آدمی چه عجیب و بیچاره است
افرادی دوستت داشتند/ دارند و خواهند داشت
اما تو از اینکه یک نفر دوستت نداشت رنج می کشی...
17.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سبحان الله....♥️
✅ از عجایب آفرینش!!! خلق این تعداد مروارید💎 در وجود صدف...
اللہم عجل لولیک الفرج* صلوات
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🍃🌺 فَتَبٰارَکَ اللهُ أَحْسَنُ الْخٰالِقیٖنَ
10 قانون لازم برای استفاده از موبایل و تلویزیون نوجوانان
✋چه قانون هایی برای استفاده از تلویزیون و موبایل باید داشته باشیم؟
این سوال تقریبا پرتکرارترین سوالی است که پدرها و مادرها در جلسات آموزشی مدیریت رسانه در خانواده از من می پرسند.
مساله خیلی از والدین این است که نمی دانند بر سر چه موضوعاتی باید با کودک و نوجوان خود گفتگو کنند و قانون داشته باشند.
والدینی که سواد رسانه ای دارند فهمیده اند که در عین حال که فناوری می تواند ابزاری فوق العاده برای نوجوانان باشد می تواند به آنها ضرر هم بزند. از مزاحمان مجازی گرفته تا اعتیاد به اینترنت و تماشای تلویزیون.
بنابراین به دنبال قوانین مهم برای استفاده از موبایل و تلویزیون هستند تا محیط سالمی برای رشد فرزندانشان فراهم کنند.
نکته مهم! قبل از برقراری هر قانون در خانواده لازم است درباره پیامدهای منفی رعایت نکردن قوانین با فرزندتان گفتگو کنید.
درباره علت برقراری هر قانون حرف بزنید و نظرشان را بپرسید. شاید آنها قانون های بهتری سراغ داشته باشند!
در این مقاله 10 قانون مهم برای استفاده نوجوانان از تلویزیون و موبایل را بررسی می کنیم اما حتما می دانید تعداد این قوانین و مواردی که باید رعایت شود می تواند خیلی بیشتر باشد.
✍️ادامه در پستهای بعدی
https://eitaa.com/fatemi24
1) روشن بگویید حریم خصوصی خانواده یعنی چه؟
فضای داخل شبکه های اجتماعی به گونه ای است که نوجوان ها افراد زیادی را می بینند که با منتشر کردن اطلاعات خانوادگی شان افراد بیشتری را دور خود جذب می کنند.
متاسفانه در اینستاگرام که به شبکه اجتماعی اول ما تبدیل شده هر روز بیشتر این پدیده را می بینیم. از اتفاقات ساده گرفته تا دوربین مخفی ها و…
باید برای نوجوان خود توضیح دهید که تصاویر داخل خانه، مسافرت ها، تابلوها، عکس های قدیمی، غذاخوردن و… تا چه اندازه قابل انتشار در شبکه های اجتماعی هستند.
روشن و واضح بیان کنید که اگر مشکلی داخل خانه وجود دارد یا اگر اتفاق جدیدی در خانواده افتاده است حق نداریم به صورت توییت یا عکس یا فیلم منتشر کنیم.
https://eitaa.com/fatemi24/21618
2) استفاده از موبایل و رایانه در فضاهای عمومی خانه
مانند تلویزیون که باید در محیط مشترک خانه باشد استفاده از وسائل ارتباطی دیگر توسط نوجوان هم باید محدود در محیط عمومی خانه باشد.
این کار باعث می شود مطمئن شوید که فرزندتان به محتواهای نامناسب دسترسی ندارد و البته میتوانید از اینکه او چه فعالیتهایی را در دنیای مجازی انجام میدهد هم آگاه شوید.
اگر امکان قرار دادن کامپیوتر در هال خانه وجود ندارد با کمی تغییر در چینش وسایل اتاق فرزندتان می توانید کامپیوتر را در محلی که قابل مشاهده است قرار دهید. کمی خلاق باشید!
هدف ما دیدزدن همه فعالیت های فرزندمان و اصلاح لحظه به لحظه کارهای او نیست. اتفاقا این اشتباه بزرگی است که بسیاری از والدین انجام می دهند و بعد از این قانون های رسانه ای ایراد می گیرند.
