🔖بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيم🔖
حضرت علی فرمود: بدبخت واقعی کسی است که دوستی ندارد. بدبخت تر از او کسی است که دوستانش را از دست بدهد. ما چه کنیم این دوستیها پایدار بماند؟
پاسخ:
📌یکی از عوامل اصل محبت دست خداست. شما در ازدواج وقتی ازدواج میکنید «لِتَسْكُنُوا إِلَيْها» (روم/21) ازدواج باعث آرامش است. «وَ جَعَلَ بَيْنَكُمْ مَوَدَّةً وَ رَحْمَة» چه کسی مودت و رحمت را قرار داده است؟ خداوند. زن مرد را دوست دارد و مرد، زنش را دوست دارد. شما نگویید: آمار طلاق و اختلاف و درگیریها چیست؟ برای این است که به باقی مقتضیات عمل نمیکنیم. خداوند مودت و محبت را قرار میدهد، خداوند به شما ذهن داده است ولی تا درس نخوانی نمره نمیآوری. آیه 96 سوره مریم را خواندیم که خداوند وُد و مودت را قرار میدهد. یا سوره طه که به حضرت موسی «وَ أَلْقَيْتُ عَلَيْكَ مَحَبَّةً مِنِّي» (طه/39) لذا وقتی حضرت ابرهیم وقتی همسر و فرزندش را در مکه گذاشت، هاجر و اسماعیل، رفت سیزده سال برنگشت. خیلی عجیب است. انسان تعجب میکند. یک زن و بچه را در بیابان رها کرد. نه زراعت بود، نه آب بود. دستور خدا بود. بعد از چند سال که برگشت هاجر چقدر او را تحویل گرفت. ما دو سه روز جایی سفر برویم، اعتراض میکنند! ابراهیم یک دعایی برای اینها کرد، وقتی اینها را گذاشت گفت: خدایا من اینها را در یک سرزمین «لم یزرع» گذاشتم، این دستور تو بود. اما «فَاجْعَلْ أَفْئِدَةً مِنَ النَّاسِ تَهْوِي إِلَيْهِمْ» (ابراهیم/37) خدایا نمیگویم: آب و نانشان را بده چون تو «یا دائم الفضل علی البریه» هستی. یک کرم هم کف چاه گرسنه نمیگذاری! ولی دلها را به اینها جذب کن و محبت اینها را در دلها بیانداز. بعد از مدتی آمدند مردم جمع شدند. الآن هم آب زمزم مورد احترام است. خود اسماعیل هنوز که هنوز است بخاطر دعای ابراهیم مورد احترام است. در حجر اسماعیل هاجر و ابراهیم دفن هستند. چقدر آنجا طواف میکنند و حرکت میکنند.
در روایت دیدم همین دعا را پیغمبر برای امام حسین کرد. وقتی قنداقه را به او دادند، «اللهم فَاجْعَلْ أَفْئِدَةً مِنَ النَّاسِ تَهْوِي إِلَيْهِمْ» خدایا محبت حسین را در دلها بیانداز. لذا روایت دارد «ان للحسین» حسین محبتی در قلوب مردم دارد که سرد نمیشود. لذا میبینید دختر ابن زیاد به دختر یزید، در مقتل خوارزمی هست. شاید دختر یزید باشد اگر اشتباه نکنم. سر ابی عبدالله را از پدر میگیرد. میشوید و تمیز و معطر میکند. همسرش به او اعتراض میکند. راهب نصرانی سر را میبرد. یهودی در مسیر میآید.
من یک سال به یک کشور اروپایی برای تبلیغ رفته بودم. روز اربعین بود. مکرر در میزدند، قبل و بعد از اربعین، خانمها و آقایان مسیحی و غیر مسلمان، شربت و شکر برای امام حسین میآوردند. اول عاشورا کدام نهادی دستهجات را مدیریت میکند؟ همه خدایی است. زینب کبری به ابن زیاد گفت: چه کار بوده که نکنی؟ اسیر که کردی. مردم را که کشتی. ناسزا گفتی و تازیانه زدی. به خدا محبت و یاد ما را نمیتوانی از دلها بیرون ببری.
در مسجدالحرام هارون الرشید وارد شد. ظاهراً اولین ملاقات او با موسی بن جعفر بود. هنوز خیلی آقا را نمیشناخت. دید یک جوانی آنجا نشسته است. گفته بود: آنجا را قُرق کنید که کسی نیاید من میخواهم بیایم. وارد شد دید کسی نشسته است. رفت جلو و گفتگویی کرد. فهمید امام کاظم است. حرفهایش که تمام شد برگشت. پسرش بود یا اطرافیان او، گفتند: این آقا که بود با او حرف زدی؟ گفت: «هو امام القلوب» او امام دلها بود. «و أنا امام الجسوم» ما پیشوای جسم مردم هستیم. امام رهبر کبیر انقلاب امام در دل مردم بود. لذا طیب رضایی فرد میدانی با آن سابقه میآید پایش میایستد و میگوید: به خدا من این سید را ندیدم. ولی من به او خیانت نمیکنم! پای چوبه دار میرود. چه چیزی حُر را سمت امام حسین کشید؟ محبت. شما در شیشه را ببندی و در دریا بیاندازی، آب درونش نمیرود. عمر سعد فایده نداشت. روزنه باز باشد کشیده میشود. پس نکته اول اینکه محبت را از خدا بخواهیم.
📌دومین راه استمرار محبت، «مَنْ حَسُنَت نِيَّتُهُ كَثُرَتْ مَثُوبَتُهُ وَ طابَتْ عيشَتُهُ وَ وَجَعَتْ مَودَّته» اگر حسن ظن به مردم داشته باشیم، دوست ما زیاد میشود. بدگمان نباشیم. سه تا حسن محبت را زیاد میکند. یکی حسن نیت یا حسن ظن است. یکی حسن خلق، یکی حسن معاشرت! با مردم خوش اخلاق باش، نیتت خوب باشد، خوب هم معاشرت کن و تحویل بگیر. «حسن الخلق يثبت المودّة»، «من حَسُنَت عشرته کَثُر اخوانه» یکی اینکه خدا را گفتیم. سه تا حسن هم محبت میآورد. یکی نیت ما خیر باشد. حسن ظن، حسن خلق و حسن معاشرت!
«ثَمَرَةُ التّواضُعِ الْمَحَبَّةُ» (غررالحکم/ح5179) ثمره تواضع محبت است. برای اینکه ما با دوستمانمان خوب باشیم و دوست جذب کنیم، تکبر نکنیم و غرور نداشته باشیم. بی تکلف باشیم. حارث بن عبدالله به امیرالمؤمنین
گفت: آقا منزل ما میآیید؟ بله. به شرطی که چیزی از بیرون تهیه نکنی. زن و بچه را اذیت نکنی. امام حسن مجتبی رد میشد دید یک عده دارند غذا میخورند. ظاهراً بیماران خاصی هم بودند. آقا سر سفرهشان نشستند و فرمودند: من مینشینم و با شما غذا میخورم ولی به شرطی که به خانه ما برگردید! بچهها داشتند بازی میکردند. امام حسین (ع) به بچهها فرمود: من با شما غذا میخورم ولی به خانه ما برگردید. این تواضع خودش موجب جذب دوستی میشود.
