🕉حقیقت یوگا چیست ⁉️
♦️ یوگا هرچند دارای سابقه هزاران ساله است، به جهت رویکرد جدید و بازتولید نوین آن، میتواند مورد مداقه قرار گیرد.
🔷 مکتب یوگا خدا را به عنوان نفسی متعالی میشناسد که از همهی نفوس متمایز بوده و در جایگاه قدسیت قرار دارد.
🔶 یوگا در لغت به معنای کار و عمل معنوی و در اصطلاح، به معنای ایستادن یا متوقف ساختن دخل و تصرفها و معلومسازی ذهنی است.
♦️ بنابراین، برخلاف تصور عامه، واژهی مزبور به معنای ارتباط و پیوند نفس انسان با یک واقعیت متعالی دیگر، همچون خدا و حقایق مطلق نیست.[1]
♦️ بنیانگذار این مکتب شخصی به نام «پَتَنجَلی»[2] میباشد که هدف یوگا را چنین بیان میکند: «یوگا، حذف مراتب ذهنی و نفسانی و عقلانی است.»[3]
🔷 مکتب یوگا خدا را به عنوان نفسی متعالی میشناسد که از همهی نفوس متمایز بوده و در جایگاه قدسیت قرار دارد. این مکتب مانند دیگر مکتبهای هند معتقد است: «راه نیل به رهایی و آزادی، کسب معرفت مستقیم و بیواسطه دربارهی ماهیت نفس است.»[4]
🔶 این معرفت خاص به ما میآموزد که ماهیت نفس از تمام چیزهای دیگر جهان متمایز و مستقل است و چیزی غیر از عالم ماده، از جمله بدن، ذهن و نفس میباشد.
🔷 اما رسیدن به این دانش مستلزم این است که کارهای ویژه بدن، حواس، ذهن و عقل و همچنین نفس، محدود و سرکوب گردد و نادیده انگاشته شود.[5]
🔻 سیستم معنوی یوگا دارای انواع گوناگونی است:
1️⃣ مِنترِه یوگا مربوط به راهبههایی است که در معبدهای تبتی به خواندن اوراد مشغول هستند. اساس این شبهآیین، بر بصیرت و آگاهی درونی است که با بیان اصوات و کلمات به دست میآید.
2️⃣ کِرمه یوگا بر اساس تفکر شکل گرفته است. بر اساس این تفکر آرامش و سکوت و نیز بیبرنامگی و بینظمی، مهمترین راههای کسب معنویّت است.
3️⃣ بهکتی یوگا به تمرکز بر مفهوم ماورایی تکیه دارد و برخی به اشتباه آن را یوگای عبادت میخوانند درحالی که از عبادت در آن خبری نیست.
4️⃣ در یوگای پاتانچلی(پتنجلی) هشت مرحله شمرده شده است که یوگیست باید یک به یک آنها را طی کند.
5️⃣ در سیستم یوگا برای کالبد انسان، بدنها، نادیها و چاکراهایی ترسیم میشود که میتواند انرژیزایی کرده، معنویّت را بارور سازد.[6]
🔶 بنابر تفاسیر و مبانی گفته شده در بالا یوگا یک طریقت معنوی و عرفانی میباشد و آنچه که در اذهان مردم نسبت به یوگا وجود دارد که یوگا یک ورزش است، درست نیست.
🔷 پس قبول اینکه یوگا فقط یک ورزش بدنی است که بهکار چاقی و لاغری یا بدنسازی میخورد کوتهنظری میباشد.
♦️ درست است که یوگا در وهله اول ورزش بهنظر میرسد، ولی در حقیقت مقدمه ورود به موضوعات دیگری است که هدف اصلی یوگا را باید در آنجا جستجو کرد.
🔻 پینوشت:
[1]. معرفی مکتبهای فلسفی هند، موهانداتا دریندرا، ساتیشچاندرا چاترچی، فرناز ناظرزادهکرمانی، چاپ 1، 1384 ، انتشارات مرکز مطالعات ادیان و مذاهب، ص 556.
[2]. فرهنگ ادیان جهان، جانراسل هینلز، عسکری پاشایی، 1389، انتشارات ادیان و مذاهب، ص 692.
[3]. ادیان و مکتبهای فلسفی هند، داریوش شایگان، 1394 ، انتشارات امیرکبیر، ج2، ص 652.
