🔻جلسه گفت و شنود صریح نمایندگان تشکلهای #دانشجویی با حجتالاسلام و المسلمین رئیسی عصر چهارشنبه و در نهمین روز از ماه مبارک رمضان برگزار شد.
🔹️ما در قوه قضائیه باید بیشتر اهل #عمل باشیم تا حرف زدن و بنا داریم که بیشتر از اقدامات انجام شده مردم را مطلع کنیم تا اقداماتی که باید انجام شود و مردم عملاً در جریان اقدامات ما باشند و انشاءالله اعتماد مردم به عنوان سرمایههای #اجتماعی ما ترمیم شود.
🔹️در برخورد با #مفاسد به ویژه مفاسد اقتصادی هیچ خط قرمزی را قائل نیستیم و به همکاران خود اعلام کردهایم. مردم هم بدانند هرکسی در هر جایگاهی اعم از اقتصادی، اجتماعی و سیاسی، اگر مرتکب فساد شود باید مورد رسیدگی قرار گیرد و در این رابطه هیچ خط قرمزی وجود ندارد.
🔹️درباره برخی از پروندهها مثل #لواسانات باید بگویم که پروندهها در حال پیگیری است.
🔹️در راستای حفاظت از منابع عمومی، جنگلها و سرمایههای عمومی بنا داریم شورای حفظ حقوق بیت المال که وظیفهاش درباره جنگلها و منابع طبیعی و اراضی است را فعالتر کنیم.
🔹️اگر یک #قاضی یا یک فرد مرتبط با مجموعهی قضائی صلاحیتش مخدوش شد، به هیچ عنوان حق ورود به سایر عرصههای قضائی از جمله امر #وکالت را ندارد.
🔹️از گزارشهای #مردمی پیرامون فساد حمایت میکنیم و کسانی که خبر از فسادی دهند، مورد #تشویق و #حمایت قرار میدهیم.
🔹️فردی در دورهای #مسئولیت دارد و کاری که بر عهده دارد را انجام نمیدهد و خسارتهایی متوجه کشور میشود؛ ضرورت پیگیری این ترک فعلها کمتر از فعلها نیست؛ بلکه بیشتر است.
🔹️بر مبنای اصل شفافسازی اعلام کردهایم که آرای #قضات در منظر و دسترس همگان قرار گیرد و در سامانهای همه آرای قضائی بدون ذکر نام درج شود.
🔹️پرونده #خصوصیسازیها را با جدیت مورد رسیدگی و مردم و نخبگان را در جریان قرار میدهیم و گزارشهای سازمان بازرسی در این رابطه نیز آماده شده است.
🔹️دستورالعملی را در چند فصل درباره ضرورت حفظ #کرامت همهی مراجعان و مرتبطان به مجموعههای قضائی اعم از قاضی، وکیل، شاکی و متهم تهیه کردهایم.
🔹️در رابطه با موضوع #بورسیهها ما مصمم به پیگیری و احقاق حق دانشجویان بورسیه هستیم.
🔹️فضای #مجازی باید برای استفاده مردم باشد؛ نه فضایی برای سوء استفاده و ضربه زدن به حقوق، آزادی، آبرو و حیثیت مردم.
🔹️در قوه قضائیه در بخشهای مختلف از #زنان کمک گرفته ایم.اکنون قضات زن را در قوه قضائیه و حتی در دیوان عالی کشور داریم؛ اما این که از زنان بیشتر استفاده شود، یک مسئله قابل توجه است و انشاءالله این مسئله را پیگیری میکنیم.
