#کفاره
🔸پرسش: آیا کسی که سید نیست، می تواند کفاره اش را به فقیر سید بدهد؟
🔹پاسخ: بله جایز است.
📚منهاج الصالحین، ج 3، مسئله 774
@fatvasistani
#زمان_پرداخت_فطریه
🔸پرسش: آیا فطریه را باید روز عید فطر پرداخت کنیم؟
🔹پاسخ: کسی که قصد دارد نماز عید فطر را بخواند، بنابراحتیاط واجب، باید فطریه را پیش از نماز عید بدهد و اگر قصد خواندن نماز عید فطر را ندارد، می تواند پرداخت فطریه را تا قبل از اذان ظهر روز عید، به تاخیر بیندازد.
📚رساله جامع، مسئله 2678
@fatvasistani
🔴 #مبلغ_فطریه
طبق پرسشی که از دفتر معظم له شد، مبلغ زکات فطره بدل از آرد نفری 6000 تومان است.
▪️منبع: سامانه پیامکی دفتر معظم له
🔸کانال "فتاوی آیت الله سیستانی"
@fatvasistani
📣
در صورت اطلاع مبنی بر ثبوت رویت هلال ماه شوال و یا عدم آن از سوی دفتر معظم له، در این کانال اطلاع رسانی خواهد شد.
@fatvasistani
#مقدار_زکات_فطره
#مقدار_کفاره_افطار_عمد
#مقدار_کفاره_غیر_عمد
🔸پرسش: مقدار زکات فطره و فدیه و کفاره افطار عمد چقدر هست؟
🔹پاسخ: زکات فطره: در هر شهری که هستید، کافی است به ازای هر نفر سه کیلوگرم از غذاهای معمول شهر مانند گندم یا برنج یا جو یا خرما یا کشمش یا ذرت یا مبلغ معادل یکی از آن ها را به فقیر متدین بدهید.
مقدار کفاره غیر عمد (فدیه): به ازای هر روز یک مد ( تقریبا 750 گرم ) طعام مانند نان.
مقدار کفاره افطار عمد: یا دو ماه روزه بگیرد یا شصت فقیر را سیر کند و یا به هر کدام یک مد (تقریبا 750 گرم ) طعام بدهد.
@fatvasistani
#نماز_عید_فطر
🔸پرسش:وقت نماز عید فطر و کیفیت خواندن آن چگونه است؟
🔹پاسخ: وقت نماز عید فطر از اوّل طلوع آفتاب روز عید تا ظهر است.
کیفیّت به جا آوردن نماز عید فطر:
نماز عید فطر وقربان دو رکعت است؛ به این صورت که بعد از تکبیرة الاحرام در اوّل نماز و خواندن حمد و سوره در هر رکعت، چند تکبیر گفته میشود و در بین تکبیرها قنوت خوانده میشود. تعداد لازم این تکبیرها و قنوتها در هر رکعت بنابر احتیاط واجب، سه تکبیر و دو قنوت در بین آن هاست و بعد از تکبیر سوم بنابر احتیاط واجب تکبیر دیگری قبل از رکوع گفته میشود. بنابراین تعداد تکبیرها در مجموع هر رکعت چهار تکبیر میباشد؛ هرچند بهتر است در رکعت اول پنج تکبیر و چهار قنوت در بین آنها و در رکعت دوّم، چهار تکبیر و سه قنوت در بین آنها گفته شود که در این صورت هم علاوه بر این تکبیرها وقنوتها، تکبیر دیگری قبل از رکوع بنابر احتیاط، لازم میباشد.
شایان ذکر است بقیّه نماز یعنی رکوع و دو سجده و تشهد وسلام مثل سایر نمازهای دو رکعتی انجام میشود.