📌سوم: ویژگی دیگری که عرض میکنیم و در روایات خیلی روی آن تأکید شده است انصاف است.
«الانصاف یستدیمُ المحبّه» انصاف موجب میشود محبت انسان مستمر شود. «یَستَدیم» موجب استمرار محبت میشود. انصاف خیلی مهم است. در روایت داریم سه کار مشکل است. «سید الاعمال ثلاثه» سه کار مشکل است. 1- «ذکر الله علی کلِ حال» ذکر در بعضی حالتها راحت است. مثلاً شب 21 رمضان «بک یا الله» میگویند. اما در همه حال، کنار دریا هم یاد خدا باشد و معصیت نکند. شب عروسی هم یاد خدا باشد. 2- مواسات و 3- انصاف
روایت داریم «افضل الفضایل الانصاف» بالاترین فضیلت انصاف است. من گاهی به دوستانم میگویم: انصاف یعنی رعایت حقوق دیگران. این انصاف محبت میآورد. انصاف غیر از عدالت است. معنای عدالت اعم است. انصاف این است که شما حق را زیر پا نگذاری و حقوق دیگران را رعایت کنی. «احب ما تُحِب لنَفسِک» آنچه برای خود میپسندی برای دیگران هم بپسندی و آنچه برای خود نمیپسندی برای مردم هم نپسند. این هم یکی از اسبابی که موجب میشود محبت زیاد شود.
📌 چهارم: عامل دیگر که موجب محبت میشود، فرمودند: سه چیز محبت میآورد. «تنبت الموده» انبات یعنی جای روییدن، موجب میشود محبت روییده شود. یکی افشاء السلام است. بلند سلام کردن، سلام علیکم! کسی بر پیغمبر اکرم سبقت نمیگرفت. دارد که فرمود: به بچهها هم سلام میکنم. فرمود: دوست دارم این بعد از من سنت شود. ما توقع داریم وقتی مرد خانه وارد میشود بچه به او سلام کند. بله او وظیفه دارد، ولی اشکال ندارد شما سلام کنی. 2- «لینُ الکلام» کلام نرم، یعنی خرد نکن، حرفت نیش نداشته باشد. بعضی حرفها نیش دارد. خانم میگوید: آقا بد اخلاق است. مرا میزند. یک حرفی میزند، میسوزاند! این خیلی بد است. «همزةٍ لُمزه» است. پس مودت را سه چیز میرویاند. افشاء سلام، نرمی کلام و زیارت! به دیدن هم رفتن، سر زدن و با هم نشستن و گفتگو کردن. صداقت داریم، راستگویی داریم، امانت داریم، وفای به عهد داریم. اینها همه موجب میشود دوستی بین ما زیاد شود.
اسین و انعام دارند. بعضی از سوره های قرآن شانس زیادی دارند و اکثرا آنها را می خوانند مثل انعام و سوره هایی مثل سوره صف شانس کمتری دارند. نکته ی بعدی قرائت قرآن است. خیلی بد است که افراد باسواد خواندن قرآن را بلد نباشند. الان در آموزش و پرورش طرح خوبی است که از دوره ابتدایی آموزش قرآن داده می شود. حدیث داریم: سزاوار است مومن نمیرد مگر اینکه قرآن را یاد بگیرد یا در حال یادگیری باشد. پس کسی نباید بگوید که ما دیگر پیر شده ایم و نمی توانیم یاد بگیریم. خوب است که قبل از شروع جلسات خانگی، قرائت قرآن باشد تا هم بچه ها با قرآن خواندن آشنا بشوند و هم بتوانند ایرادهایشان را برطرف کنند. این جلسات می تواند انگیزه ای برای خواندن قرآن و حفظ قرآن باشد. مقام معظم رهبری تاکید دارند که آمار قاری های قرآن کشور ما باید میلیونی باشد. البته ما نباید روی بچه ها فشار بیاوریم و باید آنرا تشویق به خواندن قرآن بکنیم. خواندن سوره های کوچک در نماز هم می تواند افراد را به حفظ قرآن تشویق کند. خوب است که در هر جمعه سوره جمعه خوانده شود و کم کم حفظ شود. یکی از علما می فرمودند که من در جوانی رو به حفظ کردن قرآن آوردم و سیزده جزء قرآن را حفظ کردم. زیرا روزی داشتم از منبری رد می شدم و آقایی می گفتند که وقتی قرآن می خوانی در بهشت بالا می روی. یعنی قرآن خواندن راه آسانسور بهشت است. روایت داریم که در بهشت هر کس قرآن بیشتری را حفظ باشد بیشتر بالا می رود و می گویند: بخوان و بالا برو.
پس هنگام خواندن قرآن گوش بدهیم و خودمان قرآن را بخوانیم و حفظ کنیم( حداقل سوره های کوچک را حفظ کنیم). دیگر اینکه قرآن را بفهمیم. وقتی خدا در قرآن می خواهد بگوید که چیزی مهم است، کلمه ی حق را به آن اضافه می کند مثلا می فرماید: حق تقوا یا حق جهاد را بجا بیاورید یعنی نهایت تلاش تان را بکنید یا درست ادا کنید. در فارسی وقتی کسی کاری را خوب انجام می دهد می گوییم که حقش را خوب ادا کرد. قرآن می فرماید: به کسانی که کتاب را داده ایم حق تلاوت را ادا می کنند. چطور حق تلاوت را ادا کنیم؟ امام صادق(ع) می فرماید: حق تلاوت این است که آیات را با ترتیل و شمرده بخوانیم( روایت داریم که قرآن را با صدای زیبا بخوانید)،معنای آنرا بفهمیم(الان ترجمه های زیادی در مورد قرآن همراه با تفسیر داریم که روان است. داریم که آسمان می شکافد یعنی فرو می ریزد. ترجمه ی آیت الله مکارم شیرازی خیلی روان است. تفاسیر خلاصه هم وجود دارد تا با فهم و معنای قرآن آشنا بشویم)، به احکام آن عمل کنیم( در قرآن داریم که روزه بگیرید و نماز بخوانید، خشوع داشته باشید، باید به این احکام عمل کرد)،امید به وعده های قرآن داشته باشیم ( باغ های زیبای بهشت و نهرهای جاری و.. .را از خدا بخواهیم)، پناه بردن به خدا هنگام خواندن آیات عذاب(از خدا بخواهیم که آیات عذاب شامل حال ما نشود. افرادی با شنیدن یک آیه عذاب متحول می شدند. اصحاب پیامبر وقتی دور هم جمع می شدند آیات عذاب را می خواندند و گریه می کنند. در آن زمان هنوز روضه خوانده نمی شد)،از خواندن قصه های قرآن سرمشق بگیریم(از داستان یوسف و زلیخا باید درس گرفت و گول نامحرمان را نخورد. یوسف برادرانش را بخشید و کینه نداشت. ما هم باید کینه را کنار بگذاریم)، از مثل های قرآن عبرت بگیریم(کتاب مثال های زیبای قرآن نوشته ی آیت الله مکارم است و آیت الله سبحانی هم کتابی به این عنوان دارد).
