🔰حمله ۴ جانبه!!!
🌹حمله شیطان
🔰خداوند در آیه ۱۷ سوره مبارکه اعراف می فرمایند:
🔹«ثُمَّ لَآتِیَنَّهُمْ مِنْ بَیْنِ أَیْدِیهِمْ وَ مِنْ خَلْفِهِمْ وَ عَنْ أَیْمانِهِمْ وَ عَنْ شَمائِلِهِمَ».
🔸آنگاه از جلو رو و پشت سر و از طرف راست و چپ به آنان می تازم و بیشتر آنها را سپاسگزار نمی یابی.
🔹شیطان قسم خورده است که از چهار طرف (روبرو، پشت سر، چپ و راست) به انسان حمله کند، اما چرا خداوند نمی فرماید شیطان شما را محاصره میکند؟ چهار جهت را بیان میفرماید؟
🔸امام باقر (علیهالسلام) میفرمایند: هر کدام از این جهات معنایی دارد:
🔹 شیطان از مقابل آخرت را به فراموشی می سپارد. از پشت سر، ثروت اندوزی و بخل را بین مردم گسترش می دهد. از سمت راست، شبهه در دین ایجاد می کند و از سمت چپ، شهوات و منکرات را به انسان غالب می کند.
🌸🍃🌸🍃
@a_fatemi24
🔰شیعه_واقعی
داستانک:
🔹ابو اسماعیل گوید به امام باقر (علیه السلام) عرض کردم فدایت شوم، شیعه در محیطى که ما زندگى مى کنیم بسیار زیاد است.
امام فرمود آیا توانگر به فقیر توجه دارد؟
آیا نیکوکار از خطاکار در مى گذرد؟
آیا نسبت به یکدیگر همکارى و برادرى دارند؟
عرض کردم نه.
امام فرمود آنها شیعه نیستند، شیعه کسى است که این کارها را انجام دهد.
[اصول کافى، دعائم الاسلام، حدیث ۱۰]
🔹طبق فرموده امام باقر علیه السلام شیعیان این ویژگی ها را دارند:
۱- ثروتمندان به فقراء و نیازمندان کمک می کنند؛ چه کمک واجب مانند خمس و زکات و رد مظالم، چه صدقه مستحبی.
۲- از خطاى خطاکاران چشم پوشی می کنند؛ مثلا در رانندگی کسی جلوی ما بپیچد، یا فرزندمان، همسرمان کار اشتباهی انجام دهد.
۳- با هم برادر هستند؛ انسان با برادرش چطور برخورد می کند؟
«إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَهٌ»؛ (آیه ۱۰ سوره حجرات)
اگر جامعه ای این ویژگی ها را داشت، می توانیم بگوییم جامعه ی شیعه است.
*******************************
https://eitaa.com/fatemi5/2258
🔰دلسوزِ دیگران
🔹امام صادق و یا امام باقر علیهما السّلام در روایتی که سعدی نیز آن را به شعر درآورده و در سازمان ملل نیز نصب است ؛ (بنی آدم اعضای یک پیکرند) می فرمایند :
🔹الْمُؤْمِنُ أَخُو الْمُؤْمِنِ کَالْجَسَدِ الْوَاحِدِ إِنِ اشْتَکَى شَیْئاً مِنْهُ وَجَدَ أَلَمَ ذَلِکَ فِی سَائِرِ جَسَدِهِ …
🔹مؤمن برادر مؤمن است، مانند یک پیکر؛ که هر گاه عضوى از آن دردمند شود، اعضاء دیگر هم احساس درد کنند… [الکافی ؛ جلد ۲ ؛ صفحه ۱۶۶]
🔰باید ما دلسوز دیگران باشیم
مثلا :
🔹چادر خانمی از موتور آویزان است . بوقی بزنیم و اطلاع دهیم ( نه آنکه سریع موبایلمان را در بیاوریم و از صحنه ی افتادن، فیلم بگیریم)
🔹ماشینمان جا دارد ،چرا پیرزن و یا پیر مردی را سوار نکنیم
🔹اگر پوست موزی دیدم . آن را با پا به کناری بزنیم
اگر سنگ در مقابل راه بود آن را کنار بگذاریم
🔹از کنار بیمارستان عبور می کنیم ، برای سلامتی همه ی بیماران سوره ی حمدی بخوانیم
🔹از مقابل قبرستان عبور می کنیم ؛ فاتحه بخوانیم
اگر کاری از دستمان بر نمی آید ؛ لااقل غصه بخوریم
🔹مانند غصه ،برای مردم مستضعف و یا مردم مظلوم عراق ، فلسطین ، افغانستان، پاکستان، یمن ، بحرین، نیجریه و …
🔹پیامبر آنقدر برای کفار دلسوزی می کرد که خداوند می فرماید: لَعَلَّکَ باخِعٌ نَفْسَکَ ؛ نزدیک است جان خود را برای آنان تباه کنی !
