فکرت
⁉️ کنشگری سیاسی نخبگان ایرانی در کدام جهان معرفتی شکل میگیرد؟ 🔍 پرونده «نخبه و اعتراض» ✍️ دانیال
📝#اختصاصی
کنشگری نخبگان؛ از وظایف تا چالشها
🔸نخبه صرفاً به کسی که از دیگران به لحاظ فکری و اندیشهای برتر و توانمندتر است اطلاق نمیشود؛ بلکه باید این توانمندی در مرحله عمل به اثبات برسد و فرد مدعی نخبگی باید در هر حوزهای اعم از سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و حوزههای دیگر بتواند وضعیت حال و آینده پدیدهها را در سطوح مختلف داخلی و بینالمللی تحلیل و بررسی و تبیین کند؛ حوادث و پدیدهها را مدیریت و در راستای ارتقای زندگی اجتماعی راهکارهای هوشمندانه ارائه کند. چنین عملکردی منوط به برخورداری نخبگان از شاخصهای مثبت اخلاقی، هوشمندی و دلبستگی به مردم و میهن خویش است. از سوی دیگر، مردم در جامعه اسلامی نیز موظف به الگو قراردادن نخبگانی با این ویژگیهای اخلاقی هستند.
🖋 محمد ملکزاده، عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
💢 مطالعه یادداشت در سایت فکرت
#نخبه_و_اعتراض
🆔 @Fekrat_Net
فکرت
کمکار ترین مراکز حاکمیتی مراکز افکارسنجی هستند
🔰نشست بررسی «جنبه های فردی و اجتماعی حجاب در جامعه» با حضور ابراهیم فیاض، استاد دانشگاه تهران و جامعه شناس و حجت الاسلام جلیل محبی، با اجرای محمدحسین بدری به میزبانی خبرگزاری مهر برگزار شد.
🔸استاد جامعه شناسی دانشگاه تهران عنوان کرد: اگر تقوا باشد کار جامعه به چنین شرایطی نمیکشد. تقوای بدون قسط یک تخیل سوسیالیستی است. در کشوری که بحث علمی نمیگذارند انجام شود خیلی ذهن نوجوانان را روشن نمیتوان کرد.
🔸حجت الاسلام جلیل محبی به نقش حاکمیت و دستگاه مجری و تصمیم گیر در این مسائل پرداخت و گفت: ما قانون اساسی ای داریم که مبنایش پیش نویسی بوده که از سمت حقوقدانان تهیه شده است. این پیش نویس در دستور کار قرار گرفت و با تغییراتی که در آن اعمال گشت تصویب شد. یکی از این تغییرات امر ولایت فقیه و تئوری نحوه مدیریت جامعه بود.
💢مطالعه متن نشست در خبرگزاری مهر
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔 @Fekrat_Net
13.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#معرفی_فیلم
📺 آقای هیچکس(Mr. Nobody)
▪️ما نمیتوانیم دود سیگار را به سیگار برگردانیم یا پورۀ سیب زمینی و سُس گوجهای که به هم خوردهاند را از هم تفکیک کنیم و این چنین است که انتخاب سخت میشود و باید به انتخابهای خود دقت و تأمل نمود.
▪️فیلم Mr. Nobody دربارهی جبرها و انتخابهای انسان، با چاشنی «اثر پروانهای» در زندگی است؛ زندگیای که به گفته همین فیلم، قویترین، تأثیرگذارترین و بیرحمترین بُعد آن، بُعد «زمان» است؛ چرا که ما اسیر این بُعد هستیم و راه بازگشتی نداریم.
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔 @Fekrat_Net
95-11-30-sh1.mp3
34.83M
#صوت
💠 رنج بشر، گنج بشر
🎙استاد حسن رحیمپور ازغدی
نگاه رحمانی به رنجهای بشری؛ عدالت خدا و تکامل انسان
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔 @Fekrat_Net
فکرت
⁉️ کنشگری سیاسی نخبگان ایرانی در کدام جهان معرفتی شکل میگیرد؟ 🔍 پرونده «نخبه و اعتراض» ✍️ دانیال
📝#اختصاصی
منشأ معرفتی در کنشگری نخبگان
🔸رسالت اصیل شخصیت نخبگانی فرد نخبه، در برابر علمکرد سلبریتی قرار دارد؛ سلبریتی، چهرۀ معروف و مشهوری در رسانه یا فضای مجازی است که به واسطه شهرتی که در فضای رسانه یا فضای مجازی دارد، طرفدارانی پیدا میکند و نوعی هدایت و نظارت بر افکار و اندیشۀ آنان پیدا میکند؛ اما این هدایت و نظارت بر پایه استدلال و خردورزی نیست؛ بلکه عملکرد سلبریتی در حوادث اجتماعی به معنای تحریک عموم جامعه برای واکنش احساسی و شعرآلود به حوادث و وقایع است.