يا أَيُّهَا النَّاسُ قَدْ جاءَتْكُمْ مَوْعِظَةٌ مِنْ رَبِّكُمْ وَ شِفاءٌ لِما فِي الصُّدُورِ وَ هُدىً وَ رَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنينَ (57)
این سوره در مورد قرآن است و خدا همه ی مردم را مورد خطاب قرار داده است. خدا می فرماید: ای مردم، برای شما کتابی( قرآن چهار ویژگی دارد) فرستادیم که موعظه یا نصیحت است. انسان به نصیحت نیاز دارد. گاهی انسان موعظه را در قالب شعر یا داستان می پذیرد. پیامبر فرمود: بلیغ ترین و رساترین موعظه، قرآن است زیرا خداوند خودش واعظ است و کتابش هم موعظه است. به فرض فردی کافر است ولی می تواند به حرف های قرآن گوش بدهد که می فرماید: همدیگر را مسخره نکنید، پشت سرهم حرف نزنید، سوء ظن نداشته باشید و.. . اینها حرف های خوبی است و واقعا موعظه است.
یکی از مردم مدینه برای کمک به خانواده اش به سراغ یکی از مکیان آمده بود. این فرد گفت که امسال نمی توانیم به شما کمک کنیم زیرا گرفتار شده ایم. فردی آمده است که ادعای پیامبری می کند و مشکلاتی برای ما بوجود آورده است. الان که مسجدالحرام می روی حرف های او را گوش نده و در گوش هایت پنبه بگذار. این فرد در گوشش پنبه گذاشت و اعمال حج را انجام داد. او دید فردی دارد صحبت می کند (این فرد پیامبر بود که آیات 51 سوره انعام را می خواند)بنابراین پنبه ها را از گوشش درآورد و وقتی به این آیات گوش کرد، دید که حرف های خوبی است. در اول اسلام مشرکین مردم را از گوش کردن به قرآن منع می کردند. زیرا می دانستند شنیدن این آیات روی مردم اثر دارد و می گفتند که وقتی پیامبر قرآن می خواند سر و صدا ایجاد کنید.
در ادامه ی آیه می فرماید: اگر شما به موعظه قرآن گوش بدهید، بیماری درونی شما را شفا می دهد مثل حسد، کبر، غضب، کینه. پس اول قرآن را می شنویم و بعد پالایش می شویم و شفا می گیریم. و در ادامه آیه می فرماید: هدایت می شوید یعنی بعد خوب می شوید. در ادامه آیه می فرماید: خدا به شما رحمت می کند. پس قرآن چهار ویژگی دارد: موعظه، شفا، هدایت و رحمت برای مومنین است. زیرا کسی که قرآن را فرستاده است واعظ، شافی، هادی و رحیم است. پس این صلاحیت های چهارگانه در این کتاب وجود دارد.
ممکن است که عده ای بگویند که قرآن چهارده قرن پیش نازل شده است و برای آن زمان کاربرد داشته است و الان کاربردی ندارد. امام صادق(ع) می فرماید: قرآن برای یک زمان یا یک گروه نیست. قرآن در هر زمانی جدید است. هر قوم و گروهی از قرآن بهره ای دارد.
مثلا شما نمی توانید به معلم شیمی بگویید که فرمول آب برای گذشته است و الان دیگر کاربردی ندارد. اصول اخلاق و رشد زمانبردار نیست. کسانی که این ایراد را بر قرآن می گیرند بر کتاب حافظ ایراد نمی کنند. با اینکه کتاب حافظ از قرآن الهام گرفته است. و هنوز هم حافظ را می خوانند.
مسئله انرژی در کتاب های ابتدایی وجود دارد ولی همین مسئله ی انرژی در کتاب های دانشگاهی هم وجود دارد آیا سطح این دو بحث است ؟خیر. هر سطحی به فهم طرف بستگی دارد. امام حسین (ع) می فرماید: قرآن چهار سطح دارد: عبارات، اشارات، نکته های لطیف و حقایق. عبارات قرآن برای عموم است. (فهم ابتدایی قرآن برای همه ی مردم است)،اشارات قرآن برای خواص است، لطایف برای اولیاء است.( امام صادق (ع) پس از صرف غذا از خدا و پیامبر تشکر کرد. فردی به امام گفت که تشکر از پیامبر شرک است. امام فرمود: در قرآن داریم که خدا و پیامبر شما را بی نیاز کرده است. این فرد گفت که گویا من این آیات را نشنیده بودم. پس گاهی اولیاء از قرآن نکاتی را برداشت می کنند که دیگران متوجه آن نشده اند. در قرآن آیاتی داریم که احکام در آن است و آیاتی هستند که ظاهرا در آن احکام وجود ندارد ولی امام حکمی از آن آیات برداشت می کنند. وقتی در روز عید غدیر آیه کامل شدن دین آمد ابن عباس گریه می کرد و می گفت که این آیه می رساند که امسال پایان عمر پیامبر است. این اشاره و لطایف است) و حقایق برای انبیاء است.
قرآن کریم سطوحی دارد و به درد همه می خورد. این موعظه، شفا و رحمت برای همه وجود دارد ولی هر کس به اندازه ی ظرفیتش از آن بهره می برد.
کمترین وظیفه ی ما در مقابل قرآن، گوش کردن به آن است. وقتی قرآن خوانده می شود حتی اگر سواد نداریم باید به آن گوش بدهیم و احترام بگذاریم. پیامبر فرمود: هر کس به خدا مشتاق است حرف خدا را گوش بدهد. مثلا شما برنامه ای را خیلی دوست دارید و تکرار آنرا هم نگاه می کنید یا به پدرتان خیلی احترام می گذارید و حرفش را قطع نمی کنید. شنیدن قرآن در زندگی انسان اثر دارد. خیلی از افراد با شنیدن قرآن تغییر کرده اند. افرادی بوده اند که عربی نمی دانستند اما با صوت یک قاری تغییر کرده اند. نورانیت کلام و جذابیتی که کلام قرآن دارد، باعث تغییر در انسان می شود. ما نباید همه ی برنامه های تلویزیون را تماشا کنیم و هنگام خواندن قرآن آنرا خاموش کنیم به این بهانه که تلویزیون خنک بشود. خانم ها معمولا ختم ی
https://eitaa.com/fatemi222/2836
صلح امام
https://eitaa.com/fatemi222/2838
نصحیت ماندکار
https://eitaa.com/fatemi222/2850
سیره عبادی
https://eitaa.com/fatemi222/2848
تواضع امام
https://eitaa.com/fatemi222/2849
و کلی تواضع
https://eitaa.com/fatemi222/2849
تفکر در کلام امام
https://eitaa.com/fatemi222/2845
اشعار
https://eitaa.com/fatemi222/2043
https://eitaa.com/fatemi222/510
شش ویژگی موفقیت در پیامبر و نقش توکل بر خدا
https://eitaa.com/fatemi222/512
ساده زیستی پیامبر
https://eitaa.com/fatemi222/4167
اخلاق
https://eitaa.com/fatemi222/3071
https://eitaa.com/fatemi222/598
https://eitaa.com/fatemi222/584
https://eitaa.com/fatemi222/513
https://eitaa.com/fatemi222/576
ترس
https://eitaa.com/fatemi222/3052
رفتار سیاسی پیامبر
https://eitaa.com/fatemi222/599
https://eitaa.com/fatemi222/502
شرح صدر پیامبر
https://eitaa.com/fatemi222/2870
نگرانی پیامبر
https://eitaa.com/fatemi222/2465
شش ویژگی
https://eitaa.com/fatemi222/2464
https://eitaa.com/fatemi222/2121
گذشت پیامبر
https://eitaa.com/fatemi222/1037
آداب باطنی قرآن
https://eitaa.com/fatemi222/2997
آداب ظاهری قرآن
https://eitaa.com/fatemi222/2996
تلاوت قرآن
https://eitaa.com/fatemi222/1159
امام و قرآن
https://eitaa.com/fatemi222/2994
آثار تلاوت
https://eitaa.com/fatemi222/2679
شفای جان
https://eitaa.com/fatemi222/1940
حبیب حافظ قرآن
https://eitaa.com/fatemi222/1373
هدی للمتقین
https://eitaa.com/fatemi222/1193
روضه
https://eitaa.com/fatemi222/322
سوره 29. عنكبوت آيه 6
👇👇👇
وَمَن جَاهَدَ فِإِنَّمَا يُجَاهِدُ لِنَفْسِهِ إِنَّ اللَّهَ لَغَنِىٌّ عَنِ الْعَالَمِينَ
✔️ترجمه
وهركس تلاش كند پس براى خود مىكوشد، زیرا خداوند از جهانیان بىنیاز است.