🔰داستانک ۱:
🔹حجت الاسلام قرائتی می فرمودند:
آیت الله العظمى گلپایگانى سر درس بود. من نشسته بودم.
🔹مىگفت: گاهى که متوجه مىشوم ،طلبهها کم درس مىخوانند، از غصه تب مىکنم.
🔹گفتم: اگر بچههاى من مردود بشوند، داد مىزنم ولى تب نمىکنم.
آیت الله گلپایگانى براى پسر مردم تب مىکند، ولى من براى بچه هاى خودم تب نمىکنم. از این پیدا است که او چه سوزى دارد [برنامه درسهایى از قرآن ۰۷/ ۰۲/ ۷۴]
🔰داستانک ۲:
شخصی تعریف می کرد : در تاکسی نشسته بودم . ناگهان موتوری با سرعتی عجیب ، از کنارمان گذشت
با خود گفتم : الان مغزش متلاشی می شود و عبرتی خواهد شد برای دیگران
دیدم سریع راننده تاکسی پولی را در آورد و داخل قلک صدقه گذاشت .
متوجه شدم، برای سلامتی آن موتور سوار این کار را کرد و فهمیدم ،چقدر دلسوز دیگران است
https://eitaa.com/fatemi5/2259
منبرک فاطمی
📜فیش منبر 📩 منبر کامل #سیره_اجتماعی_امام_باقر فیش منبر امام باقر علیه السلام💠 #امام_باقر علیه ال
سیره اجتماعی امام باقر علیه السلام👆
https://eitaa.com/fatemi5/2254
منبرک فاطمی
🔰حمله ۴ جانبه!!! 🌹حمله شیطان 🔰خداوند در آیه ۱۷ سوره مبارکه اعراف می فرمایند: 🔹«ثُمَّ لَآتِیَنَّه
حمله ۴ جانبه و تفسیر امام باقر علیه السلام
https://eitaa.com/fatemi5/2257
منبرک فاطمی
8⃣✅تأمین #منافع درگرو تحول افرینی • 💢ما برای تأمین #منافع خودمان، نیاز به تحول داریم. ما برای #قوی
امام باقر علیه السلام (امام زمان عجل الله امام تحول آفرین ست)
منبرک فاطمی
🎁 #پاداش کسی که دوست دارد در #رکاب_قائم باشد 💫امام باقر علیه السلام فرمود : ✅آیا گمان میكنی كسی كه
پاداش منتظر در نگاه امام باقر علیه السلام👆
هدایت شده از همیاری و همسان گزینی
🌹#سبک_زندگی اسلامی و مقایسه آن با سبک زندگی غربی
🏡 #معماری اسلامی و معماری غربی6
🏘️ ابعاد ظاهري مسكن:
فضاي زمين و زيربناي مسكن از نظر اسلام شامل فضاي بيروني منزل يعني اتاق يا اتاق هايي كه مخصوص مراجعات بيروني منزل و رفت و آمد ميهانان مي باشد كه از فضاي دروني كه متعلق به همسر و فرزندان است بايد جدا باشد تا رفاه و آسايش و امنيت خانواده در حد اعلي تأمين شود. فضاي داخلي يا به اصطلاح اندروني هم از چند اتاق تشكيل مي شود؛ اتاق والدين، اتاق مخصوص فرزندان، اتاق مخصوص عبادت و نيز قسمت سرويس بهداشتي كه بايد در مكاني پوشيده باشد تا عفت و حياء محفوظ بماند.
📐 ارتفاع مسكن:
از مجموع رواياتي كه از حضرات معصومين عليهم السلام رسيده استفاده مي شود كه احداث ساختمان مرتفع شايسته نيست.
امام صادق عليه السلام فرمودند: سقف خانه را هفت تا هشت ذراع بيشتر قرار ندهيد (حدود 3 الي 3 و نيم متر -به اصطلاح امروزي دوبلكس و سوبلكس نباشد) كه عوارضي براي اهل خانه دارد، و اگر بيشتر از سه متر بود بالاي آن آية الكرسي نوشته شود تا عوارض منفي آن برطرف شود.
پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله فرمودند: ساختمان بلند و مرتفع حقوق همسايه ها را ضايع مي سازد و ايشان از مردي انصاري كه در مدينه ساختمان بلند و مرتفعي ساخته بود رو برگرداند و فرمودند: چنين بناهاي بلندي براي ديگر ساختمان ها، زحمت و مزاحمت ايجاد مي كند و جريان هوا و نور را از آنان دريغ مي دارد.
(احكام و آداب مسكن غلامرضا گلي زواره ص 92)
🧱 پشت بام ساختمان:
مستحب است اطراف بام منزل به اندازه يك متر ديوار كشي شود. امام صادق عليه السلام فرمودند: استراحت بر روي بامي كه ديوار كشي نشده جايز نيست. پرسيدند: اگر از سه طرف ديوار باشد چگونه است؟ فرمودند: كفايت نمي كند و بايد از چهار طرف ديوار كشي شده باشد.
(حلية المتقين ص 233)
⛲ فضاي داخلي منزل:
از نظر اسلام لازم است فضاي داخلي منزل از هر گونه تجملات و تزيينات و مجسمه هاي انسان و حيوان دور باشد. ضمن حفظ سادگي و بي پيرايگي منزل كه انسان را در ماديات غرق مي كند، استفاده از هنر اسلامي فضاي منزل را زيبا مي سازد.
دور تا دور اتاق امام صادق عليه السلام آية الكرسي نوشته شده بود و در سمت قبله محل عبادتش در منزل از آيات قرآن استفاده شده بود. اسلام از زيبايي و زينت متعارف كه با موازين شرعي مطابقت داشته باشد استقبال مي كند.
امام صادق عليه السلام فرمودند خداوند دوست دارد هرگاه به بنده اي نعمتي ارزاني داشت آثار آن نعمت را در او ببيند. سؤال كردند چگونه؟ حضرت فرمودند استفاده از لباس خوب، بوي خوش، منزلي تميز كه با گچ سفيد كاري شده باشد و فضاي بيروني منزل تمييز باشد و داخل منزل از روشنايي و نور خوب بهرمند باشد.
🏗️ فضاي كلي مسكن:
داشتن مسكن خوب و وسيع در روايات از سعادت يك مسلمان شمرده شده و از مسكن تنگ و خانه كوچك نكوهش شده است. البته خانهي وسيع با روي آوردن به تجمل و رفاه زدگي فرق مي كند. منزل وسيع به معناي آن كه اتاق هاي متعددي داشته باشد كه همسر، فرزندان و ميهمانان بتوانند به راحتي از فضاي خانه استفاده كنند.
حضرت علي عليه السلام وسعت صحن و حيات منزل را جزء شرافت منزل دانسته اند و برتري نشيمنگاه و همسايه خوب را جزء بركت خانهي خوب شمرده اند.
🐕نگهداري حيوانات:
همان طور كه نگهداري برخي حيوانات مانند سگ در منزل نكوهش شده به نگهداري برخي حيوانات ديگر سفارش شدهاست.
نگهداري حداقل يك جفت كبوتر و يك خروس در منزل آثار و فوايدي دارد كه در روايات به آن اشاره شده است.
🕊️🕊️ امام صادق عليه السلام فرمودند در خانهي هر پيامبري كبوتري نگهداري مي شد و در خانهي حضرت محمد صلي الله عليه و آله يك جفت كبوتر قرمز رنگ نگهداري مي شد.
#سبک_زندگی
#معماری
@a_fatemi24
#احسان_امام_هادی
⭕️ فیش منبر امام هادی علیه السلام💠
#امام_هادی علیه السلام
💠 حکایتی از احسان حضرت امام هادى (ع) به تهيدست🌺
📝 در كتاب باارزش كشف الغمه روايت شده: روزى حضرت هادى (ع) براى انجام كارى از سامراء بيرون شدند، عربى در جستجوى حضرت بود، او را به محل كار حضرت راهنمائى كردند، پس از شرفياب شدن به محضر امام عرضه داشت قرضى سنگين بر عهده دارم و كسى جز شما را نمي شناسم كه مرا از اين بار سنگين نجات دهد
📝حضرت فرمودند اندوهگين مباش سپس فرمودند: من تو را به مطلبى راهنمائى مي كنم اما با مطلب من مخالفت نكن، من به خط خودم مي نويسم كه تو مبلغى از من طلبكارى، چون به شهر آمديم به منزل من بيا و آن را درخواست كن، هرچه از تو مهلت خواستم تو گوش نده و پول خود را از من بخواه و در آنچه گفتم كوتاهى مكن.
