📣 نگاهی متفاوت به کنشگری سیاسی جماعتهای دینی در انتخابات ترکیه
👤 نویسنده: مسعود صدرمحمدی
✂️ برش هایی از متن
🔹جماعتهای دینی یکی از واقعیتهای اجتماعی ترکیه است و نمیتوان نسبت به نقشی که آنها در مهندسی اجتماعی و سیاسی ترکیه معاصر داشتهاند بی توجه بود. از زمان جنگ سرد پس از آن که جماعتها و طریقتهای دینی در راستای مبارزه با موج کمونیسم امکان تنفس پیدا کردند تا به امروز یکی از عناصر شکل دهنده به کنشهای اجتماعی و سیاسی ترکیه بودهاند و سیاسیون نیز با توجه به همین واقعیت در برهههای مختلف تاریخی تلاش کردهاند از بدنه اجتماعی و کاریزمای مشروعیت بخش این جریانات به نفع خود بهره ببرند.
🔹 اگرچه جماعتهای دینی – همچنان که اشاره شد- در دهههای گذشته نقشی کلیدی و حیاتی در زیست اجتماعی ترکیه داشتند اما در سالهای اخیر، زمان علیه مرجعیت اجتماعی آنان در حال پیشرفت است. با گذشت زمان این تشکلها مرجعیت پیشین خود را از دست میدهند و اعتبار و مکانت اجتماعی سابقشان در رهبری گروههای اجتماعی و جهت دهی به فعالیتهای فکری و مدنی آنها رو به کاهش است.
🔹 اما از سوی دیگر نوع رفتار اردوغان در چند سال اخیر در قبال جریانات دینی مخالف خود نشانگر یک حقیقت دیگر نیز است و آن هم این که اردوغان در قبال کسانی که با صبغه دینی به مخالفت با او برخیزند رحمی نخواهد داشت. او از تحقیر و تنبیه آنها هم برای منفعل کردنشان و هم برای درس عبرت بودن برای دیگران چشمپوشی نمیکند و نشان داده است که در این مساله جدی است.
🔗 متن کامل این یادداشت را در اینجا بخوانید.
@dolatedin
📣 مبارزه با فرقههای استعماری در جهان اسلام؛ از بهائیت تا احمدیه
👤 احمد معصوم زاده
✂️برش هایی از متن
🔹 اظهارات مولوی عبدالحمید از آن جهت که بهائیان را محروم از حقوق شهروندی در ایران جلوه میدهد، خلاف واقع است، و از آن سو که به واقعیت تاریخی پیدایش بهائیت و دیدگاه علمای مسلمان نسبت به ایشان و حقوق بهائیان در کشورهای اسلامی نظری ندارد، با کاستی روبهرو است.
🔹 علمای الازهر تصمیم دادگاه اداری را رد کردند و تأکید کردند که این تصمیم یک عقبنشینی قضایی است که باید فوراً لغو شود، زیرا اسلام آیین بهائی را که دینی بر خلاف فطرت بشری است به رسمیت نمیشناسد.
🔹 محدودیتهای شهروندی برای پیروان فرقههای استعماری در جهان اسلام، تنها به بهائیت محدود نمیشود. نمونهای دیگر فرقه احمدیه است که در دوران استعمار هند در این کشور شکل گرفت و از آن زمان تاکنون از سوی انگلیسیها حمایت شدهاند، اما از سوی بسیاری از کشورهای اسلامی به ویژه در شبهقاره با محدودیتهایی شدید روبهرو هستند.
🔗 متن کامل این یادداشت را در اینجا مطالعه کنید.
@dolatedin
📣 عادیسازی عادی نمیشود؛ حمله به صهیونیستها در کنیسهای در تونس
👤 نویسنده: احمد معصوم زاده
✂️برش هایی از متن
🔹 کنیسه الغريبه در جزيره جربه واقع در جنوب شرقی پایتخت تونس، با قدمتی نزدیک به 2500 سال، قدیمیترین کنیسه در آفریقا است و یکی از قدیمیترین نسخههای تورات در جهان در آن نگهداری میشود. این کنیسه یکی از مقاصد اصلی سفرهای مذهبی یهودیان به ویژه یهودیهای ساکن تونس است که هرساله در ماه مه (۳۳ روز پس از عید فصح) به این مکان روی آورده و مناسکی مذهبی به جای میآورند.
