✋با عرض سلام خدمت دوستان عزیز
🔷انشاءالله روز پنج شنبه ۹۷.۹.۸
به مناسبت افتتاحیه دوره فقه دولت اسلامی
در خدمت"حجةالاسلام و المسلمین رهدار"خواهیم بود.
🔶با موضوع؛ درآمدی بر فقه دولت.
🕌مکان: خ ابن سینا خ کمال خ صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه الشریف مدرسه حضرت ولی عصر علیه السلام.
⏰زمان: ۸.۳۰ الی ۱۱ صبح
گزارش افتتاحیه دوره فقه دولت اسلامی -خبرگزاری رسا http://www.rasanews.ir/detail/News/586971/75
هدایت شده از گفتمان فقه دولت سازی اسلامی
🇮🇷 @feqhedolat
✅مروری بر محتوای کتاب «جستارهایی در فقه حکومتی»
🔹انقلاب اسلامی در مراحل سهگانه خود، یعنی ایجاد، استقرار و توسعه با محوریت فقه حرکت کرده است. در مرحله ایجاد با استفاده از فقه سنتی، در مرحله استقرار با استفاده از فقه پویا و هماکنون و در مرحله توسعه از کشور و دولت اسلامی به «تمدن اسلامی» نیازمند فقه حکومتی است. اثر حاضر جستارگونه ای است در راستای تبیین ظرفیتها و توانمندیهای فقه شیعی در عرصه حکومت و تمدن سازی، جریان شناسی فکری فقه شیعه و فواید آن، درآمدی بر فقه حکومتی از دیدگاه رهبر معظم انقلاب، «مناسبات فقه و حکومت» و «مناسبات فقه و تمدن»، از جمله بخش های این اثر است که با بررسی زوایای مختلف فقه شیعی، به دنبال تبیین فقه مطلوب و آرمانی (فقه حکومتی) با رویکرد تمدنی است.
✅مروری بر بخشهای پنج گانه کتاب
🔹کتاب «جستارهایی در فقه حکومتی» از پنج بخش تشکیل شده است: 1. کلیات و مفاهیم، 2. جریان شناسی فکری فقه شیعه، 3. درآمدی بر فقه حکومتی، 4. مناسبات فقه و حکومت و 5. مناسبات فقه و تمدن.
1⃣بخش اول، با عنوان «کلیات و مفاهیم» مروری است بر بخشهای گوناگون و نیز بیانگر کلیات و تعریف مفاهیم مشترک بخشهای کتاب، از قبیل: فقه، فقه حکومتی، رسالت فقه و... است.
2⃣بخش دوم، با عنوان «جریان شناسی فکری فقه شیعه» به بررسی جریان های گوناگون فقه شیعه در طول تاریخ و تبیین شاخصه های فکری آنان و نیز بیان برخی تفاوتهای آنها با یکدیگر می پردازد.
3⃣بخش سوم، با عنوان «درآمدی بر فقه حکومتی» به بررسی دیدگاههای آیت الله العظمی خامنهای درباره فقه حکومتی پرداخته است. بنا به آنچه در این بخش آمده، «فقه حکومتی» عنوانی است که معظم له برای فقه آرمانی و جامعه ساز مکتب اهل بیت(ع) برگزیده است. کاربرد این واژه در مقابل «فقه فردی» بوده و مراد از آن، نگرشی کلی و حاکم بر تمام ابواب فقه است. رهبر معظم انقلاب با تأکید بر ضرورت این نوع نگرش در فقه، خواستار تأسیس فقهی نوین هستند.
4⃣بخش چهارم، با عنوان «مناسبات فقه و حکومت» به بررسی تفصیلی مناسبات فقه و حکومت پرداخته است.
5⃣بخش پنجم، با عنوان «درآمدی بر ظرفیتهای تمدن سازی فقه» به بررسی مناسبات فقه و تمدن پرداخته است. درباره فقه و نسبت آن با تمدن، دیدگاههای گوناگونی وجود دارد. برخی هیچ نسبتی میان این دو نمی بینند. گروه دیگری قائل به نسبتی حداقلی بین فقه و تمدن بوده و گروهی نیز فقه را شرط اساسی تمدن سازی قلمداد می کنند. سنجش نسبت فقه و تمدن با دو نگاه قابل بحث و بررسی است: در یک نگاه، فقه موجود مورد مطالعه قرار میگیرد و نسبت آن با تمدن، سنجیده می شود، اما در نگاه دیگر، فقه مطلوب مطمح نظر بوده و با نگاه به آن، نسبت فقه و تمدن مورد بررسی قرار می گیرد.
