eitaa logo
نهادرهبری پردیس شهیدسلیمانی(ره)قم
395 دنبال‌کننده
660 عکس
517 ویدیو
57 فایل
کانال نهاد رهبری در دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید سلیمانی(ره) ارتباط با ادمین: @leader_fq
مشاهده در ایتا
دانلود
نماز یکشنبه ذی‌القعده، نماز مستحبی و چهار رکعتی است که در یکی از روزهای یکشنبه ماه ذی‌القعده خوانده می‌شود و فضائل بسیاری از جمله آمرزش گناهان و با ایمان مردن برای آن در روایات آمده است. برای خواندن این نماز لازم است در یکی از یکشنبه‌های ماه ذی‌القعده غسل کرده و برای نماز وضو بگیرید (یا قبل از غسل وضو بگیرید) و سپس دو نماز دو رکعتی مانند نماز صبح به نیت نماز یکشنبه ماه ذی‌القعده به جای آورید که در هر رکعت یک بار سوره حمد و سه بار سوره توحید و یک بار سوره ناس و یک بار سوره فلق خوانده می‌شود و پس از پایان چهار رکعت، هفتاد بار استغفار کرده (گفتن ذکری مانند اَستَغفِرُ اللهَ و اَتوبُ إلیه) و آنگاه یک‌بار ذکر لا حول و لا قوة الا بالله بگویید و در پایان چنین دعا کنید: «یا عَزِیزُ یا غَفَّارُ اغْفِرْ لِی ذُنُوبِی وَ ذُنُوبَ جَمِیعِ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ فَإِنَّهُ لَا یغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلَّا أَنْتَ»
‍✔️ امیرالمؤمنین (علیه السلام) در نگاه یک غیر مسلمانِ کمونیست ایلیا پاولویچ پطروشفسکی ، مورخ و خاورشناس معروف اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی (*) می‌نویسد: علی (علیه السلام) تا سر حدّ شور و عشق پایبند دین بود. صادق و راستکار بود. در امور اخلاقی بسیار خرده‌گیر [سختگیر] بود. از نامجویی و طمع و مال پرستی بدور بود. و بی‌شک مردی دلیر و جنگاوری باشهامت بود. منبع: اسلام در ایران ، تألیف ایلیا پاولویچ پطروشفسکی ، ترجمه کشاورز: صفحه ۵۰ ، چاپ انتشارات پیام. اسکن کتاب: http://bit.ly/2zfNhEa پوستر: http://bit.ly/2J0n6kw کانال رسمی نهاد رهبری در ایتا، بله و سروش را با آیدی ذیل دنبال کنید: @Fqnahadir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حضرت آیت الله مجتهدی تهرانی (ره) چرا دحوالارض می گویند ...؟ 🍃🍃🍃✨✨✨🍃🍃🍃 ⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️ 🆔 @fqnahadir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وقتی در جایی قرار می گیرید که جای تهمت است، اگر کسی به شما سوء ظن برد، او را ملامت نکنید! ❤️ (حفظه الله)❤️ ✅ 🍃🍃🍃✨✨✨🍃🍃🍃 ⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️ 🆔 @fqnahadir
مفهوم غدیر.pdf
580.6K
کتاب: مؤلّف: علی اصغر رضوانی زبان: فارسی تفداد صفحات: ۵۴ صفحه
✔️ ۲۲ روز به عید غدیر خم ، عید "گشایش بر خانواده" باقی است..(۱) در روز یکشنبه ۲۶ ماه ذیقعدۀ سال ۱۰ ھ۔ق ؛ ۸ اسفند ماهِ سال ۱۰ ھ۔ش ، ۲۴ ماه فوریۀ سال ۶۳۲ میلادی چه اتفاقی افتاد؟؟ امروز مدینه ، به فراق یاران خداجویش مبتلا است ... ؛ چرا که تمامی انوار مقدس عترت پیامبر (صلی الله علیهم اجمعین) ، رسول خدا (صلی الله علبه و آله) را همراهی می‌کنند. در اولین سفر حجّ - که نام می‌گیرد - تنها یار جامانده از کاروان ، امیر مؤمنان (علیه السلام) است ... ... چندی است فرستاده‌ای ویژه ، حامل پیام رسول خدا (صلی الله علیه و آله) ، روانهء سرزمین شده است تا مولاى متقیان را - که برای تعلیم دین راهی آن دیار شده است - به مکه فراخواند ...(۲) پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) مأمور است تا زنگارهای جاهلیت را از فریضهء عظیم حجّ بزداید و مناسک و اعمال حجّ را آنگونه که خواست خداوند است ، به مسلمانان بیاموزند. ... مأموریت مهمتر ، ابلاغ عمومی و آشکار ولایت و امامت بدستور خداوند است تا پس از ۲۳ سال ، بار سنگین مسئولیت آسمانی هدایت را بر دوش جانشین خود بگذارد و انوار هدایت را یک به یک معرفی نماید تا برای آیندگان راهنما ، رهبر و مقتدای باشند.! براستی ، آینده آیا نیازمند مردی آسمانی نخواهد بود؟! آفتاب عمر رسول خدا (صلی الله علیه و آله) را چند صباحی بیش تا افول نمانده است و هر آنچه باید ابلاغ شود ، به این سفر بستگی دارد ... ادامه دارد ... پی‌نوشت: (۱)- در این روز [ عید غدیر ] سفارش شده است که بر خانواده وسعت دهیم. منبع: وسایل الشيعه: جلد ۷ ، صفحه ۳۲۵ ، باب ۱۴ ، ح ۶. (۲)- الغدیر: جلد ۱ ، صفحه ۹ ؛ امیرالمؤمنین (علیه السلام) از ماه رمضان سال ۱۰ هجری به یمن رفته بودند.
