🔴فتنهی نگاه
👀کار چشم، دیدن است.
هم حلال را میبیند و هم حرام را
هم خوب را میبیند و هم زشت را.
⭕️ چشم اگر سالم باشد تا با چیزی مواجه شود، میبیند.
زن نامحرم را میبیند؛
ماشین مدل بالا را میبیند؛
کاخ را میبیند...
‼️امّا دیدنها کار دست انسان میدهد، زیرا همهی آدمها که از اینها ندارند؛ عدّهای دارند و عدّهای ندارند. کسی که ندارد، چه میکند؟ هوس میکند...
👈همین چشم که نگهبان انسان است تا در چاله نیفتد و با ماشین تصادف نکند، خودش چیزهایی را میبیند که ایمان و تقوای انسان را از بین میبرد‼️
▪️اگرچه دیده بُوَد پاسبان تو ای دل
به هوش باش که نقد تو پاسبان نبرد
👤مرحوم آیت الله خوشوقت
امروز چهارشنبه
۱3 آذر ۱۳۹۸
۰7 ربیع الثانی ۱۴۴۱
04 دسامبر 2019
🌴🔸#قرآن سوره بقره آیه 71:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
🌱 بسم الله الرحمن الرحیم 🌱
قَالَ إِنَّهُ يَقُولُ إِنَّهَا بَقَرَةٌ لَا ذَلُولٌ تُثِيرُ الْأَرْضَ وَلَا تَسْقِي الْحَرْثَ مُسَلَّمَةٌ لَا شِيَةَ فِيهَا قَالُوا الْآنَ جِئْتَ بِالْحَقِّ فَذَبَحُوهَا وَمَا كَادُوا يَفْعَلُونَ
گفت وى مى فرمايد در حقيقت آن ماده گاوى است كه نه رام است تا زمين را شخم زند و نه كشتزار را آبيارى كند بى نقص است و هيچ لكه اى در آن نيست گفتند اينك سخن درست آوردى پس آن را سر بريدند و چيزى نمانده بود كه نکنند.
https://eitaa.com/farhangidaneshjooei
💠 حدیث روز
✅ امام علی(ع):
بخشی از نامه حضرت به مالک اشتر:
🔹ولاَ تُدْخِلَنَّ فِي مَشُورَتِکَ بَخِيلاً يَعْدِلُ بِکَ عَنِ الْفَضْلِ وَ يَعِدُکَ الْفَقْرَ، وَلاَ جَبَاناً يُضْعِفُکَ عَنِ الاُْمُورِ، وَلاَ حَرِيصاً يُزَيِّنُ لَکَ الشَّرَهَ بِالْجَوْرِ؛ فَإِنَّ الْبُخْلَ وَالْجُبْنَ وَالْحِرْصَ غَرَائِزُ شَتَّى، يَجْمَعُهَا سُوءُ الظَّنِّ بِاللهِ.
🔷 هرگز بخيل را در مشورت خود دخالت مده، زيرا تو را از احسان و نيکى کردن منصرف مى سازد و از تهى دستى و فقر مى ترساند. و نيز با شخص ترسو مشورت مکن که روحيه تو را در انجام امور تضعيف مى کند. و از مشورت با افراد حريص برحذر باش که حرص ورزيدن را از طريق ستمگرى در نظرت زينت مى دهند. زيرا «بخل» و «ترس» و «حرص»، تمايلات گوناگونى هستند که جامع آنها «سوء ظن» به خداوند است.
🔸 نهج البلاغه، نامه 53
https://eitaa.com/farhangidaneshjooei
☀️ویژگی اسلام
🔷اسلامى که بیشترین تأکید خود را بر اندیشه و فکر قرار داده است و انسان را به آزادى از همه خرافات و اسارت قدرت هاى ارتجاعى و ضد انسانى دعوت مى کند، چگونه ممکن است با تمدن و پیشرفت و نوآوری هاى مفید بشر که حاصل تجربه هاى اوست سازگار نباشد؟ ... اسلام با همه ترقیات موافق است، با همه پیشرفتها موافق است. اسلام براى پیشرفت آمده، براى ترقى آمده …
https://eitaa.com/farhangidaneshjooei
☀️ جوان امروزی
🔷 من به شما عرض بكنم؛ امروز جوان مؤمن بصير ما، به خاطر اوضاع و شرائطى كه در حركت تاريخى ملت ما و حركت تاريخى جهان مشاهده ميكند، از آن جوانانِ دوران اول انقلاب جلوتر است. در دوران اول انقلاب، آن كسانى كه در ميدان انقلاب جانفشانى ميكردند، با انگيزهى ايمان و اعتقاد به آيندهى روشن پيش ميرفتند؛ اما جوانِ امروز آن آينده را دارد در مقابل چشم خود مىبيند.