🔹در تونس گرچه پروژه عادیسازی به دلایل گوناگون، از جمله نقش مهم اسلامگرایان در سیاست این کشور، نتوانسته چندان بروز و ظهور یابد، اما صهیونیستها توانستهاند با همان شعارهای تسامح و تعایش و از دریچه حرکتهای فرهنگی، ورزشی و اقتصادی گامهایی را برای پیشبرد این پروژه بردارند.
🔹عملیات اخیر ضد صهیونیستها در تونس، بیشک یکی از بلندترین صداها در اعتراض به عادیسازی با رژیم اشغالگر بوده است. به همین خاطر دولتمردان تونس و صهیونیستها در این چند روز تمام تلاش خود را کردند تا صدای این اعتراض سرمایهگذاریهای آنها برای عادیسازی در تونس را بر باد ندهد. آنها تمام سعی خود را در این چند روز کردند تا با ارائه روایتی «عادی» از این عملیات، از پوشش رسانهای آن در قالب یک حرکت اعتراضی علیه صهیونیستها جلوگیری کنند.
🔗 متن کامل این یادداشت را در اینجا مطالعه کنید.
@dolatedin
⭕️ ملی گوروش در سیاست روز ترکیه؛ یک سنت و چهار جریان
👤 نویسنده: مسعود صدرمحمدی
✂️ دوره نخست ریزشهای جریان ملی گوروش به سمت عدالت و توسعه زمانی بود که بزرگانی همچون اردوغان، گل، شنر، گوکچک و بلند آرینچ از ملی گوروش خارج شده و به سمت تاسیس حزب جدید حرکت کردند.
دوره دوم زمانی بود که برخی از فعالین ملی گوروش متوجه موفقیت مدل عدالت و توسعه شده و مقاومت در برابر آن را ناموجه دانستند. نماد این دوره را میتوان نعمان قورتولموش دانست که به جهت ساختار حزبی، پس از اردوغان نفر دوم حزب است.
اما نهایتا پس از کودتای 15 جولای 2016 و تبدیل شدن حزب عدالت و توسعه به ناجی ملت و مطرح شدن مساله «بقا»ی حاکمیت در کشور، نسل سوم انتقالها به عدالت و توسعه اتفاق افتاد. این موج را نیز میتوان با عثمان نوری کاباکتپه، رئیس تشکیلات استانبول حزب عدالت و توسعه بازشناخت.
اردوغان در طول دو دهه گذشته همواره نشان داده است که به رغم تنوع رنگ و سلیقه فراوانی که در داخل حزب ایجاد کرده است بیشترین اعتماد را به برادران قدیم خود از جریان ملی گوروش دارد و مناصب کلیدی و حساس را به آنها وامیگذارد.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/19508
@dolatedin
📣 بیت شیرازی یا دفتر حافظ منافع اسرائیل در نجف اشرف؟!
👤 نویسنده: حامد دهقانی
🔹«مجلس جهانی امامان (Global Imams Council) حمله تروریستی فلسطینیها را که منجر به کشته شدن حداقل هفت یهودی در خارج از کنیسهای در اورشلیم شد، به شدیدترین وجه ممکن محکوم میکند. این حمله تروریستی شنیع اسلامگرایان، در شبات (شنبه) و در روز جهانی یادبود هولوکاست رخ داد و برادران بیگناه یهودی ما از جمله فرزندان آنها را هدف قرار داد. این شورا عامل این جنایت را تروریست میداند نه شهید. ما در همبستگی با برادران و خواهران یهودی خود میایستیم و همچنان برای قربانیان این حمله تروریستی و خانوادههای آنها دعا میکنیم.»
🔹شاید این نخستین بار باشد که چنین سخنانی را از یک نهاد مستقر در «نجف اشرف» میشنویم، آن هم نهادی علمایی و شیعی که عنوان مسئولانهی «المجلس الإسلامی العالمی لعلماء الدین» را یدک میکشد.
🔹چه کسانی چنین بیانیه بیسابقهای را در حمایت از صهیونیستها از نجف اشرف صادر کردهاند؟ این مجلس علمایی ناشناخته آیا نسبتی با خاندانهای عراقی و بیوت مراجع شیعی دارد؟
🔗 متن کامل این یادداشت را در اینجا مطالعه کنید.