@raisi_org
🌐حمله به کشتی ها چگونه منجر به وقوع جنگ ویتنام شد؟
▪️در روز هفتم آگوست 1964 کنگره ی آمریکا قطعنامه ای را تصویب کرد که به رئیس جمهور آمریکا اجازه می داد تا به صورت مستقیم در درگیریهای نظامی ویتنام دخالت کند. تا قبل از این قطعنامه رئیس جمهور وقت آمریکا ،لیندون جانسون، با چند عملیات مخفی نظامی برعلیه ویتنام شمالی موافقت کرده بود. این گونه عملیات شامل شنود و جمع آوری اطلاعات مخابراتی ویتنام شمالی توسط کشتی های آمریکایی در سواحل این کشور نیز می شد.در روز دوم آگوست یکی از ناوشکنهای آمریکایی با نام یو.اس.اس مادوکس ،که در حال شنود مخابرات ویتنامی ها در خلیج تونکین بود، توسط 3 فروند قایق اژدرافکن ویتنامی مورد حمله قرار گرفت. هرچند که اژدرهای شلیک شده به خطا رفتند اما یو.اس.اس ترنر نیز به یاری مادوکس شتافت و گزارش شد که دو روز بعد نیز این دو کشتی دوباره تحت حمله قرارگرفته اند. تحقیقات بعدی نشان دادند که حمله ی روز چهارم آگوست احتمالا صورت نگرفته است.
جانسون بلافاصله دستور داد تا حملات هوایی بر علیه ویتنام شمالی انجام شود. او همچنین از کنگره درخواست کرد تا قطعنامه ای را تصویب کند که به اجازه دهد تا هر اقدام لازمی را برای جلوگیری از خشونتهای بیشتر و بر ضد نیروهای آمریکا انجام دهد.به دلیل قطعنامه ی خلیج تونکین ، که در دسامبر 1970 توسط کنگره لغو شد، دولت آمریکا هیچگاه نیازی ندید که به صورت رسمی بر علیه ویتنام شمالی اعلان جنگ کند اما این کشور وارد جنگی شد که برای آمریکایی ها طولانی تر از هر جنگ رسمی دیگری تا آن زمان شد.
7سال بعد از ماجرای خلیج تونکین افکار عمومی آمریکا با انتشار اسنادی به نام «برگهای پنتاگون» در نشریه نیویورک تایمز باخبر شد که حادثه خلیج تونکین نمایشی ساختگی برای ترغیب کنگره به همراهی با گسترش جنگ در ویتنام بوده است. ۴۰ سال بعد، پنتاگون این اسناد را منتشر کرد مشخص شد که ادعای نیویورک تایمز درست بوده است.
🆔 @Archpoldeb
💠 «اللَّهُمَّ اجْعَلْنِی فِیهِ مِنَ الْمُتَوَکِّلِینَ عَلَیْکَ وَ اجْعَلْنِی فِیهِ مِنَ الْفَائِزِینَ لَدَیْکَ وَ اجْعَلْنِی فِیهِ مِنَ الْمُقَرَّبِینَ إِلَیْکَ بِإِحْسَانِکَ یَا غَایَةَ الطَّالِبِین»
💠«خدایا در این روز مرا از #متوكلان بدرگاهت #جعل کن (قرار بده) و از كامروایان حضرتت قرار بده؛ و از مقربان درگاهت #جعل کن؛ به احسانت اى نهایتِ خواست و همت جویندگان»
❓جایگاه #توکل یا وکالت دادن به خدا در زندگی اجتماعی و در سیاست و چارهاندیشی ما کجاست؟
🔺 نقیصهی مهم دانش مدیریت غربی (علم سیاست) در این است که بعد از چارهاندیشی، جایی برای #توکل، #مشیت الهی و #تقدیر نمیبیند.
🔸سیّاس کسی است که تصمیم و تدبیر خوبی زده باشد و آن را به نحو احسن اجرا نماید.
🔸زمانی میتوانیم بگوییم تصمیم خوبی اندیشیده شده که در ماهیت آن به ایمان و یقین رسیده باشیم. اما حتی در همین حین، باید نگاهمان به مشیت الهی باشد؛ آنچه خدا بخواهد، همان میشود:
💠«اللَّهِ يَهْدِي بِهِ مَنْ يَشاءُ»، «تُعِزُّ مَنْ تَشَاءُ وَتُذِلُّ مَنْ تَشَاءُ» و...