✔️ ۲۱ روز به عید غدیر خم ، "عید روزه داری پیامبران الهی (علیهم السلام) باقیمانده است.(۱) در روز دوشنبه ۲۷ ماه ذی القعدۀ سال ۱۰ ھ۔ق ؛ ۹ اسفند سال ۱۰ ھ۔ش ، ۲۵ فوریهء سال ۶۳۲ میلادی چه اتفاقی افتاد؟ ... امروز دوشنبه ۲۷ ماه ذی القعده ، کاروان حجّ به کاروانسالاری پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله) به " عِرق الظُّبْيه " رسید. سپس در " رَوْحاء " توقف مختصری کرد ، و از آنجا برای نماز عصر بسوی "مُنصَرَف" رفت ؛ هنگام نماز مغرب و عشاء ، کاروانیان در "مُتَعَشّی" پیاده شدند و شام را همانجا صرف نمودند ؛ سپس حرکت کردند.(۲) ... اولین و آخرین حجّ نبوی ، بر پایهء حکم و وحی آسمانی شکل گرفت و بدستور قاطع خداوند مبنی بر ابلاغ حكم وصایت و امامت صورت پذیرفت: ای پیامبر! آنچه را از طرف پروردگارت بر تو نازل شده است ابلاغ کن ؛ که اگر انجام ندهی ، رسالت او را نرسانده‌ای و خداوند تو را از شرّ مردمان حفظ خواهد کرد.(۳) شگفتا ...! این چه پیغامی است که اگر ابلاغ نگردد ، رسالت همچنان ناقص می‌ماند و تلاش ۲۳ سالۀ پیامبر عزیز خدا ، با تمام سختی‌ها ، جنگها و ... بی‌ثمر خواهد بود؟؟! ... شگفتی دیگر در این است که این آیهء الهی ، پیام آور خویش را نوید سلامت می‌دهد و خداوند او را از شرّ مردم ایمنی می‌بخشد ... مگر در کنار پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) ، جز مسلمانان ، کس دیگری از یهود ، مجوس ، بت پرست ، ... وجود دارد تا رسول خدا (صلی الله علیه و آله) از جانب او در خطر باشند؟؟ به یقین چنین نیست ... پاسخ را باید در وجود منافقانی جستجو کرد که در لباس اسلام مخفی شده‌اند [ ] ... همراه کاروان بمانیم ، تا آن پیام را بشنویم و در خطابۀ غدیر ، خطر این منافقان را بیابیم ... ادامه دارد .... منابع: (۱)- روایات چندی تصریح دارد که حضرت آدم ، حضرت ابراهیم ، حضرت موسی و حضرت عیسی (علیهم السلام) و هم چنین رسول خدا (صلی الله علیه و آله) ، در این روز روزه می‌گرفته‌اند. منبع: وسائل الشيعه: جلد ۷ ، صفحه ۳۲۸ ، باب ۱۴. (۳)- الغدیر: جلد ۱ ، صفحات ۹ و ۱۰. (۳)- سوره مائده: آیه ۶۷ ؛ مدارکی از منابع روائی پیروان کودتای سقیفه که تصریح در نزول این آیه در روز غدیر دارند ، عبارتند از: - تفسیر کبیر فخر رازی: ج ۳ ، ص ۶۳۶. - عمدة الباری فی شرح صحیح البخاری: ج ۸ ، ص ۵۸۴. - الفصول المهمة: ص ۲۷. - دُرّ المنثور: ج ۲ ، ص ۲۹۸. ینابیع المودة: ص ۱۲۰.
✔️ ۲۰ روز به عید غدیر خم ، روز "شیث ، یوشع ، شمعون ... و اوصیای الهی" باقیمانده است.(۱) در روز سہ شنبه ۲۸ ماه ذیقعدۀ سال ۱۰ ھ۔ق ؛ ۱۰ اسفند ماه سال ۱۰ ھ۔ش ، ۲۶ فوریۀ سال ۶۳۲ میلادی ؛ چه اتفاقی افتاد؟! ... کاروان حاجیان صبح روز سه شنبه ، نماز را در " أثايه " برپا داشت و سپس بسوی " عَرج " حرکت کرد. این قافله هنوز امیرِ مؤمنان (علیه السلام) را به همراه ندارد ... آنحضرت (علیه السلام) به امر پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) - برای تعلیم احکام الهی اسلام و نیز حل اختلافی که بین اهل یمن پیش آمده است - با گروهی از مسلمانان ، راهی آن دیار شده‌اند و اینک با رسیدن نامۀ رسول خدا (صلی الله علیه و آله) و دستور جديد ، با گروهی از همراهان بسوی مکّه عازم هستند ... ... شانزده ماه پیش نیز که پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله) به قصد غزوۀ ، مدینه را ترک کردند(۲) ، امیرِ مؤمنان (علیه السلام) ایشان را همراهی نمی‌کردند ... آن روز ، خطر فتنۀ منافقان و کارشکنان ، آنچنان در مدینه احساس می‌شد که رسول خدا (صلی الله علیه و آله) ، سنگر مدینه را که پایتخت اسلام بود ، به امیرالمؤمنین (علیه السلام) سپردند و با بجا گذاشتن شیر خدا (علیه السلام) ، راهی نبرد شدند ... منافقان - که نقشه‌های شوم خود را نقش بر آب می‌دیدند - چنین شایع کردند که فرزند ابوطالب برای پرهیز از گرما و سختی سفر ، لشکر را همراهی نمی‌کنند!!! ...این فتنه سبب شد تا یگانه قهرمان اسلام ، امیرالمؤمنین (علیه السلام) به پیشگاه پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله) بشتابد و ایشان را از آن چه پیش آمده باخبر سازد ؛ آنجا بود که پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) فرمودند: « منزلت و جایگاه تو نسبت به من - در امر رسالت - همچون هارون است برای موسی ؛ جز آنکه پس از من پیامبری نیست.