📝 #یادداشت
🔷افشاگران #اقتصادی در اینجا امانی ندارند!
🔸بر اساس گزارش «شاخص #جهانی #فساد_مالی و _اقتصادی» از سوی «سازمان شفافیت #بین_الملل» یا همان آی ـ تی در 2018م، #ایران نمره 28 از 100 را کسب نموده و در ردیف کشورهایی مثل #گینه، #لبنان، #مکزیک و #روسیه قرار گرفت. این گزارش وضعیت 180 #کشور_جهان از جهت شاخصههای فساد بررسی نموده و به آنان نمرهای بین صفر(حد بالای فساد) تا صد(عدم وجود فساد) را میدهد. در این بین کشورهایی مثل #آمریکا با نمره 71 و #سوئیس با نمره 85 از جایگاه خوبی برخوردارند.
🔸بر اساس آمارهای این #سازمان برخی در داخل و خارج کشور مدعی وجود #فساد سیستماتیک در #ایران هستند. یعنی #حکومت به صورت حساب شده زمینه بروز فساد را فراهم مینماید. به طور مثال سیسیتم شرایطی را فراهم میکند تا #فرار_مالیاتی تحقق یابد. شاخص مربوط به سنجش فساد سیستماتیک یا (FSI) مواردی نظیر «ثبت مالکیت، شفافیت حقوقی، یکپارچگی مالیاتی، استانداردهای بین المللی و مالی» را مورد ارزیابی قرار میدهد.با این حال اگر فساد در ایران به شکل سیستماتیک درآمده پس چرا برخی آمارها چیزی خلاف سازمان شفافیت بین الملل میگویند.
🔸به طور مثال طبق گزارش #شبکه_عدالت_مالیاتی (Tax Justice Network) #سوئیس با نمره پنهان کاری 76 از نظر مالی فاسدترین کشورجهان است و #آمریکا، #آلمان و #جزیره_کیمن در پلههای بعدی فساد مالی قرار دارند. در گزارش «تکس جاستین نتورک» در سال 2018م با «شاخص پنهان کاری مالی» درباره سوئیس آمده است: «سوئیس بزرگترین مرکز پناهگاه مالیاتی در #جهان و یکی از بزرگترین مراکز نگهداری اموال خارجی و بزرگترین منطقه مالی از نظر پنهان کاری مالیاتی است». نکته جالب اینجاست که این کشور بر عکس همه جای #دنیا، افشاگران مالی را مورد تعقیب قرار میدهد.جالبتر این که در لیست این نهاد اسامی 112 کشور آورده شده که نام ایران در میان آنها نیست.
🔸در پاسخ به این تناقض آماری باید گفت که برای تشخیص #فساد_مالی و #اقتصادی در یک #جامعه شاخصههای مختلفی مثل: میزان پنهان کاری مالی (FSI)، شاخصه درک و یا تصور از فساد (CPI)، شاخصه رشوه دهندگان (BPI)، شاخصه نسبت رشوه (Bribe Ratio)، شاخصه گزارش رقابت #جهانی (GCR) و ....وجود دارد.
🔸سازمان شفافیت #بین_الملل به طور سالانه کشورها را بر اساس شاخص (CPI) مورد ارزیابی قرار میدهد که یقیناً استفاده از یک معیار خاص نمیتواند نتیجه درستی در پی داشته باشد. چرا که فساد مالی و اقتصادی شکلهای مختلفی دارد و شاخصهای تعیین فساد در کشورهای مختلف ممکن است دارای اختلاف فاحشی با هم باشند. مثل نمونه گزارشی که در این جا آوردیم.
🔸اشکالات وارده به آمار سازمان شفافیت بین الملل به طور اجمالی از این قرار است؛
شاخصههای فساد با توجه به تغییر و اختلاف قوانین کشورها باید تغییر کند؛ چرا که ممکن است برخی از فعالیتهای اقتصادی در کشوری #جرم محسوب شود و در برخی دیگر کاملاً قانونی باشد. دوم این که بالا و پایین رفتن امتیاز و رتبه #فساد کشورها از لحاظ آماری، معنادار و دارای ارزش تحلیلی نبوده و نمیتواند ملاک #دفاع و یا نقد قرار بگیرد. جدای از همه اینها پرسشهای شاخص فساد، متکی به ادراک فردی و شخصی است که تحت تأثیر #رسانه و شایعات به راحتی تغییر مییابد.
اما درباره فساد سیستماتیک در #ایران به گفته #مقام_معظم_رهبری «در کشور فسادهایی وجود دارد که اگر چه فسادهای بدی نیز هستند ولی فساد به صورت موردی است نه سیستمی، که البته باید با این موارد برخورد شود».«محمد جواد ایروانی» #وزیر_اقتصاد دهه 60 و عضو مجمع #تشخیص_مصلحت_نظام نیز در این باره میگوید کسانی که مدعی فساد سیستماتیک هستند، درک درستی از این مفهوم ندارند، چرا که این مفهوم به معنی یک رفتار نظامند است. اما ما وقتی به ساختار نگاه میکنیم در سطح #رسانه و عموم #مردم، #سران_قوا و مقام معظم رهبری همگی همواره بر مبارزه با فساد تاکید دارند. نمونه بارز آن هم برخورد قاطع و اخیر #قوه_قضائیه با #فساد است.
🔸اما اینکه چرا این مفهوم به ایران نسبت داده شده حاصل آمارهای نهادهایی چون سازمان شفافیت بین الملل و #مفاسد_اقتصادی به وجود آمده در سالهای اخیر است. البته فسادهای سالهای اخیر در اکثر موارد به #قوه_مجریه و تفکر اقتصادی #لیبرال حاکم بر آن باز میگردد که باعث شد پروندههای خصوصی سازی، #ارز و #سکه، آزادسازی #واردات، #فرارهای_مالیاتی و....صورت بگیرد.
🔸نتیجه آنکه ما در #کشور مشکلات #اقتصادی و #فساد_مالی داریم ولی شرایط کشور آنگونه که #بیگانگان و #مزدوران_داخلی فریاد میزنند نیست.
🖋 نویسنده: #میلاد_پورعسگری
📌 #کانال_فکرت:
https://eitaa.com/fekrat_net
📝 #یادداشت
🔷پاسداری از #اسلام
🔸ما آنچه مهم است و #آیتالله_سبحانی را مجاب میکند به میدان علمی پای نهد و به آن اهتمام ورزد، صرفا از باب یک مسئله علمیِ #سکولار نیست بلکه از جهت حفظ و #پاسداری از کیان اسلام و #دفاع از حقیقت انسانی است و مقابله با ترویج و دعوت به اباحیگری است که #جامعه_شناس دینی محدثی، سالیانی در پی نهادینه کردن آن در #جامعه_اسلامی ـ شیعی است و گاه بیگاه در پارهای از سخناناش نمود پیدا کرده و خود را داعیهدار این نوع تفکر میداند.
📌#کانال_فکرت:
💠 https://eitaa.com/fekrat_net
📝 #یادداشت
🔷پاسداری از #اسلام
🔸در لابهلای تدارک جشن و سرور به مناسبت سالگرد #پیروزی_انقلاب_اسلامی، نامهای از سوی فقیه و متکلم مشهور #قم، #آیت_الله_سبحانی خطاب به مدیر مسئول #روزنامه_اطلاعات، سرخط خبری مجامع علمی و دانشگاهی قرار گرفت؛ تذکر به گزارش منتشر شده از یک سخنرانی در نشست «مسئله فرهنگ» در تاریخ 16 بهمن 98 به شمارهی مسلسل ۲۷۴۹۳، صفحه ۳.
🔸واقع چیست؟ و #فقیهِ متکلم چه دیدهاند که به میدان علمی گام مینهند و در صدد پاسخگویی به گزارش مرقوم از پارهای از #سخنان_محدثیِ #جامعه_شناس، برمیآیند؟
🔸قبل از پاسخ به این پرسش خوب است بار دیگر نامه آیتالله سبحانی را بررسی کنیم؛ حضرت آیتالله بعد از بیان همان پاره سخنان جامعهشناس #دانشگاه_آزاد_اسلامی که «ریشه اساسی شکاف بین فرهنگ واقعی و #آرمانی ما در این است که الگوهای فرهنگی و رفتاری حاکم بر #جامعه ما، اساساً در تضاد با عناصر فرهنگی ذاتی #انسان_ایرانی هستند و آنها را عموماً سرکوب یا نادیده میگیرند... حال فرهنگ کلان ما بر اساس اخلاق، #دین و عرف سرکوبگر، این موجود را منقاد می خواهد...» میداند و عقیده دارد که «متأسفانه انسان ایرانی تحت سلطه اخلاقی است که فقط انسانهای فرزانه و اسطورهای را برای او الگو میکند و به همین دلیل مجبور است خواستهها و نیازهای طبیعیاش را سرکوب کند... باید انسان، تعیینگر زاده شود، انسانی که عشق، امر #جنسی و...برایش تابو نباشد و بتواند برای خواستهها و نیازهای خود تصمیم بگیرد.» به نقد همین سخنان میپردازد و با کمال انصاف ابراز میدارد که فراز نخست از کلام #محدثی حاکی از آن است که رفتارهای حاکم بر #جامعه ما که همان #تربیت_اسلامی است با عناصر فرهنگی ذاتی انسانی ایرانی در تضاد است یعنی در سرشت انسان ایرانی این نهفته است که رفتارهای اسلامی با فطرت او سازگار نیست و باید آنها را سرکوب کند.
🔸آیتالله سبحانی با مطالبه به #حق_شهروندی خویش، به ماده 6 قانون مطبوعات استناد میکند و در مورد نشر این دست از مطالب دعایی مدیرمسئول روزنامه اطلاعات را خطاب قرار داده میگوید: «آیا قوانین حاکم بر کشور ما که نشریات باید بر آن اساس حرکت کنند، اجازه نشر این افکار را میدهد؟ و رسماً بگوید رفتارهای حاکم بر جامعه با فرهنگ انسانی در تضاد است؟»
🔸اما آنچه مهم است و آیتالله سبحانی را مجاب میکند به میدان علمی پای نهد و به آن اهتمام ورزد، صرفا از باب یک مسئله علمیِ #سکولار نیست بلکه از جهت حفظ و پاسداری از کیان #اسلام و دفاع از حقیقت انسانی است و مقابله با ترویج و دعوت به اباحیگری است که #جامعه_شناس_دینی محدثی، سالیانی در پی نهادینه کردن آن در #جامعه_اسلامی_شیعی است و گاه بیگاه در پارهای از سخناناش نمود پیدا کرده و خود را داعیهدار این نوع تفکر میداند.
