کسی که در عصر حاضر میخواهد از دین دفاع کند، نمیتواند کلیات علم کلام متقدمان را تکرار کند؛ بلکه باید موقع دین در عالم کنونی را دریابد و بداند که دیانت از کجا و چگونه به خطر افتاده است. متکلم زمان ما نمیتواند مانند متکلمان متقدم به بحث در ذات و صفات، عدل، جبر و اختیار و... اکتفا کند؛ بلکه در عین خوض و تفکر در این معانی باید متوجه باشد که ایدئولوژیهای جدید رقیب و هماورد دین شده و جای آن را گرفته است.
ما و تاریخ فلسفه اسلامی ص ۴۵۵
رضا #داوری اردکانی
حوزه علمیه تمدن ساز
ما متأسفانه هنوز در شناسایی نیازهای جهانی و رصد، دچار ضعف هستیم. در طول سه دهه گذشته بیش از ۵۰ هزار
💢 حوزه ی حال حاضر یکهزارم ظرفیت عرصه بین الملل را جواب نمیدهد
استاد #اعرافی:
بنده از سال ۶۱ وارد عرصه بین الملل شدم. سالهای سال نیز فعالیتهای گستردهای در عرصه بین المللی و تبلیغ بین المللی داشته ام. اکثریت ما نمی دانند که گفتمان انقلاب اسلامی چه ظرفیت و استعداد پذیرشی در عالم دارد و اگر هم می گوییم یک تصویر شبه ذهنی است. بنده در روستاهای آفریقا و آسیا گشته ام و با همه طبقات علمی و غیر علمی کشورهای مختلف جهان ارتباط داشته ام. حوزه ما یک هزارم این ظرفیت را نیز جواب نمی دهد.
▫️ لینک خبر
♦️ حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
افراط در مباحثه و شیوع علم اصول در عین این که یک نوع قدرت و هوشیاری در اندیشه طلاب ایجاد میکند، یک نقص دارد و آن این است که طرز تفکر طلاب را از واقعبینی در مسائل اجتماعی دور میکند و به واسطه این که حتی منطق تعقلی ارسطویی نیز به قدر کافی تحصیل و تدریس نمیشود، روش فکری طلاب بیشتر جنبه جدلی و بحثی دارد، و این بزرگترین عاملی است که سبب میشود طلاب در مسائل اجتماعی واقعبینی نداشته باشند.
📒 شهید آیتالله مطهری، ده گفتار، ص۲۹۳
♦️ حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
اگر بخواهيم خزاين ملكوت را بگشاييم كليد می خواهد، اين كليد معرفت نفس است؛ چون معرفت نفس باب همه خيرات است و انسان نزديكتر از خودش چيزى ندارد و اگر بخواهد راهى براى رسيدن به حقايق پيدا كند، از همه نزديكتر به خودش، خودش است.
📗منبع: شرح فارسی اسفار، علامه #حسن_زاده_آملی
حوزه علمیه تمدن ساز
اگر بخواهيم خزاين ملكوت را بگشاييم كليد می خواهد، اين كليد معرفت نفس است؛ چون معرفت نفس باب همه خيرا
از بهترین آثار در حیطه #معرفت_نفس می توان موارد زیر را نام برد:
🔸 _ کتاب فوق العاده ارزشمند رساله الولایه اثر علامه #طباطبایی. این رساله توسط اشخاصی همچون استاد صادق حسن زاده و نیز استاد سیدعلی طباطبایی ترجمه و شرح شده. اما شیخنا العلامه #جوادی_آملی در شرح آن داد سخن درداده و طی دو جلد به نام تحریر رساله الولایه آن را تفصیل و تشریح نموده. البته برای کسانی که حوصله این دو جلدی را ندارند همان نوشته های صادق حسن زاده یا سیدعلی طباطبایی توصیه می شود.
🔸 _ دروس معرفت نفس علامه #حسن_زاده_آملی.
🔸 _ برخی از کتب استاد اصغر #طاهرزاده. آثار وی در تنزّل معارف سنگین عرفان و حکمت و همگانی کردن آن موفق است (برای دانلود رایگان کلیک کنید).