[4]. معرفی مکتبهای فلسفی هند، ساتیش چاندرا چاترجی، ترجمه فرناز ناظرزاده کرمانی، ص 547.
[5]. نقد و بررسی جریانهای مدعی معنویت، علی محمدی، نشر ذکری، قم، ص 135.
[6]. آفتاب و سایهها، محمد تقی فعالی، نگرشی بر جریانهای نوظهور معنویّتگرا، تهران، انتشارات نجمالهدی، 1388، ص 84- 111.
#عرفان_های_کاذب
#مدعیان_دروغین
#یوگا
7b650ebc_6197_4fb4_a523_e4a248827e60.pdf
10.5M
⭕️ بهائیت شناسی
👈 نسخه pdf نشريه ایام جام جم | مجموعه مقالات نقد بهائیت (تاریخی - سیاسی)
🔹 حاوی ناگفتههای خواندنی
🔹تحت اشراف مورخ غیور، حضرت استاد ابوالحسنی منذر ؛ سال
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀نفوذ خیرخواهانه
🔸از بیمارستان مسیحی تا ساختن مساجد و باشگاه رایگان ورزشی...
جایی که فرقه ها جذب میکنند.
🔹ساده لوحانی که مسیر فرقه ها را باز میکنند...
🔴 تعویض جای شهید و جلاد توسط رسانه دراویش معاند
♦️همزمان با سالمرگ «محمد ثلاث» درویش تروریست غائله گلستان هفتم تهران، 28 خرداد تعدادی از دراویش «نعمتاللهی سلطانعلیشاهی گنابادی» با حضور در کنار قبر وی، سالمرگش را برگزار کردند و خبر آن نیز در رسانههای معاند نظیر «دُرتیوی» و «ایران اینترنشنال» و صفحات دراویش معاند در شبکههای اجتماعی، بازتابی گسترده داشته است.
♦️نکته قابل توجّه آنکه هرساله تعدادی از دراویش با خانواده در این مراسم حاضر شده و با خواندن بیانیهای مبنی بر تبرئه جنایات این درویش قاتل و سایر دراویش نعمتاللهی گنابادی حاضر در غائله گلستان هفتم، نظام را با انواع تهمتها زیر سوال میبرند.
♦️مراسمی که با حضور عناصر معاندی چون «مجتبی بیرانوند» و پوشش خبریاش در اینستاگرام و نیز پوشش رسانهای معاندینی چون «وحید بهشتی» در «دُرتیوی»، به آسانی و وقاحت «محمد ثلاث» را شهید نامیده و مدّعی میشوند که وی بر اساس پروندهسازی و زیر شکنجه با اعتراف اجباری و ساختگی محکوم به اعدام شد. جالبتر اینکه «دُرتیوی» مدّعی است اسناد و شواهد متقن و مستدلی بر بیگناهی ثلاث دارد که در اختیار نهادهای حقوق بشری بینالمللی جهت دادخواهی قرار دارده، امّا هیچگاه حتّی یک مورد از اسناد مذکور را ارائه و منتشر نکرده است
#جنگ_شناختی | 🧠
جنگ شناختی جنگی است که شناخت و اعتقادات انسانها را هدف قرار میدهد و هدفش از بین بردن اعتقادات و اعتماد جامعه و همچنین ناامید کردن جامعه نسبت به حاکمیت است که تنها راه مقابله با آن آگاه سازی جامعه می باشد.
#جنگ_شناختی | 🧠
نقش سلبریتی ها در جنگ شناختی: سلبریتی ها از مهمترین ابزارهای جنگ شناختیاند که با تطمیع یا تهدید یا احاطهی روانشناختی و جنگ روانی یا حتی تسلط سرویس های اطلاعاتی بر یک سلبریتی، میتوان او را به بلندگوی دشمن تبدیل کرد و از دهان او حرفهای دشمن را شنید!
