⚜ کتاب تطبیق القواعد
در این کتاب، علاوه بر توضیح مختصر پیرامون قواعد فقهیه، برای هر قاعده تا ۱۰ تطبیق فقهی از کلمات فقیهان برجسته آورده شده است.
⚜ کتاب تاثیرات قاعده تقیه بر فقه سیاسی شیعه
⭕️ در این کتاب تاثیرات قاعده تقیه بر بخش های مختلف فقه سیاسی همچون مباحث مشروعیت، مباحث سیاست داخلی و مباحث سیاست خارجی، مورد بحث و بررسی قرار داده شده است.
هدایت شده از پایگاه فقه حکومتی وسائل
🔸 #یاداشت| قواعد فقهی راهبردی در معاهدات بینالمللی و سیاست خارجی
📝 حجت الاسلام #محسن_صبوری_فیروزآبادی
🌐 vasael.ir/00047A
🆔 @vasael_ir
هدایت شده از پایگاه فقه حکومتی وسائل
🔸حق ملت در تعیین نوع حکومت و مبانی دینی آن
حجت الاسلام #محسن_صبوری_فیروزآبادی در گفتگو با #وسائل/1 :
🔹در نتیجه ادله و مباحثی که تا کنون مطرح شد، به یک قاعده مهم فقهی می رسیم که از آن به قاعده «انحصار الحاکمیة فی الله عزّ و جلّ» تعبیر می کنیم، مفاد این قاعده این است که حاکمیت و فرمانروایی اولا و بالذات تنها حق خداوند متعال است و دیگران حق حکومت بر انسان را ندارند مگر آنکه از طرف پروردگار ماذون باشند.
🔹زیرا تنها این خداوند است که به جهت خالقیت خود، مالک حقیقی و تکوینی انسان است و نسبت به مملوک خود یعنی انسان، حق فرمان و امر و نهی دارد.
🔹در نتیجه، تبعیت از غیرالله، از آنجا که منافی حق طاعت و فرمانبری در برابر خداوند است، شرک در تشریع و طاعت و تبعیت شمرده شده است.
🔹همچنین ما در فقه قاعده ای داریم که مورد توافق همه فقهاست و به صراحت بر عدم ولایت و حق فرمان انسان ها بر یکدیگر تاکید دارد که از آن به قاعده «اصالة عدم ولایة احد علی احد» تعبیر می شود.
🔹در قانون اساسی نیز در اصل 56 به این قاعده اشاره شده است: «حاکمیت مطلق بر جهان و انسان از آن خداست و هم او انسان را بر سرنوشت اجتماعی خویش حاکم ساخته است، هیچ کسی نمیتواند این حق الهی را از انسان سلب کند یا در خدمت منافع فرد یا گروهی خاص قرار دهد و ملت این حق خدادادی را از طرقی که در اصول بعد می آید اعمال می کند».
🔹لذا بنده معتقدم که علیرغم همه تبلیغات سوء و شبهه افکنی معاندان، استوارترین مبنا در باب مشروعیت، در نظریه سیاسی اسلام وجود دارد.
🌐 vasael.ir/00049m
🆔 @vasael_ir