✔️نکته ها
مراد از جهاد در این آیه، تنها جهاد با شمشیر و با دشمنان نیست، بلكه مراد هرگونه تلاش و كوشش است؛ خواه این تلاش در راه خودسازى و به اصطلاح جهاد با نفس باشد یا مبارزه با وسوسههاى شیطان و یا با دشمنان خارجى.
✔️پيام ها
1- خداوند به تلاش ما نیاز ندارد. «و مَن جاهد فانّما یجاهد لنفسه»
من نكردم خلق تا سودى كنم
بلكه تا بر بندگان جودى كنم
2- براى تشویق مردم به تلاشهاى مثبت، از گرایشهاى درونى و فطرى، همچون حبّ نفس استفاده كنیم. (انسان فطرتاً به دنبال سود و منافع خویش است) «و مَن جاهد فانّما یجاهد لنفسه»
3- بىنیازى خداوند، واقعى و حتمى است. (بر خلاف اظهار بىنیازى ما كه در عین نیاز است.) «انّ اللَّه لغنىّ عن العالمین»
4- خداوند، هم از انسانها بى نیاز است و هم از فرشتگان و هم دیگر موجودات. «لَغنىّ عن العالَمین»
🌍http://eitaa.com/joinchat/2781151234C628d820482 ایتا
🌍 http://sapp.ir/abassalitatme سروش
🌍https://telegram.me/a_fatemi24 تلگرام
🌍https://www.instagram.com/a.fatemi7 اینستاگرام
🍃🌸🍃🌹🍃🌸🍃
✍بادامِ دین
توی #دنیا خیلی جاها، پول، پارتی، مدرک، حرف اول رو میزنه.💰👨🎓
☝️اگر کسی اینها رو داشته باشه کارش راه میفته.😇
❗️ولی روز #قیامت اون چیزی که حرف اول رو میزنه #دین هست.👌
✅ به همین خاطر بهش میگن:
🕋 يَوْمُ الدِّينِ
👈روز دین
✅ روزی که دیندارها کارشون راه میفته.💯
🕋 ثُمَّ ما أَدْراكَ ما يَوْمُ الدِّينِ
🕋 يَوْمَ لا تَمْلِكُ نَفْسٌ لِنَفْسٍ شَيْئاً وَ الْأَمْرُ يَوْمَئِذٍ لِلَّهِ(انفطار/۱۸_۱۹)
⚡️چهمیدانى روز دین چه روزى است؟
⚡️روزى که هیچ کس براى کسى کارآیى ندارد و آن روز تنها حکم و فرمان با خداست.
🔚ولی، لازم به یادآوریه که؛👇
🔔 #دین فقط #نماز، #روزه و .... نیست.
که اگر اینها رو داشته باشی کارت راه بیفته، اصلا❌
👀 به این مثال نگاه کنید؛👇
شما اگر بخواهید هسته بادام بکارید،
❌ اگر فقط پوستش رو بکارید، سبز نمیشه☹️
❌ اگر فقط مغزش رو بکارید، بازم سبز نمیشه☹️
🔚 پوست و مغز باید با هم باشه تا سبز بشه.🌱
✅ دین خدا هم همینطوره؛
👌پوست و مغزِ #دین باید با هم باشه.
😈 ولی کار #شیطان اینطوریه که همیشه بین پوست و مغز جدایی میندازه.❗️🔔
یعنی؛
☑️ به بعضیا میگه؛ همینکه #نماز میخونی، روزه میگیری، بَسِه.😌
☑️ به بعضیا میگه؛ همینکه به مردم #کمک میکنی، یعنی خیلی خوبی.😍
☑️ به بعضیا میگه؛ همینکه #باحجابی خیلی خوبی.☺️
🔚به خاطر همینه که؛
❗️بعضیا #حجاب ندارن، ولی گرهگشا💁♀ هستن.
❗️بعضیا #نماز میخونن، ولی غیرت ندارن.🤩
❗️بعضیا #قرآن و #دعا میخونن، ولی آتیش🔥 میندازن به زندگی دیگران.
و.....
☝️این دسته از آدما، درخت دینداریشون سبز نمیشه که اون دنیا به دردشون بخوره و کارشون راه بیفته.😱
@talangoremazhabi
سیمای نبوی در خطبه رهبری.pdf
114K
فیش #منبر_مکتوب با موضوع "سیمای نبوی در خطبه رهبری"
📎در این خطبه دلنشین رهبر معظم انقلاب، اخلاق فردی و حکومتی رسول اکرم صلی الله علیه وآله وسلم را ترسیم می نمایند.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#رسول_اکرم
#مناسبت_هفته
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#منبرک_فاطمی
@fatemi222
🔻بیشترین قَسَمهای قرآنی🔻
✍️ دیدی یه نفر وقتی میخواد حرفش رو با اهمیت جلوه بده، هِی قسم میخوره:
☜ به پیر، به پیغمبر، به خدا، به قرآن...
🔔 قرآن هم وقتی میخواد یه موضوعی رو با اهمیت جلوه بده، پشت سر هم قسم میخوره...
⁉️ حالا میدونی بیشترین قسمهای قرآنی تو کدوم سوره است؟؟!↶
👈❗️سوره شمس❗️👉
😳 😳 ۱۱ تا قسم پشت سر هم❗️
بیشترین رکوردِ قسم در یک سوره:
🔹 و اَلشَّمْسِ وَ ضُحٰاهٰا...
🔹 و اَلْقَمَرِ إِذٰا تَلاٰهٰا...
🔹 و اَلنَّهٰارِ إِذٰا جَلاّٰهٰا...
🔹 و اَللَّیْلِ إِذٰا یَغْشٰاهٰا...
🔹 و ...
👤 ای انسان!
