◾️ماجرای ملاقات #مرحوم_مدرس با #میرزای_شیرازی و #گریه میرزا
زماني که مرحوم آيت الله سيدحسن مدرس، #طلبه جواني بودند، به سامرا رفته تا با مرحوم ميرزاي شيرازي ملاقات کنند. ميرزاي شيرازي از اوضاع و احوال #ايران از او مي پرسد که شهيد آيت الله مدرس در پاسخ مرحوم ميرزاي شيرازي، مي گويد: #فتوا ی شما در ايران #غوغا به پا کرده و همه مردم حتي در قصر #ناصرالدين شاه #قليان ها را شکستند؛ بعد از اين که ميرزاي شيرازي اين سخنان را از شهيد آيت الله مدرس مي شنود شروع به گريه مي کند؛ شهيد آيت الله مدرس از ايشان مي پرسند که چرا گريه مي کنيد من فقط واقعيت هاي ايران را عرض کردم؟ ميرزاي شيرازي نيز در پاسخ به شهيد آيت الله مدرس مي فرمايند من از #اهمیت_دادن_مردم به #سخن_عالمان ديني ناراحت نيستم، بلکه گريه و ناراحتي من به اين دليل است که #دشمنان_اسلام که تا کنون نمي دانستند #قدرت_اسلام در کجاست، از امروز فهميدند؛ و از اين رو #از_همين_امروز براي #شکستن #قدرت_اسلام کار مي کنند.
#آنتی_تز_انقلاب #حوزه_علمیه #تحول_حوزه #حوزه_انقلابی #بصیرت #تلنگر #تمدن_اسلامی
@fotooh
فعالیت های اقتصادی علمای شیعه-احمد رهدار.mp3
6.98M
#فایل_صوتی
🔶 حتما گوش کنید: پیشدستی حوزه در #تحریم
🔵 خلاقیت، #کارآفرینی و #آنترپرنرشیپ پرشور مراجع سابق شیعه در #تحول_اقتصادی و #حمایت_از_تولید_ملی در زمان #حاکم_جور و #طاغوت قاجار با #دستهای_بسته
🔴 امروز در #بستر_فراهم #جمهوری_اسلامی چرا هیچ مرجعی در حمایت از شعار #رونق_تولید، حاضر به #اقدام_عملی نیست؟
لااقل می توانند اعلام کنند که در #بیوت خود از #اجناس_اسرائیلی و #آمریکایی استفاده نمی کنند!
حجت الاسلام دکتر #احمد_رهدار
@fotooh
هدایت شده از فتوح اندیشه
فعالیت های اقتصادی علمای شیعه-احمد رهدار.mp3
6.98M
#فایل_صوتی
🔶 حتما گوش کنید: پیشدستی حوزه در #تحریم
🔵 خلاقیت، #کارآفرینی و #آنترپرنرشیپ پرشور مراجع سابق شیعه در #تحول_اقتصادی و #حمایت_از_تولید_ملی در زمان #حاکم_جور و #طاغوت قاجار با #دستهای_بسته
🔴 امروز در #بستر_فراهم #جمهوری_اسلامی چرا هیچ مرجعی در حمایت از شعار #رونق_تولید، حاضر به #اقدام_عملی نیست؟
لااقل می توانند اعلام کنند که در #بیوت خود از #اجناس_اسرائیلی و #آمریکایی استفاده نمی کنند!
حجت الاسلام دکتر #احمد_رهدار
@fotooh
✅ بخش هایی از فایل صوتی بالا که بریده ای از درس گفتار استاد رهدار است:
👈 عالمان دینی در مواجهه با قراردادهای ننگین اقتصادی دوران قاجار، دو رویکرد سلبی و ایجابی داشتند؛
👈 نهضت های ایجابی اقتصادی عبارت بود از تاسیس شرکت های اقتصادی اسلامی. مثلا شرکت «اسلامیه اصفهان» و شرکت «شرافت تهران»، در دل قاجار، توسط علما و مراجع تقلید راه اندازی شد؛
👈 شرکت «اسلامیه اصفهان» زیر نظر حاجآقا نورالله اصفهانی، در سال ۱۳۱۶ یا ۱۳۱۷ قمری، راه اندازی گردیده است؛
👈 در مواد اساسنامه شرکت، تصریح کرده بودند که «این شرکت به منظور قطع ید اقتصادی استعمار دارد راه اندازی میشود و برای استقلال اقتصادی جامعه اسلامی دارد راه اندازی میشود.»؛
👈 حدود چهل مرجع و مجتهد در پی تاسیس این شرکت اقتصادی، دربارهی استفاده از اجناس این شرکت اقتصادی فتوا داده اند. در طول تاریخ، ما هیچ شرکت اقتصادی دیگری نداریم که چهل فتوای اجتهادی پشتش قرار بگیرد؛
👈 حمایت از این شرکت تا حدی بوده است که مرحوم آخوند خراسانی به مظفرالدین شاه نامه می نویسد و ضمن اعلان این که خودش از محصولات این شرکت استفاده خواهد کرد، شاه و همه دربار را به استفاده از محصولاتش فرا می خواند؛
👈 در حمایت از شرکت اسلامیه، هشت مرجع تقلید، یک بیانیهی مشترکی صادر میکنند و در آن مینویسند که «ما علمای بلاد، متعهد میشویم که از اجناس این شرکت استفاده کنیم. ما علما متعهد میشویم خطبه عقد مردمی که از اجناس این شرکت استفاده نمیکنند را نخوانیم، نماز میت بر آنها نخوانیم، دعوت آنها را قبول نکنیم، به منزلمان آنها را دعوت نکنیم.»