(۳) علی جان ...! در مدینه بمان ؛ که مدینه بی تو ، همانند کشتی بدون ناخداست و طوفان حوادث آن را واژگون خواهد ساخت و منافقان و یهودیان همداستان خواهند شد تا اسلام نو پا را از ریشه بخشکانند. این حدیث که به " " مشهور است ، بار دیگر بر زبان پیامبر (صلی الله علیه و آله) در ، جاری می‌گردد تا همگان به مقام آگاه گردند و حجّت بر خلایق کامل شود. پی‌نوشت و منابع: (۱)- این روز را روز اوصیای الهی نیز می‌دانند ؛ برای مثال شیث وصیّ حضرت آدم ، یوشع جانشین حضرت موسی و شمعون وصیّ حضرت عیسی است. منبع: بحارالانوار: جلد ۹۷ ، صفحه ۱۱۶. (۲)- حرکت به سمت منطقهء تبوک در ماه رجب سال نهم هجری بوده است. (۴)- مسند احمد بن حنبل: جلد ۱ ، صفحات ۱۷۰ ، ۱۷۳ ، ۱۷۵ ، ۱۷۷. مسند ابوداؤد: جلد ۱ ، صفحه ۲۸. صحیح ترمذی: جلد ۲ ، صفحه ۳۰۱.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✔️ ۱۹ روز تا عید غدیر مولای ما شیعیان امامیّه ، حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) فرمودند: من گنجینۀ علم هستم و علی (علیه السلام) کلید آن است ؛ پس هر کس گنج را بخواهد ، باید اول کلید را داشته باشد. منبع: بحارالانوار: جلد ۴۰ ، صفحه ۲۰۱ (http://lib.eshia.ir/11008/40/201)
✔️ مهمترین واقعۀ سال ۶ هجری قمری صلح حدیبیه است که در چنین روزهایی در تتمه ماه ذیقعده بوقوع پیوست. ۱)- جابر بن عبدالله انصاری می‌گوید: رسول خدا (صلی الله علیه و آله) در بازوی امیرالمؤمنین علی (علیه‌السلام) را گرفته بودند و می‌فرمودند: «... هذا أمير البررة قاتل الفجرة منصور من نصره مخذول من خذله ثم مد بها صوته.» این [مولانا علی (علیه السلام)] امیر انسانهای نیکو ، قاتل فاجران است. هر کس او را یاری کند ، از طرف خداوند یاری می‌شود و هر کس او را خوار کند ، خوار می گردد. سپس رسول خدا (صلی الله علیه و آله) صدای خود را بلند کردند. ۲)- اما باید بدانیم علمای پیرو کودتای سقیفه یا ناسخین «مستدرک» در تحریفی آشکار ادامه کلام پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله) را حذف کرده‌اند. ادامه این کلام این است: «... يمد بها صوته أنا مدينة العلم و علي بابها فمن أراد العلم فليأت الباب.» رسول الله (صلی‌الله علیه و آله) صدای خویش را بلند کردند و فرمودند: من شهر علم هستم و علی (علیه السلام) درب آن است هر کس علم و دانش می‌خواهد ، باید از باب آن داخل شود. منبع: تاريخ دمشق: جلد ۴۲ ، صفحه ۳۸۳. (http://lib.eshia.ir/22014/42/383)
15.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سالروز شهادت حضرت امام جواد علیه‌السلام تسلیت باد ...🏴🏴 🏴 🏴 🆔 @fqnahadir
- ۵ ✔️ ۱۹ روز به عید غدیر خم ، عید تکمیل دین باقیمانده است.(۱) در روز چهار شنبه ۲۹ ماه ذیقعدۀ سال ۱۰ ھ۔ق ؛ برابر با ۱۱ اسفند ماه سال ۱۰ ھ۔ش ، مطابق با ۲۷ فوریۀ سال ۶۳۲ میلادی چه اتفاقی افتاد؟؟ ... کاروان عظیم پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) ، در پنجمین روز از سفر خود به "سُقياء" رسیده است ... ... اینک پیامبر (صلی الله علبه و آله) ، تمامی اهل مدینه و اطراف آن را - جز آنانکه بدلیل بیماری نتوانسته‌اند همراهی کنند - در قافلۀ خود همراه دارند ... ... ۱۰ سال پیش ، در آغازین روزهای ماه ربیع الاولِ نخستین سال هجرت - زمانیکه سراسر جزیرة العرب تحت سلطۀ دشمنان بود و یاران و پیروان حقّ بسیار ناچیز بودند - پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) مسیر مکّه تا مدینه را ، در جریان هجرت از مکه به مدینه ، به همراه تعداد اندکی پیمودند اما امروز بیش از ۷۰.۰۰۰ نفر ، تنها از مدینه ، در کنار پیشوای مهربان خود ره می‌سپارند و هنوز زنده است یاد پر خاطرۀ "ليلة المبيت (https://t.me/Qarim/18121)" ؛ آن شبی که شهسوار اسلام در بستر پیامبر (صلی الله علیه و آله) خوابید تا نقشۀ دشمنان ، نقش بر آب گردد و با حفظِ جان فرستادۀ خدا (صلی الله علیه و آله) ، تاریخ هجرت رقم بخورد.! آن شب که پیشوای جوانمردان ، هستی خویش را در طَبَق اخلاص گذاشت تا جان پیامبر خدا از آسیب و خطر محفوظ بماند ، ردای بلند افتخار بر قامت علی (علیه السلام) راست آمد و چنین نازل گشت: «و در میان مردمان ، کسی وجود دارد که جان خود را در راه رضایت خدا می‌فروشد و خداوند به این چنین بندگان مهربان است. " (سوره بقره: آیه ۲۰۷)» ...(۲) پی‌نوشت: ۱)- اشاره به آیۀ ۳ از سورۀ مائده ۲)- مسند احمد بن حنبل: جلد ۱ ، صفحه ۳۴۸. تاریخ طبری: جلد ۲ ، صفحه ۹۹. طبقات ابن سعد: جلد ۱ ، صفحه ۲۱۲. سیرۀ ابن هشام: جلد ۲ ، صفحه ۲۹۱. تاریخ خطیب بغدادی: جلد ۱۲ ، صفحه ۱۹۱.
