📝 #بانک مقالات و جزوات فعال شد:
📙 #بخوان
⭕️#روانشناسی_اسلامی
✅شما از طریق لینک های درج شده در سایت فتح، میتوانید به مقالات، مجلات و نشریات و پایان نامه های موجود در زمینه #روانشناسی_اسلامی دسترسی پیدا کرده، مطالعه یا از آنها در پژوهش های خود استفاده نمایید:
📤لینک دسترسی به مجلات,نشریات و....
📥Www.fatehan.net/post/159
🆔 @fatehan
🔄برشی از تاریخ 🔄
✅بیانیه ای از جمعیت فداییان اسلام 🔎سال 1331
#اقتصاد_مقاومتی
#فداییان_اسلام
☑️سیل #تجارت امتعه #خارجی به سوی بازارهای #ایران، تمام #کارخانههای بزرگ و کوچک و ملی و دولتی و صنایع دستی ما را #تعطیل کرده، هزاران هزار برادران و خانوادههای آنان را #بیکار و گرسنه و پریشان کرده، حیات و #استقلال ما را در معرض خطر و دستخوش #نفوذ شوم #بیگانگان قرار داده است. بنابراین بر فرزندان مسلمان ایران از زن و مرد و کوچک و بزرگ، به حکم عقل و حب وطن و عواطف دینی و ملی، ضروری و حتمی است که از این پس #هر #متاعی و جنسی اعم از پوشاکی و خوراکی و تمام آلات و ادوات کار و زندگی را که مورد نیازشان بوده و مشابه و مانند آن به دست برادران #مسلمان #ایرانی و داخل تهیه میشود، از محصولات داخلی و دسترنج برادران عزیزشان تهیه نمایند و با خدا و محمد و آل محمد تعهد کنند که محصول ممالک بیگانه را نخرند و گرچه با مشقاتی روبهرو شوند، تا سایر ممالک اسلامی نیز از ما سرمشق گرفته، حیات و استقلال خویش را از #فقر و پریشانی به یاری خدا نجات قطعی بخشیم.
ای فرزندان مخترع و صنعتگر و کارگر اسلام و ایران! ما شما را به همت و غیرت سوزان دینی تشویق کرده، به قلوب مجروحتان مرهم عواطف برادری مینهیم، شما هم در راه تهیه مصنوعات داخلی #دلسرد نگردیده، مأیوس نشوید و کوتاهی نکنید. به یاری خدا بکوشید تا همه با هم بنیاد حیات و استقلال وطن عزیزمان را حفظ کرده، به دلهای سوخته برادران بیکار و خانوادههای پریشانشان مرهم نهیم.
#📌جمعیت_فداییان_اسلام
#📰روزنامه_اطلاعات
🗓۲۹ آذرماه ۱۳۳۱
#درود_بر_ان_پیشاهنگ_جهاد_و_شهادت
⭕️www.fatehan.net
🆔 @fatehan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 #تماشا_کن
🎥شهید مطهری
◽ ای بهتر اینکه ما جاهل ها امر به معروف نکنیم!
▪️ما که تا حالا امر به معروف مان در اطراف دکمه ی لباس مردم بوده است!
🕰02:48
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
📖 #برشی_از_کتاب
📋در سبک زندگی دینی ازدواج تنها راه تکامل انسان است به این معنا که برای رسیدن به هدفی که خدا از خلقت انسان داشته(واین موارد عبارتند از مثلا: وسعت روح و خداگونگی انسان و بحث جانشینی خداوند در زمین) راه هایی را در نظر گرفته است که بعضی از آن راه ها اجتناب ناپذیر هستند، برای اینکه انسان در مراحل مختلف زندگی به کمال وجودیش برسد، خداوند متعال ساز و کارهایی را قرارداده که بدون آنها در سبک زندگی و گفتمان دینی تکامل ممکن نیست. به طور مثال یکی از این ساز و کارها، بحث عبادت است که بدون آن انسان نمی تواند به آن خداگونگی و تکاملی که خدا برایش در نظر گرفته است برسد. یکی دیگر از آن ساز و کارهای اجتناب ناپذیر که بدون آن تکامل ممکن نیست یا بسیار دشوار میشود، ازدواج است.
