▪️مجسمه «خيام» در دانشگاه اوكلاهاماى آمريكا
اين مجسمه ساخته ى دست "استاد حسين فخيمى" است.
از دشواریهای ساخت این مجسمه میتوان به این نکته اشاره کرد که تنها، پيدا كردن سنگ مناسب براى ساخت اين مجسمه، 2 سال تمام طول كشيده است.
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
🌴فَرویِ کُهَن🌴
🆔 @farvi1396
سنگی که در لبه یک صخره باقی مانده به مکانی مقدس در میانمار (برمه) تبدیل شده است. با ورق طلا پوشانده شده و بتکده ای به ارتفاع 5.5 متر در بالای آن ساخته شده است.طبق افسانه ها، موهای بودا در بتکده نگهداری می شود که اجازه ریزش سنگ را نمی دهد.
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
🌴فَرویِ کُهَن🌴
🆔 @farvi1396
کشور قطر مثل اغلب کشورهای حاشیۀ جنوبی خلیج فارس از چند قرن قبل اقتصادی مبتنی بر صید مروارید و پرورش اسب و شتر داشته است. در دوران خلافت عباسی این منطقه محلی برای توقف کشتیهای تجاری بود که میان بندر بصره و چین و هند در رفت و آمد بودند.
بعد از دوران خلافت، قطر در دورههای مختلف بخشی از قلمرو حکومتهایی مثل «آل عصفور» و «بنی خالد» بوده است. در قرن نوزدهم میلادی این منطقه تحت حاکمیت امپراطوری عثمانی قرار گرفت و در اوایل قرن بیستم میلادی نیز به تحتالحمایگی بریتانیا درآمد. این کشور در سال ۱۹۷۱ میلادی استقلال خود را از بریتانیا بدست آورد.
نفت در سال ۱۹۴۰ میلادی در قطر کشف شد و اقتصاد این کشور را متحول کرد. قطر در حال حاضر به لحاظ سرانۀ درآمد یکی از ثروتمندترین کشورهای دنیا به حساب میآید.
در اینجا عکسهایی قدیمی را خواهید دید که زندگی در کشور قطر را در دهههای قبل به تصویر میکشند. اغلب این عکسها متعلق به دهههای ۶۰ و ۷۰ میلادی (۴۰ و ۵۰ شمسی) هستند؛ یعنی دورانی که هنوز اقتصاد نفتی قطر به درجهای از شکوفایی که جلوۀ ظاهری آشکاری داشته باشد نرسیده بود.
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
🌴فَرویِ کُهَن🌴
🆔 @farvi1396
سربازان امپراتوری اتریش یک سرباز صرب را شکنجه میکنند و میکشند، سپس حلقهی گردنش را باز میکنند.
پادشاهی صربستان، زمستان سال 1915میلادی
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
🌴فَرویِ کُهَن🌴
🆔 @farvi1396
این عکسها را آنتوان سوروگین، عکاس دوران قاجار در سفر به شمال ایران تهیه کرده است. تاریخ دقیق عکسها مشخص نیست اما با توجه به زمان ۵۰ سالۀ حضور سوروگین در ایران، قدمت آنها را بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ سال میتوان تخمین زد.
در بین این عکسها تصویری از مسجد جامع رشت را میبینیم؛ مسجدی که به احتمال زیاد بنای اولیۀ آن به دوران زندیه برمیگردد. یک عکس دیگر تصویری از بازار رشت و بازاریانی را نشان میدهد که رو به روی مغازههایشان نشستهاند. تصاویری از پلها و مزارع رشت نیز در میان این عکسها به چشم میخورند.
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
🌴فَرویِ کُهَن🌴
🆔 @farvi1396
انبوهی از استخوان های قربانیان که با کوه ها اشتباه گرفته شد.
در سال 1211میلادی، چنگیز خان مغول نگاه خود را به چین معطوف کرد و به چین حمله کرد. تصمیمی که عجولانه به نظر می رسید، 53 میلیون نفر در چین زندگی می کردند و تنها یک میلیون مغول در عالم وجود داشت. با این حال چنگیزخان پیروز شد. در عرض سه سال، مغول ها به دیوارهای ژونگدو (پکن کنونی) رسیدند. دیوارهای شهر 12 متر ارتفاع داشتند و 29 کیلومتر در سراسر شهر کشیده شده بودند. از آنجایی که امکان حمله به آنها وجود نداشت، مغولان تصمیم گرفتند شهر را محاصره کنند و آن را با گرسنگی خاموش و تسلیم کنند.
در تابستان 1215میلادی، آدمخواری در شهر شروع شد و در پایان، ژونگدو(پکن) تسلیم شد. مغولان شهر را غارت و سوزاندند و همه ساکنان را قتل عام کردند. چند ماه بعد، یکی از شاهدان عینی نوشت که: «کوه های سفید واقعی از استخوان های مردگان تشکیل شده اند و زمین از چربی انسان چرب شده است.»
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
🌴فَرویِ کُهَن🌴
🆔 @farvi1396
🔺خودروهایی که 70سال قبل پارک شدند و در ترافیک ابدی ماندند!
داستان توقف این خودروها و ترافیک ۷۰ساله ی آن ها در جنگل های بلژیک به جنگ جهانی دوم برمیگردد، زمانیکه سربازان آمریکایی«مالکان اصلی این خودروها»قصد بازگشت به ایالات متحده را داشتند؛ این بازگشت میبایست با کشتی انجام میشد طوری که شرایط لازم برای حمل این خودروها مهیا نبود چراکه هزینه حمل آنها 3برابر هزینه اصلی خودرو در می آمد.
همین امر سربازان آمریکایی را واداشت تا برای آخرین بار پشت فرمان خودروهای زیبایشان بنشینندو آنها را درکنار اردوگاهشان در جنگل«Chatillion»بلژیک پارک تا شاید بعداٌ بتوانند آنهارا به کشورشان منتقل نمایند.پارکی خودروهایی که شاید هرگز تصور نمی شد ۷۰سال طول کشیده و برای خود جایی در تاریخ باز کند.این خودروها که تعدادشان آن روزها بیش از ۵۰۰عدد بوده درگذر زمان برخی از آن ها توسط ساکنین محلی به سرقت و تعدادشان کمتر شده است
این قبرستان خودرو که روزی گرانترین پارکینگ جنگلی خودرو دنیا محسوب می شده ، امروزه به مکانی زیبا و دیدنی برای حضور گردشگران سراسر جهان بدل شده است.
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
🌴فَرویِ کُهَن🌴
🆔 @farvi1396
▪️گوشیتان را بر عکس کنید!
هنر معماری در منطقه اورامان كردستان،
روستای سروآباد (ژیوار) 👌😍
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
🌴فَرویِ کُهَن🌴
🆔 @farvi1396
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ویدیویی زیبا از دریاچه دو قلوی شهرستان آبدانان با عمقی بیش از سی متر در استان ایلام
آب دریاچه بقدری شفاف است که شما راحت کف دریاچه رو می بینید و بهش لقب بزرگترین اکواریوم طبیعی ایران رو دادن.
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
🌴فَرویِ کُهَن🌴
🆔 @farvi1396