ما می خواهیم امکان بروز اشتباهات بزرگ و برگشت ناپذیر را کمتر کنیم و عادت های رسانه ای فرزندمان را بهتر بشناسیم.
https://eitaa.com/fatemi24/21618
3) استفاده از تلفن همراه هنگام غذا خوردن ممنوع!
یکی از اصول ساده ای که باید در خانه رعایت شود عدم استفاده از تلفن همراه پشت میز غذا یا کنار سفره است.
به فرزند خود آداب محترمانه استفاده از دستگاههای هوشمند را یاد بدهید و خودتان هم هنگام صرف وعدههای غذایی از این دستگاهها استفاده نکنید.
در عوض سعی کنید که وقت غذا با یکدیگر گفتگو کنید و تعامل داشته باشید. برای فرزند نوجوان خود توضیح دهید که استفاده از تلفن همراه هم کار بی ادبانه ای است هم لذت غذاخوردن را از آنها می گیرد.
https://eitaa.com/fatemi24/21618
4) خاموشی صفحه نمایش ها یکساعت قبل از خواب
برای استفاده از موبایل و تلویزیون و کامپیوتر در خانه باید ساعت پایانی مشخصی وجود داشته باشد.
اگر قانونی نباشد بچه ها ترجیح می دهند تا آخرین لحظه ای که چشم آنها اجازه می دهد از این وسائل استفاده کنند.
یک روتین یا برنامه مشخص برای انتهای شب خانواده داشته باشید. مثلا یک بازی دورهمی در ساعت 10 یا قصه خوانی در ساعت 10:30.
تلاش کنید ساعت های انتهایی شب خودتان را از هرگونه وابستگی به وسائل دیجیتال نجات دهید.
https://eitaa.com/fatemi24/21618
5) تلویزیون در اتاق خواب؟ هرگز!
هیچ شکی نیست که شما فرزندتان را خیلی دوست دارید اما اینکه به فرزندتان اجازه بدهید در اتاق خوابش تلویزیون داشته باشد، هیچ کمکی به استقلال و رشد سالم او نمی کند.
صاحب شدن یک تلویزیون توسط نوجوان او را تحریک میکند که بیش از اندازه زمان پای آن بگذارد و یک حیاط خلوت رسانه ای برای او ایجاد می کند.
مالکیت در رسانه، نظارت بر اینکه چه برنامههایی تماشا میکند و چه مقدار تماشا میکند را تقریباً غیرممکن می کند.
https://eitaa.com/fatemi24/21618
6) اطلاعات شخصی، شخصی هستند!
همانطور که حریم خضوصی در خانواده باید مشخص باشد درباره انتشار اطلاعات شخصی فرزندتان هم با او گفتگو کنید.
اکثر نوجوانان شناخت درستی درباره اهمیت و نحوه سو استفاده بعضی از افراد از اطلاعات شخصی شان ندارند.
آنها فکر می کنند فرستادن یک سری تصاویر یا مطالب برای دوست همکلاسی شان که او را می شناسند کاملا بی خطر است.
اما نمی دانند ممکن است یک بی احتیاطی از طرف ان دوست باعث از بین رفتن ابروی آنها یا سو استفاده از اطلاعاتشان بشود.
درباره انتشار و انتقال اطلاعات شخصی در فضای مجازی قانون های مشخصی داشته باشید.
مثلا آیا افراد خانواده مجاز به ارسال کپی شناسنامه خود به دیگران هستند؟!
https://eitaa.com/fatemi24/21618
7) رمزهای عبور باید در دسترس باشند
تقریبا همه موبایل ها باید رمز عبور داشته باشند. اتفاقا یکی از راه های کنترل استفاده از موبایل، انتخاب کردن رمزهای سخت است که باعث می شود حوصله بازکردن آن را کمتر داشته باشید!
والدین باید رمز عبور موبایل یا کامپیوتر فرزندانشان را داشته باشند! تعجب نکنید. چون شما این کار را نمی کنید دلیل نمی شود کار نادرستی باشد!
پدر و مادر باید بتوانند هر زمان که احساس کردند امنیت خانواده یا مسیر زندگی فرزندشان در خطر است به کمک فرزندشان بیایند.
