فکرت
رسانه فکرت با مشارکت کتابفروشی آستان قدس رضوی برگزار میکند: 💎 آینه جادو سلسله نشستهای تخصصی سینما
#یادآوری
💎 آینه جادو
سلسله نشستهای تخصصی سینمای ایران و جهان
♨️ نقد فیلم هیئت منصفه ۲
🖇به کارگردانی کلینت ایستوود
👤ارائهدهنده: دکتر احمد اولیایی؛
👤دبیرنشست: محمدرضا نصیری.
📅 چهارشنبه ۱۲ دیماه
⏰ ساعت ۱۷/۳۰
🏛 مکان: ابتدای خیابان صفائیه، فروشگاه کتاب آستان قدس رضوی.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
#خبر_ویژه
❇️ در سالروز علوم انسانی اسلامی، رسانه فکرت میزبان «دکتر حسن قصیر»، فارغالتحصیل دانشگاه ارواین کالیفرنیا بود. ایشان در این گفتگو، به بررسی مراحل دسترسی به علوم اجتماعی اسلامی مبتنی بر تراث دینی پرداخته و این علوم را راهگشای تمام جوامع بشری اعم از اسلامی و غیراسلامی دانستند.
➕ فایل تصویری این جلسه به زودی همراه با ترجمه فارسی منتشر خواهد شد.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
هدایت شده از فکرت
31.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔘#کلیپ ا #شهید_سلیمانی
♻️ اساس دین عشق است...!
🎙بیانات علامه مصباح(ره) پیرامون شخصیت شهید سردار سلیمانی
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
#یادداشت_اختصاصی
🔰 خون و القلم...
🖇ویژهنامه بررسی اندیشه مقاومت در مکتب حاج قاسم سلیمانی
✍🏻 دیدهبان اندیشه؛ شماره ۳۴
📍مفهوم مقاومت، یک دکترین مبنادار به مثابه واسطهای میان نظر و عمل است که امر ذهنی و فلسفه را به عمل تبدیل میکند. از این رو مقاومت، یک سازمان و ساختار عملی است که بهترین شیوه زندگی مردم و ترتیبات نهادی جامعه را براساس شرایط موجود، معین میکند. این ساختار مانند هر گفتمان دیگر، مبانی و پشتوانههای نظری خاص خود را داشته و آنها را در عمل نمایان میسازد. از این رو میتوان تمام ساحات مختلف مقاومت را در دو قسم علمی و عملی احصاء کرد.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
🔸اندیشه اندیشوران، سیاستمداران، فیلسوفان و بنیانگذاران تئوری و نظریه را از شعارها و رجزهایشان و یا از نوشتههای ایشان در لابلای کتابها میتوان دریافت نمود؛ اما در مکتب مردی که سالها در میدان جنگ نرم و سخت دلاوری کرده و فقط ماسهها راوی حماسههایش بودند، نمیتوان به راحتی سخن گفت.
🔹در مکتب سلیمانی، چشمپوشی روی شرعیات و احکام فقهی، جایی نداشته و جزو خطوط قرمز به حساب میآید. فراتر از احکام شرعی، انس با قرآن از طریق تلاوت و تدبر در آیات، مطالعه اندیشه فلاسفه اسلامی و همچنین مبانی فقهی و روایی شیعه، نقش بسزایی در محققساختن روحیه مقاومت در مکتب حاج قاسم دارد.
🔸تعقل و هوشیاری در طرحریزی و اجرای برنامههای جبهه مقاومت، از مهمترین مولفههای مکتب سلیمانی به حساب میآید. حاج قاسم علیرغم شجاعت بینظیر، هیچگاه کاری را بدون برنامه و به صورت غیرعقلانی انجام نداده و همواره سعی میکرد تا در تمام مسائل از تاکتیکها و رهنمودهای متخصصین بهره بگیرد.
🔹یکی از ویژگیهای بارز شهید سلیمانی، دشمنشناسی و تشخیص درست دوست از دشمن بود. او آمریکا و رژیم خودخوانده اسرائیل را به خوبی شناسایی کرده بود و ظرفیتها و اقتدار، نقاط ضعف و نقاط قوت آنها را میشناخت. نوع دشمنشناسی، نوع مواجهه و نوع کمینگذاشتن برای دشمن یکی از ویژگیهایی است که حاج قاسم به خوبی از آنها استفاده کرد و به سربازان خود تعلیم میداد.