🖋 نویسنده: صدرا بصیرت
📌#کانال_فکرت:
💠 https://eitaa.com/fekrat_net
♦️ گزارشی از یک #نامه
🔷روز یکشنبه ۲۱ بهمن ۹۸ بود نامه #آیت_الله_سبحانی در میان مجامع #علمی و #دانشگاهی بازتاب عجیبی ایجاد کرد.
🔶نامهای انتقادی به یک #جامعه_شناس بنام #حسن_محدثی .
✅ نامه خطاب به مدیر مسئول #روزنامه_اطلاعات دعایی و پرسش از چرایی انتشار سخنرانی دکتر #محدثی در نشست 《مسئله فرهنگ》 در تاریخ ۱۶ بهمن ۹۸.
📜 متن نامه بدین شرح است:
بسمه تعالی
🔹حضور محترم حجت الاسلام جناب آقای حاج سید #محمود_دعایی (دامت تأییداته)
با اهداء سلام، و عرض تبریک به مناسبت یوم الله #۲۲_بهمن که سرآغاز #حکومت_اسلامی است.
🔹تصدیع می دهد: در روزنامه اطلاعات مورخ چهارشنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۸ برابر ۱۰ جمادی الثانی ۱۴۴۱ شماره مسلسل ۲۷۴۹۳، صفحه ۳ گزارشی از نشست «مسأله فرهنگ» نقل شده و آقای حسن محدثی در این نشست چنین می گوید: ریشه اساسی شکاف بین فرهنگ واقعی و آرمانی ما در این است که الگوهای فرهنگی و رفتاری حاکم بر #جامعه ما، اساساً در تضاد با عناصر فرهنگی ذاتی #انسان_ایرانی هستند و آنها را عموماً سرکوب یا نادیده می گیرند... نیز می گوید: حال فرهنگ کلان ما بر اساس اخلاق، دین و عرف سرکوبگر، این موجود را منقاد می خواهد...
🔹او تصریح می کند: متأسفانه انسان ایرانی تحت سلطه اخلاقی است که فقط انسان های فرزانه و اسطوره ای را برای او الگو می کند و به همین دلیل مجبور است خواسته ها و نیازهای طبیعی اش را سرکوب کند... و در پایان توصیه می کند: باید انسان، تعیین گر زاده شود، انسانی که عشق، امر #جنسی و...برایش تابو نباشد و بتواند برای خواسته ها و نیازهای خود تصمیم بگیرد.
🔹فراز نخست از کلام او حاکی از آن است که رفتارهای حاکم بر جامعه ما که همان #تربیت_اسلامی است با عناصر فرهنگی ذاتی انسانی ایرانی در تضاد است یعنی در سرشت انسان ایرانی این نهفته است که رفتارهای اسلامی با فطرت او سازگار نیست و باید آنها را سرکوب کند.
🔹آیا قوانین حاکم بر #کشور ما که #نشریات باید بر آن اساس حرکت کنند، اجازه نشر این افکار را می دهد؟ و رسماً بگوید رفتارهای حاکم بر جامعه با فرهنگ انسانی در تضاد است؟وی در فراز دیگری پرده از عقیده خود برداشته و می گوید فرهنگ کلان ما بر اساس اخلاق، #دین و عرف، سرکوب گر فرهنگی ذاتی انسانی ایرانی است! خواهشمند است در گفتار ایشان تأمل کنید چگونه دعوت به اباحی گری می کند و می گوید: باید انسان، تعیین گرزاده شود، انسانی که عشق، امر جنسی و... برایش تابو نباشد و بتواند برای خواسته ها ونیازهای خود تصمیم بگیرد.
🔹در خانه اگر کس است یک حرف بس است! از حضرتعالی درخواست می شود اجازه ندهید این نوع مطالب ویرانگر اخلاق بدون نظارت چاپ شود، خود حضرتعالی افرادی را مشخص کنید که بر این مطالب نظارت کنند. امروز #فساد و دعوت به اشباع #تمایلات_جنسی از هر راه صحیح و ناصحیح، و قانونی و غیر قانونی در #فضای_مجازی غوغا می کند، دیگر نباید روزنامه اطلاعات ناخودآگاه با آنها هماهنگ باشد.تأسف آنجا است که اطلاع یافته ام گوینده این سخن، استاد #دانشگاه_آزاد_اسلامی است! دست پرورده چنین استادی چه خواهد بود؟ خدا آگاه است!
با تقدیم احترام
#جعفر_سبحانی
📌#کانال_فکرت:
💠 https://eitaa.com/fekrat_net
♦️#گزارشی از یک نامه
🔷روز بعد از نامه #آیت_الله_سبحانی، #محدثی #استاد_دانشگاه_آزاد_اسلامی در طی دو متن جدا از یکدیگر در صدد پاسخگویی به فقیه متکلم #سبحانی بر آمد که :
📜 نامهای به حضرت آیت الله سبحانی
🔻(قسمت اول)
📍#حسن_محدثی گیلوانی
با سلام و عرض ادب!
🔸مایهی خوشحالی است که یک #روحانی طراز اوّل #کشور نسبت به مطالب #نشریات و مباحث فکری جاری در #جامعه حسّاسیت دارد و بدانها توجه نشان میدهد. از این بابت ملاحظهی نامهی شما به #حجت_الاسلام_دعایی مایهی خوشحالی بود.
🔸بنده همچنین امیدواراَم که جنابعالی و همسلکان شما نسبت به درد و رنج #مردم و مسائل آنان نیز به همین اندازه اهمیت بدهید و به شرایط اسفناک زندهگی کثیری از مردمان این سرزمین توجه نشان دهید و در وقت مقتضی به پدیدآورندهگان این وضعیت انتقاد و اعتراض بنمایید ! اما بعد :
🔸حضرت آیت الله سبحانی از شما، بهعنوان یک #فقیه و یک کارگزار دینی طراز اول کشور، انتظار میرود دربارهی افکار و اندیشهها و شخصیت افراد، از هر گروهی که باشند، احتیاط بیشتری به خرج بدهید!
🔸از شما انتظار میرود به جای بسنده کردن به گزارش روزنامه نگارانی که بسیاری از آنان فاقد دانش حرفهای هستند و حتّی گاه نام و سمت سخنرانان را نیز اشتباه مینویسند، اصل سخنرانی سخنرانان را گوش کنید و سپس دریارهی آنان قضاوت کنید!
🔸حضرت آیتالله سبحانی "احوط آن است که" شما به عنوان یک فقیه، دستکم برخی از آثار مکتوب سخنرانی را که قرار است در باب افکار و اعتقاداتاش قضاوت کنید، مطالعه بفرمایید و آنگاه در باب اعتقادات #دینی و غیردینی او داوری کنید!
🔸مایهی تأسف بسیار است که یک فقیه برجستهی کشور بر اساس گزارش ناقص #روزنامهی_اطلاعات، دربارهی #نظام_فکری یک سخنران و دستگاه اعتقادی او قضاوت کند!
🔸همچنین "احوط آن است که" وقتی دربارهی موضوعی سخن میگویید که دربارهی آن دانش کافی ندارید، نخست اندکی دربارهی آن مطالعه نمایید تا دچار خطاهای فاحش نشوید و در قضاوت خود نسبت به دیگران جفا نکنید.
🔸حضرت آیتالله صرفاً محض اطّلاع شما عرض میکنم که وقتی #جامعه_شناس_دین از دین سخن میگوید، مراد او دین الاهی نیست بلکه مراد جامعهشناس، دین موجود و دین محقّق در #جامعه است. وقتی جامعهشناس دین به نقد #دین میپردازد، نقد او متوجه دین الاهی نیست بلکه متوجه و معطوف به دین موجود و دینداریهای موجود است.
🔸نقد بنده به #فرهنگ_ایرانی حاکم بر افکار و اذهان و حاکم بر احساسات و عواطف و بدنهای ایرانیان (فرهنگی که دین موجود نیز بخشی از آن را تشکیل میدهد)، از این منظر بوده است نه دینی که #پیامبر_اسلام در #صدر_اسلام عرضه کرده است. در خود سخنرانی اجمالاً به این تمایز اشاره شده است.
🔸آیا #اسلام _پیامبر ،نیازهای طبیعی آدمیان را سرکوب میکرده است؟ بنده معتقداَم (البته نه به خاطر خوشآیند شما) که اسلام پیامبر چنین نبوده است. برعکس، بارها در محافل گوناگون عرض کردهام که اسلام از معدود ادیانی است که #نیاز_جنسی آدمیان را به رسمیّت شناخته است. در کتاب "مشرکی در خانوادهی پیامبر" کوشیدهام نشان دهم که #پیامبر_اسلام عشق را میشناخته و آن را به رسمیت شناخته و چه بسا خود نیز عاشق شده است. اما آیا فرهنگ موجود در ایران نیازهای جنسی و غیرجنسی ایرانیان را بهرسمیت میشناسد؟ آیا فرهنگ مسلط در جامعهی ما عشق را به رسمیت میشناسد و آن را حرمت مینهد؟ پاسخ بنده آشکارا منفی است. از نظر من #فرهنگ مسلط موجود در جامعهی ما فرهنگی سرکوبگرانه است و آدمی را به انقیاد میکشد و از انسانهای متوسّط میخواهد مثل فرزانهگان و اولیای خدا زندگی کنند.
🔸از نظر من چنین فرهنگی ضد انسانی است. فرهنگی که نیازها و احوال طبیعی بشر را بهرسمیت نمیشناسد و این نیازها را سرکوب میکند یا دائماً به تعویق میاندازد، و از مردمان معمولی و متوسط میخواهد مثل زاهدان و فرزانهگان و اولیای خدا زندگی کنند و از همین ابتدا بدون طی تدریجی رشد اخلاقی و تعالی معنوی، نیازهای طبیعی خود را نادیده بگیرند و زاهدانه زیست کنند، فرهنگی ضدانسانی و ضداخلاقی است.
👇ادامه دارد...
📌#کانال_فکرت:
💠 https://eitaa.com/fekrat_net
فکرت
♦️#گزارشی از یک نامه 🔷روز بعد از نامه #آیت_الله_سبحانی، #محدثی #استاد_دانشگاه_آزاد_اسلامی در طی دو
📜نامهای به حضرت #آیت_الله_سبحانی
🔻قسمت دوم و پایانی
🔶#حسن_محدثی_گیلوانی
🔹چنین #فرهنگ سرکوبگری آدمی را به انقیاد میکشد و او را وادار به تزویر و ریاکاری میکند، زیرا آدمی ناچار میشود در خفا به نیازهایش بپردازد و از اخلاق تنزهطلبانه عدول کند، اما در علن خود را پاک و مبرا و نیالوده جلوه دهد.