📝چون حضرت به شهر بازگشت مرد عرب در برابر عده اى كه در محضر حضرت بودند و در ميانشان بعضى از اطرافيان حاكم عباسى قرار داشتند طلب خود را به صورتى جدّى درخواست كرد.
📝حضرت از او تقاضاى مهلت نمودند ولى عرب راضى نشد و طلب خود را درخواست مي كرد، اطرافيان حاكم عباسى جريان را به حاكم منتقل كردندو حاكم را به فكر فرو برد و در نتيجه سى هزار درهم براى حضرت فرستاد
📝امام مرد عرب را احضار نموده و همه سى هزار درهم را در اختيار او گذاشتند و فرمودند قرضت را ادا كن و مازاد آن را هزينه خانواده ات كن، مرد عرب گفت پسرپيامبر! يك سوم اين مبلغ مشكل مرا حال مي كرد، براستى چنين است كه خدا درباره شما فرموده: خدا داناتر است كه رسالتش را كجا قرار ده
https://eitaa.com/fatemi222/2273
#شبهه_بزرگ
⭕️ فیش منبر امام هادی علیه السلام💠
#امام_هادی علیه السلام
#آیت_الله_ناصری :
🔻متوکل عباسی امام هادي را زندان کردند. در همان ایام بنا شد مردم نماز استسقاء بخوانند، مسلمانان رفتند نماز استسقاء خواندند اما باران نيامد.
🔸مسيحي ها گفتند يک فرصت هم به ما بدهيد، يکشنبه را براي مسيحي ها گذاشتند آنها رفتند نماز را خواندند و باران آمد. مسلمان ها خيلي مضطرب شدند، يکي دو هفته ي ديگر مسلمانان برای نماز رفتند اما باران نيامد. باز مسيحي ها رفتند دوباره باران آمد.
🔹متوکل خدمت امام هادی علیه السلام آمد گفت: آقا به داد دين جدت برس. حضرت فرمودند به يک شرط من قبول ميکنم. فرمودند به این شرط که هر چه زنداني داري آزاد کنی. متوکل گفت باشد و همه را آزاد کرد. بعد حضرت فرمودند بگو يک بار ديگر مسیحی ها برای نماز بیایند وقتی مسیحی ها به همراه کشيش خود آمدند و مشغول نماز شدند، ابرهاي سياه شروع کرد بالای سرشان جمع شد.
🔸حضرت فرمودند: دست این کشیش را باز کنید و نگه داريد. دستش را نگه داشتند، بعد حضرت جلو رفتند و تکه استخواني که در دستش مخفی کرده بود را برداشتند. بعد حضرت فرمودند که اين استخوان يک پيامبر است که باید پوشيده باشد زير آسمان که برده می شود رحمت خدا اقتضا مي کند که باران بیاید. این ها اين را پيدا کرده اند و از آن استفاده می کنند. بعد حضرت فرمودند اين استخوان را از او بگيريد. وقتی از او گرفتند حضرت به کشیش مسیحی فرمودند حالا برو دعا کن که دیگر بارانی نیامد.
@fishemenbar
https://eitaa.com/fatemi222/2274
🔰دعای امام هادی در حق اصفهانی
🔹داستانک:
در عصر امام هادی (علیه السلام) شخصی بنام #عبدالرحمن ساکن اصفهان و پیرو مذهب تشیع بود (با توجه به اینکه در آن زمان ، شیعه در اصفهان کم بود) از عبدالرحمن پرسیدند چرا تو امامت امام هادی (علیه السلام) را پذیرفتی نه غیر او را.
🔹در پاسخ گفت :
من فقیر بودم ولی در جرات و سخن گفتن قوی؛ در سالی همراه جمعی از اصفهانی ها به عنوان اینکه به ما ظلم می شود برای شکایت به شهر سامره نزد متوکل (دهمین خلیفه عباسی) رفتیم ، کنار در قلعه متوکل منتظر اجازه ورود بودیم ، ناگهان شنیدم که متوکل دستور احضار امام هادی (علیه السلام) را داده تا او را به قتل برساند.
🔹من به یکی از حاضران گفتم :این کیست که فرمان به احضار او و سپس اعدام او داده شده است ؟
🔹در جواب گفت :این کسی است که رافضی ها (شیعه ها) او را امام خود می دانند، من تصمیم گرفتم در آنجا بمانم تا ببینم کار به کجا می کشد.