🚨 بیانات رهبر معظم انقلاب در مورد غروب مسلمانان در اندلُس بواسطه آلودگی به #شهوت و #شراب :
📍" اروپایی ها وقتی خواستند آندلس را از مسلمانان پس بگیرند، اقدامی بلندمدت کردند... آنها به فاسد کردن جوانان پرداخـتند و در این راستا انگـیزههای مختلف مـسـیـحی، مـذهـبـی یا سیاسی داشتند، یکی از کارها این بود که تاکستانهایی[باغهای انگور] را وقف کردند تا شــراب آنها را به طور مجـانی در اختیار جوانان قرار دهند! جـوانان را به سـمت زنـان و دخـتران خـود سـوق دادند تا آنـهـا را به شـهـوات آلـوده کنند! گـذشــت زمـان راههـای اصـلـی را برای فـاسـد یا آبـادکـردن یک مـلــت عــوض نمی کند، امروز هــم آنها همـین کار را می کنند..."
💿از الگو بودن اوشین تا الگو شدن بیتیاس
💢بستر علاقه و گرایش به موج کرهای را صدا و سیمای ملی با پخش گسترده و دائمی سریالهای کرهای ایجاد کرد به عنوان نمونه پخش سریال «جواهری در قصر» در سال 1385و سریال افسانه «جومونگ» در سال 1387 در ایران به حدّی مورد استقبال قرار گرفت که باعث تعجب مسئولان فرهنگی کره قرار گرفت و با تعجب بیان میداشتند که خود این سریال در کره آنقدر مورد استقبال نبوده است که در ایران مورد توجه قرار گرفت.
💢رهبر معظم انقلاب میفرمایند: « بچههای ما - نوههای بنده - اسم بازیکنان و ستارههای فوتبال دنیا را خیلی خوب بلدند، یکی یکی همینطور مکرر اسم اینها را میآورند؛ این طرفدار این است، آن طرفدار آن است، لباس نمیدانم فلان تیم فرنگی را این میپوشد، آن یکی لباس تیم دیگر را میپوشد، اما اسم مثلا فرض کنید که فلان دانشمند معاصر خودشان را نمیشناسند؛ اسم بیاوری نمیشناسند کیست؛ خب اینها بد است، اینها را ما بایستی واقعا کار بکنیم.
من عرض میکنم ما در برخورد با مسائل تهاجمی، پدیده را در اول ورود، حتی قبل از ورود باید بشناسیم. فرض کنید یک چیزی، یک فکری، یک روشی در دنیا دارد رایج میشود؛ پیدا است که این اینجا خواهد آمد - خب دنیا دنیای ارتباطات است، دنیای اتصال و ارتباط است، نمیشود حصار کشید - قبل از آنکه بیاید، به فکر باشید که برخورد حکیمانه با آن داشته باشیم
🔴هشدار
فرهنگ پوشش ما را چه کسانی هدایت می کنند؟
۵۱ مدل تیشرت طرح گروه کی پاپ بی تی اس فقط در یک مورد ارایه شده است.
ساعت و عکس، لیوان و .... با این طرح ها در همه جای کشور حضوری و مجازی در حال ارایه شدن است.
فرهنگ پوشش و نوع تیپی که ارایه می شود، برای حضور در خیابان ها است.
ارائه و ترویج نوع فرهنگ پوشش فرزندان ما، دست این ها است.
بنظر بحران واقعی در پیش است. هشیار نباشیم دیگر......
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 شهدا آینده را دیدند...
💠 این سخنرانی شهید بهروز مردای برای ساعاتی قبل از شهادتش در شلمچه میباشد ...
جنگ فرهنگی در حال وقوع است، وظیفه ما چیست؟
🔹 آرامگاه فردوسی محل تبلیغ فرقهها
مشاهدات میدانی از آرامگاه «حکیم ابوالقاسم فردوسی» در 17 خرداد، از حجم گسترده تبلیغات فرقه ها در این مکان تاریخی حکایت دارد. «#باستانگرائی»، «#زرتشتیگری» و «#بهائیت» از فرقههایی هستند که در جوار آرامگاه فردوسی تبلیغ میشوند.
♦️حضور عناصری در محوطه آرامگاه که بازدیدکنندگان را به بهانه عربی بودن فاتحه و دروغ «مخالفت فردوسی با کلام عرب» از خواندن فاتحه منع کرده و عدم تذکر نگهبان محوطه نیز از مواردی است که به این مساله دامن میزند.
♦️وجود تابلوهای معرفی سازه در ساختمان آرامگاه و موزه، نام «هوشنگ سیحون» بهائی را به عنوان طراح معرفی میکند و نیز چلچراغ اهدائی جامعه زرتشتیان به موزه و نیلوفر آبی در حوض کنار آرامگاه را میتوان از تبلیغات مذکور بر شمرد.
