوشا به حال پایداران بر دوستی و محبتش؛
اینان کسانی هستند که خدای متعال در کتابش بدین ترتیب توصیفشان کرده است:
(هدایت است برای پرهیزکاران، آنانیکه به عالَم غیب ایمان دارند.)
منبع:
حافظ سلیمان بن ابراهیم، ینابیع الموده، ج ٢، ص ٣٨٨.
شعر اول "جمعه"
جمعهها، بغضِ من انگار گلوگیرتر است
فکر و ذهنم، به تو و چشمِ تو درگیرتر است
مثل هر جمعه دلم حس عجیبی دارد
حس دیدار تو این جمعه کمی بیشتر است
شعر دوم "زمان پرواز"
وقتی غزل به عشقِ تو آغاز میشود
بال وُ پَـرِ پـریدنِ من باز میشود
وا میشود زبانِ قلم، میشود غزل
دارد غَزلِ نوشتهاَم، اِعجاز میشود
هیچم، ولی همینکه تو را میزنم صدا
عرشِ خدا اسیرِ همین ساز میشود
این نابَلَد، همینکه به مضمونِ تو رسید
استادِ فَـنُّ و قافـیه پَرداز میشود
تو آمدی وُ سامـره شد سُـرَّ مَن رَایٰ
دارد زمان، زمانهیِ پرواز میشود
👈 یادآوری:
اینک ١١١٣ سال از غیبت امام زمان(عجل تعالی فرجه الشریف) میگذرد و اکنون پنجاه و شش هزار و دویست و یک جمعه استکه جهان در انتظار منجی عالم بشریت بسر میبرد.
شاید این جمعه بیاید، شاید...! (۱۳۹۹/۱۲/۱)
برای سلامتی و تعجیل در ظهور مولایمان عزیز مادر، فاطمه ی زهرا سلام الله علیها حضرت مهدی موعود عجل الله تعالی فرجه الشریف صلوات بر محمد و آل محمد.
🔰 قرائت پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی در پنجاه و پنجمین نشست اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا:
بسم الله الرحمن الرحیم
دانشجویان عزیز
هر روز که میگذرد اهمیت نقش جوانان در پیشرفت کشور و تضمین آیندهی آن بیشتر آشکار میشود. بلیّهی عمومی کرونا هم این را یکبار دیگر به اثبات رسانید. همت و انگیزه و امید شورانگیز جوانان در این ماجرا نیز مانند بسیاری از مسائل کشور، پیشران گشایشهای علمی و عملی شد. این یکی از برترین افتخارات انقلاب اسلامی است که توانسته است نشان «نقشآفرینی در مسائل اساسی» را بر سینه جوانان برومند کشور بنشاند.
از شما دانشجویان عزیز انتظار میرود که در این فرصت مغتنمی که در اختیار شما است، خود را هر چه بیشتر به صلاحیتهای علمی و دینی و اخلاقی آراسته کنید و آمادهی نقشآفرینی شوید، و اتحادیهی انجمنهای اسلامی در اینباره دارای وظیفهئی سنگینتر و البته افتخارآمیزتر است.
والسلام علیکم و رحمةالله
سیّدعلی خامنهای
یک اسفند ۱۳۹۹
قالَ الامام جواد الائمه عليهالسلام:
مُلاقاةُ الاْخوانِ نَشْرَةٌ، وَ تَلْقيحٌ لِلْعَقْلِ وَ إنْ كانَ نَزْراً قَليلاً.
حضرت امام جواد علیه السلام فرمودند: ملاقات و ديدار با دوستان و برادران [خوب]، سبب صفاى دل و نورانيّت آن مىگردد و موجب شكوفایى عقل و درايت خواهد گشت؛ گرچه در مدّت زمانى كوتاه انجام پذيرد.
به نقل از: بحارالانوار، ج۷۱، ص۳۵۳