@dolatedin
🔻منابع عراقی: اگر حملات ادامه داشته باشد، علمای عراق حکم جهاد خواهند داد و نیروهای اسلام به تمام پایگاههای آمریکا و اسرائیل در منطقه یورش می برند.
🛎 برای آگاهی درست از وضعیت منطقه و همچنین دریافت تحلیل های نقطه زن صدای حوزه را از دست ندهید 👇
✌️ شما هم صدای حوزه باشید!
🆔 @sedayehowzeh
13.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
برشی از گفتگوی علمی اخیر در صدای حوزه / بخش اول؛
📽 استراتژی سیاسی انبیاء نفی مطلق حاکمیت شرک بوده اما در عرصه اجتماعی به روش پلکانی عمل می کردند
✍️ در این بخش از گفتگوی علمی بین حجج اسلام اکبرنژاد و رهدار، بحث بر سر ارزیابی استراتژیک شیوه مواجهه حضرت موسی با فرعون است؛ آقای اکبرنژاد استراتژی سیاسی حصرت موسی را پلکانی می داند و آقای رهدار با قبول رویکرد پلکانی انبیاء، آن را استراتژی اجتماعی می داند نه سیاسی!
▫️استاد رهدار در این بخش، استرتژی سیاسی موسی در برابر فرعون را کاملا تنش زا می دانند یعنی اعلام ربوبیت الهی در برابر ادعای ربوبیت فرعون!
🔹 اما در مقام عمل و در سطح تاکتیک، موسی با زبان نرم (تنش زایی حداقلی) سراغ فرعون می رود لذا از این ماجرا استراژی های سیاسی مثل عدم درگیری با طاغوت و حداقلی کردن برنامه ها مثل اینکه "همین که اجازه بدهی من با بنی اسرائیل از اینجا بروم کافیست" در نمی آید.
🔸در واقع برخورد نرم حضرت موسی با فرعون نوعی تاکتیک سیاسی و برخورد نرم با مردم نوعی استراتژی اجتماعی می باشد.
🆔 @feyzieh
هدایت شده از پایگاه خبری صدای حوزه
@sedayehowzeh.mp3
81.21M
هدایت شده از حوزه توییت (توییتر طلاب)🇵🇸
20.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👓 آچمز شدن مقابل استدلال استاد رهدار: امام حتی به داغهای طرفدارش اجازه اسلحه نداد و برای همین مجاهدین خلق از او جدا شدند!
برشی از گفتگوی علمی اخیر در صدای حوزه
استاد رهدار:
✍️ شما انقلاب امام را علی المبنای امام نفهمیدید؛ امام هدفش زدن شاه نبود و او را فقط یک مهره می دید!
▫️انقلاب اسلامی برآیند کل حرکت های اسلامی طی دو سه قرن اخیر است؛ پروژه امام بالا آوردن مستضعفین بوده است.
🔹امام در قبال ملت ها هیچ گاه تنش زایی نکرده است و حتی پرچم وحدت امت اسلامی را ایشان به دست گرفت!
▫️امام را باید از دهه چهل تحلیل کرد؛ ببینید امام چقدر شاه و حتی کارتر را نصیحت می کند...
🔹امام حتی به بچه مسجدی های داغ طرفدارش هم اجازه نداد دست به اسلحه ببرند و اصلا بخاطر همین (عدم خشونت ورزی) مجاهدین خلق از امام جدا شدند!
@HozeTwit
هدایت شده از شهدای ایران
21.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥حجتالاسلام دکتر رهدار با ادبیات و منطق آقای اکبرنژاد، پاسخش را داد: مردم تفکرِ تکراری و غربزدۀ شما را نمیخواهند...
#غرب_گرا
#مناظره
💢کانال خبری #شهدای_ایران
✅@shohadayeiran57
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 تمسخر تکبر اسرائیلی توسط یک دختر آمریکایی
🆔 @feyzieh
11.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چندی قبل در برنامه چاووش شبکه چهار مطرح شده بود:
📽 آیا حضور روحانیت در مدارس مساله را حل خواهد کرد؟!
▫️واکاوی نسبت مدارس غیرانتفاعی با عدالت اجتماعی با حضور محمدصادق عبداللهی مدیر گروه آموزش و پرورش مرکز پژوهشهای مجلس و محمدحسین میرلوحی معلم و مدیرآموزشی
تماشای نسخه کامل برنامه:
🌐 https://tv4.ir/episodeinfo/396032
🆔 @feyzieh