گرچه خواست و مشیت الهی، هرگز تفننی و بیحساب نیست، اما در هر شرایطی، به جایی خواهیم رسید که هرچه تدبیر و تصمیم کنیم، کاری از ما ساخته نیست؛ چطور مشیت و خواست الهی در دانش مدیریت، نادیده انگاشته میشود؟
🔸اما هر تصمیم خوب، که به ایمان و یقین رسیده و بر مشیت الهی نیز چشم دوخته باشد، در حد تصمیم نباید بماند؛ جایی که دیگر مصمم بر تصمیم خود شدهایم، نیاز به #تدبیر نیکو داریم. تمام تلاش خود را میکنیم و از حداکثر ظرفیت خود و تجربهی بشری نیز بهره میبریم تا بهترین تدبیر را زده باشیم؛ اما در همین حین، باید بدانیم #تدبیر_احسن زمانیست که تمام قد به خدا وکالت داده باشیم:
🔸تکیه بر تقوا و دانش در طریقت کافریست//
🔸راهرو گر صد هنر دارد، #توکل بایدش (حافظ)
🔸زمانی که با ایمان به تصمیم خود و منوط به مشیت الهی، مصمم شده و به بهترین کیفیت نیز تدبیر کردیم و به خدا هم وکالت دادیم، سپس موعد اجرای آن به نحو احسن است. اجرای احسن، عمل صالح ما است که در مقابل عمل مفسد قرار دارد؛ عمل صالحی که آن نیز محدود به تقدیر الهیست؛ تا چه مقدر ما باشد.«إِلَّا الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ»
✳️ شبهای #قدر که مقدرات امت اسلامی در آن تدبیر و ثبت میشود، در قلب ماه رمضان جای دارد. چطور میتوانیم از لحظات به این مهمی و مقدراتی که در آن ثبت و ضبط میشود در زندگی اجتماعی و در سیاستورزی برای جامعه بیتوجه بمانیم؟ ما حتی اگر بهترین سیاستمدار هم باشیم، برخلاف مقدرات و مشیت الهی و آنچه وکالت آن باخداست، نمیتوانیم عمل کنیم؛ دستمان کوتاه است...
🔴 در نظر گرفتن این معیارها در ساختار علم مدیریت و سیاست، سیاست دینی ما را ممکن میسازد؛ در غیر این صورت، به جای تکیه بر خدا، به سخن گفتن با کدخدا فخر میکنیم و سیاستی پیاده میکنیم که حل تمامی مشکلات یک جامعهی هشتاد میلیونی را منوط به مشیت کدخدا در رفع تحریمها میدانست، پس با توکل به تضمین بودن امضای کری پا به میدان مذاکره نهاد؛ نه تصمیم درستی بود و نه تدبیر خوبی بر آن زده شد و نه حتی اجرای آن کم عیب و نقص بود.
✅ بیاییم در ماه رمضان، افتخار تکیه بر مشیت الهی و توکل را برای خود رقم بزنیم تا در شبهای قدر، رقم خوردن بهترین تقدیرها برای خود و امت اسلامی را شاهد باشیم.