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اشاره #امام_خمینی به آزمایش باکستر بر روی گیاهان
💠 اهمیت نهج البلاغه
🔸 شما آقایان علی بن ابی طالب را نخواستید، بشناسید! این درد را آدم کجا بگوید؟! علی را چه کسی می شناسد؟! ذات أقدس الهی را حضرت امیر معرفی کرد که خدا در قرآن تجلّی کرد: فرمود کل عالَم تجلّی خداست، اما تجلّی ویژه الهی در قرآن است، ولی تجلّی حضرت امیر در #نهج_البلاغه است. هیچ چاره ای حوزه علمیه ندارد که نهج البلاغه درسی شود.
🔸 اینکه می گوید «سَلُونِی قَبْلَ أَنْ تَفْقِدُونِی»، زیر این آسمان، دومی کسی هست که بگوید هر چه بخواهید، از من بپرسید؟! شما غیر از علی کسی را نشان دارید؟! این همه انبیا بودند، اولیا بودند! شاگردانِ شاگردانِ شاگردانشان می شود مرحوم بوعلی؛ وقتی بوعلی می خواهد وجود مبارک حضرت امیر را معرفی کند، می گوید: «الذی هو بین الخلق کالمعقول بین المحسوس»، عقل با چشم و گوش چقدر فرق دارد؟ عقل در آسمان است، چشم و گوش در زمین است. فرمود علی #عقل_جامعه_انسانیت است، دیگران چشم و گوش هستند.
🔸 حتماً همان طوری که رسائل و مکاسب درسی است، نهج البلاغه هم باید درسی شود؛ بنابراین هم #حفظ_انقلاب با نهج البلاغه است، هم علی شناسی با نهج البلاغه است هم کلام با نهج البلاغه است.
_ آیت الله #جوادی_آملی
📚 دیدار مسئولین کنگره علمی پژوهشی با محوریت سیره امام علی علیه السلام با حضرت استاد
تاریخ: 1396/05/17
🌐 http://news.esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
37.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 مستند کامل “غدیر از کانت تا رایسکه”
در آستانه سیصدمین سال تولد ایمانوئل کانت، خردگرای آلمانی، نوشتههایی از او و هم عصرش رایسکه معرفی گردید؛ که به انسان قرن ۲۱ برای شناختن جانشین محمد پیامبر اسلام و کانون پیروان او کمکی شایان خواهد کرد.
کانت چه نگاهی به جمعیت مردم شیعه داشت و تفاوت آنان و همکیشانش را در چه میدانسته؟
اشخاصی چون یوهان رایسکه، چرا سعی کردند در زمان جنبش فکری و فلسفی غرب در عصر روشنگری را متوجه پیامهای علیبنابیطالب و غدیر کند و فرجام او چه شد؟
📌نسخه کامل این مستند مصاحبه را در آپارات و یوتیوب ببینید.
#مستند
➖➖➖➖➖➖➖
▫️فطرسمدیا :: جایی برای دانستن
🌐 @fotrosmediatv
حوزه علمیه تمدن ساز
💠 اهمیت نهج البلاغه 🔸 شما آقایان علی بن ابی طالب را نخواستید، بشناسید! این درد را آدم کجا بگوید؟!
برای علاقمندان به پژوهش در نهج البلاغه، شرح موضوعی نهج البلاغه استاد فرهیخته سیدعلی طباطبایی، بسیار ارزشمند و غنیمت است.
جلسه نقد و بررسی «کتاب جهان های اجتماعی»
امروز ساعت 18 به وقت تهران
با حضور استاد حمید #پارسانیا
نشست فوق در بیروت برگزار میشود و استاد پارسانیا به صورت مجازی به ارائه مباحث می پردازند.
لینک حضور در نشست
Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/7126342049?pwd=bWR3dUcrSG5XK2FhYXByb3BVMTk5Zz09
Meeting ID: 712 634 2049
Passcode: maaref
برگزاری درس اخلاق حضرت آیت الله #جوادی_آملی
🔹 پایگاه اطلاع رسانی اسراء: به اطلاع علاقمندان و شاگردان دروس حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی می رساند درس اخلاق هفتگی حضرت استاد ـ ادامه مبحث شرح نهج البلاغه، این هفته نیز طبق روال پنجشنبه ها ساعت 10 صبح به صورت مجازی برگزار می گردد.
