🔸📙🔸〰🔸📙🔸〰🔸📙🔸
📚#قرار_کتاب_ماه📚
📚#الگوی_اسلامی_شادکامی3
📙🔹📙🔹📙🔹📙🔹📙🔹📙
🔴واقع گرایی در شاخت
👈اگر احساسات ما آن گونه شکل بگیرند که می اندیشیم، می توان به راحتی نتیجه گرفت که احساس #شادکامی یا #ناشادکامی از زندگی، ریشه در چگونگی #تفکر ما دارد؛ امّا اگر چگونگی تفکر انسان، نقش تعیین کننده ای در احساس شادکامی داشته باشد،⁉ سؤال این است که چه الگویی از شناخت، موجب شادکامی می شود؟
برای رسیدن به یک احساس خوب از زندگی، شاید بتوان دنیا را در خیال خود بسیار زیبا، راحت و دوست داشتنی دانست و در پی آن، به یک احساس خوب و رضایتمندانه از زندگی دست یافت. این نگرش، نگرشی توهمی و تخیلی است و نمی تواند تاثیر پایدار و ماندگاری داشته باشد.
👈#راه_شادکامی، فرار از واقعیت ها و روی آوردن به تخیلات و توهمات نیست؛ باید واقعیت های زندگی را آن گونه که هست، شناخت. این واقعیت ها ابعاد مختلفی دارند: واقعیت های مربوط به #خود؛ واقعیت های مربوط به #دنیا؛ و واقعیت های مربوط به #دین.
البته تمام این واقعیت ها را خداوند متعال، تنظیم و تقدیر کرده است. از این رو، #شناخت_واقعیت_های_توحیدی در ابعاد مختلف آن، عامل #شادکامی است. پرسشی بعد این است که چگونه می توان واقعیت ها را به دست آورد؟
👈 پاسخ آن است که #متون_دینی، بیانگر این واقعیت ها هستند. از این رو، مطمئن ترین منبع برای شناخت واقعیت ها، #قرآن و #حدیث اند....
#ادامه_دارد
✏دکترعباس پسندیده
🔸📙🔸〰🔸📙🔸〰🔸📙🔸
Www.fatehan.net
sapp.ir/fatehan.net
🔹📘🔹〰🔹📘🔹〰🔹📘🔹
کانال فتح در ایتا⬇️
http://eitaa.com/joinchat/1944846336C1ad9e574d5
fe5db05783-5be71883c2fbb82e008b8bd2.mp3
1.96M
🎧 #باهم_بشنویم
🔹〰〰〰🔹
💠 کارکردهای #دینداری در #سلامت_روان
✔توصیه های دینی با توصیه های سلامتی بر هم منطبق است.
🎤دکتر مرعشی
http://eitaa.com/joinchat/1944846336C1ad9e574d5
با سلام
وقت بخیر
در راستای پیشرفت علم روانشناسی اقدام به پژوهشی در این زمینه کرده ایم.
با پر کردن پرسشنامه زیر ما را در این پروژه یاری کنید..
🔺ضمنا با توجه به اینکه نیازی به نوشتن نام تان نیست، یقینا کسی از نظرات شما آگاه نخواهد شد.
🔺لطفا شرکت کنندگان با دامنه سنی 18-50 سال پرسشنامه را پر کنند.
با سپاس فراوان و آرزوی بهترین ها برای شما🌹🌹
🔺لینک پرسشنامه:
https://goo.gl/forms/DxbHJwZZPLTDMyHz1
#یادداشت
🖊به قلم دکتر سید علی مرعشی
✅هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز
‼️آموزه توکل در اسلام: بهترین شیوه عبور از سختی های زندگی
✅توکل یا اعتماد و اتکاء به خدا از دیدگاه روانشناسی به دو نوع توکل کودکانه و توکل بالغانه تقسیم می شود.
توکل کودکانه خود بر دو قسم است. در قسم اول فرد بدان سبب که به خدا توکل کرده انتظار دارد خداوند همه چیز را طبق میل او رقم بزند. مانند کودکی که می گوید اگر مادرم مرا دوست داشته باشد برایم آن شیرینی را که خواسته ام می خرد و اگر نخرید پس دوستم نداشته. غافل از اینکه گاه مادر چون فرزندش را دوست دارد شیرینی را برایش نمی خرد چرا که به ضرر اوست. در چنین توکل کودکانه ای ساختار روانی فرد در معرض تهدید است.
در توکل کودکانه قسم دوم فرد می گوید چون من به خدا توکل کرده ام پس خودم لازم نیست تلاشی کنم چرا که همه چیز در دست خداست و او اگر صلاح بداند خواسته مرا می دهد. درست مانند کودکی که دهانش را باز می کند تا مادر لقمه به دهانش بگذارد اما خودش هیچ تلاشی نمی کند. این نوع توکل نیز محکوم به شکست است. زیرا سنت الهی آنست که ناشکری فرد را لایق محرومیت میسازد. فردی که از امکانات و توانایی های خدادادی استفاده نمی کند و تلاش را رها کرده دچار کفران نعمت و مستحق حرمان است.
در توکل بالغانه فرد می داند که باید اولا از خدا انتظار نداشته باشد که هر چه نظر بنده بود انجام دهد زیرا چه بسیار خواسته های نابجا و بدعاقبت از بندگان سر می زند که خود نمی دانند. لذا در توکل بالغانه نتیجه به خدا واگذار شده و تنها از او خواسته می شود که خیر مقدر فرماید بی آنکه منظور از خیر وضعیت مورد دلخواه بنده باشد. از سوی دیگر در توکل بالغانه فرد می داند که باید برای خواسته هایش تلاش کند تا ناشکری نکرده باشد و آنگاه اگر خداوند به مصلحت او ببیند او را به خواسته اش می رساند و اگر در هدف فرد خطر و ضرری باشد خداوند مانع می شود تا او به هدفش برسد اما به پاداش این توکل خداوند مقدرات بهتری برایش رقم می زند. کسی که اینگونه توکل کند اگر به وضعیت دلخواه خود برسد پیروز است و آن را از جانب خدا می داند و اگر نرسد باز هم پیروز است و آن را از جانب خدا می داند. چنین فردی از نظر روانشناختی چنان محکم است که هیچ اتفاقی او را متزلزل یا مایوس نمی کند. او نه از آینده واهمه ای دارد و نه غصه گذشته را می خورد: الا ان اولیاءالله لاخوف علیهم ولا هم یحزنون. بدانید که دوستان خدا نه می ترسند و نه غمگین می شوند. نه اضطراب و نه افسردگی!
چه زیبا در دعای افتتاح از توکل های کودکانه خود به درگاه خداوند پوزش می آوریم:
فَاِنْ اَبْطَاَ عَنّى عَتَبْتُ بِجَهْلى عَلَیْکَ وَ لَعَلَّ الَّذى اَبْطَاَ عَنّى هُوَ خَیْرٌ لى
و اگر حاجتم دیر برآید بواسطه نادانیم بر تو اعتراض کنم در صورتى که شاید دیر کردن آن براى من بهتر باشد زیرا
لِعِلْمِکَ بِعاقِبَهِ الاُْمُورِ فَلَمْ اَرَ مَوْلاً کَریماً اَصْبَرَ عَلى عَبْدٍ لَئیمٍ مِنْکَ
تو داناى به سرانجام کارها هستى و از اینرو من ندیدم مولاى بزرگوارى را که بر بنده پست خود شکیباتر از تو باشد
عَلَىَّ یا رَبِّ
بر من اى پروردگار
#روانشناسی_اسلامی
با ما همراه باشید 👇
http://eitaa.com/joinchat/1944846336C1ad9e574d5
همایش دین و روان ۲.mp3
1.3M
🎧 #باهم_بشنویم
🔹〰〰〰🔹
❓ چرا برخی افراد متدین از سلامت روان برخوردار نیستند؟
💠 #دینداری موجب #سلامت_روان
🎤دکتر مرعشی
http://eitaa.com/joinchat/1944846336C1ad9e574d5
#بشنو
🔺خانواده درمانی با رویکرد اسلامی
🔻مدرس :حجت الاسلام دکتر آذربایجانی
دریافت👈http://fatehan.net/post/120
💢خانواده یکی از مهم ترین و پرسابقه ترین نهادهای اجتماعی است. نهادی پویا، پایدار و کارآمد که به صورت سیستمی عمل میکند.