📷 yon.ir/F3SYo
▫️شرحی بر دعای روز دهم ماه رمضان - برگرفته از جلسه ۳۲ کلبه_کرامت
«جایگاه دکترین در سیاست و چاره» ( خرداد ۸۷):
💻 kolbeh-keramat.ir/Sessions/Single/680
کانال رسمی اندیشهجویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
مبانی قرآنی گام دوم انقلاب - 1.pdf
5.69M
📖مبانی قرآنی گام دوم انقلاب اسلامی 🇮🇷
🖋تالیف حجت الاسلام والمسلمین قرائتی
🍃 کانال اطلاع رسانی 📢 معاونت فرهنگی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم 🍃
🆔 @mf_quran_ac
☺️ خوش اخلاق باشید
ماه رمضان از توفیقات الهی است. باید از این فرصت مغتنم استفاده کنیم. زمانی که شما از سحر تا غروب لب به لذیذترین غذاها نمیزنید، یعنی دارید با هوای نفس خود مبارزه میکنید. اما در این میان مواظب باشید این گرسنگی و تشنگی، اخلاق شما را از پا در نیاورد. ماه رمضان باید در خاطر کودکان و خانواده و اطرافیان ما ماندگار شود. حال اگر نقطه ثقل مهربانی خانه یعنی زن خانواده به خاطر روزه گرفتن بهم ریخته و عصبی باشد، نتیجه چه میشود؟
↪️ یک راه میانبر
اخلاص راه میانبری است برای خودسازی. این روزها در میان پخت و پز و رسیدگی به بچهها و فعالیتهای خانه و حتی بیرون از خانه، سعی کنید راههای میانبر خودسازی را به خوبی یاد بگیرید تا زودتر به مقصود برسید. با خودتان بگویید که همهی این کارها را انجام میدهید تا نهایتا به رضایت خداوند نزدیک شوید.
📿ذکر بگویید
ذکر گفتن از آن دسته اعمال معنوی است که میتوان در هر شرایطی آن را انجام داد. در هنگام خرید، زمان چیدن سفره افطار یا حتی موقع خواباندن بچهها. همه اینها در ماه مبارک رمضان میتوانند زمینه ساز رشد انسان شوند.
⛳️ هدف تعیین کنید
همانطور که قبل از برگزاری یک مهمانی افطاری، لیستی از کارها و خریدها مینویسید؛ برنامهای را نیز برای خودسازی معنوی، علمی و اجتماعی خودتان در همین روزهای ابتدایی ماه مبارک رمضان تعیین کنید تا بتوانید در پایان این ماه اغلب آنها را عملی کرده باشید. مادر یک خانه که خودش را بسازد، به دنبال او سایر افراد خانواده نیز در مسیر خودسازی قرار میگیرند.
🌱 #مهارتهای_زندگی
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
🔆 خدیجه سلامالله الگوی تمام عیار زن مسلمان
🏴 به بهانهی سالروز وفات بانوی بزرگ اسلام حضرت خدیجه سلام الله علیها
🌸 حضرت خدیجه (س) که بود و چه کرد؟ شاید این اولین سوالی باشد که به ذهن هر مسلمانی میرسد اما ما خانمهای مسلمان باید از زاویهای دیگر به این سوال نگاه کنیم و به دنبال پاسخ آن باشیم. زیرا حساسیت نقشهای زنانه چه در خانه و چه در اجتماع این مسئولیت را برای ما ایجاد میکند که بیشتر و عمیقتر به اهدافمان فکر کنیم. امروز به بهانهی وفات حضرت خدیجه (س) برخی از ویژگیهای اخلاقی ایشان را با هم مرور میکنیم تا زندگی این بانوی بزرگ اسلام را بیشتر از قبل الگوی خودمان قرار بدهیم.
❇ یک فعال همه جانبه
حضرت خدیجه پاکی و صفای روح خود را تنها در زهد و گوشه نشینی به دست نیاورده بود. ایشان در امور اقتصادی فعالیتهای کلان داشتند و در اجتماع بسیار رفت و آمد میکردند. با همهی این اوصاف ایشان همرنگ جماعت آنروزهای مدینه نشدند و دنبالهروی نور هدایتی بودند که در دلشان روشن شده بود. زیرا آنقدر به اوضاع و شرایط سیاسی و اجتماعی و فرهنگی جامعه مسلط بودند که به راحتی قدرت تشخیص حق از باطل را داشتند. این نشان میدهد که بینش سیاسی و اجتماعی دُرست یک خانم از اوضاع جامعه تاچه اندازه میتواند در محیط پیرامون او و تربیت فرزندانش نقش داشته باشد. گذشته از اینها سواد سیاسی و فرهنگی خانمها میتواند در بزنگاههای مهم اجتماعی، از آنها مبلغینی آگاه بسازد که میتوانند نجاتبخش قسمت عمدهای از اجتماع باشند.
