فاطمیهی حضرت ولیعصر صاحبالزمان عجلاللهتعالیفرجه
♨️ بیانات آیت الله العظمی وحیدخراسانی بر محور قرآن و اهلبیت علیهمالسلام |
جزء ۲۶
💠 ﴿إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ﴾ [الحجرات۰۱]
---------------------------------------
🤝 عبدالله بن عمر گفت: چون #پيغمبر صلیاللهعلیهوآله به مدينه وارد شد، بين اصحاب اخوّت و برادرى برقرار كرد؛ پس #على عليهالسلام با چشم گريان آمد، گفت: «يا رسول الله! اصحابت را برادر كردى و مرا با كسى برادرنكردى.» فرمود: «يا على! انت اخى فى الدنيا و الآخرة¹»؛ يا على، تو در دنيا و آخرت #برادر من هستى.
❇️ اين اخوت آشكار مىكند كه مقام حضرت على عليهالسلام هنگام نزول آيه: ﴿إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ﴾، از هر مؤمنى رفيعتر و بالاتر بوده است؛ زيرا بر حسب مدارک عامّه و خاصّه، حضرت رسول صلىاللهعليهوآلهوسلم بين اصحاب برحسب #منزلت ايشان اخوت برقرار نمود؛ آنچنان كه بين ابوبكر و عمر و بين عثمان و عبدالرّحمن، بين ابىعبيده و سعد بن معاذ و ...اخوت قرار داد²، و حضرت على عليهالسلام را براى اخوت با خود برگزيد؛ بنابراين چگونه او در مرتبهی اشرف فرزندان آدم نباشد و حال آن كه حضرت رسول صلىاللهعليهوآلهوسلم به اخوت با او در دنيا و آخرت تصريح نموده است.
🔆 اين اخوت و برادرى روشن مىسازد كه همانندى روحى، عِلمى، عَملى و اخلاقى بين #حضرت_على عليهالسلام و افضل اهل عالم يعنى حضرت #رسول_خاتم صلىاللهعليهوآلهوسلم به مستواى درجه آن حضرت رسيده است و از اين مقام و درجه تعبيرى نتوان كرد مگر همان كه رسول خدا صلىاللهعليهوآلهوسلم به آن تعبيرفرموده است: «انت اخى فى الدنيا والآخرة.»
💫 و امیرالمومنین بعد از #عبوديت به اين #اخوت مفتخر گرديد، همانطور كه خود مىفرمود: «انا عبدالله واخى رسوله³»، من بندهی خدا و برادر رسول خدايم و در روز شورى فرمود: «آيا در ميان شما كسى است كه رسول خدا بين او و خودش برادرى قرار داده باشد غير از من؟⁴»
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📌 ۱. المستدرك على الصحيحين، ج ۳، ص۱۴.
۲. همان، ج۳، ص ۱۴ و۳۰۳.
۳. همان، ج۳، ص۱۱۲.
۴. لسان المیزان، ج۲، ص۱۵۷.
📚 برگرفته از کتاب مقدمهی اصول دین، آیت الله العظمی وحید خراسانی
◻️ #کلام_فقیه #ماه_رمضان #قرآن
☑️ @Fatemyeh_ValiAsr
🔰 #علامه_مجلسی با بحارش دین و مذهب را زنده کرد. كوچک شمردن زحمات علامه مجلسی در تأليف #بحارالانوار، نشانهی جهالت است!
🎙 آیت الله العظمی وحید خراسانی
📆 ۴/ اردیبهشت/ ۱۳۹۷
☑️ @Fatemyeh_ValiAsr
فاطمیهی حضرت ولیعصر صاحبالزمان عجلاللهتعالیفرجه
♨️ بیانات آیت الله العظمی وحیدخراسانی بر محور قرآن و اهلبیت علیهمالسلام |
جزء ۲۷
💠 ﴿الرَّحْمَنُ عَلَّمَ الْقُرْآنَ...﴾ [الرحمن ۱-۲]
-----------------------------------------
💞 #رحمان يعنى خدايى كه رحمت او بر تمام كائنات شامل است و احاطه دارد.
❇️ هیچ امری اوسع و اشمل از #رحمت_الهیه نیست؛ رحمت خدا به قدری شمول دارد که از هزار و یک اسم، این اسم در «بِسْمِ الله الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ» انتخاب شده است.