خداوند انسان را به صورتی خلق کرده که ظرفیت های وجودی و توانمندی های روحی و انسانی و عاطفی اش در بستری به نام ازدواج شکوفا میشود.
برای قاعده ای که ذکرشد (لزوم ازدواج جهت طی مراحل کمال انسانی) مانند هر قاعده دیگری میتوان موارد استثناء قائل شد. اما در مورد همین افراد هم میتوان گفت که اگر موفق به ازدواج می شدند مدارج عالی تری از کمال نصیبشان میشد.
📚 به سوی سبک زندگی دینی
🖋دکتر محمدصادق کوشکی
📝صفحه ۷ و ۸
⭕️fatehan.net
🆔 @fatehan
📖 #برشی_از_کتاب
📋ایمان به «خود»
🔷مسأله احساس شخصيت مسأله بسيار مهمى است. از اين سرمايه بالاتر براى اجتماع وجود ندارد كه در خودش احساس شخصيت و منش كند، براى خودش ايده آل داشته باشد و نسبت به اجتماع هاى ديگر حس استغنا و بى نيازى داشته باشد، يك اجتماع اينطور فكر كند كه خودش و براى خودش فلسفه مستقلّى در زندگى دارد و به آن فلسفه مستقلّ زندگى خودش افتخار و مباهات كند، و اساساً حفظ حماسه در اجتماع يعنى همين كه اجتماع از خودش فلسفهاى در زندگى داشته باشد و به آن فلسفه ايمان و اعتقاد داشته باشد و او را برتر و بهتر و بالاتر بداند و به آن ببالد. واى به حال آن اجتماعى كه اين حس را از دست بدهد! اين يك مرض اجتماعى است.
🔶«بعضى روحيه ها فاقد حماسه اند و بعضى داراى حماسه اند، و گفتيم كه حماسه، نوعى احساس #شخصيت است در مقابل ديگران افرادى هستند در دنيا عارى و خالى از حماسه؛ در خود، همه احساس حقارت و تبعيّت و شكست خوردگى مىكنند، هيچ فكر و عقيده قابل دفاعى در روح آنها وجود ندارد، اگر دفاع كند فقط از مال و جان خود دفاع مىكند، اما چيز ديگر قابل تعلّق و قابل دفاعى ندارد از وطن و قوميت و نژاد و زبان و دين و آئين و حريت و كرامت ذاتى»
📚مجموعه آثاراستادشهيدمطهرى
📄 ج17 ص 53
🌐Fatehan.net
🆔 @fatehan
📖 #برشی_از_کتاب
📋وقتی ما ابعاد زندگی ائمه را نگاه کنیم می فهمیم اینها چه کار می کردندبنابراین فقط این نبود که این مسائل نماز و روزه یا طهارت و نجاسات را جواب بدهند و در موضع (امام) - با همان معنای اسلامی خودش - قرار می گرفتند و با مردم حرف می زدند به نظر من این بعد در کنار ابعاد قابل توجه است . شمامیبینید که حضرت هادی را از مدینه به سامرا می آوردندودر سنین جوانی( چهل و دو سالگی) ایشان به شهادت می رسند؛
یا حضرت عسکری در بیست و هشت سالگی به شهادت می رسند؛اینها همه نشان دهنده حرکت عظیم ائمه (ع) و شیعیان واصحاب آن بزرگوار ها در سرتاسر تاریخ بوده . با اینکه دستگاه خلفا، دستگاه پلیسی با شدت عمل بود.در عین حال ائمه(ع)اين گونه موفق شدند .غرض، در کنار غربت،این عزت وعظمت را هم باید دید.درهیچ زمانی ارتباط شیعه و گسترش تشکیلاتی شیعه در سرتاسر دنیای اسلام مثل زمان حضرت امام جواد و حضرت هادی و حضرت عسکری نبوده است. وجود و کلا ونواب و همین داستان هایی که از حضرت هادی و حضرت عسکری نقل می کنند که بر کسی پول آورد و امام معین کردند چه کاری صورت بگیرد - نشان دهنده این معناست یعنی علیرغم محدود بودن این دو امام بزرگوار در سامراء و قبل از آنها هم حضرت جواد به نحوی، و حضرت رضا(ع) به نحوی، ارتباطات با مردم همین طور گسترش پیدا کرد این ارتباطات، قبل از زمان حضرت رضا هم بوده. منتها آمدن حضرت به خراسان، تأثیر خیلی زیادی در این امر داشته است. ائمه ما در طول این ۲۵۰ سال امامت - از روز رحلت نبی مکرم اسلام تاروز وفات حضرت عسکری، ۲۵۰ سال است. خیلی زجر کشیدند، کشته شدند، مظلم واقع شدند و جاهم دارد برایشان گریه کنیم؛ مظلومیتشان دل ها و عواطف را به خود متوجه کرده است؛ اما این مظلوم ها غلبه کردند؛ هم مقطعی غلبه کردند ،هم در مجموع و در طول زمان.
