✍امام على عليه السلام:
سه خصلت موجب جلب محبّت مى شود: خوش خويى، ملايمت و فروتنى
ثلاثٌ يُوجِبْنَ المَحبَّةَ: حُسنُ الخُلقِ، و حُسنُ الرِّفقِ، و التَّواضُعُ
📚غررالحكم حدیث4684
🆔 @fatemiyoon18
💚 #یافاطمهمعصومهادرکینا
🦋 عمریست که سرنوشتِ ما دستِ شماست
🌹 پاکیزگیِ سرشتِ ما دستِ شماست
🌹 «یا فاطمه اشفعی لنا فی الجنه»
🦋 ای بانوی قم! بهشتِ ما دستِ شماست
🖊️ عادل حسین قربان
⛲ روز دختر مبارکت بانو
⛲ پدر تو چه کوثری دارد
🌙 حلول ماه ذی القعده
🌺 و سالروز #میلاد_حضرت_معصومه سلام الله علیها
🌸 و آغار دهه کرامت و روز دختر بر شما همراهان عزیز مبارک باد
🆔 @fatemiyoon18
📌زندگی نامه حضرت معصومه(س)
🌴نام شريف آن بزرگوار فاطمه و مشهورترين لقب آن حضرت،«معصومه» است. پدر بزرگوارش امام هفتم شيعيان حضرت موسى بن جعفر (ع) و مادر مكرمه اش حضرت نجمه خاتون (س) است . آن بانو مادر امام هشتم نيز هست .
🌴لذا حضرت معصومه (س) با حضرت رضا (ع) از يك مادر هستند.
احتمالاً ولادت آن حضرت در روز اول ذيقعده سال ١٧٣ هجرى قمرى در مدينه منوره واقع شده است. ديرى نپاييد كه در همان سنين كودكى مواجه با مصيبت شهادت پدر گرامى خود در حبس هارون در شهر بغداد شد. لذا از آن پس تحت مراقبت و تربيت برادر بزرگوارش حضرت على بن موسى الرضا (ع) قرارگرفت
🌴 در سال ٢٠٠ هجرى قمرى در پى اصرار و تهديد مأمون عباسى سفر تبعيد گونه حضرت رضا (ع) به مرو انجام شد و آن حضرت بدون اين كه كسى از بستگان و اهل بيت خود را همراه ببرند راهى خراسان شدند.
يك سال بعد از هجرت برادر، حضرت معصومه (س) به شوق ديدار برادر و اداي رسالت زينبي و پيام ولايت به همراه عده اى از برادران و برادرزادگان به طرف خراسان حركت كرد و در هر شهر و محلى مورد استقبال مردم واقع مى شد. اين جا بود كه آن حضرت نيز همچون عمه بزرگوارشان حضرت زينب(س) پيام مظلوميت و غربت برادر گراميشان را به مردم مؤمن و مسلمان مى رساندند و مخالفت خود و اهلبيت (ع) را با حكومت حيله گر بنى عباس اظهار مى كرد. بدين جهت تا كاروان حضرت به شهر ساوه رسيد عده اى از مخالفان اهلبيت كه از پشتيبانى مأموران حكومت برخوردار بودند،سر راه را گرفتند و با همراهان حضرت وارد جنگ شدند، در نتيجه تقريباً همه مردان كاروان به شهادت رسيدند،
🌴حتى بنابر نقلى حضرت(س) معصومه را نيز مسموم كردند.
به هر حال ، يا بر اثر اندوه و غم زياد از اين ماتم و يا بر اثر مسموميت از زهر جفا، حضرت فاطمه معصومه (س)بيمار شدند و چون ديگر امكان ادامه راه به طرف خراسان نبود قصد شهر قم را نمود. پرسيد: از اين شهر«ساوه» تا «قم» چند فرسنگ است؟ آن چه بود جواب دادند، فرمود: مرا به شهر قم ببريد، زيرا از پدرم شنيدم كه مى فرمود: شهر قم مركز شيعيان ما است.