🔑 یکی از نکات و اسرار در انتخاب دو اسم «رحمن» و «رحیم» در «بسمله» این است که «بسمله» #مفتاح جمیع امور¹ و #کلید_قرآن مجید است و بقیهی اسماء، حساب جداگانهای دارند و این اسم حساب جداگانهای.²
📖 حالا در قرآن سوره ای هم به نام «الرّحمن» است؛ این سوره، سورهی آلاء خداست، جمیع مواهب الهیّه بلااستثناء همه در سورهی الرّحمن است؛ از بالاترین عطیّهی الهیّه که «عَلَّمَ الْقُرْآن» است و نعمتی اعلی و اجلّ و اعظم از آن نیست، تا برسد به ادنی نِعَم الهیه، همه در این سوره هست.
💚 این سوره با تمامی عطایا و نعمتهایی که در آن بیان شده، با کلمهی «الرَّحْمن» آغاز میشود و عظمت این سوره در آن است که به اسم «الرّحمن» مسمّی شده است و سُوَر دیگر این امتیاز را ندارد.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📌 ۱. رسول خدا فرمودند: بسم الله الرحمن الرحيم، كليد وضو و كليد هر چيزى است. (مستدرک الوسائل، ج۱، ص۳۲۳)
۲. از پیامبر اکرم و امام رضا علیهماالسلام روایت شدهِ: «بسْمِ الله الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ به اسم اعظم خدا نزديكتر از سياهى چشم است به سفيدى آن.» (تفسير عياشی، ج۱، ص۲۱؛ عيون أخبار الرضا، ج۲، ص۹)
📚 برگرفته از کتاب «فدک نحلهی خاتم»، آیت الله العظمی وحید خراسانی
◻️ #کلام_فقیه #ماه_رمضان #قرآن
☑️ @Fatemyeh_ValiAsr
فاطمیهی حضرت ولیعصر صاحبالزمان عجلاللهتعالیفرجه
♨️ بیانات آیت الله العظمی وحیدخراسانی بر محور قرآن و اهلبیت علیهمالسلام |
جزء ۲۸
﴿سَبَّحَ لِله مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ ۖ وَهُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ﴾ [الحشر۱]
---------------------------------
📖 سْوَری در قرآن است که اسم آن #مسبحات است¹؛ همه ی اين سُوَر با تسبيح شروع میشود. آن وقت چه حقايقی در اين سور است!
🔰 تعبيرات سه قسم است:
▫️ يک قسم به صيغهی ماضی است، مثل سورهی حديد: ﴿سَبَّحَ لِله مَا فِي السَّمَاوَاتِ.﴾
▫️ يک قسم صيغهی مضارع است، مثل سورهی جمعه: ﴿يُسَبِّحُ لِله مَا فِي السَّمَاوَاتِ.﴾
▫️ يک قسم به صورت امر است: ﴿سَبِّحِ اسْمَ رَبِّكَ الْأَعْلَى.﴾
🔘 هيئات سه قسم است: ماضی، مضارع، امر؛ اين ماده به هر سه هيئت آمده است و در هر يک ابوابی از حكمت است که اهلش میفهمند...
❇️ اوج #معرفة_الله « #تسبيح» است ، اين است كه در ركوع، در سجود، آنچه مقرر است، تسبيح است.
⁉️ حالا خود تسبيح چه حقيقتی است؟!
🔍 خوب دقت كنيد؛ در تسبيحات اربعه: «سُبْحَانَ اللَّهِ وَ الْحَمْدُ لِله وَ لَا إِلَهَ إِلَّا الله وَ الله أَكْبَر»، با اينكه اهم تمام كلمات، كلمهی #توحيد است و طهارت و اسلام وابسته به كلمهی توحيد است، آیا فكر كردهايد چرا تسبيح، اول است؟ چرا سبحان الله اول است؟
😔 افسوس كه ما به اين حقائق، آن چنان كه بايد اقبال نكرديم و نفهميديم در اين كلمات چه جواهری است.
🤲🏻 وقتی اینها رو متوجه شدید بگذارید کنار کلام #رسول_الله که دربارهی ماه مبارک رمضان فرمود: «انْفَاسُكُمْ فِيهِ تَسْبِيحٌ وَ نَوْمُكُمْ فِيهِ عِبَادَة..²»
⁉️ در اين ماه چه قدرتی است كه امر غير اختياری را به اختياری مبدل ميكند؟! امر جبری را منقلب میكند، آن هم به انقلابی كه عقل را متحير میسازد؟!
📿 خاصیت ماه رمضان این چنین است که نَفَسها را تسبيح میكند؛ تسبيح نگفته اما نَفَس تسبيح میشود؛ نفس میشود «لَا اِلَهَ إلَّا الله».
✌️🏻 تسبيح دو قسم است: يک وقت خود آدم تسبيح میگويد، یک وقت خدا نَفَس را تسبيح میكند.