🖋مقام معظم رهبری
🗒صفحه ۳۹۳.۳۹۴
📚انسان 250 ساله
⭕️ Fatehan.net
🆔 @fatehan
📝 #مصاحبه
▫️تاریخچه مسائل جمعیتی و اساس بحران جمعیت
📋پژوهشگر ارجمند استاد مروتی
✂️سالهای سال شعار «دوتا بچه کافیه» را روی در و دیوار شهر و حتی جعبه دستمال کاغذی و قوطی کبریت میخواندیم و پیش خودمان میگفتیم حتما نسخه نجاتمان همین است که برایمان نوشتهاند و باید عمل کنیم. اما چند سالی است که با پژوهش و کارهای علمی متوجه شدیم که آن نسخه نجات نبوده و ظاهرا ما را میخواستند به راهی ببرند که نه چشمه حیات بلکه سرابی بیش نبوده است. برای بررسی آنچه که در طول این سالها به نام مطالب علمی منتشر میشد گفتگوی تفصیلی داشتیم با یکی از پژوهشگران حوزه جمعیت. حسین مروتی از فعالان فرهنگی است که پیرامون بحران جمعیت کارهای پژوهشی متعددی انجام داده است میکند. قراری برای مصاحبه گذاشتیم تا تحلیل وی را در مورد تاریخچه مسائل جمعیتی و اساس بحران جمعیت بشنویم.....
📤لینک دریافت و خوانش متن کامل مصاحبه 👇
⭕️ fatehan.net/post/14
🆔 @fatehan
1_411481704.mp3
1.73M
📻 #با_هم_بشنویم
◽️مهارت سواد رسانه ای
✂️بخش اول
#فوق_العاده_کاربردی
🕰05:36
🌐www.fatehan.net
🆔 @fatehan
📖 #برشی_از_کتاب
📋استرس و مقابله با آن
🔻در موارد بسیار استرس در نتیجه ارزیابی های شناختی اشتباه و برداشت های نادرست فرد از موقعیت ها و شرایط و رویدادهای زندگی ایجاد می شود.
🔻از این رو حضرت علی(علیه السلام) برای مقابله با استرس بر ارزیابی های شناختی و نحوه نگرش و برداشت فرد از موقعیت ها تاکید دارد.
از نظر علی (ع) الگوی فکری و طرز تلقی فرد از حوادث و رویدادهای زندگی در استرس بسیار تاثیر گذار است،اگر فردی زندگی را ناعادلانه بداند و بر این باور باشد که سختی ها و مشکلات،نوعی تنبیه از سوی خداوند است و هدفی برای آن ندارد بیشتر دچار استرس خواهد شد.
🔻 برای مثال اعتقاد به اینکه شرایط زندگی من باید به نحوی باشد که به راحتی به سرعت و به آسانی به خواسته هایم برسم و اصلاً نباید به نحوی باشد که مشکلی پیدا کنم در این صورت وقتی کارها خوب پیش نمی رود و فرد و خواسته هایش نمی رسد زندگی نکبت بار میشود!
🔸تا حدودی زیادی استرس معلول باورها و شناخت های افراد از وقایع و رویدادهای زندگی است.