♦️تردد زنان بیحجاب که آشکارا تبلیغ باستانگرائی و زرتشتیگری کرده، در کنار افرادی که مسائل اسلامی را به سخره میگیرند، بخش دیگر مشاهدات عینی است.
♦️علیرغم همه موارد مذکور از نمادها و تبلیغات فرقهای و ضد اسلامی، حجم بسیار اندک تبلیغات دینی و اسلامی کاملاً خودنمایی می کند
⛔️اختلالات شخصیتی مدعیان دروغین معنویت
♦️ همه انسانها دچار مشکلاتی در زندگی خود هستند و با تحمل سختی و صبر و خود سازی به زندگی معنوی دست می یابند اما نکته اینجا است که هیچ وقت اساتید معنوی واقعی در مقابل مشکلات شکست نمی خورند.
🔷 آن ها سختی های زندگی را پله های رشد معنوی قرار می دهند ولی اکثر پدیدآورندگان شبه معنویت های جدید در سختی های زندگی شکست خورده و دچار یأس و نامیدی شده اند و مشکلات روحی و روانی برایشان پیش آمده است.
🔶 برای تشخیص اساتید معنوی واقعی از مدعیان دروغین ملاک هایی وجود دارد. یکی از این ملاک ها بررسی شخصیت این افراد و سلوک اجتماعی آنان است.
♦️ فردی که صفات بارز شخصیت او نابهنجار باشد و یا آسیب های روحی و روانی داشته باشد قطعاً فرد مناسبی برای الگو قرار دادن و تبعیت نخواهد بود.
♦️ یکی از ملاک های سنجش صحت یک مکتب، توجه به شخصیت پدیدآورنده آن است.
🔷 مانند اینکه پدیدآورنده دین مسیحیت، شخصیتی فداکار، مردم دوست، زاهد و معنوی بود.
🔶 یا اگر شخصیت پیامبر اسلام (صلیاللهعلیهوآله) را بررسی کنیم می بینیم شخصیتی متواضع، بی توجه به ثروت و مقام های دنیوی، راستگو(مُلقب به محمد امین)، امانت دار و... داشته است. با اینکه فردی «اُمی» بود مکتبش را مکتب دانش و علم معرفی کرده است. زندگی فردی و اجتماعی کاملاً متعادل داشته است تا بدانجا که الگوی رفتاری بسیاری از مردم شده است.
🔷 در عرفان های نوظهور که مدعی ارائه راهکارهای معنوی و جایگزین ادیان هستند نکته بارزی که قابل توجه است، شخصیت خاص پدید آورنده آنان می باشد.
🔶 بدین بیان که خیلی از اوقات، این افراد تعادل روحی و روانی نداشته اند. مثلا «پائولوکوئلیو» یکی از افرادی است که شبه معنویت جدیدی را در قالب رمان ترویج می کند و در بیمارستان روانی بستری شده است:
🔷 «او(کوئلیو) زمانی در یک آسایشگاه یا بهتر بگوئیم در یک بیمارستان روانی بستری بود. و این مسئله نه فقط یک بار بلکه سه بار در سال های 1965، 1966 و 1967 میلادی اتفاق افتاده بود. محل بستری شدنش، آسایشگاه دکتر ایراس در (شهر) «ریو دوژانیرو» بود.»[1]
🔶 یا اینکه این مدعیان دروغین معنویت دنبال ثروت و جایگاه های دنیایی هستند. مثلا «اوشو» یکی دیگر از سردمداران شبه معنویت های جدید در کودکی اوضاع نابسامانی از لحاظ خانوادگی و روانی داشت و در دوران کودکی زندگی فقیرانه ای را طی کرده است .
🔷 اوشو بعد از اینکه فرقه خود را تأسیس می کند و اقبال به او پیدا می شود ثروت زیادی جمع می کند و زندگی اشرافی برای خود مهیا می کند.
🔶 خلأ روحی و شخصیتی که بخاطر بی پولی و فقر ایام کودکی و جوانی در او شکل گرفته بود را با زندگی اشرافی می خواست جبران کند.