نویسنده در این نوشتار، نگاه اول را افق دیدگاه خود قرار داده، به بررسی نسبت فقه موجود با مقوله تمدن و تمدن سازی پرداخته است.
♻️ به گفتمان فقه دولت سازی اسلامی بپیوندید👈 🇮🇷 @feqhedolat
هدایت شده از گفتمان فقه دولت سازی اسلامی
🇮🇷@feqhedolat
✅ فقه دولت سازی اسلامی
✍عباسعلی مشکانی سبزواری
🔸 فرایند تکاملی انقلاب اسلامی بر اساس آنچه امام خامنه ای(حفظه الله) طراحی نموده اند، شامل مراحل پنجگانهای میشود که عبارت است از: انقلاب اسلامی، نظام اسلامی، دولت اسلامی، جامعه اسلامی (کشور اسلامی) و تمدن نوین اسلامی.
با شروع انقلاب اسلامی و تغییر بنیادین در نوع جهانبینی حاکمیت، «انقلاب اسلامی» محقق گردید و روابط اجتماعی و نهادهای جامعه شروع به تغییر کردند.
🔸پس از انقلاب نیز این امر مورد اتفاق رهبران دینی بود که انقلاب برای گذار از مشکلات اجتماعی و کلان خود باید بتواند با پایبندی به اصول و ارزشهای دینی/اسلامی، مسائل خود را حل و فصل نماید و با ارائه رفتاری جدید و اصلاح شده درصدد رفع مشکلات برآید، و این امر با حاکمیت قانون اساسی به عنوان تجلی «نظام اسلامی» محقق گردید.
حال میبایست زین پس مشکلات و مسائل جامعه بر اساس مبانی مرضیالطرفین پاسخ داده شود؛ به شکلی که نظام اسلامی برای اداره جامعه باید ساختاری ارائه نماید که بتواند جامعه را بر اساس همان پیمانی که بین حکومتکنندگان و حکومت شوندگان بستهشده، اداره کند. از اینرو ساختار دولت -که ابزاری در دست حاکم جامعه برای اداره حکومت است- میباید مطابق دین باشد تا مشروعیت لازم جهت اداره جامعه را کسب نماید؛ و این مهم سومین مرحله از مراحل تکاملی انقلاب اسلامی، یعنی مرحله ایجاد «دولت اسلامی» است.
🔸بر اساس تعریف امام خامنهای: «دولت اسلامی این است که ما میخواهیم اعمال فردی، رفتار با مردم، رفتار بین خودمان، و رفتار با نظامهای بینالمللی و نظام سلطهی امروز جهانی را به معیارها و ضوابط اسلامی نزدیکتر کنیم».
🔸روشن است که ضرورت بحث دولتسازی نیز نهفته در اهمیت و ساختار مرحله پسینی فرآیند تکاملی انقلاب اسلامی، یعنی ایجاد «جامعه و کشور اسلامی» است؛ چه اینکه برای ایجاد جامعه و کشور اسلامی، ساخت دولت اسلامی ضروری مینماید.
🔸حقیقت آن است که در دولت ساختارها و روشها به مثابه سامانهای هستند که کارگزاران درونِ آن با یکدیگر در تعامل بوده و عمل میکنند و اگر حالتی را تصور کنیم که در آن حالت کارگزاران دارای ویژگیهای اسلامی باشد، اما روشها و ساختارهای برآمده از آن بر اساس الگوهای سکولار باشند، عملا این اقتضائات، روابط و الگوهای سکولار است که خود را بر آرمانها و مطلوبیتهای مدنظر حکومت اسلامی تحمیل میکند و آن را در چارچوبهای تحمیلی خود محدود میسازد. در این صورت عملاً نهادها و ساختارهای نظام با نوعی تضاد درونی و دائمی بین حکومت اسلامی و الگوهای سکولار مواجه خواهند بود.