🔹حضرت آیت الله اگر #اسلام شما چنین فرهنگی را تأیید میکند من با آن مخالفام، اما اگر اسلام شما همان اسلامی است که در درون مراسم #حج نیز کار #اقتصادی را جایز میداند، و همچون #اسلام_پیامبر عشق و #نیاز_جنسی و دیگر نیازهای بشری را بهرسمیت میشناسد و راه معقولی برای ارضای نیازهای بشری مطرح میکند، من نیز بدان اعتقاد خواهم داشت.
🔹حضرت آیت الله، فرهنگ سرکوبگر و فرهنگ انقیاد است که به تزویر و ریاکاری و نفاق و #فساد اخلاق میانجامد نه سخنانی که چنین فرهنگی را نقد میکند.
🔹حضرت آیت الله سبحانی، "احوط آن است که" وقتی در باب جامعهی جدید و انسان امروزین سخن میگویید و حتّی دربارهی پدیدههای امروزین #فتوا صادر میکنید، قدری دربارهی #جامعه_مدرن و #انسان جدید مطالعه نمایید و با انسان جدید قدری آشنا شوید. انسان مدرن کم و بیش خودتعیینگر است. به عنوان مثال، وقتی تمامی امکانات مدرن برای #زن ایرانی فراهم میشود و او بر اساس #الگوی_زندگی مدرن میزید، دیگر نمیتوان فتوا داد که "زن برای خروج از خانه نیازمند اذن #شوهر است". انسان امروزین در شرایط اجتماعی جدید خودتعیینگر شده است (واژهای که در سخنان بنده بود و شما آن را غلط بیان کردهاید؛ چون زحمت مطالعهی بیشتر به خود ندادهاید!).
🔹حضرت آیتالله سبحانی بسیار متأسّف هستم که شما نیز همچون اسلاف خود، تقاضا کردهاید که سخنان یک #معلم ساده را سانسور نمایند! به اطلاع حضرتعالی میرسانم که این روشها برای جلوگیری از انتشار افکار صاحبان فکر، اگر در دنیای کهن مناسب بود و کم و بیش به نتیجهی مورد نظر #فقها میانجامید، در #عصر_مدرن نتیجهبخش نیست و اغلب نتایج معکوس دارد و از منزلت و اعتبار #اجتماعی فقها بیش از پیش میکاهد. انحصارطلبی فرهنگی کارگزاران دینی و بهویژه فقها در عصر جدید و جامعهی جدید، راه مناسبی برای مواجهه با اندیشههای متفاوت نیست. لذا به شما و دیگر فقهای معاصر توصیه میکنم که از بهکارگیری شیوههای انحصارطلبانه و #سانسور اندیشهها و افکار پرهیز نمایید و از راه گفتوگو وارد شوید!
🔹بهعنوان یک #جامعه_شناس_دین چندین بار دربارهی نفرت انباشته شده در قلوب و اذهان علیه #روحانیت هشدار دادهام. از شما انتظار میرود بهعنوان یک #فقیه چنان عمل کنید که از نفرت انباشته شده علیه روحانیت کاسته شود. توصیه میکنم در کنار دانشگاهیان دلسوز قرار گیرید و به جای توصیه به سانسور سخنان آنان و موضعگیری علیه آنان، با آنان وارد گفتوگو شوید و آنان را به محافل خویش دعوت کنید! بنده با روحانیان متعدّد و فرهیختهای ارتباط دارم و به دوستی با آنان افتخار میکنم. توصیه میکنم با روحانیان فرهیخته بیشتر ارتباط برقرار کنید و محفل بستهی خود را قدری بگشایید تا هوای تازه در آن دمیده شود!
🔹حضرت آیت الله سبحانی، من #دین خود را از شما نگرفتهام و از شما و هیچ #فقیه دیگری هراسی ندارم. اخیراً پنجاه و سه سالهگیام را جشن گرفتهام. چنین سنّی در #ایران امروز عمر قابل توجّهی است. گمان نمیکردم این قدر زنده بمانم. امّا "احوط آن است که" بهآسانی به #مسلمان اتّهام اباحیگری نزنید!
عزّت زیاد و به امید دیدار!
حسن محدثی گیلوایی
22 بهمن
📌#کانال_فکرت:
💠 https://eitaa.com/fekrat_net
♦️#گزارشی از یک نامه
🔷امروز با خبر شدیم دفتر #آیت_الله_سبحانی نامهای را به دکتر #حسن_محدثی_گیلوایی ارسال کرده است که:
✅ پاسخ دفتر آیت الله سبحانی به دکتر حسن محدثى
📍جناب آقاى دکتر محدثى
با اهداء سلام: پيام جناب عالى در محضر آيت الله سبحانى قرائت شد، ايشان اظهار داشتند كه آقاى #محدثى بايد به سه مطلب توجه كنند :
🔸1. اگر واقعاً در #روزنامه_اطلاعات پيام ايشان به صورت ناقص مطالبى منتشر شده است پس چرا #اعتراض نكرده ايد؟ سكوت شما، از نظر عموم #مردم به معناى موافقت با مطالب است.
🔸2. #دين يك معنى بيشتر ندارد و آن آموزه هاى آسمانى در قلمرو عقيده و سلوك عملى است و به معناى دوم كه به معناى آنچه مردم به آن معتقدند، اگر همگون با آموزه هاى الهى نباشد دين نيست بلكه نوعى سليقه و روش زندگى است و شما بايد قبل از بحث مقصود خود را از دين دقيقاً مشخص نماييد.
🔸3. بايد عشق معنوى را با عشق مادى و #جنسى از هم جدا كنيد. حكيمان و عارفان در مورد معناى دوم بحث هاى زيبايى دارند، امّا #عشق به معناى دوم سقوط #انسانيت در وادى حيوانيت است. در خانه اگر كس است يك حرف بس است!
🔷دكتر محمد محمدرضايى يكى از شاگردان و استاد #دانشگاه_تهران كه مورد تأييد اينجانب است مطالب ديگر را خدمتتان يادآور مى شوند:
🔸اين كه گفته ايد كه چرا آيت الله سبحانى نسبت به مسائل #معيشتى و #اقتصادى_مردم سخن نمى گويند و در اين باره يادآور مىشوم اتفاقاً هر موقع #مسئولين با ايشان ديدارى داشته باشند در اين مورد تذكرات لازم را مى دهند، گذشته از اين، علت ضعف #اقتصادى ما معلول تحريمهاى ظالمانه #جهان_غرب است كه همه نوع داد و ستد با خارج را #تحريم كرده و گرفتارى به وجود آوردهاند، ولى #امت_اسلامى حفظ #استقلال خود را به هيچ قيمت با چيزى معامله نمىكنند و به همين زودى اين تحريم ها شكسته مىشود. به قول #حافظ شيرين سخن: بار دگر #زندگى چون شكر آيد.
🔸در پايان يادآور مى شويم همان طور كه ديگران را توصيه مى كنيد كه در موضوعات غير تخصصى سخن نگويند، جناب عالى نيز به اين امر پاى بند باشيد. قضاوت درباره #ارزش هاى_اسلامى و باورهاى دينى كه #خاتم_پيامبران آورده است بايد از كتاب و سنت و اسلام شناسان بياموزيد در غير اين صورت بر اثر عدم آشنايى به بيراه كشيده مى شويد.
با احترام
محمد محمدرضايى
📌#کانال_فکرت:
💠 https://eitaa.com/fekrat_net
📝 #یادداشت
♦️دلالتهای پنهان هستیشناختی #فاطمه_سلام_الله_علیها به مثابه کوثر
🔹 #حضرت_زهرا_سلام_الله علیها میتوانند همان نهر در #بهشت باشند و حوض، که هر دو تجلی فضایل این حقیقت ناب هستند.
🔹افزون بر آن، حضرت صدیقه طاهره (س) از پیروان راستین رسول خداست و از علمای والای امت و از آنجا که ایشان #انسان کامل است و انسان کامل صورت عینی #قرآن (به تعبیر علامه #حسن_زاده_آملی) پس میتوان #حضرت_زهرا(س) را صورت عینی #سوره_قدر دانست و در پایان او را عصاره همه نعمتهایی دانست که خدا به #پیامبر_اکرم(ص) ارزانی داشت.
#کانال_فکرت:
💠https://eitaa.com/fekrat_net
📝 #یادداشت
♦️ دلالتهای پنهان هستیشناختی #فاطمه_سلام_الله_علیها به مثابه کوثر
📍عبدالله صلواتی،دانشیار دانشگاه شهید رجایی
🔸درباره شخصیتهای مهم مذهب روایتهای متفاوتی میتوان داشت و از مناظر رنگارنگ میتوان به این شخصیتها نگاه کرد؛ همانند مناظر #قرآنی، #حدیثی، #کلامی، #فلسفی، #عرفانی، #اجتماعی، و #روانشناسی. گاهی هم میتوان از دلالتهای پنهان هستیشناختی آیات و روایات درباره این شخصیتها سخن گفت.
🔸در تفاسیر روایی که از منظر تطبیق سخن گفتهاند و سعی کردهاند مثال بارز یا اتم آیه را در یک شخصیت نشان دهند مباحث قرآنی گوناگونی را بر حضرت فاطمه سلاماللهعلیها تطبیق دادهاند. یکی از آنها کوثر خواندن #حضرت_زهرا_سلام_الله_علیهاست، دیگری #لیلهالقدر خواندن ایشان است و همینطور است در فقره آیات تطهیر و مباهله.
در این یادداشت سعی دارم درباره کوثر بودن ایشان گفتوگو کنم.
🔷#فخر_رازی در تفسیر کبیرش و #علامه_طباطبایی در #المیزان و دیگر مفسران، معانی گوناگون از کوثر را بیان کردهاند که برخی از آنها عبارتند از:
1) فرزندان رسول خدا(ص) که از نسل #فاطمه(س) هستند، 2) خیر کثیر، 3) علم و حکمت، 4) فضایل فراوان، 5) خُلق نیکو، 6) توحید، 7) مقام محمود، 8) نهری در بهشت، 9) حوض مختص رسول خدا(ص) در بهشت یا در محشر، 10) اصحاب و پیروان #پیامبر_اکرم(ص) تا روز قیامت، 11) علماى امت #رسول_الله(ص)، 12) سوره کوثر و 13) تمامی نعمتهایی که به پیامبر اکرم(ص) داده شد.
🔸همه آنچه بیان شد در حضرت زهرا سلاماللهعلیها قابل جمع است. ایشان خیر کثیر است چون در یک معنا، مراد از کوثر نسل ایشان هستند و نسلشان خیر کثیر هستند. از سوی دیگر، حضرت فاطمه(س) انسان کامل است و صاحب علم لدنی و علم نیز خیر کثیر است. افزون برآن مطابق روایتی ایشان لیلهالقدر است و لیلهالقدر صاحب اسرار است و نمادی برای مقام محمود و #توحید. همچنین، ایشان صاحب خُلق نیکو و فضایل فراوان است. بنابراین ایشان میتوانند همان نهر در #بهشت باشند و حوض، که هر دو تجلی فضایل این حقیقت ناب هستند. افزون بر آن، #حضرت_صدیقه_طاهره(س) از پیروان راستین رسول خداست و از علمای والای امت. و از آنجا که ایشان #انسان کامل است و انسان کامل صورت عینی قرآن (به تعبیر #علامه_حسن_زاده_آملی) پس میتوان #حضرت_زهرا(س) را صورت عینی سوره قدر دانست و در پایان او را عصاره همه نعمتهایی دانست که خدا به #پیامبر_اکرم(ص) ارزانی داشت.
🔷اگر درصدد باشیم که دلالتهای پنهان #هستی_شناسی #فاطمه(س) بهمثابه کوثر را آشکار کنیم باید بگوییم، کوثر نحوهای از بودن است با این ویژگیها :
1️⃣ به لحاظ وجودی و کمالات وجودی انسانی کامل است.
2️⃣ به حسب حقیقتش مکمل دیگر موجودات امکانی بهویژه وجود آدمی است.
3️⃣ به اعتبار ویژگی دوم، کانون خیروبرکت و زندگی است باذنالله.
4️⃣جاودان است.
5️⃣ پویا و جاری است.
🔸ویژگی نخست برآمده از آن است که در #فلسفه میگوییم معطی شیء فاقد شیء نیست؛ کوثری که میبخشد و کانون خوبیها و کمال است نمیتواند فاقد کمال باشد.
ویژگی دوم از تحلیل وجودی کوثر بهدست میآید. زیرا کوثر یعنی منشأ خیرات و در فلسفه خیر همان وجود است. پس کوثر باذنالله از وسایط «فیض» و «وجود» و «جود» است. بر همین اساس لیلهالقدر است و #انسان کامل.
ویژگی سوم با گسترش معنای کوثر بهدست آمده است. معنای کوثر عبارت است از خیر کثیر که در دل این خیر کثیر، برکت و زندگی هم هست.
ویژگی چهارم براساس دو معنای کوثر (یعنی تداوم ذریه حضرت زهرا(س) و معنای نهری در بهشت) ارائه شده است.
ویژگی پنجم براساس روایتی ارائه شده است که در آن آمده: کوثر نهری از بهشت است.
🔸پس از این بحث، ذیلا ابیاتی را نیز به کلمه تام حق، عصمت کبری و امابیها حضرت فاطمهزهرا سلاماللهعلیها تقدیم میکنم :
لیلهالقدر خدا در دو سرا / تکیهگاه ما در شهر خدا / آفتاب حُسن شیران بلا / کوثر رحمت به وقت سَعد ما
سِر مکنون ولی در نام مهر / راز مطلوب جلی در جام خیر / گهر بیتای تو برتر ز اَلْف / مطلع ذکر علی در کام سِر
جنت ذات تو را معرفت ناب تو را / حجت تام تو را آدم کامل تو را / قلب و احسان و جامع قرآن تو را / مطلع انوار تو را عصمت کبرا تو را
📌 #کانال_فکرت:
💠https://eitaa.com/fekrat_net
🎤 #مصاحبه
♦️کلامی نافذ و قوت قلبی برای آزادیخواهان جهان
📍موضوع : الگوی عملیات روانی #امام_خمینی (ره) در تحقق #انقلاب_اسلامی
🎙 #گفتگو با حسینعلی رمضانی
🔸کلام ثابت و قول سدید امام (ره) قوت قلبی برای همه آزادیخواهان #جهان و نیز مردم شریف #ایران بود. قول صریح امام (ره) نشان از نفوذناپذیری کلام ایشان از سوی شیاطین جن و انس بوده است. کلامی مانند اینکه "#آمریکا شیطان بزرگ است" و یا " آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند" در عرصه عملیات روانی به معنای برچسب زدن، منفور کردن و کوچک و حقیر شمردن حریف و رقیب مطرح میشود.
📌 #کانال_فکرت:
💠https://eitaa.com/fekrat_net
🎙 #گفتگو با #حسین_علی_رمضانی
♦️کلامی نافذ و قوت قلبی برای آزادیخواهان جهان
📍موضوع : الگوی عملیات روانی #امام_خمینی (ره) در تحقق #انقلاب_اسلامی
موضوع :
1️⃣ آیا در سیر #انقلاب_اسلامی نیز ما شاهد #عملیات_روانی بودیم یا خیر؟
🔸چرا که نه! در جریان انقلاب اسلامی چه #نظام_شاهنشاهی و چه #نیروهای_انقلابی هر کدام به شیوههای مختلف از عملیات روانی بهره میگرفتند. طیف حاکم با ایجاد رعب و وحشت و ایجاد بیاعتمادی و ترس در بین اجزا و ارکان نظامی و امنیتی خود نوعی جو امنیتی مخوف ایجاد کرده که فرد نسبت به نزدیکترین اعضای خانواده خود نیز هراس داشت.
🔸بهرهگیری از روش شایعه و نیز بالا بردن هزینه مردم در به خیابانها ریختن و اینکه سودشان این است که در خانههایشان بنشینند و تکان نخورند از ترفندهایی بود که در سیر ارسال پیام چه به صورت رادیویی و تصویری و یا در میدان با بهرهگیری از ابزار بلندگو و #سلاح و ماشینآلات ضد اغتشاش و ... در دل #مردم تظاهرات کننده ایجاد میکردند، در این سو نیز #مردم_انقلابی با تولید و تکثیر اعلامیهها، نوار کاست سخنرانی #امام (ره)، دیوارنوشته و شعارهای خاص و نیز حضور فیزیکی در میدان موجب وحشت #نظام_دیکتاتوری میشدند.
🔸 عملیات روانی نیروهای عملکننده در زمان #انقلاب در بین مردم در سیر جوش و خروش موجب انسجام درونی آنها برای رسیدن به یک هدف مشترک که همان سرنگونی #رژیم_پهلوی و روی کار آوردن یک #حکومت عدل بوده شکل میگرفت و این در حالی بود که رژیم کمیتهای ویژه در ذیل #سازمان_اطلاعات و امنیت کشور با عنوان کمیته عملیات روانی داشته و تمام فعالیتها برنامهریزی شده صورت میگذیرفت.
2️⃣ آیا حضرت امام (ره) از عملیات روانی برای تهییج آحاد جامعه بهره جستهاند؟
🔸برای پاسخ به این سوال لازم است یک بار دیگر متذکر شوم که سیره ائمه اطهار (ع) عموماً بر روشنگری و تبلیغ و ارسال پیام به مخاطب بدون کم و کاست استوار است. این موضوع را باید در سیره امام (ره) نیز دید. امام (ره) با تعریف #سیاست و قدرت در ذیل قدرت و نیروی بیکران حضرت حق از هیچ قدرتی در سیستم و سامانههای تعریف شده بشری در نظام بینالملل هراسی نداشتند.
🔸کلام ثابت و قول سدید امام (ره) قوت قلبی برای همه آزادیخواهان #جهان و نیز مردم شریف #ایران بود. قول صریح امام (ره) نشان از نفوذناپذیری کلام ایشان از سوی شیاطین جن و انس بوده است. کلامی مانند اینکه "#آمریکا شیطان بزرگ است" و یا " آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند" در عرصه عملیات روانی به معنای برچسب زدن، منفور کردن و کوچک و حقیر شمردن حریف و رقیب مطرح میشود.
🔸تعاریف بلند از #ملت و #امت شریف ایران از سوی ایشان در ادبیات عملیات روانی که موجب انسجام درونی و هم جهت شدن تمام نیروهای درونی با بالا بردن سطح اعتماد به توان درونی با توکل بر قدرت لایزال حضرت حق بوده از شیوههای مرسوم عملیات روانی است. امام (ره) در برهههای مختلف قبل، حین و بعد از انقلاب اعم از بحرانهای سیستمی، ترورها، جنگ و صلح به خوبی از روشهای عملیات روانی بهره جستهاند، اما در کل بنده قائلم که #رهبر_کبیر_انقلاب اصل را بر برهان و استدلال بنا نهاده بودند. در این رویکرد، منبع هدفی جز کمال و اعتلای آحاد #جامعه در ارسال پیام ندارد.
🔸منبع پیام خود را نماینده حضرت حق دانسته که فقط خواستار کمال مادی و معنوی بشر بوده و از هرگونه مغالطه مبرّاست. صدق کلام موجب اعتماد اجزای درونی #جامعه_ایران_اسلامی شده بود. باور قلبی مردم به امام (ره) و آمده از صدق گفتاری و رفتاری ایشان بوده است. #رهبر نفوذناپذیر #دشمن را برای نفوذ در بدنه مدیریتی نظام و مردم سوق میدهد و بصیرت تنها راه شناخت روشها، تکنیکها و ترفندهای دشمن است.
👇ادامه دارد ...
📌#کانال_فکرت :
💠https://eitaa.com/fekrat_net
🎙 #گفتگو با #حسین_علی_رمضانی
📍موضوع : الگوی عملیات روانی #امام_خمینی (ره) در تحقق #انقلاب_اسلامی
🔻قسمت دوم و پایانی
3️⃣ آیا پس از گذشت #چهل_و_یک سال از #انقلاب پرشکوه #مردم_ایران، #جنگ_روانی #دشمن علیه #مردم_ایران وجود دارد و یا توهمی بیش نیست؟
🔸#انقلاب_اسلامی قرار بر صدور اندیشه های #آزادی_خواهانه و #استکبار_ستیزی دارد. #دشمن_مستکبر هیچگاه از این موضوع غافل نمیشود و برای اینکه در برابر این سیل بیداری #جهان در رابطه با ظلم و بهرهکشی #نظام_بینالملل قرار گیرد از هر روش و ترفندی استفاده میکند. غرب با سردمداری #شیطان_بزرگ از بستر درهم تنیده رسانهای، اینترنتی و شبکههای اجتماعی بهره جسته و برای تخریب مبانی فکری #اسلام (هستیشناسی، انسانشناسی، معرفتشناسی، ارزششناسی، خداشناسی و تکلیفشناسی) با ایجاد بحرانهای معرفتی در سیر شبههافکنی از پای ننشسته و تا تخریب نهادها و دستگاههای مختلف و اشخاص مبرّز در #انقلاب و سیاه نشان دادن آینده انقلاب، از تمام توان خود استفاده خواهد کرد.
🔸تغییر در شعارها و رفتار مردم و مسئولین به نفع جریان #استکبار هدف غایی غرب به ویژه آمریکاست. از نفوذ در عرصه #سیاست،هنر و هنرمندان، ورزش، آموزش و پرورش و ... تا تهدید به #جنگ، #ترور_فیزیکی و #ترور_شخصیتی و .... تا تحریم و راهاندازی #جنگ هوشمند در سه ساحت سخت، نرم و نیمه سخت در آن واحد، همه و همه برای عملیات روانی و #جنگ_نرمی است که دشمن برای حذف، به انزوا کشاندن و به حداقل رساندن دایره عمل #تفکر_انقلابی این نظام بوده و هست و خواهد بود.
📌 #کانال_فکرت :
💠https://eitaa.com/fekrat_net
📝 #یادداشت
♦️بررسی نقش #نخبگان در تحقق «#انقلاب_اسلامی»
🔹آنچه که در این حرکت بزرگ «نخبگان» حائز اهمیت به نظر میرسد، ایجاد آمادگی فکری در #جامعه برای ایجاد تغییر و تحول بود، چراکه هرگونه تغییر و تحولی در هر نقطه از #جهان نیازمند زمینهسازی فکری و ذهنی است تا بدینترتیب، افکار عمومی بتوانند تحولِ ایجادشده را با کمال میل بپذیرند.
🔹«نخبگان» ازجمله شخصیتهای #سیاسی، #اجتماعی و #فرهنگی در مسیر تحقق «انقلاب اسلامی» به خوبی به این نقش خود عمل کردند.
📌 #کانال_فکرت :
💠https://eitaa.com/fekrat_net
📝 #یادداشت
♦️بررسی نقش #نخبگان در تحقق «#انقلاب_اسلامی»
🔸واقعیت آن است که «انقلاب اسلامی» یکی از مهمترین و برجستهترین رویدادهای قرن بیستم به شمار میرود و از همینروی، تمامی کسانی که در تحقق این دستاورد بزرگ سهیم بودهاند، به نوعی نام خود را در تاریخ انقلاب جاودانه کردهاند. اهمیت «انقلاب اسلامی» نه تنها در جغرافیای ایرانزمین که در فراسوی این جغرافیا نیز قابل مشاهده است، چراکه این انقلاب بزرگ، سرنوشت #جهان را وارد مرحله جدیدی از #تاریخ ساخت.
🔸بدیهی است که ظهور چنین #انقلابی که تأثیرات و انعکاسات آن در سطوح منطقهای و بینالمللی ملموس به نظر میرسد، علاوهبر نقش #رهبری داهیانه «#امام_خمینی» (ره) محصول مجاهدتهای اقشار مختلف دیگری نیز هست که نمیتوان به سادگی از کنار آنها عبور کرد.
🔸در این میان، «نخبگان» ازجمله اقشار مهم و مؤثر در تحقق «انقلاب اسلامی» محسوب میشوند، چراکه توانستند زمینههای لازم جهت تحقق انقلاب را فراهم سازند. آچه که «نخبگان» انجام دادند، راهاندازی موج نهضت مبارزه با ظلم، ستم و استبداد #حاکم بر کشور در دوران #رژیم_پهلوی بود.
🔸در حقیقت، «نخبگان» با درک عمیق از شرایط حاکم بر زمان خود و همچنین آگاهی از عمق فجایع #سیاسی، #اقتصادی، #فرهنگی و #اجتماعی در دورانِ پیش از #پیروزی_انقلاب_اسلامی، با اقداماتی نظیر «ترویج تفکرات انقلابی و دینی» در نزد آحاد #مردم، به بسترسازی و زمینهچینی برای ایجاد یک تحول عمیق در #ایران، مبادرت ورزیدند.
🔸در نتیجه سلسله فعالیتهای فرهنگی، سیاسی و تبلیغی «نخبگان» جامعه بود که تفکرات دینی و انقلابی از هیئتهای مذهبی فراتر رفت و به بازارها و دانشگاهها نیز راه یافت و فضای مناسب جهت بروز یک تغییر عمیق را فراهم کرد. این دست از فعالیتهای مجاهدانه موجب شد تا در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی، دانشگاهها به مرکزی برای ترویج تفکرات انقلابی تبدیل شوند.
🔸این «نخبگان» بودند که با هدایت افکار عمومی به سمت تفکرات انقلابی، کشور را در مسیر تغییر و تحول قرار دادند و آن را به سمت چشماندازها و اهداف #استراتژیک هدایت کردند. آنها در این مسیر از پایگاه اجتماعی خود و اعتماد عمومی مردم به خود نهایت استفاده را کردند و به نوعی در نقش یک مرجع برای عموم مردم به ایفای نقش پرداختند.
🔸آنچه که در این حرکت بزرگ «نخبگان» حائز اهمیت به نظر میرسد، ایجاد آمادگی فکری در جامعه برای ایجاد تغییر و تحول بود، چراکه هرگونه تغییر و تحولی در هر نقطه از جهان نیازمند زمینهسازی فکری و ذهنی است تا بدینترتیب، افکار عمومی بتوانند تحولِ ایجادشده را با کمال میل بپذیرند. «نخبگان» ازجمله شخصیتهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در مسیر تحقق «انقلاب اسلامی» به خوبی به این نقش خود عمل کردند.
🔸بنابراین، به ضرس قاطع میتوان گفت که پس از نقش رهبری «امام خمینی» (ره) در پیروزی انقلاب اسلامی، نقش «نخبگان» بیشترین تأثیر را در تحقق این مهم داشته است.
در هر صورت، بر اساس آنچه که گفته شد، میتوان به خوبی نتیجه گرفت که «نخبگان» در جریان تحقق «انقلاب اسلامی» در ایران نقش «موتور محرک» را ایفا کردند و ضمن بسترسازی برای یک تغییر و تحول بزرگ به نام «انقلاب اسلامی» اقشار مختلف #جامعه را به سمت این #انقلاب رهنمون ساختند.
🖋 نویسنده : رامین حسین آبادیان
📌 #کانال_فکرت :
💠https://eitaa.com/fekrat_net
📚 #معرفی_کتاب
♦️کتاب «زنجیرهای نامرئی، بحران فراگیر در شرق اسلامی و جهان تک حکومتی»،نوشته اسماعیل شفیعی سروستانی، در سه فصل تالیف شده است که عبارت اند از:
1️⃣ بحران فراگیر در شرق اسلامی
2️⃣ فرقهسازی و سد شکسته ما
3️⃣ #جهان تک حکومتی و ترفندهای #استعمار
🔸جغرافیای شرق اسلامی، زایشگاه اولین و آخرین حوزههای فرهنگی و تمدنی است. از این رو، در عموم جهات فرهنگی و مادّی، مقدّم، اشرف و افضل از سایر سرزمینها در ربع مسکونی است.
🔸جمله کتب آسمانی و انبیای عظام الهی، در این بخش از زمین رخ نمودند؛ چنان که همه زمینهای نشان شده و مقدس در این جغرافیا جایگیر شده و ژرفترین دریافتهای #مقدس درباره هستی نیز حاصل اثر برگزیدهترین مردان این منطقه است...
📌 #کانال_فکرت:
💠https://eitaa.com/fekrat_net
📚 #معرفی_کتاب
♦️کتاب «زنجیرهای نامرئی، بحران فراگیر در شرق اسلامی و جهان تک حکومتی»،نوشته اسماعیل شفیعی سروستانی، در سه فصل تالیف شده است که عبارت اند از:
1️⃣ بحران فراگیر در شرق اسلامی
2️⃣ فرقهسازی و سد شکسته ما
3️⃣ #جهان تک حکومتی و ترفندهای #استعمار
🔸جغرافیای شرق اسلامی، زایشگاه اولین و آخرین حوزههای فرهنگی و تمدنی است. از این رو، در عموم جهات فرهنگی و مادّی، مقدّم، اشرف و افضل از سایر سرزمینها در ربع مسکونی است. جمله کتب آسمانی و انبیای عظام الهی، در این بخش از زمین رخ نمودند؛ چنان که همه زمینهای نشان شده و مقدس در این جغرافیا جایگیر شده و ژرفترین دریافتهای #مقدس درباره هستی نیز حاصل اثر برگزیدهترین مردان این منطقه است...
🔸نویسنده، در فصل اول این کتاب، ابتدا با توضیح مختصری در مورد عوامل مزاحم و خصومتها و دستهبندی آنها، به بیان اهمیت شناسایی کمین گاهها، انسداد معبرها، تجهیز و مهیّاسازی نیروهای خودی و بالاخره مقابله سریع و به موقع پرداخته و روی سخن خود را متوجه کسانی میکند که امور #سیاسی، #اقتصادی، #نظامی، #اجتماعی و #فرهنگی را در دست دارند؛ همچنین، با طرح چند پرسش، اهمیت این موضوعات را بیان میکند.
🔸نویسنده، در اتنهای فصل اول میگوید:
«یکی از موانع مهم فراوری #ظهور و حضور #حضرت_صاحب_الأمر (عج) عدم آمادگی #مسلمانان و مؤمنان #اهل_بیت (ع) است و یکی از شرایط آمادگی، شناخت مسلمانان از دشمنان آل محمد (ع) است؛ البته دشمنان حیّ و حاضر و جاری در عصر حاضر».
🔸وی با ارائه توضیحاتی در خصوص موانع ظهور #حضرت_ولی_عصر (عج)، از جمله #صهیونیسم، #وهابیت و #بهائیت، به بیان تاریخ آنها پرداخته و فصل اول را به پایان میرساند.
🔸اسماعیل شفیعی سروستانی، در فصل دوم با عنوان «فرقهسازی و سدّ شکسته ما»، با اشاره به اوضاع مشوّش و به هم ریخته #آخر_الزمان، به بیان تلاش فرقههایی است که ابتدا قصد تهاجم فرهنگی علیه #ایران، ایجاد بحرانهای منطقهای و سپس نابودی آن را دارند پرداخته و برنامههای آنان را اینطور ذکر میکند :
1️⃣ فشار بر جماعت #شیعیان از طریق ارعاب و وادار کردن آنها به مهاجرت اجباری؛
2️⃣ تصرف مناطق مهم اقتصادی به کمک پولهای باد آورده #وهابیون_عربستان_سعودی؛
3️⃣ گسیل هواداران به مناطق مهم و جای گیر ساختن آنها برای ایجاد جزایر امن؛
4️⃣ تحت فشار قرار دادن دولتهای مستقل از طریق تبلیغات رسانهای و عملیات انتحاری؛
5️⃣ تاسیس پایگاههای به ظاهر مذهبی مانند #مساجد در مناطق مهم مرکزی، مراکز استانها و شهرستانهای بزرگ؛
6️⃣ انتشار شبهات فرهنگی و مذهبی در میان جوانان و خانوادهها از طریق #رسانهها، #سایتها، #فیلمها، #کتابها و...
🔸نویسنده کتاب در عنوانی دیگر، به بیان رابطه فرقهها و #مهدویت پرداخته و شاخص ترین آنها را «#بهائیت» در ایران و «#وهابیت» در شبه #جزیره_عربستان نام میبرد؛ همچنین، رویکرد اصلی این دو فرقه را ذکر کرده و در نهایت، با توجه به ماهیّت ضد وحدتی این فرقهها، #استراتژی تقریب بین #شیعه و #اهل_سنت را برای #مبارزه با آنان مطرح میکند.
🔸نوسنده در فصل سوم این کتاب، با توصیف تعدی و #تجاوز،خیرهسری،خودکامگی و ناپرهیزگاری ما به طوفانی بی رحم که همه جا را در مینوردد، سعی دارد تا این موضوع را بیان کند که با اعتقادات سست و اندوخته اعمال کم، نمیتوان در برابر این طوفان #مقاومت کرد؛ همچنین، با بیان برخی احادیث در خصوص خوراک #مادی و #معنوی انسان، به برشمردن و توضیح ترفندهای #یهود در این باره میپردازد.
🔸در پایان اینکه این اثر، سعی در گشودن پنجرههایی بر مصادیق و بحرانها و بنبستهای فرو افتاده بر بخت بلند شرق اسلامی دارد و پرده از بسیاری ترفندها و عملکردهای دشمن دیرینه #انسان و یار دیرینه اش، #بنی_اسرائیل فرو میافکند.
📌 #کانال_فکرت :
💠https://eitaa.com/fekrat_net
🎙 #مصاحبه
♦️موضوع : تداوم #حکومت_جمهوری_اسلامی در گرو کارگیری واقعی نخبگان است.
🔹دکتر مجتبی اشرافی استاد دانشگاه، کارشناس #رسانه و مسائل #ایران، مدیر اندیشکده مطالعات راهبردی کریمه در #گفتگو با #خبرنگار #سایت_فکرت
🔹در مورد نقش #نخبگان در تحقق #انقلاب_اسلامی گفت: #نظام_سیاسی شامل دو زیر سیستم #حکومت و #ملت میباشد که هر کدام از این زیر سیستمها را نیز میتوان به عنوان یک سیستم مستقل تحلیل کرد.
📌 #کانال_فکرت :
💠https://eitaa.com/fekrat_net
🎙 #مصاحبه
♦️موضوع : تداوم #حکومت_جمهوری_اسلامی در گرو کارگیری واقعی نخبگان است.
🔻(قسمت اول)
🔹دکتر مجتبی اشرافی استاد دانشگاه، کارشناس #رسانه و مسائل #ایران، مدیر اندیشکده مطالعات راهبردی کریمه در #گفتگو با #خبرنگار #سایت_فکرت در مورد نقش #نخبگان در تحقق #انقلاب_اسلامی گفت: #نظام_سیاسی شامل دو زیر سیستم #حکومت و #ملت میباشد که هر کدام از این زیر سیستمها را نیز میتوان به عنوان یک سیستم مستقل تحلیل کرد.
🔹سیستم #حکومت و سیستم #ملت (شهروندان)، ارتباطی دو سویه با یکدیگر دارند و این ارتباط خود منجر به کنترل یکی بر دیگری میشود، یعنی مادامی که حکومت با شهروندان در ارتباط است، نظام سیاسی، توسط سیستم حکومت کنترل میشود و هم چنین مادامی که #شهروندان با حکومت در ارتباط هستند و یا به عبارتی، حکومت برای حیات خود به شهروندان نیاز داشته باشد، پس این سیستم شهروندان و بخصوص جامعهی نخبگانی است که میتواند بر سیستم حکومت نظارت داشته باشد؛ و این یک مدل ایدهآل و سالم از یک نظام سیاسی و #اجتماع سالم میباشد.
🔹وی افزود : کما اینکه از مهمترین دستآوردهای #انقلاب_اسلامی میتوان به تبیین و بازتعریف نقش فعال مردم در حکومتداری و معنابخشیدن به #نظام_جمهوری_اسلامی نام برد. امّا از طرف دیگر، اگر این ارتباط دو سویه به هم بخورد و جریان انتقال اطلاعات و همچنین نحوهی کسب اطلاع یک سیستم از سیستم دیگر، بخصوص سیستم #حکومت از سیستم شهروندان، ضعیف و ناکارا بشود، میتوان این حالت را مقدمهای برای شکلگیری وضعیت نارضایتی شهروندان از سیستم حکومت تلقی کرد که با عدم توّجه حکومت به این قضیه و سهلانگاری حکومت، این وضعیت میتواند به مرحلهی بحران در #نظام_سیاسی و وقوع انقلاب هم منتهی بشود که این مورد را در رابطه با حکومت #طاغوتی_پهلوی و وقوع انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۷ ه.ش. در #ایران میتوان تطبیق داد.
🔹این پژوهشگر و نویسنده کشورمان در ادامه سخنانش تصریح کرد: بنابراین، #جمهوری_اسلامی نیز بایستی در محول کردن نقشهای اصلی به مردم و میدان دادن به #نخبگان ورعایت اصل #شاسیته_سالاری_دینی، همان رویه و #ایدئولوژی_انقلابی_گری را دنبال نمایید. به تعبیری دیگر، از آنجایی که بحران معلول بیماری یک #نظام_سیاسی است، پس بایستی تا جایی که مقدور است از سلامت جمهوری اسلامی (نظام سیاسی) مطمئن شد.
🔹امّا یک نظام سیاسی سالم هم نشانههایی دارد که با توّجه به سیستم شهروندان، میتوان به آنها واقف شده و از آنها حراست و نگهداری کرد. از جملهی مهمترین دستآوردهای انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی که اتفاقاً تا اندازهی زیادی نیز این دستآوردها توانسته است به حفظ سلامت #نظام کمک نماید، میتوان به موارد زیر اشاره نمود :
🔹وی با بیان اینکه توانایی سادهسازی (شفافیت رویدادها و ارتباطات)، یکی از این دستاوردها بود، اظهارکرد: رویداد و روابط اجزاء و حالتهایی که در سیستم و نظام سیاسی در جریان هستند، بایستی ساده، شفاف، قابل شناسایی، برنامهریزی، کنترل و از همه مهمتر، رویدادهای آیندهی سیستم نیز از طریق رویههایی مانند #آینده_پژوهی، قابل پیشبینی باشند.
🔹یکی نیازمندیها و خواستهای سیستم اجتماع که در قالب تقاضاهای داخلی یا همان بازخوردهای درون سیستمی به نظام سیاسی جمهوری اسلامی وارد میشود و دیگری تظاهراتهای #بین_المللی که در ارتباطات خارجی و تحت عنوان #دیپلماسی بینالمللی و در قالب نیازهای خارجی به دستگاه دیپلماسی وارد میشود. که این امر خود تفکیک اطلاعات ورودی به یک #نظام-سیاسی سالم مانند جمهوری اسلامی را که جهت تولید منظم و متوالی خدمات #نظام ضروری است، ساده میکند.
🔹اشرافی در ادامه سخنانش تصریح کرد: دارا بودن چهار توانمندی استخراجی، توزیعی، تنظیمی و سمبلیک نیز یکی از مهمترین دستآوردهای #انقلاب_اسلامی و #نظام_جمهوری_اسلامی که اتفاقاً تا اندازهزیادی، توانسته به حفظ سلامت نظام کمک نماید. توانمندی نظام جمهوری اسلامی در استخراج منابع طبیعی و نیروی انسانی، توزیع برابر تفریحات، امکانات و ... میان شهروندان، توزیع و تخصیص عادلانهی منابع دراختیار نیز ازجملهی توانمندیهای نظام سیاسی جمهوری اسلامی میباشد.
🔹همچنین نظام جمهوری اسلامی برای حفظ دستآوردهای انقلاب اسلامی و سلامت خود باید بتواند بر اساس الگوی انقلابیگری از پیش تعریف شده و نیل به هدف تعالی و آرمان شهر مهدوی که در قالب شکلگیری و بازتولید تمدن نوین اسلامی تعریف نموده است، رفتار شهروندان خود را تنظیم کند. این بدان مفهوم است که مثلاً شما به عنوان یک شهروند ایرانی، از قانون خوب اطاعت کنید، حقوق دیگران را رعایت کنید، حرمتهای اجتماعی را رعایت کنید، مناسک و مسالک دینی را انجام داده و به هنجارهای دینی و فرهنگی اجتماع احترام میگذارید.
👇ادامه دارد ...
📌 #کانال_فکرت :
💠https://eitaa.com/fekrat_net
🎙 #مصاحبه
♦️موضوع : تداوم #حکومت_جمهوری_اسلامی در گرو کارگیری واقعی #نخبگان است.
🔻(قسمت دوم)
🔸این مدرس دانشگاه تأکید کرد: در نهایت، توانایی #سمبلیک در یک #نظام_سیاسی سالم، یعنی این که نظام سیاسی تا چه اندازه میتواند سمبلهایی که نشانگر تواناییهایش هست را نشان بدهد. مثلاً یک نشانهای که بیانگر #هویت_ملی باشد، میتواند روی آن مانور داد و تبلیغات کرد و با کمک آن رفتار شهروندان را جهت دهی کرد، شهروندان را انسجام داد و ...
🔸به عنوان مثال، شهروندان ایرانی در هشت سال #دفاع_مقدس با توسل به شعاعر دینی و در جهت حمایت از دین مبین #اسلام و تشیع علوی از یک سو و با افتخار به پرچم #ملی به عنوان سمبل سرزمینی از سوی دیگر، توانستند هشت سال در مقابل تهاجم #رژیم_بعثی_عراق #مقاومت نمایند یا به عنوان نمونه در برپایی مراسمهای دینی و آیین نکوداشت بزرگان ملی، یا حتی بحرانهای زیست محیطی و بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله و ... ،مردم و شهروندان ایرانی و همچنین قاطبهی #مسئولان_نظام_جمهوری_اسلامی، همواره در ذیل توجه به وحدت و یکپارچگی #اجتماعی، سمبل #مقاومت و نشانههای #ایثار و علاقه به همنوع را از خود بروز دادهاند.
🔸این کارشناس تصریح کرد: در الگو بودن و الگوسازی و تبیین سمبلهای ملی، #نخبگان_جامعه نقشی تعیین کننده دارند. نخبگانی مانند حاج #قاسم_سلیمانی،که هم انقلابی و هم مردمی بود و همواره خود را با انقلاب، ولایت (به عنوان رکن اصلی #نظام_سیاسی) و با مردم به عنوان رکن اصلی مقبولیت بخشی به نظام سیاسی، همراه و هم مسیر میدید و دیدیم که شهادتش هم به عنوان یک چسب #اجتماعی، به #وحدت و یک صدایی جامعه و همراهی بیشتر و بهتر ملت با نظام سیاسی جانی تازه بخشید و نفسی دوباره دمید.
🔸وی بررسی اجزاء و ابزارها را یکی از مهمترین دستآوردهای #انقلاب_اسلامی و #نظام_جمهوری_اسلامی دانست که اتفاقاً تا اندازهزیادی، توانسته به حفظ سلامت نظام کمک نماید و در ادامه اضافه کرد: در نظام سیاسی، چک کردن عملکرد اجزاء جامعه (شهروندان) و ابزارها و وسایل مورد نظری که برای اهداف متعالی نظام سیاسی درنظر گرفته شدهاند، بسیار حیاتی و حائذ اهمیت میباشد و اتفاقاً جزو وظایف اصلی #نخبگان_جامعه است که احیاناً به عنوان #نخبه_سیاسی، در بدنه #نظام_سیاسی قرار گرفته اند.
🔸در نظام سیاسی جمهوری اسلامی تعبیه و پیشبینی دستگاههای نظارتی مانند #شورای_نگهبان (اصول 91 تا 99 قانون اساسی جمهوری اسلامی)، #مجلس_خبرگان_رهبری و ... و الزاماً توجهبه شایسته سالاری #نخبگان متعهد و متخصص در مناصب اجرایی و #مقننه و #قضائی و ... تا اندازهی زیادی توانسته است از اهداف اولیه و متعالی انقلاب اسلامی مانند تفکیک قوا (اصل 57 قانون اساسی)، اجرای قوانین منطبق بر شریعت اسلامی (اصل 4قانون اساسی)، برقراری برابری و عدالت اجتماعی و تحقق آنها در قالب نظام جمهوری اسلامی به عنوان یک دستآورد ارزشمند، نگهداری و مراقبت نماید.
🔸اشرافی تأکید کرد : برای اینکه بدانیم دقیقاً یک جزء از سیستم چه قابلیتهایی دارد و احیاناً برای حصول چه اهدافی میتوان از آن بهرهبرداری کرد و یا اینکه حتّی کل سیستم در چه وضعیتی قرار دارد، بایستی حتماً محدودهی فعالیت سیستم و یا هر یک از اجزاء مورد نظر مشخص شده باشد، به تعبیری دیگر در درون ساختار #نظام_جمهوری_اسلامی منبعث از #انقلاب_اسلامی سال ۱۳۵۷ه.ش.، برای تعیین کارکرد این #نظام و تشخیص صحت و سلامت و یا ضعف و نقصان جمهوری اسلامی و زیرمجموعههایش، محدودهی مفهومی، #ایدئولوژیک و عملیاتی نظام در قالب قانون اساسی و اصل مترقی #ولایت_مطلقه_فقیه مشخص و معین شده است و این خود موجب میشود تا #نخبگان و #مسئولان_سیاسی نظام نتوانند گترهای و سلیقهای عمل نمایند و یا این که نظام سیاسی جمهوری اسلامی به سمت یک #نظام_دیکتاتوری عنان گسیخته متمایل شود. که این جنبهی از ساختار #سیاسی-نظام_جمهوری_اسلامیْ بهعنوان یکی از مهمترین دستآوردهای انقلاب اسلامی در ساختار #نظام تعبیه شده و همواره تعالی، رشد و پیشرفت نظام جمهوری اسلامی را تضمین مینماید.
👇ادامه دارد ...
📌 #کانال_فکرت :
🆔 https://eitaa.com/fekrat_net
🎙 #مصاحبه
♦️موضوع : تداوم #حکومت_جمهوری_اسلامی در گرو کارگیری واقعی #نخبگان است.
🔻(قسمت سوم و قسمت پایانی)
🔹مدیر اندیشکده مطالعات راهبردی کریمه گفت: برای اینکه #سلامت_نظام_جمهوری_اسلامی حفظ شود، شفافیتسازی و تبدیل دادههای خام به #اطلاعات، در برخی مواقع مقتضی و حتّی تصمیمگیریهای معمول درون و یا برون سیستمی، بسیار ضروری به نظر میرسد، به عنوان نمونه، نظام جمهوری اسلامی، بایستی تمام آمار و دادههای مربوط به زاد و ولد و مرگ و میر و ...، #مهاجرتها و ... را زیر نظر داشته و با پالایش مداوم آنها، اطلاعات مفید را برای برنامهریزیهای کوتاه و بلند مدت خود در اختیار داشته باشد.
🔹همچنین واقعه نگری به مسایل و مشکلات و اتفاقات و حوادثی که معمولِ یک کشور است و توجه به دلایل بروز وقایع و دقت در عدم رخداد مجدد آنها و البته پیشبینی وقایع پسینی توسط #نخبگان و ترجمه نیازهای جاری و عاجل اجتماع توسط نخبگان فکری و تبدیل این نیازها به دستورالعمل و اجرا توسط #نخبگان #مدیریتی و اجرایی، بسیار مهم و در سلامت #حاکمیت و تقویت حکمرانی خوب توسط جمهوری اسلامی بسیار حائذ اهمیت است.
🔹وی با بیان اینکه یک نظام سیاسی سالم، دارای مرکزیت و #رهبری واحد است، تأکید کرد: هر #نظام_سیاسی باید یک نقطهی مرکزی و محور #وحدت داشته باشد تا نظام سیاسی را کنترل نماید، مانند کارکرد مغز در بدن #انسان.
🔹به تعبری دیگر، تفسیر به #رأی #نخبگان و توهم دانایی و انتقال این توهم آگاهی به توده #ملت توسط اینگونه نخبگان، سمی مهلک و کشنده برای یک نظام سیاسی است. تقریباً در تمامی نظام های سیاسی که در جهت نیل به حکمرانی خوب درحرکت هستند، یک فصل الخطاب و یک #نخبه مرکزی برای جمع بندی نظرهای مختلف و داوری میان نظرات مختف و ارائه نقطه نظر نهایی وجود دارد که این خود از تشتت آرا و چنددستگی که معمولاً هم به ضرر منافع ملی است، جلوگیری میکند.
🔹اشرافی تصریح کرد: در #نظام_جمهوری_اسلامی، برای این #رهبری واحد، در قالب اصل #ولایت_مطلقه_فقیه، شرایط و ویژگیهای قانونمند و شفافی پیشبینی شده و به نحوی از انحا، مشروعیت و مقبولیت #نظام_جمهوری_اسلامی و سیستم #حکومتی در گرو مشروعیت #رهبری واحد و فصل الخطاب قانونمند یعنی همان #ولایت_فقیه تعریف و تبیین شده است. در مجموع، مهمترین دستآورد #انقلاب_اسلامی، برقراری رابطه مطلوب میان نظام جمهوری اسلامی و #ملت (شهروندان) خود و شکلگیری و وسعت دادن به دامنهی تأثیر #نخبگانی در #جامعه میباشد.
🔹وی اضافه کرد: به تعبیری دیگر، #نظام_جمهوری_اسلامی، از این منظر یک #نظام_سیاسی سالم و مطلوب تلقی میشود که تا اندازه زیادی توانسته است پاسخگوی تقاضاهای شهروندان خود باشد و این که این نظام سیاسی در قبال توقعات حقیقی #شهروندان خود، از طریق بازنمایی و فراخوانی #نخبگان و #شایسته_سالاری مدنی و دینی، توانایی اقناع و ایجاد حس رضایتمندی را در این شهروندان متوقع کسب نموده است و سعی کرده است تا #ملت را در درجهی مطلوبی از رضایتمندی و باور به مؤثر بودن در ساختار #حکومت و سیستم تصمیمگیری #حاکمیتی نگه دارد که این خود، به استقرار و استمرار نظام جمهوری اسلامی کمک شایانی خواهد کرد و تا اندازهی زیادی از فشارهای داخلی و چالشهای درون سیستمی خواهد کاست.
🔹بنابراین، تشکیل، استقرار و تداوم #حکومت_جمهوری_اسلامی به عنوان مهمترین دستآورد #انقلاب_اسلامی،در گرو آگاهی و گزینش و به کارگیری واقعی #نخبگان آگاه و معتقد و متعهد و متخصص و نیز رضایتمندی و بصیرت شهروندانِ خودآگاه و #ملت_ایران میباشد.
🖊 مصاحبه گیرنده : سید حسین امامی
.
📌 #کانال_فکرت :
🆔https://eitaa.com/fekrat_net
🎙 #گفتگو
♦️ #مردم_سالاری_دینی،به مراتب مردمی تر از #لیبرال_دموکراسی است.
🔷تفاوت های لیبرال دموکراسی با #مردم_سالاری_دینی در گفتگو با #سید_سعید_زاهد_زاهدانی
🔷دکترای جامعهشناسی از دانشگاه لیدز #انگلستان، #جامعه_شناس و استاد #دانشگاه_شیراز
🔸اصل تفکیک #قوا توسط #کنت_دو_منتسکیو در کتاب روح القوانین نظریه پردازی و ابتدا در #اروپا رایج شد. با توجه به شکل گرفتن #دولت، ملتها بعد از فروپاشی اقتدار #کلیسا در اروپا لازم بود ساختار جدیدی دولت را تنظیم کند.
🔸در طرح تفکیک قوا برای #قانونگذاری #دنیاگرا به جای قوانین قبلی من درآوردی کلیسا، دو مجلس در نظر گرفته شد. چرا دو مجلس؟ یکی برای قانون گذاری توسط #نمایندگان_مردم و دیگری برای نظارت بر قوانین و حتی قانونگذاری توسط نمایندگان امنای مردم که زمینداران و سرمایهداران بودند. نامش در کشورهای مختلف سرمایه داری فرق می کرد، مثلا گذاشته بودند مجلس لردها، مجلس اعیان، مجلس اشراف و یا #مجلس_سنا.
🔸به این ترتیب #نظام_طبقاتی #جامعه بر اساس امتیازات مالی، ساختار رسمی خود را یافت.
📌 #کانال_فکرت:
🆔https://eitaa.com/fekrat_net
🎙 #گفتگو
♦️#مردم_سالاری_دینی،به مراتب مردمی تر از #لیبرال_دموکراسی است.