☜ قسم به خورشید و ماه..
☜ قسم به زمین و آسمون..
☜ قسم به شب و روز..
☜ قسم به..
🤔 حالا فکر میکنی قرآن بعد از این همه قسم چه مطلب مهمی رو میخواد بگه⁉️
قبل از اینکه جواب و ببینی یه خورده فکر کن.🤔🤔
🤔 فکر میکنی چه موضوع مهمیه⁉️
قرآن بعد از ۱۱ تا قسم میگه:
🕋 قدْ أَفْلَحَ مَنْ زَکّٰاهٰا (شمس/۹)
💢 "به همه اینها قسم، که هر کس نَفسِ خودش رو #تزکیه کرد، رستگار شد."
بعد سراغ گروه مخالفش هم میره و میگه:
🕋 و قَدْ خٰابَ مَنْ دَسّٰاهٰا (شمس/۱۰)
💢 "هر کس هم که نفس خودش رو با #معصیت و #گناه آلوده کرد، نومید و محروم شد."
👇 پس دقّت کنیم 👇
🔔 قرآن اینهمه قسم خورده که
ما باور کنیم، تنها راه فلاح و رستگاری، #تزکیه و #خودسازی، و دوری از #گناه و #معصیت است.👌👌
⚠️ اونایی که دنبال راه میانبُر میگردند، اونایی که دنبال ذکر و... میگردند، بدونند که هیچ راه دیگهای وجود نداره.❗️
☝️ فقط همین:
#تزکیه_و_خودسازی،
#دوری_از_گناه_و_معصیت
✋ بیائیم از همین امروز #خودسازی رو شروع کنیم. شاید فردا دیر باشه.😔
ناگهان بانگی بر آمد، خواجه مُرد...🚑 ⚰️
🙏 خـــــ💚ـــــدایا
من رو ببخش برای همه گناهانی که لذّتش رفته،
اما مسئولیتش مانده...🙁☹️
1️⃣✍️متن سخنرانی
✅رابطه دین و تحول خواهی ؛ آیا دین مخالفت تحول هست؟!
➕ شاید برای برخی ها چنین تصوری هست که #دین نقطه #مقابل تحول خواهی و تحول آفرینی هست.
➕آنقدر که دین را #مساوی با #تحجر و #جمود میپندارند؛ و اگر لطف کنند میگویند که دین یعنی تأکید بر #سنتها و #اصول درحالیکه دین تنها برنامۀ تحول افرین هست.
✅اصلا کسی بدون دین نمیتواند #تحول پیدا کند.
• ما دینی داریم که به ما میگوید اگر #دو_روز از عمرت مثل هم باشد تو #ضرر کردی.
« : صادق )ع( مَنِ استَوى یَوماهُ فَهُوَ مَغبونٌ
❌ یعنی حق نداری دو روز از عمرت #یکجور باشد. تو باید هرروز بهتر از دیروز باشی.
➕ تو رو خدا چطور برخی ها دلشان میآید به این #دینی که به تو میگوید #دائما ا تحول داشته باش، بی احترامی کنند.
➕تحول را هم بارها #معنا کردیم. تحول به معنای اینکه #لذت بیشتر ببر، #منفعت بیشتر ببر، #قدرت بیشتر داشته باش. دین برنامه تحولافرینی هست.
➕چگونه؟ با #گذشتن از #گرایشاتی که لذت کمتری دارند برای رسیدن به لذت بیشتر.
لذت کمتر هوای نفس هست و #لذت بیشتر #قرب خداست. دین برنامه برای مبارزه با هوا برای قرب. لذت کمتر، لذت بیشتر.
https://eitaa.com/fatemi5/1278
2️⃣محاسبه نفس
👌یعنی اندازه گیری #میزان تحول
چرا فرمودند از ما #اهلبیت نیست کسی که از خودش هر روز محاسبه نکند
َ
💎الإمامُ الكاظمُ عليه السلام : لَيس مِنّا مَن لَم يُحاسِبْ نَفْسَهُ في كُلِّ يَومٍ ، فإنْ عَمِلَ خَيرا اسْتَزادَ اللّه َ مِنهُ وحَمِدَ اللّه َ علَيهِ ، وإنْ عَمِلَ شَيئا شَرّا اسْتَغْفَرَ اللّه َ وتابَ إلَيهِ .
امام كاظم عليه السلام : از ما نيست كسى كه هر روز به حساب خود رسيدگى نكند و ببيند كه اگر كار نيكى انجام داده است از خداوند توفيق انجام بيشتر آن را بخواهد و خدا را بر آن سپاس گويد و اگر كار بدى انجام داده است از خدا آمرزش بخواهد و توبه كند .
⚡️➕یعنی خودت را هرروز زیر #ذره بین ببر. ببین چقدر تحول پیدا کردی؟
چقدر بهتر شدی.
اگر بهتر نشدی پس تو ضرر کردی.
بدجور ضرر کردی.
➕ اصل محاسبه برای اندازه گیری تحول هست. 👌رصد #وضعیت #روحی خودمان در راستای بهتر شدن هست.
➕➕چنین دینی که از تو هرروز تغییر و تحول میخواهد، اصلا به این دین میآید که بگوییم دین مساوی #تحجر هست؟😔 دین اتفاقا مساوی تحول هست.
✅اگر تحول پیدا نکنی #ملعون هستی و مرگ برای تو بهتر از زندگی هست
و مَن کانَ آخِرُ یَومَیهِ شَرَّهُما فَهُوَ مَلعونٌ «
در ادامه امام صادق ع فرمود
✖️هرکسی دید روز دوم، عوض پیشرفت و تحول روی به جهش و جلو عقبگرد کرده هست او ملعون هست.
💎و مَن كانَ آخِرُ يَومَيهِ شَرَّهُما فَهُوَ مَلعُونٌ، و مَن لَم يَعرِفِ الزِّيادَةَ في نَفسِهِ كانَ إلي النُّقصانِ أقرَبَ، و مَن كانَ إلَي النُّقصانِ أقرَبَ فَالْمَوتُ خَيرٌ لَهُ مِنَ الْحَياةِ.
و آنكه دومين روزش بدتر باشد، نفرين شده است. آنكه پيشرفت را در خود نبيند، به نقصان نزديكتر است و هركه به نقصان نزديكتر باشد، مرگ از زندگي برايش بهتر است.
✅آنکه پیشرفت را در خود نبیند، به
➕نقصانْ نزدیكتر است و هر که به نقصانْ نزدیكتر باشد، #مرگ از زندگی برایش بهتر همان(؛ یعنی کسی که تحول پیدا نکرد، مرگ برایش بهتر هست.
•♦️واقعا اینقدر سطح توقع دین از ما برای #تحول بالاست که اگر تحول پیدا نکنی تو را #ملعون خطاب میکند و کسی که #بمیرد بهتر هست تا اینکه زنده بماند؟
•➕ باید گفت # 👌مرد شور آن #زندگی را برد که در آن تحول و #حرکت روبه جلو نداشته باشیم.
👌این دین ماست. دینی که از تو میخواهد هرروز #پیشرفت کن. هرروز بهتر از دیروز باش.
✔️باید نگاهمان به دین را تغییر دهیم.
