✨در دفاع از منطق رای همشهریانم
💢بعد از ماهها درگیری و اغتشاش در کشور و تحریم گسترده انتخابات توسط عناصر ضد انقلاب، افزایش مشارکت از چهل درصد در مجلس شورای اسلامی به پنجاه درصد در انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم و یک درصد بالاتر از انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم، نشانه عزم نظام در حفظ و ارتقای مشارکت مردم و خط بطلان بر دیدگاه آنهایی است که کاهش مشارکت برایشان مهم نبود.
💢همچنین نشانه اعتقاد نظام به رای مردم است. عموما می گفتند جمع بندی نظام، قالیباف است و بعد می گفتند جلیلی رای می آورد. واقعا تا آخرین لحظه، رای معلوم نبود.
حبذا به چنین نظامی و تا پای جان در راه این نظام هستیم.
💢دفاع ما از دکتر قالیباف در دور اول و دکتر جلیلی در دور دوم بر اساس تحلیل متین و دقیقی است که بر آن اساس، از ادامه دولت سوم روحانی و بالتبع کاهش بیشتر مشارکت نگران بودیم و هستیم.
امیدواریم دکتر پزشکیان بر آن سبیل، سلوک نکند و دولت سوم روحانی نباشد.
💢اصلاح طلبان مطلقا و یا کلا تاثیری در افزایش مشارکت نداشتند و سبد رای تقریبا انتخابات قبل با افزایش مشارکت در برخی استانها نقش اساسی داشت.
💢از ابتدا تقریبا شکست آقای دکتر جلیلی پیش بینی می شد و از اینرو در یادداشتی ضمن تاکید بر سه قطبی بیان کردم اگر بناست دو قطبی شود، دو قطبی پزشکیان قالیباف برای حفظ انتظام اجتماعی فارغ از نتیجه بهتر است.
💢دکتر پزشکیان به خاطر ویژگی های شخصیتی همچون ساده زیستی، پاکدستی و گفتمان توجه به دغدغه ها و اینکه حداقل من در جریان اینها هستم و تاکید بر صداقت و... هر چند با اختلافی کم نتیجه را برد.برنامه اش را هم سیاست های کلی رهبری بیان کرد و انتساب خودش به رهبری در مباحث پررنگ بود.هر چند رای بالای دکتر جلیلی هم مهم است و معنادار اما بخشی از جامعه بین او و ش ه ید رییسی ،این همانی برقرار نکرد.ظرفیت رای منفی دکتر جلیلی هم مزید به علت شد و رای تعیین کننده استانهای شمال غرب.
💢اما یک نکته. آیا همشهری های ما قومیتی رای دادند؟
نمی گویم نبوده اما به نظرم این تحلیل، ظلم و ندیدن واقعیت است. دکتر همتی ترک بود و اما چنین نشد. شخصیت قوی شهید رییسی از سویی و نیز شخصیت و جایگاه دکتر پزشکیان در بین مردم آذربایجان این را نشان می دهد که شخصیت، حرف اول را می زند و البته زبان و قومیت هم کشش دارد. پس اینگونه نیست که همشهری های ما به هر ترکی رای دهند کما اینکه به همتی و حتی مهم تر از آن به میرحسین موسوی رای ندادند.
در ضمن جمع و تفریق رای سه استان شمال غرب برای نشان دادن علت شکست کاندیدای ما غلط است.
با همین تحلیل هاست که علت باقی رایها را هم متوجه نمی شویم.
@farzadjahanbin
✨مپتا
دیروز برایم جالب بود که عده ای از مخاطبین پیگیر یادداشتی بودند که در سال 98 نوشته بودم. خودم فراموش کرده بودم. بهانه ای شد که گشتم و پیدا کردم. خدمت شما تقدیم می کنم. فکر می کنم هنوز هم جوابگوست.
💢چه کسانی پیروز #انتخابات می شوند؟
💢مکانیزم رای دادن مردم در انتخاب رییس جمهور چیست؟
✅برای پاسخ به این سوال، یکبار می توان،قیاسی پاسخ داد و یکبار استقرائی.استقرائی به این معنا که انتخاباتهای گذشته را تک به تک تحلیل کرد و از مجموع آنها به فرمولی رسید.کاری که حقیر انجام دادم و با تحلیل انتخابات های ریاست جمهوری گذشته، سرجمع به چهار موضوع رسیدم.
✔۱-مردم به کسانی رای می دهند که درست، بر روی مسائل آنها دست گذاشته اند.یعنی کسانی رای می آورند که فهم درستی از مسائل مردم دارند.
✔۲-مردم به کسانی رای می دهند که پاسخ آنها را برای حل مسائلشان، واقع بینانه، کم هزینه و پرفایده می دانند.
✔۳-مردم به کسانی رای می دهند که علاوه بر دو مورد قبل، توان و جربزه لازم را در آنها برای دو مورد قبل ببینند و ذهنیت منفی هم نسبت به آنها کم است.
✔۴-بتواند با مردم، ارتباط برقرار کند. مردم او را بفهمند و او مردم را.
✅اسم این چهار ضلع را گذاشتم، #مپتا(مساله شناسی، پاسخ مناسب، توان لازم، ارتباط گیری)امروز هم هر کس بخواهد پیروز انتخابات #ریاست_جمهوری شود باید از این چهارویژگی برخوردار باشد. به نظر اینجانب عمده مردم، تفننی رای نمی دهند. حتی ممکن است ناهار یک #کاندیدا را بخورند اما به کاندید دیگر رای بدهند!
✅بر این اساس، ادعای تاثیر زیاد #سلبریتی ها یا تاثیر عبای شکلاتی و... را ادعایی درست نمی دانم وحتی با اینکه #وحدت شرط لازم هست اما شرط کافی نیست.
✅حال این سوال مطرح می شود که مهمترین مسائل مردم چیست؟
این سوالی است که نمی توان به راحتی به آن پاسخ داد اما بر اساس ارزیابی وضعیت گذشته و حال، می توان چند مساله را مطرح کرد.
✔۱-#آرامش:مردم به دنبال آرامشند.
✔۲-#عدالت و #رفاه_اقتصادی
✔۳-#مبارزه_با_فساد
✔۴-#آزادی
✅در خصوص مساله دوم از مسائل چهارگانه که پاسخ به مسائل مردم است، من معتقدم که اسلام ناب که همان اسلام جامع است توان پاسخ به همه نیازها را دارد و می توان از پایگاه اسلام ناب، با عقلانیت و اخلاق مداری، این پاسخ ها را تولید و ارائه کرد و همه مسائل مردم از این پایگاه، قابل پاسخ دهی است.
✅منتها این پاسخ ها باید توسط افرادی به مردم عرضه شوند که مردم در آنها جربزه لازم و اعتماد به نفس کافی را ببینند و هم هنرمندانه این مفاهیم را عرضه کنند و بتوانند با مردم ارتباط بگیرند.
✅عمده مردم ایران، متدین و انقلابی اند و اگر کسانی بتوانند در چارچوب مپتا، از پایگاه اسلام ناب، در عرصه حضور یابند، احتمال موفقیتشان بالاست.
@farzadjahanbi