بنابراین لازم است رمز عبور فرزندانشان را بدانند اما این موضوع هیچ دلیلی برای این نمی شود که برای کنجکاوی و مچ گیری اطلاعات فرزندشان را بررسی کنند.
مواظب باشید دانستن رمز عبور فرزندتان امنیت خاطر و ارامش او را نباید برهم بزند.
https://eitaa.com/fatemi24/21618
8) تلویزیون در جریان وعدههای غذایی باید خاموش باشد
یکی از عادت های اشتباه رسانه ای که در خانواده ها می بینم روشن بودن تلویزیون هنگام غذاخوردن است.
در ابتدا به نظر می رسد که وجود تلویزیون باعث سرگرمی اعضای خانواده هنگام غذا خوردن خواهد شد اما نکته اینجاست که این موضوع همیشه درست نیست.
بعد از مدتی غذاخوردن بدون تلویزیون تبدیل به یک کار عذاب آور خواهد شد و در واقع اولویت بیشتری نسبت به غذاخوردن خواهد یافت.
به این موضوع دقت کنید که غذاخوردن فقط زمانی برای رفع نیاز گرسنگی ما نیست بلکه باید زمان و مکانی برای آرامش اعضای خانواده و نزدیکی بیشتر آنها به هم باشد.
در بعضی خانواده ها وجود یک صدا در پس زمینه زندگی هم عادتی است که به وجود می آید. حتی اگر به تصاویر تلویزیون نگاه نکنند زندگی آنها بدون صدای یک وسیله دیحیتال خالی از معنی خواهد شد!
https://eitaa.com/fatemi24/21618
9) موبایل را قبل از خواب خاموش کنید
خاموش کردن موبایل یا گذاشتن آن روی حالت پرواز یکی از عادت های خوبی است که می تواند نظم را به خواب فرزندتان برگرداند.
ارسال و دریافت پیامک ها و پیام ها در شبکه های اجتماعی، نه تنها نظم خواب فرزندتان را به هم می زند بلکه مغز او را همیشه در حالت آماده باش نگه می دارد. این موضوع تمرکز او را هم کاهش می دهد.
بنابراین اگر برای شما هم امکان پذیر است قبل از خواب همراه فرزندتان موبایل خود را از دسترس خارج کنید.
https://eitaa.com/fatemi24/21618
10) اولویت اول چیست؟ درس مدرسه یا تلویزیون و موبایل؟!
اولویت دادن به فعالیت های زندگی یکی از مهمترین مهارت های زندگی در عصر حاضر است. آنچه از مدیریت زمان برای هر کسی مهمتر است انتخاب کارهای با اولویت بیشتر است.
برای شناختن اولویت ها باید قوانین مشخصی در خانه داشته باشید. اصلا هدفمان این نیست که خانه را تبدیل به پادگان نظامی کنیم اما کمی نظم و ترتیب در خانه بد نیست!
اجازه بدهید تلویزیون دیدن یا بازی با موبایل نقش یک جایزه را داشته باشد. اگر همیشه استفاده از این وسایل بدون برنامه و ازاد باشد زمانی برای انجام دادن فعالیت های مهمتر باقی نخواهد ماند.
ضمنا اگر فرزندان شما بدانند چه زمانی می توانند با خیال راحت به بازی و تماشای تلویزیون بپردازند افراد خانواده برای استفاده مشترک از این وسایل می توانند برنامه ریزی بهتری داشته باشند.
https://eitaa.com/fatemi24/21618
پیامرسانها محدودیت سنی دارند
در یکی، دو دهه گذشته، کودکان و نوجوانان بیش از پیش به شبکههای اجتماعی رو آوردند. این استقبال سبب شد، پیامرسانها سیاستهایی برای حفاظت از حقوق و امنیت کودکان و نوجوانان در فضای مجازی در پیش بگیرند. اینستاگرام، یوتیوب، توئیتر و تیکتاک برای کاربرانشان محدودیت سنی ١٣سال را در نظر گرفتند.