• دین از ما چه میخواهد؟ میگوید بهتر از گذشته باش.
#تغییر کن. نایست. تابلویی که در مسیر زندگی ما دین نصب کرده این هست که هرروز #توقف مطلقاممنوع هست.
➕گاهی #خوبیها، عامل توقف انسان است
https://eitaa.com/fatemi5/1278
بسم الله الرحمن الرحیم-
🔻وسوسهی نفس🔻
✍️ گاهی اوقات انجامِ بعضی گناهان، در نگاه اوّل، برای انسان بسیار سخت و نشدنی به نظر میرسه.😳
👌 هرجور که آدم حساب میکنه٬ میبینه نمیتونه، یا امکان نداره، همچین گناهی رو انجام بده.😨😱
👈 ولی #نفسِ آدمی، کم کم او رو متقاعد و رام میکنه، 😐 و انسان مثل مومی در دستِ نفسِ امّاره، شکل میگیره.😐
📖 قرآن کریم، داستانِ کُشتنِ هابیل توسط برادرش قابیل رو اینطوری تعریف میکنه:
🕋 فطَوَّعَتْ لَهُ نَفْسُهُ قَتْلَ أَخيهِ فَقَتَلَهُ فَأَصْبَحَ مِنَ الْخاسِرينَ. (مائده/۳۰)
💢 #نفسِ ﺳﺮﻛﺶ، پس از وسوسههای پی در پی، به تدریج ﺍﻭ ﺭﺍ ﻣﺼﻤّﻢ ﺑﻪ ﻛﺸﺘﻦ ﺑﺮﺍﺩﺭ ﻛﺮﺩ.
💢 در نتیجه ﺍﻭ ﺭﺍ ﻛﺸﺖ، ﻭ ﺍﺯ ﺯﻳﺎﻧﻜﺎﺭﺍﻥ ﺷﺪ.
"فَطَوَّعَتْ"👈 "طوع" در زبان عربی، به معنی رام شدن چیزی است.
👌 همه میدونیم که رام کردنِ چیزی، یکدفعهای و در یک لحظه صورت نمیگیره، بلکه به صورت تدریجی و پس از کشمکشهایی صورت میگیره.
😔فطَوَّعَتْ لَهُ نَفْسُهُ قَتْلَ أَخيهِ.😔
😱😨 یعنی کشتنِ برادر کار خیلی سختی بود، امّا نفسِ قابیل، آرام آرام این کارِ وحشی و سنگین رو، برای او رام و اهلی کرد.😰
☝️ یعنی #نفسِ انسان، با وسوسه، تلقین و تزئین، انسان رو رام و خام میکنه، و به #گناه میکشونه. اون هم سرِ فرصت و به مرورِ زمان.
😔... #نفسِ انسان هم، درست مثل #شیطان👹، آدم رو بصورت تدریجی و گام به گام 👣 میکشونه سمت #گناه.
↙️ اوّل که نگاه میکنه میگه عمراً من یه همچین خلافی رو بکنم،💪 امّا رو حسابِ "کنجکاوی" یا هر چیز دیگهای، پلّهی اوّل رو میره، و کم کم همینطوری میره جلو، تا پلّهی آخر.😔
↙️ اوّل میگه بابا اینا برا تو فیلماست که طرف از خونه فرار میکنه، من سرم بره یه همچین کاری نمیکنم،💪 اصلاً نمیتونم.😱 بعد که دعواش میشه میگه بذار یخورده خونواده رو ترسشون بدم، ببینم چی میشه؟ یه ساعت فرار میکنه،👈 بعد یه شب و...👈 بعد به پُست آدمهای ناباب میخوره و...😔
👈 تمام این دختر فراریها رو بری ازشون سوال کنی، اصلاً فکر نمیکردن یه روز فراری بشن.😔 جوونهای کراکی و شیشهای هم همینطور😔
↙️ اوّل که میره عکسهای پروفایل دیگران رو ببینه، فکر نمیکنه که بتونه با این طرف چت کنه و کار رو به جاهای باریک بکشونه.😱 میگه بذار یه سلام بدم ببینم چی میشه؟ جواب سلام رو که گرفت،👈 بعد میگه بذار این شوخی رو بکنم یا این تیکه رو بندازم ببینم چی میشه؟ شوخی رو که کرد و چراغ سبزِ طرف مقابل و دید،👈 بعد یواش یواش شوخیهای بیشتر و...😔
⚠️خیلی مراقب وسوسههای نفس باشیم.⚠️
https://eitaa.com/fatemi5/1862
از نگاه اين زيارت، کساني که امام و رهبر خود را کشتند، عبارت بودند از:
👈دنیا طلبان، آخرت فروشان، هوا پرستان و پيروان حاکمان نفاق پيشه:
➖وَ قَدْ تَوَازَرَ عَلَيْهِ مَنْ غَرَّتْهُ الدُّنْيَا وَ بَاعَ حَظَّهُ بِالْأَرْذَلِ الْأَدْنَى وَ شَرَى آخِرَتَهُ بِالثَّمَنِ الْأَوْكَسِ وَ تَغَطْرَسَ وَ تَرَدَّى فِي هَوَاهُ وَ أَسْخَطَ نَبِيَّكَ وَ أَطَاعَ مِنْ عِبَادِكَ أَهْلَ الشِّقَاقِ وَ النِّفَاق [7]
➖کسانی که دنیا مغرورشان کرد، و بهره واقعی خود را به فرومایه تر و پست تر چیز فروختند، و آخرتشان را به کمترین بها به گردونه فروش گذاشتند، تکبّر کردند و خود را در دامن هوای نفس انداختند، تو را و پیامبرت را به خشم آوردند، و اطاعت کردند از میان بندگانت، اهل شکاف افکنی و نفاق بودند.
➖هشدار زيارت اربعين اين است که انسان باید بصیرت خویش را بالا ببرد و در بُعد اخلاقی، از عواملی چون دنيا طلبی، هوا پرستی و در بُعد سياسی، از گرايش به رهبران غير الهی و اطاعت از آنان، دوری گزیند تا از مهم ترین علل #سقوط خود و جامعه جلوگیری کند.
➖بنابراین، در زیارت اریعین به شهادت طلبی، نجات انسان ها از جهالت به عنوان هدف قیام امام(ع) و همچنین به عواملی مانند دنیاطلبی، فروختن آخرت، تبعیت از هوای نفس و حاکمان منافق به عنوان خصوصیات جنایت کاران حادثه عاشورا اشاره می شود.
🔰پی نوشت: ها
[1]وسائل الشيعة، ج14، ص 478،
[2]. ديوان شمس
[3]تهذيب الأحكام (تحقيق خرسان)، ج6، ص113
[4]. همان.
[5]نهج البلاغة (للصبحي صالح)، ص 44،
[6] كافی (ط- دار الحديث)، ج1، ص 512،
[7]. تهذيب الأحكام (تحقيق خرسان)، ج6، ص113،
🤔 چگونه برخی بد عاقبت میشوند⁉️
🐤گام به گام
🔹 کسانی که دست به کارهای به ظاهر جزئی میزنند، مثلا سیگار میکشند، یکدفعه مواجه با یک خطر کلی میشوند که آثار همان سیگارهای جزئی است، مانند تنگی نفس و از کار افتادن قلب.