🌴 بزرگان شهر قم وقتى از اين خبر مسرت بخش مطلع شدند به استقبال آن حضرت شتافتند; و در حالى كه «موسى بن خزرج» بزرگ خاندان «اشعرى» زمام ناقه آن حضرت را به دوش مى كشيد و عده فراوانى از مردم پياده و سواره گرداگرد كجاوه حضرت در حركت بودند، حدوداً در روز ٢٣ ربيع الاول سال ٢٠١ هجرى قمرى حضرت وارد شهر مقدس قم شدند.
🌴سپس در محلى كه امروز «ميدان مير» ناميده مى شود شتر آن حضرت در جلو در منزل «موسى بن خزرج» زانو زد و افتخار ميزبانى حضرت نصيب او شد.
آن بزرگوار به مدت ١٧ روز در اين شهر زندگى كرد و در اين مدت مشغول عبادت و راز و نياز با پروردگار متعال بود.
🌴محل عبادت آن حضرت در مدرسه ستيه به نام «بيت النور» هم اكنون محل زيارت ارادتمندان آن حضرت است.
سرانجام در روز دهم ربيع الثانى و «بنا بر قولى دوازدهم ربع الثانى» سال ٢٠١ هجرى پيش از آن كه ديدگان مباركش به ديدار برادر روشن شود، در ديار غربت و با اندوه فراوان ديده از جهان فروبست و شيعيان را در ماتم خود به سوگ نشاند
🌴 .مردم قم با تجليل فراوان پيكر پاكش را به سوى محل فعلى كه در آن روز بيرون شهر و به نام «باغ بابلان» معروف بود تشييع نمودند. همين كه قبر مهيا شد دراين كه چه كسى بدن مطهر آن حضرت را داخل قبر قرار دهد دچار مشكل شدند، كه ناگاه دو تن سواره كه نقاب به صورت داشتند از جانب قبله پيدا شدند و به سرعت نزديك آمدند و پس از خواندن نماز يكى از آن دو وارد قبر شد و ديگرى جسد پاك و مطهر آن حضرت را برداشت و به دست او داد تا در دل خاك نهان سازد.
آن دو نفر پس از پايان مراسم بدون آن كه با كسى سخن بگويند بر اسب هاى خود سوار و از محل دور شدند.
🌴بنا به گفته بعضي از علما به نظر مى رسد كه آن دو بزرگوار، دو حجت پروردگار: حضرت رضا (ع) و امام جواد (ع) باشند چرا كه معمولاً مراسم دفن بزرگان دين با حضور اوليا الهي انجام شده است.
🌴پس از دفن حضرت معصومه(س) موسى بن خزرج سايبانى از بوريا بر فراز قبر شريفش قرار داد تا اين كه حضرت زينب فرزند امام جواد(ع) به سال ٢٥٦ هجرى قمرى اولين گنبد را بر فراز قبر شريف عمه بزرگوارش بنا كرد و بدين سان تربت پاك آن بانوى بزرگوار اسلام قبله گاه قلوب ارادتمندان به اهلبيت (ع). و دارالشفاي دلسوختگان عاشق ولايت وامامت شد
🌹 اللَّـــــــهُمَّـ صَــــــلِّ عــــــَلَے مــــُحمَّــــــــدٍ وآل مُــــــحَــمَّدٍ وعَــــجِّلْ فَـــرَجَهُـــمـ 🌹
🆔eitaa.com/fatemiyoon18 ir ایتا
🆔sapp.ir/fatemiyoon18 org سروش
🌷 امام صادق(علیه السلام) :
✍ به خوبی نماز بخوانید ، و براى آخرت خود كار كنيد ، و آنچه را كه به سود شماست انتخاب کنید. گاهى مَردى پيدا مىشود كه در امور دنيا ، باهوش و زيرك است و دیگران درباره او میگویند : [فلانى چقدر زيرك است!]
👌 ولی در حقیقت ، زرنگ و زيرك ، آن كسى است كه در كار آخرت زيرك باشد.