💞 همپای همسر
حضرت خدیجه در لحظات سخت و دشواری که بسیاری از مردان حاضر به همراهی پیامبر اسلام (ص) نبودند، در کنار ایشان حضور داشت و همواره بر اعتفادات خود ایستادگی میکرد. تحمل سختیها تا این حدی که در تاریخ آمده، برای ما زنها درس بزرگی است تا بتوانیم و تلاش داشته باشیم که در روزهای حساس زندگی کانون خانواده را همچنان گرم و با محبت حفظ کنیم.
🕌 در مسیر ایمان و اعتقاد
در روزهایی که شبه جزیره عربستان پر بود از اشرافیگری و جاهلیت، زنی مانند حضرت خدیجه (س) وجود دارد که نه تنها سرمایه مادی خود، که آرامشش را نیز با تمام وجود خرج پیامبر اسلام میکند تا به معارف مهمی که سنگ بنای اسلام است دست بیابد و آن معارف مهم را با صرف همهی داراییاش در راه تبلیغ اسلام، به مردم آن زمان نیز برساند. ایستادگی در مسیر ایمان و اعتقاد، نقطه عطف دیگری برای زنان مومن جوامع اسلامی تا آخر تاریخ است.
🌟 یک مادر بینظیر
حضرت خدیجه (س) فقط یار و همراه پیامبر نبود، او آنقدر در مسیر خودسازی و پاکی رشد کرده بود که توانست پرورش دهنده فاطمه (س) شود و بعد از ایشان نسل پیامبر به واسطه حضرت زهرا (س) ادامه یابد. شاید این بُعد وجودی ایشان برای دختران و زنان این روزها پر رنگتر از سایر ابعاد زندگی شان باشد. چرا که مادری کردن با همه امکانات و راهحلهای جدید باز هم در بخش تربیتی کاری خطیر است که جز آگاهی و الگوبرداری از بزرگانی همچون حضرت خدیجه (س) ما را به آنچه که میخواهیم نزدیک نمیکند.
🌱 #مهارتهای_زندگی
❣ @Khamenei_Reyhaneh
✅ منطق حجاب را بگویید و مقررات را هم رعایت کنید
📚 رهبر انقلاب: در محیط دانشگاه و نشریات خودتان، با نشریات زن، با دیگر نشریات رایج صحبت کنید، چیزهایی بنویسید، پخش کنید، در جامعه فکر را بپراکنید؛ منتها با استدلال، با منطق.
🌹 بهترین راه تأمین حجاب هم همین است که با منطق برخورد شود.
🔹 البته اگر چیزی جزو مقرّرات شد و کسی برخلاف آن مقرّرات رفتار کرد، ممکن است قوانینی وجود داشته باشد که دولت برخورد کند؛ که لابد هم میکند.