📚روانشناسی در نهج البلاغه
🖋دکتر مسعود آذربایجانی
🖋محمد صادق شجاعی
⭕️fatehan.net
🆔 @fatehan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 #تماشا_کن
🎥استاد حائری شیرازی
◽ جایگاه تفریح و بازی در تربیت کودک
#فوق_العاده_کاربردی
🕰03:03
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
📖 #برشی_از_کتاب
📋واقع گرایی در شناخت
👈اگر احساسات ما آن گونه شکل بگیرند که می اندیشیم، می توان به راحتی نتیجه گرفت که احساس #شادکامی یا #ناشادکامی از زندگی، ریشه در چگونگی #تفکر ما دارد؛ امّا اگر چگونگی تفکر انسان، نقش تعیین کننده ای در احساس شادکامی داشته باشد،⁉ سؤال این است که چه الگویی از شناخت، موجب شادکامی می شود؟
برای رسیدن به یک احساس خوب از زندگی، شاید بتوان دنیا را در خیال خود بسیار زیبا، راحت و دوست داشتنی دانست و در پی آن، به یک احساس خوب و رضایتمندانه از زندگی دست یافت. این نگرش، نگرشی توهمی و تخیلی است و نمی تواند تاثیر پایدار و ماندگاری داشته باشد.
👈#راه_شادکامی، فرار از واقعیت ها و روی آوردن به تخیلات و توهمات نیست؛ باید واقعیت های زندگی را آن گونه که هست، شناخت. این واقعیت ها ابعاد مختلفی دارند: واقعیت های مربوط به #خود؛ واقعیت های مربوط به #دنیا؛ و واقعیت های مربوط به #دین.
البته تمام این واقعیت ها را خداوند متعال، تنظیم و تقدیر کرده است. از این رو، #شناخت_واقعیت_های_توحیدی در ابعاد مختلف آن، عامل #شادکامی است. پرسشی بعد این است که چگونه می توان واقعیت ها را به دست آورد؟
👈 پاسخ آن است که #متون_دینی، بیانگر این واقعیت ها هستند. از این رو، مطمئن ترین منبع برای شناخت واقعیت ها، #قرآن و #حدیث اند....
📚الگوی شادکامی اسلامی
🖋دکترعباس پسندیده
⭕️fatehan.net
🆔 @fatehan
📝 #یادداشت
📒منتظران بی انتظار
📋میخواهم از حال وهوای شهرم بگویم.نه 900سال،که هزار و چهار صد سال است که ما را به دینمان میخوانند و بیدارنمیشویم.بارها کشتی های نجات برایمان فرستادند و بازهم به خودمان نیامدیم،درسیلاب غفلت هایمان غرق شدیم. ما اسماعیل هایمان را پرستیدیم و خانه خدایمان را قربانی اسماعیلمان کردیم.هزار و چهار صد سال رفتی و ما گوساله های زیادی برای پرستیدن برگزیدیم.آنچنان که حتی خاطره ی دین تو هم از یادمان رفته است.ما یوسفمان را از خانه راندیم و هزار وچهارصد سال است که توبه نکرده ایم.آری ما کاتبان نامه های حسین هستیم و سخت در اشتیاقش میسوزیم اما تا قبل از وعده ملک ری،تنها تا زمانیکه انچه منافع ما را در دست دارد در اریکه قدرت نباشد.ما مسلمانان بی اسلام،ما منتظران بی انتظار،ما متعهدان ناکث، ما عاشقان منفعت طلبی هستیم که هزار وچهار صد سال برای آمدنت دعا میخوانیم و متعجب از براورده نشدنش و کسی چرا به مانمیگوید که دعا پذیرفته میشود از بندگان .بندگی ،کاری که هزار وچهار صد سال است نیاموختیم.....