‼️ اين را خوب درک كنيد؛ خود آدم كه تسبيح میكند، كار خودش میشود و مناسب با خود اوست، اما خداوند كه به قلب و انقلاب نَفَس را به تسبيح منقلب كرد، آن تسبيح، عقل در درک عظمتش مات میشود...
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📌 ۱. سُورَةُ الْحَدِيدِ وَ الْحَشْرِ وَ الصَّفِّ وَ الْجُمُعَةِ وَ التَّغَابُن.
۲. در آن ماه نفسهاى شما در آن تسبيح است و خواب شما در آن عبادتست... (امالی، الشیخ الصدوق، ص۱۵۳؛ عیون اخبار الرضا، ج ۱، ص۲۶۵)
🎙 برگرفته از بیانات آیت الله العظمی وحید خراسانی
📆 ۱۹/ مهر/ ۱۳۸۳
◻️ #کلام_فقیه #ماه_رمضان #قرآن
☑️ @Fatemyeh_ValiAsr
فاطمیهی حضرت ولیعصر صاحبالزمان عجلاللهتعالیفرجه
🔰 #احکام| با توجه به سوالات مکرر مقلدین حضرت آیت الله العظمی وحید خراسانی مدظله پیرامون مسائل ثابت شدن #اول_ماه، تعدادی از مباحث مهم این موضوع به شرح ذیل است:
🌙 در مورد ثابت شدن اول ماه، دو مطلب وجود دارد که یکى تقلیدی است و دیگرى تقلیدى نمیباشد.
🔶 مطلب اول: اصل دیدن ماه
👁 اصل دیدن ماه یک حکم شرعى نیست که تقلیدى باشد بلکه یک موضوع خارجى است که اینگونه موضوعات #تقلیدی_نیست. بنابراین هر مکلفى که هلال ماه را ببیند، اول ماه برایش ثابت میشود.
🔶 مطلب دوم: راههاى اثبات اول ماه و کیفیت دیدن هلال ماه
بعضى از راههاى ثابت شدن اول ماه و همچنین کیفیت دیدن هلال ماه از امور تقلیدی است که هر مقلدى باید به فتواى #مرجع_تقلید خودش عمل نماید و باید توجه داشت که این مسایل در نظر فقها #اختلافى است.
🔭 طبق فتوای حضرت آیت الله العظمی وحید خراسانی مدظله، باید هلال ماه با #چشم_غیر_مسلح دیده شود و رؤیت هلال با چشم مسلح کافى نیست.
📍 همچنین مکان دیدن ماه، اگر در شهرها و یا کشورهاى دیگر ثابت شد که آن شهر یا کشور در #بیشتر_ساعات_شب با محل سکونت شخص، مشترک باشد کافی است. مثلا اگر شب، ده ساعت است، باید در شش ساعت آن، با محل سکونت مشترک باشد و اگر در بیشتر ساعات شب مشترک نباشد، بنابر احتیاط واجب، اول ماه ثابت نمیشود.
🌙 بلند بودن ماه و دير غروب كردن آن، دليل نمىشود كه شب پيش، شب اوّل ماه بوده است، ولى اگر پيش از ظهر ماه ديده شود آن روز اوّل ماه محسوب مىشود و نیز ثبوت اوّل ماه به طوق داشتن ماه، محلّ اشكال است.
📜 همچنین اوّل ماه به گفتهی منجّمين ثابت نمىشود؛ ولى اگر انسان از گفته آنان يقين يا اطمينان پيدا كند، بايد به آن عمل نمايد و ثبوت اول ماه به حكم حاكم شرع محلّ اشكال است.
⚠️ با توجه به مطالبى که ذکر شد، اگر رؤیت ماه براى مرجع تقلید انسان ثابت نشود اما براى دیگرى ثابت شود، در اینجا مکلّف باید ملاحظه کند که آیا نحوهى دیدن هلال ماه نزد کسی که برایش ثابت شده است، #مطابق_با_نظر_مرجع_تقلید خودش هست یا خیر.
☎️ مؤمنین در صورت داشتن سوال، میتوانند با دفتر قم ۰۲۵۳۷۴۷۵ تماس حاصل نمایند.
فاطمیهیحضرتولیعصرصاحبالزمان عجلاللهتعالیفرجه
⬜️ #استفتائات #ماه_رمضان
☑️ @Fatemyeh_ValiAsr
📬احکام|
🖌 انسان باید فطریهی چه کسانی را پرداخت کند؟ حکم فطریهی مهمان چیست؟
🔰 #استفتائات #احکام #ماه_رمضان
☑️ @Fatemyeh_ValiAsr
📬احکام|
🖌 اولویت در پرداخت فطریه به فقرای دارای شرایط، چیست؟
🔰 #استفتائات #احکام #ماه_رمضان
☑️ @Fatemyeh_ValiAsr