🔸تحریک اجتماعی از سوی سلبریتیها میتواند مثبت یا منفی باشد؛ اما به شکل غالب، رواج فرهنگ سلبریتی در جامعه به معنای تضعیف فضای نخبگانی است که آثار منفی خودش را به دنبال دارد و از آن جمله سلبریتیزدگی فضای نخبگانی است؛ به این صورت که نخبه، رسالت خود را فراموش کند و در قالب یک فرد سلبریتی دربیاید و یا آنکه فرد سلبریتی، جای نخبه را بگیرد.
🖋 محسن ابراهیمی، نویسنده حوزوی و دکتری فلسفه دانشگاه
💢 مطالعه یادداشت در سایت فکرت
#نخبه_و_اعتراض
🆔 @Fekrat_Net
📸 گزارش تصویری
دومین نشست صمیمی شورای سردبیری فکرت با اصحاب رسانه و کنشگران فعال فضای مجازی ۲ آذرماه ۱۴۰۱ در مجموعه شناخت برگزار شد.
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔 @Fekrat_Net
23.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تماشا_کنید
سازوکار حقوقی اعتراض در ایران
🔸اصل27 قانون اساسی، فصل حقوق ملت، بعنوان یک اصل مجزا، با وجود پذیرش حق فعالیت احزاب و مطبوعات به پذیرش حق مردم در برگزاری تجمعات و گردهماییها پرداخته است. و این نشان از «رویکرد مردمی» جمهوری اسلامی است.
🔸اعتراض به خودی خود، جای نگرانی و ترس ندارد بلکه نشان از حساسیت مردم یک جامعه نسبت به سرنوشت خود است. اعتراض «سوپاپ اطمینان» برای حکومت و یا «مجال تخلیه انرژی» نیست.
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔 @Fekrat_Net
فکرت
پیشنشست همایش «نظام نوین جهانی» با عنوان «دین و اقتدار فرهنگی و نقش آن در هندسه جهانی» برگزار شد:
📌حجتالاسلام والمسلمین حمید پارسانیا، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی: در تعامل بین این امور، فرهنگ نقش هویتبخشی دارد، یعنی اگر اقتصاد و سیاست داشته باشیم ولی فرهنگ دو تا شود در این صورت قدرت و اقتصاد و فناوری هم دو مدل خواهد شد زیرا فرهنگ چگونگی استفاده از هر کدام را صورت میبخشد، فرهنگ مانند روح در انسان است. هر شخصی با هر هویتی نیازمند اجزای مختلف مانند سیستم عصبی و دستگاه گوارشی و مغزی و قلبی و ... دارد و این روح است که عامل تمایز افراد از یکدیگر و معنابخش به انسان و جامعه است و تفاوت جوامع هم به فرهنگ آنها باز میگردد.
نیاز به الهیات فرهنگی در حوزه
📌حجتالاسلام والمسلمین علیرضا قائمینیا، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی:
مشکل دیگر مطالعات فرهنگی در حوزه، درجا زدن در مقام تعریف است و به مقام تحقق نمینگرند و مباحث کاربردی نمیشود و صرفا یکسری مباحث انتزاعی داریم که وقتی خواستیم صدا و سیما و نهادهای فرهنگی و سینما و ... را مدیریت کنیم این مباحث به درد ما نمیخورد. بنده معتقدم باید الهیات فرهنگی در حوزه تعریف و بحث شود و به همه حوزهها از جمله فقه و فلسفه و... اشراب شود.
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔 @Fekrat_Net
فکرت
📝#چرخی_در_خبرگزاریها
💠 از سخنان اساتید فلسفه در باب اخلاقمداری تا تعریف شهید بهشتی از جمهوری اسلامی
💢 در حال و هوای جام جهانی فوتبال قطر و خرسند و شادمان از بُرد غرورانگیز تیم ملی کشورمان مقابل ولز، این هفته نیز نگاهی داشتهایم به مهمترین مطالب و محتواهای خبرگزاریهای کشور در عرصه فکر و اندیشه و فرهنگ. اُمید آن که این تلاش رسانهای نیز مقبول نظر شما مخاطبین عزیز و همیشه همراه واقع گردد.
🖋سیدمهدی موسوی؛ محقق و پژوهشگر
👈 ادامه مطلب را اینجا مطالعه کنید
•┈┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈┈•
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔 @Fekrat_Net
روشنفکری و سراب آزاداندیشی.mp3
19.34M
#صوت
💠 روشنفکری، سراب آزاداندیشی
🎙دکتر سعید زیباکلام (مدرس فلسفه علم)
آیا اساسا آزاد اندیشی و بدون پیش فرض، اندیشه کردن ممکن است یا خیر ؟
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔 @Fekrat_Net