نقد_عدالتخواهانه_و_جامعه_شناسی_ایران.mp3
16.12M
🔊 فایل صوتی
#سلسله_سخنرانی دکتر #پرویز_امینی
🔶 موضوع| #نقد_عدالت_خواهانه و جامعه شناسی ایران
نشست «جامعه شناسی و #عدالت_اجتماعی»
انجمن علمی علوم اجتماعی اسلامی دانشگاه تهران
🔸 آیا در ایران امکان نقد عدالت خواهانه وجود دارد؟! تحت چه شرایطی، علوم اجتماعی میتواند واجد نقد عدالتخواهانه شود؟»
🔸دکتر امینی که با موضوع« نقد عدالت خواهانه از موضع علوم اجتماعی» سخن میگفت برای امکان نقد عدالتخواهانه چهار پیش شرط اصلی «دغدغهمندی»، «نظریهپردازی»، «نهادسازی» و «زبان» را مطرح کرد.
📍دکتر امینی:
آلان علوم اجتماعی ما دچار لکنت است. یعنی علوم اجتماعی برای یک نقد عدالتخواهانه، زبان آماده و پرداختشدهای -که بتواند این موضع را پیش ببرد- در اختیار ندارد. بین آکادمیهای علوم اجتماعی و جامعه، نوعی گسست و شکاف وجود دارد و این مراکز، زبان لازم برای «گفتوگو با جامعه» و «بسیج اجتماعی برای پیگیری» و «ایجاد حساسیت به نفع عدالت» و «ایجاد حساسیت در برابر تبعیض و فساد» را ندارند.
🆔 @fekrat_net
🆔 @fekrat_net
🆑فکرت؛ گامی به سوی خودآگاهی
4_5936156153288327415.mp3
3.08M
🔉فایل صوتی
سخنرانی غرای شهید بهشتی درباره #استقلال سیاسی و #اقتصادی
📍 شهید بهشتی: جنگمان با #ابرقدرتها تمام عیار است.
🔹 موضع اصولی شهید بهشتی برای #تعامل با آمریکا را با نسخه دولت فعلی مقایسه کنید! واقعا هنوز هم شهید بهشتی به دلیل برخی مدعیان طرفداری از ایشان و برخی اعضای خانوادهاش مظلوم است.
🌷 انتشار بمناسبت #هفتم_تیر سالگرد حادثه تروریستی در حزب جمهوری اسلامی و شهادت ۷۲ تن از یاران انقلاب اسلامی
🆔 @fekrat_net
🆔 @fekrat_net
🆑فکرت؛ گامی به سوی خودآگاهی
✳️ به نام آن که جان را فکرت آموخت ✳️
♦️مهم ترین چالش های فکری انقلاب و جبهه استکبار چیست؟!
♦️امروز متفکرین مسلمان به چه سوالات مهمی پاسخ می دهند؟!
♦️پاسخ های سوالات فکری و اندیشه ای خود را در کجا بیابیم؟!
♦️متفکر متعهد در مواجهه با مسائل و پرسش های جامعه خود چه می کند؟!
🔰بروز ترین نشست ها، همایش ها، یادداشت های متفکرین حوزه اندیشه را در کانال ما بیابید🔰
♨️ کانال فکرت، انبوهی از سخنرانی های فکری و اندیشه ای از اساتید بزرگ و شناخته شده در مورد موضوعات چالش برانگیز!
❗️❗️❗️🆔 @fekrat_net ❗️❗️❗️
جهت عضو شدن بروی لینک زیر کلیک کنید 👇👇👇
https://eitaa.com/fekrat_net
👆👆👆
🔶🔸🔸 فکرت، گامی به سوی خودآگاهی🔸🔸🔶
📌#یادداشت
عدالت یک مقوله فرارشتهای است، به لحاظ روششناسی میتوانیم بگوییم عدالت را میتوان با فلان روش بهتر تحلیل کرد اما کلاً عدالت منحصر به یک رشته نیست. مثلاً عدالت آنجایی که فقط با روشهای اقتصادی و بهویژه اقتصاد نوکلاسیک سنجیده میشود بسیار تنگ و محدود است و عدالت کیفی را نمیتواند بسنجد اما نمیتوان یک رشته را جلودار رشتههای دیگر در عدالت دانست.
🆔 @fekrat_net
🆑فکرت؛ گامی به سوی خودآگاهی👇👇👇
✍️ عادل پیغامی
📌 عدالت اجتماعی چیست؟!
🔘 بخش دوم
🔹 200سال قبل از توماس آکویناس، شیخ طوسی در کتاب «الاقتصاد الهادی فی الارشاد الاذهان» یک صفحه درباره بحث «قیمت» صحبت میکند. هزار سال قبل از اینکه مارشال درباره نسبت عرضه و تقاضا و قیمت صحبت کند. تحلیل او درباره عدالت در همین یک صفحه مشخص است هر چند واژه عدالت را به کار نبرده باشد. الان به همه چیز واژه اسلام را هم میچسبانیم. درحالیکه اگر واقعیت خود شیء را بفهمیم و آنگونه که باید باشد، اسلام هم متضمنش میشود. همهجا تفکیک اسلام و غیر اسلام درست نیست.