سایت تلویزیون اینترنتی اسراء :
https://tv.esra.ir
سامانه مجازی آموزش:
https://el.esra.ir/ch/darseakhlagh-ayatollah-javadiamoli
🆔 @a_javadiamoli_esra
موقع خطر، فلاسفه و متکلمان به دفاع از اسلام برخاستهاند.
دشمن نمیآید بگوید: «نماز مسافر، چرا باید قصر باشد؟». میآید میگوید: «عقل بشر، کامل شده و دیگر نیازی به دین ندارد. خاتمیت، یعنی کمال عقل بشر»
آیت الله #جوادی_آملی
♦️ حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
💢 مبلغ باید فیلسوف باشد، نه مفلس
هر چیزی شروطی دارد که بدون آن ذیالشرط سامان نمی یابد. به ویژه تبلیغ دین دارای شرایطی است که بدون آن شرایط، نه تنها تبلیغ دین محقق نمی گردد بلکه تبلیغ ضد دین خواهد بود.
انبیای الهی بعد از حداقل ۴۰ سال زندگی طاهر و سلوک معنوی و با کسب علوم لدنی، اجازه انتساب خود به دین را می داشتند. الان چنین انتظاری از ما و مبلغین نیست، اما باید به یک حداقلهایی نائل شده باشیم.
برخی از مبلغان کم مایه و دین نشناس آنچنان مساله را بسیط و ساده انگاشته اند و در توهم تبلیغ دین اند، که گویا می پندارند که از بدو تولد باید مبلغ بود. اینان دچار خلط بالقوه به جای بالفعل شده اند، بدون به فعلیت رسیدن ابعاد علمی و عملی خود، می خواهند تدین جامعه را به فعلیت برسانند.
بدون خداشناسی، انسان شناسی و دنیاشناسی، رسیدن و رساندن به سعادت مستحیل است.
مبلغی که تعریف درستی از خدای نامتناهی، فطرت نامتناهی خواه انسان، چیستی دنیا و مسیر سعادت آدمی ندارد، چگونه می تواند مسیر تکاملی خود و جامعه را تبیین و القا کند.
اینکه رهبری فرمود "در تبلیغ به مبانی فکری جبهه مقابل حمله کنید"، نیاز به توضیح ندارد؛ تهی عنصری که صرفا دغدغهی تبلیغ دارد، اما از جهل علمی و جهالت عملی رنج می برد، چگونه می تواند مغزای مسائل و ریشه علاج ها را دریابد؟!. چنین شخصی مثل کودکی است که از خلبانی صرفا ویژژژژژ گفتنش را بلد است و گرچه زیاد خود را به مشقت اندازد و در توهم خود را خلبان بپندارد، اما نزد دیگران کودکی بیش نیست که نه می تواند خود را پرواز دهد و نه دیگران را.
الیوم بدون شناخت مبانی فلسفی غربی، مبانی انسان شناختی غربی، مبانی خداشناسی غربی، مبانی علوم انسانی غربی و نقطه مقابل آن مانند مبانی فلسفی حکمت متعالیه و علوم انسانی الهی، نه تنها جریان سازی تبلیغ تمدنی و ملیتی محال است، بلکه تبیین کردن یک نوجوان دهه هشتاد و نودی هم مستحیل است.
✍ امین دهقانی
♦️ حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
آنچه مرا واداشت تا در باب سخنان آقا بنویسم، نه تکرار مکررات بلکه اشاره به این نکته بود که من یک وسعت معنایی برای «تبلیغ» در سخنان امروز دیدم. وسعت معنایی ای که اگر نادیده گرفته شود، دستاویز خوبی خواهد بود برای انتقاد از بسیاری از نهاد های حوزوی.