اختلالاتی که در یک خانواده ایجاد می شود بیشتر مربوط به جایگاه افراد است که زن و شوهر جایگاه خود را در خانواده نمی دانند.
شنیدن این صوت برای متخصصین و علاقه مندان به روان شناسی مفید خواهد بود.
✔️با #فتح همراه باشید
🔹 @fatehan
#برشی_از_کتاب
📚سبک زندگی به روایت انقلاب اسلامی
📋 منابع سبک زندگی
✔بخشی از آن فقه و اخلاق دینی ماست.هم چنین این گونه سوالات در تعیین منابع سبک زندگی مطرح است:آیا فرهنگ بومی و محیطی جزءسبک زندگی ها باید باشد یا نباشد؟سبک زندگی دینی داریم یاسبک زندگی دینی آفریقایی،آسیایی؟و....
در مؤلفه های تمدنی، تمدن ایرانی - اسلامی با مصری_اسلامی متفاوت است.یکی از گام های اصلی سبک زندگی، استانداردسازی است. سبک زندگی عمومیت دارد، اگر کسی به تنهایی و شخصا هر جوری که میخواهد زندگی کند، سبک زندگی نیست، سلیقه فردی است. سبک زندگی یعنی:اینکه وقتی رایج و جاری است، خلاف آن رفتار کردن خلاف عرف است و قانون.
اگر این پدیده را بشناسیم، جایگاه #دولت را در آن درست خواهیم فهمید. دولت ها #محصول_سبک_زندگی هستند پس مروج آن میباشند. شهید رجایی میگفت من مقلد امام و فرزند ملت هستم؛ یعنی اینکه هرچه این دو تا بفرمایند من مجری هستم.
دولت میگوید من فرزند سبک زندگی و مقلد نظام اجتماعی هستم. سبک زندگی حتى لحظات تنهایی فرد را هم پوشش میدهد.
سبک زندگی یعنی چگونگی زیست.
شما نمیتوانید در فردیت خود یک جور زندگی کنید و در اجتماع به معنای دیگر. اگر این کار را بکنید، شما دارای نفاق جاهلانه. یعنی نفاق سهوی . هستید. نفاق سهوی هم کم کم نفاق علنی ایجاد میکند که از کفر هم بدتر است.