👈 اوایل که شرکت اسلامیه، پارچه زیادی نمی توانست تولید کند، یک طاق پارچه از این شرکت را، به صورت نمادین، برای شهرها می فرستادند؛ [برای نمونه] در کاشان، در بوشهر، در شیراز و … نمونههای ثبت شدهی تاریخی داریم که وقتی یک طاقهی پارچه از این شرکت فرستادند، مجتهد کاشان، مجتهد شیراز، مجتهد بوشهر، دهها هزار نفر از مردم را، چند کیلومتر بیرون شهر آوردند به استقبال این طاقهی پارچه.
👈 در این مراسم استقبال نمادین، عالم و مجتهد طراز اول شهر، سخنرانی می کرد و به مردم گوشزد می نمود که چرا باید از تولید بومی و داخلی استفاده کنند؛
👈 شور ناشی از خودآگاهی تاریخ اقتصادی، که در پی این اتفاقات ایجاد میشد، بسیار زیاد بود؛
👈 شما این حرکت را مقایسه کنید با زمان ما! مقام معظم رهبری، چند بار بحث «اقتصاد مقاومتی» را مطرح کردهاند. بحث استفاده از کالای داخلی را، حمایت از تولید داخلی را مطرح کردهاند. خوب چند مرجع تقلید و مجتهد ما آمدند بیانیهی مشترک داده و گفتهاند: «ما متعهد میشویم که حداقل در سفرههایی که در بیتمان راه میاندازیم، از نوشابهای که به صورت تابلو، مارک اسرائیلی دارد، استفاده نکنیم؟
https://fotooh.ir/2496/
@fotooh
آیت الله شیخ علی #آل_اسحاق می گفت:
رفته بودم دیدن مرحوم #شهید_صدر، نزدیک منزل ایشان که رسیدم، صدای #گریه شهید را شنیدم که تا کوچه می آمد. دست پاچه شدم. گمان کردم دوباره #بعثی ها غلطی کرده اند که سید این چنین ناراحت است و گریه می کند. به سرعت دویدم طرف بالا و ایشان را دیدم که مقابل قفسه #کتاب ها ایستاده، کتابی را از قفسه برداشته و دست گرفته و همان طور که متن را کتاب می نگرد، با صدای بلند گریه می کند. نزدیک رفتم و با اضطراب پرسیدم چه شده است؟ اضطرابم را که دید، تلاش کرد آرام شود. بعد از مدتی، گریه اش کمتر شد. همان طور که آرام گریه می کرد، رو به من کرده و فرمود: «حبیبی اسلام #مدفون فی هذه الکتب»!
یعنی محبوبم #اسلام، در این کتاب ها دفن شده و اجرا نمی شود!
#تحول_در_فقه #فقه_حکومتی #فقه_دولت #دولت_اسلامی
@fotooh
✅ سلسله جلسات درس گفتار فقه سیاسی
🔅"حجةالاسلام و المسلمین دکتر نصرالله سخاوتی"
⏰پنجشنبه 98/4/27 ساعت11صبح
مکان: اصفهان، خ کاوه، کوچه جنب ترمینال بابلدشت ک شهید مقارزاده،کوچه شهیدان شفیعی، بن بست سادات، ساختمان فتوح، موسسه فتوح اندیشه.
🆔 @fotooh
🔻 ضرورت تعمیق و گسترشِ مبانیِ کلامیِ فقه و اصول
💠 استاد سید محمدمهدی میرباقری از اساتید موسسه فتوح اندیشه:
⚡️ علم فقه و علم اصول موجود، مبانی کلامی دارد که قابل گسترش است. اصلیترین مسأله، تمنای ما از دین و شأن تخاطب شارع است.
⚡️ اگر این مبانی رها شوند، نمیتوان تحول و تکامل فقه را مدیریت کرد. اگر در مبانی انفعال ایجاد شود بنای فقه سکولار رخ میدهد. اکنون حوزه در لبه خطر است، اگر در بسط مبانی علم فقه و علم اصول دقت نکند انفعال در مبانی، تمام مسیر تحول فقهی را منفعل میکند، یعنی حوزه در برابر تمدن غرب منفعل میشود.
⚡️ اگر مبانی تحول و تکامل علم فقه و علم اصول به دقت و مبتنی بر تعبد دنبال نشود، علم اصول و علم فقه ما به سمت علم اصول و فقهی میرود که ماشین امضای تمدن غرب میشود.
⚡️ ما باید از منظر دین ببینیم آیا تمدن غرب را بپذیریم یا خیر؟ تقیزادههای جدید و قدیم میگویند تمدن غرب را از صدر تا ذیل بپذیرید و قرائت دینی مردم را تغییر دهید. اگر این مبنای کلامی پذیرفته شود کل فقه بر هم میریزد.
⚡️ به عقیده ما کار دین سرپرستی شهود، حس و عقل بشر است و از دل دین عرفان، تعقل، تفکر، دانش و سبک زندگی خاص بیرون میآید. همه باید ذیل دین بیایند. اینها بحثهای کلامی است.
👈 از نظر بنده تفقه دینی این است که بدانیم مسأله مستحدثه امروز ما تمدن است و مقابل تمدن باید تمدن ساخت. فرایند تمدنسازی نیز _ همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند _ شامل «انقلاب اسلامی»، «نظام اسلامی»، «دولت اسلامی»، «جامعه اسلامی» و «تمدن اسلامی» میشود. (تیر ۱۳۹۸)
☑️ @fotooh