✔️ ۱۸ روز به عید غدیر خم ، باقیمانده است.(۱) در روز پنج شنبه ۳۰ ماه ذیقعدۀ سال ۱۰ ھ۔ق ؛ ۱۲ اسفند ماه سال ۱۰ ھ۔ش ، ۲۸ فوریۀ سال ۶۳۲ میلادی ؛ چه اتفاقی افتاد؟؟ ... امروز ، آخرین روز از ماه ذی القعده است و کاروان حجّ در طیّ مسیر از مدینة النبی تا مکّه ، به محلّی بنام " " می‌رسد ... این دیار برای پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) ، خاطرات تلخی را بیاد می‌آورد😭 ... حدود ۵۷ سال پیش ، آنگاه که فرزند یتیم عبدالله بن عبدالمطلب (علیهما السلام) همراه مادر جوان خویش آمنه (سلام الله علیها) ، از زیارت قبر پدر در یثرب بازگشتند ، در همین محل بود که دیدگان مقدس او در رحلت مادر گرانقدرش اشکبار شد و در موقعیتی که تنها ۶ بهار از عمر سَرور پیامبران الهی سپری شده بود ، با غم مادر همنشین شد.😭 این همه بارِ غم بسیار تلخ می‌نمود ، اما محمّد امین (صلی الله علیه و آله) ، خدا را همیشه با خود داشت و لطف بی‌پایان خداوندی همراه او بود. اکنون ... پس از گذشت سالها ، آن کودک یتیم ، رسالت ۲۳ سالۀ خود را به پایان می‌رسانید. او به فرمان معبود بی‌همتا رهسپار مکّه شده بود تا آخرین برگهای رسالت خویش را نیز بخواند ؛ رسالتی که جز او کسی را توان تحمل و انجام آن نبود. آیا در نبود این یگانه پیشوا ، که برای مسلمانان ، پدری مهربان است ، خداوند امتِ رسول آخرالزمان را بی‌سرپرست رها خواهد کرد و آنان را بسانِ یتیمانی بی‌پناه ، در وادی حیرت ، بدون راهبر خواهد گذارد؟؟!! هرگز ...!!! من و علی ؛ دو پدر این امت هستیم.(۲) آری ؛ در نبود پیامبر بزرگ ، امیر اهل ایمان ، پدرانه قافلۀ اسلام را هدایت می کند و آن را به سر منزل رستگاری می‌رساند. اگر خداوند مهربان ، پیامبرش را به بهشت رضوان باز می‌خواند ، به لطف و رحمت خویش برای زمینیان عترت او: علی ، فاطمه ، حسن ، حسین ، ... و مهدی (علیهم السلام) را باقی خواهد گذاشت ...! ... و اینک کشتی نجات و صراط مستقیم خداوند ، ولیّ امر ، صاحبِ زمان و امام عصر حجة بن الحسن العسكري است. او پدر شیعیان و هدایتگر امّت‌ها است: 🌐 ألسَّلامُ عَلي المَهدِيِّ الاُمَمِ سلام بر مہدے امّت‌ھا. پی‌نوشت و منابع: (۱)- اشاره به آیهء ۱ از سورۀ نبأ ؛ بنقل از مصباح کفعمی: ص ۶۹۸. (۲)- بحارالانوار: ج ۱۶ ، صفحه ۹۵. (۳)- مفاتیح الجنان: زیارت امام زمان (علیه السلام)
✔️ اوّل ذی‌الحجه ، سالروز ازدواج امیرالمؤمنین [حضرت بابا (علیه السلام)] و حضرت فاطمه [حضرت مادر (سلام الله علیها)] نیست. اقوال ازدواج و عروسی حضرت مولانا و (علیهما السلام) به حدود پانزده قول می‌رسد که روایات شیعه و اخبار پیروان کودتای سقیفه را شامل می‌شود. اما طبق احادیث اهلبیت (علیهم السلام) و با کنار هم گذاشتن روایات مختلف ، روشن و واضح است که اساسا روز اول برای عروسی حضرت مولا (علیخ السلام) ممکن نخواهد بود ، چون عروسی در روز اول ماه کراهت دارد و خاندان عصمت از ارتکاب هر مکروهی مصون و محفوظ هستند ؛ لذا قول اول ذیحجّه بسیار ضعیف و غیر قابل اعتماد است. اما روایات (علیهم السلام) حاکی از تحقق یک عقد در عرش اعلی و یک عقد در زمین و یک عروسی بعد از آن می‌باشد ؛ یعنی این ازدواج نورانی در سه مرحله رخ داده است که هر کدام تاریخ مجزایی دارد. عقد آسمانی امیرالمؤمنین و حضرت زهرا (سلام الله علیهما) در عرش اَعلی در روز ۲۴ ماه مبارک واقع شده است. کشف الغمه: ج ۱ ، ص ۳۶۴. بحارالانوار: ج ۴۳ ، ص ۱۴. همچنین مرحوم صدوق (ره) فاصلهء بین عقد آسمانی با عقد زمینی را ۴۰ روز نقل کرده‌اند ، که حدود ۴ ذیقعده محاسبه می‌شود. مناقب ابن شهرآشوب: ج ۳ ، ص ۳۴۹. طبق روایت ، امیرالمومنین (علیه السلام) ، یک ماه بعد از عقد زمینی ، زنان (صلی الله علیه و آله) به امیر عالم (علیه السلام) پیشنهاد عروسی دادند و ایشان قبول کردند و زنان این پیشنهاد را به پیامبر (صلی الله علیه و آله) داده‌اند که حضرت بسیار خوشحال گشته و از امیرالمومنین (علیه السلام) خواستند تا خود حضرت پیشنهاد را مطرح کنند ، الی آخر قضیه ... نتیجه اینکه ۷۰ روز بعد از عقد آسمانی ، (۲۴ رمضان) و ۳۰ روز بعد از عقد زمینی ، (۴ ذیقعده) پیشنهاد زمان عروسی به مولا امیرالمومنین (علیه السلام) داده شده است که حدود چهارم ذیحجه می‌شود. در مدت دو روز ، مراسم و لوازم عروسی مهیّا شد که در روایات به تفصیل آمده و روز ششم ذیحجه ، عروسی امیرالمؤمنین و حضرت زهرا (سلام الله علیهما) صورت گرفت. امالی طوسی: ص 40. پس طبق جمع این دسته از روایات ، اول ذی الحجه بهیچ وجه زمان ازدواج حضرت امام علی و حضرت فاطمه (علیهما السلام) نبوده است. باید دوستداران اهلبیت (علیهم السلام) در اول و دوم ذیحجه نیز عنایت بیشتری نسبت به عزای (علیه السلام) داشته باشند. چون بدن مبارک حضرت ۳ روز روی پشت بام ماند و در دوم ذیحجه بخاک سپرده شد. باید جشن و شادی ازدواج مولا را صرفاً به شب و روز ششم منتقل کرد و البته شام ششم ذیحجه نیز شب (علیه السلام) است که باید عزاداری و مجالس عزاء اقامه شود.
✔️ ۱۶ روز به عید غدیر خم ، روز افشای راز نهان شده باقیمانده است.(۱) در روز شنبه ۲ ماه ذی الحجه سال ۱۰ ھ۔ق ؛ ۱۴ اسفند سال ۱۰ ھ۔ش ، دوم مارس سال ۶۳۲ میلادی چه اتفاقی افتاد؟؟ ... در هشتمین روز از خروج رسول خدا (صلی الله علیه و آله) از مدینه ، کاروان حجة الوداع که به " قُدَيد " رسیده است ، در آنجا توقف می‌کند ... حضرت امیر مؤمنان علی (علیه السلام) و همراهان او - که بفرمان پیامبر خدا (صلی الله علبه و آله) برای دعوت به حق و جمع آوری زکات و جِزيه (٢) به نَجران و یمن رفته‌اند - هم اینک با همراهان خود به سمت مکّه رهسپارند ... نجران - که منطقه‌ای مسیحی نشین در مرز یمن و حجاز است - خود حکایتی در فضیلت خاندان وحی در خاطره دارد: ... چند ماه پیش ، هیئت نمایندگی مسیحیان نجران - مرکّب از ۶۰ تن از برگزیدگان این قوم در پاسخ به دعوت پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) که آنها را به قبول اسلام فرا خوانده بود - وارد مدینه شدند و وقایع و گفتگوهای بسیاری بین آنها و آخرین فرستادۀ خدا پیش آمد ... سرانجام رهبران مسیحی نجران از قبول اسلام سرباز زدند و حاضر به پرداخت جزیه نیز نشدند ... رسول خدا (صلی الله علیه و آله) ایشان را به فراخواندند. بدینسان که از هر یک از دو طرف ، برگزیده‌ترین‌ها ، در نقطه‌ای خارج از مدینه به نفرین برخیزند تا خداوند دروغگویان را از رحمت خویش دور سازد و بر آنان عذاب فرو فرستد. خداوند عزّ و جلّ در قرآن مجید چنین می‌فرماید: فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَكُمْ وَنِسَاءَنَا وَنِسَاءَكُمْ وَأَنْفُسَنَا وَأَنْفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْكَاذِبِينَ». «پس بگو - بیابید حاضر شویم تا پسرانمان و پسرانتان و زنانمان و زنانتان و خودمان و خودتان را فرا بخوانید ؛ سپس دعا کنیم تا خداوند دروغگویان را به لعنت خویش گرفتار سازد».(۳) ... لحظات مباهله فرا رسید و دیدگان حیرت زدۀ مسیحیان سیمای مطمئن و آرام پیامبر (صلی الله علیه و آله) را مشاهده کردند که قدم به میدان مباهله می‌گذارد ؛ در حالیکه کودکی را در آغوش دارد و دست کودکی دیگر را در دست می‌فشرد ، بانویی در پشت سر حضرتش حرکت می‌کند و در پشت سر آنها ، شوی افتخار آفرین این بانو ، چهرۀ آشنای عبادت و رزم ، گام بر می‌دارد ... براستی پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) تا چه اندازه به دعوت و دعای خود اعتقاد دارد که عزیزترین کسان خود را به وادی بلا و خطر آورده است؟؟ ... چنین بود که گروهی از نجرانیان مسلمان شدند و بقیه از بیم هلاک شدن ، جزیه دادن را پذیرفتند و از درِ صلح درآمدند و به گواهی همین آیه به " نَفْس پیامبر و جان رسول خدا " شهرت یافت...(۴) پی‌نوشت و منابع: (۱)- اشاره به خطبه‌ای از امیرالمؤمنین (علیه السلام) در روز غدیر در ایام خلافت ایشان: منبع: مصباح کفعمی: ص ۵۹۸. (۲)- جزیه ، مالیاتی است که مسیحیان و یهودیان به حکومت اسلامی می‌پردازند ، تا حکومت اسلامی در برابر دشمنان از آنان محافظت کند و امنیت ایشان را تأمین نماید. (۳)- سوره آل عمران: آیه ۶۱. (۴)- صحیح مسلم: باب فضائل الصحابه. صحیح ترمذی: جلد ۲ ، صفحه ۳۰۰. مسند احمد بن حنبل: جلد ۱ ، صفحه ۱۸۵.
