🗓 #حدیث_روز
حضرت امام على عليه السلام
حُبُّ الدُّنيا يُفسِدُ العَقلَ وَ يُصِمُّ القَلبَ عَن سَماعِ الحِكمَةِ وَ يوجِبُ اَليمَ العِقابِ؛
دل بستگى به دنيا، عقل را فاسد مى كند، قلب را از شنيدن حكمت ناتوان مى سازد و باعث عذاب دردناك مى شود.
مستدرک الوسایل و مستنبط المسایل ج 12 ، ص41
کودکان با یکدیگر متفاوتند.
بعضی از کودکان به حرف مي افتند بعضي از کودکان بعد از دو سالگي.
بعضي از کودکان در یکسال و نیمگي توالت رفتن را مي آموزند
بعضي از کودکان سه سالگي بعضي از کودکان ده ماهگي راه مي افتند بعضي از کودکان هجده ماهگي.
تا زماني که پزشک فرزندتان معتقد است فرزندتان سالم است نگران نباشید. این تفاوتها معمولا ارثیست و بیشتر کودکان در سه سالگي رشد شان به هم خواهد رسید.
بهتر است کودکان را با هم مقایسه نکنیم، آنها موجودات منحصر به فردی هستند...
✳️ پیامبر(ص) فرمودند: عَجِبْتُ لِمَنْ يَحْتَمِي مِنَ الطَّعَامِ مَخَافَةَ الدَّاءِ كَيْفَ لَا يَحْتَمِي مِنَ الذُّنُوبِ مَخَافَةَ النَّار ! (شیخ صدوق ، من لایحضره الفقیه، ج3ص359 - امالی ص 247)
✳️ در شگفتم از کسى که از بیم مرض از غذا پرهیز مىکند ( مثلاً غذایی که برای سرما خوردگی ضرر دارد یا احتمال ضرر می دهد نمی خورد) چگونه از ترس عذاب الهی و آتش جهنم ، از گناهان پرهیز نمىکند؟! شما که در مورد جسم تان این قدر مراقبید ، مواضبید ، پرهیز می کنید چطور نسبت به آن آینده دشوار و سختِ عذاب الهی مراقبت نمی کنید؟! از گناه چرا پرهیز نمی کنید؟! البته که این غفلت و بی مبالاتی ناشی از ضعف اعتقاد به قیامت است.
🔵👈 برخی بزرگان در تعریف برخی از اشخاص مومن و پرهیزگار می گفتند که واقعا به قیامت معتقد است . همه مان به قیامت معتقدیم ولی (اعتقاد آنها) معنایش این است که باور قلبی در او آنچنان است که او را به حرکت و عمل وادار می کند.آن باوری اثر گذار است که در اعماق دلِ انسان ریشه دوانده باشد و انسان به معنای حقیقیِ کلمه از بُن دندان آن را قبول کرده باشد. لذا در آن خطبه همّام ، وقتی حضرت می فرمایند: کَیفَ اَصبَحتُ؟
🔵👈 او می گوید من کانّه ناله و استغاثه اهل جهنم را با گوشم می شنوم ! یقینِ واقعی این است . باید سعی کرد این را در خودمان ایجاد کنیم. این هم با توسل و توجّه و تدبّر در آیات قیامت در قرآن حاصل می شود.
🔹 شرح حدیث از حضرت آیت ا.. العظمی امام خامنه ای (مدظلّه العالی) ( 12 /11/ 1393 )
❣ #سلام_امام_زمانم❣
🌾السلام #علیک یا صاحب
الزمان(ع)خوشا آنان کہ در #دامت اسيرند
🌾بہ #رخسار دل💓 آرايت بصيرند
مڪن از بين ما گلچين ڪہ گفتند:
#ڪريمان،خوب و بد با هم پذيرند
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
🗓 #حدیث_روز
حضرت امام کاظم علیه السلام
اَفضَلُ ما یَتَقَرَّبُ به العَبدُ اِلی اللهِ بَعدِ المَعرِفَةِ به ، الصَلوةُ؛
بهترین چیزی که بنده بعد از شناخت خدا به وسیله آن به درگاه الهی تقرب پیدا می کند، نماز است.
تحف العقول، ص391
✳️ ومن کلام له (علیه السلام ) : الصِّحَّةُ وَ الْفَرَاغُ نِعْمَتَانِ مَکْفُورَتَانِ. ( الشافی ، صفحه 827 )
✳️ دو نعمتی که انسان به طور متعارف آنها را کفران می کند؛ یکی سلامتی جسمی است و دیگری ، فراغ ، یعنی یک زندگیِ بی دغدغه و بی اشتغال داشتن ، فرصت داشتن . قدر سلامتی را نمی دانیم ، قدر فراغت را هم نمی دانیم . وقتی انسان سلامتی را از دست داد ، آن وقت می فهمد که چه نعمت بزرگی در اختیار او بوده است. مثلاً بخشی از جسم که از کار افتاد ، آن وقت انسان می فهمد چقدر(این بخش) در آسایش و در راحتی انسان منشا اثر بود. نعمت سلامتی را کفران می کنیم ، کفرانش هم به این است که شکر نمی کنیم ، شکر یعنی :
🔵👈 اولاً : شناختن نعمت ، بفهمیم ، این نعمت را درک کنیم . برخی غرق در نعمت اند ، درک نمی کنند آن را ...
🔵👈 ثانیاً توجه پیدا کند که این نعمت من الله است. خدای متعال به ما داده و بدنبال حکمتی آن را داده ، چرا این نعمت را به ما داد ؟ علّتی دارد .
🔵👈 ثالثاً : سعی کنیم خودمان را به آن علّتی که خدای متعال بدان جهت آن نعمت را به ما داده، نزدیک کنیم . نعمت فراغت نیز شامل فراغت از دغدغه ها ، از تشویش ها ، از مسئولیت های سنگین است . فراغت موجب می شود انسان بتواند علم فرا بگیرد، عبادت کند و خدمت کند .
🔵👈 وقتی زیاد گرفتار شدید ، هیچ یک از این امور را نمی توانید به خوبی انجام دهید .... پس این دو نعمت ( سلامت و فراغت) را که فرمودند مکفورتان از قبیل همان وَالشَّمْسِ وَضُحَاهَا ست ، می خواهند ما را به یاد این نعمتها بیندازند ، توجه بدهند که حواست باشد که شما سالمید ( فراغت هم دارید. )
🔷 شرح حدیث از حضرت آیت ا.. العظمی امام خامنه ای (مدظلّه العالی) ( 16/ 11/ 91 )
❤️ #مقام_معظم_رهبری ❤️