🖋خانم همتیان، کارشناسی روانشناسی
#تحریریه_فتح
⭕️fatehan.net
🆔 @fatehan
#بشنو
🎙باز تعریف تربیت جنسی
- تربیت جنسی از چه دوره ی رشدی و توسط چه کسانی باید پیگیری شود؟
- آموزش و گفتمان مباحث جنسی به چه شکل باید ارائه شود که کمترین آسیب درهر دوره ای رشدی انسان، به او وارد کند؟
- تفاوت آموزش و صیانت در مقوله تربیت جنسی چیست؟
پاسخ به سوالات فوق، همراه با مباحث کاربردی حوزه ی تربیت جنسی را در کارگاه زیر بشنوید.
دریافت رایگان صوت 👇
⭕️ fatehan.net/post/141
🆔 @fatehan
📖 #برشی_از_کتاب
📋مسئولیت مقدس مادری،بالاترین مسئولیت ها
شما خانم ها به طوری که حالا خودتان میگویید معلم هستید؛ دو شغل شریف دارید. شما خانم ها دو تا شغل بسیار شریف دارید. یکی شغل تربیت فرزند،که این از همه شغلها بالاتر است. یک فرزند خوب شما اگر به جامعه تحویل بدهید،برای شما بهتر است از همه عالَم. اگر یک انسان شما تربیت کنید، برای شما به قدری شرافت داردکه من نمیتوانم بیان کنم. پس شما یک شغلتان این است که بچههای خوب تربیت کنید. دامن مادرها دامنی است که «انسان» از آن باید درست بشود.
یعنی اول مرحله تربیت، تربیت بچه است در دامن مادر؛و برای اینکه علاقه بچه به مادر بیشتر از همه علایق هست و هیچ علاقهای بالاتر از علاقه مادری و فرزندی نیست. بچه ها از مادر بهتر[مسائل]را اخذ می کنند.آنقدری که تحت تأثیر مادر هستند، تحت تأثیر پدر نیستند.تحت تأثیر معلم نیستند،تحت تأثیر استاد نیستند. ازاین جهت بچه هایتان را در دامنتان تربیت اسلامی، تربیت انسانی بکنید تا وقتی تحویل میدهید شما این بچه را به دبستان، یک بچه صحیح، اخلاق خوب، آدابخوب؛ آن طور تحویل بدهید.
📚بانوی تراز در گفتمان امام خمینی ره و امام خامنه ای مدظله العالی
⭕️fatehan.net
🆔 @fatehan
چه کسانی برای زندگی مشترک مناسب نیستند؟؟.mp3
1.62M
📻 #با_هم_بشنویم
🎙دکتر نوده ئی، روانشناس
◽️چه کسانی برای زندگی مشترک مناسب نیستند؟
🕰01:38
🌐www.fatehan.net
🆔 @fatehan
📖 #برشی_از_کتاب
📋منابع سبک زندگی
✔بخشی از آن فقه و اخلاق دینی ماست.هم چنین این گونه سوالات در تعیین منابع سبک زندگی مطرح است:آیا فرهنگ بومی و محیطی جزءسبک زندگی ها باید باشد یا نباشد؟سبک زندگی دینی داریم یاسبک زندگی دینی آفریقایی،آسیایی؟و....
✔در مؤلفه های تمدنی، تمدن ایرانی - اسلامی با مصری_اسلامی متفاوت است.یکی از گام های اصلی سبک زندگی، استانداردسازی است. سبک زندگی عمومیت دارد، اگر کسی به تنهایی و شخصا هر جوری که میخواهد زندگی کند، سبک زندگی نیست، سلیقه فردی است. سبک زندگی یعنی:اینکه وقتی رایج و جاری است، خلاف آن رفتار کردن خلاف عرف است و قانون.
اگر این پدیده را بشناسیم، جایگاه #دولت را در آن درست خواهیم فهمید. دولت ها #محصول_سبک_زندگی هستند پس مروج آن میباشند. شهید رجایی میگفت من مقلد امام و فرزند ملت هستم؛ یعنی اینکه هرچه این دو تا بفرمایند من مجری هستم.
✔دولت میگوید من فرزند سبک زندگی و مقلد نظام اجتماعی هستم. سبک زندگی حتى لحظات تنهایی فرد را هم پوشش میدهد.
👈سبک زندگی یعنی چگونگی زیست.