🔸از مهمترین مولفههای مکتب مقاومت شهید سلیمانی، میتوان به فراملیبودن و عدم تعلق به عصبیتهای جغرافیایی است. در مکتب حاج قاسم، ایرانی، عرب، افغانی و ترک با هم تفاوت نداشته و همه برای یک هدف تلاش خواهند کرد. مولفه مهم دیگری که در مکتب سلیمانی خودنمایی میکند، قدرت بر گفتمانسازی در سطح وسیع است. دال مرکزی این گفتمان، توحید و آزادی از سلطه بیگانه است.
🔹شجاعت شاید از معدود ویژگیهایی باشد که دوست و دشمن درباره سردار سلیمانی به کار برده و مصادیقی برای آن ذکر میکنند. در کنار این شجاعت کمنظیر، ویژگیهایی همچون فروتنی و همدلی نیز در وجود ایشان تبلور پیدا کرده و روحیه مهربانی را به مکتب مقاومت تزریق نموده است.
🔸 یکی دیگر از مهمترین مؤلفههای اندیشه و مکتب شهیدسلیمانی، ولایتمداری است. ایشان همواره و در تمام مراحل عمر خود بر محوریت ولایت فقیه در عمل مکتب مقاومت تاکید کرده و حتی در وصیتنامه خود به آن سفارش نموده است.
➕برای دانلود نسخه کامل این شماره از دیدهبان، اینجا کلیک کنید.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
هدایت شده از انجمن بین المللی دانش اجتماعی مسلمین
#گزارش_تصویری
#قسمت_اول
📸 اولین گردهمایی اتحادیه دانشگاههای فعال در علوم اجتماعیِ اسلامی به همت انجمن بینالمللی دانش اجتماعی مسلمین و رسانه فکرت با حضور جامعهشناسانی از ۱۶ نهاد علمی در دانشگاه تهران برگزار شد.
➕ صوت و کلیپهای تصویری این گردهمایی به زودی از کانال انجمن بینالمللی دانش اجتماعی مسلمین منتشر خواهد شد.
🆔 @muslim_social_thought
8.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ|#بازتابی
🎞 چرخش نخبگانی و سقوط حتمی
👤دکتر سینا کلهر؛
عضو هیات علمی مرکز پژوهشهای مجلس
📍در سوریه، تمام کانالهای ورود به عرصه قدرت برای نخبگان جامعه مسدود شده بود و فقط آدمهای مطیع به این عرصه راه داشتند؛ در چنین وضعیتی، سقوط حتمی است.
♻️ نشست بررسی اجتماعی از روزهای سقوط دولت سوریه؛ دانشگاه تهران
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
📚بسته پیشنهادی «فکرت»؛
🌷پنج کتاب خواندنی به مناسبت سالروز شهادت سردار دلها🌷
♻️ پنج سال از عروج سردار دلها در پی جنایت فراموش ناشدنی شیطان بزرگ در خاک عراق میگذرد؛ در این مدت درباره شهید قاسم سلیمانی، سجایای اخلاقی، ویژگیهای فردی، سلوک اجتماعی و ابعاد معنوی و به خصوص جنبههای مدیریت و فرماندهی این مرد خدا کتابهای متعددی نگاشته شده و مستندها و آثار هنری و رسانهای جذابی تولید گشته است؛ اما واقعیت آن است که همچنان شیفته و تشنه شنیدن از حاج قاسم هستیم؛ بزرگمردی که به تعبیر رسای رهبر معظم انقلاب فراتر از ایران سربلند، چهره درخشان و قهرمان امت اسلامی بود.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
🔻رسانه فکرت در پنجمین سالگرد این شهید والامقام نگاهی انداخته به پنج کتاب خواندنی با محوریت شخصیت و مکتب حاج قاسم:
1️⃣ شاخصهای مکتب شهید سلیمانی
این کتاب به قلم حجت الاسلام و المسلمین علی شیرازی و به همت انتشارات "خط مقدم" با هدف ترسیم مهمترین مؤلفههای سبک زندگی و به خصوص اندیشه و خط فکری شهید حاج قاسم سلیمانی منتشر شده است. به اعتقاد نویسنده کتاب به منظور تبیین مکتب شهید حاج قاسم سلیمانی باید پیش از هر چیز مکتب اسلام را بشناسیم. پس از آن، سراغ تشریح مکتب پیامبر(ص) و اولیای الهی برویم و مکتب حضرت سیدالشهدا(ع) را دقیق و عمیق بشناسیم و آن هنگام است که مکتب حضرت امام(ره) خود را نشان میدهد و لذا با شناخت مکتب خمینی کبیر، شاخصهای مکتب شهید سلیمانی نیز شناخته خواهد شد.