📚 امالی شیخ مفید مجلس ۲۳
🆔 @fatemiyoon18
#درسهایی_از_قرآن
✍حاج آقای قرائتی: در برابر آداب و رسوم و حسّاسیّت هاى نابجا، باید مقاومت كرد و حلال الهى را حرام جلوه نداد. در جامعه، برخى آداب و رسوم است كه مانع ازدواجِ به هنگام دختر و پسر و یا در كنار هم بودن عروس و داماد مىشود و اگر ازدواج در آغاز جوانى انجام گیرد، مردم ملامت و سرزنش مىكنند.
در حالى كه از نظر قرآن، نباید این افراد مورد ملامت قرار گیرند و كسانى كه از راهى غیر ازدواج اقدام مىكنند باید مورد سرزنش قرار گیرند.
📚 تفسیر سوره معارج_ آیات 24-31
🆔 @fatemiyoon18
#سلام_اربابم♥️✋
صبح ها رابه سلامی به توپیوندزنم
ای سرآغازترین روز خدا صبح بخیر
به امیدی که جوابی زشمامی آید
گفتم ازدورسلامی به شماصبح بخیر
#صلے_الله_علیڪ_یااباعبـدالله
#سلام_صبحتون_حسینی
🆔 @fatemiyoon18
✨ حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) به ابوذر فرمود :
🌷 می خواهی تو را یاد دهم عملی که بر بدن سبک باشد ، ودر ترازوی اعمال سنگین ؟
☘ عرض کرد : بلی یا رسول الله .
👌 فرمود : " خاموشی و حسن خلق و ترک امر بی فایده "
📙 معراج السعاده ص 437
🆔 @fatemiyoon18
📌نماز #یکشنبههای_ماه #ذیالقعده با فضیلت فوق العاده زیاد⁉️
سیدبنطاووس در کتاب اقبالالاعمال مینویسد: «انسبنمالک» میگوید: رسول خدا صلیاللهعلیهوآله در یکشنبۀ ماه ذیقعده از منزل بیرون آمد و فرمود: ای مردم! کدامیک از شما میخواهد توبه کند؟ عرض کردیم: همه میخواهیم توبه کنیم.
🔸فرمود: غسل کنید؛و وضو بگیرید؛
و چهار رکعت نماز ـ در هر رکعت ۱بار «فاتحةالکتاب»،۳ بار «قل هو الله احد» و هر کدام از دو سوره معوذتین(ناس وفلق) را ۱ بار ـ بخوانید؛
➕سپس ۷۰ بار استغفار کنید و آن را به «لا حول و لا قوة الا بالله العلی العظیم» ختم کنید؛
آنگاه بگویید: «يَا عَزِيزُ يَا غَفَّارُ اغْفِرْ لِي ذُنُوبِي وَ ذُنُوبَ جَمِيعِ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ فَإِنَّهُ لَا يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلَّا أَنْت».[۱]
🔹سپس رسول خدا صلیاللهعلیهوآله فرمود: هر بندهای از امت من این عمل را انجام دهد، از آسمان به او ندا میشود: ای بندۀ خدا! عمل خود را از نو آغاز کن؛ زیرا توبۀ تو پذیرفته و گناه تو آمرزیده شد...
➕و فرشته ای از زیر عرش ندا می کند: «ای بنده! بر تو، خاندان و فرزندانت مبارک باشد». و فرشته ای دیگر ندا می کند: «ای بنده، دشمنان تو در روز قیامت از تو راضی خواهند شد». و فرشته دیگری ندا می کند: «ای بنده! تو مؤمن از دنیا می روی، و دینت از تو سلب نمی شود، و (بعد از مردن) قبرت گشاده و نورانی خواهد شد».
➕پس منادی دیگری می گوید: «ای بنده! پدر و مادرت از تو راضی خواهند شد، هرچند از تو راضی نباشند، و به خاطر تو، پدر و مادرت و فرزندانت آمرزیده شدند، و روزیِ تو در دنیا و آخرت گسترده خواهد شد».