🔷 «دبی فورد» یکی دیگر از مدعیان و نویسندگان کسب موفقیت و زندگی معنوی است که در سیزده سالگی بخاطر طلاق پدر و مادر ضربه روحی شدیدی به او وارد می شود و ده سال طول می کشد که این رنج را فراموش کند؛ آنگاه بعد از سال ها ازدواج می کند و سپس طلاق می گیرد.
🔶 وی همچنین سیزده سال به مصرف دارو و مواد مخدر پرداخته است.(link is external)همه انسانها دچار مشکلات و سختی هایی در زندگی خود هستند و با تحمل سختی و صبر و ایثار به خودسازی و زندگی معنوی دست می یابند.
🔷 اما نکته اینجا است که هیچ وقت اساتید معنوی واقعی در مقابل مشکلات شکست نمی خورند. آنها سختی های زندگی را پله های رشد معنوی قرار می دهند.
🔶 ولی اکثر پدیدآورندگان شبه معنویت های جدید در سختی های زندگی شکست خورده و دچار یأس و نامیدی شده اند و مشکلات روحی و روانی برایشان پیش آمده است.
🔷 بعضی به مواد مخدر و مشروبات الکلی و روابط نامشروع پناه برده اند و حتی به خودکشی دست زده اند(محمد علی طاهری در هنگامی که زندان بود، دست به خودکشی ناموفق زد)
🔶 مسئله اینجا است که بعداً همین افراد، این سبک زندگی ناموجه را به عنوان بخشی از زندگی هر فردی به رسمیت می شناسند و آن را نه تنها قبیح نمی دانند بلکه بعضی اوقات، رفتارهای نابهنجار را مقدس می شمارند.
🔷 آیا کسی که شخصیت نامتعادل و ناهنجار داشته است و الان رفتارهای گذشته را رد نمی کند و آموزه هایش بر همان شخصیت غلط است، قابل تأیید است❓
🔶 اگر بپذیریم که اشتباهات گذشته را هم کنار گذاشته اند، نمی شود تاثیر این سبک زندگی غلط را بر روح و اندیشه و آموزه های فعلی آنان منکر شد.قطعاً انسان عاقل چنین افرادی را به عنوان الگو نمی پذیرد.
♦️ در حالی که افراد دیگری که شخصیتی سالم و نمونه دارند آموزه های عقلانی و اخلاقی برای مردم ارایه می دهند و ترجیح با این افراد است.
🔻پینوشت:1. پائولو کوئلیو، ورونیکا تصمیم می گیرد بمیرد، ترجمه میترا میر شکار سیاهکل، انتشارات افراز، تهران، ص 25
#عرفان_های_کاذب
🔴 هشدار
⛔️ ترویج عقدهای آریایی با جهتگیری بهائیت
رئیس کانون سردفتران طلاق و ازدواج:
🔸مدتی قبل از رواج عقد آریایی پیامهایی در فضای مجازی با جهتگیری فرقه #بهائیت منتشر میشد که همان عقد آریایی بود و جوانان را تشویق میکردند که عبارات عربی و بیمعنی را قرائت نکنند.
🔸این فرقه به دنبال این بود که عقد بهائی را به جای عقد شرعی در بین مردم جا بیندازند.
🔸ما از یک سال پیش به این موضوع ورود کردیم در حالی که مربوط به صنف ما نبود اما به عنوان یک موضوع خانوادگی نمیشد آن را نادیده گرفت. به همین دلیل توضیح دادیم که این عقدی که به اصطلاح میگویید آریایی؛اصلاً آریایی نیست. مفهوم جعلی را مستند به آریایی کردهاند.
🔸رواج عقدهای آریایی با جهتگیری بهائیت موجب شده تا پرونده ۲۵ موسسه و تالار عروسی در دادسرا مفتوح شود.
عقد بهائی چیست؟ چه تفاوتی با عقد آریایی و عقد شرعی دارد؟
اینجا بخوانید👇
bit.ly/2SqbUo8
⭕️معاون رئیس قوه قضائیه :دفاتری که عقد آریایی انجام دهند،بسته می شوند
💠معاون رئیس قوه قضائیه ورئیس سازمان ثبت اسناد واملاک کشورگفت :عقد آریایی شرعا وقانونی وجود ندارد ؛ازاین رو ،هردفتری که این اقدام در آن انجام شود،بسته می شود