🔹 قرآن میفرماید: کسانی که پی در پی کار بد انجام میدهند و به فکر توبه و جبران نیستند
🔹 سرانجام آیات الهی را تکذیب میکنند و حق را به تمسخر میگیرند. ثم کان عاقبة الذین أساؤا السوی أن کذبوا بایات الله و کانو بها یستهزؤن (سوره روم، آیه 10)
🔹 و به عذاب الهی گرفتار میشوند. کان عاقبة الذین من قبلهم دمر الله علیهم (سوره محمد، آیه 10)
◎﷽◎
🔔 عاقبتِ گناهِ زیاد
✍️ قرآن کریم میفرماید #ﮔﻨﺎﻩ ﻭ ﺁﻟﻮﺩﮔﻰ، مثلِ ﺑﻴﻤﺎﺭﻯِ ﺧﻮﺭﻩ ﺑﻪ جونِ آدم ﻣﻰافته، ﻭ ﺍﻳﻤﺎﻥِ آدم ﺭو میخوره ﻭ ﺍﺯ ﺑﻴﻦ ﻣﻰﺑﺮه..😰😨
‼️ حتّی ﻛﺎﺭ ﺑﻪ ﺟﺎﻳﻰ ﻣﻰﺭسه ﻛﻪ آدم ﺁﻳﺎﺕ ﺍﻟﻬﻰ رو تکذیب میکنه..😱
‼️ و گاهی اوقات ﺍﺯ اون ﻫﻢ ﻓﺮﺍﺗﺮ میره، ﻭ کار به ﺍﺳﺘﻬﺰﺍء ﻭ مسخره کردنِ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮﺍﻥ ﻭ ﺁﻳﺎﺕ ﺍﻟﻬﻰ میرسه..😱
🔚 و در نهایت ﺑﻪ ﻣﺮﺣﻠﻪﺍﻯ ﻣﻰرسه ﻛﻪ دیگه ﻫﻴﭻ ﻭﻋﻆ ﻭ ﺍﻧﺪﺭﺯی در او اثر نمیکنه، و ﺟﺰ ﻋﺬﺍﺏ ﺍﻟﻬﻰ ﺭﺍﻫﻰ براش ﺑﺎﻗﻰ ﻧﻤﻰمونه!🔥🔥
👇با هم ببینیم 👇
▬📝 ﷽▬
🌸🍃🌸🍃
✍️جلسه سیزدهم (آیه 22)
📌پیروی از شیطان
❇️و قالَ الشَّيْطانُ لَمَّا قُضِيَ الْأَمْرُ إِنَّ اللَّهَ وَعَدَكُمْ وَعْدَ الْحَقِّ وَ وَعَدْتُكُمْ فَأَخْلَفْتُكُمْ وَ ما كانَ لِيَ عَلَيْكُمْ مِنْ سُلْطانٍ إِلاَّ أَنْ دَعَوْتُكُمْ فَاسْتَجَبْتُمْ لي فَلا تَلُومُوني وَ لُومُوا أَنْفُسَكُمْ ما أَنَا بِمُصْرِخِكُمْ وَ ما أَنْتُمْ بِمُصْرِخِيَّ إِنِّي كَفَرْتُ بِما أَشْرَكْتُمُونِ مِنْ قَبْلُ إِنَّ الظَّالِمينَ لَهُمْ عَذابٌ أَليم
❇️و چون كار به انجام رسد، شيطان (ابليس) به كافران و گنهكاران مىگويد: خدا به شما وعده داد، وعدهاى راست و درست، و به آن وفا كرد، و من هم به شما وعده دادم ولى با شما خلاف كردم، و من بر شما هيچ تسلّطى نداشتم، نه بر خودتان چيره بودم و نه بر خردهايتان، فقط شما را به كفر و نافرمانى خدا فراخواندم و شما دعوتم را پذيرفتيد؛ پس مرا سرزنش نكنيد و خود را سرزنش كنيد كه به اختيار خود از من پيروى كرديد؛ نه من فريادرس شما هستم و نه شما فريادرس من. من منكر آن بودم كه مرا پيش از اين، در حيات دنيا شريك خدا گيريد؛ به يقين ستمكاران عذابى دردناك دارند.
⭕️رفتارهای تبلیغی:
1. به دشمنان شیطانی که وعده میدهند اشاره کرده و بی اعتمادی به آنها را تبیین کنید. مانند برجام.
2. به وعده های شیطانی نیز اشاره کنید. وعده هایی که از دشمن نیست اما شیطانی است.
❇️اين آيه در حقيقت صحنهاى از مجازاتهاى روانى رستاخيز را به تصوير كشيده است. در اين صحنه #شيطان كه نتيجهى اعمال خود و ديگران را ديده، پيروانش را #سرزنش مىكند و تقصير كارهاى آنان را به عهده نمىگيرد و اين نوعى فشار روانى بر پيروانش ايجاد مىكند.
❇️«شيطان» به هر موجود شرورى گفته مىشود و مفهوم وسيع آن شامل ابليس، #طاغوتها، وسوسهگران از انسان و جن مىشود.
👈اما برخى مفسران برآناند كه در اين جا مقصود #شخص ابليس است كه #سركردهى #شياطين به شمار مىآيد، ولى از برخى احاديث استفاده مىشود كه شيطان در اين جا شامل رهبران منحرف نيز مىشود.
😡ویژگی های #شیطان
👌شیطان ویژگیهایی دارد که اگر این ویژگیها در وجود انسان باشد، #شخصیتش شیطانی بوده و معلم انحراف خواهد شد.
😡😡چند ویژگی شیطان:
1. #وعده_دروغ
انسان همیشه بین دو مسیر انتخاب میکند، مسیر خدا و شیطان.
🔹هر دو وعده میدهند، خدا وعده حق و شیطان وعده باطل.
🔹انسانهایی که وعده دروغ میدهند شیطان اند.
🔹انسان باید در در زندگی گول وعده های دروغ را نخورد. چه در مسایل سیاسی، چه خانوادگی، مثل جوانانی که با وعده های دروغ ازدواج دختران را گول میزنند.
2.#شیطان هیچ قدرت و تسلطی بر انسان ندارد.
🔹بلکه انسان مختار است و فقط تحت تاثیر قرار می گیرد.
🔹تسلّط نداشتن شيطان بر انسان، هم مورد تأييد خداوند است و هم خود شيطان به آن اقرار دارد. «إِنَّ عِبادِي لَيْسَ لَكَ عَلَيْهِمْ سُلْطانٌ» تو بر بندگان خالص من تسلطى ندارى. در اين آيه نيز مىگويد: «ما كانَ لِي عَلَيْكُمْ مِنْ سُلْطانٍ»
3.اگر انسان اشتباه کرد نباید دیگران را سرزنش کند.
🔹حتی نباید عامل انحرافش را سرزنش کند، بلکه باید خودش را سرزنش کند.
🔹براساس اين آيه، شيطان پاسخ دندانشكنى به كسانى مىدهد كه گناهان خود را به گردن شيطان مىاندازند و در 🔹حقيقت به آنان مىگويد:
«خودت كردى كه لعنت بر خودت باد».