در قنوت نماز عید فطر و قربان هر دعا و ذكرى بخوانند كافى است؛ ولى بهتر است این دعا را بخواند «اللّهُمَّ اَهْلَ الكِبْریاءِ وَالعَظَمَةِ، وَاَهْلَ الْجُودِ وَالْجَبَرُوتِ، وَاَهْلَ العَفْوِ وَالرَّحْمَةِ، وَاَهْلَ التَّقْوىٰ وَالمَغْفِرَةِ، اَسْأَلُكَ بِحَقِّ هذَا الیَوْمِ، الَّذِى جَعَلْتَهُ لِلْمُسْلِمیٖن عیٖداً، وَلِمُحَمَّدٍ صلَّى اللهُ علیه و آله و سَلَّمَ ذُخْراً وَمَزیٖداً، اَنْ تُصَلِّیَ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ، وَاَنْ تُدْخِلَنیٖ فیٖ كُلِّ خَیْرٍ اَدْخَلْتَ فیٖهِ مُحَمَّداً وَآلَ مُحَمَّدٍ، وَاَنْ تُخْرِجَنِى مِنْ كُلِّ سُوءٍ اَخْرَجْتَ مِنْهُ مُحَمَّداً وَآلَ مُحَمَّدٍ صَلَواتُكَ عَلَیْهِ وَعَلیْهِمْ، اللّهُمَّ اِنّی اَسْأَلُكَ خَیْرَ ما سَأَلَكَ بِهِ عِبادُكَ الصّالِحُونَ، وَأَعُوذُ بِكَ مِمَّا اسْتَعٰاذَ مِنْهُ عِبٰادُكَ الصّالِحُونَ».
▪️نکته: نماز عید فطر را می توان به صورت فرادا هم خواند.
📚رساله جامع، م 1870، 1872
@fatvasistani
#رابطه_با_نامحرم
#ازدواج
🔸پرسش: رابطه با یک دختر نامحرم اگر یک رابطه سالم و بدون سوء ظن باشد و تصمیم به ازدواج داشته باشند آیا اذن پدر لازم است؟
🔹پاسخ: این گونه روابط که همواره با بیم افتادن به گناه - هر چند به صورت تدریجی - همراه است حرام است، همچنانکه شوخی کردن و وارد شدن در گفته های غیر اخلاقی و عاشقانه حرام می باشد. و برای ازدواج اذن پدر یا جد پدری دختر (حتی به احتیاط واجب نسبت به دختری که در شؤون زندگانی خود از پدر و مادر مستقل است) لازم است.
📚استفتائات سایت
@fatvasistani
#احکام_بانوان
🔸پرسش: من در ماه مبارک رمضان چند روزی رو به علت این که در ایام عادت ماهانه بودم نتونستم روزه بگیرم و نماز بخونم، تکلیف نماز و روزه هام چی میشه آیا باید کفاره هم بدم؟
🔹پاسخ: روزه ها را باید قضا کنید اما کفاره ندارد، نمازهایی هم که در دوران عادت ماهانه خوانده نشده است قضا کردن آنها واجب نیست.
@fatvasistani
#پزشکی
#محرم_نامحرم
🔸پرسش: مراجعه یک خانم به دکتر مرد در صورتی که دکتر زن حاذق تر از وی را سراغ نداشته باشد چه حکمی دارد؟ و همچنین جهت انجام عمل پزشکی مثل سونوگرافی و رادیولوژی رجوع یک خانم به پزشک مرد چه حکمی دارد؟
🔹پاسخ: اگر زن برای علاج مرضی ناچار شود که نزد پزشک مرد برود و آن پزشک به لحاظ تخصص بهتر باشد و یا عنایت بیشتری به مریض می نماید، رفتن نزد پزشک مرد اشکال ندارد. و چنانچه معالجه متوقف بر نگاه به بدن زن یا لمس آن با دست باشد جایز است. و چنانچه بتواند به یکی از آن دو ( دیدن و لمس ) اکتفا کند، دومی جایز نیست.
📚استفتائات سایت
@fatvasistani