🔹بعد از ساعتی دیدم امام هادی سوار بر اسب آمدند، مردم تا او را دیدند در طرف راست و چپ اسب او به راه افتادند، همین که چشمم به امام هادی خورد محبتش بر دلم جای گرفت ، دعا کردم که خداوند وجود نازنینشرا از شر متوکل حفظ کند، همچنان ناراحت و نگران بودم و دعا می کردم که امام در میان جمعیت به من رسید و فرمود:
🔹خداوند دعایت را مستجاب می کند، و مال و فرزند و عمرت زیاد خواهد شد.
🔹من از اینکه امام چنین از نهان خبر داد متحیر شدم بطوری که رنگم تغییر کرد .
حاضران گفتند چه شده ؟ چرا چنین حیرت زده ای ؟
🔹گفتم :خیر است ولی اصل ، ماجرا را به کسی نگفتم . بعدا که به اصفهان برگشتم کم کم بر مال و فرزندم افزوده شد و غنی شدم ، و اکنون بیش از هفتاد سال دارم این بود علت تشیع من که این گونه به حقیقت رسیدم.
[ الثاقب فی المناقب: صفحه ۵۴۹،؛ کشف الغمه: جلد ۲، صفحه ۳۸۹ ؛ بحار، جلد ۵۰، صفحه ۱۴۱، حدیث ۲۶ و …]
https://eitaa.com/fatemi5/2275
حضرت امام هادي عليه السلام مي فرمايند:
ما اهل بيت در هنگام خوابيدن ده كار را پيوسته انجام مىدهيم:
1.طهارت (احتمالا منظور وضو يا غسل است)
2. گذاشتن دست راست زير سر،
3. سى و سه بار تسبيح خدا (سبحان الله)
4. سى و سه بار حمد (الحمد لله)
5. سى و چهار بار تكبير گفتن (الله اكبر)
6. رو به سوى قبله مىخوابيم،(سمت راست به قبله)
7. خواندن فاتحة الكتاب
8. خواندن آية الكرسى
9. و آيه شَهِدَ اللَّهُ أَنَّهُ لا إِلهَ إِلَّا هُوَ تا آخرش را قرائت مىكنيم. (آل عمران آيه 18)
هر كس اين كارها را انجام دهد، حظّ و بهره آن شب را برگرفته است.
حديث فوق به همين صورت به دست ما آمده كه راوى ابتدا ده خصلت را ذكر نموده، ولى در تفصيل نه خصلت را بر شمرده است
منبع :
ترجمه كتاب فلاح السائل (ادب حضور)
اثر ارزشمند سيد بن طاووس
موضوع:.
#اقدامات_امام_هادی(ع)
🔹بسم الله الرحمن الرحیم---
با تسلیت شهادت امام هادی (ع )
برخی از اقدامات امام هادی علیه السلام را خدمت زوار گرانقدر تقدیم میکنیم.
1. ایجاد آمادگی فکری:.
شیعیان جهت ورود به عصر غیبت بیان روایات فراوان در مورد فرا رسیدن و نزدیک بودن عصر غیبت، بشارت به ولادت حضرت حجت و مخفی بودن ولادت و هشدار این که مبادا مخفی بودن باعث تردید شما شیعیان گردد، کم کردن تماس مستقیم شیعیان با حضرت؛ و ارجاع سؤالات شیعیان به وکلا و توجیه وکلا نسبت به پرسشهای شیعیان؛ با توجه به انحرافات و شبهات آن روز.
2. مبارزه با انحرافات:
مانند غالیان که، نسبت الوهیت و خدایی به ائمه علیه السلام میدادند. وصوفیان که ریاکارانه در مقابل امام هادی علیه السلام میایستادند.
3. تربیت نیرو و افراد شایسته:
امام علیه السلام ، نیروهایی را که استعدادهای لازم داشتند شناسایی کرده و آنان را جهت پیشبرد اهداف اسلامی تربیت میفرمودند. مانند : عبدالعظیم حسنی و عثمان بن سعید عمری.
4. تبیین مقام شامخ امامت از طریق زیارت غدیریه و زیارت جامعه .
خداوند متعال ما را با معارف ناب اهل بیت آشناتر بگرداند به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
https://eitaa.com/fatemi5/2277
⭕️شمه ای از#فضایل_امام_هادی(علیه السلام)
بسم الله الرحمن الرحیم
▪️ باعرض تسلیت شهادت امام هادی(ع)
برخی از فضایل امام هادی (ع) عبارتند از:
1⃣ ساده زیستی :
از دیگر ویژگی های برجسته اخلاقی امام هادی(ع)، ساده زیستی و دوری از دنیا بود. در این زمینه نیز آمده است: «از دنیا چیزی در بساط زندگی نداشت.