و جناب جبرئیل ندا می کند: «من (هنگام مرگ) با ملک الموت نزد تو می آیم تا با تو مدارا کند، و مردن بر تو خدشه ای وارد نسازد، و روح تو از بدنت به آرامی خارج شود».[۲]
🔸مرحوم محدّث قمی در مفاتیح الجنان می نویسد:ظاهر آن است که این استغفار مذکور و دعای بعد را، بعد از نماز باید به جا آورد. (مفاتیح الجنان، در اعمال ماه ذی القعده)
نکته جالب در خصوص این نماز بحث حق الناس میباشد که در توضیح نماز آمده است در روز قیامت خصماء از او راضی میشوند. (انسان باید در جهت برآورده کردن حق الناس تلاش خود را انجام دهد و اگر فرد را پیدا نکرد یا احتمال مفسده ای داد، از طرف آن شخص صدقه دهد یا استغفار کند یا... ولی گاهی ممکن است حق الناسی نادانسته بر گردن انسان باشد که این نماز کمک میکند در روز قیامت آن فرد از انسان بگذرد.)
🔹برخی از عالمان اخلاق از جمله میرزا جواد ملکی تبریزی به خواندن این نماز توصیه کرده اند[۳]
➕ زمان اصلی خواندن این نماز یکشنبه ماه ذی القعده است و در هر ساعتی از روز می توان آن را خواند.مطابق فراز انتهایی روایت[۴]
✔️ اگر در یکشنبه سایر ماه ها نیز به جای آورده شود، همین پاداش را خواهد داشت.[۵]
📚منبع :
1- قمی، مفاتیح الجنان، اعمال ماه ذیقعده، نماز روز یکشنبه، ص۳۴۴.
2_ قمی، مفاتیح الجنان، اعمال ماه ذیقعده، نماز روز یکشنبه، ص۳۴۴.
3 _ملکی تبریزی، المراقبات، ۱۴۲۲ق، ص۲۳۶.
4_ابن طاووس، اقبال الإعمال، ۱۴۰۹ق، ج۱، ص۳۰۸.
5_قمی، مفاتیح الجنان، اعمال ماه ذیقعده، نماز روز یکشنبه، ص۳۴۴.
6_ ابن طاووس، اقبال الإعمال، ۱۴۰۹ق، ج۱، ص ۳۰۸.
#نشر_پیام_شریک_در_ثواب
🆔eitaa.com/fatemiyoon18 ir ایتا
🆔sapp.ir/fatemiyoon18 org سروش
دو امر لازم برای سعادت دنیا وآخرت
🔵 امام محمد باقر (ع) میفرمایند:
🌕 اگر خواهان قرار گرفتن در #مقامات_رفیع هستید، اگر خواهان #گشایش در هر امری هستید، اگر خواهان #جلب_رضایت_خداوند میباشید، توجّه به دو امر الزامی است:
1⃣ شناخت امام زمان علیه السلام
2⃣ اطاعت از امام زمان علیه السلام
📚 مکیال المکارم جلد ۲، صفحه ۲۰
🆔 @fatemiyoon18
✨﷽✨
📌بزرگی میگفت:
اگر کسی برای درخواست کمک برای
حل مشکلی پیش تو آمد؛
هرگز نگو:
فلانی هم که هر وقت کاری داشته
باشه فقط ما را میشناسه!
👈 بلکه بگو:
الحمدلله که خدا به من
توفیق برطرف کردن نیازهای مردم
را عنایت کرده است.
✍امام حسین علیهالسلام در این باره میفرمایند: "برآوردن حاجت و برطرف كردن مشكلات مردم به دست شما از نعمتهای خداوند است نسبت به شما، بنابراین با منت گذاری و اذیت آنان، جلوی این نعمت ها را نگیرید."
📚بحار الانوار، ج۷۴، ص۳۸
🆔 @fatemiyoon18