🔸 انقلاب اسلامی چه راهکار و نظام اقتصادی منسجمی همچون سوسیالیسم و کاپیتالیسم برای تحقق عدالت دارد؟ پیشفرض این سؤال این است که اقتصاد سرمایهداری یا اقتصاد سوسیالیستی شرق یک تئوری داشته است و انقلاب اسلامی ندارد. این پیشفرض غلط است. تشتتی که در تعریف عدالت بین انواع سوسیالیسم وجود داشته است اگر با آنچه در میان علمای اسلامی وجود داشته مقایسه کنید، بسیار زیادتر است. سرمایهداری هم یک تعریف درباره عدالت ندارد. این ویژگی علم است. البته یک جریان قدرت پیدا میکند یا رسانه به کمکش میآید.
🔹 ما دقیق در انقلاب و اسلام تعریف داشتهایم. همین سیاستهای اقتصاد مقاومتی که ابلاغ شده است. در این سیاستها از سهمبندی عادلانه عوامل تولید سخن گفته شده است. تمام جلد دو اقتصادنا سهمبندی عادلانه عوامل تولید را بحث و نظامسازی کرده است و مدل داده است و قابل رقابت است. دانشجوی علوم اجتماعی و اقتصاد شهید صدر را نمیخواند. وقتی نخوانیم نیست. در عرصه اجرا هم به اندازه فهم اجرا میکنیم. نمیتوانیم بگوییم انقلاب اسلامی تعریف و معیار نداشته است. ما فهممان را بالا نبردیم که بتوانیم آن را اجرا کنیم. ما اصول اصلی را داریم.
🔸 دغدغه عدالت با مساله عدالت را متفاوت است، جلسهای که الان برگزار شده است ناشی از دغدغه عدالت است اما این وقتی تبدیل به مساله میشود که مثلاً سازمان برنامه و بودجه با دانشگاه شما قرارداد ببندد و دورههای دکترا در این مسیر تعریف شود و خروجیها را بخرد و اجرا کند و نتیجهاش را بسنجد و ارائه کند و نظریه اصلاح شود. روند طبیعی علم همین است.
لینک بخش قبل👇
https://eitaa.com/fekrat_net/98
🆔 @fekrat_net
🆔 @fekrat_net
🆑فکرت؛ گامی به سوی خودآگاهی
خردنامه فردوسی 3.mp3
12.82M
🔊 فایل صوتی
سلسله درسگفتار سید #حسین_شهرستانی
🔶با موضوع|جستجوی #خرد_اجتماعی در #شاهنامه_فردوسی
پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی
بخش سوم
🔸سلسله درسگفتارهای دکتر شهرستانی در جستجوی حیات فرهنگ اصیل ایرانی در بنایی می باشد که فردوسی حکیم بنا کرده است.از آنجا که زبان معادل تفکر است، پس عمقی هم دارد و در این مباحث به دنبال تفکر و خردمندی ایرانی است که از شاهنامه مستفاد می گردد.آن نوع نگاه به عالم و آدم که در زندگی انسان ایده آل فردوسی در شاهنامه به چشم می خورد.
🔺جایگاه نیایش در فرهنگ ایرانی چیست؟! آیا اسطوره های شاهنامه با دین یا خرد در تضاد است؟!
📍 دکتر شهرستانی: ساخته شدن زبان اساسا در پرتو مناسک امر مقدس بوده است لذا زادگاه سخن و نقطه بنیان سخن در نیایش نهفته است لذاست که در آغاز کلام از نیایش سخن به میان می آید...
لینک جلسه قبل👇
https://eitaa.com/fekrat_net/90
🆔 @fekrat_net
🆔 @oloumejtemaie
🆑فکرت؛ گامی به سوی خودآگاهی
نشست عدالت و توسعه جلسه سوم.mp3
16.45M
🔊 فایل صوتی
سلسله نشست علمی با عنوان #عدالت_و_توسعه
🔶نشست نخست | جریانشناسی #سیاستگذاری_عدالت_اجتماعی و #رفاه
با حضور اساتید:
دکتر #ابراهیم_رزاقی
دکتر #علی_دینی ترکمانی
بخش دوم
🔸سنت پرستی تجدد ستیز مانع تحقق عدالت اجتماعی
🔺. قبل از این نیز باید به سوالاتی از این دست پاسخ دهیم که: عدالت مبادله ای و توزیعی چه تفاوتی داشته و ما به دنبال کدام هستیم؟ عدالت اجتماعی چه ارتباطی با آزادی مردم دارد؟ غایت عدالت اجتماعی امری غیر از توسعه یا کارآمدی دولت هاست؟ طرح هایی مثل مسکن مهر خودشان اشاعه دهنده ی سرمایه داری نیستند؟ از تمام این سوال ها مشخص می شود که معنایی که ما تا امروز از عدالت اجتماعی در ذهن داشته ایم اشتباه بوده است.
🆔 @fekrat_net
🆔 @fekrat_net
🆑فکرت؛ گامی به سوی خودآگاهی