بنده ای وارسته از دنیا بود. در آن شبی که به خانه اش هجوم آوردند، او را تنها یافتند با پشمینه ای که همیشه بر تن داشت و خانه ای که در آن هیچ اسباب و اثاثیه چشم گیری دیده نمی شد.
کف خانه اش خاک پوش بود و بر سجاده حصیری خود نشسته، کلاهی پشمین بر سر گذاشته و با پروردگارش مشغول نیایش بود(کافی، ج 1، ص 502)
2⃣ تلاش و کار:
«علی بن حمزه» می گوید: «ابوالحسن(ع) را دیدم که به سختی مشغول کشاورزی است؛ به گونه ای که عرق از سر و رویش جاری است. از ایشان پرسیدم:
فدایت شوم! کارگران شما کجایند [که شما این گونه خود را به زحمت انداخته اید]؟ در پاسخ فرمود: ای علی بن حمزه! آن کس که از من و پدرم برتر بود، با بیل زدن در زمین خود روزگار می گذراند.
دوباره عرض کردم: منظورتان کیست؟ فرمود: رسول خدا، امیرمؤمنان و همه پدران و خاندانم خودشان کار می کردند. کشاورزی ازجمله کارهای پیامبران، فرستادگان، جانشینان آنها و شایستگان درگاه الهی است»( من لا یحضره الفقیه، ج 3، ص 216)
3⃣انفاق و بخشش فراوان:
راوی گوید: برای امام هادی علیه السلام گوسفندان بسیاری خریدم. سپس مرا خواست و از منزلش مرا به جایی برد که بلد نبودم و فرمود تا تمامی این گوسفندان را میان افرادی که خود دستور داده بود، پخش کنم(اصول کافی، ج 1، ص 498)
https://eitaa.com/fatemi5/2277
🌷▪️🌷مبارزات امام هادی(ع) در محاصره طاغوت:
🔸درعهد امام هادی (ع) آن بزرگوار میتواند حقایقی ناگفته پیرامون جایگاه بلند ولایت ائمه را بیان کند که تا آن زمان امکان بیان چنین معارفی نبود.
🔸زیارت پرمغز جامعه کبیره از یادگارهای امام هادی (ع) است که در آن جایگاه ولایت ائمه موشکافی شده.
امام هادی (ع) در مدینه طرفداران پروپا قرصی پیدا کرده بودند، وقتی که هیئتی ازسوی خلیفه به مدینه آمد تا ایشان را باخود به سامرا ببرد مردم آنقدر نسبت به امام علاقه نشان دادند که مأمورین مجبور شدند به مردم توضیح بدهند که قصد توهین به امام ندارند.
🔸عصر متوکل، عصر سیاهی از نظر رفتار با مردم و ائمه (ع) است. به فرمان متوکل زیارت امام حسین (ع) ممنوع شد و چون دید که شیعیان به هر قیمتی که شده خود را به کربلا میرسانند فرمان داد تا بارگاه حضرت را به طور کامل منهدم کنند .
🔹امام هادي (ع) برنامه تعيين نمايندگان را كه پدرش امام جواد (ع) اجرا كرده بود، ادامه داد و يك سازمان ارتباطي هماهنگ به وجود آورد.
🔹در مورد یک نماینده خود اینطور سفارش می نمایند: من فرمانبرداري از او را همچون اطاعت از خودم لازم مي دانم .
🔹در نامه دیگری می نویسند: نامه اي به «نضر» نوشتم و به او سفارش كردم كه با تو مخالفت نكند و موقعيت تو را نزد خويش به وي اعلام كردم. به «ايوب» نيز عيناً همين را دستور دادم. همچنين به دوستداران خود در همدان نامه اي نوشته و به آنان تأكيد كردم كه از تو پيروي نمايند و يادآوري نمودم كه ما جز تو وكيلي در آن ناحيه نداريم.(1)
🔸متوكل ساکت ننشست و با عمليات نظامي شدید و دستگيري شيعيان، بعضي از وكلاي امام را در شهرها به زندان انداخت یا زير شكنجه از بین برد (2).
🔸 اما حضرت هادي (ع) با تلاش پخته خويش، اين شبكه را همچنان فعال و پرثمر نگه داشت.
🔸منابع:
1-کتاب اختيار معرفة الرجال، ص 611 حديث1136.
2- شیخ طوسي - كتاب الغيبة - ص212.
https://eitaa.com/fatemi222/2280
💠امام هادی(ع) چگونه به شهادت رسیدند💠
🌀حضرت #امام_هادی (ع)در8 سالگی، پس از شهادت پدر بزرگوارشان عهده دار مقام امامت گردید و پس از 33 سال امامت، در سن 41 سالگی در #سامرا در زمان خلافت معتز به شهادت رسیدند.
امامت امام هادی (ع) همزمان با خلافت 6 خلیفه عباسی بود. مقارن بود با 7 سال باقیمانده از خلافت معتصم برادر مأمون، واثق پسر معتصم به مدت 5 سال، متوکل برادر واثق 16 سال، منتصر پسر متوکل به مدت 6 ماه، مستعین پسر عموی منتصر 4 سال و معتز پسر دیگر متوکل که سه سال خلافت کرد. امام هادی پس از گذشت یکسال از خلافت معتز در سامرا مسموم شده و به شهادت رسید و جسم پاک حضرت، در سامرا در خانه مسکونی حضرت مدفون گردید.
نکته مهم در شهادت امام هادی (ع) این است که حضرت در سامراء به سبب کنترل بسیار شدید و خفقان حاکم و منع دوستان و شیعیان از دیدار با حضرت و عقوبت سخت متخلفین حتی نزدیکترین یاران امام نیز از حال و وضع امام بی خبر یا بسیار کم اطلاع بودند. و به همین دلیل است که منابع اشاره دقیقی به نحوه شهادت امام ندارد. منابع فقط شهادت حضرت در زمان معتز را ذکر کردند بدون ذکر زمان دستور خلیفه به مسموم کردن و اینکه چه کسانی مأمور این جنایت شدند و چه زمانی این عمل پلید از آنان سر زد. حتی در روز شهادت حضرت هم اتفاق نظر نیست.
امام هادی (ع) در طول دوران امامت خود از سرکشان و حاکمان فاسد بنی عباس رنجها و محنتهای زیادی کشید. در این میان متوکل در ظلم و ستم به حضرت و سنگدلی گوی سبقت را از دیگران ربود.
متوکل وجود امام هادی (ع) را خطر بزرگی برای حکومت خویش احساس میکرد، از این رو، تصمیم گرفت تا با دو روش همزمان در یک اقدام، از بحرانی تر شدن اوضاع جلوگیری کند. یکی حمله به یاران امام و نابود کردن آثار شیعیان به گونهای که قبر مطهر امام حسین (ع) را نیز تخریب کرد(خانه هاى بسيارى كه در اطرافش ساخته بودند، ويران و با زمين يكسان نمودند و دستور داد
كه آب به حرم امام بستند و زمين قبر مطهر را شخم و زراعت كنند تا به كلى فراموش شود) و دوم دور کردن امام از مدینه که پایگاه سازمان تشیع بود.
عبد الله بن محمد فرماندار مدینه از دشمنان اهل بیت بود و از امام نزد متوکل سعایت میکرد و پیوسته قصد آزار آن جناب را داشت. امام هادی (ع) در نامهای به متوکل، سعایت و دروغگویی او را یاد آوری کرد، ولی متوکل که زمینه را برای تبعید امام از مدینه و تحت نظر گرفتن مناسب میدید در نامهای ظاهرا محترمانه از حضرت خواست به سامرا بیاید.
نامه متوکل رسید و حضرت آماده رفتن به سامرا شد، وقتی آن حضرت به سامرا رسید، متوکل ( با آن همه وعده و احترام که در نامهاش بود) یک روز خود را پنهان کرد و آن حضرت را در کاروانسرایی که به کاروانسرای گداها معروف بود فرود آورد.
سپس متوکل دستور داد حضرت را کاملا تحت نظر گیرند و خانهشان را محاصره کرده و مانع دیدار شیعیان با ایشان و استفاده دانش پژوهان از آن سرچشمه علم و معرفت کرد و حتی ایشان را در تنگنا و محاصره اقتصادی قرار داد و رساندن حقوق شرعیه وهدایا را ازداخل و خارج بر حضرت ممنوع کرد و متخلفان را عقوبتی سخت نمود.
این وضعیت جز در حکومت شش ماهه منتصر تا زمان شهادت امام ادامه داشت ودر زمان معتز شدت گرفت.