https://eitaa.com/farhangidaneshjooei
🔷 شهید آیت الله سید حسن مدرس رحمه االه علیه
✅ پدرم از همان دوران کودکی به ما یاد میداد که خود را به غذای کم و چشیدن #طعم_تلخ_گرسنگی عادت دهیم؛ چرا که با خالی نگهداشتن اندرون بهتر میتوان نور معرفت را دید.همیشه به ما میگفت که در خوردن و خوابیدن زیاده روی نکنیم، چون انسان قانع، هیچ وقت تسلیم زور نشده و در برابر زر و زیور دنیا، وسوسه نمیشود.
https://eitaa.com/farhangidaneshjooei
💠 ۱۶ توصیه قرآنی مقام معظم رهبری به مناسبت 16 آذر، روز دانشجو (2)
4️⃣ اگر فرزانگان و نخبگان دانشگاهی و تحصیلكردههای ما، هر روز مقید باشند یك صفحه قرآن را، من گاهی میگویم نیم صفحه قرآن را، با توجه به ترجمه بخوانند و در آن تدبر بكنند، این خودش غوغایی به راه میاندازد. اگر بخواهیم این را درست كنیم، فرهنگسازی میخواهد و احتیاج به تدبیر دارد. (86/9/17)
5️⃣ در گوشه و کنار جامعه، از جمله در مراکز دولتی و ادارات و دانشگاهها، همه را به پیروی از تعالیم نورانی قرآن تشویق نماید. کتاب خدا در میان مردم حضور واقعی بیابد و آموختن و تدبر و تعمق در آن، برای همه به خصوص جوانان و نوجوانان، امری رایج و دایر گردد. (69/3/10)
6️⃣ فرهنگ غربى باید بوسیله نخبگان و روشنفكران، پالایش شود. عناصر مفید آن جذب و اجزاء زیانبار و مخرب و فسادانگیز آن از ذهن و عمل جامعههاى اسلامى طرد شود. معیار در این پالایش بزرگ، حكمیت فرهنگ اسلامى و اندیشههاى بارور و راهگشا و هدایتگر قرآن و سنت است. (79/12/12)
https://eitaa.com/farhangidaneshjooei
#سوال از محضر حضرت آقا
۵۹. نظر شما درباره ارتباط محدود علمی واقتصادی با امریکا - بهغیر از تسلیم و زیر سلطه رفتن - چیست؟
#پاسخ: به نظر ما ارتباط علمی با هر جامعهای از جوامع علمی دنیا خوب است؛ البته در صورتی که مستلزم حاشیههای مضرّی نباشد. تماس علمی، فی نفسه بسیار خوب است و ارتباط اقتصادی هم همینطور است. شرکتهای گوناگونی در مراکز نفتی ما و در جاهای دیگر میآمدند ومیرفتند؛ حتّی شرکتهای اقتصادی امریکایی هم تا چند سال قبل میآمدند نفت میخریدند و یا کار میکردند، تا اینکه خودشان این تحریمها را شش، هفت سال پیش گذاشتند. از نظر ما ارتباط با شرکتها و دستگاههای علمی ایرادی ندارد. آنچه روی آن حسّاسیت داریم، دولت امریکاست، که این هم کاملاً یک منطق مستحکم و قوی دارد، که مایلم در زمان دیگری در جمعی مطرح شود؛ الان وقت آن نیست.
بیانات در جلسه پرسش و پاسخ دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی ۱۳۸۲/۰۲/۲۲
https://eitaa.com/farhangidaneshjooei
با سلام حضور همراهان گرامی
به استحضار می رساند، فعالیت های فرهنگی و دانشجویی دانشکده های علوم قرآنی در پایان هر ماه اخذ و خلاصه آن همراه با تصاویر به صورت ماهنامه الکترونیکی منتشر می گردد.