✒دکتر محمدصادق کوشکی
بافتح همراه باشید:
@fatehan
Sapp.ir/fatehan.net
همایش دین و روان ۳.mp3
1.23M
📻 #باهم_بشنویم
🎙دکتر مرعشی
◽️ارتباط دین با سلامت روان
◾️ قدمت تاریخی روان درمانی در اسلام
🕰۰۵:۰۸
⭕️fatehan.net
🆔 @fatehan
#یادداشت_ویژه
📝دکتر سید علی مرعشی
روانشناسی بی ادبی:
افراد بی ادب عزت نفس پایینی دارند، آنها برای خود ارزشی قائل نیستند، آنها در یک فرایند همانندسازی دیگران را نیز مانند خود بی ارزش می پندارند، این سبب می شود که به سادگی بتوانند به دیگران جسارت کنند، افراد بی ادب به دلیل عزت نفس پائین و احساس حقارت تمایل دارند دیگران را تحقیر کنند تا با آنان همسطح شوند، این یک رفتار جبرانی برای کاهش احساس حقارت است، افراد بی ادب عزت نفس پایینی دارند و این سبب تمایل به جلب توجه می شود، این نیز یک رفتار جبرانی برای کاهش احساس حقارت است، آنها برای جلب توجه نمی توانند به دیگران احترام بگذارند زیرا این کار تنها برای کسی میسر است که توانسته باشد اول به خودش احترام بگذارد، اما افراد بی ادب به دلیل عزت نفس پایین به خود احترام نمی گذارند، پس باید راهی دیگر برای جلب توجه بیابند، آنها سعی می کنند وصله ناجور باشند، حرفهای عجیب و غیرمنطقی بزنند، صدایشان را بلند کنند، توهین هایی که معمولا دیگران حاضر نیستند انجام دهند به زبان بیاورند و به این صورت خودی نشان دهند، آنها با غیرعادی بودن و هنجارشکنی جلب توجه میکنند، آنها برای آنکه دچار احساس گناه نشوند به شواهد نادری که بی ادبی آنها را توجیه می کند تمسک کرده و مرتب بر آنها پافشاری می کنند و در مقابل انبوهی از شواهدی که حق بی ادبی را از آنان می گیرد نادیده می انگارند تا دچار ناهماهنگی شناختی و اضطراب ناشی از آن نشوند، افراد بی ادب معمولا منفورند اما به نظر من بیشتر قابل ترحم اند، آنها برخلاف سروصدای زیادی که می کنند هیچ نیستند، فقط بی ادبند
دکتر مرعشی: پزشک و متخصص روانشناسی و عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز
کانال فتح :
http://eitaa.com/joinchat/1944846336C1ad9e574d5
#بشنو
🔸نحوه مواجهه و چالش با علوم انسانی غربی
لینک دانلود:
fatehan.net/post/121
در این فایل صوتی پروفسور مسعود درخشان استاد دانشگاه علامه طباطبایی (ره) توضیح می دهد که در مقابل دنیای عظیم علوم غربی چه باید کرد؟
🔻چگونه باید در علومی مثل اقتصاد خلق ارزش کرد؟
🔻چگونه می توان بر این به اصطلاح دنیای علمی فائق آمد؟
✔با #فتح همراه باشید:
@fatehan
#برشی_از_کتاب
📚رضایت زناشویی
📋 ترغیب ازدواج
پیامبر خدا (ص) پیگیر ازدواج مسلمانان بوده و در این باره از آنها بازخواست می کرده است.
برای سرگرفتن ازدواج، نخست باید موانعی را که موجب کاهش، تاخیر یا ترک ازدواج می شوند، برطرف ساخت و سپس افراد را به سمت آن تحریک نمود. همین امر، در شیوه ترویجی اسلام به چشم میخورد.
دو رویکرد اساسی برای ترویج ازدواج و افزایش تشکیل خانواده وجود دارد؛ برطرف کردن منابع ازدواج و تشویق به آن .
یکی از دلایل اصلی ازدواج نکردن افراد، نگرانی از تامین مخارج زندگی است. هرچه سطح زندگی ها بالاتر می رود، این نگرانی، بیشتر می شود و میزان ازدواج، کاهش می یابد .
تنیدگی حاصل از ازدواج نکردن، از یک سو و نگرانی و اضطراب ازفقر از سوی دیگر، شرایط سخت و شکننده ای را بوجود می آورند و در نتیجه، بهداشت روانی فرد را به شدت، تهدید می کنند .
✒دکتر عباس پسندیده
بافتح همراه باشید:
@fatehan
Sapp.ir/fatehan.net
#برشی_از_کتاب
✔ساعت غروب کوک
📘برگرفته از کتاب وظیفه فرد مسلمان در احیای حکومت اسلام
حضرت علامه حسینی طهرانی
در سایت بخوانید ⏬
✔ fatehan.net/post/70
@fatehan