👌 درعینحال آن چیزی که در اساس لازم است و مهمتر از همه است، این است که شما ذهن این دختر جوان، یا این زن جوان را با اهمیت حجاب آشنا کنید؛ یعنی به او تفهیم کنید که حجاب از لحاظ شرعی و از لحاظ منطقی این است. در ذهن او، استدلال صحیح را در مورد رعایت حجاب راسخ کنید. ۱۳۷۷/۱۲/۰۴
زن، خانواده و سبک زندگی در نگاه رهبر انقلاب 👇
❣ @Khamenei_Reyhaneh
❇️ در مسیر خودسازی
⁉️ آیا میدانید ما خانمها در ماه مبارک رمضان با چه راههای سادهای میتوانیم به رشد معنوی خودمان کمک کنیم؟
📝 "بزرگترین درس ماه رمضان، خودسازی است. اوّلین و مهمترین قدمِ خودسازی هم این است که انسان به خود و به اخلاق و رفتار خود با نظر انتقادی نگاه کند." رهبرانقلاب؛ خطبههای نماز عید فطر، آذرماه ۸۰
بیشتر ما خانمها به خاطر نقشهای متفاوتی که در خانه داریم، گمان میکنیم وقت کافی برای خودسازی و رشد معنوی نداریم، زیرا رسیدن به این مرحله را مستلزم داشتن وقت آزاد میدانیم و چه بسا که حسرت افتادن در این مسیر به دلمان مانده است؛ اما یک مومن زیرک خوب میداند چگونه میتواند از هر شرایطی برای رسیدن به هدف خود استفاده کند. برای مثال چند نمونه ساده برای قرار گرفتن در مسیر خودسازی را بخوانید:👇
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
(به مناسبت سالگرد وفات حضرت خدیجه سلام الله)
🏴رهبر انقلاب: حضرت خدیجه سلام الله حقیقتا مظلوم است، شرفبه خاطر این که شرف همسری پیامبر درباره ایشان دارای ارزش مضاعف است، دیگران مشرف به شرف همسری پیغمبر شدند لکن رنج هایی را که پیغمبر در عمده زمان رسالت به آن ها مبتلا بودند این رنج ها را ندیدند.
٩۵/٠٢/٢٠
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
🌸 معنای درست حجاب در نگاه رهبر انقلاب
💠 رهبرانقلاب در مهر سال ۷۷، با بانوان اندیشمند دیدار كردند و در جريان آن نظر خود را درباره سخنان فرزند شهید، خانم #بهاره_رنجبران که دربارهی #حجاب صحبت کردند، اینگونه بیان کردند:
⚠️ «دیدگاه غربیها نسبت به روابط زن و مرد عمدتاً ناظر به روابط و علاقات و نوع معاشرت زن و مرد است. جهانبینی آنها از مسائل انسان سرچشمه میگیرد، البته چیزی روبنایی است.
دید اسلامی در زمینهی مسائل حجاب، بسیار دید خوب و روشنی است.
✅ چه تعبیر خوبی شما دارید! میگویید: «ما با این حجاب، احساس آسایش میکنیم و این #لباس_مشارکت ماست»!
🌟 بله؛ کاملاً تعبیر درست و خوبی است. این، دیدگاهِ کاملاً صحیحی است. این را هرچه بیشتر #بیان_کنید و بگویید، بهتر است.» ۱۳۷۷/۰۷/۱۸
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
#پوشش_آرایش
#حجاب
⁉️ سوال: آیا زن می تواند در حضور پسر بچه ممیز(پسر بچه ای که خوب و بد را می فهمد) بدون روسری باشد؟
✅ جواب: احتیاط واجب آن است که زن بدن و موی خود را از پسری که بالغ نشده است، ولی خوب و بد را می فهمد و به حدی رسیده که نظر شهوانی دارد، بپوشاند، سن تمییز، به تبع اختلاف اشخاص در استعداد و درک و هوش مختلف است.
🔹 منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر رهبر معظم انقلاب
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
#ماه_رمضان
⁉️ سوال: زنی هستم کم بنیه. آیا می توانم در حال روزه سرم و آمپول تقویتی بزنم؟
✅ جواب: احتیاط واجب آن است که روزه دار از آمپول های مقوی یا مغذی و هر آمپولی که در رگ تزریق می شود و نیز انواع سرم ها خودداری کند، لکن آمپول های دارویی که در عضله تزریق می شود و نیز آمپول هایی که برای بی حس کردنبه کار می رود، مانعی ندارد.
🔹 منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر رهبر معظم انقلاب
❣️ @Khamenei_Reyhaneh