✔️ ۱۴ روز به عید غدیر خم ، عید اهلبیت (علیهم السلام) و شیعیان باقیمانده است.(۱) در روز دوشنبه ۴ ماه ذی الحجه سال ۱۰ ھ۔ق ؛ ۱۶ اسفند ماه سال ۱۰ ھ۔ش ، ۴ ماه مارس سال ۶۳۲ میلادی چه اتفاقی افتاد؟؟ ... امروز ، کاروان پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) به " مَرُّ الظَّهران " رسید و تا شب در آنجا توقف کرد ... آنگاه کاروانیان شبانه بسوی " سَرِف " حرکت کردند و بجائی رسیدند که منزل بعد از آن ، مکّۀ معظمه بود ... ...حاجیان دیگری در بین راه به جمع مسافران حرم امن الهی ملحق شده‌اند ... اینک کاروان رسول خدا (صلی الله علیه و آله) پذیرای بیش از ۰۰۰'۱۰۰ نفر است. فراق مدینه از یار به دهمین روز خود رسیده است و مسجد زیبایی نبوی ۱۰ شبانه روز است که بی فروغ مانده ؛ نه پیامبری ... نه وصیّ پیامبر و نه خاندان پاک و مطهر او ...! ... سالها پیش ، پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) ، با ورود به مدینه ، شروع به ساختن مسجدی کردند ، که قبر شریف آن حضرت در همین مسجد قرار دارد ... قسمت شمالی مسجد ، محل عبادت و صُفّه‌های جنوبی آن ، آسایشگاه مهاجرانی بود که بدستور رسول خدا (صلی الله علیه و آله) از مکّه هجرت و کوچ کرده بودند و در مدینه منزلی نداشتند یا محل خواب انصار فقیر و بی‌بضاعت بود. مسجد رسول خدا (صلی الله علیه و آله) در مدینه ، استراحتگاه ۴۰۰ فقیر و بینوا بود که هر یک از آنها از طریق کسب و کار یا با کمک از بیت المال مسلمانان و غنایم جنگی ، بتدریج ، سرمایه‌ای بدست می‌آوردند و منزلی می‌گرفتند ... در کنار مسجد پیامبر ، خانه‌های جمعی از مهاجرین و انصار قرار داشت که برخی از ایشان برای افتخار ، از خانه‌های خود روزنه‌ها و درهایی به این مسجد باز کرده بودند. حضرت جبرئیل (علیه السلام) نازل شد و چنین پیام آورد: درهای این خانه‌ها به مسجد ، همگی بسته شود ؛ جز درِ خانۀ علے (علیه السلام) جماعتی به اعتراض سخنانی گفتند ، این سخنان بگوش پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) رسید ؛ پس فرمودند: ای مردم! بدانید که من فرمان یافته‌ام جز درِ خانۀ علے (علیه السلام) ، درِ خانه‌های همۀ مهاجران و انصار را به مسجد ببندم ؛ شنیده‌ام برخی از شما سخنانی گفته‌اید! بخدا سوگند من از خود نه دری را بستم و نه دری را گشودم ؛ بلکه این فرمانی از سوی خداوند است که باید پیروی کنم.(۲) پی‌نوشت و منابع: (۱)- اشاره به حدیثی از امام رضا (علیه‌السلام): عوالم العلوم: ج ۱۵ ، ص ۲۲۳. (۲)- صحيح ترمذی: جلد ۲ ، صفحه ۳۰۱. مستدرک الصحیحین: ج ۳ ، ص ۱۱۶ و ج ۳ ، ص ۱۲۵.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✔️ ۱۴ روز تا عید غدیر نام (علیه السلام) را خداوندِ علیِ أعلیٰ گذاشت ... منبع: بحارالانوار: جلد ۳۵ ، صفحه ۱۷.