طبق این قوانین نوجوانان ١٣ تا ١٧سال باید تحتنظر والدین در یوتیوب، توئیتر، اینستاگرام و تیکتاک حساب کاربری داشته باشند. محدودیت سنی برای پیامرسان تلگرام هم ١٦سال در نظر گرفته شد. نکته قابل تامل اینکه محدودیت سنی پیامرسان واتساپ برای کاربران در کشورهای اتحادیه اروپا ١٦سال در نظر گرفته شده است.
https://eitaa.com/fatemi24/21618
استفاده از شبکههای اجتماعی برای زیر١٦سالهها، ممنوع
استفاده از اینترنت به بخشی از زندگی روزمره کاربران در سراسر جهان بدل شده است، بنابراین کشورها راهکار را در وضع قوانینی دیدند که کودکان و نوجوانان را در این فضای افسار گریخته محدود کنند. به عنوان نمونه اتحادیه اروپا در سال ٢٠١٦ قوانین مربوط به حریم خصوصی دادهها را تصویب کرد که در سال ٢٠١٨ اجرایی شد. این قانون از دسترسی نوجوانان زیر ١٦سال به شبکههای اجتماعی جلوگیری میکند.
در همین راستا قانون محافظت از کودکان در اینترنت برای مدارس و کتابخانهها در ایالات متحده الزامی شده و از آنها میخواهد برای محافظت از کودکان برابر محتوای آنلاین مضر از فیلترینگ استفاده کنند. مدارس و کتابخانههایی که این قانون را رعایت کنند، میتوانند از شرایط تامین مالی فدرال بهرهمند شوند.
https://eitaa.com/fatemi24/21618
حمایت از فیلتر فضای مجازی در خانواده
انگلیس، حامی فیلتر فضای مجازی در خانواده است. این کشور در سال ٢٠٠٤ فیلترینگ گستردهای را در راستای حفاظت از حقوق کودکان اجرا کرد. فیلترینگ به این صورت است که اگر کسی درخواست دسترسی به محتوای قانونی داشت، اخطار دریافت میکند. با استفاده از این فلیتر، خانوادهها نیازی به دانلود و نصب نرمافزارهای فیلترینگ ندارند و با راهاندازی این سیستم میتوانند بر فعالیت فرزندانشان نظارت داشته باشند.
البته قانون انگلیس به پلیس این اجازه را میدهد تا مشخصات فرد درخواستکننده محتوای غیرقانونی را استخراج کند. استرالیا، پیشنویس قانونی را ارائه کرده تا شبکههای اجتماعی وادار شوند برای کاربران کمتر از ١٦سال رضایت والدینشان را داشته باشند. در چین پلتفرمهای بزرگ، باید بهطور مرتب میزان حفاظت سایبری از افراد زیر سن قانونی را ارزیابی کنند تا محیطی سالم برای آنها فراهم شود. طبق قوانین چین، افراد زیر ١٨سال در هفته تنها ٣ساعت میتوانند از بازیهای ویدئویی استفاده کنند.
https://eitaa.com/fatemi24/21618
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خب ابتدا خمیر را با وردنه صاف می کنیم...
حالا نه دیگه انقدر جدی 😂😂
#ماهور
بعضی وقتا یه نفرو پیدا میکنی که نمیدونی پاداش کدوم کار خوبته!
مثل یه معجزه میاد تو زندگیت و مثل مسیح دست میزاره روی تموم زخما و دردا و ناراحتیات و بهت تسکین میده
یه آدم که انگار از بهشت اومده! خودِ بهشت
اونقدری که حس میکنی کاملتر از اون نیست
اونقدری همش میگی خدایا چرا الان؟ چرا زودتر نفرستادیش پیش من؟
باورت نمیشه که اونم همینقدر که تو اشتیاق بودنشو داری مشتاقت باشه
جلوش سعی میکنی خیلی سنجیده تر رفتار کنی که یه وقت باعث رنجشش نشی
اگه از این ادما نصیبتون شد هرجوری شده نگهش دارید
هرکاری میتونید انجام بدید که کنارتون بمونه
از این جور فرشتهها زیاد تو دنیا پیدا نمیشه...