2️⃣ از چیزی نمیترسیدم
از چیزی نمیترسیدم؛ زندگینامه خود نوشت قاسم سلیمانی ۱۳۳۵ تا ۱۳۵۷ اولین اثر چاپ شده از سوی انتشارات «مکتب حاج قاسم»است. این کتاب که به یادداشت رهبر معظم انقلاب نیز مزین شده شامل دستنوشتههای شخصی شهید سلیمانی از دوران کودکی و زندگی در روستای قنات ملک کرمان تا میانه مبارزات انقلابی در سال ۵۷ است.
3️⃣ من قاسم سلیمانیام
این کتاب به قلم مرتضی شاهکرم، محصول انتشارات سوره مهر است و مشتمل بر پنج نمایشنامه با هدف آشنایی بهتر مخاطب از جهانبینی و ایدئولوژی سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و تامین گروههای نمایشی جوان در حوزه متن نمایشی نوشته شده است. عناوین این نمایشنامهها به ترتیب «مهندس مین»، «کاخ ریاست جمهوری»، «سرباز سردار»، «مفقود دوم» و «من قاسم سلیمانیام» است.
4️⃣ معنویت اجتماعی در مکتب سلیمانی
این کتاب به همت حجت الاسلام محمدجواد رودگر، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی به زیور طبع آراسته شده و نویسنده در آن بر این نکته تأکید کرده است که زندگی سردار شهید سلیمانی نقطه عطفی در سلوک حماسی ـ انقلابی و عرفان اجتماعی ـ تمدنی در دوره نوین است. به اعتقاد نویسنده اثر، حاج قاسم، باب جدیدی در ساحتِ سلوک و عالمِ عرفان عملی گشود و معنویتِ متعالیه توحیدی، عبودی، حبی،ولائی و فرهنگساز، تحولزا و تمدنپرداز مبتنی بر عنصر مقاومت درونی و برونی را در عمل و عینیت اجتماعی به جامعه اسلامی و انسانی معاصر هدیه کرد.
5️⃣ برادر قاسم
این کتاب محصول تلاش ابوذر مهروانفر است و در آن نویسنده کوشیده تا جستاری در اندیشههای راهبردی حاج قاسم سلیمانی در زمینههای ولایت، انقلاب، دفاع مقدس، شهادت، مدافعان حرم، فرهنگ و هنر داشته باشد. در این کتاب کوشیده شده تا اندیشه این شهید را نه تنها به ملت بزرگ ایران بلکه به آزادیخواهان و مستضعفان عالم معرفی شود شود.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
#گفتگو| #آینه_جادو
🔰هیئت منصفه در بوته نقد
🎙دکتر احمد اولیایی؛
🔸دکتر احمد اولیایی در هفتمین نشست آینه جادو با اشاره به فیلم هیئت منصفه ۲ این فیلم را در امتداد پروژه برجستهسازی دوگانه حقیقت یا عدالت معرفی کرد که به بحث از مشکلات سیستم قضایی میپردازد. در این فیلم فردی که خود عضوی از هیئت منصفه و طبعاً علاقمند به رعایت عدالت است، گرفتار دوگانه حقیقت یا عدالت میشود و این در حالی است که مخاطب دوست ندارد او به عنوان مجرم محاکمه گردد. هیئت منصفه در سیستم قضایی ایالات متحده آمریکا به خصوص در رابطه با جرایم کیفری جایگاه نسبتاً مهمی دارد و در این جا به دنبال ادراک عدالت اجتماعی است و حال آن که گاه این مساله متفاوت از واقعیت و بحث عدالت است.
🔹هدف از ایجاد هیئت منصفه که متشمل بر اقشار مختلف جامعه است، بحث موضوعشناسی است و این که افراد تلقی خود را از ماوقع بیان می دارند؛ ولی به هر حال باید توجه داشت که معمولاً قاضی برخلاف نظر هیئت منصفه در بحث موضوعشناسی حکمی نمیدهد. از سوی دیگر باید دانست جامعهای که ادراک عدالت داشته باشد، همراهی بیشتری با حاکمیت خود میکند و طبعاً انسجام اجتماعی در آن بیشتر میشود.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net