مقاممعظم رهبری منبر را به عنوان یک قالب سنتی و مهم تبلیغ ذکر کردند اما در کنار آن تحقیق (پژوهش) را نیز با ذکر مثال های فراوانی از کتب علما به عنوان قالب تبلیغی معرفی کردند. به عنوان مثال کتاب کاملا پژوهشی «اصول فلسفه و روش رئالیسم» علامه طباطبایی را یک کنش تبلیغی برای پاسخ به مارکسیسم ذکر فرمودند.
این تبیین در کنار دیگر فرمایشات آقا نشان می دهد، تبلیغ دایره وسیعی دارد. یعنی هر کنشی که خلاءی در دین را رفع کند، کنش تبلیغی ست. لذا اعزام مبلغ برای تصحیح قرائت نماز یک پیرمرد در روستا تبلیغ است، نگارش کتاب فلسفی و کلامی در یک پژوهشگاه برای پاسخ به اندیشه های باطل نیز تبلیغ است.
اتفاقا تأکید حضرت آقا مبنی بر مقابله با ریشه های فکری، اهمیت تبلیغ پژوهش محور را بیشتر نمایان می کند. واضح است که پژوهش باید ناظر به خلأ دینی بوده و ترجیحا نتایجش امتداد اجتماعی پیدا کند.
✍ احمد اولیایی
💢 مادامی که این زمینه و این ریشه نباشد احکام دوام ندارد.
استاد علی #صفایی حائری:
▫️هر عامل و محرکی مادامی که در درون انسان و در دل انسان رخنه نکند و مادامی که در آن راه پیدا نکند، نمیتواند او را به حرکت وادار کند.
▫️ میشود او را بغلطاند، میشود او را به زور بکشد ولی نمیشود او را راه ببرد!
▫️ حتی خدا مادامی که در دل من راه پیدا نکند و عشقش در من ننشیند، نمیتواند محرک من باشد، اکراه و غلطاندن ثمری ندارد و نتیجهای ندارد.
▫️محرکها مادامی که در دل انسان نیامده باشد، شناختشان و سپس عشقشان در آن جا نگرفته باشد، فقط انسان را میغلطاند و او را به جبر میکشد.
▫️دین به خاطر اینکه بتواند بار احکام سنگین و نظامهای وسیع را تحمل کند احتیاج به ریشههایی دارد و احتیاج به زمینههایی.
▫️این زمینه از تفکر شروع میشود، تفکر در #انسان و در #جهان و نقش #انسان_در_جهان.
▫️ این بینش و این تفکر و این جهان بینی، ما را به عقیدههایی میرساند و این عقیدههاست که میتواند نظامها و احکام را به تحقق برساند.
▫️ مادامی که این زمینه و این ریشه نباشد احکام دوام ندارد عادت و سنت خواهد بود و هیچ سنت و عادتی نمیتواند دوام بیاورد ناچار گرفتار ضد سنتها میشود!
📚 حجاب و آزادی روابط، ص ۱۱
توییت اخیر جناب آخوندی و سه علامت تعجب !!!
به تلاش جناب آخوندی برای وانمود کردن تقابل اسلام و ایران در توییت اخیرشان عنایت بفرمایید: ایده ایران و نه به اسلام ایدئولوژیک! این آقا حدود ۱۰ سال (یعنی تقریبا یک چهارم از کل عمر انقلاب) در این مملکت وزیر مسکن بوده و با همین تفکر، وضعیت مسکن و شهرسازی را ساماندهی (ناساماندهی) میکرده. سه علامت تعجب حقیر:
۱. عجیب اینکه ایشان در حکومتی بالاترین مقام مسکن و شهرسازی بوده که ایده اصلی انقلابش، ایدئولوژی اسلامی بوده. صدارت امثال ایشان بنده را دقیقا به یاد رمان قلعه حیوانات میاندازد؛ اگر این رمان را نخواندهاید حتما بخوانید. جالب آنکه اگر مثلا بخواهیم یک جوان بیچاره را در یک دانشگاه درجه سوم مملکت هیات علمی کنیم انواع مصاحبههای آنچنانی را برایش ترتیب میدهیم تا مطمئن شویم که مبادا فکر استاد فردای بچههایمان مسموم باشد، اما نهادهای نظارتی، سم سکولاریسم را در بالاترین مقامات اجرایی کشور میبینند و عین خیالشان هم نیست! نمیدانم، شاید خود این نهادها هم بخشی از رمان قلعه حیوانات شدهاند و ما خبر نداریم!