#مجله_نایت
چرا باید خودمون و دوست داشته باشیم؟
چون ویژگی های صورتمو هیچکس نداره
چون تنها کسی که بیشتر از همه منو درک میکنه خودمم
چون تنها کسی که بهم خیانت نمیتونه بکنه خودمم
چون خودم بهترین معلم خودم میتونم باشم
چون کسی که بیشتر اوقات اشکامو پاک میکنه خودمم
چون کسی برای موفقیت منو هول نمیده و خودم برای رسیدن بهش تلاش میکنم
چون اونی که تو ایینه بهم نگاه میکنه و میگه ادامه بده خودمم
چون اونی که از پس همه این سختیا بر اومده تاحالا و باهاشون جنگیده خودمم
چون تو دنیا فقط یه نفر با همه این ویژگی ها هست
چون کسی که تا اخرین لحظه با منه خودمم
چون به خودم نیاز دارم برای موفقیت
درآخر خودمو دوست دارم چون من منم
🌱💚
پذیرفتن خیلی مهمه.
بپذیریم که یه چیزی تموم شده، بپذیریم فلان جا اشتباه کردیم، بپذیریم که فلان جا حق داشتیم، بپذیریم یه سری چیزا همینه که هست، بپذیریم برای یه سری چیزا باید تلاش کرد و جنگید. پذیرفتنِ موقعیت و طبق اون رفتار و احساس کردن خیلی مهمه ..
کارگردان این دنیا خداست،
مهم نیست نقش ما در این مجموعه ثروتمند است یا تنگدست؛
سالم است یا بیمار؛
مهم این است که محبوبترین کارگردان عالم نقشی به ما داده که باید به بهترین شکل آن را ایفا نماییم؛
نباید از سخت بودن نقش گلهمند بود؛
چرا که سخت بودن نقش نشانه اعتماد کارگردان به شایستگی بازیگر است ...
امیدوارم در هر نقشی که هستی خوش بدرخشی...
لحظاتتون سرشار از یاد خــــدا❤️
تغییر دردناکه اما نه به اندازهی درجا زدن...
تموم کردن یه رابطه اشتباه سخته اما نه به اندازهی هدر دادن عمرت
هر روز صبح بیدار شدن و تمرین و تلاش کردن دشواره اما نه به اندازهی پسرفت کردن توی زندگی ...
مطالعه و درس خوندن سنگینه اما نه به سنگینی جهل و بیسوادی...
لازمه خودت رو هل بدی توی دل سختیهایی که به ظاهر تحملشون طاقت بیشتری میخواد، برای رهایی از آسونی هایی که بعدها زندگیت رو سخت تر و تباه میکنن
💢قرار نیست زندگی آسون باشه،
قراره زندگی رو زندگی کنید.
یه وقتا خوش یه وقتا سخت...
اما با هر بالا و پایینی درسهایی یاد می گیرید که قویتون می کنه.♨️
پیام روز
به توانایی خودت تا زمانی که مجبور نباشی در شرایطش نباشی باور پیدا نمیکنی
ذهن ما محدودیت نداره ،پس براش محدودیت ایجاد نکنیم.
اگر باور داشته باشیم به تمام کارهایی که بخوایم انجام بدیم چیره میشیم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حتی بخاطرت حاضر نیستند زیر بارون وایسن
#تلنگر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کنار آشنایی تو , آشیانه میکنم
فضایِ آشیانه را پُر از ترانه میکنم
کسی سوال میکند به خاطر چه زنده ای؟
و من برای زندگی , تو را بهانه میکنم
نیما یوشیج
#حدیث_دل 🌼🌿
من نمیدونم چرا زنها فکر میکنند همه مردها بی احساسند
اصلا اینطور نیست، مردها خیلی هم با احساسند😍😝
احساس خستگی، احساس گشنگی، احساس تشنگی، احساس رئیس بودن
این همه احساس...
خانما پر توقع نباشن لطفا
😂😂😂
تفاوت بین غرور و عزت نفس :
غرور میگه: من قربانی شرایطم...
عزت نفس میگه:من مسئول واقعیت زندگی خودمم
غرور میگه: من به طور موقت زنده ام و این ترسناکه
عزت نفس میگه:من به طور موقت زنده ام و این فوق العادس
غرور میگه: من با دنیای اطرافم در رقابتم
عزت نفس میگه:من با همه کس و همه چیز در این دنیا درهماهنگی و ارتباطم
غرور میگه: زندگی خیلی پیچیدس
عزت نفس میگه:زندگی خیلی سادس
غرور میگه: چی گیرِ من میاد؟
عزت نفس میگه:
من چه چیزی رو میتونم عرضه کنم؟
/دکتر انوشه /