🔸 جمهوری اسلامی ایران نیز در سه دهه ابتدایی عمر خود عملا ًبا این چالش و تضاد جدی مواجه بوده است؛ و چنانکه نیک روشن است در این تضاد معمولاً این ساختار مدرن بوده است که بر نظام اسلامی فائق آمده و موفق به تحمیل اقتضائات سازمانهای مدرن بر آرمانهای انقلابی و اسلامی شده است.
🔸 بر این اساس به نظر میرسد برای گذر از وضعیت موجود به وضعیت اسلامی باید به دنبال سازوکاری بود که ما را به سمت دولت اسلامی حرکت دهد.
🔸در این بین با توجه به «فقه مداری» و «فقیه محوری» نظام سیاسی شیعه در عصر غیبت، ضروری است که تمامی مراحل فرآیند تکاملی انقلاب اسلامی، مبتنی بر فقه شیعی باشد.
🔸براین اساس مرحله دولت سازی نیز مستثنای از این قاعده نخواهد بود و ما پیش از هر چیز برای «دولت سازی» نیازمند «فقه دولت سازی» هستیم.
@andishetamadoni
♻️ به گفتمان فقه دولت سازی اسلامی بپیوندید👈 🇮🇷 @feqhedolat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅دوره فقه دولت اسلامی
🌺گزیده ای از جلسه دوم
🔶حجة الاسلام مشکانی
⏳آذر ۱۳۹۷ _ اصفهان
#فقهدولتاسلامی
https://eitaa.com/fotooh1
دآمدی بر فقه حکومتی از دیدگاه مقام معظم رهبری.pdf
486.5K
نویسندگان: عباسعلی مشکانی- عبدالحسین مشکانی
🏵رزومه علمی
حجت الاسلام عبدالحسین مشکانی سبزواری
✅تحصیلات حوزوی: سطح ۴
تحصیلات دانشگاهی:
✅دکتری فلسفه علوم اجتماعی و کارشناسی ارشد فلسفه علوم اجتماعی (۱۳۹۳) و
عنوان پایاننامه دفاع شده در دوره کارشناسی ارشد: روششناسی بنیادین فقه حکومتی
🏵مسؤولیتهای علمی ـ اجرایی
مدیر طرح فقه دولتسازی اسلامی مؤسسه فتوح اندیشه با ۱۰ گروه پژوهشی و ۴۰ نفر پژوهشگر سطح عالی، ۹۴-۹۶
عضو کارگروه فقه آینده پژوه مؤسسه فتوح اندیشه،۹۴-۹۶
مدیر گروه فقه بینالملل زیر نظر استاد علیدوست در مؤسسه فتوح اندیشه، ۹۵
سردبیر مجله گفتمان فقه حکومتی، ۹۵-۹۶
قائممقام مؤسسه مطالعات اسلامی فتوح اندیشه؛
معاون پژوهش مؤسسه فرهنگی هنری آلاء؛
رئیس مؤسسه علمی فرهنگی بهداشت معنوی؛ ۹۳-۹۲
مدیر عامل مؤسسه علمی فرهنگی بهداشت معنوی؛ ۹۳-۹۲
رئیس سابق مرکز مطالعات و تحقیقات مؤسسه علمی فرهنگی بهداشت معنوی؛ ۹۱
فعالیتهای علمی...,..
(ادامه در فایل زیر)👇👇
✅ همایش «فقه هنر»
🔶با حضور آیت الله علیدوست
⏰زمان : پنج شنبه ۲۹ آذر ۸ تا ۱۱.۳۰ صبح
🕌مکان: مدرسه علمیه حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه)
ثبت نام:dte.bz/feqhhonar
https://eitaa.com/fotooh1
مبانی کلامی فقه حکومتی.pdf
395K
مباحث استاد عبدالحسین مشکانی
#فقهدولتاسلامی
🆔 @fotooh1
خلاصه کتاب فقه سیاسی استاد ایزدهی.doc
153.1K
نمونه ای از گزارش نویسی در فایل الگو
همایش «فقه هنر»
آیت الله علیدوست
فردا 29آذر از ساعت 8 صبح
خ ابن سینا خ کمال خ صاحب الزمان حوزه علمیه حضرت ولی عصر(عج)
https://eitaa.com/fotooh1