۲. عجیبتر آنکه ایشان با آن همه ترک فعلش در زمان صدارت، از مسبّبان اصلی وضعیت نابسامان امروز مسکن است و حالا به جای آنکه پاسخگوی کارنامه ضعیفش باشد، راست راست میچرخد و از عالم و آدم هم طلبکار است و هیچ کس هم کاری به کارش ندارد!!
۳. عجیبترین اینکه خط فکری سکولار ایشان هنوز در مهمترین گلوگاههای وزارت راه و شهرسازی (نظیر شورای عالی شهرسازی) در حال جولان دادن است و مسئولان دولت انقلابی هم عین خیالشان نیست!!!
@baladetayyeb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 باید خواص (مسئولان بلندپایه) هم شلاق بخورند تا مردم باور کنند و جمهوری اسلامی استحکام یابد
◽️ توصیه آیت الله گلپایگانی به #امام_خمینی برای استحکام جمهوری اسلامی
💢 علامه طباطبایی و شهید مطهری؛ دانشمندان هوشمند ما
ببینید، یک روز در این کشور ــ شماها البتّه آن روزها «لَم یَکُن شَیئاً مَذکورا» بودید؛ صحبتِ پنجاه شصت سال قبل است ــ تودهایها فعّالیّت میکردند؛ فعّالیّت تبلیغی و غیره. ظاهر مطلب این بود که این یک جوانِ تودهای است، به منِ جوانِ آخوند یا غیر آخوند رسیده و مثلاً میخواهد حرف خودش را بر ذهن من غالب کند؛ این ظاهر قضیّه بود، امّا باطن قضیّه این نبود. باطن قضیّه این بود که حزب توده اساساً متّکی بود به یک دستگاه فکری و سیاسیِ گستردهای به نام «شوروی»؛ تودهایها اصلاً از آنجا تغذیه می شدند، ارتزاق مادّی و فکری میکردند؛ با منبع مارکسیسم مواجهید. لذا اینجا دانشمندان هوشمند آن روز ما، مثل مرحوم علّامهی #طباطبایی، نرفتند سراغ اینکه جواب اینها (جوان تودهای) را بدهند، جواب مارکسیسم [را دادند]؛ این [کتاب] «روش رئالیسم» جواب مبانی فکری مارکسیستی است؛ مبنای فکری نقطه مقابل را پیدا کنند، آن را هدف قرار بدهند؛ بسیاری از کارهای مرحوم شهید #مطهری از این قبیل است؛ یعنی صحنه را بشناسیم، بدانیم چه کسی با ما طرف است.
بیانات رهبری در دیدار طلاب؛ ۱۴۰۲/۴/۲۱
♦️ حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
حوزه علمیه تمدن ساز
لطفا این نقشه را بنگرید. مدیران محترمی که در شورای عالی شرّسازی به بهانه صرفهجویی در مصرف زمین، زمی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 اختلاف فراوان سرعت در ساخت آپارتمان و ویلا
اختلاف عملکرد ۱۰۰ برابری در دو نوع الگوی ساخت مسکن به لحاظ سرعت بهرهبرداری! حالا مسئولان وزارت راه و شهرسازی دوباره بر همان الگوهای اشتباه سابق اصرار کنند و نصایح کارشناسان را گوش نکنند تا در انتهای این دولت با آمار بسیار پایین در خصوص تحقق وعده ۴ میلیون مسکن، هم آبروی خودشان را ببرند و هم آبروی دولت را.
#آزادسازی_زمین
@baladetayyeb
«وقتی که ماه با جلال و شکوه محرّم رسید، نباید با قصه مجالس اباعبدالله علیه السلام را اداره کرد، بلکه باید راز و رمز نهضت حسینی که حقمدار و حقمحور بود را بیان کرد، باید مسئله امر به معروف، نهی از منکر، حقمداری، حقمحوری، پرهیز از باطل، گرایش به حق، پرهیز از کذب، گرایش به صدق، را تبیین کرد.»
_ آیت الله #جوادی_آملی