🔹
تو نفس خويش را لعنت كن اى دوست كه دشمنتر كَسَت از دشمنان اوست
🔸گناهكار در قيامت دست و پا مىزند تا براى خود شريك جرم پيدا كند و انحراف خود را به گردن ديگران بيندازد.
🔸گاهى مىگويد: دوست بد مرا منحرف كرد. «لَقَدْ أَضَلَّنِي عَنِ الذِّكْرِ»
🔸گاهى مىگويد: رهبران فاسد مرا فاسد كردند. «لَوْ لا أَنْتُمْ لَكُنَّا مُؤْمِنِينَ»
🔸گاهى شيطان را ملامت مىكند امّا شيطان مىگويد: فَلا تَلُومُونِي.
4.شیطان انسان را به شرکت دعوت میکند، سپس میگوید بیزارم.
🔸انسان باید گول کسانی که حتی مسیر خودشان را قبول ندارند را نخورد.
🔸شيطان وسوسهكنندهاى بيش نيست، او فقط دعوت به سوى كارهاى زشت مىكند و اين انسانها هستند كه با اراده و آزادى راه او را انتخاب مىكنند.
چو نيك درنگرى آن كه مىكند فرياد ز دستِ خوىِ خويشتن به فرياد است.
🔸مقصود از شرك در اين آيه، يا شرك در اطاعت است، يعنى پيروان شيطان، به جاى خدا از شيطان پيروى مىكردند و همين شرك در اطاعت بود كه آنان را به انحراف و بدبختى كشانيد؛ و در رستاخيز شيطان اين رابطه را انكار مىكند و از آنان بيزارى مىجويد.
🔸يا مقصود هر گونه شريك قرار دادن براى خداست، كه شيطان از اين كار پيروان خويش بيزارى مىجويد.
•┈┈••✾❀🕊💓🕊❀✾••┈┈•
🔴به #منبرک_فاطمی بپیوندید👇
@fatemi5
https://eitaa.com/fatemi5/2800
🔻ما بتپرستیم🔻
حقیقت بتپرستی چیه⁉️🤔
چه موقع میگیم یه نفر بتپرست شده⁉️
پاسخ اینه که👈 بتپرستی به معنای پرستیدنِ چیزی «غیرِ حق» است.
یعنی اینکه شخص، به چیزی «غیرِ حق»، شیفتگی داشته باشه.
☝️ خیلی از ماها، در کنارِ خدایِ یکتا، یک یا چند خدای دیگه هم داریم، که بعضی وقتها یا همیشه، از دستوراتشون پیروی میکنیم.😨😱
بعضیها آنچنان به این معبودهای «غیرِ حق»، تعلّقِ خاطر و شیفتگی پیدا کردند، که حاضرند برای به دست آوردنشون دست به هر کاری بزنند.
حالا این «غیرِ حق» ممکنه هر چیزی باشه:
👈 ثروت، مقام، شهرت، میز، محبوبیت، حیثیت اجتماعی، ریاست، علم، و...
👈 حتّی ممکنه «هوایِ نفسِ» باشه.
🕋 أَرَأَیْتَ مَنِ اتَّخَذَ إِلَهَهُ هَوَاهُ (فرقان/۴۳)
💢 آیا دیدی کسی را که هوایِ نفسش را بعنوانِ معبودِ خود برگزیده است؟!
اگر کسی بتِ چوبی، یا بتِ فلزی رو بپرسته، بهش میگن بتپرست. حالا اگر کسی هوای نفسِ خودش رو بپرسته، چی⁉️🤔
👈 پرستشِ «هوایِ نفسِ» هم بتپرستی است.
☝️ اون خدایِ دوّم، یا بُتِ نتراشیدهای که بینِ اکثرِ ماها رواج داره، و اتفاقاً پیروانِ زیادی هم داره، بُتِ نفسِ ماست، یا همون هوای نفس.
✅ هر جایی که بین خواستهی خدا و خواستهی ما تضادّ پیش اومد، همونجا میشه فهمید که:
ما خداپرستیم یا نفسپرست؟!
ما مطیع خدائیم یا مطیعِ این بُتِ نفس؟!
❌ نشون به اون نشون که:
میگیم:👈 «چون دلم میخواد»
ولی نمیگیم:👈 «چون خدا میخواد».
✅ با این حساب، اگر من شیفتهی #عقاید و افکار و باورهایِ خودم باشم، و اونها رو بپرستم، این هم نوعی بتپرستی است.
🤔 اگر کسی یکسری عقاید و باورها داره، و چنان شیفتهی این عقاید و باورها است که اجازه نمیده هیچکس به اونها نزدیک بشه، و حتّی راجع به اونها حرف بزنه، چنین شخصی هم به نوعی بتپرستی مبتلا شده.
❌ مومن عقیدهپرست و هویپرست نیست.
فرق مؤمن با معتقد در اینه که:
👈 مؤمن شیفتهی حق است، ولی معتقد شیفتهی عقیدهی خودش.
👈 مومن خودش رو «طالبِ حقیقت» میدونه، نه «مالکِ حقیقت».
از این جهت همیشه پویا است. همیشه دنبالِ بهتر شدن هست. یکجا ساکن نمیمونه. مدام دنبالِ اصلاحِ عقاید و باورهای خودش هست.
عقیده👈 از کلمهی عَقد گرفته شده، به معنای گره خوردن. مثلاً وقتی میگیم زن و مردی عَقد کردند، به همین معناست.
❌ مومن، به عقاید خودش نمیچسبه، به عقاید خودش گره نمیخوره. بلکه مُدام دنبالِ اصلاحِ افکار و عقایدِ خودش هست.
☝️ #مومن اگر به این نتیجه رسید که اعتقادات و افکاری که تا حالا داشته اشتباه بوده، یا نیاز به اصلاح داره، به راحتی از اون افکار و اعتقادات دست میکشه.😌
❌ امّا معتقد اینطوری نیست.
#معتقد، افکار و اعتقاداتش به جونش بسته است. اگر بخوای اعتقاداتش رو ازش جدا کنی، انگار میخوای پوستش رو بکنی.😨😰
📣 خدا در قرآن بشارت داده به بندههایی که همیشه دنبالِ بهترین هستند، و گوششون رو باز گذاشتند.
بندگانی که حرفهای مختلف را میشنوند، و از بهترینِ اونها تبعیت میکنند:👇
🕋 فَبَشِّرْ عِبَادِ (زمر/۱۷) الَّذِینَ یَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ، فَیَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ، أُولَئِکَ الَّذِینَ هَدَاهُمُ اللهُ، وَأُولَئِکَ هُمْ أُولُو الْأَلْبَابِ (زمر/۱۸)
💢 به بندگانِ من بشارت بده.
💢 همان کسانی که سخنانِ مختلف را میشنوند، و از نیکوترینِ آنها پیروی میکنند.
💢 آنان کسانی هستند که خدا هدایتشان کرده، و آنها خردمندان هستند.
📣 خیلی از ماها بتپرستیم، به فکر باشیم.
🤔 با خودمون فکر کنیم..
راستی بتِ ما چیه⁉️
ما چه چیزی رو میپرستیم؟؟⁉️
#منبرک_فاطمی
@fatemi5