شما نمیتوانید در فردیت خود یک جور زندگی کنید و در اجتماع به معنای دیگر. اگر این کار را بکنید، شما دارای نفاق جاهلانه. یعنی نفاق سهوی . هستید. نفاق سهوی هم کم کم نفاق علنی ایجاد میکند که از کفر هم بدتر است.
📚سبک زندگی به روایت انقلاب اسلامی
✒دکتر محمدصادق کوشکی
🌐Fatehan.net
🆔 @fatehan
#یادداشت
📋روانشناسی بی ادبی
افراد بی ادب عزت نفس پایینی دارند، آنها برای خود ارزشی قائل نیستند، آنها در یک فرایند همانندسازی دیگران را نیز مانند خود بی ارزش می پندارند، این سبب می شود که به سادگی بتوانند به دیگران جسارت کنند، افراد بی ادب به دلیل عزت نفس پائین و احساس حقارت تمایل دارند دیگران را تحقیر کنند تا با آنان همسطح شوند، این یک رفتار جبرانی برای کاهش احساس حقارت است، افراد بی ادب عزت نفس پایینی دارند و این سبب تمایل به جلب توجه می شود، این نیز یک رفتار جبرانی برای کاهش احساس حقارت است، آنها برای جلب توجه نمی توانند به دیگران احترام بگذارند زیرا این کار تنها برای کسی میسر است که توانسته باشد اول به خودش احترام بگذارد، اما افراد بی ادب به دلیل عزت نفس پایین به خود احترام نمی گذارند، پس باید راهی دیگر برای جلب توجه بیابند، آنها سعی می کنند وصله ناجور باشند، حرفهای عجیب و غیرمنطقی بزنند، صدایشان را بلند کنند، توهین هایی که معمولا دیگران حاضر نیستند انجام دهند به زبان بیاورند و به این صورت خودی نشان دهند، آنها با غیرعادی بودن و هنجارشکنی جلب توجه میکنند، آنها برای آنکه دچار احساس گناه نشوند به شواهد نادری که بی ادبی آنها را توجیه می کند تمسک کرده و مرتب بر آنها پافشاری می کنند و در مقابل انبوهی از شواهدی که حق بی ادبی را از آنان می گیرد نادیده می انگارند تا دچار ناهماهنگی شناختی و اضطراب ناشی از آن نشوند، افراد بی ادب معمولا منفورند اما به نظر من بیشتر قابل ترحم اند، آنها برخلاف سروصدای زیادی که می کنند هیچ نیستند، فقط بی ادبند.
🖋دکتر مرعشی، روانشناس
🌐Fatehan.net
🆔 @fatehan
⬛️◾️▪️ شهادت پنجمین ستاره آسمان ولایت و امامت ، حضرت امام محمد باقر (علیه السلام) تسلیت باد.
@fatehan
📖 #برشی_از_کتاب
📋 در روایتی دارد که رسول اکرم صلى الله عليه وسلم وقتی جوانی را میدیدند که از سلامت و جوانی او خوششان می آمد، از او دو سؤال می کردند و می پرسیدند: ازدواج کردی و آیا شغلی داری یا نه؟ اگر آن جوان می گفت ازدواج نکردم و شغلی ندارم، پیامبر می فرمود: «سقط من عینی" (از چشمم افتاد)
پدران و مادران، نسبت به مقدمات غیر لازم ازدواج سخت گیری نکنند؛ جوانان که سخت گیری یی ندارند. بگذارند #ازدواج_اسلامی انجام بگیرد. بگذارند ازدواج برای دختر مسلمان و زن جوانی که در محیط اسلامی است، مثل ازدواج فاطمهٔ زهرا سلام علیها باشد؛ ازدواجی با پیوند عشقی معنوی و الهی و جوششی بی نظیر میان زن و مرد مؤمن و مسلمان و همکاری و همسری به معنای واقعی بین دو عنصر الهی و شریف، اما بیگانه از همهٔ تشریفات و زر و زیورهای پوچ و بی محتوای ظاهری.
👈 این است ازدواج درست...
✂️آیت الله خامنه ای
📚گام های سلوک (ص۱۷۳)
🌐Fatehan.net
🆔 @fatehan