✍️روزی راهبی با جمعی از مسیحیان به مسجد النبی (صلی الله علیه و آله و سلم)آمدند در حالیکه طلا ‌و جواهر و اشیاء گرانبها بهمراه داشتند. ✍️پس راهب‌‌‌‌ رو کرد به جماعتی که در آنجا حضور داشتند ( أبوبکر نیز در بین جماعت بود ) و سوال کرد "خلیفه ی نبی و امین او چه کسی است؟" پس جمعیت حاضر ، ابوبکر را نشان دادند ، پس راهب رو به ابوبکر کرده و پرسید نامت چیست؟ ابوبکر گفت ، نامم "عتیق" است راهب پرسید نام دیگرت چیست؟ابوبکر گفت نام دیگرم "صدیق" است. راهب سوال کرد نام دیگری هم داری؟ ابو بکر گفت "نه هرگز" پس راهب گفت گمان کنم آنکه در پی او هستم شخص دیگریست. ✍️ابوبکر گفت دنبال چه هستی؟ راهب پاسخ داد من بهمراه جمعی از مسیحیان از روم آمدم و جواهر و اشیاء گرانبها بهمراه آوردیم و هدف ما این است که از خلیفه ی مسلمین چند سوال بپرسیم ، پس اگر توانست به سوالات ما پاسخ دهد تمام این هدایای ارزنده را به او میبخشیم تا بین مسلمانان قسمت کند و اگر نتوانست سوالات مارا پاسخ دهد اینجا را ترک کرده و به سرزمین خود باز میگردیم. ✍️ابوبکر گفت سوالاتت را بپرس ، راهب گفت باید ب من امان نامه بدهی تا آزادانه سوالاتم را مطرح کنم و ابوبکر گفت در امانی ، پس سوالاتت را بپرس. ✍️راهب سه سوالش را مطرح کرد: 1)ما هو الشئ الذی لیس لله؟ چه چیزاست که از آن خدا نیست؟ 2)ما هو شئ لیس عندالله؟ چه چیزاست که در نزد خدا نیست؟ 3)ما هو الشئ الذی لا یعلمه الله؟ آن چیست که خدا آن را نمیداند؟ پس ابوبکر پس از مکثی طولانی گفت باید از عمر کمک بخواهم ، پس بدنبال عمر فرستاد و راهب سوالاتش را مطرح کرد ، عمر که از پاسخ عاجز ماند پس بدنبال عثمان فرستاد و عثمان نیز از این سوالات جا خورد ، و جمعیت گفتند چه سوالیست که میپرسی؟خدا همه چیز دارد و همه چیز را میداند. ✍️راهب نا امید گشته قصد بازگشت به روم کرد ، ابوبکر گفت : ای دشمن خدا اگر عهد بر امان دادنت نبسته بودم زمین را به خونت رنگین می کردم . ✍️سلمان فارسی که شاهد ماجرا بود بسرعت خود را به امام علی (ع)رسانده و ماجرا را تعریف کرد و از امام خواست که به سرعت خودش را به آنجا برساند. پس امام علی ع بهمراه پسرانش امام حسن (ع )و امام حسین (ع )میان جمعیت حاضر و با احترام و تکبیر جماعت حاضر مواجه شدند. ✍️ابوبکر خطاب به راهب گفت ، آنکه در جست و جویش هستی آمد ، پس هر سوالی داری از علی (ع) بپرس! راهب رو به امام علی (ع) کرده و پرسیدنامت چیست؟ امام علی (ع) فرمودند: نامم نزد یهودیان "الیا" نزد مسیحیان "ایلیا" نزد پدرم "علی" و نزد مادرم "حیدر" است. پس راهب گفت ، نسبتت با نبی (ص) چیست؟ ✍️امام (ع )فرمودند: او برادر و پسرعموى من است و نیز داماد او هستم. پس راهب گفت ، به عیسی بن مریم قسم که مقصود و گمشده ی من تو بودی. پس به سوالاتم پاسخ بده و دوباره سوالاتش را مطرح کرد. ✍️امام علی (ع) پاسخ دادند: . فإن الله تعالی أحد لیس له صاحبة و لا ولدا فلیس من الله ظلم لأحد و فإن الله لا یعلم شریکا فی الملک 🔹آنچه خدا ندارد ، زن و فرزند است. 🔹آنچه نزد خدا نیست ، ظلم است 🔹و آنچه خدا نمیداند ، شریک و همتا برای خود است پس راهب با شنیدن این پاسخها ، امام علی را به سینه فشرد و بین دو چشم مبارکش را بوسید و گفت: "أشهد أن لا اله إلا الله و أن محمد رسول الله و أشهد أنک وصیه و خلیفته و أمین هذه الامة و معدن الحکمة" ✳️به درستی که نامت درتورات إلیا و در انجیل ایلیا و در قرآن علی و در کتابهای پیشین حیدر است ، پس براستی تو خلیفه ی بر حق پیامبری، سپس تمام هدایا را به امام علی (ع) تقدیم کرد و امام در همانجا اموال را بین مسلمین قسمت کرد. 💠 *عزيزان !! تا حد امکان نشر دهید؛ زیرا: ⬅️ پیامبر(ص)فرمود:هرکس فضائل امیرالمومنین علی ابن ابیطالب (ع)را نشردهد، مادامیکه از آن نوشته اثری باقیست ملائکة الله برای او استغفار می کنند منبع : کتاب الإحتجاج مرحوم طبرسی کانال رسمی نهاد رهبری در ایتا، بله و سروش را با آیدی ذیل دنبال کنید: @Fqnahadir