🔷تفاوت های لیبرال دموکراسی با #مردم_سالاری_دینی در گفتگو با #سید_سعید_زاهد_زاهدانی
🔷دکترای جامعهشناسی از دانشگاه لیدز #انگلستان، #جامعه_شناس و استاد #دانشگاه_شیراز
🔻(بخش اول)
🔸اصل تفکیک #قوا توسط #کنت_دو_منتسکیو در کتاب روح القوانین نظریه پردازی و ابتدا در #اروپا رایج شد. با توجه به شکل گرفتن #دولت، ملتها بعد از فروپاشی اقتدار #کلیسا در اروپا لازم بود ساختار جدیدی دولت را تنظیم کند.
🔸در طرح تفکیک قوا برای #قانونگذاری #دنیاگرا به جای قوانین قبلی من درآوردی کلیسا، دو مجلس در نظر گرفته شد. چرا دو مجلس؟ یکی برای قانون گذاری توسط #نمایندگان_مردم و دیگری برای نظارت بر قوانین و حتی قانونگذاری توسط نمایندگان امنای مردم که زمینداران و سرمایهداران بودند. نامش در کشورهای مختلف سرمایه داری فرق می کرد، مثلا گذاشته بودند مجلس لردها، مجلس اعیان، مجلس اشراف و یا #مجلس_سنا. به این ترتیب #نظام_طبقاتی #جامعه بر اساس امتیازات مالی، ساختار رسمی خود را یافت.
🔸امروز #مجلس_لردها در #انگلستان در مدت شش ماه حق دارد قوانین مالی مصوب مجلس عوام را وتو کند.
🔸در #قانون_اساسی_جمهوری_اسلامی اصل تفکیک قوا پذیرفته شد، اما به علت اینکه در #نظام_اسلامی «إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاكُمْ»(حجرات/13)، به جای #ثروتمندان_جامعه حق وتو به ضوابط اسلامی داده شد. از این جهت #نظام_پارلمانی ما دارای یک #مجلس شد با #شورای_نگهبان که به جای مجلس اعیان، طبق ضوابط اسلامی #پاسدار_اسلام و #قوانین_اسلامی میباشد.
🔸در #نظام_اسلامی، امنای مردم؛ #اسلام_شناسان و متقین هستند نه #ثروتمندان .
🖊 مصاحبه گیرنده: سید حسین امامی
📌 #کانال_فکرت :
🆔https://eitaa.com/fekrat_net
🎙 #گفتگو
♦️#مردم_سالاری_دینی،به مراتب مردمی تر از #لیبرال_دموکراسی است.
🔶تفاوت های لیبرال دموکراسی با #مردم_سالاری_دینی در گفتگو با #سید_سعید_زاهد_زاهدانی
🔶دکترای جامعهشناسی از دانشگاه لیدز #انگلستان، #جامعه_شناس و استاد #دانشگاه_شیراز
🔻(بخش دوم و پایانی)
🔹#شورای_نگهبان مسئول پاسداری از اسلامیت و قانونیت (قوانینی که می باید طبق اصل ۴ قانون اساسی بر اساس اسلام باشند) در سطح ستادی #حکومت و #دولت، به معنای اعم آن، #جمهوری_اسلامی_ایران است.
🔹با این توجه علاوه بر نظارت بر #قوانین مصوب #مجلس_شورای-اسلامی، برای پیشگیری از ورود کسانی که صلاحیت اسلامی و قانونی ندارند، به مناصب ستادی #جامعه، #شورای_نگهبان وظیفه ارزیابی داوطلبین پستهای نمایندگی مجلس شورای اسلامی، #مجلس_خبرگان و #ریاست_جمهوری را برعهده دارد.
🔹از همین جا مخالفتهای شخصی با شورای نگهبان شکل می گیرد. کسانی که داوطلب این مناصب هستند و مایل به ارزیابی خود نمی باشند به بهانه های مختلف به مخالفت با #رأی_شورای_نگهبان می پردازند. بر همین اساس به تصویب مجلس چهار نهاد رسمی موجود در کشور: #وزارت_اطلاعات، #نیروی_انتظامی، #قوه_قضائیه و #سازمان_ثبت_احوال برای مستند کردن اطلاعات به دست آمده در مورد داوطلبین در نظر گرفته شده است، البته منابع دیگری هم مورد استفاده شورای نگهبان قرار می گیرد ولی در نهایت همه اطلاعات باید مستند باشد. پس کسانی که از این ضرب المثل که آن را که پاک است از محاسبه چه باک است، پیروی نمیکنند مخالف این بررسی ها هستند.
🔹گروه دیگری که با شورای نگهبان مخالفت میکنند کسانی هستند که در قالب نظریه #سیاسی_لیبرال_دموکراسی به #مردم_سالاری_دینی مینگرند. در #لیبرال_دموکراسی داشتن هر عقیده ای آزاد است. از این جهت نظارت اسلامی بر عقیده داوطلبان با آن مکتب همراه نیست و این دسته از مخالفین عمدتاً انگ خطی بودن رفتار #شورای_نگهبان به کار می گیرند و نهایتاً نظام را به #دیکتاتوری_اسلامی متهم می کنند. حال آنکه گفتیم رعایت ضوایط اسلامی نه به معنای #دیکتاتوری بلکه به معنای رعایت ارزش ها و عقاید حاکم بر جامعه و فرهنگ ایرانیان است.
🔹مخالفتهای این دسته دامنهاش به #قوانین هم می رسد، زیرا نه تنها در #سیاست بلکه در #فرهنگ و #اقتصاد نیز ایدیولوژی لیبرال سرمایه داری را پیروی می کنند و اندیشه های اسلامی را قابل اجرا نمیدانند. مخالفهای ایشان با مصوبات قانونی شورای نگهبان و مخالفت با قوانین تصویبی #مجلس، موجب شد که #حضرت_امام (ره)، با اکراه اجازه تأسیس #مجمع_تشخیص_مصلحت_نظام را بدهند.
🔹دسته سوم مخالفین شورای نگهبان، #نظام_استکبار_جهانی و هواداران آن است که می دانند قواعد و قوانین اسلامی وقتی در #جامعه ساری و جاری شود و استقرار یابد کاشته های آنان در قرون اخیر در #ایران و منطقه بر باد خواهد رفت و انسان هائی ساخته خواهند شد که مانند #سردار_شهید_سلیمانی بساط آنان را به هم خواهند ریخت.
👤مصاحبه گیرنده: سید حسین امامی
📌 #کانال_فکرت:
🆔https://eitaa.com/fekrat_net
📝#یادداشت
♦️لزوم آگاهي و احساس مسئوليت در #مردم
🔷بيانية هيأت علميه #نجف با تأييدية #آخوند_خراساني درباره #انتخابات_مجلس
🔸«اي #ملت_ايران ! حال قريب چند ماه به وقت انتخاب داريد. به شما گفتيم، تنبيه نموديم، راه را از چاه شناسانديم، تا مِن بعد نگوييد غافل بوديم، اشتباه کرديم، تا آنکه بعضي از جهّال، مقام منيع #رياست_روحاني را مورد اشکال قرار دهند.
📌 #کانال_فکرت:
🆔https://eitaa.com/fekrat_net
📝 #یادداشت
♦️لزوم آگاهي و احساس مسئوليت در #مردم
🔷بيانية هيأت علميه #نجف با تأييدية #آخوند خراساني درباره #انتخابات_مجلس
🔸«اي #ملت_ايران ! حال قريب چند ماه به وقت انتخاب داريد. به شما گفتيم، تنبيه نموديم، راه را از چاه شناسانديم، تا مِن بعد نگوييد غافل بوديم، اشتباه کرديم، تا آنکه بعضي از جهّال، مقام منيع #رياست_روحاني را مورد اشکال قرار دهند.
🔸هر چه بشود، به حسن يا سوء اختيار خود شماهاست. کسي تقصير ندارد. چشمهاي خود را باز کنيد، انتخاب مردمان صحيح نمائيد. که انشاءالله تعالي بر حسب غيرت مسلماني و حميّت ايراني خود همّت کنيد و مفاسدِ سابقه اين #مملکت را اصلاح و اساب آسايش عامه را فراهم آريد».
🔸جملات فوق، بخش پاياني بيانيهاي است که به امضاي «هيأت #علميه_نجف_اشرف» و با تقريظ و تأييدية #آخوند_ملا_محمد_کاظم_خراساني در شعبان 1329 (حدود چهار ماه قبل از وفات مشکوک آخوند) انتشار يافت.
🔸با فتح #تهران در اواخر جماديالثاني 1327، اداره پايتخت بهدست فاتحان، متشکل از قواي #بختياري، #گيلاني و #ارمنی افتاد. در اين زمان، وضعيت در تهران تغيير کرده بود و با کنار رفتن گروه مخالفِ #مشروطه، دعواي #آزاديیخواه و مستبد، جاي خود را به دعواي اعتدالی و #دمکرات داده بود.
🔸دو #مرجع بزرگ #مشروطهخواه #نجف، آخوندملامحمدکاظم خراساني و #شيخ_عبد_الله_مازندرانی، سعي داشتند با ارسال نامهها و #تلگراف_های متعدد، ثبات و #امنيت در #ايران برقرار گردد و #مشروطه مورد نظر آنها محقق شود.
🔸به تعبیر مرحوم #آخوند نمایندگان به عنوان ثغات و #جمهور_مردم با رعایت موازین شرعی و با نظارت #مجتهدین در امور عرفیه #قانون_گذاری مینمایند.
🔸در واقع بدین نحو آخوند پایۀ متین شرعی برای #رأی اکثریت و انتخابات قائل شدهاند و #مجلس و #نمایندگان آن را به تبع هدفی که مد نظر اوست و آثاری که بر مجلس در مقابل #استبداد بار میشود در کلیت، امری شرعی دانسته و یا مخالف موازین شرع نمیدانند، لذا در ادامۀ کار مجلس نیز اگر دیگران نتوانستند این راه را در جهت مد نظر به خوبی ادامه دهند، اشکال از تأسیس مجلس نیست، بلکه اشکال از بیکفایتی ادامه دهندگان است که بارها نیز در ادامه مورد نکوهش و تذکر مراجع واقع شدند.
🔸مرحوم #خراسانی ایجاد مجلس را سبب احیاء حقوق طبیعی ملت یا «حقوق بشریه و ملیه و وطنیه» بر میشماردند. بنابر نظرات آخوند و سایر #مراجع_نجف در باب مجلس #قانون_گذاری مشخص میشود که آنها معتقد بودهاند، #مشروطیت میتواند انسجام #مردم متدین را حفظ کند و از دست برد مستبدین به دور دارد. از اینرو بارها در بیانیههای خود نوشتهاند: #مجلس و #مشروطیت موجب حفظ بیضۀ #اسلام و حوزۀ مسلمین خواهد شد.
🖊 نویسنده: صدرا بصیرت
📌#کانال_فکرت :
🆔 https://eitaa.com/fekrat_net