یکی دیگر از سختگیریهای متوکل در آزار امام هادی(ع)این بود که گاه و بی گاه به مأموران خود دستور میداد تا ناگهانی به خانه امام ریخته و آنجا را بازرسی کنندبه امید آنکه سلاح یا مدرکی دال بر فعالیت ایشان علیه حکومت بدست آورند.لکن در این حملههای شبانه جز کتابهای علمی و ادعیه چیزی یافت نمیشد.
گاهی متوکل فرمان میدادحضرت را در هر حالتی که هست به دربار آورند. دریکی از این احضارها امام در حالی بر متوکل وارد شدکه او مست و لا یعقل در کنار جامها و سبوهای شراب و در میان گروههای خنیاگر ورقاصه افتاده بود.امام بی توجه به موقعیت خطیر و خطرات احتمالی به شدت او را سرزنش و ملامت کرد و به نصیحت گویی و یادآوری قیامت پرداخت و فسق وفجور و می خوارگی و بدکارگی او را محکوم ساخت. موکل بر آشفت و دستور داد ایشان را در زندان محبوس سازند. حضرت روانه زندان شد و شخصی از حضرت شنید که میفرمودند: انا اکرم علی الله من ناقه صالح و سپس این آیه را خواندند«تمتعوا فی دارکم ثلاثة ایام ذلک وعد غیر مکذوب» بیش از سه روز نگذشت که متوکل به دست فرزندش منتصر به هلاکت رسید.
منتصر گر چه بر امام سخت نگرفت ولی این آرامش نسبی امام و شیعیان پس از شش ماه تمام شد و دوباره آزار و حصر و شکنجه و قتل راهکار اساسی خلافت در مقابل شیعیان بود. امام هادی (ع) با حاکمان ستمگر سازش نکرد و آنها از مبارزه منفی وعدم همکاری حضرت هراس داشتند و رنج میبردند تا اینکه تنها راه خویش را خاموش کردن نورخدا پنداشتند و بدین ترتیب امام هادی(ع) نیز مانند امامان پیشین به مرگ طبیعی از دنیا نرفت بلکه در زمان معتز مسموم گردید.
🆔 @nahjolbalagheeiha
🔻دشمنی با روزها🔻
شخصی از امام هادی (ع) سوال کرد، اینکه پیامبر اکرم (ص) فرمودند:
⚡️ «لا تُعادُوا الْأیّامَ فَتُعادیکُم.»
با روزها دشمنی نکنید، که آنها نیز با شما دشمنی میکنند.
⁉️منظور از این حدیث چیست؟!🤔
امام هادی (ع) فرمودند: منظور از ایّام (روزها) ما #اهلبیت هستیم. و هر روز هفته به نامِ یکی از ما #اهلبیت است.
شنبه👈 به نام رسول الله (ص).
یکشنبه👈 به نام امیر المؤمنین و حضرت فاطمه.
دوشنبه👈 به نام حسن و حسین.
سه شنبه👈 به نام علی بن الحسین، محمّد بن علی و جعفر بن محمّد.
چهارشنبه👈 به نام موسی بن جعفر، علی بن موسی، محمّد بن علی و من (علی بن محمّد علیهم السلام).
پنج شنبه👈 به نام فرزندم حسن عسکری.
و جمعه 👈 به نام فرزندِ فرزندم (حجّة بن الحسن علیه السلام) است.
سپس امام هادی (ع) فرمود:
❌این است معنای ایّام و روزها. پس با آنها در دنیا دشمنی نکنید، که آنها در آخرت با شما دشمنی میکنند.
📚 کتاب جمال الاسبوع، سید ابن طاووس، صفحه ۲۵.
✨✨✨✨✨
🍃 به همین مناسبت، برای هر روزِ هفته، در کتاب مفاتیح الجنان زیارتهایی نقل شده، که در واقع توسل به ائمه همان روز است.
✅️ مرحوم جواد آقا ملکی تبریزی، در کتاب المراقبات، از ائمه هر روزِ خاص به «نگهبانِ روز» تعبیر میکند، و در چندین جای کتاب المراقبات اشاره میکند که:
هر روز با نگهبان یا نگهبانانِ آن روز (یعنی اهلبیت) مناجات کنید، و به آنان توسّل کنید، تا آنها مراقب شما باشند و به شما کمک کنند که گناه نکنید. و از آنها بخواهید که نزد پروردگارِ عالم شفیع شما باشند، و برای کوتاهیها و نقصهای آن روزتان از نزد خدا طلب بخشش کنند.😇❤️
@talangoremazhabi