14.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فنته اکبر کانال رسمی نهاد رهبری در ایتا، بله و سروش را با آیدی ذیل دنبال کنید: @Fqnahadir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اصول دین،کلمه یی ساده ولی بسیار پر معنا که باید بیشتر در موردش حرف زد. عَلِیٌّ مَعَ الْحَقِّ وَالْحَقُّ مَعَ عَلِیٍّ کانال رسمی نهاد رهبری در ایتا، بله و سروش را با آیدی ذیل دنبال کنید: @Fqnahadir
✔️ ۲ روز به عید غدیر خم ، به روز "صلوات بر اهلبیت و برائت از دشمنان ایشان" باقیمانده است.(۱) در روز شنبه ۱۶ ماه ذی الحجه سال ۱۰ ھ۔ق ، ۲۸ اسفند ماه سال ۱۰ ھ۔ش ، ۱۶ مله مارس سال ۶۳۲ میلادی چه اتفاقی افتاد؟؟! ... قافلۀ عظیم غدیر همچنان در حرکت است و از "مَرُّ الظَّهران" گذشته و به آبادی بعدی ، یعنی "عُسفان" رسیده است. تا جایگاه موعود راهی باقی نمانده ... جائیکه خداوند مقدّر و مقرّر داشته است تا رسولش (صلی الله علیه و آله) ، ولایت امیر مؤمنان (علیه السلام) و یازده فرزند او (علیهم السلام) را به مردم ابلاغ کند و پس از اتمام حجّت با مسلمانان ، علے (علیه السلام) را به فرمانروایی آنان منصوب کند ؛ چرا که چند روزی بیشتر از عمر مبارکش باقی نمانده است ... آری ، ... این سنّت خداوند است که هیچگاه زمینش را بدون حجّت باقی نمی‌گذارد و پس از رسول خدا (صلی الله علیه و آله) ، امیر مؤمنان (علیه السلام) و یازده فرزند و اولاد معصوم او حجّت خداوند بر روی زمین خواهند بود ...! از طرف دیگر ، بنیانگذاران گمراهی و رهبران کودتای سقیفه ، مقارن جریان غدیر ، پیمان نامه‌ای امضاء کرده و به نظام دادن لشکر خود پرداخته‌اند تا از رسیدن خلافت به امیر مؤمنان (علیه السلام) جلوگیری کنند. در حقیقت ... در این روز است ، که صف آرایی جَمَل ، صفین و نهروان شکل می‌گیرد و آئین نوپای اسلام بجای آنکه انسانهای خاکی را با دستورات الهی به افلاک ببرد ، گرفتار جهنّم هویٰ و هوس و رهبران کودتایسقیفه می‌شود ... شماری دنیا طلب در بوستان دین لانه می‌کنند و گروهی منافقانه به بهانۀ دفاع از دین ، تیشۀ جاهلیت ، تعصب ، عناد ، حسادت و گمراهی را به ریشۀ دین می‌زنند ... تمام کج اندیشی‌ها در تاریخ اسلام ، در اینجا ریشه دارد و یکی از آثار این پیمان نامۀ ناپاک و صحیفۀ شوم ، آنانی هستند که را بنام اسلام در محراب عبادت شهید می‌کنند و آب به آسیاب مال پرستان و شهوترانانی می‌ریزند که از گریزانند ؛ چنانکه این امر ، همچنان تا به امروز ادامه دارد. همچنین در صحیفۀ ملعونه خطوط نانوشته‌ای است که غدیر را تا قربانگاه کربلا ، می‌کشاند. چه آگاهانه و بر اساس ، مولایمان حضرت امام جعفر صادق (عليه السلام) فرمودند: آنگاه که آن پیمان نامه نوشته شد ، حسین (علیه السلام) بشهادت رسید».(۲) و چه زیبا مَثلی آورد مولایمان حضرت امام رضا (علیه السلام): «... مَثَلُ الْمُؤْمِنِینَ فِی قَبوُلِهِمْ وَلَاءَ اَمِیرِ الْمُؤْمِنینَ فِی یَوْمِ غَدِیرِ خُمّ کَمَثَلِ الْمَلَائِکَۀِ فِی سُجُودِهِمْ لِآدَمَ وَ مَثَلُ مَنْ اَبَی وِلَایَۀ اَمِیرِ الْمُؤْمِنینَ فِی یَوْم الْغَدِیرِ، مثل اِبْلِیس ...» « ... مَثل اهل ایمان در قبول ولایت امیر مؤمنان (علیه السلام) در ، همانند ملائکه در سجودشان مقابل حضرت آدم (علیه السلام) است و مَثل کسانی که در روز غدیر از ولایت امیر مؤمنان (علیه السلام) سرباز زدند ، مَثل شیطان (لعنة الله علیه) است ...».(۳) پی‌نوشت و منابع: (۱)- اشاره به روایتی از امام جعفر صادق (عليه السلام). منبع: بحارالانوار: ج ۳۷ ، ص ۱۷۱. (۳)- بحارالانوار: ج ۲۴ ، ص ۳۶۶. بحارالاتوار: ج ۲۸ ، ص ۱۲۳. (۳)- عوالم العلوم: ج ۱۵ ، ص ۲۲۴.
✨ ولادت باسعادت باب الحوائج حضرت موسی ابن جعفر، امام موسی کاظم علیه السلام خدمت امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشریف و همه شیعیان و محبّان اهل‌بیت(ع) تبریک و تهنیت باد
📣 ۲۴ ذی‌الحجه، سالروز مباهله مبارک باد🌹 🔸مامون از حضرت رضا(ع) پرسید: (بزرگترین فضیلت علی‌ بن ابیطالب(ع) که در قرآن آمده چیست؟ حضرت فرمودند: آیه‌ی مباهله ... .) 📚بحارالانوار، جلد ۴۹، صفحه ۱۸۸. کانال رسمی نهاد رهبری در ایتا، بله و سروش را با آیدی ذیل دنبال کنید: @Fqnahadir